• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Hőseposz [ETK]

A múlt... Ez történt Velünk...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
109 hozzászólás • Oldal: 7 / 8 • 1 ... 4, 5, 6, 7, 8

Re: Hőseposz [ETK]

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2008.03.30. 12:56

(Palleas)

*Helyeslően bólintok. Örülök legbelül, hogy nem lesz még plusz tárgyalás és az útra készülhetünk.*

-Akkor ebben egyetértünk. Tudok még valamiben segíteni Önnek?

*Nem akarom nagyon siettetni a hölgyet, de eléggé fáradtnak tűnik ő is és én se vagyok erőm teljében, így nem ahragszom meg, ha lassan mindketten nyugovóra térünk.*
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2008.03.30. 13:55

(Yarria Ves Deligha )

<Vagy túl fáradt ahoz, hogy észrevette volna ... vagy teljesen helyes a feltételezésem. 8) Elég idő lesz arra, hogy kiderüljön az igazság...>
*Egy fáradt alig észrevehető visszafogott mosoly jelenik meg szám szélén.*
- Nem! Köszönöm, csak ennyit szerettem volna megbeszélni Önnel.
Százados! Nyugodalmas éljszakát Domvik segedelmével!
*Újabb apró tisztelet adás, majd ha nem akar mást ő sem - bár kétlem, hogy lenne valami is - akkor visszatérek saját századomhoz a sátramba és végre lassan én is ágyikóba kerülhetek.*
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2008.03.30. 14:01

(Palleas)

-Önnek is Száznagy.

*Ezzel ismát tisztelgek és ha a nő elhagyta sátramat leülve az ágy szélére átgondolom a mai napot és a holnapi teendőket, a ránk váró feladatot. Végül leveszem a vértemet és nyugovóra térek, igaz előtte még mondok egy imát Domvikhoz eddigi patronálásáért és az elkövetkezőkben teljesítendő feladatokért.*
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2008.03.30. 19:44

KM esemény [Joe Lyon]
Helyszín: eligazítás után
Idõpont: Psz. 3682. kora tavasz. Délelött.
Résztvevõk: Mindenki

/ Lucius /

* Helyettesed bólint, majd hozzáfűzi, midőn rákérdeztél arra, hogy a katonákkal közölték e a további terveket.*

- Száznagy úr jelentem a szakaszparancsnokokkal közöltem, de jó magam azt hittem, hogy az állománynak ön mondja majd el. Azonban ahogy parancsolja! *Vágja haptákba magát Hardel, majd távozik, s a szakaszparancsnokokon keresztül ismertetik a további terveket, útvonalat. Nem részletesen, csak annyit árulnak el ami szükséges. Alapvető információkkal „terhelve” a bakák agyát. Mindezek után leellenőrzöd Din Harku tíznagyod embereit, a felmálházott jószágokat. Látod embereid, tíznagyod igen jó munkát végzett, s a megbeszéltek szerint tevékenykedtek. Lassan tényleg befejeződik a tábor bontása, s az öszvérek is útra készek. Jelentésedre maga Teun con Arcortól érkezik a válasz.*

- Rendben van Lucius száznagy! Örülök, hogy ily hamar felkészültek! Az indulás pontos idejét annak függvényében határozom meg, ahogy a másik két egység is jelentést tesz, felkészül az indulásra! Vegye fel a kapcsolatot Yarria és Palleas száznagyokkal, s tudja meg hogy készen állna e. *Fejezi be beszédét parancsnokotok, majd megszakad az összeköttetés. Látod azonban, hogy nem csak a ti három századotok készülődik, hanem mindenki. Hisz addig még ti keletnek , majd északnak vonultok a többiek átkelnek majd egy folyón, hogy ostrom alá vegyék az erődöt. Századod útra kész. Öszvérek egymás mögé terelve, embereid felmálházva, indulásra készen…..*

/ Yarria /

* Yarria, visszaérsz a táborba, s hamarosan nyugovóra térsz, reggel minden úgy történik ahogy parancsoltad. Felmálháztak mindent a hajókra, vizet vételeztek embereid Palles száznagy táborába, s a felszereléseteket, sátraitokat elbontották. Mindenki megkapta a három napi fejadagját, hátára erősíttette pokrócát, s moszkitó hálóját. Végigméred embereid, s olyan érzésed támad, mintha csak a Yankaron tengerészgyalogosait látnád, kikről tanulmányaid során szereztél hírt, kik minden felszerelésüket magukkal hordják a sivatagi, dzsungelben történő akcióik során. Századod felsorakozott, várják eligazításod.…*

/ Palleas /

* Domvikhoz fűzött esti imád után nyugovóra térsz, majd reggel minden a terveid, az előre megbeszélt parancsaid alapján történik. Yarria száznagy pár embere vizet vételez a frissében kiásott kútból, s egységed is feltölti készleteit. Az öszvérek felmálházásra kerültek, minden felszerelésetek vagy embereid hátán lévő málhazsákban, vagy az öszvéreken található már. Egységed midőn mindennel végzett hármas oszlopba sorakozik fel, élükön tíznagyaiddal, várva az útba indulási parancsot, annak mikéntjét….*
Mesemondó
Mesélõ

Hozzászólás: 8660
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Chorax » 2008.03.31. 1:48

(Lucius Werdus)

*A kapcsolat megszakadása után várakozok egy ideig, majd újfent Hardel tíznagyomat keresem és ismét váltok vele néhány szót:

- Hardel! Már csak a másik két századra várunk, ha ők is elkészültek, indulunk. Az ellátmányos öszvérek a menet közepén haladjanak, az őrzésükről a szokásos kétóránkénti váltásokkal egy-egy szakasz gondoskodjon! A vonulás a szokásos tömött alakzatban történjen, de gondolom ezt nem kell külön hangsúlyoznom. A széleken és a hátul haladók kiváltképp figyeljenek; a gorvikiak bevett szokása a lesből támadás! A szakaszok kétóránként változtassanak pozíciót, a belül haladók kerüljenek kívülre és fordítva! Ez kicsit megkavarja ugyan a haladást, de nem lesz olyan megterhelő egyik egységek sem a folyamatos koncentrálás az ellenség kifigyelésére...A századok pontos haladási sorrendjéről még nem döntöttünk, de ahogy az Isten Kardja Rend harcosainak vezetőjét - Palleast - megismertem, valószínűleg ők akarnak majd az élen haladni, így ránk bizonyosan az utóvéd szerepe hárul. Talán jobb is így...

*Megvárom a válaszát, esetleges építő jellegű megjegyzéseit. Ha nem kapok üzenetet a többi száznagytól, akkor ismét használom a kommunikátort:

- Yarria és Palleas száznagyok! A shadleki buzogányos század készen áll az indulásra! Milyen haladási sorrendet javasolnak a századoknak?
„Acélos akarat, rendíthetetlen hűség, gyakorlott kéz – a kráni légió pillérei.”
Chorax
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 319
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2008.04.04. 12:41

(Yarria Ves Deligha )

*Nyugodalmas az éjszaka, hála Domviknak.
Örömömre szolgál az is, hogy a készülődés simán zajlik, tudják a katonák kinek mi a feladata.
Az eligazítás előtt végigmérve a századot azért egy kicsit elkomorulok... Így használni az íjat egy esetleges harcban... Na, meglátjuk mennyire vagyunk talpraesettek, s mennyire vagyunk találékonyak. Már eleve ez a helyzet, a környezet nem szokványos számunkra...*

- Századunknak feladata a sziget egyetlen gorviki falujának az elfoglalása, ellenőrzés alá vonása. Ez az elsődleges feladatunk és célunk. Gyalog közelítjük meg a falut a velünk együtt partraszálló két gyalogsági századdal. Az út során mindenkitől éles szemet és figyelmet kérek - a terep nekünk ismeretlen, míg a gorvikiak hazai terepen vannak, s a dzsungel sem veszélytelen.
*Rövid eligazításom után fut be Lucius száznagy üzenete - azért azt a kis mütyürt nem felejtettem el a fülembe rakni, bármennyire is idegenkedem tőle. Lassan megszokom...*
- Lucius száznagy! Pár perc, s mi is indulásra készek leszünk. Gyanítom, hogy Palleas száznaggyal utat szeretnének törni, így a mi századunk marad hátvédnek. Egy szakasznyi felderítőt azért előre küldenék századomból...
S menni mindig tovább,
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2008.04.04. 19:43

(Palleas)

*Összekészítem még reggel a menetfelszerelésemet és az indulásig hátralévő időt a katonákkal töltöm, segítek én is nekik hiszen testvéreim mind. Majd ahogy az induláshoz felsorakoznak és megszólal a furcsa valami a fülemben először a buzogányosok, majd az íjászok száznagyának üzenetét közvetítve én is erre figyelek.*

-Yarria Ves Deligha és Lucius Werdus száznagyok. Az Isten Kardja Rend is indulásra kész. Javaslom a két nehézgyalogos század fogja közre az íjászokat, hogy egy esetleges a menetoszlopot hátulról érő támadásnál ne söpörhesse el az ellenséges egység a könnyű vértezetű, távolsági harcra specializálódott íjászalakulatokat. Az elővéd és emellett a hátvéd, valamit az oldalvéd kiküldése is szükségesnek bizonyulhat. Így összefoglalva javaslom, hogy a sorrend legyen a Lovagrend vértesei, íjászok, buzogányosok. Az elővédet 5 íjász és 5 rendi vértes adná, a hátvédet 5 íjász és 5 shadleki buzogányos, az oldalvédet pedig, mivel hosszú a menetoszlop két egység képviselje melyekből az egyik az elővéd, a másik a hátvéd felállásában lenne összeállítva. Az öszvéreket érdemes lehet a menetoszlop tenger felőli részén vezetnünk, hogy egy esetleges szigetről jövő támadás esetén a két gyalogos század pajzsfallal zárt alakzatban védhesse egyszerre az ellátmányt és a távolsági támogatást adó íjászokat.

*Megvárom a válaszokat. Reményeim szerint a tegnapi partraszállás után már nem lesz sok gond a haladási sorrenddel. Jól állták a sarat meg kell hagyni, de azért mégiscsak az Isten Kardja Rend hivatott a frontális akadályokat "elhárítani" a többiek boldogulása érdekében. Ha indulásra kerül a sor, akkor a három szakaszom egymás mellett fog haladni. A part felől Sebesék, középen Nomád egysége és a tenger felől Toronyé. Így a parti támadást a legrátermettebb tíznagyommal oldalamon akaszthatom meg elsőként. Nomádot pedig előreküldöm az elővéd vezetésére, hiszen ő ért legjobban a megfigyeléshez, nyomkereséshez. Torony szakasza pedig mindig jól jöhet bármely fronton aranytartalékként. 8) Felvetésemnek megfelelően az öszvérek vezetése is rájuk marad a parti fövenyen.*
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2008.04.06. 18:11

KM esemény [Joe Lyon]
Idõpont: Psz. 3682. kora tavasz. Délelőtt.

/ Mindenki/

* Midőn mindhármótok megtartotta az indulás előtti eligazítását, s üzeneteitekben is lepontosítottátok az indulás miben létét, egységeitek élén a tábor, keleti részén kívülre vonultok, hogy ott alakzataitokat a meghatározott módon rendezhessétek. A táboron keresztül haladva jól látjátok, hogy a többi egység nyugatnak, a folyó irányába indul meg, s ők a táborrendszer nyugati részén rendezik soraikat. Az alaptáborban egyedül egy századnyi zsoldos marad, méghozzá Almor Arcor, Yarria régi barátja, s az ő könnyűgyalogosai. Az őfeladatuk biztosítani a hídfőt, a mólokat, a kikötőt az utánpótlási útvonal egyik legjelentősebb gócpontját. Vezéretek, parancsnokotok a kagylókon keresztül „bocsát útra titeket”*

- Száznagyok! Elnézésüket kérem, hogy személyesen nem vettem részt az önök, és egységeik felvonulásán, de egyéb okokból kifolyólag, a támadó erők irányítása, rendezése végett nem állt módonban! Domvik kísérje önöket útjukon! Remélem küldetésük sikerrel jár, s pár napon belül üdvözölhetem önöket az erőd lábai alatt. Küldetésük hatalmas jelentőséggel bír! Az utolsó emberig! * Hangzik fel elmétekben parancsnokotok búcsú beszéde, majd összeállítjátok egységeiteket. Ha más ötlet, ellenvetés nincs, akkor elől 5 íjász, 5 vértes előőrssel, mögöttük Palleas talpasaival, középütt az íjász derékhaddal, harmadik ként Lucius buzogányosaival, s utóvédnek az 5 íjász, az 5 buzogányossal alkotjátok a menetoszlopot. Öszvéreitek Palleasé a tengerparton, még Luciuséi a százada által közrefogott területen. A három fregattot is megpillantjátok, közvetlenül a partok mentén, titeket követve. Ezen felül minden egységhez csatlakozott 10-10 fő mérnök egység, kik segíthetnek a folyami átkelés megszervezésében, egyéb műszaki feladatokban. Ezen felül a már jól ismert papok is csatlakoznak a századokhoz. Most van az utolsó lehetőség arra, hogy korrigáljatok, hogy esetleg valamit vételezzetek amire még szükségetek lehet……*
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2008.04.11. 11:45

(Yarria Ves Deligha )

*Palleas javaslatát megfontolom - ez 1-2 percig tart. Addig csend honol az én "vonalamból".*
- Palleas száznagy! Ha Lucius száznagynak megfelel a javaslata én nem támasztok ellenvetést.
*Megvárom míg válaszolnak.
A megbeszélésnek megfelelően kijelöltetem az embereket az elő-hátvéd "csapatába" - s már ebben a felállásban csatlakozunk a másik két századhoz.
A parancsnok "szavaira" önkéntelenül is kihúzom magam. Röviden és tömören válaszolok csupán.*

- Az utolsó emberig! A hazáért!
*Vételezni már nem kell az íjászoknak - legalább is minden mire szükségünk lehet felvettük a délelőtt folyamán.*
S menni mindig tovább,
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Chorax » 2008.04.11. 12:34

(Lucius Werdus)

*Sejtésem – miszerint Palleas vértesei haladnak majd elől – beigazolódni látszik. Jó ötletnek tartom az elő és utóvédet felállítását is, ezért eképpen válaszolok a két száznagynak:

- Palleas száznagy! Ötletét támogatom, az utóvéd kérdését megoldjuk...Yarria száznagy! Várjuk az embereit!

*Teun con Arcor üzenetére én is röviden válaszolok:

- Minden megteszünk a feladat sikeres elvégzése érdekében!

*Miután megkaptam az üzeneteket megkeresem a tíznagyaimat és értesítem őket a kialakult helyzetről:

- Uraim! Kapunk egy tíz főből álló mérnöki egységet, ők a menetoszlop közepe táján, az ellátmányos öszvérek közelében haladjanak, akárcsak papunk, a hajóról megismert sacerdos Wertol Adgar atya...A másik két száznagy javaslatára az utóvéd felállításához átcsoportosítanak öt főnyi íjászt a mi egységeinkhez. Tudom, nem sok, de vigyázzanak rájuk. Az utóvéd maradjon le hallótávolságra a főerőtől. Bár a másik két százados öt plusz öt főnyi utóvédet gondolt ki, én ezt kevésnek tartom. Ezért szakaszonként - azaz húsz emberrel - lássák el az emberek az utóvéd teendőit. A szokások két óránkénti váltásokkal – az éppen váltani készülő egység maradjon le, és várja be az utóvédet, a leváltott szakasz pedig egy rövid erőltetett meneteléssel gyorsan utoléri majd a főerőt – ez könnyen megoldható...Sikerült mindent vételezni? Nincs szükség egyéb dolgokra? Ha nincs, akkor készüljenek az egységek, mert hamarosan indulunk!

*Figyelem a készülődést, és én magam is készülök.*
Chorax
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2008.04.11. 14:27

(Palleas)

-Helyes.

*Csupán ennyit válaszolok a száznagytársaknak, majd a tíznagyaimhoz fordulok, mikor megérkezik a főparancsnok üzenete is. Végighallgatva és megvárva a többiek válaszát én is nyugtázom a hallottakat.*

-Con Arcor parancsnok, Domvik akaratából az erődben találkozunk.

*Ezzel ténylegesen a századomnak szentelem figyelmemet. Végignézek a felsorakozott harcosokon. A készletek vételezésénél ismételten bízom Rendünk harcosainak tapasztaltságában és a tíznagyok hozzáértésében, így ezt feleslegesnek tartom firtatni. Így amíg a mérnökök és a pap felzárkóznak pár szóban tájkoztatom a tíznagyokat.*

-Elő és utóvéd állítása mellett indulunk el. Rendünk vezeti a menetet, így mi adjuk az elővéd talpasait. 5 vértes és 5 íjász. Dan Bikro tíznagy vezeti az elővédet. Tudom Ön a legalkalmasabb erre, amint a partraszállásnál is mondtam számítunk a képességeire. A század a már megadott módon vonul tovább. A hozzánk osztott 10 mérnök az öszvérekkel tart majd, míg Domvik-papja a középső és tengerfelőli sorok között-előtt lesz biztonságban. Az erődhöz hosszú és harcos útra számíthatunk. A főerő viszont számít a támogatásunkra, így létfontosságú, hogy mihamarabb elérjük uticélunk.

*Az utolsó megjegyzésnél jelentőségteljesen végigtekintek tisztjeimen és Sebes szemébe nézve bólintok. Remélem megérti a ki nem mondott kérést/parancsot és nevéhez méltón diktálja majd az iramot, bár biztosan lassabbak leszünk, mint a "névadó útján" történt, hiszen még két századot kell bevárjunk, akik nem az Isten KArdja Rend kiképzését kapták. Ezzel ha nincs kérdés vagy más megoldanivaló, akkor a középső sor elejére állok Sebes és Torony közé, majd ha Nomád és a 9 harcos előrébb jár már egy karmozdulattal elindítom a mentet. Nem emelem fel a hangom, csupán határozottan adom ki a "vezényszót" és hagyom had terjedjen magától a sorok között.*

-Domvikért! A Hazáért! Népünkért!
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2008.04.11. 15:42

KM esemény [Joe Lyon]
Idõpont: Psz. 3682. kora tavasz. Délután. A „Véres Légió” 1 napja

/ Mindenki /

* Miután mindhármótok elrendezte egységeit, meggyőződött arról, hogy a felvételezni kívánt anyagok, felszerelések karavánotokban van már, megindul a menetoszlop, Palleas száznagy „kiáltására”, melyre százada egyhangúan válaszol.*

- Hua! * A hangorkán egyszerre történő felhangzására mindenki tudja, indul a „Véres Légió”. Honnan eme név!? Hát azt már senki sem tudja, mely század katonája ejtette ki először eme jelzőt, de futótűzként terjedt el mindhárom század katonái között, s a ti fületekbe is eljutott ezen új „egység” neve. Elöl haladnak körülbelül 80-100 lépéssel Din Birku tíznagy vezetésével az íjászokkal megerősített felderítő egységek, utána Palleas vértesei, jobb szárnyukon, a tengerpartot követve málhás öszvéreikkel. Utánuk Yarria íjász százada, végül Lucius egysége, közrefogva a málhás állatokat. Az utóvéd is 80-100 lépésre lemaradva 25 főből állva biztosítja a menet biztonságos előrejutását, annak meglepetésszerű támadásoktól való megóvását. A tenger irányába tekintve körülbelül fél mérföldre látható a három kísérőhajó. Tartva a parti sekélyestől, zátonyoktól tartják eme nagy oldaltávolságot a hajózók kapitányai. A part homokos, apróbb szilacsoportokkal tarkítva. Midőn eltávolodnak a századok a főtábortól, a parti füves terület megszűnik. Itt már a parti fövenyt ami körülbelül 50-60 méter széles partszakasz, minden átmenet nélkül a dzsungel szegélyez. Hát igen. Meglátszik, hogy a sziget déli, délkeleti partját sose lakták, sose művelték. Jó ideje, körülbelül három órája haladtok minden különösebb esemény nélkül. Birko tíznagy, az előőrs parancsnoka hátra, hátra pillantva tartja a megfelelő távolságot a főerőktől. Lucius száznagy buzogányosai a meghatározott időközönként váltnak. Így a szélen haladók középre kerülnek, még a középütt lévők így már az oldalakat biztosítva törnek előre. A délidő elmúlt, hisz akkor indultatok. Három óra menet áll mögöttetek, mit igen jól viselnek az emberek. Tudjátok, hogy sötétedésig van még öt órátok. Azonban Palleas száznagy egysége igen kemény tempót diktál Sebes tíznagy irányításával. Az Isten Kardja lovagrend harcosai, Lucius buzogányosai, a meneteléshez szokott talpasok igen jól bírják az iramot. Persze nem csak a kiképzésük végett, hanem azért is, mert nekik vannak málhásállataik, mik besegítenek a terhek cipelésében. Yarria száznagy íjászai viszont 3 napos élelmet, felszerelést, tegezeket, vesszőket, fektetési anyagaikat mind hátukon cipelve menetelnek. Viszont málhásöszvéreik a hajókba lettek „felmálházva”. Az íjász parancsnok látja emberei szemében az elszántságot, viszont érzi azt is, hogy páran fáradni kezdenek az erőltetett menet végett. Az idő gyönyörű, talán túl melegnek is mondható. A páratartalom a trópusi klíma végett eléri a 70-80% -ot. Tűz a csodálatos, de tikkasztó nap, bakáitok egyre többször nyúlnak kulacsaik után. Persze a vértesek is „megszenvedik” a meleget. Az Isten Kardja lovagrend mellvértjei, a buzogányosok sodronyingei „szippantják” a napsugarakat, a hőséget. A két talpas egység is igen „küzd” a klímával. Kemények, jól kiképzett harcosok, de még a végén valaki napszúrást kapva kibukik a sorból.*
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2008.04.12. 12:00

(Palleas)

*Elég kemény a menetelés nemcsak az íjászoknak, hanem a súlyos, egyre hevülő vértekbe bújt talpasoknak is. Én is érzem a csordogáló izzadtságot és a meleg szülte kimerültség jeleit, de az erőd messze van. Az már biztos, hogy szerencsétlen időpont volt ez a dél, mint indulás. Ma kénytelenek leszünk lassítani, hogy az emberek bírják estig. Holnaptól pedig változtatunk. Kora reggeltől eélig és délután közepétől késő estig fogunk menetelni hosszabb déli pihenőt tartva a legnagyobb melegben. Közelebb húzódok Sebeshez, hogy válthassunk néhány szót, persze csak szakaszosan, hogy a sok beszéd ne lopja el az éltető levegőt.*

-A meleg legyűri az embereket. ... Lassítunk. ... Estig megyünk. ... Holnaptól délben pihenő. ... Reggel-este haladunk.

*Ha nincs kérdés és nyugtázza hű jobbkezem a mondottakat, akkor Toronynak is elismétlem. Nomád pedig észre fogja venni a változást a tempóban, attól nem tartok, hogy ne lassítana ő is, ha a fősereg kezd lemaradni.*

<Az íjászok eszetlenek. 8) De helyén a szívük, nem állnak ki a sorból még a dupla-málha alatt se. Érdekes. Felettébb érdekes. A gyalogság pedig pontosan olyan, mint lennie kell. Se a shadlekiek, se mi nem állunk meg, ha kell majd visz a vért súlyának lendülete. Azért ne terheljük a kelleténél tovább a katonákat. Szükség lesz az erőnkre, de mindenképp hasznos és tanulságos "próba" volt ez a mai kezdés.>
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2008.04.12. 17:04

(Yarria Ves Deligha )

*Fárasztó a menetelés, főleg nekünk. Megemberelve magam elszántan török csapatom élére. Eddigi tapasztalatom szerint igen nagy húzóerő a férfinépnek az, ha egy nő teljesíti a szinte lehetetlent... büszkeségük nem fogja hagyni, hogy kidőljenek a sorból - remélhetőleg.
Az én büszkeségem meg azt nem hagyja, hogy Palleastól lassítást kérjek. Ennek a döntésemnek megisszuk mindannyian a levét az íjász századból, de tartom magam ahhoz, hogy ez így még mindig jobb mint majd órákat vesződni az állatokkal a folyónál.*
S menni mindig tovább,
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Chorax » 2008.04.13. 20:57

(Lucius Werdus)

*Hamar rájövök, hogy nem lesz egy gyerekjáték a menetelés ebben a bitang melegben. Nem volt éppen jó ötlet délben indulni...
Magam mellé intem az egyik tíznagyomat:

- Holnaptól a menetoszlop belső felén haladó katonák könnyített menetfelszereléssel haladjanak. Vértet és pajzsot nem kell viselniük, de a málhájukban mindenki hozza a sajátját. Ezt a napot már kihúzzuk valahogy...A fene se számított ilyen átkozott hőségre...

*Tartom magam én is, és alig várom, hogy pihenőt rendeljen el a tempót diktáló század vezetője.*
Chorax
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
109 hozzászólás • Oldal: 7 / 8 • 1 ... 4, 5, 6, 7, 8

Vissza: Régi Kalandok...