• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Tameros

Ahol a tettek beszélnek a szavak helyett

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
69 hozzászólás • Oldal: 2 / 5 • 1, 2, 3, 4, 5

Re: Tameros

HozzászólásSzerző: Drevar Cales » 2008.03.27. 8:43

Helyszín: Pihenő, Tameros
Játékos: Togar
Idő: Este

Amikor befejezed az étkezést, Elric még igencsak tömi a bendőjét.
Az öreg időközben felkel, s a fogadóshoz sétál. Korához képest elég könnyedén mozog, még botot sem használ.
Valamit odasúg a fogadósnak, majd elindul kifelé. Mielőtt kiment volna azonban valamit lerakott a pultra, amit a fogadós úgy vett át, hogy ne lehessen látni, mi cserélt gazdát. //Észleléspróbát nem dobatok többet, helyette én fogok dobni a játék gördülékenységét elősegítve ezzel, s hogy ne tudd, ha valamire figyelni kellett volna.//
Nem telik el sok idő, s az íjász szintén otthagyja az asztalát, s kimegy a fogadóból.
Társad, Elric eközben már túl van az elétett ételmennyiség harmadán, s bár sokat lassult a tempója valószínű, hogy meg tudja enni a többit is.
Én, Drevar Cales, Nezar Cales fia esküvel fogadom, hogy vezetem, s védelmezem népünket legjobb képességeim szerint, hogy Dél bástyája lehessünk továbbra is. Íme a vér, mely együtt folyik népével!
Íme a vér, mit örömest hullatok a hazáért!
Drevar Cales
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 165
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2008.03.27. 15:25

//én is így szoktam dobni az észleléseket, hogy a jk ne tudja:D

Lassan de biztosan csak eltűnik az étel bár még a kétharmada megvan.Amikor látom mit tesz az öreg figyelek tovább majd mikor az íjász is kimegy elgondolkodom.Mit akarhatott az öreg a kocsmárostól lehet hogy figyeljen valakit esetleg minket? Nem tudom mindenesetre nem szeretnék bajba kerülni. Így is elég volt az ide út jobb szeretek a könyveim társaságában lenni mint esetleg magyarázkodni esetleg harcolni.
-Mond Elric nem különös? Kiment az öreg a fogadóból de előtte sugdolozott a kocsmárossal, majd utánna távozott az íjász barátunk is. Nekem ez kicsit furcsa.Amugy ezt az íjászt nem ismered véletlenül?
Nem az a lényeg kinek van kezében fegyver, hanem az ki üt először.-harcművész
Nem az a lényeg hogy ki üt először, hanem hogy legyen sör-Tooma pap

Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld...

Először ütünk aztán nem kérdezünk semmit...-törpe taktikai útmutató
Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1638
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Drevar Cales » 2008.03.28. 0:26

Elric kérdésedre csak megvonja a vállát: - Nem tudom mit furcsálsz ezen, barátom, de a leggyorsabb módja, hogy kiderítsd, ha megkérdezed a fogadóst, mit mondott neki az öreg - kacsint rád, majd elfolyt egy böffentést.
- Azt az illetőt pedig nem ismerem, bár úgy öltözik, mint a helyiek. Tán valami erdészféle lehet tán.
Én, Drevar Cales, Nezar Cales fia esküvel fogadom, hogy vezetem, s védelmezem népünket legjobb képességeim szerint, hogy Dél bástyája lehessünk továbbra is. Íme a vér, mely együtt folyik népével!
Drevar Cales
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2008.03.28. 8:38

-Hát az elég érdekesen nézne ki ha most odamennék hozzá, azt sem tudja ki vagyok, nem is ismer biztos nem mondaná meg.Sőt lehet az ellenkezőjét érném el vele és gyanúsabb lennék, egy idegen aki kíváncsiskodik az öreg városőr után.Köszönöm nem nem akarom felhívni magamra a figyelmet, ha esetleg akar tőlem valamit itt megtalál-válaszolom Elric-nek.Közben azon gondolkodom mennyivel másabbak itt az emberek mint otthon.Bár amennyire a történelmüket ismerem nem túl mélyen nem is csodálkozom rajta.Itt nem árt óvatosnak lenni.

Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Drevar Cales » 2008.03.28. 10:15

Hamarosan Elric befejezi a vacsoráját, s nagy csodálkozásodra nem igazán hagyott maradékot.
Hátradőlve nagyot fúj maga elé, s sebtiben megnőtt pocakját simogatja elégedetten.
A fogadós -látva, hogy befejeztétek a vacsorát - odasiet.
- Remélem ízlett az étel - ekkor Elric széles mosolya elárulja, amit szavakkal kevésbé lehet kifelyezni - Nos az étek, ami itt elfogyasztásra került összesen 20 rézbe kerül, te pedig, uram - fordul Elric felé - 4 rezet fizetsz a sörért.
Elric bólogatva letesz 4 rezet az asztalra, s a fogát kezdi el piszkálni körmével. A fogadós feléd fordul.
Drevar Cales
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2008.03.28. 11:00

Odaadom neki a pénzt majd megszólalok.
-Azt szeretném kérdezni ki volt az az öregember a kandallónál? Mert mikor bejöttem nagyon nézett, talán valami baja van velem?-kérdem a fogadóstól.Közben rápillantok Elricre hogy reagál, végül is ő javasolta kérdezzem meg a fogadóstól, ha már idejött legalább kihasználom a lehetőséget.

Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Drevar Cales » 2008.03.28. 11:56

A Fogadós átveszi tőled a pénzt //vond is le!!//. - Aztán miért vagy rá kíváncsi, uram?
Elricre pillantva látod, hogy a körmére ragadt ételmaradéktól próbál megszabadulni. Úgy tűnik nem is figyel a beszélgetésre.
- Nem akarok udvariatlan lenni, de talán tőle kéne megkérdezni az ilyesmit. Nem beszélek ki másokat úgy, hogy ő ne tudna róla. Ha figyelt téged, biztos meg volt rá az oka. Kérdezzed meg tőle, ha majd visszatér.
Ekkor egy bocsánatkérő mosollyal az arcán bólint, majd visszatér a pulthoz.
Drevar Cales
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2008.03.28. 13:11

Érdekes népek laknak errefelé, ugylátszik sértésnek veszik ha másról érdeklődök ugy hogy nincs jelen. Mindegy végül is egy próbát megért.Ha akar valamit majd megtalál.

-Nos Elric hogyan tovább? Itt éjszakázunk vagy van külön szállás? Mikor indulunk tovább?

Eléggé álmos vagyok jó lenne már egy kényelmes ágyban aludni, rég volt benne részem és nagyon hiányzik. Lehet rosszul döntöttem a kalandozó élet mellett.Végül is kényelmesebb a toronyban lakni és aludni.Bár ott csak a könyvekből tanulhat az ember itt pedig tapasztalat révén.Majd kiderül jól döntöttem-e.

Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Drevar Cales » 2008.03.29. 11:13

- Ami engem illet, itt alszom, átadom ezt a ládát valakinek reggel, aztán indulok haza - mondja Elric - Nem terveztük hosszúra ittlétünket, mivel az árt az üzletnek tudod.
Elmosolyodik, aztán összegyűjti minden maradék erejét, hogy fel tudjon kelni. Miután megtette, még hozzáteszi:
- Tudod ha elterjed a hír, hogy itt egy karaván állomásozik, amint elhagyjuk a várost, nomádok tucatjai várnának minket odakinn, hogy vérünket vegyék az esetleges zsákmányért. És mint tudod, nem kis értéket hordozunk.
Ezzel elindul a pult felé lassú komótos lépésekkel, mintha nagy terhet cipelne magával - ami igaz is voltaképp, mivel hasa jelenleg irdatlan súlyt hordozhat magában.
Drevar Cales
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2008.03.29. 17:48

Végül is én is itt alhatok, ha ők mennek vissza nekem tovább kell mennem a főváros felé mert ott találom akit keresek.Odamegyek a fogadóshoz és kérek töle egy szobát.
-Azt szeretném kérdezni nem tudja-e mikor indul innen karaván a főváros felé mert arra tartanék én is és szeretnék csatlakozni hozzá.

Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Drevar Cales » 2008.03.29. 19:59

- A szoba 4 réz lesz. Előre kellene fizetni.
- Karaván uram legközelebb három nap múlva indul, élelemmel és fegyverekkel megrakodva. Két nap múlva este érkeznek meg a katonák, akik majd kísérni fogják. Hisz veszélyes a vidék.
- Bár úgy hallottam, hogy az öreg úr, aki felől érdeklődtél, holnap indul oda - mikor ezt mondja, arckifejezése megváltozik, mintha nem tetszenne neki valami. (Tán gyanakodna valamire?)
Drevar Cales
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2008.03.30. 8:03

Kifizetem neki a pénzt majd ránézek.
-Látszik hogy most érkeztem és nem vagyok tisztában az itteni viszonyokkal.A nagybátyámat keresem aki a fővárosban van és emiatt szeretnék odajutni.Szerintem megvárom a karavánt hátha elvisznek.Mert mint látom önnek nem szimpatikus a gondolat hogy az öreget kérdezzem meg.Nem igazán tudom az itteni szokásokat.-mondom neki.

Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Drevar Cales » 2008.03.30. 11:27

A fogadós átveszi a leszámolt rézérméket, s arca kissé megenyhül.
- Ne haragudj, Uram, de mostanában elég szörnyű időket élünk. A nomád támadások továbbra is élénken folynak,
de a város falain belül is történtek tragédiák. Egyre csak jönnek az idegenek, hogy megszálljanak itt, s ezt először jónak hittem.
- De aztán két ember csúnyán elbánt az öreg Hilderrel. Rátámadtak, s tán meg is ölik, ha a város-felügyelők nem találnak rájuk. Felköttettük őket, hogy elrettentsük azokat, kik ily gaz tettre szánnák el magukat, de a szatócsot halálába vagdosták, a helyi péket megkéselték, több emberrel pedig igen csúnyán elbántak. - Közelebb hajol hozzád, szemében a gyűlölet parazsa izzik fel - Ha egyszer is elkapom valamelyiket Arel hallja esküm, nem jut a Városfelügyelőségre elevenen.
- Már lassacskán két holdtölte óta folyik ez. Valamit tenni kellene! Megőrjít ez a tétlenség!
Drevar Cales
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2008.03.31. 6:42

-Így már érthető, sajnálom.Akkor ezek szerint többen vannak, mert kettöt elkaptak és folytatódtak a támadások. Van ezeknek valami céljuk pénz bosszú vagy más? Esetleg akkor lehet nem kellene egyedül mennie az öregnek mert veszélyes, talán elkísérhetem, bár főleg tudós vagyok de esetleg segíthetek neki az úton és én is arra megyek.Ha esetleg találkozik vele beszélje meg vele ha érdekli a dolog itt megtalál.-mondom a fogadósnak.

Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Drevar Cales » 2008.04.01. 15:01

A fogadós megrázza a fejét - Nem, biztosan nem a pénz érdekelte őket. Beszéltem Hilderrel.
- Egy könyvet kerestek az esetek többségében, de nem emlékszem a címére, mert valami bonyolult neve volt. Nem tudom miért itt, hisz a városban kevés az írástudó ember. Beszélek Hilderrel az érdekedben, Uram. Talán ketten nagyobb biztonságban vagytok.
Átadja neked a szobakulcsod, majd biccent feléd, mikor egy vendég int neki, s otthagy.
Fejedben vadul kergetik egymást a gondolatok. A testvérednél, Klavelnél nagy értékű könyv van, A Grimoire, melyben démonokról szóló legendák vannak. Vajon azt a könyvet keresik?
Drevar Cales
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
69 hozzászólás • Oldal: 2 / 5 • 1, 2, 3, 4, 5

Vissza: Sempyer