• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Torozon tavernája, újjáépítve, korszerűsítve!

A lezárt, de még elérhetõ fórumok gyûjtõhelye...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
3013 hozzászólás • Oldal: 119 / 201 • 1 ... 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122 ... 201

Re: Torozon tavernája, újjáépítve, korszerűsítve!

HozzászólásSzerző: Con Larrodan » 2008.03.27. 11:10

Ha nem túl hűvös és párás/nedves akkor minden gond nélkül :)
Eiresin Wyntumal - Pathfinder
Con Larrodan
Admin
Admin

Hozzászólás: 3216
ZK Karakter: Eiresin Wyntumal
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garvel » 2008.03.27. 11:18

hát penész az volt rajta mindig... végül is az is gomba? vagy nem?? :?: :?: :?: :| :?:
Garvel
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 184
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Con Larrodan » 2008.03.27. 11:21

Azaz, de az szinte mindenhol megél XD
Eiresin Wyntumal - Pathfinder
Con Larrodan
Admin
Admin

Hozzászólás: 3216
ZK Karakter: Eiresin Wyntumal
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garvel » 2008.03.27. 11:24

:( az a baj nem találok irodalmat róla a neten. nem tudsz valamit? csak ingatlanhirdetések vannak a gombapincékről.....
Garvel
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2008.03.27. 11:32

Net, net, kukába vele. Könyvtárral próbálkoztál már? Hagyományos, nyomtatott papíros, bekötött könyvekkel... Felmész egy könyvtár elektronikus katalógusába, tárgyszóra rákeresel, gombatermesztés, és halom cuccot kidob szerzőstül, címestül, aztán kikölcsönzöd:

Pl.:

A csiperkegomba termesztése, Gombatermesztési útmutató, A csiperke és más gombák háztáji termesztése, A csiperke, a laska és más gombák termesztése, ...

Ez csak egy szolnoki könyvtár ízelítője, aki fővárosi, az dúskálhat.
Blogom: http://ihletkapu.blogspot.com/
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 5193
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garvel » 2008.03.27. 11:56

hát igazad van :D de ugye lustaság fél egészség :D
Garvel
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Meridian » 2008.03.27. 13:37

A gombapince ha jól tuom azért némileg speciálisabb dolog, mint egy borospince... a gomba heterotróf táplálkozású (nem bioszosok kedvéért: szerves táplálékot vesz fel), némi táptalaj mindenképp kellene neki... hogy is mondjam szóval hordók tárolására használt borospincét nehezen tudok ilyennek elképzelni. A másik pedig, hogy szellőzőnyílások is kellenek ám! A környéken itt volt gombapince, és onnan lehetett tudni, hogy egy méter átmérőjű nyílásai voltak a felszínen...

Nem valami sok infó a gombapincékről, de ebben elég biztos vagyok... de azért én is azt ajánlom, olvass utána, én még nem próbáltam, szal lehet, h nincs igazam...

M.
"Ra urdath san uthmor ahen aggun hara'het shaka'thorr. "
"Vérem és velőm a tiéd, tégy vele belátásod szerint."
Meridian
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1786
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2008.03.27. 14:15

Lehet nem én találom fel a spanyol viaszt de a nyílt játékkal kapcsolatban, nekem annyi bajom van hogy én túl kötöttnek érzem egy helyszínre leragadni.Én nekem a nyílt játék azt jelenti hogy egy kari megcsinálja az előtörijét ad magának egy célt és azt próbálja elérni. Lehet egy országon belül lehet több országon keresztül ahogy halad a történet én emiatt nem szeretnék leragadni egy helyszínen.Lehet csapatban játszani lehet őnállóan ki hogy szeretné. Igaz itt nincsenek annyira kidolgozva az országok mint az aktív helyszíneken de nincs is megkötve annyira a km sem. Arra gondoltam hogy nem lehetne e mondjuk nyílt kalandként tevékenykedni azoknak akiknek nem akarnak leragadni egy helyszínen, másrészt oda a hmek is mesélhetnek ha esetleg a náluk játszó kari elhagykja az országukat.Bár ez csak egy felvetés.

Tudom véges a tárhely emiatt kötném mondjuk feltételekhez az itteni játékot mondjuk.
Nem az a lényeg kinek van kezében fegyver, hanem az ki üt először.-harcművész
Nem az a lényeg hogy ki üt először, hanem hogy legyen sör-Tooma pap

Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld...

Először ütünk aztán nem kérdezünk semmit...-törpe taktikai útmutató
Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1638
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2008.03.27. 14:55

Garvel!

Gombának jól szellőző hely szükséges, magas relatív páratartalom (80% körüli), megfelelő táptalaj, rendszeres öntözés és idő.

A legjobb, ha egy termesztőtől veszel előre beoltott zsákos anyagot - ezt csak gondozni kell.
Táptalajt te is tudsz készíteni - föld és szervestrágya keveréke -, csak ezt még neked kell beoltani a micéliummal, amit szintén meg kell valahol vásárolnod.

Ja, igen - a pincehideg jó akár a csiperkének, akár a laskagombának (bár a laskagomba termesztése picit eltér a csiperkéétől és nehezebb egy picikét, de tényleg csak egy picikét).

A penészes fal gondot okozhat - a gombának is vannak betegségei, amit a penészgomba terjeszthet, húzhat magához - tehát először is a pincét ki kell pucolni fullra - és ha mással nem is, de oltottmésszel ki kell meszelni, hogy írmagja se maradjon a penésznek.

Remélem tudtam segíteni. ^^

Yvett
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2008.03.27. 15:43

Togar írta:Lehet nem én találom fel a spanyol viaszt de a nyílt játékkal kapcsolatban, nekem annyi bajom van hogy én túl kötöttnek érzem egy helyszínre leragadni.Én nekem a nyílt játék azt jelenti hogy egy kari megcsinálja az előtörijét ad magának egy célt és azt próbálja elérni. Lehet egy országon belül lehet több országon keresztül ahogy halad a történet én emiatt nem szeretnék leragadni egy helyszínen....

Elméletileg lehetséges, de gyakorlatban nagyon sokszor megesik az hogy minden nyílt helyszín fullon van, eléri a maximális kapacitását és a Hm nem tud több embert fogadni.

Hiába szeretnél te mindenfelé spontán vándorolni; hogy ha a HM itt is, ott is azt mondja, ne haragudj de több embernek nem tudok mesélni. Aztán a migrálásra vonatkozó terved itt véget is ér. Ha helyszínt akarsz váltani, előtte egyeztess az új terület HM-jével.

UI: A vitánkon túlmenően; ha el akarod hagyni a kerinegyedet, -mert már rákészültél csak menet közben "kibékültünk" 8);- nyugodtan megteheted.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4314
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2008.03.27. 17:23

Hopp ezt én most fordított szemszögből mondom tehát így mesélnék valaki csinál egy karit nekem és annak mesélek így nem vagyok helyszínhez kötve viszont ha mondjuk Erionba akar menni és ott akar maradni tartósan és a HM is átveszi mehet oda. Ugyanakkor bármikor el lehet hagyni a kalandot emiatt nem lenne zárt.Ugyanugy kellene bírálni a karikat mintha helyszínre menne.Én most Km szempontból én így képzelném el a nyílt mesét a törpém elsörözget a kerinegyedben különben is komoly leszámolnivalója van:lol:
Nem az a lényeg kinek van kezében fegyver, hanem az ki üt először.-harcművész
Nem az a lényeg hogy ki üt először, hanem hogy legyen sör-Tooma pap

Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld...

Először ütünk aztán nem kérdezünk semmit...-törpe taktikai útmutató
Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1638
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Joe Lyon » 2008.03.27. 17:31

Üdv mindenki!

Ma hamarabb vége lett a munkahelyi pörgésnek, így volt időm feljöni netre kicsit, s elolvasgattam a csevegőben, egyéb helyre írt hsz-eket!

Köszi, szépen rendes tőletek, hogy ennyire szeretnétek Erigow, a Legendák tornyáról elhíresült ősi város "feltámadását"!

Tényleg nagyon jól esett, esik amit olvastam, és nagyon rajtam van, hogy újra tollat vegyen kezébe Erigowi Kalvel! :D

Holnap már péntek, utánna kissé nyugi lesz, s miután lemegy a heti zűrzavar, szerintem mehet a "jöhet"! :D

Kérésem a következő: Azon játékosok akiknek Erigowban volt karakterük, s a topic bezárása végett temetőztették karaktereiket gondolják már át, hogy lenne e kedvük ismét felvenni a "küzdelemet"!

Akinek van, légyszi küldjön már egy Pm-et, vagy jelezze itt, s meglátjuk mire jutunk! :D

Ja, annyi lenne, amit Castor is jól bemutatott: 4-5 JK-nál többet nem hiszem hogy bírnék kapacitással. Naponta, kétnaponta bírnék reagot írni.

Ja, és még valami: 2008.04.11-17 között munkám végett távol leszek, így lesz egy hét kihagyásom. Aki mind ennek ellenére szeretné ismét "csatasorba" állítani elhantolt kariját, légyszi jelezze!

Előre is köszi: Joe ( majdnem Klavel :D )
Egyszer élünk! Akkor hát élvezzük! Meg olyan még nem volt, hogy ne legyen valami!
Burkh Drukshad (ork)
Erlon Arts (dalnok)
Hart Al Arten(Dartonita paplovag)
Joe Lyon
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 1063
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2008.03.27. 18:51

Na végre; ez az Joe!

Nos a magam részéről csak annyit akartam, hogy újra HM legyél, mert nagyon jól meséltél, sejtettem én, hogy a háttérben túlvállalás miatti "kiégés" volt, és ezért álltál le.
Tényleg ne vállaljál 5 karakternél többet. Ha többen rohannának meg akkor -jobb híján- a PM-ek érkezési sorrendjében zárd le a jelentkezéseket; és nagyon örülök annak, hogy visszatérsz.

Más.

Azért engedjétek meg hogy szerényen elmorzsoljak egy könnycseppet a szemem sarkában a saját zseniális beszervezési készségemtől, Joe már vagy a 3. HM aki az én áldásos agitátori tevékenységem folytán tért vissza az oldalra. Gianang és Tarin HM-je is az én szelíd erőszakom miatt van/lesz.

Jaj istenem megérdemelném, hogy glória ragyogjon a fejem felett! Csak még azt nem tudom hogy az arcom méreténél csak a zsenialitásom, vagy a szerénységem-e a nagyobb...Kép
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Meridian » 2008.03.27. 19:09

A második szövegrészletet lehagyhattad volna :lol: :P
Azért valdd be, semmi esélyed nem lett volna, ha nem lett volna kedvük hozzá a jövendőbeli HMeknek... :)

Más.

Hajrá, Joe!

M.
"Ra urdath san uthmor ahen aggun hara'het shaka'thorr. "
"Vérem és velőm a tiéd, tégy vele belátásod szerint."
Meridian
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1786
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2008.03.27. 19:16

Persze hogy nem lett volna esélyem. Csak jól esik fényezni magam, na. 8) :oops:
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
3013 hozzászólás • Oldal: 119 / 201 • 1 ... 116, 117, 118, 119, 120, 121, 122 ... 201

Vissza: Archívált Fórumok