• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Utak, ösvények, csapások

A Hétarcú birodalma...

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
1106 hozzászólás • Oldal: 62 / 74 • 1 ... 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65 ... 74

Re: Utak, ösvények, csapások

HozzászólásSzerző: Lianna Pentangelin » 2008.03.23. 15:56

Igen, a festő ébren van, és ámulva hallgatja, miről fecsegtek.
Merrow csak bólogat, szerinte is boszorkányság az egész. Mondana még valamit, de visszanyeli és hamar elhagyja a házat. Dentas ajka pengevékonnyá keskenyedett, Siken arca megnyúlt:

-Ilyen nincs(S)
-És mégis van. Átok ebbe a helybe!(D)
-Én azt hittem, csak lázálom volt az egész...(O)
-Micsoda, uram?
-Álmodtam valakivel, aki megmondta, se ki, se be...(O)
Dentas megbök:
-Ne kókadj, a piktor félrebeszél! Azt mondta, megálmodta az egészet, hogy így járunk!
Mi, Lianna Pentangelin, Domvik kegyelmébõl mint Shadon örökös királynõje, esküszünk a Hétarcú Istenre, s minden szenteire, hogy Domvik egyházait, Shadon minden rendü lakosait jogaikban, szabadságukban megtartandjuk, mindenkinek igazságot szolgáltatunk, Shadon függetlenségét fentartandjuk; határait és a mi ezen országhoz tartozik gyarapitjuk és megteendjük mindazt, a mit ezen országaink javára, dicsõségére és öregbitésére megtehetünk. Domvik Minket úgy segéljen!
Lianna Pentangelin
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 1782
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lianna Pentangelin » 2008.03.24. 17:12

Az alföld felől jövő szél meglobogtatta köpenyed, hajad nemkülönben. Balkézre a Ferrelos vonulatai domborodnak, előtted füves pusztaság, jobbkézre pedig csak egy kis domb maradt hírmondóul Larmaron hegyéből. Az égen haragoskék és fehér gomolyagok nyargaltak, de mivel hétágra sütött a nap, nem volt várható, hogy esni is fog. Előtted a messzeségben karaván járt, és még nem volt világos, ugyan arra haladnak, mint te, vagy pedig épp veled szemben közelednek. Más viszont haamrább szemed elé került. Balkézre a magas főből, bokrok közül egy magas, csupasz arcú, középkorú, látványra is nehéz, fekete vértes fickó jött elő, és mivel a szél épp háta mögül fújt, dús sötétbarna haját az arcába fújta. Jobbját kémlelően szeme fölé tartotta, épp téged nézett. Aztán kisétált a kitaposott, kiszekerezett útra és megállt a közepén. Megvetette lábait, az oldalán lógó kétkezes kardhoz hozzá se ért, csak lógatta mellette karját. Várakozással telien figyelt téged.
Mi, Lianna Pentangelin, Domvik kegyelmébõl mint Shadon örökös királynõje, esküszünk a Hétarcú Istenre, s minden szenteire, hogy Domvik egyházait, Shadon minden rendü lakosait jogaikban, szabadságukban megtartandjuk, mindenkinek igazságot szolgáltatunk, Shadon függetlenségét fentartandjuk; határait és a mi ezen országhoz tartozik gyarapitjuk és megteendjük mindazt, a mit ezen országaink javára, dicsõségére és öregbitésére megtehetünk. Domvik Minket úgy segéljen!
Lianna Pentangelin
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Iymer » 2008.03.25. 8:28

Amikor Merrow elmegy, még mindig bámulok maga elé. Hanem a piktor megjegyzése igencsak meglep. Ennél sokkal bizarabb már nem lehet a helyzet, hát rajta.
- Mondja csak, piktor uram, miket álmodott maga! Ha lehet, sorjában, hogy kezdődött?
Iymer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 610
ZK Karakter: Iymer Senton barát - Manifesztáció
ZK Karakter: Iymer cwa Takeda - Testvérviszály
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kiaan Hargun » 2008.03.25. 11:56

Lovát a tempóból visszafogja, lassan baktat az ismeretlen felé. Lassan, nagyon lassan áll meg előtte, s közben szemügyre veszi. Címert keres felszerelésén, hátha megtud valamit.

- Segíthetek az uraságnak? Bár attól tartok, inkább nekem lenne szükségem segítségre!

Elmosolyodik
"A harcnak szigorú törvényei vannak; mindig a győztes határozza meg őket"

Rayvanhur Katekizmusa
Kiaan Hargun
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 150
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lianna Pentangelin » 2008.03.25. 16:27

-Arra emlékszem, hogy lefordultunk utunkról, hogy ide jöjjünk. Nagyon cudarul éreztem magam, fáztam, éreztem, rendesen belázasodtam. Bolond képek futkostak a szemem előtt: láttam a falu határát, de fekete ruhás némberek álltak sorfalat nekünk és közben vigyorogtak. Aztán bejöttünk a faluba és minden ház ajtaja felett négyszirmú kék virágok világítottak, minden kapuban egy-egy fekete ruhás nő állt és mind minket nézett fölényes vigyorral. Majd behoztak ide, lefektettek és az egyik odajött hozzám, fölém hajolt és ezeket beszélte: "Ó, van már négy új, oltják majd szomjunk! Bát te vén vagy és csúf, te is jó leszel majd Phyrexiának!" Aztán jött egy lány, adott nekem valami teát, és akkor már elaludtam rendesen, nem jöttek rémálmok.
Lianna Pentangelin
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lianna Pentangelin » 2008.03.25. 16:34

A férfi vértje dísztelen volt és holtfekete. Valami lánc lehet a nyakában, mert látod a szárát, de a medált nem, az elvész a vért alatt. Nem nemes, az fix, mert akkor biztos büszkén viselné családja címerét.
-Ó, nehogy azt higgye! Szerintem ön jobban ki tud segíteni minket, mint én önt! Vízre lenne szükségem. Az öcsém meg a bátyám tökrészeg, és nincs mivel arcon mosnom őket. -a bokrok felé intett, ahol a testvérei sejthetők, és lám tényleg, három ló emelte fel fejét, épp legelésztek.
-Azok a mieink. Nos, tud egykis vizet nélkülözni? Akkor elővehetjük azt is, ami önnek kéne.

(Mivel a karinak nincs vallásismerete, így nem segíthetek jobb leírással.)
Lianna Pentangelin
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Iymer » 2008.03.25. 17:15

Hallgatom a piktort, egyre nagyobb átéléssel.

Amikor mondták, hogy nem lehet elmenni, akkor eszembe jutottak lehetőségek, hogy hátha mégis: a hegy, és végignézni körbe, a pap és a fuvaros. Aztán amit Merrow mondott, az alapján - ha igaz - mindegyik lehetőség kilőve. Ez után úgy akartam elmenni, hogy titokban követkük a fuvaros Mikket, mert segíteni semmi pénzért vagy fenyegetésért nem fog. Most mondja a piktor, amit mond, és az alátámasztja, amit Merrow mondott, és azt, hogy minden bizonnyal fölösleges Mikket követni. Hiába vannak ötleteim, az mind elolvad, mint tűz fölött a vaj, mint tavasszal a hó. Roppant mérges leszek. Ökölbe szorul a kezem, összeszorulnak az ajkaim, nagyot csapok az asztalra.
- Hogy az Isten verje meg!

Összeráncolt szemöldökkel nézek magam elé egy darabon, de azért ez nem vezet sehová. <Mit tegyek? Mit tegyek? Mit tegyünk? ...> Felkönyökölök az asztalra, a tenyereimbe temetem az arcom. Egy darabig gondolkodom, majd ilyen pózban a Piktornak mondom:
- Piktor uram! Rajzolja már le azt a virágot, amit a lidércálmában látott! Mag azok közül a némberek közül is párat! Külön az arcát, és külön magát a teljes Istentelen teremtményt, hogy lássuk a vonásait is, és a ruházatát is.

Majd eszembe jut valami. Leeresztem a kezem, majd mondom: - Biztos, hogy mindegyik ház felett világított az a csuda virág, és mind előtt álltak azok a fekete ruhás alakok? Nem maradt ki egyetlen ház sem? Mondjuk az első, nagy fészerrel, lovakkal, jómódban? És a templom sem? Emlékezzék, emlékezzék vissza, ha tud.

<Phyrexia... Phyrexia... Phyrexia... Nem, semmit sem mond.>
Dentas és Siken felé fordulok: - Nektek mond valamit az, hogy Phyrexia? Vagy magának, piktor uram?
- Esetleg van valami ötletetek?
Iymer Senton barát - Manifesztáció
Iymer cwa Takeda - Testvérviszály

A fergeteg átvonul
Iymer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kiaan Hargun » 2008.03.25. 17:17

Körbenéz, lehet, hogy csapda

<Inkább valószínű, hogy csapda, nem árt az óvatosság. A végén még hátbakapnak, én meg kulloghatok vissza a Birtokra egy vadásztőrrel az ülepemben>

Leszáll a lóról, vizeskulacsát az ismeretlennek adja, de kezét egyetlen pillanatra sem tartja távol kardjától.

- Itt megvárom önt. Sok sikert a testvérekhez.

<Hacsaknem öcsédet Ranagolnak, bátyádat Tharrnak hívják, komám. >

Rayvanhur Katekizmusa
Kiaan Hargun
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lianna Pentangelin » 2008.03.26. 9:59

Ormond a holmiját kéri, és szénnel egy négyszirmú, nősziromra hasonlító virágot rajzol le. Majd belekezd a némberekbe is. Nos, az eredmény nem egy gusztusos nőt mutatott.

[cir=300x224]http://img0.tar.hu/navaratna/size2/34082083.jpg[/cir]

-Hijjnye, ha a feje nem lenne ilyen, meg olyan inas a válla meg a karja, még azt is mondanám, emberi. (S)
-Ez valami ártó szellemnő? Olyan megszállott a szeme...(D)
-Én ezt láttam, döntsék el maguk, miféle.(O)
-Mért érzem úgy, ezek a némberek tehetnek arról, ami a faluval van? Tudod, ez a se ki, se be...(D)
-Ami a virágokat illeti, azt hiszi, abban az állapotban én minden egyes homlokzatot végiglestem? Ami házat én láttam, azon minden volt.
A névre vállrángatás votl a válasz:
-Én ki se tudom ejteni...(S)
-Ez női vagy férfinév egyáltalán? A vezetőjük lenne? Meg mi az, hogy oltja a szomját velünk?! Mire kellünk? (D)

(A faluban nincs templom, de még csak szentély se...)
Lianna Pentangelin
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lianna Pentangelin » 2008.03.26. 10:08

A férfinak úgy is jó, ha lovon maradsz és úgy adsz kulacsot. A férfi nem füttyent, nem tesz semmi olyan mozdulatot, amiről azt gondolhatnád, valami galád alak. De azért munkál benned az előítélet rendesen :D
Kis idő múlva óbégatást hallasz a bokrok felől:

-Te állat! Mi ez, levizeltél? Hogy Darton hasogatná ki a májad!
Valaki vihogott:
-Ez csak víz! De ha sokat heversz a lovad alatt, míg az legel, megvan rá az esélyed, hogy pofán nyomjon jó savas húggyal!
Elfúlt röhögés, aztán kisétált vidoran az iménti sötétbarna hajú fekete vértes fickó, nyomában három lóval, a lovak után két egymást támogató, dűlöngélő szintén fekete vértes fickó. Egy fekete hajú, meg egy szőke göndör, aki arcra is a legfiatalabb a trióból.
-Kösz. Sokat segített-nyújtja vissza kulacsod üresen a férfi. Társai közül az egyik megbotlott egy fűcsomóban és elhasalt (kiterült mint egy béka), a szőke ingatagon állva maradt és banbán nézi az elesettet.
-Te, Aethelhard, Aethelred most földimádatot hajt végre?! Ez urunk újabb tanítása, vagy mi?
-Az van, hogy seggrészegek vagytok mindketten...
A józan férfi visszanéz rád:
-Ezek a mai paplovagok! Na mondja, önnek miben is kéne segítség? vagy már megrettent és esze ágában sincs semmit se kérni?-kérdezte sima mosollyal, mint aki látja, inadba szállt a bátorságod.
Lianna Pentangelin
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Iymer » 2008.03.26. 14:54

Lianna Pentangelin írta:(A faluban nincs templom, de még csak szentély se...)

// Tényleg, elnézést.

Nézegetem én is a készülő képet.
- Hát; se feleségnek, se ellenségnek nem kéne...

- Oltja a szomját? Nem tudom. Valami boszorkányság, nem értek én ahhoz, istentelen dolog az. Odahaza még Matula mesélte, hogy a nádban a nádi manók elbűvölik az arra járót, aztán már se híre, se hamva, odalesz. Nekik mire kellenek a vándorok? Azt se tudjuk.

Felállok az asztaltól, megpróbálom felölteni a leghatározottabb megjelenésem, és:
- No, akkor ha senkinek semmi ötlete, akkor kérdezzük meg Merrow-t, hogy mit mond neki ez a fizimiska, meg az a Firessza, vagy ... vagy micsoda név. Meg persze a virág, ahhoz biztosan ért. Dentas, te tudod, hol lakik, gyere velem. Bemegyünk még a falu vezetőjéhez is, későn érünk vissza. A piktor úr maradjon csak itt, ha úgy érzi magát. Ha kér segítséget, itt lesz Siken, de ha nem kér, akkor Siken, te is próbálj meg kitalálni az országútra. Próbálkozz többször is - ezt már halkabban, lemondóan, elkeseredetten teszem hozzá: - bár, valószínűleg úgysem sikerül. Aztán pedig mozgatsd meg egy keveset a többi lovat is.
- Phyrexiát mondott, piktor úr, ugye?

Azzal magamhoz veszem a piktor rajzolta képeket a virágról és a némberről, majd gyalogosan elmegyünk Merrow-hoz.
Ha nem néz ki eső, ezúttal nem viszem a köpenyt. Az ostor szinte az övemhez tartozik.
Bezörgetünk, ha semmi válasz, és kutya sincs, akkor bemegyünk, és a ház ajtaján kopogunk.
Iymer Senton barát - Manifesztáció
Iymer cwa Takeda - Testvérviszály

A fergeteg átvonul
Iymer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kiaan Hargun » 2008.03.27. 9:13

Az üres kulacsot a nyeregtáska nyeli el, s egy pillanat múlva kezében terem a predoci nedűvel telített.

- A Bor ünnepe egész évben, Lovag urak. Én most reátok iszom...
De csak egy kortyot, mert most fontos a józan fő!

Meghúzza a kulacsot, és mostmár valóban lepattan a lóról.

- Nivor Nathian vagyok, Predoc szülötte. Az urakban kiket tisztelhetek?
Shadon városába irányt mutatnak- e nékem?

Segítő kezet nyújt a kiterült Aethelrednek. Tetszik neki a jelenet, mosolyogva igyekszik talpra rángatni a részeg lovagot, aki - hála a Magasságosnak - nem mutat hasonlóságot Ranagollal. :D

Rayvanhur Katekizmusa
Kiaan Hargun
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lianna Pentangelin » 2008.03.27. 18:56

-Kösz, ehhez képest a nádi manók csak játszanak...-berzenkedett Dentas.
-Nők...a női démonok lehet, a férfierőnket akarják!-és Siken halott sápadtan az ágyékához kapott-Abból nem esznek! Válogassanak a falusiak közül!
Dentas feláll, indulásra kész, a rajzokat elveszi Ormondtól. A festő megerősíti a nevet.
-Merrow elég visszahúzódóan él. Ahogy látom, ő nem vesz részt a falu életében, csak ha ő akar. A hegy lábához kell elbotorkálnunk. Szép ösvény vezet oda, de amiket a fetső esélt, márnem is találom olyan szépnek. Szerinted tényleg láthatatlan nők járnak a faluban áldozatra várva?(D)
Lianna Pentangelin
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lianna Pentangelin » 2008.03.27. 19:04

-Bor!-kiált fel egyszerre a támolygó szőke, és a földön heverő fekete hajú.
-Na, most addig nem hagyják abba, amíg nem kapnak. Bár, kutyaharpást szőrivel. Én vagyok Aethelhard, a szőke Aethelfrid, a fekete hajú testvérem pedig Aethelred. Én vagyok a középső, Aethelhard jobb napokon a bátyánk.
-Shadon? Arra van, amerről a szél szűzlány illatot hozz...-tápászkodott fel Aethelhard.
-Ami azt jelenti, tudjuk az utat. Aztán mondja csak: milyen istenben hisz egy pedoci?-hajolt hozzád közel Aethelred. Hm, ami azt illeti, vallás terén eddig nem sokat csilogtál :D Az is időbe tellett, mire felismerted (meghallottad), Darton hívei tekeregnek a bokrosban.
Lianna Pentangelin
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kiaan Hargun » 2008.03.27. 22:51

- Igyatok csak

- Kacsint feléjük , és Aethelhard kezébe dobja a kulacsot.

- Érezzétek Predoc napsütését! Azt mondják, ha e borból iszol, gondolataid a fellegekben járnak majd.

A Herceg, Pyarron, és Kyel szolgálatában állok...De a vallási témájú beszélgetésekből kimaradnék, ha megengedik ezt nékem a Lovag Urak.

<Na, most már aztán rátérhetünk a szűz leányok illatára>

- Örülök a találkozásnak! Merre tartanak?

Rayvanhur Katekizmusa
Kiaan Hargun
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
1106 hozzászólás • Oldal: 62 / 74 • 1 ... 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65 ... 74

Vissza: Shadon