• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Wolftern(Ordwick Atar)

A megunt, elhagyott, elhunyt karakterek "otthona"...

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
19 hozzászólás • Oldal: 1 / 2 • 1, 2

Wolftern(Ordwick Atar)

HozzászólásSzerző: Wolftern » 2008.03.21. 13:15

Név: Ordwick Atar
Kor: 21 év
Nem: Férfi
Faj: Ember
Kaszt: Paplovag
Jellem: Rend-Halál

Ordwick Atar születtet 3679-ben, Gorwikban. Édesanyja gyermekkorában elhagyta, felvitte a Rokmund hegység erdejébe, ahol magára hagyta. Egy Ranagol pap talált rá, aki úgy gondolta felneveli Ranagol hite szerint. Elvitte őt Trequot-ba a Rendházuk(Kékkard pap és lovagrend) vezetői elé. Akik alaposan megnézték, és miután átnézték ők is úgy gondolták fel kell nevelni, hogy még többen szolgálhassák Ranagol nagy istent. A fiút nem tudták hogyan hívják ezért a megtalálója vezetéknevét az Ordwick-ot kapta,
és az Arta nevet. A fiút tanítgatták, mindenre amit egy Ranagol hívőnek tudnia kell és illik. Kipróbált minden fegyvert és pajzsot, de legjobban a másfélkezes kardal bánik, és a tollas buzogányt sem veti meg, szabad idejében tanulgatott írni/olvasni és számolni. Az egyik tanára egy kis pénzért, 4 aranyért megtanította a közepes pajzshasználatát. Ahogy nőtt a tanítói egyre több dolgot tanítottak meg neki,a pszi-t kizárólag mestere tanította neki, ha bajban lesz tudjon magának segíteni. Cserébe egy kis ingyen munkáért, minden délután eljárt a kolostorból mestere házához, hogy segítsen a háza körül. Megtanították hogyan kell bölcsen használni Ranagol isteni adományát a varázslást, kisebb nagyobb sikerekkel elsajátította ezt is. Amikor a tanítója Adam Sentury ,úgy látta eljött az idő a nagy tanács elé vitte, hogy megmutassa mennyit fejlődött a fiú gyermekkora óta, az ő felügyelete alatt. Atar kedvelte a tanítóját és sokat beszélgetett vele. Az volt a feladat, hogy itt Trequol városában a Zöld mocsár fogadóban, egy bizonyos Kodvel Maran ún. lúzer zsoldos, Ranagol ellenes eszméket terjeszt. A személyt el kel vinnie a kolostorba és szembesítenie kell Ranagol hatalmával. Nagynehezen megtalálta és elfogta, de amikor a kolostor felé tartottak megpróbált megszökni, menekülés közben megölte. Mikor visszatért a kolostorba úgygondolta, hogy a tanítómestere és a tanács nem lesz vele megelégedve. Ezért elvitte Maran fejét, hogy bizonyítsa elfogta és már éppen szembesíteni akarta Ranagol hatalmával, de egy nem várt hiba csúszott be, figyelmetlensége miatt. Mikor elmondta ezt a tanácsnak, a főpap és a tanács többi tagja is meg volt elégedve. A főpap azonnal felszentelte lovaggá, majd így szólt: -Most menj fiam és terjeszd tovább Ranagol hírnevét, és ha valaki bemocskolja torold meg háromszorosan. Atar egy kicsit meg volt lepődve, de is büszke volt hogy most már elmondhatja ő is Ranagol hű szolgája. A tanító mesetere kovácsoltatott számára egy másfélkezes kardot, aminek a végén egy kosfej van. Mikor átadta a mester a kardot, Arta meg volt lepődve, és Adam Sentury így szólt: -Menj segíts az öreg Ordwicknak, aki megtalált téged és csak akkor gyere vissza, ha eldöntöted hogyan akarod szolgálni Ranagolt és már bejártad egész Ynevet, nincs már semmi olyan, amit még nem tapasztaltál volna. Ezért megkereste az öreg Ordwickot, akitől megtanult lovagolni és a lovak szokásairól is tanult valamit. Időközben szerzett egy könnyű harci lovat és egy kékköppenyt csuklyával. És szert tett még egy Sodronyingre is. Most Kránba éli a napjait.

Kinézet
171 cm magas, a kék csuklya mindig a fején van. Fejét általéban lesüti, és arcát nem szereti mutogatni, erős arccsontja feljebb valóságot sugároz. Ha leveszi a fejéről a csuklyát megláthatjuk mélyzöld szemében a világ iránt érzett útálatot. Rövid fekete haja van, amilyen a tanító mesterének. Atar erős testalkatúnak nem igazán mondható a maga 69 kg -jával. Fegyverét a tokban bal oldalt, hordja.

Jellemrajz
Általában nem agresszív, nem megy oda senkihez kötekedni, jobban szereti megvárni a történteket és csak utána cselekedni.
Ha valaki beleköt addig nem nyugszik míg az illető bocsánatot nem kér, vagy meg nem fizet a sértésért. Atar egy büszke Ranagol lovag és ha kiderül semmiféleképpen nem tagadja, még ha halálbüntetés is jár érte. Az italt nem nagyon bírja, 4 korsó sör elég, ahozz hogy már igazán jól érezze magát. Nagyon szereti a nőket, de fél ha sokáig van eggyel együtt, akkor belefog szeretni és megint fájdalmas lesz az elvállás tőle. A munka nem igazán az ő kenyere, sokkal inkább harccal keresi a kenyerét. Naponta háromszor imádkozik, általában, ha teheti reggel, délben és este teszi azt, különösen utálja, ha imádkozás közben megzavarják. A barátkozás nehezen megy, de ha igaz barátra lelt azért tűzön vízen kersztül megy érte. Mindegy hogy hol van. Soha nincs honvágya, mert nem tudja kicsoda ő valójában és kik a szülei(igazából ez nem is érdekli), csak azt hogy Ranagol mindig melette állt és úgy gondolja, hogy fog is, akármi történjen. Az ő családja az öreg Ordwick és a tanítómestere adam Sentury, na és Ranagol. Ha valakit megöl utolsó kenetként szerűségként mondja: In tanem corra, gan langar Sciak - Ami van, az volt már, és újra lesz. Legnagyobb félelme, hogy istene és tanítói elfordulnak tőle. Célja: Ranagol hit kiterjesztése egész Ynevre.

Szerelmek
Sokáig nem volt senki, mert csak arra törekedett hohy Ranagolt szolgálhassa. De mikor elindult az öreg Ordwick-kal találkozott egy nővel aki nagyon tettszett neki sokat eggyütt voltak már nem is nagyon járt Ordwickal el kalandozni csak a lány érdekelte ,hanyagolta istenét és ezért nagyárat fizetett. Mikor egyszer elment vissza mesterével és a jó öreg Ordwickkal tudta hogy nagy bajban van. Trequotba megvetéssel fogadták a tanács száműzni akarta, de a két öreg meggyőzte a tanácsot, hogy ilyen nem fog többé előfordulni, mivel elvesztette Ranagol kegyét, vezeklésképpen öt év tanulásra küldték Kránba, hogy közelebb kerülhessen Istenéhez.

Barátok és Ellenségek
- a jó öreg Ordwick Gora
-a tanító mestere Adam Sentury

Italok
- szereti a bort de soha nem viszi túlzásba, ha szomorú vagy jókedve van akkor iszik az efféle nedüből.
- a sört is kedveli és általában csak azt iszik.

Kezdő helyszín: Krán külső része.

Ma 2008.03.21. van
A hozzászólást 45 alkalommal szerkesztették, utoljára Wolftern 2008.08.29. 18:18-kor.
WOLFTERN

Veni, vidi, vici az egyik legismertebb latin szállóige, jelentése: "Jöttem, láttam, győztem." Ez volt Julius Caesar üzenete Róma Szenátusának Kr. e. 47-ben II. Pharnakész pontusi király felett aratott győzelemről a Zelai csatában. Az üzenet tömör határozottságával Caesar a győzelem nagyságát akarta érzékeltetni és egyben saját katonai tehetségét és fölényét a Szenátussal és vetélytársaival szemben

sir Gerard Wolftern -Quiron Pentád
Ordwick Atar -Krán
Hafar Hasszabi -Taba el Ibara
Wolftern
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 343
Vissza a tetejére

Re: Ordwick Atar(wolftern)

HozzászólásSzerző: Wolftern » 2008.03.21. 16:14

Név: Ordwick Atar

Tapasztalati szint: 1
Aktuális Tp: 0

Erő 17 19 KAP
Gyorsaság 17 (16)19 KAP
Ügyesség 18 (17)21KAP
Állóképesség 16 17KAP
Egészség 16 17KAP
Szépség 10 10KAP
Intelligencia 17 19KAP
Akaraterő 15 15KAP
Asztrál 14 14KAP
Érzékelés 14 14KAP

Összesen: 165KAP

Képzettség neve
Fegyverhasználat(másfélkezes kard) 3KAP3.fok
Fegyverhasználat(tollas buzogány) 2.fok 3KP
Pajzskezelés(közepes) 2.fok 5kp
Nehézvértviselet 3KAP3.fok
Lovaglás 3KAP3.fok
Írás/Olvasás 2.fok 4kp
Helyismeret(Rokmund tartomány\Trequol városa) 3.fok
Kultúra(Gorvik) 3.fok
Élőnyelv(gorvik) 3.fok
Pszi 2.fok 3kp
Egyensúlyérzék 2KAP58%
Teherbírás 3KAP3.fok
Vallás 3KAP3.fok
Szakrális Mágia(Kis Arkánum - Halál szféra)3KAP 3.fok
Szakrális Mágia(Kis Arkánum - Lélek szféra)3KAP 3.fok
Szakrális Mágia(Kis Arkánum - Természet szféra)3KAP3.fok
Kultúra(Krán) 2.fok2KP
Élőnyelv(Krán) 2.fok2KP
Etikett(Krán) 2.fok3KP

Felhasznált: 26KAP 22kp

kp akt. 0
kp alap 3 3KAP
kp/szint 4 8KAP
INT:0
ÜGY:0
Összesen: 11KAP

KÉ 10 10KAP
TÉ 20 20KAP
VÉ 77 77KAP
CÉ 0 0KAP

HM/szint 11 33KAP

Összesen: 140KAP
akt.Ép: 11
max. Ép: 11
Ép alap: 5 10KAP

egészség 6

akt.Fp: 21
max.Fp: 22
FP alap: 5 5KAP
FP/szint: 6 18KAP

akaraterő: 5
állóképesség: 6

Összesen: 33KAP

MP: 9
MP/szint: 9

Ψ képzettség:

Iskola típusa:Pyaroni
haszn. szintje:1. szint
haszn. foka: 2.fok

akt.Ψp:8
max.Ψp:8
Ψ alap:(iq: 7)+1

AME: 22
MME: 23

VÉRTEZET

Típusa: Sodrony ing
Állapota: jó
Megjegyzés: felkart és combot véd
Anyaga: bőr és fémgyűrűkből áll
Súlya: 20 kg

MGT 1
SFÉ 3

Fegyver nélkül
KÉ:10(alap)+7(ügy)+8(gyors.)+1(felhaszn.HM)=26
TÉ:20(alap)+7(ügy)+8(gyors.)+7(erő)+5(felhaszn.HM)=47
VÉ:77(alap)+7(ügy)+8(gyors)+5(felhaszn.HM)=97

Fegyver: Másfélkezes kard sebzés 2k6+1

Páncélban
KÉ:24+4=28
TÉ:45+12=57
VÉ:95+13=108

Páncél nélkül
KÉ:26+4=30
TÉ:47+12=59
VÉ:97+13=110

Felszerelés:

nadrág
gatya
csizma
ing nemesi
kabát
kék köppeny(csuklyával)
kardtok
táska(kicsi)
kulacs
egy nyaklánc, aminek a végén egy érem van és ebből egy kosfej domborodik ki (a pap szent szimbóluma)
lónyereg kék pokróccal+lószerszámok
Másfélkezeskard(markolata végén kosfej van kialakítva)

egyéb állat

Név ÉP FP KÉ TÉ VÉ sebzés ME jó szokás rossz szokás
Villám 28/ 50/ 10/ 25/ 65/ 1k5\1k5\1k5/ 3 füttyel hívható

Arany 4
Ezüst 2
Réz 1
A hozzászólást 41 alkalommal szerkesztették, utoljára Wolftern 2008.06.06. 12:07-kor.
WOLFTERN

Veni, vidi, vici az egyik legismertebb latin szállóige, jelentése: "Jöttem, láttam, győztem." Ez volt Julius Caesar üzenete Róma Szenátusának Kr. e. 47-ben II. Pharnakész pontusi király felett aratott győzelemről a Zelai csatában. Az üzenet tömör határozottságával Caesar a győzelem nagyságát akarta érzékeltetni és egyben saját katonai tehetségét és fölényét a Szenátussal és vetélytársaival szemben

Ordwick Atar -Krán
Wolftern
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

Re: Wolftern(Ordwick Atar)

HozzászólásSzerző: Kaspar Otlokir » 2008.03.23. 18:27

Szia!

Elötöri: nem találtam benne kirívó túlzást, szerintem rendben.

Formailag: a jellemrajz és a kinézet hiányzik, és nagyon sok kérdöjelet tennék az Élet jellem mellé. Remélem ezt a jellemrajzban majd kifejted mert így, most a megváltoztatását kérném.

Tisztelettel: Kaspar
"A vágynál veszélyesebb dolog alig van nagyuram. Vigyázz nem tudhatod méreg vagy szeretet bújik egy kéz simításában."
Kaspar Otlokir
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 653
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Wolftern » 2008.03.23. 19:55

Hello Kaspar

Köszi hogy átnézted, már alig várom hogy játszhassak én is

Kicsit rövid lett a történet, de nem igazán vagyok jó a történet írásban. :o

Javítottam a hibát, remélem hogy most már jó lesz. :lol:
WOLFTERN

Ordwick Atar -Krán
Wolftern
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2008.03.23. 22:08

Üdv!

Eléggé zavarosnak tűnik a stat rész. :?

Egyrészt a képzettségeknél jár ingyen az anyanyelv 3.fok, a helyismeret 3.fok és a kultúra 3.fok.
Ezen felül viszont minden más 1KAP=1fok alapon veendő, illetve %-os képzettségeknél 1KAP=25% és ehhez járul a megfelelő tulajdonság %-bónusza.

A varázsláshoz fel kell venni a megfelelő szférákra-arkánumokra a szakrális mágia képzettséget.

A pszinél az alap pszipont iq tíz feletti része +1.

Az egyes részeknél az össz KAP-költség első sorba beleírása nagyon zavaró, mert egyrészt átláthatatlanná teszi magukat az értékeket, másrészt nem látszik igazán és így nem teszi jól kövthetővé a számolásokat.

A harcértékeknél nem sikerült kibogarásszam mi micsoda. :? Melyik plusz honnan jön és miért pont annyi amennyi? Főként akkor szembetűnő a különbség, ha a másfélkezes kardnál nézzük a sok hozzáadott dolgot, amit elvileg már egyszer kiszámoltál alap harcértéknél.

Javaslom nézz meg néhány már elkészült karit a forma miatt.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Wolftern » 2008.03.24. 1:10

Hello

A KAP-okat nem igazán értem :?

A pszinél a +1 a szint?

Az Új tekercsek szerint nem sok karakterem van, idáig haverjaimmal az Első Törvénykönyv szerit játszottunk és ez most jól össze kavart mindent, ezért nem megy annyira ez a KAP-os dolog. :?

Itt a könyv hátulján van olyan hogy Elsődleges és másodlagos képzettség, azokat ingyé megkapom nem?8)

csak azt kell KAP-ból vásárolni amit nem ír? Ha igen akkor a többi szinten ez hogyan működik -mindenden szinten kapunk KAP-ot vagy mi?

Ö......őőő itt egy kis összeférhetetlenség van. Vagy tényleg rendkívűlien béna vagyok! :? Ugye azt montad, hogy fel kell venni a szakrális mágiát, de ennek képzettség követelményei: Vallás 4.fok
-na most nekem alapból 3.fokon van, a negyedik fokra hogy felvegyem kell 13 kp ami duplázódik, mert se nincs benne az elsődleges képzettségekbe és se a tiltottba, így hát ez másodlagos képzettség, ami dupla kp-be kerül, azaz már 26 kp-be van.
-na végül is nem ez itt a legnagyobb gond, hanem hogy még a vallás megtanulásának a 3. fokához kell az Írás/Olvasás ami nekem csak 2.fokon van, pedig ennek is szintén 3. fokon lell lennie, hogy tanulható legyen. Na ez idáig, már újabb 12 kp-be kerül hogy az Írás/Olvasás tudományát a karakter képes legyen megtanulni.
-és még csak most tudnám felvenni a szakrális mágiát 1. fokra. Hogyan működik ez? Nem hinném hogy egy 1.szinten lévő karakternek valaha is lenne ennyi kp-je. -Még ha az összes KAP-ot is a kp-ra áldoznám! :?

-Ha valakinek van ideje elmagyarázni ezeket a dolgokat, szívesen meghalgatnám, mert sztem csak valamit én értelmeztem félre.

Kösz hogy átnéztétek a lapomat.

Üdv mindenkinek!!!!! :D
WOLFTERN

Ordwick Atar -Krán
Wolftern
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2008.03.24. 9:59

Üdv!

Először is azt hiszem tudom mi a a gond!

Itt a fórumon nem egy az egyben az UT van, hanem annak finomított változatát játszuk. Ehhez a karakteralkotás előtt mindenképp ajánlatos, szükséges elolvasni a Karaktergenerálás közleményt itt az előtörténetes tpoic első "sora".

Abból kiderül mi mennyi. Ugyanis egyrészt nincsennek használva a követelméynek. Se tulajdonság, se képzettség a képzettségek felvételéhez. PErsze az evidens dolgok azért adottak. Például a törvénykezéshez azért kell írás/olvasás.

A másik, hogy a karakter képzettségeit a 375 KAP-ból kell kigazdálkodni a már említett 1KAP=1.fok alapon, illetve 1KAP=25%.
Az UT hátuljában lévő egyes kasztokhoz tartozó képzettségcsomagok nem járnak senkinek, ha KAP-ból alkot karaktert, azok akkor járnának, ha dobálós alapon ETK-szerűen játszanánk csak a képzettségcsomagok lennének 5-fokozatúak.

Így mindent KAP-ból kell venni kivéve:
Anyanyelv 3.fok
Helyismeret(ahol nevelkedett) 3.fok
Kultúra (amiben nevelkedett) 3.fok

A pszí tekintetében szintén ne az ETK-s pszipont táblázatot vedd alapul, hanem az UT-set, ami egyébként a Karaktergenerálás közleményben benne is van.

Remélem tudtam/tudok segíteni.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Wolftern » 2008.03.24. 11:02

Hello

Elolvastam a karaktergenerálás dolgot, és most már értegetem. 8)

Már csak az a kérdésem lenne akkor, hogy mit kell kp-ból venni :o ?

A KAP elosztás, a képzettségeknél még nincs befejezve. Lehet hogy eldobom a pszi-t, meg a tollas buzogány ötletet, de ez még nem végleges

Ui: már kezdem kapizsgálni ezt a szabályzatot :lol:

KÖSZI
WOLFTERN

Ordwick Atar -Krán
Wolftern
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2008.03.24. 11:25

Kp-ból azt veszel, amit szeretnél. Először felveszed a képzettségeket KAP-ból, amiket a karakter az iskolájában/kiképzésen tanult és utánna ehhez hozzáveszed azokat Kp-ból, amiket önszorgalomból, saját "örömére" tanulgatott szabadidejében.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Wolftern » 2008.03.24. 12:43

Üdv

-Ja így most már minden világos!!!! :D

Az előtörténetbe beleírtam, hogy hogyan jutott a többi képzettséghez, amit kp-ból vettem.

Azt hiszem sikerült, vagyis csak remélem hogy jó lesz :lol:

Köszi mindent!!
WOLFTERN

Ordwick Atar -Krán
Wolftern
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2008.03.24. 13:51

377KAP.
A plusz 2 KAP az egészségnél jelentkezik. 17-es tulajdonság 19KAP. Ha az csupán 16-os akkor rndben a KAP-feltüntetés és 375-re jön ki a végösszeg. Ezesetben az Ép is változik.

Képzettségeknél a kapott helyismeretnél kérlek tüntesd fel, hogy melyik tartományra/országra vonatkozik.

A kapott nyelvet előtörténetileg indokolja , hogy közöst kap a helyi gorviki helyett?

A %-os képzettséghez nincs hozzáadva a megfelelő tulajdonság tíz feletti része. (Ezesetben az ügyességé.)

A szakrális mágiáknál elég a szféra-kis arkánum megvétele litániára/rituáléra már nem bontjuk tovább képzettségek tekintetében.

A kódolást inkább hagyjuk el, mert így nagyon szétcsúsznak a sorok.

A fegyvrtelen értékeknél a páncélos és páncél nélküli VÉ meg van cserélve. Páncél nélkül 97, páncélban 95.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Wolftern » 2008.03.24. 14:26

Újra üdv

Ö...öö az egészséget kijavítottam 16-os-ra, ég a pofámról a bőr hogy ennyit kell belejavítanom. :(

A helyismeretnél, ezt a tartomány dolgot nem nagyon tudom :? Ö a tartomány neve Rokmund lenne? Az ország Gorvik vagy nem? Ezt se tudom. :?

A %-ot átírtam, a Litániát ki töröltem, a kódolást kivettem - most már tényleg remélem jó lesz! 8) Rendkívülien esetlen módon csináltam. :lol:
WOLFTERN

Ordwick Atar -Krán
Wolftern
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2008.03.24. 14:38

Minden jó lett. :wink:

Részemről rendben. Jó játékot.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Wolftern » 2008.03.24. 14:44

Köszi

Kit kell még meg kérdeznem, hogy játszhassak?
WOLFTERN

Ordwick Atar -Krán
Wolftern
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Terda Radovik » 2008.03.24. 14:56

Üdv!

Már írtam neked PM-et, de ide is írom:

Sajna Gorvikban egyelőre nincs szabad hely, ezért ha mostanában játszani szeretnél, válassz egy másik kezdési helyszínt.

Bocsi, de ez van.
Nasce que mita apertu zad'occa a wierra sini forit!
Véremből vért és könnyet senki sem fakaszthat büntetlenül!
Terda Radovik
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 1441
Vissza a tetejére

Következő

Hozzászólás küldése
19 hozzászólás • Oldal: 1 / 2 • 1, 2

Vissza: Temetõ