• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

A vízvarázslókról és azok központjáról

"Gianagban mindenki úr"

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
25 hozzászólás • Oldal: 1 / 2 • 1, 2

A vízvarázslókról és azok központjáról

HozzászólásSzerző: Vyan Lefydd » 2008.03.21. 9:45

A titokzatos vízvarázslókról

Nos hol is kezdjem. Bizonyára mindannyian tudjátok, hogy Ynev -drága kontinensünk- víz alapú világ. Ebből az következik, hogy Ynev teremtményei nagyrészének szükségük van vízre az életben maradáshoz. (A kirívó kivételektől most eltekintenék pl.: tűzsárkány.)
Ezért van az, hogy az ordani tűzvarázslók komoly kárt tudnak okozni eme vízalapú világ teremtményeiben, hiszen a vízzel a tűz ellentétes elem. Azonban van egy hely (történetesen Gianag állam területén) ahol vízvarázslókat képeznek Ynev alapelemének szolgáit. Eme iskolát egy Dorani mesterek által kiképzett tanítvány alapította. Sokak szerint erv, mások szerint törpe. Az információ az iskola alapítójáról szigorúan bizalmas és nehezen hozzá férhető, mely az iskola rejtettségét bizonyítja és annak védelmére szolgál.
Kérdezhetnénk hogy mi kárt okozhat egy emberben a víz, talán szembe spriccol és utána kezd el támadni? Tény hogy a dorani tűzvarázslóktól semmiben sem vannak lemaradva a sinug kuli vízvarászlók. Könnyű vízbilincsek, vízbörtönök alkalmazása melyek még az acélnál is erősebbek nem jelenthet számukra nagy feladatot. Meg aztán ha vízről beszélünk akkor meg kell említenünk a jeget is mely páncélokat zúz át szempillantás alatt.

A vízvarázslók igen titokzatosak. Még a városon belül sem tud mindenki róluk. A legfőbb hivatalnokok, arisztokraták, a Szövetségen belüli főemberek is félve beszélnek a magányos, független és mogorva vízvarázslókról akiknek csak Gianag hercege és a rendfőnök parancsolhat.

Az iskola épülete és környéke

Sinug Kulban a fontosabb épületek magas fallal vannak körülvéve, illetőleg mélyen a földd alatt helyezkednek el, mint például az Északi Szövetség börtöne is. Ám a vízvarázslók kastélya a "védett épületek" kategória egészen más fogalmába tartozik. Maga az épület mélyen a föld alatt helyezkedik mondhatnánk ebben nincs semmi különös. Ami azonban mulatságossá teszi a dolgot az az, hogy a lejáratok (amiből több is van) mind a hercegi palota alól vezetnek le a hatalmas föld alatti tó partjára.
Aki beakar jutni annak nem csak a hercegi palota őrségével de a csapdákkal és vízzel elárasztott alagutakkal is meg kell küzdenie.
Amint az egyik alagútból kilép a szerencsés utazó (valjuk be nem sok külső szemlélő láthatta a palotát az év századok során) hihetetlen látvány tárul a szeme elé. Egy hatalmas boltívezetet láthat meg mely legalább 150- 200 méter magas. Alatta egy hatalmas tó látható melynek felülete halvány kékes fénnyel dereng és csillog. Mesébe illő látvány ez. A hatalmas gigantikus csarnokot természetesen törpék építették.
A tópart mentén végig kisebb nagyibb épület együteseket látszanak melyek popásan beleillenek a tó környezetébe.
Az iskola főépülete a tó északi partján helyezkedik el. Sinug Kul épületeihez egyáltalán nem hasonlít hiszen hegyes csepkő szerű tornyai melyen a tó kékes kivetülései látszanak teljesen eltérnek a felszíni épületek stílusától. A tó kékes mágikus derengésén kívül a világítást természetesen mágiával oldották meg. Kis "lámpások" mutatják az utak szélén a helyes irányt.
A diákok a főépületben illetve az ahhoz tartozó tó parton tanulnak. A főépületbe belépve is jellemző a kint már jól megszokott kékes színek alkalmazása mint a bútorzatban mint a falak színében. Egy csodálatos vízet tisztelő világ ahogy sokan mondják. A palota szépsége csak a hercegi palotáéhoz hasonló. Csodálatos tárgyak és vízzel kapcsolatos holmik díszítik az egész helyet. Az őrség nagy része víz elementálokból áll akik híven szolgálják a víz eme pompás birodalmát. A tóban Ynev különböző vizi teremtményeivel találkozhat az ember melyek természetesen eredeti környezetüknek megfelelően élnek ott.

//off ha valaki vízvarázsló karit szeretne nyugodtan kidolgozhatja és ha talál vagy szerkeszt hozzá varázslatokat azt is engedélyezem. Természetesen én azokat megnézem és elbírálom. Azonban túlzásokba ne essünk a varázslatok esetében. Ezt pm-be is elküldhetitek de az előtörténeteknél is fell lehet tüntetni.//
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vyan Lefydd 2008.04.17. 13:58-kor.
Kezd azzal, ami fontos, azután ami lehetséges, majd hirtelen azon kapod magad, hogy azt teszed, ami lehetetlen.
Vyan Lefydd
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 445
Vissza a tetejére

Re: A vízvarázslókról és azok központjáról

HozzászólásSzerző: Alauron » 2008.04.09. 19:21

(Ángus)

Miután hosszú és bonyolult lépcsősorokon a legmagasabb toronyból lejutott a hercegi palota legmélyebb picéjébe, végre elérhette a varázsló népség hatalmas tavát. A küldönc már a biztonságot jelentő, csapdáktól mentes területre vezette őt, aztán visszaindult. Innen magának kelett tovább ballagnia, nem kevés ámuldozás közepette. Meg megáll, hogy a kristálytiszta vizű tó kékes derengésében úszkáló halakat figyelje, lenyűgözi a boltív, és a cseppkötornyok látványa, a szinte mindenhol felbukkanó szökőkutakkal, és a ki tudja honnan jövő erekkel. Aztán megtorpan. Előtte egy emberszerű, de tömör vízből álló lény magasodik, jóval a szokásos embermagasság fölé. Szemei, mint két korall, érzelem nélkül tekintenek rá.
<Egy...nem tudom mi. Őr, nevezzük csak így, ez biztos. Én innen tovább nem megyek, mert még ez a vízember nekem esik azzal a fagylándzsával. Hát, ez nem mindennapi. A legtöbb varázsló csak trükközni tud, de hogy ilyet?!>
Bár már elég közel van az északi oldalon álló főépülethez, és a kapu is csak jó tíz láb, inkább nézi a bizarul fodrozódó alakot távolról, mintsem megkérdezze jó helyen jár-e.
Ne légy ma ez,
holnap emez,
s jövőre ismét
mást szemezz.
Érc légy, mely
mindig egy marad,
ne törmelék - dirib-darab.

(Henrik Ibsen)
Alauron
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1273
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Vyan Lefydd » 2008.04.09. 20:28

Az alak megáll előtted és egyideig semmit nem tesz. Aztán kis várakozás után fegyverével az épület és a kapu felé mutat. Mintha arra próbálna tessékelni.

Amint elérsz a kapuhoz egy pöttöm még nálad is kissebb ember áll meg előtted. Egy 1,5 méter nyíl egyenes korall bot van nála.

-Üdvözöllek! Bizonyára te vagy az akit a herceg őkegyelmessége küldött. Kérlek kövess a nevem Lenir. Én leszek itt a kalauzod.-szól hozzád tiszteletteljes vékonyka kis hangján.

Amint belépsz az épületbe a vízőr eltűnik mintha tova "csordogált" volna. Az épület belülről meseszép. A kék mindenféle árnyalatában játszik. Különféle tengerméji, folyami és tavi ékszerek kagylók és egyébb tárgyak díszítik az előcsarnokot, mely legalább 20 láb hosszó és ugyan ennyi magas is. Ámulatba ejt még téged id bár valjuk be törpe szemed nem ehhez a cicomához szokott.
Kezd azzal, ami fontos, azután ami lehetséges, majd hirtelen azon kapod magad, hogy azt teszed, ami lehetetlen.
Vyan Lefydd
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Alauron » 2008.04.10. 14:20

(Ángus)

- Hah, üdvözöllek Lenir. Jó, hogy megtaláltál, bár lassan az a vízlény is meggyőzött róla, merre tovább. Ángus a nevem.
A világért se mutatná, hogy nem igen volt bátorsága a vízlény mellett elmenni. Követi a há a kis fickót, és közben morfondírozik.
<Ha bent csupa ilyen kis embert találok, bizony el se fogja hinni senki, amit mesélek majd. Lehet, hogy Lenir nem is ember? Vajon megkérdezzem, vagy megsértődik?>
- Mondcsak Lenir, te ugye nem egy ember vagy akit varázslattal tettek kisebbé?
<Ezt azért én se hiszem, de hátha így kiböki. :) >
Ne légy ma ez,
holnap emez,
s jövőre ismét
mást szemezz.
Érc légy, mely
mindig egy marad,

(Henrik Ibsen)
Alauron
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Vyan Lefydd » 2008.04.10. 16:40

A "kis ember" hátra fordul és elég mérges tekintettel mered rád. Aztán koppant kettőt a botjával a padlóra majd bal kezét előre tartja mond egy varázsszót és felemelkedik a földről, alatta 10 láb magas víz oszlop van azon áll lényegében és a víz oszlop fenyegetően magasodik feléd mint egy hullám. Csodaszép kék színben játszódik le ez a varázslat de most téged éppen ez érdekel legkevésbé, hiszen eléggé meglepett most ez téged.

-Csak nem gyúnyolódni akarsz törpe!!!-mélyül el a hangja Lenírnek mintha egy óriás ágaskodna feletted.

-Lehet hogy maga a herceg küldött de itt szigorú szabályok vannak és a sértéseket keményen megtoroljuk.-folytatja mondókáját.
Vyan Lefydd
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Alauron » 2008.04.13. 11:26

(Ángus)

<Azta... :shock: >
Eltátja a száját, majd kicsit hátrébb is húzódik. Viszont amikor összeszedi magát így válaszol Lenir kérdésére:
- Dehogy gúnyolódom én! -kiáltja fel neki.- Én is éppoly nagy vagyok mint te, ha nem állsz a hulámok hátán éppen, de nekem ezzel semmi bajom. Csak azt akartam tudni, miféle szerzet vagy, hisz egy ember nem szokott akkora lenni mint mi. Bármekkorák is vagyunk, egy óriás se érhet fel velünk! Gyere inkább le, kérlek, és vígasztalódj: kijelentem hogy félreértés volt.
<Hogy felhúzta magát! Tán baja van a saját magasságával? Azt hittem nevetve válaszol majd. Bár igaz, sok törpe kikelne magából ha ezt egy ember mondta volna, dehát én se vagyok nagyobb mint ő...sokkal legalábbis. No most mi lesz? Nekem akkor is be kell mennem.>
Ne légy ma ez,
holnap emez,
s jövőre ismét
mást szemezz.
Érc légy, mely
mindig egy marad,

(Henrik Ibsen)
Alauron
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Vyan Lefydd » 2008.04.14. 13:40

[color=#00BF00]JK: Alauron (Ángus)
Helyszín: Gianag
Időpont: délután

-Lenir hagyd ezt abba de azonnal! Ő a vendégünk!-szól egy kellemes és bájos női hang a vízoszlop mögül.

A vízoszlop mintha ott se lett volna azonnal eltűnik a kis ember alatt. Minden olyan mint amikor beléptél. Lenír meghajolva fordul hátra mintha hatalmas bűntudat nyomná apró vállait.
Az előtted álló női alak kiváltja csodálatotad. Egy magas hosszú szőke hajú ember áll előtted. Alakja mint egy tündér meseszép és arca ugyan olyan barátságos. Maga a hölgy látványa elbűvöl téged. Kék színú ruhát hord mely körül különleges tengerszem színű "aura" fénye dereng.

//off asztrál próba. Módosító nékül.//

-Üdvözölek idegen.-szól hozzád barátságos hangon miközben gyengéden csendes léptekkel jön le a lépcsőn.

-Ha jól tudom Vyan küldött téged nagy feleladattal megbízva és egyben összes bizalmával is.-a nő mintha olvasna gondolataidban. Égszín szeme mintha belsődbe látna bele, ott felfedezi a terhet melyet magadban hordasz amióta csak eljöttél a palotából.

-Ne aggódj. Kövess kérlek.-szól vgül és minden aggodalmad amid volt eltűnt megszűnt létezni.
Vyan Lefydd
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Alauron » 2008.04.15. 16:48

(Ángus)

//Asztrál:12 és 3-at dobtam//

<Ősatya a mélyben! Hogy lehet egy ember ennyire csodálatos? Hiszen egy varázsló, és ember, de mégis...ez a nő megérdemli hogy tiszteljék, biztosan a legkiemelkedőbb lehet Északon, vagy bárhol a világon!>
- Fennséges Úrnő! -hajol meg mélyen - Tényleg én vagyok az az idegen, akit a herceg úr küldött, bár ne lennék idegen, és küldött volna hamarább, hogy előbb fürödhettem volna a .. :oops:.. fürödhettem volna a varázslatos jelenlétedben. :)
Igazán szívből jövő bókot szeretett volna mondani a hölgynek, és bizony belepirul.
- Nem aggódom most már Úrnőm, csak mond mit kell tennem, és nyugodt szívvel vágok neki. -köveni kezdi, és repesve várja, hogy megint hozzá szóljon végre a csodás jelenés...
Ne légy ma ez,
holnap emez,
s jövőre ismét
mást szemezz.
Érc légy, mely
mindig egy marad,

(Henrik Ibsen)
Alauron
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Vyan Lefydd » 2008.04.17. 14:29

-Köszönöm szépen a kedves bókokat törp uram bár nem érdemlem meg.-mondja mosolyogva neked a szépséges tünemény.

A kastély egy csodálatos vízi birodalom semmisem fogható hozzá amivel eddigi életewdben találkoztál bár igazán nem nagyon váltja ki szeretetedet inkább csodálatodat. Különféle hatalmas akváriumok mellett mentek el tele csodálatosabbnál csodálatosabb halakkal és élőlényekkel.

Aztán egy hosszú folyosó végén elértek egy ajtóhoz melyet színes kövek díszítenek. Megállapítod róluk hogy gyémánt, rubin, fekete ónix és egyébb igazi drágakövek vannak az ajtón mint egy mágikus "védelmet adva annak".

-Fáradj be kérlek.-mondja a hölgy és az ajtó magától kitárul.

Egy nyolcszög alakú szobába léptél be. Kicsit emlékeztet téged a a herceg szoba elrendezésére. A különbség csak annyi, hogy itt a szekrények nyolcszög alakba vannak összeállítva, és az ablak helyett egy nagy akváriumot látsz, előtte asztal és székek. Amint beléptél egy vénségesen vén szerzet áll előtted. Kb. 160 cm magas szakálla a földig ér és olyan kinézete van mintha víz lenne és ezzel együtt sérthetetlen is. Szájában hosszú pipa mely egy csövön keresztül egy vizes edénybe megy mely bugyborékol.

-Tiszteletem mester!-hajol meg a kísérőd az öreg ember előtt.

//off utólag is nagyon boldog születésnapot kívánok neked. :) //
Vyan Lefydd
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Alauron » 2008.04.18. 11:23

(Ángus)

Úton befelé, és odabent sokszor elcsodálkozik a furcsa alakú halakon. Sosem látott még sokcsápú halat, meg ennyi színt sem a vizi élőlényeknél. A sok szemkápráztató dolog amit eddig látott, csak méginkább titokzatossá teszi ezt a helyet. A terembe érve újabb meglepetés várja:
<Pedig azt hittem, hogy a szép nő a mester! :shock: >
- Tiszteletem vízvarázslók Nagymestere. Ángus vagyok, s a hercegúr dolgában jöttem, hogy elmond nekem amit tudnom kell.
hajol meg az előkelőség előtt, bár nincs hozzászokva ehez, de azért ez a lény, ki tudja mi is valójában, és jobb megadni a tiszteletet, meghát mégis a város, és az ország egyik legnagyobb tiszteletnek örvendő alakjáról van szó. Bár a törpék nem szoktak mások előtt hajlongani, azért nem esik nehezére.
Ne légy ma ez,
holnap emez,
s jövőre ismét
mást szemezz.
Érc légy, mely
mindig egy marad,

(Henrik Ibsen)
Alauron
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Vyan Lefydd » 2008.04.19. 17:58

-Mond csak mivel érdemelted ki hogy a herceg ilyen nagy feladatot bíz rád?-kérdezi rekettes mély hangon az öreg ember.

Az az érzésed van mintha nagyon fáradt lenne és majd szét esik. A szemei olyan "mélyen" néznek rád, hogy azt érzed szinte az előtted állő vén, többet tud rólad mint te önmagadról. A tekintetét alig bírod állni és érzed hogy itt maximálisan csak is a színtiszta igazat mondhatod (bár általában se szoktál hazudni de próbálod feleleveníteni a palotában történteket hogy egyetlen részt se hagyjál ki).

A melletted álló lány is kérdőn és csodálkozva néz rád és az öregre egyaránt. Amint a csodára nézel magad mellett az az érzésed támad mintha valami itt nem stimmelne vagy valami hatalmas dologról van szó.
Vyan Lefydd
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Alauron » 2008.04.19. 21:03

(Ángus)

Elgondolkodik egy pár hosszúra nyúlt pillanat erejéig aztán így válaszol.
- Őszintén szólva mester, nem tudom miért tett így a hercegúr. Fiatal vagyok még a népem körében, és nem vittem többre mint bármely tisztességes társam. Bár a Tárnákat Zengető elfogadott engem, és megáldott, jómagam nem tudom ő maga miért helyezett belém bizalmat. Azt tudom csupán, hogy ígéretet tettem a hercegúrnak, segítek neki, s a népem és Gianag érdekében minden tőlem telhetőt megteszek, amíg az én Istenem erőmnek határát meg nem szabja. Külön öröm számomra, hogy Vyan herceg az atyámat barátjaként tartja számon, nem hihetem, hogy ezért esett rám választása, de ha mégis, akkor sem teszek majd másképp. Úgy hiszem inkább, a végzetem szólít arra hogy megtegyem amit csak tudok, s hogy sikerrel járok-e, majd elválik.
Ne légy ma ez,
holnap emez,
s jövőre ismét
mást szemezz.
Érc légy, mely
mindig egy marad,

(Henrik Ibsen)
Alauron
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Vyan Lefydd » 2008.04.20. 16:36

-Hm... valóban ezt gondolod?-néz rád kérdő tekintettel.

Aztán a vén vonásai megenyhülnek. Mintha maga is megkönnyebbült volna.

-Legyenhát ha a herceg ezt kívánja. Mostanában sok hozzád hasonló szálta meg a palotát akik mind azt mondják mint te. A herceg megbítható embereket gyűjt maga köré, hogy ellen súlyozza a bárók és grófok törekvéseit.-ezt már a gyönyörű teremtés mondja melletted ő rajta is nagy megkönnyebbülést vélsz felfedezni.

-Térjünk is rá arra amiért bejártad a palotát és rövid időn belül Gianag két hatalmasságával is találkoztál.-folytatja a nő.

Látod hogy az öreg egyett koppant a botjával és a padlóból víz áramlik fel oszlop szerűen. Abból pedig egy 1,5 láb hosszú piros fadoboz formálódik meg, szintén piros szallaggal átkötve. A varázs végeztével ez a saját két kezedben landol. Egészen könnyűnek hat maga a doboz a tartalmával együtt.

-A feladatod eljutni ezzel a dobozzal a Dwyll Unióba. Ezt a dobozt semmilyen körülmények között nem nyithatod ki. A tartalmáról tudomásod sem lehet. Mindent a legnagyobb titokban kell elvégezned.-szögezi le a vén.
Vyan Lefydd
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Alauron » 2008.04.20. 16:43

(Ángus)

Csodálkozik, valyon miért mindig eg vízsugár szállítja a tárgyakat ideent, de biztos a nagymester hajlott kora miatt nem akar ilyen nehéz tárgyat megfogni. Aztán kiderül nem is nehéz, és szinte alig lett vizes tőle.
- Hát, ö ... értem, tehát nem fogom kinyitni. Egyedül kell utaznom? És pontosan hová kell majd mennem, és kinek a kezébe kell átadnom? Valamint, mikor kell elindulnom, és meddig kell megérkeznem? -kérdezi még.
<Úgy látszik elégedettek voltak a válaszommal, dehát ez az igazság, mégha nem is tetszett volna nekik, akkor sem lehetne másképp.>
Ne légy ma ez,
holnap emez,
s jövőre ismét
mást szemezz.
Érc légy, mely
mindig egy marad,

(Henrik Ibsen)
Alauron
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Vyan Lefydd » 2008.04.20. 16:49

-Mindennel te magad rendelkezel. De tudnod kell, hogy minden egyes perc amíg a doboz nálad van növeli a felfedezhetőséged lehetőségét.-válaszolja a hölgy.

Ebből levonod a következtetést, hogy minél hamarabb elindulsz és letudod ezt a dolgot annál jobb és annál veszélytelenebb. :)
Vyan Lefydd
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

Következő

Hozzászólás küldése
25 hozzászólás • Oldal: 1 / 2 • 1, 2

Vissza: Gianag