• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Erion utcáin

Ahol üzletelsz...

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
685 hozzászólás • Oldal: 34 / 46 • 1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 46

Re: Kézmûvesek és Kiskereskedõk utcái

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2008.03.11. 14:26

JK: Zanazan Walra
Esemény: Első munkanap

-Hogy szeretie-e? Hát azt nem tudom...-vakarja meg Yasar a fejét- ...az biztos hogy ÉN szeretem, azt sosem néztem, hogy Azim megette-e az ilyesmit, de ha nem eszi, annál jobb, megeszem helyette én! :)

Az ebédnél megismered Abdul házanépét. A beszélgetés témájából, meg a társalgásokból amit a dolgozók egymás között folytattak, megtudod, hogy Adulnak van 3 pyarroni 2 edorli és -egy ordani -Yasar- inasa. Ebéd közben Yasar a nagy melegben szándékosan nem gombolta végig az inget. A csupasz gyerekmellkason a szíve fölött egy almányi méretű tűzzel égetett billog: a Tűzkobra meregeti a csuklyáját az eleven húsban. Gyanítod, hogy az ordani vallási élethez lehet köze.
A többiek mind idősebb fiúk már, láthatólag az arcuk se moccan a szörnyű égetett hegre, valószínű ők már látták és tudják a miértjének a történetét.
A legtöbbet Yasar eszik igazi haspók, a többiek által meghagyott maradékokat is elkéregeti, láthatólag Sogorn összes kajája se lenne elég neki hogy jóllakjon, pedig egy cingár vékony fiúcska, elképzelni sem tudod hova megy az a sok étel.
megaztán nem is igen foglalkoznak Yasarral, az inasfiúk élvetegeg arckifejezéssel legeltetik rajtad -pontosabban a melleiden- a szemüket és roppant elégedettek vele, hogy a kevésbé mutatós Azim után ilyen őrt kaptak. beszólni nem szólnak, csak párszor szembedícsérnek, esetlenül bókolnak: -Nahát ön igen csinos, milyen szokatlan dolog hogy egy nő ilyen kemény munkát vállal! -mondja egyikük a melleid közét nézve. - Mit is mondott hová valósi? -miután megtudják hogy alidari vagy, valóságos ováció tör ki füttyögéssel és összekacsintással; aminek Abdul vet véget mert nyakon ver őket a merőkanállal; bár a cuppogások folytatódnak így is.
Egyedül Yasar érdeklődési köréből esnek ki a bájaid, egyrészt mert ő még gyerek, másrészt jobban izgatja a sültestál, és gátlástalanul kihasználja az alkalmat, hogy a többiek az étkezés helyett veled foglalkoznak.
-És mondja kedves van már barátja?- szegezik neked a kérdést.

Össszeségében az inasfiúk ízlésének nagyon "bejöttél" és szimpatikusnak találtak, durva beszólást nem szenvedtél el, csak próbálkoztak.
Folytatod az őrködést.
Délután négy fele járhatott az idő.

(Off: Érzékeléspróbát kérek tőled -3-mal.)
"Az anyagi érdek a kis jellemek nagy próbája, de a nemes jellemek számára még csak a legeslegkisebb. Aki megveti a pénzt, még korántsem talpig tisztességes ember."
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 1058
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2008.03.11. 14:59

//Híjnye, dobnom se kell, 12 az érzékelése a karinak, ebből ha lejön 3, az életben nem lesz meg :? :P Most bizony már bánom, hogy ennyire átlagos a karim eme képessége...//

(Zanazan)

-Azt lesheted, hogy én meghagyom neked a sütit!
Amikor megtudom, hogy Yasar ordani, füttyentek egyet:
-Már értem, mért ilyen vörös a hajad. Akár ha lángból állna. Mondd, az nem fájt, amikor belédsütötték? Jelent valamit, vagy csak arrafelé égetik a tetoválást?-nézem a kígyós jelet. Fantáziám meglódul, főleg, hogy vevő vagyok a történetekre, rejtélyekre. Yasarból gyorsan egy nagyhatalmú tűzpap fia lesz, vagy Sogron földi avatarja, csak még öntudatlanul :lol:
Az inasok érdeklődésétől szemem forgatom. Na tessék :) Kezdődik :) A kemény munkás bóknél pajzténul gondolok arra, az illető bizonyára inkább a csecseim keménységére lenne inkább kíváncsi, de szó nélkül hagyom. Alidar kiejtésénél vártam a kurjantásokat, hisz a város neve a köztudatban a nevelt lányokkal kötődött össze. Erről híres, ebből van pénz.
Elhappolok egy finom husit Yasar elől, mert azért nehogy már övé legyen minden jó cupák!

-Van kedvesem, de ha éppenséggel az nem sikerülne úgy, ahogy várom, Yasarnak lesz esélye...Úgy 10 év múlva-viccelek. A kölyök úgy is fülig az ételben van, meg se hallja.

A jó hangulatú étkezés után visszatérek helyemre. Éjjelre számítok mozgást, hisz Azim is úgy mondta, mostanában akkor aktívak a rendbontók. No de az Azimnál volt így, ma meg én vagyok. Ebéd után, már csak levezetésképp is, járkálok kicsit az üzlet előtt, majd a délután további részében stabilan elfoglalom helyem.
Blogom: http://ihletkapu.blogspot.com/
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 5193
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2008.03.11. 20:13

(Off: Azért dobhattál volna, ha 1-et dobsz, az abszolút sikernek számít, a 0 pedig mindenképp kudarc.)

Yasar megrázza a fejét és abbahagyja az evést:

-Nem, nem fájt. Tetszik tudni ez olyan ...szertartástűz, és nem égeti azokat akik a Tűzatyának fogják szentelni az életüket. Ha itt kitanulom a mesterséget visszatérek Ordanba ahol majd folytatom a papi tanulmányaim. Mivel Sogron a Tűzkobra a tudás atyja is; papjainak kötelességük ismerni valamilyen világi mesterséget is, meg kell tudniuk élni a két kezük munkájából, mert a saját magunk által megszerzett tudás kedves a mi istenünk előtt.

Az őrségben:

Az ember nagyon ritkán figyel arra mi történik a feje felett. Te is inkább az utcát figyelted mint az a két setét alakot, akik a szemközti háztömb nyitott padlásablakából ronggyal bedugaszolt és meggyújtott olajospalackokat hajigálnak be Abdul műhelyébe.
A csattanásra kapod oda a fejed, ahogy a petróleumos üveg széttörik és a gyúlékony anyag szétfolyva azonnal lánba borítja a műhely előterét.
Azonnal keresni kezded a szeretetcsomag forrását, és észre is veszed a két arcuk elé kendőt kötött imposztort a padlásszobában, akik továbbra is hajigálják befelé a gyújtóbombáikat.
Aztán még egy csattanás és még egy...nem hagyják abba. Az egyik alak kezében fáklya, és folyamatosan gyújtja meg a társa kezében lévő palackokat, amik előkerülnek valahonnan.
Eddig négy palackot dobtak be és a műhelyben azonnal kitört a zűrzavar a segédek egyik fele igyekszik gyorsan kimenteni a drága munkadarabokat, másik részük vízért rohan.
Abdul kiabál:

-Yasar fiam rohanj és szólj a tűzőröknek most rögtön! Igyekezz! Rohanj!

Yasar a nyakába szedi a lábát és elrohan.
"Az anyagi érdek a kis jellemek nagy próbája, de a nemes jellemek számára még csak a legeslegkisebb. Aki megveti a pénzt, még korántsem talpig tisztességes ember."
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2008.03.11. 20:22

//Bakker, egyet dobtam volna, ha ezt tudom :P Legközelebb akkor reménytelen esetben is beírom a dobott értéket, hátha... :P//

(Zanazan)

"Tűz micsoda lesz belőle? Pap? Ha felnő, csinos pap lesz."
Ki nem néztem volna a kölyökből, hogy elméletet tanul valahol.

(Jól értem, az utca nem túl széles, és a szemközti ház padlásablakából tüzeskednek?)
Köpök egy hegyeset. Felrémlik, miként szól a kötelességem. Kár nem eshet se Abdulékban, se értékeikben. Kurva tűz. A műhelyben és közvetlen környékén intézkedhetem.
Könnyű nyilpuskám kézbe veszem, nem esem pánikba, arra összpontosítok, hogy minél vesszőt lőhessek, és ne vaktába, hanem jó helyre. Le kell állítanom azt a kettőt.
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2008.03.12. 17:51

Mihelyst észreveszik a készülődésedet, hogy felajzd a nyílpuskád, míg a lövéshez előkészülsz, látod, hogy a fáklyás eldobja tüzet és valahonnét a padlóról ő is egy vadász számszeríjat emel rád. Ők kifigyelték a fegyverzeted, volt idejük felkészülni rá, és előre felajzani.

A Lövész mindenképp taktikai előnyben van, biztos hogy előbb tud rád tüzelni mint te őrá, lévén neki be volt készítve a felhúzott számszeríj, te meg most kezdesz hozzá.
Mögötted a lángok, amúgy a nyílt utcán vagy fedezék nélkül.

Látod hogy mi készül ellened ezért van időd reagálni mit szeretnél.
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2008.03.12. 19:17

(Zanazan)

Nos, ezt elszúrtam. Nem figyeltem eléggé és a szövős holmijában kár esett. Engem páros lábbal rúgnak ki innen. Ám nem fogok szégyen szemre letaposni. Kitartok. Ráadásul azok odafenn páholyból melóznak, én meg lent vakarom a tököm helyét. Tűzbe nem vetődhetek, mert szanaszét égek, kint meg nincs gedezék. A kelmésben kár nem eshet, a szomszédba nem vetődhetek. Egy maradt. Roham szemközti házhoz, annak ajtajához, ha kell, betöröm az ajtót is nekifutásból, hogy bemenjek, bár ha ez az út marad, addig meg se állok, míg a padra fel nem jutok kicsinálni a szemeteket. Bármily kis pere, adódik alant, belapulok alá, nem szeretném, ha fentről élből kisüniznének.
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2008.03.13. 15:18

Megugrasz és sprintlsz a szemközti ház bejárata felé. A bejárat felett pyar nyelvű felirat: Quiron-Liga - 7. sz Raktárház
A fenti lövész néhány másodpercig célra tart, de végül is úgy dönt: nem lő. Az alakok gyorsan visszahúzódnak és eltűnnek a padlásszoba belsejében, oda már nem látsz be.
Látszólag a ház zárva van. Azonban mikor lendületből belezúgsz a buzogánnyal meglepődve tapasztalod; hogy a zárszerkezetet már rég kinyitották ügyes kezek és csak kilincsre volt zárva.

A fenti szabotőrők tudják hogy közelítesz, bizonyára gondoskodtak menekülési útvonalról, sok múlik most azon Zanazan mennyire gyorsan szedi a lábait felfelé a lépcsőkön a padlástár felé.

Célszám: 8 (Nehéz) Sikerek: 2

Magyarázat:

Ha legalább két sikert érsz el; azaz legalább két kockadobás értéke 8 vagy afölötti Zanazan lesprintelte a szabotőröket és valószínű még a padlástérben találja őket, ha nem, valószínűleg túl lassú volt.
Ha 0-t dobsz az 2 db sikert ér, ha 1-et az Balsiker és levonandó az elért sikerek számából.

A folytatás attól függ Zanazannak sikerült-e a próbája. )
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2008.03.13. 15:23

//Gyorsaság: 14. Négyszer dobhatok. Dobott eredmények: 0, 4, 8, 5 //

(Zanazan)

Rohadok felfelé mint az őrült. Tudom, ezen minden lépés számít. ha felakadok egy szögbe vagy megcsúszok lábtörlőben, za fatális.
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2008.03.13. 15:33

Életedben nem sprinteltél miég ilyen jól, hármassával tűnnek el a talpad alatt a lépcsőfokok.
Talán egy kör alatt eléred a padlásfeljáróra vezető utolsó lépcsőfordulót. Még három hosszú lépés, és máris a nyitott és félhomályba boruló sötöt padlásszoba ajtónyílása előtt vagy...

_________________________________________________________________________________

-Kérek Zanazantól Veszélyérzék %-dobást az értéke alá!
- Ha nincs neki ilyen képzettsége akkor:

1. Dobj Intelligencia próbát! -a már ismertetett metódus szerint- Célszám: 6 (Közepes) Siker: 1

Ha megvan: -Lehet nem kellene ész nélkül berontani a fényhez szokott szemeddel a félhomályba...mi van ha csapdát állítottak? (Rád bízom mit csinálsz, mit reagolsz.)

Ha nincs meg: lövedékként dobbantasz be a padlásra a fegyveredet lengetve... (ez esetben jelezd, ha ez következne be.)
_________________________________________________________________________________
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2008.03.13. 15:38

(Off: Apró figyelmeztetés: A Gyorsaságod értéke csak 12 és nem 14 a karakterlapod szerint. Mivel az első dobásod 0 volt, amivel már megvan a két siker, most eltekintek a további szőrszálhasogatástól, csak kérlek figyelj oda. :))
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2008.03.13. 15:42

//Van képzi, 29%, becumiztam, mert 81-et dobtam :P
Bakker, félrenézhettem és az ügyességel keverhettem. Mivel dobási sorrendben írtam be az értékeket, kettőből is meglett volna az... :oops: //

(Zanazan)

Hajt a fene, egyelőre ezt így találom jónak, kérdés, valóban ez a megfelelő cselekedet-e. Kezemben a fegyverem, de vakít a saját szemem fényfoltokkal packézik és a sötétben ez nem jó hír...Késő, már berobbantam mint egy kanos kandúr bagzás idején.
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2008.03.13. 16:30

A martalócok vékony bukódrótot feszítettek ki az aktónyílásba valamivel a bokamagasság fölött. Az élesre vágott acélhuzal átvágja a nadrágod szárát a bőrödet, és felsebzi a sípcsontotdat, míg végül a lendületed erejét már nem tudják tovább tartani a rögzítőszegek. Hatalmasat tanyíázol és az arcod a padlóra leteszed... 8) ...egy jó lábszárvédő azért sokat segített volna...
(1 Ép 6 Fp veszteség, Ügyesség próba sikere estén csak Fp veszteség Célszám:8 Siker: 2)

A lövész ezt a pillanatot választotta. Hallod a húr pendülését, és az acélhegyű lövedék a nyakad mellett a csuklyás-izmodba fúródik. Laposan, felülről és ferdén ér, ahogy a földön feküdtél.
(-3 Ép -6 Fp)
Nyögve gördülsz odébb, hogy fedezékben legyél a merénylőtől, de a martalócok nem akarják a halálod.
Súlyosan megsebesítettek és lelassítottak, ez nekik bőven elég.
Felpillantva még látod, hogy a lövész bal kezének középső ujját feltartja és felröhög.

-Eeezt csont nélkül beszoptad kisanyám!

Egy másik a ház hátsó udvarára néző padlásablak előtt van, kötél van rögzítve az egyik kereszt gerendához, azon ereszkedett le a társa.

-Ne bájcsevegj már te marha, gyere már, nemsoká itt az őrség!

A lövész ledobja a nyílpuskát a társának, megkapja a kötelet és lesiklik rajta.

Jelen állapotodban a frissen szerzett sebesülésekkel esélyed nincs már elérni őket, csak végignézheted, ahogy kerekt oldanak. Viszont egy egyéni ismertetőjelét kifigyelted a fickónak: mikor átlendült a párkányon kivillant a lábszárára rótt tetoválás: egy tüzet okádó vörös sárkány.

(Off: A keserű tapasztalatok és a sebesülések: 1 Tp -vigaszdíj. :) )
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2008.03.13. 19:11

//Ügyesség 14, 4szer dobhattam, dobások: 1, 9, 9, 3. Ennek fényében összes veszteségem: 3ép, 18fp Ha jól számolom, akkor már 3 tp-m van. Szintet léptem? :D//

(Zanazan)

"Teher alatt nő a pálma. Milyen kurva igaz! csak ki ne rúgjanak! Jobb lett volna vigaszdíjként az egyik szétvert pofáját eléjük tolni, de így sem mondhatom azt, hogy semmit se tettem!"
A berohanásból tanultam: máskor nem kell ész nélkül bedáridóznom az ajtón és akkor nem lesz szálkadíszítés a pofámon. Fura, de az ugrik be, hogy Nabil ha meglát, sarkon fordul és elmegy... :P
A lábam fáj, de a vállam tájéka még inkább. Megpróbálok felülni, ha sikerül, elnyúlok a lábamhoz. Vérzik, csúnya. Megtapogatom a lövést, lehet, hogy kevésbő csúnya, de piszokul fáj. Csillagokat látok és nyögni se szégyellek, ha fáj, fáj. Nem merem kihúzni, nem akarok életre szóló rokkanást szerezni, mert azzal lőnek a kenyérkeresetemnek és szégyen-szemre vagy más munkát kell keresnem, vagy bleee, férjhez mennem...

-Ma nekem, holnap neked-dünnyögöm magányomban. Ha tudok ülni, körbenézek egy helyben, majd önerőből megpróbálok lekerülni a padlásról, vissza az utcára. Ha nem megy, nem erőltetem és heverek... :P
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2008.03.13. 21:09

(Off: Igen, szintet léptél, de csak 12 Fpt vesztettél, nem 18-at. <A 3 Ép veszteség mellé beleszámoltam a kötelező 6 Fp-t.>)

Azért nem volt teljesen haszontalan az akciód: az ablak előtt -az amelyik az utcafrontra és Abdul műhelyére néz- ahonnét a palackokat dobálták egy szalmával bélelt ládát találsz, ami dugig van petróleumosüvegekkel.
Túl sok és túl drága, hogy két bajkeverő kifizesse és ide megszervezze. Mindenesetre ezt a három tucatot már nem dobálták le...
A kínodba némi káröröm vegyül: a szemközti ablak felöl -ahol a szabotőrök elmenekültek és ami a belső udvarra néz, veszett hörgésre és káromkodásra leszel figyelmes.
A szabotőrök elfelejtkeztek a raktárház udvarának saját őrkutyájáról! A nagy fekete hastin éppen a lövész lábikráján csüng, és húzza vissza az udvarba, míg társa a kőkerités túloldaláról próbálja a lövész seggét átrángatni a kerítésen, de a fickó lábán szájzárat kapott harci kutyával nehéz.
A lövész visít mint a malac. Végül tört von elő a szabad lábs csizmájából és lefeszegeti az őrkuty állkapcsát és megmenkülnek.
A kutya véres szájjal még ugat utánuk, aztán egy morranás kíséretében visszaüget a kutyaházába és iszik a tálkájából.

Ló vontatta kocsi gördül az utca végén, a kocsi tetején a város színeit viselő emberek és egy vaskolompot vernek. A kocsin vizeshordók, az oltáshoz. Megérkezett a tűzőrség.
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2008.03.13. 22:54

(Zanazan)

(Nos, ha ezt mind meg tudom figyelni (láda, hátsó udvar) úgy veszem, tud a karim mozogni )

Öröm az ürömben kettő is van: megmaradt egy jó adagnyi gyújtós, és az egyik szemét összebarátkozott a kutyával.
Ez a kettő biztos felbérelt bajkeverő volt. A jel alapján majd talán be lehet azonosítani hovatartozását. Az ablakhoz araszolok és elnézem a kutya vs. tüzeskedő esetét. Ha fel lenne húzva a nyílpuskám biztos beléeresztenék egyet, de sérülten kár bajlódnom ezzel.
A kolomp jelzi, ideje megmutatkoznom. A láda nem mászik el innen, majd elvitetem valakivel. Elkezdek lebotorkálni a lépcsőn, sokkal lassabban mint felfelé jövet, hogy aztán a raktárépület ajtajába jussak.
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
685 hozzászólás • Oldal: 34 / 46 • 1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37 ... 46

Vissza: Kereskedõnegyed