• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Amnet Keilor 24. Kódexe [ UTK ]

A múlt... Ez történt Velünk...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
690 hozzászólás • Oldal: 8 / 46 • 1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 46

Re: Amnet Keilor 24. Kódexe

HozzászólásSzerző: Gorodak » 2008.03.03. 13:50

Twou Line

< Egész szép a város látványa az eső ellenére. Így kevesebb látszik belőle, de egész jó. Rhienna kicsit szótlan, biztos fázik. Az idegen sem valami túl bőbeszédű, persze a kis dúdolását le számítva. Furcsa öltözéke van. Talán valami egzotikus helyről származik, vagy onnan van a ruha. Vajon ilyen rossz időben van piac? hm … Remélem igen. >

* Csendesen ellovaglunk a városig és ott, míg a kapuhoz érünk meg nézem a domborművet. Igyekszem elmémet lefoglalni. Egész szép. Az örök egyszerű embernek látszanak, de mivel nem szolnak, hát csak biccentek és elhaladok mellettük. *

< Hm… érdekes ez a fa mely a tér közepén áll, biztos valami érdekes legenda vagy történet fűződik hozzá. Az idegennek igaza van először szállást kell keresnünk. >

- Egyet értek uram, keresünk egy fogadót és szerezünk szobákat. –
- Egyébként ön uram honnan származik? Ha nem vagyok nagyon tolakodó a kérdéssel. -

< Így esőben elég kihalt egy város, de talán nekem most jobb is így. Remélem azért majd sikerül valamelyik nyelven szót érteni a fogadóssal és nem kell úgy mutogatni, mint régen egy vendéglőben. Így bele gondolva vicces. Akkor elég kellemetlen volt. >

* Oda fordulok Rhiennához. *

- Beszéljek én a szobákat illetően vagy inkább te szeretnéd intézni a fogadóssal a dolgokat? -

< Nem festhetek, most valami jó bőrben. Három nap. Hm... Te jó ég. Egyszer még porul fogok, járna a meggondolatlanságom és a feledékenységem miatt. Viszont úrnőm Morgena velem van, még az álmaimat is vigyázza. >

* Magamba egy apró köszönetet mormolok istennőmhöz. Köszönöm, hogy meg védtél az erdőben és életemet is köszönöm. *
* Körbe nézek figyelmesen hátha látok valakit az utcán, vagy véletlenül a piacot. Először ki kötöm a lovamat a fogadó elé. Majd beviszem az istállóba, miután kivettük a szobákat és rendeltünk meleg ételt. Feltéve, ha van istálló. *

< Vajon a fogadósnak vannak házi állatai. Hát, ha igen meg veszem az egyiket egyéni célokra. hm… ja, biztos, ha más nem is patkányai biztos vannak. Azokat ingyen is nekem adná. > * Elmosolyodok, és ezen kicsit kuncogok. *
" A pokolhoz vezető út jó szándékkal van ki kövezve...
Miért?
Hiány van rossz szándékban? "
Gorodak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 720
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Niobe » 2008.03.03. 20:09

Rhienna D’Vire

* Az út folyamán nem sokat beszélek, sőt hálás vagyok útitársaim szótlanságáért, bár a dúdolás kifejezetten jól esik. Élvezném a táj szépségét, ha nem esne az eső, és nem fáznék annyira. Nem készültem fel erre a zord időjárásra, így nincs is nálam vastagabb öltözet. *
* Szerencsére az út eseménytelen és olyan dél tájban megpillantjuk messze a várost.*

< Szikrázó napsütésben valószínűleg szebben mutat, remélem lesz alkalmam megcsodálni. >

* Ahogy közeledünk, kezdem érezni magamon a fáradtság jeleit, régen aludtam kényelmes ágyban, így alig várom, hogy egy fogadóban megszálljunk, és végre kipihenhessem magam. Ahogy egyre jobban közeledünk a város kapujához, feltűnik egy faragott sellő lányt ábrázoló dombormű. Szép, bár most még a megcsodálásához is fáradt és kedvetlen vagyok, így csak ellovagolok alatta. A kapuőrökre csak egy pillantást vetek, az ügyetlen meghajlásnak nem igazán mondható próbálkozásra csak egy erőtlen és semmitmondó mosolyt válaszolok. *
* Ahogy beérünk a főtérre, a hatalmas tölgyfa látványa viszont engem is megfog, ha nem lenne ilyen csúf idő, első utam rögtön odavezetne. A fa mögött megbúvó épületekre csak egy futó pillantást vetek, épp annyit, hogy megjegyezzem, majd figyelmemet rögtön a fogadó tereli el. Viszont az feltűnik, hogy kevesen mászkálnak a főutcán, és gazdag város lehet kinézetéből ítélve. *

< Na végre, megérkeztünk. Bár nem lesz olcsó mulatság az itt tartózkodásunk.>

* Örömmel konstatálom, hogy útitársaim is rögtön a fogadó felé veszik az irányt. Majd meghalva Gondó és Twou rövid párbeszédét, én is válaszolok rá: *
-Én is jó ötletnek tartom, egy finom meleg ebéd, egy forró fürdő és kényelmes ágy nagyon jól esne.
- Twou, most rád bízom a szoba kivételét, ha nem gond, én addig elintézem újdonsült társunkkal az istállóban a lovakat és a felszerelést.

* Az istállóba érve leszállok a lóról, ha van inas, megkérem, hogy málházza le a lovat, etesse meg és hozza fel a szobámba a holmijaimat. Megköszönvén 10 rezet nyomok a markába. Mindezek után Gondóval bemegyek a fogadóba. *
" Légy őszinte és csak a becsületre adj,
Ne mondj ki szót, mely nem a szívedből fakad. "
Niobe
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 774
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Gorodak » 2008.03.03. 22:03

Twou Line

* Kicsit fázom, de én örülök az esőnek, mert így tompítja ösztöneimet. *
< Remélem, elfogadja a kocsmáros a pénzemet. Nincs túl sok kedvem bankot keresni, bár akkor legalább eltűnhetek egy kicsit hosszabb időre. Holnap munka után nézek, hogy ne legyen, a pénzel gond, amíg itt vagyunk. A sebemet meg oldom. Majd használom, az egyik képességem. Igen majd úgy hamarabb beforr a seb. >

* A fogadó előtt leszállok a lovamról. A kantárt oda adom Rhiennának. Majd ki húzom magam és mintha semmi bajom se lenne, ahogy egy nemeshez illik be lépek a fogadóba. Mielőtt belépek, még oda fordulok Rhiennához. *
- Köszönöm. -
* Majd belépek. *

* Alaposan végig mérem, a helyet miközben bemegyek. Miközben pásztázom a terepet, eszembe jut egy gondolat. *
< Ha begyógyítom a sebet az túl sok kérdést hoz magával és kényelmetlen helyzetbe hozhat. Igen. Inkább pihenek pár napig és utána intézkedek. >
// Kinézetem: Egy egyszerű sötétkék ing, és nadrág és fekete bakancs van rajtam, és barna köpeny. //

* A köpenyt szétnyitom, ahogy belépek és a csuklyát is leveszem a fejemről. Ez által láthatóvá teszem a fejem. Láthatóvá válik a fehér hajam és az arcom mely most kissé beesett, ami talán rémisztő hatással lehet az emberekre. Lassú és kimért léptekkel haladok majd. *
Miért?
Gorodak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2008.03.03. 22:06

Résztvevők: Teteb Azurec

*Hangtalanul lépsz az idegen mögé, kezedben tőrödet tartod. Izmaid megfeszülnek, amint próbálsz minél biztosabb támadási pozíciót felvenni. Fegyvered, akár a testrészed, úgy fekszik kezedben. Már szinte megérinthetnéd, annyira közel hajolsz hozzá, mikor hidegvérrel hátba döföd, és közben bal kezeddel befogod a száját. Fegyvered markolatig hatol a szerencsétlen hátába. Teste megremeg a hírtelen jött fájdalomtól, de üvöltés helyett halk nyögéssel tiltakozik a támadás ellen. A tőr valószínű szív tájékon érhette, mert nem sokáig vonaglik. Kezeden lassan érzed a meleg vér folyását, majd a test lassan elernyed. Senki nem halhatta a támadásodat, oly csendben követted el. Csak a szobába áramló szél tud cselekedetedről, de ő is csak a tenger morajlását továbbítja, mintha nem is érdekelné, hogy imént halt meg itt egy emberi lény. Mivel a hold fényét eltakarja a tenger felől áramló felhő, így még mindig nem látod áldozatodat tisztán. Ekkor kopogásra leszel figyelmes a nyitott ablaknál, de látod, csak a szél ütögeti a kötelet a párkánynak.

//Többszörös túlütés volt. :D //
Mesemondó
Mesélõ

Hozzászólás: 8660
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2008.03.03. 22:10

Résztvevők: Rhienna D’Vire, Twou Line, Gondo

*A fogadó az út jobb oldalán fekszik. Falai vaskossága biztonságot sejtetnek. A bejárat egy kétszárnyas díszített ajtóból áll. A földszinten csak az ajtó két oldalán van ablak, de az emelet tele van vele. A bejárati ajtó felett egy faragott tábla van felhelyezve melyre Quironi közös nyelven, szép betűkkel ez vagyon írva:

Fáradt utazók fogadója.

*Ekkor mindannyian egy kicsit megijedtek, mert a templomnak vélt épület tornyában harangozni kezdtek. A csendülés mennyiségéből ítélve pont dél lehet.

Rhienna D’Vire, Gondo

*Twou nem igazán ellenkezik veled, most biztos fáradt. Csak bólint tudomásul véve, amit mondtál neki, majd neki indul a fogadó bejárata felé. Gondo, te is a szépséges Rhiennával tartasz, hátha csak a lovásszal kell beszélned a lovakkal kapcsolatban, nincs kedved az esőbe újra kijönnöd a meleg fogadóból. Nem kell sokat keresgélni, mert közvetlenül, ha szemből nézzük a fogadót, ball oldalánál található. Maga az istálló deszkákból épített, elég nagy építmény. Fala nem érintkezik a fogadóéval, mert egy kis sikátor húz határt köztük. Az istálló előtt egy nagyobb négyzet alapú udvar van, úgy 20*20 méteres lehet. Maga az istálló ennek a kétszeresének látszik, de hosszában, és belülről lovak hangját haljátok. Az udvarra bevezetve a lovakat, nem láttok egy ideig senkit, de mielőtt az istállóba vezetnétek lovaitokat, kinyílik annak ajtaja, és egy fiatalember néz ki rajta. Testalkata a korához képest átlagos, egyébként egy kicsit sovány. Barna lovaglónadrág, ing és zöld kötött mellény van rajta. Rövid bozontos barna haja van, és bajuszt visel orra alatt. Meglátva benneteket, kirohan elétek nem foglalkozva az esővel. Egy kicsit elidőzik tekintete Rhiennán, de gyorsan ráncba szedi magát.

-Szebb napot. -* Szólal meg qurioni közös nyelven. – Hagyják csak itt nekem a lovaikat. Higgyék el, nálam jó kezekben lesznek. Miközben a városunk körül aratott finom szénát eszik, és Antoh szent keze által tisztított forrásvízből isznak, szépen leszerszámozom őket, és jól lecsutakolom.

*Miután Gondo a két rezet a kezébe nyomja, azonnal vigyor jelenik meg az arcán, és gyorsan zsebre dugja a két érmét.

-Köszönöm nagy uram adományát. -* És mélyen meghajol előtted.

*Ha engeditek, elvezeti a lovakat.

Twou Line

* Az ajtó befelé nyílik, és elég könnyen. Pedig a vastagságából ítélve nehezebbnek gondoltad. Belépve a fogadóba, kellemes beszélgetés zaja köszönt téged. Körbe tekintve szépnek látod a belsejét. Előtted téglalap alakú díszített asztalok, és székek, melyeknél módosabb polgárok ülnek. A túl oldalon szürke márványból készült pult, mögötte díszes polgári ruhában egy férfi áll. A pult mellett neked jobb oldalt egy csigalépcső vezet fel az emeletre, míg a másik oldalt sötét barna kétszárnyas lengőajtó ringatózik a be, és ki járó pincérektől. A terem jobb és bal oldalán középen, hatalmas szürke kőből készített, díszesen faragott kandalló áll, melyben meleget adó tűz ropog. A falakon képek, és díszes szőnyegek teszik kellemesebbé a helyet. Ha nem lenne ennyire szürke az idő, valószínű a bejárat mellett lévő ablakok normális fényt biztosítanak, de most ahhoz, hogy ne legyen homály, az összes díszített olajlámpás világít a falon, és még a plafonról lelógó sárgarézből készített csilláron is égnek a gyertyák. Belépésed megzavarja a csendes társalgásokat. Egyesek meredten nézik délceg tartásod, míg mások csak egy pillanatra néznek fel rád, és már vissza is tekintenek asztaltársaikhoz, mintha nem akarnák magukra hívni esetleges haragod. Ellépkedve az asztalok mellett, a pulthoz mész. A pultnál álló férfi már a 40-en is túl lehet. Rövid, barna, ápolt haja van. Arca borotvált, és ruhája tiszta, rendezett. Mögötte sötét barna fa kulcstartó teríti be a falat.

-Isten hozta a fogadóban nemes vitéz.- * Köszönt quironi közös nyelven. - A nevem Velus Hasidusz, és azért vagyok itt, hogy az itt létét kényelmessé tegyem. Kérem, mondja, mire van előbb szüksége, egy jó meleg fürdőre, vagy egy finom húslevesre a meleg kandalló mellett.
Jaj, csak most látom mennyire elázott. Azonnal kerítek önnek egy törülközőt. Asztum-
* Szól egy közelben lévő pincérnek - Azonnal hozz egy száraz törülközőt az úrnak.

*A fehér ingből, és barna nadrágból álló egyen ruhában lévő pincér csak bólint, majd sietve eltűnik a lengőajtó mögött.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Pelso » 2008.03.04. 11:25

Gondó

*Természetesen engedem, hogy elvezesse a lovaimat. Lassan Rhienna felé fordulok.
- Mennyen csak előre a csomagok-roll gondoskodom. Pár perc és viszem.
*Követem a lovász az istállóba. Segítek a csomagunk leszedésében és miután szép kis kupacba lett rendezve és a ló szerszámok is a jó helyjen, vannak. Egy inas segítségével a holminkat, beviszem a fogadóba. //A saját holmim magam viszem( nyeregtáska, láda)// Segítőmnek is adok 2 rezet.
<Úgy fest nem szolnak egy rossz szót sem a szomszéd város érmire. Legalább elfogadják, míg beváltom a pénzem. Vajon van váltó a fogadóban?>
*A fogadó felkészültségét és masszívságát csodálva megyek be a fogadóba megtudni hol lesz a szoba.
<A lovag nem tett fel véletlenül valamilyen kérdést? Elnézést kel kérjek, amiért nem válaszoltam rá és megválaszolni. Majd meghívom egy kupa söre vagy bora.>
*Belépve a fogadótérbe alaposan körbenézek és megnézem magamnak a többi vendéget. Hátravetem a csuklyám. Szívok egy mély levegőt a terem levegőjéből és a társaim felé indulok.
„Fő a szervezettség!!!”
Pelso
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1208
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Niobe » 2008.03.04. 19:05

Rhienna D’Vire

* Még mielőtt bármit is intézhettem volna lovaimmal, Gondó hangját hallom. Odafordulok hozzá, és csodálkozva nézek egy picit rá, majd egy fél pillanatnyi gondolkodás után rábólintok. *

- Rendben van, köszönöm. Akkor addig megnézem, Twou hol jár, mit sikerült intéznie.

* Ezzel gyorsan odaszaladok a fogadó ajtajához, és benyitok. Amint beléptem, lehajtom csuklyámat, körbenézek, szemeimmel társamat keresem. Ahogy meglelem, odasétálok hozzá, közben próbálom megfigyelni a fogadót és a bent ülő embereket. *
Niobe
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sirak » 2008.03.04. 22:07

Teteb Azurec
*Csóválom fejem gondolataimba nézve.
<Ez csak egy szerencsétlen tolvaj, hát nem velem járt a legjobban...>
- Hát ez nem maradhat itt. *Suttogom magamnak.
*Ígyhát megragadom a holtestet és az ágyam lepedőjébe beletekerem, majd vállamra kapom.*Sóhajtok. <De utálok más hibájából takarítani>
*Majd ovatosan kisonfordálok a kocsmából, természetesen mindenhol körülnézve alaposan, hogy meg ne lássanak. Az első sikátorba pedig kitekerem a holtestet és otthagyom, a lepedőt pedig magammal viszem és szobába érve belerakom a táskámba.
*Szobámba lassan szokásomhoz híven fel, s alá járva töprengeni kezdek.
<Ha nem akart megölni az, aki figyelt hisz akár meg is tehette volna. Minden körülmény adott lehet rá, tehát valamit akar tőlem. Csak az a kérdés hogy mit?>
*Később megint álomra hajtom fejem.
"Mindig kell egy első"
Sirak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 492
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Gorodak » 2008.03.04. 23:56

Twou Line

< Tetszik, hogy kicsit rám figyeltek. Ki tudja talán így lesz valami munka vagy, valaki kíváncsi lesz. >

* Kicsit mosolygok az üdvözlésén. Majd normális arccal válaszolok qurioni közös nyelven. *

- Tisztelet önnek és istenének. -
- Három szobát kérek, kettőt minden kép egymás mellé. S a két szoba közül az egyikbe egy forró fürdőt egy hölgy számára. Az egyik szabad asztalához pedig három főre kérek forró ételt. Italt majd az étel kihozásakor választunk. Elkérném a szobák kulcsát. –
- Mennyi idő még elkészül a meleg ételünk? -
- Az istállóhoz ki lehet menni anélkül, hogy át kellene menni a vendéglő helységen? -
- Itt ki lehet menni anélkül, hogy kerülni kéne? -
- Kérem, a holmiinkat vigyék a szobánkba. –

* Ha meg mondja, mennyibe kerül az, amit kértem és reális az ár ki fizetem az erszényemből. *
* Utána oda sétálok ahhoz az asztalhoz, amit mutat számunkra és leülök. Utána pedig várom a társam és az ismeretlen érkezését.*
Miért?
Gorodak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2008.03.05. 18:22

Résztvevők: Teteb Azurec

* Kihúzod tőrödet áldozatod hátából, és látod, hogy erőteljesen folyik belőle a vér. Nem telik bele sok idő, és már egy nagy sötét tócsa jelenik meg a padlód. A lepedővel próbálod feltakarítani, és kisebb nagyobb sikerrel meg is teszed, majd bele bugyolálod a tolvajt, persze vigyázva, hogy ne legyél véres. Miután ezzel végeztél, válladra kapod, és kilépsz a szobádból. Oda osonsz a folyosó bejáratához, és hallgatózol. Mivel nem hallasz zajokat, kinyitod az ajtót, és látva, hogy sötét van a kocsmában, elindulsz a kijárat felé. Nehezen tudsz lopakodni a válladon lévő hullával, de szerencsére senki nem figyel fel lépteidre. Kilépsz a kocsmából, és sietve keresel egy eldugott helyet. Ballra indulsz, és nem sokkal később befordulsz balra egy sikátorba. Megteszel pár métert majd találva egy törött hordót, alá rejted a halott fickót. Az erődnek köszönhetően a munka ez a része könnyen ment. Épen indulnál vissza, mikor két alakot látsz amint befordulnak a sikátorba. Gyorsan elbújsz a hordó mögé, de szerencsére nem jönnek tovább. Ott meg állnak, és halkan beszélgetnek. Az egyik átlagos testalkatú fickó. Csuklyás köpeny van rajta. A másik magas, és izmos testalkatú férfi, kin szintén csuklyás köpeny van. A sötét miatt, nem látsz egyebet. A közöst használják nyelvként.

-Nos, -* Kérdi a testesebb férfi ingerülten – hogyan haladtok?
~ Nagy uram, a varázsló szerint nemsokára meglesz.
-Mindig csak ezt mondja, „nemsokára meglesz”. Üzenem Thusornak, hogy siessen, nincs kedvem ebben a városban tovább időzni.
~ Úgy lesz uram, megmondom neki. De…
-De mi, mi van még?
~A varázsló aggódik az úrnő miatt. Állítólag kiadta a parancsot a kapitány helyettesnek, hogy toborozzon embereket.
-Az úrnő, és a kapitány helyettes is az én dolgom. Ti csak foglalkozzatok tovább a kereséssel.
~De mi lesz, ha talál embereket, kik nem riadnak vissza a pletykák ellenére sem.

*Ekkor a nagydarab férfi két kezével megragadja a másikat a ruhánál fogva, és egy magasságba emeli saját magával, és így a másik lába a levegőben lóg.

-Megmondtam te féreg, hogy ez az én dolgom. Ha még egyszer ellen szegülsz nekem, kivágom a szívedet, és a kutyák elé vetem.

*Majd könnyedén a földre dobja. Az nem támad vissza, megalázkodóan meghajol, és gyors léptekben távozik. A nagydarab fickó is kilép a sikátorból.

//Mit teszel, visszamész a fogadóba, ahogy írtad, vagy másként cselekedsz?//
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2008.03.05. 18:25

Résztvevők: Twou Line

*Kisvártatva megjelenik az inas, és oda ad neked egy száraz törülközőt, amivel megtörölheted magad. Közben a kérdéseidre válaszol a pultnál álló férfi.

-Rendben három szoba. Kettő egymás mellett, és egy bárhol. -* Mondja és közben hátat fordít neked a kulcsokat nézelődve, majd leveszi az akasztós szekrényről, és átnyújtja neked.

- A tízes, és a tizenegyes egymás mellett van, míg a kettes kicsit távolabb. A szobák ára naponta 30 réz, de ebben benne van a napi három étkezés. A fürdőt külön kell fizetni. Ha nem kell semmi illatosító, akkor 5 réz lesz.
Sajnos a vendégek részére csak a kijáraton lehet megközelíteni az istállót.
A meleg étel hamar kész van. A húslevest szinte azonnal tudjuk tálalni, és míg jó ízűen elfogyasztják, addig elkészítjük azt, mit kívánnak.
Asztum, kérlek vezesd az urat az asztalhoz.

*Az árak kicsit borsosak, de van ennél drágább hely is a világon. Mikor ki akarod fizetni a szobák árát, a pultos a fejét csóválja és kedvesen elutasít.

-Bocsásson meg uram, de nálunk elég, ha utólag fizet.

*A pincér kedvesen maga elé int, és elindul egy üres asztalhoz. Közben látod, hogy Velus Hasidius benéz a lengő ajtón és egy ott lévő valakit utasít.

-Te menjél ki az istállóba, de ízibe, és segíts behozni az ott lévő vendégek holmiját.

*Leülsz az asztalhoz, és közben látod, hogy belép az ajtón Rhienna. A pincér az ajtó felé fordul, majd visszanéz rád.

-Uram, hány főre hozhatom a húslevest?

*Miután megmondod bólint egyet. Segít a varázslónőnek leülni, mivel közben ide jött, és utána elmegy.
Kis idő után kihozza a leveses tányérokat, és a réz evőeszközöket. Majd látod, hogy egy inas kíséretében belép a fogadóba Gondo
.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2008.03.05. 18:27

Résztvevők: Rhienna D’Vire,

*A fogadóhoz mész, majd belépsz rajta. Belépve a fogadóba, kellemes beszélgetés zaja köszönt téged. Körbe tekintve szépnek látod a belsejét. Előtted téglalap alakú díszített asztalok, és székek, melyeknél módosabb polgárok ülnek. A túl oldalon szürke márványból készült pult, mögötte díszes polgári ruhában egy férfi áll. A pult mellett neked jobb oldalt egy csigalépcső vezet fel az emeletre, míg a másik oldalt sötét barna kétszárnyas lengőajtó ringatózik a be, és ki járó pincérektől. A terem jobb és bal oldalán középen, hatalmas szürke kőből készített, díszesen faragott kandalló áll, melyben meleget adó tűz ropog. A falakon képek, és díszes szőnyegek teszik kellemesebbé a helyet. Ha nem lenne ennyire szürke az idő, valószínű a bejárat mellett lévő ablakok normális fényt biztosítanak, de most ahhoz, hogy ne legyen homály, az összes díszített olajlámpás világít a falon, és még a plafonról lelógó sárgarézből készített csilláron is égnek a gyertyák. Az itteniek feléd fordulnak, és elég sokuknak rajtad marad a tekintetük. Egy kicsit még feszélyez is a sok bámuló alak, és gyorsan megkeresve Twout oda mész hozzá. Egy üres asztalnál ül, mellette egy pincér, ki fehér ingből, és barna nadrágból álló egyen ruhában van.

-Szép napot kisasszony. -* Üdvözöl kedvesen, és látszik a tekintetén, hogy nagyon tetszel neki. De nem marad ott, hanem miután kihúzta neked a széket és leültél, elmegy. Nemsokára néhány tányért hoz benne gőzölgő levessel, és réz evőeszközöket is rak le elétek. Majd látod, hogy egy inas kíséretében belép a fogadóba Gondo.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2008.03.05. 18:29

Résztvevők: Gondo

*Belépve az istállóba szokásos szagok fogadnak. Bent még van pár ló nyereg nélkül. Szembe látsz egy ajtót, amin nemsokára egy férfi lép be. Fehér inget, és barna nadrágot hord magán.

-Jó napot uram. -* Köszönt téged. – Hagyja csak, majd én segítek, és ne legyen gondja a bevitellel sem, azt is elintézem.

*Mikor a két rezet neki is oda adod, gyorsan zsebre dugja, és még gyorsabban elkezd dolgozni. Majd mikor végeztetek, megragadja holmitokat, és szinte az egészet ő hozza. Nem a kis ajtón mentek, hanem a fogadó fő bejáratához. Belépve a fogadóba, kellemes beszélgetés zaja köszönt téged. Körbe tekintve szépnek látod a belsejét. Előtted téglalap alakú díszített asztalok, és székek, melyeknél módosabb polgárok ülnek. A túl oldalon szürke márványból készült pult, mögötte díszes polgári ruhában egy férfi áll. A pult mellett neked jobb oldalt egy csigalépcső vezet fel az emeletre, míg a másik oldalt sötét barna kétszárnyas lengőajtó ringatózik a be, és ki járó pincérektől. A terem jobb és bal oldalán középen, hatalmas szürke kőből készített, díszesen faragott kandalló áll, melyben meleget adó tűz ropog. A falakon képek, és díszes szőnyegek teszik kellemesebbé a helyet. Ha nem lenne ennyire szürke az idő, valószínű a bejárat mellett lévő ablakok normális fényt biztosítanak, de most ahhoz, hogy ne legyen homály, az összes díszített olajlámpás világít a falon, és még a plafonról lelógó sárgarézből készített csilláron is égnek a gyertyák. Az emberek megtekintenek, és néhányan érdeklő tekintettel néznek, és hallod a halk egymástól való kérdezősködést: ”- Ez vajon honnan jöhetett? – Nem tudom, biztos egy nagyon távoli országból.”

*Körbe nézve meglátod utazó társaidat egy asztalnál, egy pincér társaságában.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Niobe » 2008.03.05. 19:08

Rhienna D’Vire

* Ahogy Twou felé lépkedek az asztalok között, alaposan megfigyelem a berendezést. *
< Hm.., ízlésesen van berendezve, volt érzéke az illetőnek, bárki is álmodta meg. Gadagon berendezett és úgy látom a pincérek mind egyforma ruhát viselnek. Okos gondolat, így legalább könnyen észre lehet venni őket. Valószínűleg nem lesz olcsó mulatság itt megszállni, de most nem érdekel. Viszont sürgősen munka után kell nézni. Majd holnap megbeszélem társammal. >
* A figyelő és esetleg sóvárgó férfi tekintetekkel nem törődöm. Úgy nézek körbe, mint akit roppantul érdekel a fogadó berendezése, de azért vigyázok, hogy ne menjek neki semminek. Ahogy odaérek az asztalunkhoz, elégedetten tapasztalom, hogy udvarias a pincér. Levetem ázott köpenyem, és ha van egy szabad üres szék, akkor arra lerakom, ha nincs, a saját székem háttámlájára terítem. Ha végeztem, leülök, majd ránézek a pincérre: *
-Köszönöm.

* Ahogy elmegy a pincér, odafordulok Twou-hoz:
- Sikerült 3 szobát foglalni, és nekem egy forró illatos fürdőt rendelni? Gondolom vacsorát rendeltél, vagy megvárjuk idegen társunkat?

* Alig kapom meg a válaszokat a kérdéseimre, már jön is a pincér, gőzölgő húsleves kíséretében. Mélyen beszippantom finom, kellemes illatát, és egy halk sóhajt hallatok. *
< Végre, finom és meleg étel. Szeretem a természetet, de az ízletes meleg ételeknek nem lehet ellenállni. Főleg ilyen kellemes környezetben. >

* Éppen befejezi a pincér az evőeszközök rendezgetését, mikor meglátom Gondót az ajtóban. *

< De jó, hamar végzett. Nem kell sokat várni az evéssel. Nem kezdtem volna el nélküle, de már nem bírja a gyomrom sokáig a finom illatokat evés nélkül. >
Niobe
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Gorodak » 2008.03.05. 21:53

Twou Line

// Illatos fürdőt kértem, ha lehet. //
- Szeretnék illatos fürdőt kérni a hölgyszámára. A 11-es szobába vigyék a fürdőt. -

- Igen sikerült három szobát kérnem. Kétöt egymás mellé a harmadik kicsit távolabb van. –
- A leves után, ha végeztünk ki hozzák azt, amit még kérünk. Úgy, hogy nyugodtan válsz, ha akarsz. Ide hívjam a pincért. Természetesen italt is hoznak, de gondoltam azzal meg várlak titeket. –

* Oda adom Rhiennának a 11-es szoba kulcsát. *
* Majd intek a pincérnek, hogy rendelni szeretnék. Ahogy oda jött rendelünk. Miközben intek meg kérdem, társam mit enne másodiknak. *

< Egész jó itt a kiszolgálás, bár kicsit drága, de még elmegy. >

- Mit ennél másodiknak Rhienna ? –
< Remélem mire oda ér a pincér addigra új úti társunk is csatlakozik. > * Levest neki is rendeltem. *
- Mit rendel uram a leves után? - * Majd át adom a 2-es kulcsot az embernek. *
- Szerintem együnk valami rántott húst burgonyával. Ha nektek is meg felel. –
< Nagyjából 5 napig bírom kifizetni a szállást illetve kicsit tovább, ha csak kettőnkét fizetem. Valami állás után nézek holnap, ami fizikai és cipekedős. Azt jól fogom bírni és jól fizetnek. A rakparton biztos lesz valami. >
* Ha elment a pincér akkor felvetem a munka témáját. *
Miért?
Gorodak
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
690 hozzászólás • Oldal: 8 / 46 • 1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 46

Vissza: Régi Kalandok...