• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Torozon tavernája, újjáépítve, korszerűsítve!

A lezárt, de még elérhetõ fórumok gyûjtõhelye...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
3013 hozzászólás • Oldal: 98 / 201 • 1 ... 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101 ... 201

Re: Torozon tavernája, újjáépítve, korszerűsítve!

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2008.03.01. 13:48

Üdv!

Mire ideértem már írtam pm-et.

A KK-val kapcsolatosan jó lenne átbeszéljük a részleteket, hogy mi menyi, hogyan, mint, mikor?
Jelenleg úgy tűnik megoldható részemről.

Meg a karaktereknél is kérdés, hogy a gladi megfelel-e a csapatnak vagy inkább mást kell összehozni? (Ha mindenki marad a karijával, akkor én is szeretném tovább vinni.)
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garmacor » 2008.03.01. 14:40

Részemről mehetünk. Sőőt menjünk! :)
A karim maradhat, de ha valaki változtatni akar akkor szóljon és annak megfelelően hozok más karit.
Szemtõl szembe így kívánja tisztességünk
a becsület mindennél többet ér.

Krodon cwa Clangon Elátkozott part zárt
arel pap A balszerencse netovábbja zárt
Garmacor
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 1809
Vissza a tetejére

...

HozzászólásSzerző: Raddaq » 2008.03.02. 9:35

Üdv ...
...

" La mayyitan ya qadrium, yatabaqa sarmadi … Fa itha yaji ash - shuthath, al - mautu qad yanatahi … "

" Meghalni nem halhat meg az, mi örökkön áll … Számlálhatatlan korok során, enyészik a Halál … "

Abd al-Azrad
Raddaq
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 346
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2008.03.02. 9:50

Ha én lennék döntéshozó helyzetben- teljesen átvariálnám a USER-JK-acc. viszonyrendszert is.

Ezek csak az én agymenéseim, de ha én értenék hozzá másképp csinálnám.
Más fórumos szerepjátékokon láttam rá példát és tetszettek az ott alkalmazott megoldások.

Előszőr is:

1. Ne csak a USER-nek, hanem a megalkotott karakternek is legyen accountja!

Mire jó ez?

1. A USER fórum rendszerűen választhat avatárt a karakterének. Saját arculata lehet, nemcsak egy (Shane Bertram) zárójelben Castor reagjában. Ahol, valamilyen területen megjelenik, rögtön látnánk, hogy kicsoda-mocsoda.

2. Bevezetném azt -mint ahogy azt más fórumos szerepjátékon láttam- mint ahogy itt a fórumon nekünk is van. Tudjátok a bal oldalon az avatarok képe alatt sokféle infó található: hozzászólások száma, a város ahol élsz, meg effélék.
Van olyan on line szerepjáték, ahol ezek helyett ez van: Tapasztalati pont: x
És ez baromi jó ötlet! Vannak olyan fórumok -több is- ahol a USERnek adható karma. Mi ezt nem karmának hívnánk, hanem Tapasztalati pontnak -ez csak átírás kérdése a megfelelő szerkesztői felületen! És a karmát, akarom mondani a Tp-t csak a HM-ek adhatnák egy gomb lenyomásával, mert nekik úgy jelenne meg az adott USER. hogy tudják jutalmazni, ha Tp-t szerzett. Nincs több karaktefejlódés topic. És miondenki rögtön látja hogy a karakter hány tp-t szerzett és hanyadik szintű. Merthogy a Tsz. -is fel lenne tűntetve a bal oldalon az eddigi megszokott infók helyett.
Mi több különböző rangokat érhetnének el attól függően, hogy mennyi Tp-t szereztek: kalandor, kalandozó, hős, bajnok, veterán, csavargó, stb...vagy más effélék. Így az adott terület HM-je kapásból látja hogy milyen volumenű kalandozó van a területén.

3. Tovább mennék, hogy miért jó az, ha a karakternek van saját acc.-ja: vannak olyan fórum-profilok; illetvá láttam olyat hogy a profilban volt ilyen opció: "Magamról" ide az USER beírhatná a karakterrel kapcsolatos statisztikákat, képzettséglistát, tp-t, akár még az előtörténetet is!
Nincs az hogy reagírás közben össze vissza kell lépkedjeak a topicok között, mert az előtörténetből elő kell bányássza, hogy mit tudom én hanyas lovaglása van X-nek vagy Z-nek.
Minden lényeges infót a karakter profilja tartlamaz.

Minden USER 3 acc.-al, azaz 3 "karakter-accountal" rendelkezhetnea saját rendes "USERI" -azaz játékon kívűli rendes fórumos acc.-ján kívűl.

"Az anyagi érdek a kis jellemek nagy próbája, de a nemes jellemek számára még csak a legeslegkisebb. Aki megveti a pénzt, még korántsem talpig tisztességes ember."
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 1058
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2008.03.02. 10:08

Gondolatébresztő.

1. Akkor kéne egy lista, melyik fórumozó mely karakterek mögött van, hisz akadnak, akik már a HM-OMtag megfeleltetésnél bezavarodnak, három JK acc meg egy rendes halmozottan kavarást okozna. No de ilyen listát nem nehéz írni :) Ezt is lehetne rendszeresen frissíteni.

2. TP név alatt? Nekem tetszik az ötlet :) Így nem kell mazsoláznom temetőzésnél, kinek a karifejlődés topicját dobjam ki :P (valld be, a Tuan karmarendszere adta az ötletet a TPhez :P )

3. Akkora hely nincs a bemutatkozásnál, hogy teljes adatlapok, előtörik elférjenek benne, vagy rosszul tudom?
Blogom: http://ihletkapu.blogspot.com/
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 5193
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2008.03.02. 10:14

Ez nem rossz, de én láttam más megoldást is szerintem egyszerűbb mint az accos rendszer az online karakterlap én csak a d20ast használom de teljesen jó átlátható és be tudod linkelni a mesébe lehet adni benne szerkesztési jogot amit általában a mesélő kap meg. Ha akarod nyiltá teszed a karid és mindenki megláthatja ha nem akkor csak te látod és a mesélő.
Szerintem az adatbázis miatt is és az accok miatt is lenne kavar. Én az online karilap mellett lennék csak kellene csinálni OM-UT-s sablont.
Karmarendszer én ismerem és már a Tuan előtröl de ott annak adják aki valami olyat tett az oldalért és a közösségért hogy megérdemli ezzel fejezik ki a megbecsülésüket ez viszont nem rosz dolog
Nem az a lényeg kinek van kezében fegyver, hanem az ki üt először.-harcművész
Nem az a lényeg hogy ki üt először, hanem hogy legyen sör-Tooma pap

Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld...

Először ütünk aztán nem kérdezünk semmit...-törpe taktikai útmutató
Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1638
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2008.03.02. 10:17

Is. meg a Star Wars on line, meg a Delta fóruma, mert nekik is ugyenez a fórummotor van és ott van erre hely, sok...szerintem itt is van csak Con kiiktatta. Gondolom. Karma rendszer azt hiszem az RPg.hu.n is van.

A kavarodó acco.okról- legalább lesz a modikank és adminoknak munkája acc.-törlés ügyileg.

A bann. -jelentené a temetőzést, mert azzal a megúnt kari később is elővehető. :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Kalmárfejedelem 2008.03.02. 11:02-kor.
"Az anyagi érdek a kis jellemek nagy próbája, de a nemes jellemek számára még csak a legeslegkisebb. Aki megveti a pénzt, még korántsem talpig tisztességes ember."
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2008.03.02. 10:26

Karmarendszer én ismerem és már a Tuan előtröl de ott annak adják aki valami olyat tett az oldalért és a közösségért hogy megérdemli ezzel fejezik ki a megbecsülésüket ez viszont nem rosz dolog

Én viszont ezt baromságnak találom. Ez lehetőséget teremt egymás minősítésére és ezt el szeretném kerülni mind negatív, mind pozitív értelemben. Lennének kedvencek akiket körberajongnának és kegyvesztettek, akiket csesztetnének, meg az átlagosok, akik eldönthetik, melyiket/mindkettőt felhajtják pontosztásokkal és ettől forog a gyomrom. Hol valaki 60 valahány tapssal tobzódna, más meg -50 fikázáskörül fetrengene. Na nem, köszönöm. Rohadt könnyen lehet így kiskirályokat és közutálatnak örvendő embereket gyártani.
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2008.03.02. 10:29

Ezért írtam, hogy nevezzük Tp-nek karma helyett és csak a HM-ek nek legyen joguk adni, a játékban; de nem a USER-nek, hanem a karakternek a játékban nyújtott teljesítményére!

A karma renszert én sem akarom, mert egy Kép de arra jó, hogy Tp-re átnevezve a HM-ek munkáját könnyítse!!!!
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Kalmárfejedelem 2008.03.02. 11:01-kor.
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2008.03.02. 10:31

Érdekesnek érdekes felvetés szerintem nem rossz.Mondom nekem egyedl az online karilap hiányzik kicsit :lol: De azt is túlélem.
Nem az a lényeg kinek van kezében fegyver, hanem az ki üt először.-harcművész
Nem az a lényeg hogy ki üt először, hanem hogy legyen sör-Tooma pap

Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld...

Először ütünk aztán nem kérdezünk semmit...-törpe taktikai útmutató
Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1638
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Catti Brie » 2008.03.02. 10:40

Szia, Raddaq.
Azt hittem, csak a láz okozza, hogy fura dolgokat látok itt...de most, hogy újra megnéztem: tényleg jól látok :) :) :)
Catti Brie
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 333
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2008.03.02. 10:44

Üdv!

A sok plusz acc szerintem is kaotikus állapotokhoz vezetne. Viszont ez a belinkelős online karlap nem tűnik rossznak. Főleg, ha a HM-ek által szerkeszthető lenne, meg nyílvános is, mert annyi, hogy lenne rajta valahol az elején egy jóó nagy négyzet, amibe a TP-t lehet írni. Így maradhat az adott 1 db acc mindenkinek és mondjuk az aláírásába be lehetne talán ágyazni a karakterei online karakterlapját, amin szerepelne szintén az elején a "karakter képe" négyzet is, így adott karakterhez meglenne adott kinézet. (Megjegyzem tudtommal úgy is van megadva a nyílt karik indítása leírás a szabályok között, hogy aláírásba képet linkeni kellene, hogy jobban el lehessen képzelni az adott karaktert. Erre nem veszek most mérget, de erdetileg így volt.)

Az user-karma (vagy TP vagy piroshangszóró vagy stb...) szerintem is csak megosztottsághoz vezetne. A különböző rangokból meg már most is kijön a szivárvány. 8)

Ezek voltak a személyes észrevételeim. Most pediglen mint Moderátor (és persze kiskirály :twisted: ):

Kalmárfejedelem/Castor!

Tudom nem bántásnak meg nem indulatnak szántad, de kérlek a csúnyábbnál csúnyább jelzőket legalább egy-egy csillag erejéig változtasd meg, mert a k*rv*ra, meg a f@szs*g ne virítson pont az újító szándék közepén.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2008.03.02. 10:53

Egy kicsit te is dolgozzál már, én itt átvezetem az OM-et a Vörös Tengeren, te meg fennakadsz egy bráneren! :D 8) :lol:

Tudod úgy voltam vele, majd észreveszed és csillagozod. :D

Éberségi próba volt és átmentél...:D 8)
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4314
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2008.03.02. 10:55

Én már olyan érzéketlen vagyok a káromkodásra, hogy bár feltűnt, nem birizgált :P Ejnye, Nava...
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2008.03.02. 11:01

Kép :mrgreen:
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
3013 hozzászólás • Oldal: 98 / 201 • 1 ... 95, 96, 97, 98, 99, 100, 101 ... 201

Vissza: Archívált Fórumok