• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Sztyepp-vidék

A Farkas-szellem sarjainak birodalma

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
294 hozzászólás • Oldal: 15 / 20 • 1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 20

Re: Sztyepp-vidék

HozzászólásSzerző: Saggaras Zenir » 2008.02.18. 16:13

Morik

*Amikor az illat az orrába kerül, szívverése felgyorsul, és hiába próbál meg válaszolni a kérdésre, már nem igazán tud másra koncentrálni, csak a vérre.*

*Körbekémlel, hogy merre is talál frisss vért*

<Muszály válaszolnom, fontos dolgokról tudok, de nem vér...vér...véér, valahonnan innom kell, friss piros véért. Valaki szánjon meg. Könyörgöm istennöm.>
kép - Naiden Findalath - Sivatagi Vihar
Akimoto Yuusuke - Holtak Bosszúja
Saggaras Zenir
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1607
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Birak gal Gashad » 2008.02.18. 18:45

*Ahogy a beálló sötétség leple alatt közelebb óvakodnak a várhoz Burkh és Mogghra nem sok mindent tudnak lassan kivenni. Egysrészt felhősödik ismét az ég és így csillagfény nem sok van, másrészt az orkok által látott hőtartományban az erőd hideg kövei egy hatalmas fekete tömböt alkotnak, a pártázaton karmazsin színben tündöklenek a fáklyák. Úgy majd háromszor olyan hosszúak lehetnek a falak, mint amilyen magasak. A négy sarkon egy-egy robosztus bástyával és középen a várudvarban vaskos öregtorony emelkedik. A cölöpök olyan közel vannak egymáshoz, hogy alig egy ökölnyi rés marad köztük. A két sor döntött alkalmatosság jó két méternyi sávot jelent a fal tövében. A gyilokjárókon a vár kapus oldalán hat őr posztol nagyjából ugyan akkora távolságra egymástól, de azért az unalom és a lankadás elkerülése végett időnként közelebb sétálnak egymáshoz váltani néhány szót. Egyenlőre úgy tűnik nem vették észre az előmerészkedő felderítőket. A feszültség így is ott vibrál a levegőben, hisz bármikor felfedhetik ottlétüket, akár akaratlanul is az orkok és nem tudni, hogy miféle alkalmatosságok állnak a várvédők rendelkezésére, legalábbis innen lentről nem látni ostromok idején használatos szerkezeteket.*
"... Én csakis a vasat verő Bhaer-Shadaggban, no meg a tényekben hiszek. Tény az, amit ötnél többen állítanak azok közül, akiket jól ismerek; az, amit a sámán, a jóslat és a papiros mond, bár ezen még vitázunk olykor. ..."

/Forrás: Észak Lángjai/
Birak gal Gashad
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 182
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Birak gal Gashad » 2008.02.18. 18:53

*A vér utáni sóvárgás eszét veszi Moriknak. Már csak erre tud gondolni minden más eléggé jelentéktelennek és távolinak tűnik. Nem megy a koncentráció és ennek bizony az a következménye, hogy a paplovag csak csikázó tekintettel keresi a táplálékot. A legközelebbi friss vérforrás továbbra is a rangidős lovag sérült, átvérzett kötések takarta lába. Más, jobb lehetőséget nem lát. A többi megmenekült lovagon is megheletősen sok a kötés, de nincsennek nyílt sebeik és nem itatja vér ruhájukat. Maximum még a tábor túlfelén legelésző lovak vannak a környéken, de az kétséges, hogy mennyire tolerálnák a vértesek, ha hátasaikon élősködne a hírnök. Közben annyi eljut a tudatáig nagynehezen Moriknak, hogy a felé magasodó lovag egyre türelmetlenebb és komorabb a hosszas hallgatás és a látható máshova figyelés miatt. Végül kemény hangon ráförmed a kiéhezett rendtársra.*

-Mit csinál maga?! Válaszoljon a kérdésre!
"... Én csakis a vasat verő Bhaer-Shadaggban, no meg a tényekben hiszek. Tény az, amit ötnél többen állítanak azok közül, akiket jól ismerek; az, amit a sámán, a jóslat és a papiros mond, bár ezen még vitázunk olykor. ..."

Birak gal Gashad
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Joe Lyon » 2008.02.18. 19:55

/ Burkh Drukshad /

* Mogghra szavaira halkan, suttogva válaszol a Vérivók törzséből való.*

- A Kacagók körbejárják a férgek búvóhelyét.! Szerintem elég ha mi jó szemügyre vesszük ezt az oldalt. * Tekint társára, majd kissé közelebb próbál kerülni a lovagok erődjéhez. Azonban látja, hogy sokkal több infót nem tudnak „kicsikarni” innen, ahhoz be kellene menniük magába az erődbe, hogy még pontosabb képet kapjanak Azonban az eddig látottak alapján átgondolja mi is a számukra fontos, s mit kell Workhadnak jelenteni.*

<… 15 láb magas fal. Háromszor hosszabbak a magságuknál, ami körülbelül 45-50 láb. Sarkokon tornyokkal erősítve! Középen belső torony! Oldalanként fél tucat, két oldalnként falkányi őr.Az összesen két falkát jelent. Azaz 24. Plusz a bent lévők! Körben akadály! Két láb széles, áthatolhatatlan cölöprengeteg. A kapu!…>

* Érzi Burkh is, hogy ha nem kotródnak lassan hátrább, felfedhetik kilétüket. Vet még egy utolsó pillantást a kapura, jól agyába vésve annak vasalását, esetleg, hogy trónol e felette torony, lőrés, majd int Mogghrának, hogy hátrább kéne húzódniuk. Ha a Fadöntő követi, óvatosan megindul visszafelé a facsoport takarása felé.*
Egyszer élünk! Akkor hát élvezzük! Meg olyan még nem volt, hogy ne legyen valami!
Burkh Drukshad (ork)
Erlon Arts (dalnok)
Hart Al Arten(Dartonita paplovag)
Joe Lyon
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 1063
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Chorax » 2008.02.20. 17:03

(„Loncsos” Mogghra)

*Egyet kell értsek Burkh-al. Innen nem sokat láthatunk, talán a lényeget kiszúrják a többiek. Bólintok a Vérivó szavaira, és követem visszafelé.*

< Biztos itt van a vörös! Nem akarom elhagyni a vidéket, nehogy kicsússzon a kezeim közül. Biztos nem jelentkezek majdan hírvivőnek! De biztos nehéz lesz bevenni ezt a várat. Magas falak, sok vértes lovag, cölöpök... >
„Acélos akarat, rendíthetetlen hűség, gyakorlott kéz – a kráni légió pillérei.”
Chorax
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 319
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Birak gal Gashad » 2008.02.20. 19:08

*A kapu sötét tömbje beleolvad az éjszakai sötétségben a fal többi részének feketeségébe, így nem lehet ilyen távolságból különösebben kivenni milyen is lehet eme alkalmatosság. Így lassan, óvatosan visszahúzódnak a felderítésre indult orkok, hogy értesíthessék vezérüket és társaikat is. Visszaérve a táborhoz a többi ork hallgatásba burkolózva várja a két harcost, majd kisvártatva a két Kacagó is visszatér. Így elérkezik a jelentéstétel ideje. Workhad először Burkhra és Mogghrára mered, hogy kezdjék ők, majd a hegyivadászok kiegészítik. A többi talpas is feszülten figyel, hisz mindenki tudja, érzi, hogy sok múlik ezen és a vár ostromán is.*

Birak gal Gashad
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Saggaras Zenir » 2008.02.21. 10:32

Morik Cih Rion

-Elnézést uram, de a napok óta tartó menetelés, az orkok fogsága, és a csata sokat kivett belőlem. Napok óta nem ettem, és nem ittam vér..Akarom mondani szinte semmit.

*Mondja szinte kétségbesett hadarással, mert a vörös hajú kiáltása kissé kizökkentette a mámorból.*

<Nyugodj meg, nyugodj meg, higgadj le, lesz még lehetőséged vért inni.>

//Hány napja csöken az asztrálom?//
kép - Naiden Findalath - Sivatagi Vihar
Akimoto Yuusuke - Holtak Bosszúja
Saggaras Zenir
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1607
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Joe Lyon » 2008.02.21. 16:19

/ Burkh Drukshad /

* Midőn visszaérkeztek a táborba, s a Kacagók is visszatértek csendesen várja, hogy Workhad „szót adjon” nekik. Rátekint Mogghrára, várva, hátha a Fadöntő kezdi meg a beszédet, majd ha mégsem akkor ő maga kezd bele.*

- Workhad! Az emberfattyak legalább 15 láb magas, s vagy négyszer oly hosszú falakkal határolt erődben vannak. Az erőd mind a négy sarkát tornyokkal erősítették meg, kapujuk, ahogy én láttam egyetlen kijáratuk. Falak alatt kihegyezett cölöpök sűreje, két láb szélesen. A Fadöntők népéből valóval, mi a kapu felőli oldalt figyeltük meg, de ahogy láttuk féltucatnyi fattyú őrködik oldalanként. Erődjük közepén valami torony, belső építmény éktelenkedik. A falak vastagok, repedéseket, esetleges hibákat, melyeket kihasználva gyorsabban a fészkükbe juthatnánk, nem láttunk! Őreik éberek, rossz látásukat éjjelre fáklyáik fényének segítségével „erősítik”. * Eltöpreng egy pillanatra Burkh, átgondolva kifelejtett e valamit, de úgy érzi, hogy mindenről beszámolt. Elcsendesedik, majd ő maga is várja Mogghra esetleges plusz észrevételeit, a Kacagók jelentését.*
Egyszer élünk! Akkor hát élvezzük! Meg olyan még nem volt, hogy ne legyen valami!
Burkh Drukshad (ork)
Erlon Arts (dalnok)
Joe Lyon
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Birak gal Gashad » 2008.02.21. 20:38

//Ha jól számoltam, akkor ez a második nap. Ebben nem vagyok teljesen biztos. :oops: Számoljuk másodiknak és innentől próbálom jobban követni.//

*A lovag kissé lenézően méri végig Morikot. Majd visszaindul a tábortűz melletti fekhelyére, ahova lepeteledhet és kinyújthatja sebesült lábát. Azért még szól előtte néhány morgó szót.*

-Akkor pihenjen és egyen a beszámoló előtt, ha ennyire elcsigázott.

*A többi harcos közül egyikük kenyeret és frissen átsütött sózott húst ad Moriknak, meg egy tömlőt, melyben az illatról ítélve bor van. Ha belekóstol a paplovag nem a legjobb minőség, de nem is élvezhetetlen az ital. Lassan megindul a halk beszélgetés. A lovag, aki az ételt adta közelebb telepszik újdonsült társukhoz.*

-Tudom pihenned kell, de milyenek voltak az orkok közelről? Mármint nem harcban, hanem amúgy?

*Úgy tűnik nem vette észre a kissé ködös sóvárgó tekintetet, pedig lassan ismét kezd az előbbi hidegzuhany után visszatérni a vér utáni szinte partalan vágyódása Moriknak.*

Birak gal Gashad
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Chorax » 2008.02.23. 2:23

(„Loncsos” Mogghra)

*Bólogatva hallgatom Burkh beszámolóját.
Kicsit röstellem, hogy nem tudtunk több használható információt szerezni, de reménykedem,hogy a másik két felderítő többet látott.
Burk mondandóját csupán ennyivel egészítem ki:

- Ha jól számoltam, a kaput mintegy féltucatnyian őrzik, de bizonyosan vannak még a környéken.

*Várom én is a két Kacagó beszámolóját.*
Chorax
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Birak gal Gashad » 2008.02.23. 8:52

*Megvárva míg Burkh és Mogghra befejezik jelentésüket az egyik hegyivadázs is hozzáfűzi saját észrevételeiket.*

-A falak a mi becslésünk alapján inkább csak háromszor hosszabbak magasságuknál. Az erőd minden oldalán ugyan olyan az őrség és a cölöpbarrikád is teljesen körbeér. Viszont nincs se befelé, se kifelé csatorna vagy patakágy. Biztosan saját kútjuk van, valószínűleg valamelyik épület rejtheti. Viszont nem láttunk se dögkutat, se más hasonló elhelyezési lehetőségét a mocsoknak.

*Workhad átgondolja a hallottakat. Majd bólint nyugtázva az összképet.*

-Mi nem tudunk érdemben tenni a bentlévők ellen. Túl erős a védelmük. Viszont, amíg a két Kacagó vadász értesíti a közelben vonuló seregeiket nekünk lesz feladatunk benttartani a férgeket. Reggelig itt maradunk és pihenjen mindenki. Az őrök váltsák egymást sűrűbben. A két hírnök most pihenjen és éjközépkor induljanak. Nincs vesztegetni való idő. A többiek a hajnali szürkülettel elfoglalják őrhelyeiket, főként a kapura és a hozzá vezető csapásra koncentrálunk. Befelé mehet bárki, kifelé senki nem juthat túl rajtunk. Az esetlegesen érkező ellátmányt pedig erőnkhöz mérten akadályozzuk, de veszteségeket nem engedhetünk meg magunknak, míg ide nem ér a seregünk.

*Ezzel ismét elhallgat és a többi ork mormogva ad helyt szavainak, majd a két vadász elvonul pihenni, aludni néhány órát. Mindenkin érződik a feladat iránt érzett felelősségteljesség és az is, hogy makacs természetük ugyan nem engedi, hogy megemlítsék, de tudja mindegyik ork, hogy nagyon viszontagságos napok várnak az alig tucatnyi harcosra a vár megfigyelésében és a külvilágtól való elszigetelésének megkísérlésében.*

Birak gal Gashad
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Joe Lyon » 2008.02.24. 13:25

/ Burkh Drukshad /

* A Vérivók törzséből való csendesen hallgatja vezérük szavait, végigmér társain, felméri lehetőségeiket. Egyetért mindenben Workhaddal, tudja vezetőjük a legjobbat cselekszi amit jelen esetben tenni lehet. Magához vesz egy kis élelmet, visszaaggatja magára a felderítés előtt lepakolt felszereléseit, majd körbetekint, s töprengőn megszólal.*

- Vezérünk! Szerintem is ez a legjobb megoldás a főerő megérkezéséig! Tudom, senki sem volt kíváncsi a véleményemre, nem kért tőlem senki megerősítést szavaidra! Nem is azért mondtam, amit mondtam! Kevesen vagyunk, ahogy te magad is megfogalmaztad! Talán csapdát kellene állítani az úton, így megsokszorozva erőnket, gyengíteni az erre tévedő ellenséget! Ez által minél jobban csökkenteni esetleges veszteségeinket! Én Burkh, a vezérek legjobbikának tartalak téged Workhad, és ha engedélyezed jó magam keresnék egy megfelelő rajtaütési helyszint, ha te még nem jelölted ki azt! * Adja tanúbizonyságát annak Burkh , hogy vezérük „elképzelésével” teljes mértékben egyetért, s minden testi, szellemi erejével azon lesz, hogy „küldetésük” sikerrel járjon. Szavai után elcsendesedik, s várja vezérük további szavait, parancsait, mások hozzászólását, ötleteit, hisz tudja, hogy a Falka akkor igazi falka, ha mások esetleges jobb ötleteit, teveit is figyelembe véve „döntenek”, dönt vezérük a továbbiakról. *
Burkh Drukshad (ork)
Erlon Arts (dalnok)
Joe Lyon
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Chorax » 2008.02.26. 9:58

(„Loncsos” Mogghra)

*Hallgatom a többiek beszédét a felderítésről, és kicsit sajnálom, hogy nem nekünk tűntek fel az olyan dolgok, mint a szennyelvezetés hiánya.

< Vajon hogy oldották meg a mocskuk eltüntetését? Lovaik is vannak, talán szekéren hordták ki azt is? Áááá, biztos másképp! Talán van valami barlang a vár alatt, olyan mint mifelénk?! Jó volna egy helybelit kifaggatni! >

*Meg is kérdem Workhadot:

- Workhad! Errefelé is élnek olyan alacsony növésű goblin fattyak mint amilyenekkel együtt vészeltük át a vihart? Azon gondolkodom, hogy talán tudnának valami más bejáratot is a várba. Valamelyikőtök mondta, hogy azok a kis férgek mindig jól értesültek! Talán ismerik a bejutást...Az én törzsem szállásterületén sok föld alatti járat és barlang van. Errefelé nincsenek ilyenek? Szét kellene nézni a környéken. Mi a véleményed Vezér?

*Remélem használható ötlettel hozakodtam elő. Közbenézek a többiekre is, hátha valakinek van hasonló gondolata.*
Chorax
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Birak gal Gashad » 2008.02.26. 10:19

*Workhad érdeklődve hallgatja Burkh és Mogghra felvetéseit majd kis gondolkodás után a két harcoshoz fordul.*

-Mindkét flvetés jó. Fel is használjuk őket. Goblin söpredék mindenfelé él. Olyanok mint a gomba. Nem lehet tudni hol bukkanhatunk rájuk, de általában csoportjával élnek, így lehetnek a múltkor látottnál hosszabb járataik is. A csapdaállítás pedig kiegészítheti erőnket, hogy jobb feltételekkel felügyeljük a vár forgalmát.

*Körbetekint a talpasokon és két, két vérivó harcosra esik a választása.*

-Burkh, Mogghra a ti ötleteitek voltak, most itt az ideje, hogy megmutaasátok rátermettségeteket. Két-két harcos segít nektek. Burkh állíts csapdát elgondolásod szerint, ti ketten segítsétek és teljesítsétek amit mond. Mogghra hozzád pedig másik két Vérivót osztok, hogy felkutassátok a környéken kushadó gblinok rejtekét és információt csikarjatok ki belőlük. Addig a többiekkel a mondottak szerint biztosítjuk a vár felügyeletét.

*A többi ork nem hozakodik elő mással. Látszik ők a kemény, kötelességtudó, de nem kifejezettem alkotó szellemű fajta. Viszont vezérük szavainak megfelelően a két-két kiválasztott harcos közelebb helyezkedik újdonsült feletteséhez, hogy meghallgassák mi is lesz ponotsan a feladatuk. Ezzel akarva-akaratlan Burkh és Mogghra is esélyt kapott a bizonyításra, de érezhető, hogy a felelősség súlyát is meg fogják érezni, ami ezzel jár.*

Birak gal Gashad
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Joe Lyon » 2008.02.26. 21:45

/ Burkh Drukshad /

* Burkh csendesen hallgatja Mogghra kérdését, s bólogat a goblinokkal, az esetleges titkos alagutakkal kapcsolatos felvetésen. Tetszik neki a Fadöntő eszessége, s felvetése. Workhad szavait, utasításait, csendesen végighallgatja. Betömi maradék étkét, majd rátekint a számára „kijelölt” két vérivóra, majd vezérükre, s bólint.*

- Vezérünk! Indulunk is! * Tekint fel a csillagos égre, majd végigfuttatja tekintetét a falkán.*

- Azonban szükségem lenne pár dologra. Kötélre, esetlegesen nem használt pengékre, fegyverekre. Azokra, amiket a lovagoktól szereztünk meg! Kellenének egy csapdához. Mi elmegyünk felderíteni, hogy az út mely részén lehetne kialakítani megfelelő lesállást, addig az lenne a kérésem, hogy akiknél van ilyen eszköz azok pakolják már le egy helyre. * Burkh, ha nincs hozzá senkinek szava, int két társának, hogy kövessék. Érzi lelke repes, hisz vezetőjük önálló feladatvégrehajtásra is alkalmasnak találta őt. Két "embere " van, de hát mindenkinek el kel kezdenie valahol. Lopakodva megindul, hogy „kikerüljenek” az erőd őreinek esetleges látószögéből, majd az erődhöz vezető út mentén haladva „megfelelő” helyet keres, oly távolságra a fattyak fészkétől, ahonnan már nem hallik az erődbe egy esetleges rajtaütés „csatazaja”. Alaposan felméri a lehetőségeiket. Bokor, fa csoportot keres az út mentén, esetlegesen nagyobb dombot, vagy kiemelkedést, mindent ami „eltér” a kopár pusztától.*
Burkh Drukshad (ork)
Erlon Arts (dalnok)
Joe Lyon
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
294 hozzászólás • Oldal: 15 / 20 • 1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 20

Vissza: Gro-Ugon