• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Erion falain kívűl

Ahol üzletelsz...

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
331 hozzászólás • Oldal: 15 / 23 • 1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 23

Re: A Kereskedőnegyeden kívűl

HozzászólásSzerző: Ralog Gebbro » 2008.02.20. 23:17

Szegénynegyed
(Purg Lamar)

- Igen, ahogy mondtam, az össz szajré 30%-a a tied...
A munkától nem ijedek meg. Mutasd az utat a törzshelyedhez. Ott megbeszélünk mindent.
*A Nyomortanyához vezető úton figyelek, hogy milyen árusok vannak erre - már ha vannak. Pipavétel érdekelne. Ha nincs az sem baj, majd lesz...*
Szent a viharnak tombolása, mert eltakarítja a föld színéről, ami elburjánzik rajta és rothadásba fülled.
Szent az örvénynek torka, mert elnyeli a nyüvek salakos hordalékát, amit a zúgó szél a tenger habjaiba söpör.
Szent a vulkánnak gyomra, mert a benne lángoló tűz megemészti a mélyére rekedt mocskot, és kiolvaszt belőle mindent, ami tisztátalan.
Szent a földmélynek sötétje, mert örökre elrejti a szemünk elől, ami nem bizonyul méltőnak rá, hogy visszatérjen a napvilágra.
    (Khótorr liturgikus szöveg)
Ralog Gebbro
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 386
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2008.02.21. 19:15

JK: Ahham és Brognar
Esemény: Béke után

Taana feladatának teljesítése után a két törp együtt tér vissza a földkapun keresztűl Erionba, az emberek világába. helyesebben abba a házba amit a töpenép magáénak mondhat a tizenhatmilliós városban.
Taana igen elégedett azzal, amit Kalger faluban végeztetek. Mivel a jóvoltotokból helyreállt a rendes érckitermelés és megindultak a mergrendelt de még el nem készített fegyverszállítmányok, a ház vezetője; Taana a munkátokat fejenként 15 arannyal jutalmazza.

Mikor az irodájában vagytok és megkaptátok a járandóságotok így szól.

-Volna itt még valami. Az emberek törvényei szerint törvénytelen dologra kérnélek titeket, de a mi törvényeink szerint egy szószegő görény megleckézetéséről lenne szó.

-Van a városban egy Yosu Ortzi nevű viszonteladó. Kétszáz eredeti miáltalunk készített lándzsát vett át, amit tovább akar adni a gorviki hadsereg számára. Ezzel nincs bajom, azzal már viszont igen, hogy a vételár csak 25%-át fizette ki; mondván a többit majd akkor, ha a gorviki összekötőjével nyélbe ütötték az üzletet, viszont nem ebben állapostunk meg hanem abban, hogy a tegnapi nappal idejön és átadja a maradék vételárat, akár összejön az üzlete a gorvikiakkal, akár nem. Valószínű valami nem jöhetett össze neki, mert felszívódott és meglépett a fegyvereinkkel, potom pénzért. Próbáltam pereskedni, de a város hercege csak a vállát vonogatja, mert egyikőnk se állampolgár. Szóval a saját kezünkbe vesszük az igazságszolgáltatást. Nem azért gürizett tíz kovácsom 200 lándzsával, hogy az ő zsírja hízzon. Szóval a feladat az lenne, hogy meg kéne keresni ezt a görény Yosut és behozni ide, és kiverni belőle valami ellenszolgáltatást a fegyverekért.
Ennyiben nem hagyhatom a dolgot, a végén még azt hinnék az emberek, hogy ezt velünk meg lehet csinálni. Pontosan még nincs elképzelésem mit fogok yosuval csinálni, de valahogy kiszedjük belőle a pénzt ,vagy nekem az is jó, ha visszadja a fegyvereket.
A gond az, hogy ez a Yosu felszívódott és ki kellene deríteni hová, de nekem nincs időm most ezzel foglalkozni, folyamatosan térgyalok a shadoni és a gorviki hadseregparancsnokokkal is, megrendelések ügyében.

-Szóval tudnátok nekem ebben segíteni?
"Az anyagi érdek a kis jellemek nagy próbája, de a nemes jellemek számára még csak a legeslegkisebb. Aki megveti a pénzt, még korántsem talpig tisztességes ember."
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 1058
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2008.02.21. 19:31

JK: Purg Lamar
Esemény: A meló

A nyomortanya szánalmas, málló vakolatú vályogépület a Szegénynegyed szívében. Egyetlen előnye, hogy a hiteles és névhez illő dekoráción nem kellett sokat dolgozni a tulajdonosnőnek, aki emlékeid szerint a legveszettebb prostituált volt úgy jó 30 évvel ezelőtt, még te is halottál róla, akkora híre volt a matrózkocsmákban.
Lola -merthogy így hívják- mára igencsak leharcolt külsővel rendelkezik, hiányzó fogait arannyal pótolta, de a ruhája csupa folt és varott szakadás, haját hálóval fogja össze a vén szipirtyó, meghízott, szeme táskássá vált, és rikácsolva méri a grogot a rendes törzsvendégekenek, néha-néha szájbaverve egyiket-másikat, különös módon egyik sem üt vissza, és nem véletlenül: Lolának tekintélye van itt, másrészt a Szürkecsuklyásoknak fizet védelmi pénzt és nagyon senki sem akar egy klánnal újat húzni, hacsak nem akar bandaháborút.
A hely rosszabb állapotban van mint a kéród, azt hiszem ezzel mindent elmondtam.

Patkány helyet foglal egy nem túl koszos széken és meghív egy italra:

-Mit iszol? -Én fizetem.

Majd italt rendel és a lényegre tér.

-A Régi Kikötőben van egy predoci kereskedő italraktára. Zsugori volt a tag, ezért potom pénzért bérelt ott egy raktárat, amit felújíttatott. Mint azt tudod a régi kikötő elég elhagyatott, de a kereskedő őrséget bérelt a dzsadoktől. Öt-hat ember védi a raktárat.
Ha sikerülne kihozni akár csak egy láda predoci óbort úgy számítom olyan 10 aranyért lehetne eladni a feketepiacon. Az őrséget most négy főre csökkentette, ami azt jelenti, van még mit őrizni abban a raktárban, de nem akkora őrséggel mint eddig. Nos, nem is akarjuk mi az egészet elhozni, elég ha pár ládát ki lehetne szedni ami maradt. Jelenleg ez a tippem. Jó nem a világ legnagyobb bulija, de ha csak két üveg perdocit hozol ki, hát basszus legalább berugúnk. Azért peredocit bármikor és bármennyit és bárkinek el lehet adni feketén...
"Az anyagi érdek a kis jellemek nagy próbája, de a nemes jellemek számára még csak a legeslegkisebb. Aki megveti a pénzt, még korántsem talpig tisztességes ember."
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sessaryen » 2008.02.21. 20:30

(Ahham)

*Megvető mosolyra húzódik csábosnak nem mondható orcám.*

- Ahham! Természetesen Taana, én segítek neked a szószegő előkerítésében. Csak mondd meg, hogy merre lehet/lehetett ezt az alakot megtalálni, és máris nekilátok az előkerítésének. Furcsa népek az emberek. Becsületesek néha, néha meg azt sem tudják mi a gerinc. No mindegy! Részemről akár most is elkezdhetjük. - nézek Brognarra.

< Vajon velem jön? Vagy én tartok vele? Lényegtelen, a goblinfattya ember megfizet. Így vagy úgy... >

*Ekkor eszembe jut, hogy felszerelésem felettébb hiányos egy ponton. Meg a fizetség is piszkálja a csőröm...*

- Taana néni! Nem fizetségért segítek a népemnek! - húzom ki magam büszkén. - Tartsd meg az aranyaidat másra. Egy dologra viszont szükségem lenne: egy normális pikkelyvértre. Az enyémet sajnos lehámozták rólam...
"Bocsáss meg! Eszemet az idő meg nem óvta,
Most fekete,fakó, mint könyv, múlt mélyiből."

Dale Avery: A Renegát
Sessaryen
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 984
ZK Karakter: Torum - Belső ellenség /Warhammer/
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2008.02.22. 8:07

(Brognar)

Én elrakom a pénzt. Hallva mit mond Ahham elmosolyodok persze hogy nem a pénzért csinálom, de ha kimozdulsz a törpék közül semmi sincs ingyen így jó lesz az esetleges költségek fedezésére.
-Tehát azt mondták nem tehetnek semmit mert nem vagytok polgárok, akkor nem vonatkozik erre a dologra Erioni törvény rendezzük le egymás között őket nem érdekli jól értem?
-Esetleg tudunk róla valamit vagy ismerünk olyan helyet ahol elkezdhetnénk utánna kérdezősködni?
Nem az a lényeg kinek van kezében fegyver, hanem az ki üt először.-harcművész
Nem az a lényeg hogy ki üt először, hanem hogy legyen sör-Tooma pap

Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld...

Először ütünk aztán nem kérdezünk semmit...-törpe taktikai útmutató
Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1638
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ichigo » 2008.02.22. 11:52

Amir Hakem

*A szentélyteremben nézelődve, téblábolva gondolkozom. Igazából sok értelme nincsen bent megkeresnem Darnnelt, mert ha még meg is találom, akkor sem tudnán ideben telintézni, hiszen elég sok őr van. Jobb lenne ha kint várnám meg. Azzal elindulok a kijárat felé, biccentek a nőnek majd a bejáratnál felveszem a fegyvereimet és megkérdezem a nőtöl:*

-A szentélynek csak ez a belyárata van?

*Megkava a választ, kint egy sötét sarokba elhelyezkedem, úgy ,hogy lássam, ha valaki kijön. Majd türelmesen várok.*
con Marou Delgado ÷÷÷ Quiron-Pentád
Alex Leron ÷÷÷ Elátkozott part

"Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning. (Rich Cook)"
Ichigo
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 855
ZK Karakter: Alex Leron - Elátkozott part
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2008.02.22. 22:25

Esemény: Béke után

/Ahham/

Taana nénéd elmosolyodik.

- Akkor kifizeted belőle a pikkelyvérted vételárát, 10 arany lesz. Így már rendben van?

(Mindketten)

-Hát épp ez az Brognar, nincs rá időm se emberem hogy infókat gyűjtsek és ezt a Yosut hajkurásszam! Illetve mostmár van: ti fogjátok ezt megcsinálni.

-Gyakorlatilag alig tudok a fickóról valamit. Azt mondta magáról, hogy a Hat Városba való fegyverkereskedő. A címere egy szarvas-ökörfej vörös-sárga mezőben. A tárgyalást a Bazár egyik kávézójában bonyolítottuk le, aminek Fekete Özvegy volt a neve. Ez minden amit az ügyről adhatok és Yosu Orzti személyleírása: köpcös alacsony ember, szénabogly lánfvörös hajjal és fekete szemekkel. Mindenféle bőrékszert visel a csuklóin.
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2008.02.22. 22:30

JK: Amir Hakem
Esemény: Korbácsos Darnell bukása

A niarei lány visszajön.

-Sajnálom hogy ma mégsem áldozott. Nos, nem a Szentélynek van egy hátsó bejárata is, ahol az élelmet, árut és egyéb ellátmányt rakodják amire szükség van, és ahol a papnők be és kijárnak, de azt csak ők használják.

Hosszú órákat vársz. Lassan hajnalodik, de az embered nem tűnt fel. Nem biztos hogy a csapos hazudott, lehet hogy egyszerűen ma este nem itt volt, vagy már a te érkezésed előtt távozott.
A mai este nem hozta meg a várt nyomot.
Rádhajnalodik.
Fáradt vagy és éhes.
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sessaryen » 2008.02.23. 7:41

(Ahham)

*Elmosolyodom Taana néném huncutságán, de csak magamban. Kifelé adom tovább a zord törpöt. Elveszek 5 aranyat az asztalról.*

- De csak a városi kiadások miatt... - morgom.

- Megmutatnád melyik vértet vihetem? - rásandítok Brognarra - Ahogy elnézem, neked sem ártana egy normális vért...

- Köszönjük Taana néni a segítséget! Gyere Brognar menjünk! - halkan odasúgom neki:

- Ne kérdezősködjünk tovább Taanánál, a múltkor majdnem leharapta a fejem ezért...

Sessaryen
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2008.02.23. 9:11

-Jó ez nekem megküzdöttünk érte akkor cserélem le ha tönkremegy-válaszolom.
-Rendben menjünk, mielött ideges lessz. Keressünk egy törpét aki régóta itt van és kérdezzük meg töle hogy jutunk el a bazárba a kávézóhoz. Esetleg valami egyéb ötlet?
Megvárom míg felveszi az új vértjét és összeszedi a cuccait, majd ha kész keresünk egy törpét a felvilágosítás miatt, majd az alapján elindulunk a bazárba.Menetközben kérdezem Ahhamtól.
-Régóta kiváncsi vagyok rá te mióta vagy itt? És hogy kerültél ide?
Nem az a lényeg kinek van kezében fegyver, hanem az ki üt először.-harcművész
Nem az a lényeg hogy ki üt először, hanem hogy legyen sör-Tooma pap

Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld...

Először ütünk aztán nem kérdezünk semmit...-törpe taktikai útmutató
Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1638
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sessaryen » 2008.02.23. 20:36

(Ahham)

*Kicsit elgondolkozom Brognar kérdésén, majd úgy döntök a rövidített változatot mesélem el neki...*

- Tarinban születtem, ott nevelkedtem. Majd egy szerencsétlen eset miatt Gro-Ugonban kötöttem ki, mint "vendégmunkás". Ott szépültem meg ennyire... - mutatok az arcomra némi öngúnnyal.
- Szerencsére pár arra járó ember - kalandozóknak nevezték magukat - úgy döntött Erion jobb hely számomra, mint Ugon, így elhoztak. Itt megkerestem Taana nénémet, ki az egyetlen élő rokonom tudomásom szerint. Itt a harcosok útjára léptem, Groffo mester szakálla alatt. Visszatértem Tarinba, hogy elnyerjem a harcosi státuszomat. - mutatok az övemre. - Visszatértem Tanna néninek elmesélni a harcosi rangom megszerzését. Ő megkért egy kis munkára, a többit meg tudod...

- És te? Te hogy kerültél ide?

- Azt hiszem három törpöt kellene megkeresnünk: Hokwargot, Oggunt és Gorakot a varázstudót. Kezdjük Gorakkal. - s már indulok is az agg varázstudó szállása felé.*

Sessaryen
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2008.02.24. 13:47

Esemény: Újra Erionban

Felkeresitek Gorakot (Off: Ha jól tudom őt neveztem el így, az itteni varázsló ugye? :roll:) a házában hogy tanácsot kérjetek tőle. Szívesen lát benneteket.

-Gyertek csak, gyertek, halottam hírét annak, amit Lindalenért tettetek; köszönöm fiúk.

-A piacra jutni? Nos, az Erionban való utazás legbiztosabb módja, ha kocsit béreltek és elvitetitek magatokat az úticélhoz. Ez a város hatalmas, törpe lábának meg különösen vesződsége és időigényes itt gyalog közlekedni. A piac kocsival is minimum egy fél óra, egyrészt a tömeg, másrészt a távolságok miatt. Én azt javaslom béreljetek kocsit, pár réz fejében elvisz benneteket.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Kalmárfejedelem 2008.02.25. 16:41-kor.
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sessaryen » 2008.02.25. 16:39

(Ahham)

//Off: Igen a varázsló Gorak. De akkor most Gorak beszél hozzánk, vagy Oggun? :D //

- És tudsz valamit erről a fickóról? Esetleg valami ötlet, hogy juthatnánk a nyomára? Gondolok itt valami mágikus praktikára. Ha már megleljük, akkor nincs gond, de ahogy mondod: Erion hatalmas... - kérdezem mély tisztelettel.

Sessaryen
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2008.02.25. 16:44

Esemény: Újra Erionban

-Nos én nem ismerek olyan mágikus praktikát, amit nyomkeresésre lehet használni. De természetesen úgy keresnék meg valakit mint ahogy bárki más ezt tenné: kérdezősködnék ott, ahol utoljára látták. Jobb ötletem nincs. -mondja a vén törp.
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sessaryen » 2008.02.25. 16:55

(Ahham)

- Jó ötlet, megfogadjuk! - kacsintok Brognarra.

- Köszönjük Tiszteletreméltó Gorak Mester! Ja és még valami: gratulálok a lányához! Bár a Földkapu sem kutya... - vakarom meg a tarkóm.

- Irány Oggun! - mondom Brognarnak.

Sessaryen
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése