• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Erigow Csillaga (Zárt kalandok tavernája)

A fórum regisztrált tagjai cseveghetnek itt egymással.

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
5059 hozzászólás • Oldal: 147 / 338 • 1 ... 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150 ... 338

Re: Erigow Csillaga (Zárt kalandok tavernája)

HozzászólásSzerző: Rayvanur » 2008.02.10. 8:37

Üdv minden Szarkásnak.

Sajnálom hogy kimaradtam és emiatt állt az egész kaland. Nem akartam kitolni veletek. Most hogy vége a vizsga időszaknak. Egészen gyakran ráfogok érni. Szóval remélhetőleg tudunk majd játszani. Sajnos eddig csak a vasárnapokban vagyok biztos mert pénteken és szombaton elég gyakran lesz tömbösítve órám igen változatos idő pontokban. Ma meg még utazom vissza szegedre. De utána...

Remélem sikerül újra indítanunk a kalandot.

Ui: bocsi mindenkitől a tűzvészért.
Ando Amaron
Rayvanur
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 296
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2008.02.14. 12:22

Szarka: vasárnap ellen semmi kifogásom.

Örökség

Ayana már tizedike óta nem írt a kalandhoz, tehát értelem szerűen NJK-ba kerül visszatérésig. Remélem azért 2-3 napon belül visszatér, mert akkor el kell gondolkoznom, akar-e még játszani. Ám ez inkább felmerül Saggaras esetében, aki negyedike óta nem hallatott magáról. A többieket ő nem hátráltatja, de azért szeretném tudni, vajon mért nem írt legalább a Szabadság topicba, vagy nekem egy privit, hogy egy idieg nem ír. Ha a héten vasárnapig semmi életjelet nem ad, meg kell válnom tőle.
Blogom: http://ihletkapu.blogspot.com/
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 5193
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lorin O Krell » 2008.02.14. 19:05

Üdv.

Na igen nekem még jó is lenne a vasárnap csakhogy:
Sikerült elbasznom a winchesterem valahogy úgy hogy nem ismeri fel mint rendszerlemezt. Találtam rá megoldást ketőtt is :
Leformázoma vinyót: Dettó tehetek újra mindent netet peg nekem elsőre se sikerült telepíteni...gáz
A második az az hogy a másik vinyómat ami baszott régi gépből maradt rám (keméyn 3 giga :lol: ) azt leformázom (mivel az meg televan minden hülyeséggel csak épp a windows is csak csökkentettbe meghy rajta) és arra telepítek új oprendszert és mellérekaom a másik vinyót mind 2. merevlemez.
Persze itt (és lehet én vok üldözési mániás) lehetséges az hogy nem fog fitni egy két progi aminek megszabott helye van (mitomén C:\dokumentumok\mozzila...).
De mivel ehez nem értek anyira okoskodni meg nem szeretek ezért legyen elég anyi hogy reméljük meg tom csinálni azt a romhalmazt amit már csak Gilron áldása tart össze...

Ezt csak azért ide irtam hogy tudjátok mi az oka a bizonytalanságomnak.
Am nekem is rendben a vasárnap... persze nem mindig de eggy ideig biztosan.
Ryell wes Nortendal-Sherali kalandok
Ryndavor Con Wierra Artenol - Abaszisz
Lorin O Krell (A lövész)- Pyarron
Valdin Cirn Lyenth-Calerin - Erion-Örömnegyed
Lorin O Krell
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1259
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2008.02.15. 6:56

khm linux live cd és van net :lol: Én is szoktam ha épp nincs vinyóm.
Nem az a lényeg kinek van kezében fegyver, hanem az ki üt először.-harcművész
Nem az a lényeg hogy ki üt először, hanem hogy legyen sör-Tooma pap

Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld...

Először ütünk aztán nem kérdezünk semmit...-törpe taktikai útmutató
Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1638
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ayana » 2008.02.15. 15:26

Navaratna írta:Örökség

Ayana már tizedike óta nem írt a kalandhoz, tehát értelem szerűen NJK-ba kerül visszatérésig.

Gomennasai! Próbálom az ilyen előre nem tervezett néhány napos "távolléteket" redukálni, melyek sokszor csak lustaságból fakadnak (tegnap kivételesen búcsúbulin voltam, egy ismerősöm külföldre távozik, és ki tudja, mikor látom újra).
Továbbá sajnos hajlamos vagyok azt gondolni, hogy "Megvárom, amíg a többiek írnak, és majd akkor írok én is." Ezért remélem, hogy ők nem így gondolkodnak :D Mert néha olyan érzésem van, hogy más is arra vár, hogy a többiek írjanak... xD Szóval most gyorsan írtam, és próbálom nem hagyni kiesni a fejemből, hogy OM-re is illenék írni a sok hülyeség mellett, amit csinálok.
Ambrose con Seros (Örökség - Zárt kaland)

"Ha már nem tudod elvarázsolni a fiatalembereket, legalább sokkold őket!" (Lulu Wang)
Ayana
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 787
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2008.02.16. 18:15

GT - Castor!

Mi ezt vettük alapul a kötelező Ép vesztés meghatározásához:

Castor de Vinter írta:GT!

-Kötelező Ép vesztést*

*az alábbi módosítással: a kötelező Ép vesztés küszöbszáma nem 5, hanem az Állóképesség és az Egészség 10 feletti részének az összege.

Quator ar Zaraquer írta:Azért egy megoldási javaslatot is teszek, hogy ne csak lehúzzam az ötletet. :wink: Legyen annyi val kiegészítve sztem az összeges dolog, hogy "minimum 5". Tehát ha valakinek az állója és egészsége tíz feletti részei összege 5-nél kevesebbre jön ki akkor is 5 Fp-nként veszít 1 Ép-t. Akinek meg ennél nagyobb az összeg az örül, hogy ő jobban bírja. :wink:

Castor de Vinter írta:Javaslat elfogadva.

És a "természetes" Állóképességet kell nézni nem az MGT által módosítottat.

És mindezt úgy, hogy ha egy ütésből éri el ezt a határszámot a sérülés, akkor szenved Ép-t mellé. Tehát egy 14-es állóképességű és 16-os egészségű karakter határszáma 10. Akkor veszt Ép-t, hogyha az egy csapásból származó tiszta sebesülése ezt eléri, meghaladja; de akkor már nem, hogyha két csapásból éri el (Tehát akkor nem vonódik Ép, hogyha bekap egy 4Fp-s, majd egy 7Fp-s sebesülést).

Ezért van Tagridnak csak Fp vesztés feltüntetve.
A hydra 11 Fp-t harapott - ebből lejön az SFÉ, ami 3 - tehát sebesült 8-at. Nincs Ép vesztés. A méreg hatását (3 Fp) nem számoltam egybe a sebzéssel, mert ezt a nyál (méreg) által vesztette el. Azonban ha egybe vegyük, úgy vesszük, de ez esetben is csak 1 Ép-t veszít Tagrid kötelezően.

9 Fp-n azért van, mert a városban a banditák meggyepálták eléggé, éjjel gyógyult 6 Fp-t, és most jött a hydrás 8+3 Fp mínusz.

Ha ez mégsem így lenne akkor bocsánat, én még ebben a hitben éltem, hogy ez van érvényben.

Yvett
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2008.02.16. 20:29

Igazatok van, valóban így volt, csak én lusta voltam visszakeresni hogy miben állapodtunk meg. A saját szabályom elfelejtéséért elnézést kérek. Tényleg elfelejtettem már mit írtam, csak Quator min 5 Fp-s határa maradt meg bennem.

Bocsi. 8)

Módoasítok a mesemondó reagján, köszi hogy szóltatok. de az ichigóra vonatkozó részt fenntartom.
No meg persze azt, hogy a sebesültek nincsenek ellátva és ez most gond. :) Azért abban gondolom egyetértünk, hogy a nyílt vérző seb elfertőződhet. A banditáknál elfelejtettem ezt.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4315
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2008.02.16. 23:01

Nincs probléma. Azért szóltam, hogy akkor most mi is van érvényben, hogy egy szabályból játszunk.

A kötözés/herbalizmus/orvoslás dologhoz csak annyit jegyeznék meg, hogy már az 1.fokú Herbalizmushoz is az van írva, hogy a sebek elfertőződésének esélyét nullára csökkentheti az ilyen ismerettel rendelkező egyén. - ebbe nem folyok bele jobban, Ichigo ismeri a karakterét és képzijeit...
S menni mindig tovább,
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2008.02.16. 23:26

Természetesen.

Egy seborvos,akinek van Herbalizmusa.
Redukálja az elfertőződés veszélyét a gyógynövény.
De azért mert tudom hol nő a kamilla és hogy kell belőle főzetet készíteni egy betegnek azzal már azt is tudom hogy kell egy roncsolt szélű sebet, nyílt törést ellátni? :roll: A herbalizmus eszerint tartalmazza az orvoslás tudásanyagát is?

A Herbalizmuus nem tartalmaz olyan tudást ami azt fedi, hogy hogy kell sebeket ellátni. Ebből nem engedek.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2008.02.16. 23:34

:wink: Semmi ilyesmit nem mondtam Castor - csupán annyit, hogyha ráteszi "szakbarbár" módszerrel nullára is csökkenhet a seb elfertőződésének esélye. Az, hogy oda most nyomókötés, simakötés, sín vagy egyéb ilyesmi szükséges nem fedi le természetesen a Herbalizmus. Nem is vitattam, csak megjegyeztem ^^
S menni mindig tovább,
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2008.02.16. 23:57

Képzetlenül megróbálhat sebet kötni. De egy nem szakszerűen ellátott vérzés attól még szivároghat, mert rányomtak egy marék gyógyfüvet.
És a Herbalizmus azt tudja hogy milyen típusú sérülés milyen formában igényli a herbáliát?

Belekeni a nyílt sebbe a levelet? Tinktúrát főz? Zsíradékkal vegyíti, Milyen zsíradékot használ? Hogy és milyen formában, eljárással használja fel a növényt a sebgyógyításra? A sebet szakszerűen kitisztította előtte, mielőtt a nővényturtymót rá vagy belekente? Hol tisztítja meg a felhasznált növényt a levéltetvektől, élősködőktől?

Hogy érted az hogy "ráteszi", ráköti a vérző sebre? Honnan tudja hogy ez az eljárás (por,timnktúra, szirup, stb) amit használ megfelelő-e arra a sebre ha nincs Orvoslása?
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2008.02.17. 8:09

Üdv!

Nem akarok nagyon beleszólni csak leírom a meglátásomat a herbalizmus vs. orvosláshoz.

Szerintem, amiket kérdésként felvetettél Castor azokat fedi a herbalizmus. A képzettség nem csak leszedni, meg megfőzni jó a növényeket, hanem azt is magában foglalja, hogy mire mit és milyen formában kell alkalmazni.

Megpróbálom megírni az általam gondolt különbséget a két képzettség között.
Ha ott van egy vérző, nyílt seb, akkor a képzettségek alapján:
Orvoslás
Az alkalmazó előveszi a varrókészletet a tűznél fertőtlenít és szakszerűen összevarja, forró vízzel fertőtlenít, esetleg kiégeti. Tehát mindenféle "nem organikus" kúrákat, eljárásokat alkalmaz.

Herbalizmus
Előveszi az útilapulevelet, a cickafark főzetet vagy egy adag orbáncfű olajat (ld. ÚTK 185.o. Gyógynövényes példatábla) és egyszerűen ráteszi, rákeni szakszerűen. Igaz a seb nincs végleg bezárva mint varrásnál vagy égetésnél, de ezek a növényi cuccok összehúzzák és csillapítják a vérzését.

Orvoslás+herbalizmus
Növénnyel felrtőtlenít, aztán szakszerűen varr, éget, végül még biztos ami tuti a szakszerű kötéstípust is átitatja valami jóféle gyógytinktúrával.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2008.02.17. 8:56

Hmm...annyiban igazatok van, hogy valóban vannak vérzéscsillapító növények is. Ichigó fel is írta hogy van nála ilyen, kifejezetten sebekre.

Na jól van, meggyőztetek, lehet herbalizmussal sebet kezelni, ha van olyan gyógynövénye rá. :wink:
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ichigo » 2008.02.17. 13:42

Huh, látom amig nem voltam, jól kitárgyaltátok a herbalizmus vs orvoslás külömbséget, és amint látom, tudok akkor kezelni sebeket, amire van gyógynövényem.(egyébként 2. fokó herbalizmusom.van)
con Marou Delgado ÷÷÷ Quiron-Pentád
Alex Leron ÷÷÷ Elátkozott part

"Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning. (Rich Cook)"
Ichigo
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 855
ZK Karakter: Alex Leron - Elátkozott part
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2008.02.17. 15:14

Kedves Vén Szarkások!

Mivel adódott lehetőség, hogy nyílt helyszínre kimenjek Zanazannal, és a zárt mese megfeneklett, ezennel kilépek a kalandból. Az elején nagyon jól és pörgősen indult, de a végére több okból kifolyólag kifulladt, amit sajnálok. Mivel 2 hónapja nem tudtam játszani az egészben, bővel idejét látom annak, hogy odébbálljak.

Navaratna
Blogom: http://ihletkapu.blogspot.com/
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 5193
  • Honlap
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
5059 hozzászólás • Oldal: 147 / 338 • 1 ... 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150 ... 338

Vissza: Csevegõ