• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Shadon városa - az ország szíve

Az ország szíve...

Moderátorok: Lianna Pentangelin, Admin

Hozzászólás küldése
333 hozzászólás • Oldal: 8 / 23 • 1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 23

Re: Shadon városa - az ország szíve

HozzászólásSzerző: Lianna Pentangelin » 2008.02.07. 17:42

//Úgy, hogy lelke van :P Egy macska meg kutya is tud érzelmet kifejezni, gondoltam, egy tollas izé is :lol: //

-Ezt a madarat napok óta hajkurásszák. Haggya itt, beteszem egy tyúkketrecbe.
A madár verdesni kezdett, kezed felé kapdosott, de Ruszlan betuszkolta egy ketrecbe.
-Elnézést a kellemetlenségekért.
Reggeli sétád érdekesen alakult: először kis, hangulatos utcába keveredtél, ahol a reggeli munkájukhoz nekilátó emberekkel találkozhattál. Egy ízben majdnem a fejedre öntötték egy bili tartalmát, de mivel elhaladtál, csak hátad mögött borult az áldás :P elhagyva a kis utcát, egy temető kerítésével találkoztál szembe,m azon túl pedig sírkövek meredtek rád. Az egyik kövön verebek ültek és be nem állt a csőrük. Balkézre fordultál, párban haladó fiatal lányok sora mellőzött, elől s hátul szigorú arcú nevelőnőkkel. Kuncogás jelezte, a lányok nagyon is tudatában voltak jelenlétednek. Tekeregtél még gyertyaöntők utcájában és perpatvaros nemesi ház szolgabejárata előtt, mire elértél a nagy térre, amire a követség is kitekintett.
-Ott van!-üvöltötte valaki, és egyszeriben 4 paplovag indult meg feléd kivont karddal. Hiába néztél magad mögé, feléd, nem mást pécéztek ki. Körbevettek:
-Shane Bertram, maga velünk jön gyilkossági kísérlet miatt, amit feljebbvalója, Lyc Matter ellen követett el! Ne akadályozza az igazságszolgáltatást, ellenállás nélkül jöjjön velünk!
Mi van? lemaradtál valamiről, annyi biztos. Gyilkossági kísérlet? Lycnek baja lett? Mikor? Mért pont rád pattantak ezek?
Mi, Lianna Pentangelin, Domvik kegyelmébõl mint Shadon örökös királynõje, esküszünk a Hétarcú Istenre, s minden szenteire, hogy Domvik egyházait, Shadon minden rendü lakosait jogaikban, szabadságukban megtartandjuk, mindenkinek igazságot szolgáltatunk, Shadon függetlenségét fentartandjuk; határait és a mi ezen országhoz tartozik gyarapitjuk és megteendjük mindazt, a mit ezen országaink javára, dicsõségére és öregbitésére megtehetünk. Domvik Minket úgy segéljen!
Lianna Pentangelin
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 1782
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2008.02.07. 19:22

(Shane Bertram)

2. nap reggele:

Szemöldököm felszalad a homlokomra.

:shock:

-Teeessék? -hápogok- Gyilkossági kísérlet? Óriási bakot lőttek, csak nem tudnak róla! -mondom de azért a paplovagokkal tartok. (Nem mintha lenne más választásom.)
-Ugyan mi a fenéért követtem volna el gyilkossági kísérletet a saját felettesem ellen!? 48 órája sincs hogy az országban vagyok! És milyen igazságszolgáltatás az, ahol négyen vonnak kardot egy fegyvertelen emberre? Szégyen és gyalázat ha egy egyházi személynek itt csak így van tekintélye. Vagy esetleg úgy gondolják hogy puszta kézzel le tudok teperni négy páncélost? Iszonyatosan be lehetnek tőlem rezelve, ha csak a kivont fegyverrel érzik magukat tőlem biztonságban. Csatába el mernek menni amúgy, vagy csak egy fegyvertelen, és páncélnélküli 20 éves kölyöktől rettegnek így? Lehet hogy ez önöknek újdonság, de az egyszerű határozott felszólításnak is engedelmeskedtem volna, mert tiszteletben tartom a törvényt. Kár hogy ezzel nem próbálkoztak és Shadonban nem létezik az ártatlanság vélelme, és mindeféle bizonyíték nélkül, alaptalanul vádaskodnak. Dehát ez itt hagyományosan a jogrend része.... Sajnálom azt a népet ki ilyen "igazságszolgáltatás" alatt biztosítják a jogait. -méltatlankodok folyamatosan, de természetesen hagyom hogy elvezessenek.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4315
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lianna Pentangelin » 2008.02.08. 21:16

Arcuk se rezdül szavaidra, de akkor már igen, amikor a követség folyosóján nekik állt egy fékonydongájú, szöszke fiú kivörösödött képpel szemükre vetette, hogy:
-...megmondta, hogy nem a friss beosztottját látta, süketek maguk? Nem érdekel, hogy nem ismerik őt, ne sorolják automatikusan a gyanusítottak listájára! Tisztességes kihallgatást akarok neki, hogy tanúkkal alátámasztva bebizonyítsa, köze nincs az ügyhöz! Ha már maguknak ennyire ragaszkodnak a rendhez, mért nem tartják be az önökre vonatkozó részt?!
A lovagok kíséreted közben már nem kivont karddal tereltek, most pedig inkább félrenéztek:
-Bocsásson meg uram, de úgy tudom, még nem kapta kézhez a követségi papírt, amivel beiktatták. Addig pedig a helyiek úgy veszik, nem élvez mentességet. Nem tudom, ez mért egyenlő azzal, hogy akkor úgy kell lerohanni az embert, mint egy gyilkost.
-Elfelejti, gyilkossági kísérlet történt, az úr nem hagyott meg elérhetőséget.
A lovag szavaira a veled egy magasságú, elegáns kabátot viselő fiú csípőre tette a kezét:
-Mert még alkalma sem volt rá! Ma akarta közölni, hol vett ki szállást, nem jól mondom?-nézett rád a szöszke.-Az előző hivatalnok halála óta kissé túlreagálnak mindent. Bár akkor kaptak is elmarasztalást, most gondolom ezt akarták elkerülni.
fel akart kísérni az emeletre, de alovagi kíséret is mozdult:
-Kérem, uraim, ha vaj lenne a füle mögött, merne az önök karnyújtási jelenlétében kárt tenni bennem?
-Mért is ne? Van akinek semmi sem szent.
A fiú farkasszemet nézett a lovaggal.
-Kérem, ne sértse meg vendégünket, pláne, ha kiderül, alaptalan a vádaskodása.
-Ha viszont ön téved, gyorsított eljárásban kerül bitóra.
-Tisztában vagyok a törvénnyel, uram. Végeztünk?
A fiú elindult veled, lovagok lenn maradtak.
-Még egyszer elnézését kérem. Gracian Matter vagyok. Lyec az apám... Tegnap, az ön távozása után nem sokkal megtámadták a szobájában. Azt hiszik, ön tette, mert felszívódott és nem érték el sehol. Ráadásul Marlboro lovag van ma szolgálatban, aki néha nem úgy viselkedik, ahogy kéne... De tapasztalhatta.
Mi, Lianna Pentangelin, Domvik kegyelmébõl mint Shadon örökös királynõje, esküszünk a Hétarcú Istenre, s minden szenteire, hogy Domvik egyházait, Shadon minden rendü lakosait jogaikban, szabadságukban megtartandjuk, mindenkinek igazságot szolgáltatunk, Shadon függetlenségét fentartandjuk; határait és a mi ezen országhoz tartozik gyarapitjuk és megteendjük mindazt, a mit ezen országaink javára, dicsõségére és öregbitésére megtehetünk. Domvik Minket úgy segéljen!
Lianna Pentangelin
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2008.02.09. 15:53

(Shane Bertram)

2. nap reggele:

-Nos igen, az látom hogy Sir Marlboro ha tehette volna rögtönítélet keretében felhúzott volna a bejárat vaskapujára, biztos ami biztos alapon.

-Egyébként a nevem Shane Bertram. -nyújtok kezet az ifjú felé. - És nem a vendégük vagyok, hanem itt dolgozok, de köszönöm, hogy levakarta rólam a shadoni vendégszeretetet, azt hiszem a dzsadoknál jobban jártam volna, azok legalább jóllakatják az embert mielőtt felkötik...-mondom fanyalogva.

-Ha jól értem tiszteletreméltó apjaura már jól van és ki is halgatták. El tudná nekem mondani mit történt pontosan? -kérdem.

-Közben javaslom menjük az édesapjához. -menet közben kérdezgetem.

(Off: A karakter alkalmazza az Asztrál/Mentálszem diszciplinát Lycre és a fiára, majd kielemzi az aurájukat, a legutóbb küldött PM-üzenet szerint.)
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lianna Pentangelin » 2008.02.11. 23:07

-Bocsánat, nem úgy értettem, a vendég szót: itt mindenki, aki nem shadoni, igen is vendég. Még ha követi feladatokat, gyakornoki betanulást végez is. Épp ezért nem értem, mért nem bnt magával a lovag...ehhh!-legyintett, nehogy megint felmérgelje magát a dolgon. Kezet fogott veled, fogása határozott, de nem kézgyilkolós.
Erőfeszítésed gyümölcsöt hozott: a fiú körül, csak számodra látható módon, színes burok kelt élelte, mi követte is a mozgását. A kavalkád számodra nem jelentett értelmetlen káoszt, kiművelték már erre a fejed! Először a fiú dühével találkoztál, meg azzal, hogy "Legszívesebben pofán csaptam volna. Ó, ez a kőlap mozog alábam alatt, lépjük csak át!". Mélyebbre ásva már kirajzolódott előtted, dühének alanya a lovag volt, és kilátásba helyezett egy panaszírást a rendjének. Derengeni kezd neked, hogy talán a neve dolgában nem kell sumákra számítani, és hogy nem biztos, hogy apját követte a diplomáciai pályában. Még mélyebbre tekintve már nem kérdéses, hogy igen, a fiú az, akinek mondja magát, és valóban nem diplomata. Rengeteg foggal kapcsolatos eljárást, anatómiai tant olvasol ki belőle, csak nem fogász a drága? Ráadásaul nem is rossz, betart egy nagyon fontos dolgot, amiről értekezést is ír, mégpedig a higiéniai, fájdaomcsillapítási területről. tervei között szerepel, hogy híres fogász legyen, szakmájában elismert és hogy érdeklődését apjával is elfogadtassa.
A fiú elébb a tett színhelyére vitt el: teljes kupi, kupibb annál is, amit érkezésedkor láttál. A földön vérnyomok.

-Apámat megkéselték. A hóna alatt szúrták meg. Domvik egyik papja hozta vissza a sír széléről. Hatalmas szerencséje volt, ha csek egy kicsivel arrébb szúrnak, már nem él...-remegett meg a hangja.
-Most az ispotályban van, reggel meglátogattam. Gyenge, és kicsit kába is. Homályosan emlékszik csak rá, hogy valaki megtámadta. Kívánja meglátogatni?
Naná hogy kívánod :P Gracian kocsit fog, beül veled. Már majdnem indulnátok, amikor egy tarka szoknya röppen ki a követség ajtaján, aztán kipirulva bevágja még magát egy olyan 13-145 éves forma leányzó.
-Végre utolértelek! Odafenn azt mondták, nemrég láttak egy hegyesállú fiúval! Óh! - harapta be ajkát a lány. Rádnézett és elvörösödött. Gracian sóhajtott:
-Ő a húgom, Helvin. Beszélj tiszteletteljeseben az úrral!-szólt húgára.
-Úrral?! de hiszen fiú, mint te, talán veled egyidős!-tátotta el a száját.-Mondja meg neki, hány éves?-szegezte neked a kérdést Helvin.
Lianna Pentangelin
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2008.02.12. 16:24

(Shane Bertram)

2. nap délelőtt:

< Hát Lyc fia láthatólag nem sáros...hm..Szép kis rumli, gondolom Lyc védekezett. Azt hiszem a pszi energiáim visszanyerését kiocsit későbbre kell halasztanom.>

-Elnézést hogy felhozom a témát, de az édesapja megemlítette, hogy valamelyik őse anyai ágon elfekkel keveredett. Nem lehetséges hogy ez irritálta a vérmesebb helyieket? Bár amennyire apjaurát meg tudtam figyelni, nincsenek ennek rajta külső jegyei, csak eszembe jutott ez a lehetőség is a támadás indítékaként.

-Egyébként eltűnt innét valami? úgy értem valami el akartak vinni valamit, vagy kizárólag azért jöttek, hogy az édesapját megtámadják?

A kocsiban:

(Off: A 13-145 éves forma leányzó érdekes lehet.... :lol: )

-Nos semmi baj, a húga nemn volt tiszteletlen, pusztán kíváncsi mint minden leány az ő korában. Kedves Helvin a nevem Shane bertram és 20 múltam az idén nyáron. Az apja beosztottja vagyok. Kielégítettem a kíváncsiságát vagy óhajt még rólam valamit tudni?
Egyébként az édesanyjuk is itt él önökkel Sahdonban?
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lianna Pentangelin » 2008.02.12. 18:53

/OFF: hát, tudod, egy elf csitrinél sose lehet tudni :P Nem, a lány nem elf :D /

Az elf szót kiejtve Lyec a szádta tapasztotta kezét:
-Ezt nem kéne a helyiek orrára kötni, fogalmuk sincs erről. Ahogy tudom, apám benne van valami politikai ügybe, és az hoözta a fejére vészt. De hogy mi ez az ügy, és mennyire van benne, nem tudom.
Körbenéz a kupiban.
-Hömm, nem tudom mi hiányzik innen és mi nem, talán apámat lenen érdemes erről faggatni.

*

-20 éves? Az szép kor-kacsintott rád a lány.-A mama táncosnő, és Pyarronban maradt. Ilyeneket csinál-pattant fel és a mozgásban lévő kocsin felhúzta térdig a virágos szoknyáját, hogy dobálja a lábait (lásd kánkán). Gracian elsápadt, lenyomta az ülésre húgát, visszarántotta a szoknyáját a lábaira.
-Helvin, meg vagy huzatva?!-szűrte kia fogain keresztül-Apánk munkatársa, minek égeted magad? Mit magad, engem, minket, a családunk nevét!
-De nagyon odavagy! Tetszik a képe! 20 éves, hallod?! Igazi férfi-kuncogta.

Íme a lányka: http://img0.tar.hu/navaratna/size2/33670435.jpg
Lianna Pentangelin
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2008.02.12. 19:32

(Shane Bertram)

2. nap délelőtt:

-Ugyan! -mondom nem kevésbé kényszeredetten- Látom anyja vére. Magam is szeretek táncolni, de csak az otthoni módit ismerem. Nem tartom kizártnak hogy halottam már az édesanyja nevét. Mit mondott hogy is hívják őt?

(Off: Tudok róla valamit? :roll: 3.-as szintű táncom van, nem kizárt hogy mozogtam olyan körben vagy voltam olyan tánctanárnál, ahol halhattam róla...:roll:)

- Nos a kisasszony nem kevésbé olyan szép mint amennyire cserfes, de félek várnia kell még a férfihódolókkal egy pár évet. Volt egy Kyel pap nevelőm aki sokat mondogatta: "Előbb a főnek kell művelnie a szívet." <Remélem Domingez dörgedelmeitől vesztek egy pöttyet a "vonzerőmből"...-mosolyodok el a kemény, de igazságos neveléőtisztre gondolva-ennél komolyabbat nem akartam mondani, de nem hiányzik nekem egy fruska rajongása. :roll: Ráadásul a főnök lánya.>

-Remélem az édesapjuk hamar felépül. De ha már nyílt támadás éri őt is...-pillanatra elhallgatok- ...nem ártana Garcian úr ha kicsit óvatosabb lenne és vigyázna a húgára, hogy kivel áll szóba. Remélem ez a támadás csak valami egyszerű tolvajlási eset, és nincs valami komolyabb apja elleni szervezkedés a háttérben, de az óvatosság sohasem árthat. -mondom komoran.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lianna Pentangelin » 2008.02.12. 20:01

Gracian nyitotta volna a száját, hogy elárulja anyja nevét, de húga ismét gyorsabb volt:
-Nem is mondtuk.
-Mi, hogy?
-Gracian, még nem mondtuk anyánk nevét, de ő úgy vette igen. Szerintem így akarja kihúzni belőlünk. Tőlem nem tudja meg-fészkelődött a helyén.
-Helvin, modortalan vagy. Anyánk neve Chantal.
Hallottál róla, jó táncosnő, csak...kissé szabadosan értelmezi, mit lehet és mit nem. Chantal szerint a táncban nincs határ, a test ősi ritmusra mozog, míg sokan túl...hm...barbárnak tartják egyes stílusát. A művelt nő élénken tanulmányozza a termékenységi táncokat. Magyarán: erotikával fűszerezetten szokás lejtenie... :P Nem kurva, de sokan kétségbe vonják épelméjűségét művészi hajlamai miatt. Habókos.
Helvin meghallgatta okosságod:

-Ah, szóval ön művelt is.
-Kyelre, Helvin, ha nem lenne az, szerinted a követségen dolgozna?
-Azt nem tudom, de némelyeket csak a szép pofikájuk miatt vették fel oda. Mint téged. Mert igaziból orvos akarsz lennil. Tudta, hogy a bátyám vásott fogakat szed ki?
Gracian feladta tenyerébe temette arcát.
-És anyám azt mondta, teljesen normális, ha valaki már 13 évesen él nemi életet. Én 14 vagyok szóval már semmi akadálya.
-Ha ezt apánk hallaná-mormogta Gracian.
-Nyílt támadás? Én úgy hallottam, az ön távozása után nem sokkal érkezett egy idegen, benn volt a szobában pár percig, aztán lelépett. Minden nyom dulakodásra utalt.
-Helvin, te benn voltál az irodában és hallgatóztál?-kapta fel a báty a fejét.
-Mint mindig. Legtöbbször hülyének néznek és elbeszéllnek mellettem harmadik személyben-nézett rád szúrósan, mikor fejteggetted, hova kéne őt küldeni de hamar.
-A papa szarban van...-most már saját kezével fogta be Gracian a száját.
-Ne káromkodj! Minden jöhet, de z ne, nem kocsis az apád!
-Mmm!
-Igen is, csúnyán beszélsz!
-Te is szoktál.
-Nekem szabad, mert már felnőtt vagyok.
-Csak mert magasra nőttél és nőknek hajtod fel a szoknyád, felnőtt vagy? Megbocsáss, de okosabb vagyok mint te, mert fújom kívülről a shadoni törvénykönyvet BTK-tól PTKig, talpraesettebb, mint te, mert volt eszem fülelnem bőgés helyett, tovább fogok élni, mint te, mert egy csitrire senki se gyanakszik, hogy fontos lehet, ergo, én inkább vagyok felnőtt, mint te. És ha a szexről van szó, honnan tudod, hogy már nem?...
-Domvik...bárki...hallgattasd el a húgom, vagy csinálj belőle csendes, illedelmes, engedelmes teremtést, mert megőrülök!(G)
Lianna Pentangelin
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2008.02.12. 22:19

(Shane Bertram)

2. nap délelőtt:

-Nos, kisasszony, azt hiszem a felnőttéválás önmagában nemcsak azt jelenti, hogy boldog-boldogtalan tudtára adjuk hogy milyen benfenntesek vagyunk abban hogy mi szokott történni egy férfi és egy nő között. Nem hinném azzal bizonyítja be az érettségét, ha mindent elkövet annak érdekében, hogy megbotránkoztassa a családját az indiszkréciójával.
Nos lehet hogy okosabb a bátyánál, de nem éretebb. Ha érett lenne, nem akarná tudatosan kínos helyzetbe hozni a testvérét, mert felelősen gondolkodna. Gyerekek sajátja a csakazértis lázadás. Tudja a felnőttek már megalkusznak sokmindenben, vagy legalábbis kompromisszumokat kötnek, mert igyekszenek tekintettel lenni másokra. A másik meg...tudja az az ember aki már ízlelt ételt, nem érzi állandóan szükségét annak, hogy az ételről beszéljen. Az evést is az élet részének érzni és nem szenzációnak, amibe mindenki orrát feltétlen bele kell dörgölni, elvégre lehet van még valaki, aki soha nem evett még...:roll: Higgye el a szexualitás nem akkora nagy durranás, vagy annyira nem egy bűnös dolog, hogy pirulva fúrják az emberek a fejüket a falba, ha valaki erről beszél, vagy kizárólag sötétben és gyertyafény nélkül csinálják, mert tán maguk előtt is szégyellnék. Nehogy azt higgye, hogy mindenkinek akkora újdonság ez a téma, hogy kínjukban a falat kaparják, ha valaki kiejti a száján. De egy érett és magára valamit adó nő, erről nem beszél idegen férfitársaságban, épp azért mert a beszélgetőpartnere férfi. Ha egy nő indiszkrét, az sokat veszit a vonzerejéből a férfi szemében és legjobb úton halad afelé, hogy ne nőnek, hanem kapcarongynak nézzék, vagy havernak, valami kocsmacimborának lássák, akivel kedélyesen ki lehet tárgyalni az előző éjjeli kupizás eseményeit. Egy nőnek legyen méltósága és ne akarjon férfitársaságba simulni. Legalábbis ne azzal, hogy gátlástalanul beszél intim dolgokról.
Példának okáért mondjuk a reggelizőasztalnál a bátyja sem traktálja önt azzal, hogy milyen pudvás fogakat kirángatni az emberek szájából, milyen szaga van a rohadó ínynek vagy milyen színű a genny. Nem azért mert akkora nagy szenzáció, vagy tiltott dolog erről beszélni, hanem mert tekintettel van arra hogy esetleg önt ez annyira nem érdekli, mint esetleg a kollégáit egy szakmai konzíliumon.

-majd kibámészkodok az ablakon.

(Off: Mielőtt megkérdeznék honnan tudom hogy fogász: a húga mondta az előbb, semmi olyat nem mondtam amivel lebuktatnám magam. 8) )

-Egyébként -kezdem el kis idő múlva- hogy fontosabb dolgokról is beszéljünk: miről beszélgetett az apja és az idegen? Férfi volt vagy női hang? Shadoni volt vagy pyar?
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lianna Pentangelin » 2008.02.13. 21:24

Kezdő szavaid csend fogadja, Helvin kissé elpirult szégyenkezve. Főleg, amikor társalkodó hangnemben elrendezted testiség ügyében. Gracian hálásan néz rád. Ám mikor befejezted nem maradt kuka. pedig lehet, jól tette volna:
-A felnőttek nem megalkusznak, hanem önerőszakot követnek el magukon. Inkább visszaszívják az igazságot, vagy amit szívük szerint mondanának, ami nem helyes. Aminek ki kell jönnie, jöjjön ki! A szex pedig igen is fontos, az egyik legfontosabb a világon, az ősi női öröm forrása!
-Helvin! Kitől tanultál te ilyesmit?
-A mama ágya alatt találtam egy könyvet.
-Valami pogány vacakot. Soha többé meg ne tudjam, hogy szemetet forgatsz! Ha olyan okosnak tartod magad, pláne!
-Ne okoskodj, mert hallottad, nem illik gennyes szájfekélyekről beszélni, de te szoktál.
Gracian vörösödött.
-Ha pedig éretlen kis semmi vagyok, nem fontos, mit hallottam, hisz az biztos hülyeség. Nem kell adni egykislány szavára, hisz sokat színez rajta.-durcizott a lány a kocsi oldalát belülről rugdosva.
-Az a baj, hogy annyi az esze, mint egy fiúnak, de a modora, mint hat lányé együtt.
Lianna Pentangelin
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2008.02.13. 22:02

(Shane Bertram)

2. nap délelőtt:

- Ugyan, ne mentegetőzzék. Én egyke gyerek voltam, és mindig szerettem volna egy testvért. Azért biztosan vannak annak előnyei ha az embernek testvére van. Azért az fontos hogy mindig lesz egy közvetlen családtag akire számíthat nem? Azért egy testvér mindig öröm...gondolom...ön hogy vélekedik erről a kérdésről Helvin kisasszony? Lássa milyen jó, hogy van egy felnőtt bátyja aki megvédi és vigyáz önre? És ön, gondolom ön is el van töle ragadtatva Garcian úr, hogy ilyen csupabűbáj és kellem húga van...még négy-öt év és elveszi valami fess Domvik lovag, vagy csinos pengebáró. :roll: Gondolom egymásnak adják önnél a kilincset az udvarlók kisasszony. Ha édesapja diplomata, bizonyára résztvett már egy-két udvari bálon is, ami remélhetőleg nem torkollot teljes katasztrófába...:roll:...azt hiszem kicsit meglepődne a shadoni elit, ha ott is elővezetné ezirányú ismereteit, amit az előbb nekem fejtegetett.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lianna Pentangelin » 2008.02.14. 10:58

-Szerintem ne vgyjon annyita testvérre. Nem mindig álom ám. Időnként rémálomnak találom...(G)
-Én örülök, hogy van bátyám, van kit szekírozni.
-Na látja(G)
-Édes kín, valld be. Igaz, párszor kellett már megvédenie, mert a legutóbbi bál alkalmával is lesajnáltam az egyik lány ruháját, aki meg akart tépni engem. A bátyám szerelte le-sugárzó mosolya megsemmisítette Graciant.
-Ó, nem hiszem, hogy shadoni férje lesz, apánk haza akarja majd küldetni, ha esedékesebb lesz a férjhezadása.(G)
-Álmodtok ti mind. Én magam fogok férjet választani, mert az érdekházasság egy kalap guanó, én a szívre szavazom!-húzta ki magát a lány.
-Udvarlók? Vannak kellemetlenkedők, meg perverzek is, akik úgy néznek az alig nőtt mellemre, mintha torta lenne és meg lehetne kóstolni, de nem az én lelkemmel lesz baj, ha meghalok, hanem az övékkel. A bálokat szeretem, sok a pletyka, de nem szeretem a színlelt széptevést, és hogy el kell játszani, hogy jól szórakozom, amikor néha baromi unalmas az egész. A nálam idősebbek mulatnak ott a legjobban. Láttam pár cifrát! Lopott csók, ide nyúlunk, oda...-Gracian megköszörülte a torkát.
-Mért, nem is rólad beszélek, de azért az se lenne kutya!
-Helvin, nem illik traktálni senkit sem a családi szennyessel! Illetlen és...áh, feladom!-hanyatlott hátra.
Helvin közelebb hajolt hhozzád, bizalmas hangnemben:

-El se tudja képzelni, hány államtitok kerül ki a szájakon pár korty ital után! No meg egy pírral hintett női kebel is megnyitja a taták száját és máris kikotyogtak pár fontos dolgok! Ez a legizgalmasabb, amikor a felnőtteket orránál fogva lehet vezetni! Olyan szánalmasak!
Lianna Pentangelin
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2008.02.14. 19:07

(Shane Bertram)

2. nap délelőtt:

Kicsit hátradőlök hogy kikerüljek Helvin bizalmas közelségéből.

-Nos ez bizonyára roppant izgalmas és élvezetes lehet, mit gondol; alkalmasint majd nekem is le kellene kérni táncra egy-két aszott satrafát? Ki tudja, ha egyéb kívánságaikat is teljesítem, tán felér egy államközi egyezménnyel, az apám biztos büszke lenne rám... :? - mondom nem minden szarkazmus nélkül.

-De komolyra fordítva a szót: nos kisasszony, önből igen hatékony diplomata válna, véleményem szerint kérje meg apjaurát hogy segítsen önnek ezen az úton. Nincs kétségem felőle, hogy egy nap kiváló és jól fizetett hírszerzője, kapcsolattartója lehet Pyarronnak, ha már most ennyi idősen ilyen rafináltan képes alkalmazni a...női bűbájt, talán nem lenne elvetélt ötlet tudatosan készülnie rá, hogyan fordítsa ezt nagyobb célok szolgálatába. És ezt most minden túlzás és cinizmus nélkül állítom. Csak vigyázzon vannak önnél rafináltabb udvaroncok, akik előbb kezték az átverést, és a manipulálást, sőt vannak olyan személyek akik képesek átlátni szavakon és mosolyokon, belelátnak az ember legféltettebb titkaiba, és akiknek az a feladatuk hogy kiszürjék ezeket a próbálkozásokat. -mondom komoran. - -Nem minden egy hamvas kebel, és a férfiak sem egyformák. Például ilyen személyek az Inkvizítorok. Legalábbis az az elhivatott, fanatikus fajta, aki már látott démoni birtokot, vagy aki szerzett már sebet démontól. Azok már nem sárral gurigáznak. És higgye el minden befolyásosabb államférfi mellett van egy boszorkányvadász...ha nem vigyáz a nyelvével, még hivatalosan is magára sütik hogy boszorkány, vagy kém. Ebben az országben meg nem sok kell egy perhez. -mondom és átpörgetem az ujjaim között a varázsló leány paksamétáját.

-Ha most megbocsájtanak. Szeretném még egy kicsit tanulmányozni ezt...-mondom és előveszem a sahdoni btk-mat hogy olvasgassam.

Míg oda nem érünk, addig kicsit olvasgatok.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lianna Pentangelin » 2008.02.14. 19:32

A szarkazmusodon kuncog, de a folytatáson elsápad:

-Tehát ön szerint mindenki, aki nő, vagy annak készül, szajha. Megbocsásson, de egy szóval sem említettem, hogy ÉN voltam ama feslett nőszemély, aki bevetve a bájait kellette magát sustorogva vén hapsikkal. Ha jobban megnézett volna, nincs mit mutogatnom melltájon. Az, hogy láttam valamit suttyomban és az, mintha magam tettem, amiről meséltem, nem egy és ugyan az. Szomorú hallanom, hogy ugyan olyan korlátolt ön is, mint a bátyám, s ugyan olyan piszkos a fantáziája, mint eme ország papjainak. Aki okos és nő, és van éles nyelve, máris banyát látnak benne és gyújtják a máglyát. Hogy féltik már férfiúi trónjukat, nehogy nő merje megkörnyékezni-sziszegte és jó távol ült tőled.
-Azt meg már olvastam. Hajrá, nagyokos!-vetette oda a paksamétádra meg a BTK-ra.
-Mi, hogy? Lermaradtam valamiről? Hogy az én testvérem törleszkedjen titkokat kunyerálva? -elnéző mosolyt eresztett meg Gracian-Ki van zárva. Hamarább nyomna orrba egy udvartoncot, semmint hagyja, hogy intim közelségbe férkőzzenek hozzá.
Az ispotályig Helvin tüntető hallgatásba burkolózott és kinézett az utcára. Üdítő csend. Majd hársfákkal szegélyezett kolostor előtt megálltatok. Gracian tájékoztatása szerint az emeletei szobák egyikében van az ellátott Lyec.
Két szerzetes nyitott ajtót megtudakolva, te ki vagy, felvezettek a fiatalokkal.
Lyec ijesztően sápadt volt, de láthatóan kifelé állt a rúdja a bajból, nem befelé. Elmosolyodott, ahogy látta kisebbik gyermekét is megérkezni:

-Helvin!
-Jaj, apu! Már megint nem vigyáztál! de legalább elláttad a baját?
-Nem tudom...Ah, hallottam, rád akarták varrni az egészet. Fiam, keríts papírt, amiben lediktálom, Shane Bertramnak semmi köze az egészhez. Aztán majd aláírom.
-Igen, apám.
Hármasban maradtatok, Helvin az ágy szélére ült.
-Apa, a beosztottad meggyanúsított azzal, hogy mutogatom magam bálon szajhaként. Meg hogy el fognak vinni a mendraioszok mert boszorkány vagyok. És hogy démoni birtokos veterán papok fenik rám a fogukat.
-Tessék?-pislogott Lyec-Te tudod miről beszél a lányom?-lesett rád értetlenül.
Lianna Pentangelin
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
333 hozzászólás • Oldal: 8 / 23 • 1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 23

Vissza: Shadon tartomány