• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Erion falain kívűl

Ahol üzletelsz...

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
331 hozzászólás • Oldal: 12 / 23 • 1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 23

Re: A Kereskedőnegyeden kívűl

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2008.02.10. 8:58

JK:Amir Hakem
Esemény: Küldetésben (Korbácsos Darnell bukása)

-Nos, általában pénzt, ékszert, vagy valami olyan értékesebb dolgot szoktak, amivel az ember kifejezheti megbecsülését Ellana iránt. -mondja a leány mosolyogva.

-Az adomány mértékét rád bízzuk, de Ellana kedveli a nagyvonalúságot.

(OFF: Figyelj Ichigo, ENNYIRE a karakter azért nem zöld. Nyílván nem egy oldal szalonnát kell az oltárra tegyél, azért a karter ennyire nem gyökér... Azért ennyit IQ-ból kikövetkeztetsz te is.
Nem egy állatok nevelte Maugli vagy, Ellana-leányairől és szentélyeiről halhattál, még ha eddig nem is volt a kari egyben sem.... 8) )
"Az anyagi érdek a kis jellemek nagy próbája, de a nemes jellemek számára még csak a legeslegkisebb. Aki megveti a pénzt, még korántsem talpig tisztességes ember."
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 1058
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2008.02.10. 9:18

Egészségpróba 15-re
1. 12
2. 11
3. 13

//Még szerencse hogy nem támadóra jönnek ezek a dobások :lol: //
Nem az a lényeg kinek van kezében fegyver, hanem az ki üt először.-harcművész
Nem az a lényeg hogy ki üt először, hanem hogy legyen sör-Tooma pap

Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld...

Először ütünk aztán nem kérdezünk semmit...-törpe taktikai útmutató
Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1638
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2008.02.10. 11:07

JK: Ahham és Brognar
Esemény: Úton (Fogságba esve)

Brognar nem bódul az eszméletvesztésig, de a virágpollen nagyon erős nyugtatót tartalmazott, így csak tétlen szemléjője az eseményeknek. Ahham pedig teljes mély terminális alvásban van.

Valószínűleg ez a növénymező húsevő növényekből áll, akik a dögszaggal csalogatták magukhoz a kisebb rágcsálókat és rovarokat. Megérezték hogy két nagy falat van a területükön és azt is hogy a dögszaggal nem érnek célt: Alkalmazkodtak és más pollent vetettek be. Ha öntudatlan álomban tudnak benneteket tartani addig amíg éhen és szomjan halltok, az oszló tetemetekből évekig eléldegélnek, a bomló szerves anyagot pedig a gyökérzetükkel felszívhatják...

Ám, Brognar ha nncs is teljesen magánál, nem teljesen cselekvőképtelen. Azért arra rájössz hogy el kell tűnnetek a mezőről, de nagyon gyorsan. Arra még van erőd, hogy félig-meddig visszahúzd a társadat a legközelebbi barlangnyílásba, amely ide torkollik. De aztán bódultan rogysz össze a barlang falánál pihegve.

Motozást, léptek zaját és goblin vartyogást hallasz.

Földmélyi goblin felderítő csapat érkezik.

Kép

Meg-megböködnek benneteket a lándzsáikkal, hogy lássák éltek-e még.
Izgatott vartyogással kupaktanácsfélét tartanak. Hosszú botokat kerítenek, és a kezeiteknél lábaitoknál felkötöznek rá és a vállaikra kapnak benneteket a goblinok, akár a vadászzsákmányt.

Mire kitisztul a fejetek, felszerelésetektől (de a Szent Szimbólumtól nem) megfosztva lógtok egy rúdon himbálódzva és haladtok valami ismeretlen úticél felé. Valószínűleg a goblin faluba, ahol ti lesztek az ünnepi vacsora... 8)

Helyzetleírás: Két rúd van. Két külön rúdra rögzitettek benneteket, a kezetek és a lábatok a rúdhoz kötözték és arról csüngtök alá, akár a lajhárok a faágon, arccal a barlangpalfon felé fordulva.
"Az anyagi érdek a kis jellemek nagy próbája, de a nemes jellemek számára még csak a legeslegkisebb. Aki megveti a pénzt, még korántsem talpig tisztességes ember."
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sessaryen » 2008.02.10. 20:39

(Ahham)

*Keserves ébredés a rúdon lógva... De ha már úgyis visznek, akkor körülnézek, hányan vannak. A goblinok láttán elönt a rémület: újra Ugon bányáiban vagyok? De nem, bevillan, hogy az már a múlt...
Ekkor szörnyű haragra gerjedek:

< Hogy mernek engem a koszos goblinok rúdra fűzni, mint egy vaddisznót?>

Dühömbe egyre jobban belekergetem magam:

< Megint fogoly legyek egy ilyen csürhénél? Soha!!!>

Kellőképp felspannolom magam, és az összes erőmet összeszedve próbálok megszabadulni a gúzsból, amibe vertek... Ha a kötél nem enged, akkor a rudat töröm el...
"Bocsáss meg! Eszemet az idő meg nem óvta,
Most fekete,fakó, mint könyv, múlt mélyiből."

Dale Avery: A Renegát
Sessaryen
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 984
ZK Karakter: Torum - Belső ellenség /Warhammer/
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2008.02.11. 7:16

A rúdon lógva megjegyzem egy életre ezeket a növényeket, így már nem tünik olyan jó ötletnek a keresés még csak az út elején vagyunk máris milyen bajban. Szétnézek hány goblin van és merre lehetnek a fegyvereim. Majd megnézem milyen erössen vagyok összekötve szét tudom-e szakítani a köteleimet.

Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2008.02.11. 9:58

Sajnos a földmélyi goblinok gondosan jártak el mind a rúd szilárdságát, mint a kötelék szorosságát tekintve.
Sokáig visznek benneteket. Legalább 4-5 óra telhetett el számításaitok szerint.
Megérkeztek a goblin faluba. Néhány tucat -földmélyén növő- növényi rostokból és fás szárú szárakból összetákolt szánalmas viskók adják a lakóházakat, inkább arra szolgál hogy eledje a goblinok magánéletét, mintsem komoly védelemre.
A falu egy domb tetején van ahol a csúcsot simára koptatta már az idő.
Nem igazán ismeritek ezt a dialektust ahogy a goblinok beszélnek, de mikor megérkeznek veletek, általános ováció fogadja a vadászokat. Goblin nők és gyerekek pislantanak ki a házakból, a gyerekek izgatottan csapódnak a goblin vadászok mellé díszkiséret gyanánt.

A falu közepén valamilyen fából eszkábált ketrec. Már van benne egy fogoly, egy szakadozott ruhájú törp nő:

Kép

A nő érdeklődve figyeli ahogy a rúdról levágnak és a lándzsákkal szurkálva a ketrecbe terelnek. Felszerelés és fegyver nélkül azért nincs esélyetek egy falunyi gopblinnal.

(Off: A megerőltető út miatt, és a goblinok egyátalán nem fonom bánásmódja miatt veszítetek d10+5 Fp-t, sikeres Állólépességpróba felezi.)

Amint bezsuppolnak benneteket a cellába, a nő azonnal megszólít benneteket:

-Hála Tomának! A Kalger-faluból valók vagytok? Csak onnnét hurcolhattak el, más törp település nincs a környéken! A nevem Lindalen! -mondja és mindekttőtökkel kezet szorít.

Közben a felszereléseteket kiszórják a falu közepére. A rangidős és a legerősebb harcos, -a főnök elveszi Ahham fegyverét és páncélját. Őt követi az alvezére, -valószínűleg a fia, mert nagyon hasonlít rá, és ő meg brognar fegyvereit veszi el. Aztán a két goblin vakkant valamit. mire az egész csürhe a felszerelésetek maradékára veti magát és ölre menő verekedésbe kezdenek egy-egy ezüstért, vagy még el nem kobozott tárgyért.

-Ne aggódjatok valamennyire értem mit vartyognak. Azért nem öltek még meg engem sem, mert el akarnak adni bennünket rabszolgának. Hamarosan érkezik hozzájuk egy ork rabszolgakereskedő, aki egy még nagyobb hatalmat szolgál, hogy kit azt nem tudom, de neki akarnak eladni minket.

-Egyébként azt hiszem hárman már elég erősek vagyunk hozzá hogy szétfeszítsük a rácsokat. Addig kell megpróbálkoznunk a szökéssel, míg még erősek vagyunk és nem gyengülünk le az éhezéstől!
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2008.02.11. 20:16

Én is örülök hogy találkoztunk, legalább megtaláltunk, bár nem így képzeltem-mondom. Egy kicsit morcosan nézek Ahhamra.
-Szétfeszítjük a rácsokat és utánna mit teszünk?-kérdem.
Mert én a fegyverem nélkül egy métert nem megyek.
Közben nézem hova megy a szent szimbolumommal a fönök fia, anélkül mágiázni sem tudok élni meg pláne nem.

Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2008.02.11. 20:37

Kalmárfejedelem írta:Mire kitisztul a fejetek, felszerelésetektől (de a Szent Szimbólumtól nem) megfosztva lógtok egy rúdon himbálódzva és haladtok valami ismeretlen úticél felé. ...

Épp azt írtam, hogy a Szent Szimbólumtól NEM vagy megfosztva. Valószínűleg a goblinok nem láttak még törpe papot, nem tudják mi a jelentősége, és babonából félnek a medáltól.

UI: Bocs, most kapcsolok, hogy neked a fegyvered a Szent Szimbólumod. Nos, ez gáz. Találjatok ki valamit... 8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Kalmárfejedelem 2008.02.11. 20:42-kor.
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2008.02.11. 20:40

-Mindenképpen várjuk meg az estét. -javasolja Lindalen- a goblinok úgyis nagy eszem-iszomot rendeznek, a sikeres vadászzsákmány miatt, reméljük a nagy tivornyában ellankad a figyelmük.

-Tudom. Mikor engem elfogtak akkor is jól berúgtak valami gombából erjesztett szesszel. Addig ne fesszegessük a rácsokat, míg éberek. majd ha nyugovóra tértek.

-Egyébként mi a ti nevetek? -mosolyodik el a nő.
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sessaryen » 2008.02.11. 23:26

(Ahham)

//off: 12 Fp veszteség, sikertelen Állóképesség próba nyomán//

- Ahham... Lindalen! Mekkora öröm téged itt találni! Szinte tapsolni is tudnék örömömben, hiszen legalább nem kell a fél földmélyét bebóklászni utánad! Egyszerűen nem hiszem el! KADAL! Miért teszel engem így próbára? Mely vétkem miatt kárhoztatok folyton rabságra? Kadalra esküszöm, ha volna szakállam, most megtépdesném! Goblin fogoly vagyok és ork rabszolgának akarnak eladni! Hát én ezt nem hagyom! - nyomatékosítok minden egyes szót utolsó mondatomban.
Egyenlőre a fejemmel.
A rácson.

Miután kicsit lenyugodtam, jobban figyelek Lindalen szavaira, sőt! meg is nézem magamnak. Hisz még soha nem láttam Gorak lányát. A fejem tépi le, ha baja esik.

- Nos még egyszer örvendek a szerencsének Lindalen! A nevem Ahham, a csenevész barátom Brognar. Éppen a szekercéjét siratja, ha jól látom.
Mellesleg atyád kért meg, hogy adjak át neked egy tárgyat. Ha jól láttam, akkor valamelyik goblin fattyú vette magához a málhámból.

- Brognar barátom, ne aggódj! Én amint lehet kitörök innen, és az is biztos, hogy teljesítem Goraknak tett ígéretem. Ha az összes goblint fejbe kell vágnom hozzá, akkor is! Kadal bizton megsegít, és én hiszek benne.

- Akkor várjunk estig. - s ezzel leülök az egyik sarokba, lehunyom szemem és pihenek...
"Bocsáss meg! Eszemet az idő meg nem óvta,
Most fekete,fakó, mint könyv, múlt mélyiből."

Dale Avery: A Renegát
Sessaryen
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 984
ZK Karakter: Torum - Belső ellenség /Warhammer/
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2008.02.12. 7:02

Részemről rendben, minden jobb mint itt megdögleni-mondom. Majd leülök a sarokba és várok. Majd kiderül mihez kezdenek a goblinok 3 törpével, akik kicsit idegesek.

//7 Fp sikeres AK próba után//

Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2008.02.12. 16:12

A goblinok túlereje nyomasztó. Legalább ötszázan élhetnek itt, ha puszta kézzel kellene titeket agyonverni az is menne nkik, mert túlsokan vannak.

Lindalen megérinti Ahham könyökét.

-Nyugalom, ha úgy lesz ahogy gondolom, ha mást nem is, de a fegyvereiteket vissza tudom majd csenni, csak üssétek ki az két őrt aki ránk vigyáz. -bök az ujjával a ketrectől nem messze kockázó őrökre Lindalen.

Jobb híján várjátok hogy mi lesz.
Nos Lindalennek igaza volt, kisebb népünnepély előkészületeit látjátok a falu terén. Sok-sok barlangi patkányt húznak nyársra, sütni, gyalulatlan asztalokat hoznak és -nem hisztek a szemeteknek- egy goblin rezesbanda kerül elő valahonnét, tanújelét adva a goblinok nagyon is fejlett zenei igényeinek.
Hordókat gurítanak ki a térre és az "est" leszálltával elkezdődik a nagy eszem-iszom.
Szó-szerint patakokban folyik ez a gombából erjesztett pálinkaféle. Még a rátok vgyázó őrök is kapnak egy-egy cubákot, meg egy kulacs páleszt, akik egyre jobban tekingetnek a mulatság felé és egyre kevesebbet törődnek veletek.
Hamar elfogy az az egy kulacs pálinka és az őr lezavarja a társát a következő adagért.
Az egy hordócskával tér vissza.
Közben a főtéren a nagy goblin-mulatozás elérte a tetőfokát, itt ott nyílvánosan üzekedő párocskákat is láttok, és láthatólag mindenki nagyon részeg, a goblinok a purgyéiktól se sajnálják az innivalót.
Lassan komolyan érdekelni kezd benneteket ez a goblin-pálesz, ütős egy pia lehet, annyi szent..:D

Az őrök hamarosan elérik a delírium tremens állapotát és nyitott szájjal nyáladzva a hátukopn feküsznek és próbálnak magukhoz térni az alkohol mérgezésből kevés sikerrel.

-Most, most, feszüljünk neki! -mondja Lindalen és nekihúzódzkodik az egyik rácsnak.

(Off: 5 db Erőpróbát kérek mindenkitől. Fp-ből mindenki annyit gyógyult vissza amennyi az Allóképessége 10 feletti része.)
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Draquo » 2008.02.12. 17:07

Dracon Drelian

Megérkezés
Erion, Kapuk Tere:

Dracon portól szürkés hajjal érkezik meg a kapuk terére, erionban még nem járt, de hallott pár szót erról a városról, így nem lepi meg a szokottnál is nagyobb tömeg, szintén szürke lova gyeplőjét fogva elindul egy kicsit nyugodtabb részre, közben kűzd a rosszulléttel, ami a furcsa utazás miatt elöntötte, az állat is prüszköl mögötte.
<Rohadt mágia, sosem fogom megszokni...>
Miután kiért az embertömeg által egy viszonylag ritkábban elöntött utcára, ellenőrzi a felszerelését, majd tovább megy.

<Valószínűleg várnom kéne a fívérek valamiféle emberére kapcsolattartójára, aki talán több informácíót tudna szolgáltatni jelenlegi feladatomban, igen ezt kéne tennem, ne felejtsd Dracon küldetésen vagy most is, mégis ki pontosan az akit egyáltalán keresek, és miért, hogy tűnt el, az embert nem nyeli el csak úgy a föld...>
Rengeteg kérdés vetődik fel benne, majd úgy dönt elindul, de hova is ?
<Megkérdezek egy őrt, bár nem nagyon szeretem azokat az embereket melyek egy képlékeny társadalom törékeny lábakon álló "törvényeit " védik.>
- Elnézést uram, meg tudná mondani merre van a városban viszonylag békés nyugodt hely ?

//Remélem nem meséltem túl, csak többet akartam írni, minthogy "útbaigazítást kapok tovább megyek" :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Draquo 2008.02.12. 19:45-kor.
Draquo

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2008.02.12. 17:48

// 7 FP gyógyultam//
Erő:18
Dobás:
1. 11
2. 15
3. 16
4. 20
5. 12

Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2008.02.12. 18:08

JK: Dracon
Esemény: Megérkezés Erionba

(Off: De egy kicsit túlmesélted. Az NJK-kat ne beszéltesd helyettem kérlek.)

Az őr kifogástalan pyar nyelven üdvözöl:

-Krad hozta Erionba. Nyugodt hely? Akkor rossz várost választott idegen! -mondja mosolyogva.
-Számtalan fogadó várja itt az embert egyes adószedők és számvevők szerint tizenhatmillió ember is van a városban...én sem ismerem az összes helyet. De...nem biztos hogy a Fodadó vagy az Utazónegyeddel jár a legjobban. A Kereskedő negyedben találja a város legrégibb ilyen épületét Rattikani Fogadója a neve.
-Sok kalandor jár oda munkát keresve, mert jónéhány felhajtó megfordul a falai között. Biztonságos helynek számít, de az árai viszonylag drágák.

(Off: A következő reagodat a Rattikani Fogadójába írd.)
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
331 hozzászólás • Oldal: 12 / 23 • 1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 23

Vissza: Kereskedõnegyed