• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Utak, ösvények, csapások

A Hétarcú birodalma...

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
1106 hozzászólás • Oldal: 59 / 74 • 1 ... 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62 ... 74

Re: Utak, ösvények, csapások

HozzászólásSzerző: Iymer » 2008.01.21. 12:12

- Maga szavára, nem maga szavára, mindenesetre ott voltak, mikor jöttem.

- Nem kellene elfogadnia, csak ha hajlandó rá, mert jelenleg nincs jobb, de ami történt, megtörtént - csak enyhíthetünk rajta. Ő maga nem jöhet ide, épp a falusiak miatt, de ha maga kijön a faluból, vagy garantálja a biztonságát, mondtam, idehozom, a szemébe nézhet. Én magát nem ismerem, a nejét sem, a viszonyukat sem, így nem tudhatom, maga mivel lenne engesztelhető - hogy megbocsásson, az talán még Isten szolgájától sem elvárható, hiszen maga is ember. De mielőtt a teljes történetet az emberem nyakába varrná, saját magát pedig mint fehér bárányt, sanáltatja, nem ártana néhány szót váltania az asszonykájával is. - a nyeregkápára teszem a kezem, újból körülnézek.
Iymer Senton barát - Manifesztáció
Iymer cwa Takeda - Testvérviszály

A fergeteg átvonul
Iymer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 610
ZK Karakter: Iymer Senton barát - Manifesztáció
ZK Karakter: Iymer cwa Takeda - Testvérviszály
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lianna Pentangelin » 2008.01.23. 17:43

A férfinak nem tetszett a végén az utalgatás:
-Úgy véli tán, felmentem a nejem a tette alól? Domvik lássa lelkem, ez nem így van. De azt hiszem, házasságom ügyeivel ilyen mélységben nem tartozom számadásnak önnel. vezessen az emberéhez, és majd meglátjukl, mi lesz.
A pap szomszédja hunyorgott felétek, mi ez a diskurálás.
Mi, Lianna Pentangelin, Domvik kegyelmébõl mint Shadon örökös királynõje, esküszünk a Hétarcú Istenre, s minden szenteire, hogy Domvik egyházait, Shadon minden rendü lakosait jogaikban, szabadságukban megtartandjuk, mindenkinek igazságot szolgáltatunk, Shadon függetlenségét fentartandjuk; határait és a mi ezen országhoz tartozik gyarapitjuk és megteendjük mindazt, a mit ezen országaink javára, dicsõségére és öregbitésére megtehetünk. Domvik Minket úgy segéljen!
Lianna Pentangelin
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 1782
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Iymer » 2008.02.02. 13:56

<Na végre, nem nyafogás, értelmes beszéd.>

Bólintok, egy mozdulattal felülök a lóra, elindulok, teszek három-négy lépést, majd hátrafordulok, várok a papra.

A fergeteg átvonul
Iymer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lianna Pentangelin » 2008.02.03. 16:45

A pap melletted halad, szomszédja hosszan néz utánatok. Közeledtek a portához, ahol megszálltatok éjjelre. Már a hőzöngőket nem találjátok ott, csak egy korcs kutya futkos a kerítésnél.
Elhagyjátok a falut egy marhacsordával egyetemben. A csorda tulaja biccent a papnak. A férfi türelmesen vár, meddig vezeted, majd amikor feltűnik Dantes csípőre tett kézzel, halk nyüszítés jelzi, Siken is lát már titeket.

-Atyám-köszönti kézcsókkal a papot Dantes.
-Mi lesz?-néz utána rád.
-Hadd lám a vétkest-sóhajtott a pap.
-A vétkest a bűn majd szét veti, ficereg, akár ha ördög szállta volna meg-dörmögi Dantes.
-A rossz lelkiismeret néha cudar dolgokat művel-indult meg Dantessel hogy beszélhessen Sikennel. Ormond piktor melléd lép:
-Szerinted mire számíthat a fiú? Szigorú papnak tűnt...
Mi, Lianna Pentangelin, Domvik kegyelmébõl mint Shadon örökös királynõje, esküszünk a Hétarcú Istenre, s minden szenteire, hogy Domvik egyházait, Shadon minden rendü lakosait jogaikban, szabadságukban megtartandjuk, mindenkinek igazságot szolgáltatunk, Shadon függetlenségét fentartandjuk; határait és a mi ezen országhoz tartozik gyarapitjuk és megteendjük mindazt, a mit ezen országaink javára, dicsõségére és öregbitésére megtehetünk. Domvik Minket úgy segéljen!
Lianna Pentangelin
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Iymer » 2008.02.05. 9:40

Amikor a gazda házánál járunk, meg is könnyebbülök, hogy nincsenek itt a hőbörgők, és zavar is, mert hiszen így látszólag hazugságban maradtam:
- No, atyám, hiszi vagy sem, de itt fogadtak engem, ennél a portánál villával, sarlóval.

Dentas "Mi lesz?" kérdésére a vállamat megvonom: - Nem tudom. Meglátjuk.

A piktornak már leeresztett hangon válaszolok, hátrább is lépünk: - Szerintem csak a lelkére beszél, meg elmondat vele vagy 20 Miatyánkot meg Mea Culpát. Pénzt nem hiszem, hogy kérne. Ahogy elnéztem, a faluban sem tudja mindenki, hogy mi történt, magunktól kiteregetni meg nem szoktuk a szennyest. Meg hát esetleg az asszonykájáról is kiderülhet ez-az.
- Ahogy elnéztem, tetszik neki ez a mártír-szerep, szereti magát sajnáltatni.

A fergeteg átvonul
Iymer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lianna Pentangelin » 2008.02.05. 22:18

-Hm, voltam én is már megcsalatott és megcsaló is, ahány féle ember, annyi fajta reakció-mélázott a piktor.-A legkényelmesebb a mártírkodás.
A beszélgetés csak nem akar abbamaradni, Siken a földet lesi, hol bólint, hol a fejét rázza.

-No mi van, már csak nem templomszolgát csinál belőle?-unta meg Dantes a dolgot. A reggeli köd felszállt és erőst szállingóztak a falusiak arra, amerre voltatok. Már csak az kéne, hogy a falubeli duhajok találjanak rátok! De végül a pap elszakadt Sikentől, intett még nektek és visszament a faluba.
-Ez bizony nem lesz egyszerű. Azt mondta, menjek el Shadon város nagy katedrálisába és gyónjak meg! Ha én azt mind meggyónom, amit elkövettem, bajom lesz!
-Ó, fogod be, így megúszni! Tedd össze a kezed!
-Mondod te. Elkérte a nevem, meg kinél szolgálok. Be fog panaszolni az úrnál szerintem. Vagy ha megejtem az asszonyát, 9 hónap múlva kezdhetem el pénzben támogatni a kölköm!
Lianna Pentangelin
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Iymer » 2008.02.06. 7:36

Visszaintünk a papnak, elindulunk dolgunkra.

- A gyónás miatt nem lehet bajod, hiszen köti a gyóntatót a titoktartás. Ha viszont a titoktartást már ott sem tartják, akkor igen nagy baj van ebben az országban.
- Az úr miatt meg nem hiszem, hogy sokat kellene főni a fejednek. Ha jó kedvében találod, szerintem jót nevet az egészen, talán még a gyerek tartását is fizeti. De az is lehet, hogy nem érdekli az egész, hiszen hogy jön ahhoz mindenféle falusi plébános, hogy egy akkora urat ugráltasson. Meg hát igen messze is van tőlünk.
- Aztán meg mi van, ha az asszonyba ültetett mag nem is fogant meg? Első szóra szeritem semmiképp se fizess, tudd meg, hogy van-e gyerek, meg az tényleg az asszonyól való, és időben jött-e.

A fergeteg átvonul
Iymer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lianna Pentangelin » 2008.02.07. 17:19

-Én nem is tudom, merem-e visszadugni a képem ebbe a faluba. Az biztos, nőt egy ideig nem is akarok érinteni!-nyögött fel Siken.
-Jól is teszed, kezed letöröm! Hozol itt minket kínos helyzetekbe!-fogadkozott Dentas.
Utatokat tovább folytattátok. Ám a nagy útkereszteződésig el sem tudtatok érni, mert délután belázasodott Ormond. Dentas elvállalta, keres egy falut, ahol szállást bérelhettek. Csak nem lenne üdvös, ha a piktor kinyúlna és nélküle kéne a képet tovább vinni.
A választása egy kis völgyben álló, talán ha a száz főt elérő falura esett, ahol minden ház fából készült, s egy fehér mészkőcsúcs nézett óvón a tövében lakókra.

-Mit gondolsz, meddig fekszi ki a piktor úr a meghülését?(D)
Lianna Pentangelin
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Iymer » 2008.02.07. 17:49

// Ezek szerint nincs messze egy közepes méretű shadoni város (Olite)?

"-Én nem is tudom, merem-e visszadugni a képem ebbe a faluba. Az biztos, nőt egy ideig nem is akarok érinteni!-nyögött fel Siken."
- No, ha majd pénzedbe is kerül, gyorsan fog változni a véleményed!

"A választása egy kis völgyben álló, talán ha a száz főt elérő falura esett,..."
<Hmm-hmm. Ha nagy a baj, és a piktor nem tudja megülni a lovat, könnyen lehet, hogy valami komolyabb helyről kell orvost keríteni, az meg igencsak drága lesz, pláne, ha hetekig eltart a baj.>

"-Mit gondolsz, meddig fekszi ki a piktor úr a meghülését?"
- Nem értek én az ilyesmihez. Ha rajtam múlna, akár már holnap mehetnénk tovább. Ha viszont sokáig tart, vagy nagyon komoly a helyzet, akkor az nekünk igen sokba kerül. Igen-igen sokba.

A fergeteg átvonul
Iymer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lianna Pentangelin » 2008.02.08. 20:56

//Elvileg van, de Ormond rosszul érezte magát, hangoztatta, hogy egy tapodtad sem bír tovább menni, még lovon sem.//

-Egy emberélet nem pénzkérdés. Viszont egy valóban kicsi hely...Menjünk még tovább, és eresszük el a fülünk mellett Ormond jajongását, bízva abban, a városig kihúzza és jobb ellátásban részesülhet, vagy álljunk meg itt? Nálad van a kassza, te tudod, mit bírunk fizetni, illetve te hozod a döntéseket...(D)
Lianna Pentangelin
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Iymer » 2008.02.09. 13:29

// Milyen messze van, mondjuk nekem, a szokásos tempómban, a város?

- Én amondó vagyok, hogy ha már megvan az a szállás, a piktor úr pihenjen keveset, mondjuk holnap reggelig. Addig meg kerítünk valami idevaló vajákost vagy borbélyt, és ha a szeme is jól áll, és a piktor úr is rááll, az vizsgálja meg, meg kezelje, ha tudja. Reméljük, hogy holnap Olitéig el tudunk menni, aztán ott csak tudósabb gyógyítók vannak.

Azzal letesszük a piktort a szálláson, kérünk hideg vizet meg ruhát borogatni. Megkérdem a gazdától, kit szoktak hívni eret vágni, vagy ha nagy betegség üti fel a fejét, és az a személy hol lakik. Dentas ittmarad, Siken megkeresi a helyi papot - erre akár még rosszízű tréfálkat is el lehet engedni - és elhívja, én meg azt az embert hozom ide, akit ajánlottak.

A fergeteg átvonul
Iymer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lianna Pentangelin » 2008.02.11. 22:43

//A város Iymernek kb. még egy fél napra van a város lóval//

-Kérdezzek körbe a helyieknél, ők kikhez szoktak fordulni, ha nyavajájuk van?-tudakolta Dentas.-Te addig kereshetnél menedéket ennek a szerencsétlennek egy tisztább helyen.
Ha belemész, Dentas elválik tőletek, és Sikennel intézhetsz szállást. A falusi erdőkerülő szívesen lát titeket, középkorú agglegényről van szó, ritkán beszél, de nem mogorva. Ránézett a festőre, látta, nem raglyos a baja, így nem votl ellenvetése. Házában fenyőillat és gyanta szaga keveredik a füsttével, a különálló tisztaszobáját átengedi a beteg Ormondnak. Fából farigcsál a konyha és lakószoba szerepét betöltő helyiségben, miközben rendezkedtek. A gerendák oldalán girbegurba ésések szolgálnak dísz gyanánt. Kíváncsi, de nem személyeskedik, inkább csak figyel. Siken lassan oldódik:
-Ormond ahogy fejét párnához érintette, elnyomta a buzgóság. Viszont a homloka tüzel. Iymer, nekem halt már meg unokabátyám felnőtt fejjel lázban! Én aggódom...
Lianna Pentangelin
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Iymer » 2008.02.12. 9:04

Dentastól és Sikentől is kérdem: - Ért valamelyikőtök a piktor bajához? - Ha igen a válasz valamelyikőjüknél, akkor a lenti feladatok felelősei ennek megfelelően változnak.

- Kérdezz körbe, aztán ha te gyógyíttatnád magad vele, hozd is ide - mondom Dentasnak.

Az erdőkerülő házába bementünk, elfogadtuk a tisztaszobát, de mivel nem értek a gyógyításhoz semennyire, maradnak a mindenki által ismert dolgok.
- Gazduram! Húzatnék az emberemmel a kútból vizet borogatáshoz. Tudna-e adni a borogatáshoz valami ruhafélét? Nagy a baj.

Miután Siken behozta a vizet:
- Ki tudja, kiféle-miféle lesz ez a helyi gyógyító. Jobb lesz, ha elhívod a papot is, hátha az fog tudni segteni.

A fergeteg átvonul
Iymer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lianna Pentangelin » 2008.02.13. 21:14

Sikennel maradtál, ő fejét vakarta:
-Ha láz van, nem hűteni kéne?
Az erdőkerülő egy nagy lepedőt vett elő.
-Ihun!
-Jó ez, nem? -kivitte Siken a kúzhoz, húzott rá vizet, behozta.
-Te vetkezteted az urat, én ugyan nem!
A férfi hallotta, papot emlegettél:
-Az itten nincs. Csak a szomszéd faluba. Ide csak hetente egyszer gyün társzekérrel. De nem szeressük őtet, mert nem jól áll a szeme. Ide nekem az be nem gyün, elkergetem bottal.
Lianna Pentangelin
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Iymer » 2008.02.14. 9:23

Siken: -Ha láz van, nem hűteni kéne?
-De. Ezért hozod a veder vizet a kútról. De engem anyám annak idején, ha lázas voltam, mindig jól be is takart. Hogy miért kell egyszerre melegíteni - dunsztolni - meg hűteni is, azt nem tudom, én ezt láttam.

Az erdőkerülő egy nagy lepedőt vett elő.
-Ihun!
- Borogatáshoz én kisebb darabokra gondoltam, igen kár lenne ezt szétvágni.

-Te vetkezteted az urat, én ugyan nem!
Az ilyen visszabeszéléseket általában nem tűröm, de most nincs kedvem veszekedni. Leveszem a piktor felső ruháját, ingben-gatyában befektetjük az ágyba, jól betakarjuk, és jöhet a borogatás a homlokára, ha az erdőkerülő tudott keríteni kisebb ruhadarabot.

A férfi hallotta, papot emlegettél:
-Az itten nincs. Csak a szomszéd faluba. Ide csak hetente egyszer gyün társzekérrel. De nem szeressük őtet, mert nem jól áll a szeme. Ide nekem az be nem gyün, elkergetem bottal.
- Ez van, maga van itthon. A környéken, más falunak a papját beengedné?

A fergeteg átvonul
Iymer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése