• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Torozon tavernája, újjáépítve, korszerűsítve!

A lezárt, de még elérhetõ fórumok gyûjtõhelye...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
3013 hozzászólás • Oldal: 75 / 201 • 1 ... 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78 ... 201

Re: Torozon tavernája, újjáépítve, korszerűsítve!

HozzászólásSzerző: Hakea Ello » 2008.02.09. 8:52

Niobe: Sztem nem beképzeltség, ha valaki elvárja egy szerepjáték-fórum tagjaitól, hogy nézzék már át a reagjaikat, esetleg wördbe írják először, hátha élvezhetőbb lesz az egész. Én spec utálom ha valaki képtelen normálisan írni, felhúz a négymillió felkiáltójel, a "minden mondat végén 3 pont" szindróma, a "mondat közepén pont" szindróma és társaik. Kalandomban Tp levonás járt az ilyesmiért.

Persze ez abban a pillanatban válik nevetségessé, amikor az adminok ignorálják a kihágásokat, és/vagy maguk is otromba helyesírási hibákat halmoznak. :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Hakea Ello 2008.02.10. 9:22-kor.
"Don't make me send you to another dimension."

Alix Dea Dakk - Karlap
Haifa Al Zahra - Karlap

Karihangok: 1 2 3 4 5 6

LOBOGÓK HAMVAI ONLINE SZEREPJÁTÉK PROJEKT
Hakea Ello
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 1412
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2008.02.09. 12:22

Üdv!

A trágár, csúnya szavak használata viszont itt is kerülendő!

Ha választani kell inkább néhány helyesírási hiba, mint a qrvázás és társai. Remélem hamarost javítva lesz mindenkinél, aki ilyeneket írogat. 8)
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Nibur Sakraf » 2008.02.09. 12:31

Ott a pont. :D
"Az elme hatalmas dolog. Mindegy, hogy kiben vagy miben hiszel, néha maga a hit az, ami mindent megváltoztat..."

"Egy nap 24 óra. Egy ládában pedig 24 üveg sör fér el. Ez nem lehet véletlen!"

H’yssadin Sychín: viewtopic.php?f=126&t=1415
Nibur Sakraf
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 928
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2008.02.09. 13:22

Üdv Mindenkinek!

Nos - akkor az OM is egy beképzeltekből álló csoportosulás. :roll:
Ugyanis mi is elvárjuk a normálisan átlátható, tagolt, helyesírásra odafigyelt reagokat - trágár szavak nélkül (kicsillagozva, elrejtve, helyettesítve, kinek hogy jobb).

Iskola, munka után jövünk ide fel szórakozni. Igaz. De kérdem ki az aki otthon azért nem mosogat el maga után, mert aznap sok volt a munka? Ez kb. ugyan ilyen - nem mosogatsz olyan lesz a konyhád mint egy disznó ól. Ki akar hozzád menni vendégségbe, hogyha így fogadod őket?

Ha az írás átláthatatlan, megfejthetetlen, akkor az nem könnyed szórakozás, hanem megerőltető fejtörő, amibe bele lehet fáradni, unni; és bizony hamar "kegyvesztetté" válik az illető.

Helyesírási hibák előfordulnak bárkinél, nálam is van sok. Azonban az jobban elronthatja a közösség játékkedvét, hogyha bogarászni kell egy írást, mert az illető sem a pontot, sem az írásjeleket, sem a szóközt, sem a mondat eleji nagybetűket - semmit nem ismer.

Csakhogy lássátok nem csak ez a bizonyos oldal és az OM támaszt ilyen "követelményeket" tagjaival szemben:

Egy hazai fórumos szerepjáték honlap játékszabályzata írta:-Nyelvi szempontból lehetőleg maradjunk a MAGYAR NYELV KERETEIN BELÜL. Azaz HELYESÍRÁS és mégegyszer HELYESÍRÁS. Többször is kiemelem, ugyanis sokaknál hieroglifafejtő tanfolyamot kell végezni egy szó kiolvasásához. Természetesen ha olyan környéken vagy szlenget is használhatsz, az aktuális szlenget ami jellemző a karakteredre, tehát nem fog egy földerítő l33t sp34k -et használni, ellenben egy hacker meglehet megteszi. Egy katona például ismeri és használja a katonai szlenget, egy tudós pedig a tudományához kapcsolható terminológiát. Természetesen egy fosztogató már nincs megkötve így. Rövidítések szempontjából: FELEJTSD EL! A „valami” az NEM vmi a „hogy” és a „vagy” az nem h meg v. [EZ NEM CHAT] Ha ilyesmit írsz akkor úgy vesszük, hogy a karaktered is ezt mondta ki. Csak hülyének fognak érte nézni, de elég az, hidd el. Hibák persze maradhatnak, senki sem hibátlan, de ha föltűnik neked egy, akkor javítsd ki légy szíves.

-Káromkodások: Lehet, de indokoltan és ésszel. A karakter érzelmi kitörései esetén [én] megengedem, ha mocskosszájú akkoris, bár akkor ha nem hasonlókkal beszél, már speech skill-t vonok le. [Hogy más ehhez hogyan viszonyul az egyéni, kérdezd meg tőle ha izgat.] Gondolom elismered, hogy ha káromkodsz mint egy rejteki kocsis, akkor nem fog téged megtapsolni az Azúriai Tanács. Másodsorban, mivel ez a fórum publikus, kérlek használj csillagokat. Hidd el, föl fogjuk ismerni az adott káromkodást akkoris, ha így írod: B***d meg! Itt persze nem számít a helyesírás, tehát az szd-s változat és a két z-s változat is jó lesz.

Egyébként ajánlom mindenki figyelmébe a Netikett-et. :wink:
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2008.02.09. 15:15

ki az aki otthon azért nem mosogat el maga után

Én. Ráér az. Vagy van papírtányér... Lusta vagyok. :P

Ki akar hozzád menni vendégségbe, hogyha így fogadod őket?

Hozzám sose jön senki, de talán azért, mert nem hívok senkit. Magamba fordultan, zárkózottan élek :P

Háztáji témát félretéve kis odafigyeléssel megy a helyesírás.
Blogom: http://ihletkapu.blogspot.com/
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 5193
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lorin O Krell » 2008.02.09. 16:07

A helyesírást egyikőnk se úgy értette hogy na most már mindenki írhat amit akar meg ugyan kinek számít hogy a "múszájt" így írom hanem amit ők ott felsorolnak. Hogy minden pont után egy szóköz meg hasonló hülyeségek. Valamint ennek ellenére az oldal hemzseg a helyesírási hibáktól és magyartalan kifejezésektől . lásd.: Paladin, Summonáló...
Ryell wes Nortendal-Sherali kalandok
Ryndavor Con Wierra Artenol - Abaszisz
Lorin O Krell (A lövész)- Pyarron
Valdin Cirn Lyenth-Calerin - Erion-Örömnegyed
Lorin O Krell
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1259
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Niobe » 2008.02.09. 19:39

Üdv!

Nekem is fontos a helyesírás, nem is azzal van a gondom, hanem a hibák miatti fekete listáról és a bannolásról.

Amúgy nekem is pocsék a helyesírásom, ezért is írok mindent a Word-be, hogy kiküszöböljem a hibákat, és ne égessem miatta magamat, illetve az OM-et. :D

Szerintem azt a szabályzatot meg lehetett volna más stílusban is fogalmazni, ami nem hat annyira drasztikusan komolynak. Legalábbis részemről olyannak hatot, mintha minimum diplomásnak kellene lennem, hogy az oldalra írhassak. 8)

Mindig megválogatom a szavaimat és igyekszek úgy írni, hogy ne bántsak meg vele senkit. Nem kenyerem a balhézás, de most az egyszer és utoljára leírom, amit őszintén gondolok.

Hakea!

Kultúrált, felnőtt emberek vagyunk, legalábbis annak tartalak téged is, ezért légy szíves ennek megfelelően megválogatni a szavaidat. Legalábbis velem szemben. Ha nem tudod, ne is szólj hozzám. Nem vagyok hajlandó eltűrni a stílusodat.

Köszönöm.
" Légy őszinte és csak a becsületre adj,
Ne mondj ki szót, mely nem a szívedből fakad. "
Niobe
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 774
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ayana » 2008.02.09. 21:42

Niobe írta:
§ 9.1: A mondatok szavát/helység- és személyneveket/varázslatokat és kaszt képességeket nagy kezdőbetűvel írjuk.

Nekem ebből a helyesírásos részből ez volt a kedvencem. Nem szeretném elemezni a mondatot, de mintha innen marhára hiányozna valami. Értsd: "A mondatok szavát". Ez elég nagy LOL.

Yvett de Crei írta:[color=#b4eeb4]
De kérdem ki az aki otthon azért nem mosogat el maga után, mert aznap sok volt a munka?

Hát pl. én nem :D A szobám is olyan, mint egy disznóól, de én jól érzem magam benne. Ha elpakolok, sose tudom, mi hol van, így legalább mindenről tudom, hová dobtam le. Meg aztán ha valaki jön, akkor elpakolok. Úgy nem fogom úgyse beengedni, ha bejelentés nélkül jön.

Mellesleg:
Hakea, én se tudom, mire fel förmedtél így rá Niobe-ra. Bemásolt ide egy marhára röhejes szabályzatrészletet - merthogy az, röhejes, nem is kicsit. Általában az alsós tanítónéni szokott ilyeneket nyomatni tollbamondás előtt.

Ha meg rossz napod van, akkor ne másokon verd le! Elég sok módja van az önkínzásnak is, ha valakit mindenképpen bántani akarsz (példákért lásd: SM-oldalak, ott biztos jó tippeket találhatsz).
Ambrose con Seros (Örökség - Zárt kaland)

"Ha már nem tudod elvarázsolni a fiatalembereket, legalább sokkold őket!" (Lulu Wang)
Ayana
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 787
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2008.02.10. 0:11

Lorin O Krell írta:... amit ők ott felsorolnak. Hogy minden pont után egy szóköz meg hasonló hülyeségek. ...

ha azt írom h.hüjeség és haszontalanság meg minek az akkor nem is csinálom.teszek pontot meg vesszőt,de nemtartom be ottvan ezlátszódik nem?Meg asztán minek bármit is kitenni csak foglalja az adatbazis méretét.Ésráadásul ha f.irasal irok semszoktam kihagyni szoközét

Azt hiszem, látszódik miért is "illik" szóközt tenni egy írásjel után - legyen az pont, vessző, felkiáltójel, kérdőjel, stb.
Folyóírásnál is teszel szóközt ezek után, mert kihagysz egy pici helyet az írásjel és a következő szó első betűje között. Ezért kell itt is lenyomni a space-t. (Miért nem szóközt írtam? Amikor gépírást tanultam nekünk így tanították: "Ez a hosszú billentyű a space. Ezt mindig a jobb kezed hüvelykujjával nyomod le! Mindig!)

Nem azt firtatom, hogy durva a megfogalmazás, és más formában is lehetne "tálalni" a fórumozókkal a helyzetet (meg nem tudom, ezért miért kell bannolni valakit – már ha; főleg az ékezethiányosság miatt - ugyanis mi van akkor, ha valakinek angol nyelvű billentyűzet áll rendelkezésére? :roll:). Az már egy másik kérdés, hogy mennyire teszi mindezt nevetségessé az, hogy nem tartják be a dolgokat (nem tartassák be).
Az miatt szólaltam fel, hogy igen is fontosak ezek az apró dolgok ahhoz, hogy átlátható, érthető legyen egy-egy hozzászólás.

A többire megmarad a magánvéleményem. 8)

A "védjük meg egymást" klikkesedés nagyon jó dolog. Azonban, ami nem a megfelelő hangnemben íródott, azzal csak egyet érnek el a klikkek tagjai, hogy elfajulnak az események – ezt pedig ugye senki sem szeretné.
Mint ahogy Niobe is írta, kulturált emberek vagyunk (feltételezhetően mindenki), akkor társalogjunk ennek megfelelően - Mindenki részéről! :wink:

Yvett
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Hakea Ello » 2008.02.10. 7:27

Ööö...most mi van?

Abszolúte semmilyen hangnemben nem írtam az előzőket, nem is förmedtem rá senkire. Szimpla véleménnyilvánítás volt, ennyi az egész. Attól, hogy nem vagyok szimpatikus, nem kell rámszállni minden vélt sérelem miatt.

Másrészt meg: pm. Ha valakinek baja van velem, ott elintézzük. Négyszemközt. Mert a "védjük meg egymást" klikkesedés egyáltalán nem jó dolog, megöli az objektivitást lincshangulatot szül, és ahhoz vezet, hogy az emberek fekete-fehérben fogják látni a dolgokat.

Alix Dea Dakk - Karlap
Haifa Al Zahra - Karlap

Hakea Ello
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2008.02.10. 8:35

Üdv!

Hakea

Az én reagomat is olvasd el figyelmesen kérlek és annak megfelelően módosítsd az azt megelőző reagodat. Klikkesedés ide-oda akkor sem kellene trágár kifejezéseket használni.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Hakea Ello » 2008.02.10. 9:23

Módolva.

Attól függetlenül amit írtam, áll. Ez az egy szó semmit nem változtat a mondanivaló jelentésén.

Alix Dea Dakk - Karlap
Haifa Al Zahra - Karlap

Hakea Ello
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2008.02.10. 10:14

Köszönöm. A mondanivalóval nem is vitatkoztam csupán a szóhasználaton. Mégegyszer kösz a megértést.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Orwen del'Correl » 2008.02.10. 17:13

Témába vág :D
Caieverri mester által hitelesített családi okiratok
Richard Simms - Redmondi mesék ZK [Adatlap] [Rendőrségi Nyilvántartás]
Orwen del'Correl
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 1133
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Hakea Ello » 2008.02.10. 18:30

Na EZ egy jó oldal! :D Ha elkészül az enyém, biztos benne lesz a linkek közt :mrgreen:

Alix Dea Dakk - Karlap
Haifa Al Zahra - Karlap

Hakea Ello
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva