• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Tela Bierra

A Hétarcú birodalma...

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
76 hozzászólás • Oldal: 4 / 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6

Re: Tela Bierra

HozzászólásSzerző: Garvel » 2008.02.01. 17:03

- Armador -

- Szóval galambászkodik. - mondom kissé csalódottan. - Hát annak nem sok köze van a matematikához.

- A lány eljött Tytus atyához. Utánuk is mentem a sekrestyébe, egy mondvacsinált ürüggyel, hogy magát keresem. Nem tetszett nekik, hogy rájuk nyitottam, de nem csináltak semmit csak beszélgettek. Aztán mikor a lány távozott ezt a cetlit ejtette el.- Nyújtom át Baatar atyának. - Matematikai számítások vannak rajta. -Nézek kérdően az atyára
Garvel
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 184
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lianna Pentangelin » 2008.02.02. 15:19

-Figyeld Itielt. Ismerkedj mneg vele. Vállald át tőle az árvaház adminisztrációját, de tartsd őt szemmel. Minden nap tégy jelentést arról, mit látsz. A kölykök az csak mellékes elfoglaltság, ne légy feltűnő. Van még kérdésed?
Mi, Lianna Pentangelin, Domvik kegyelmébõl mint Shadon örökös királynõje, esküszünk a Hétarcú Istenre, s minden szenteire, hogy Domvik egyházait, Shadon minden rendü lakosait jogaikban, szabadságukban megtartandjuk, mindenkinek igazságot szolgáltatunk, Shadon függetlenségét fentartandjuk; határait és a mi ezen országhoz tartozik gyarapitjuk és megteendjük mindazt, a mit ezen országaink javára, dicsõségére és öregbitésére megtehetünk. Domvik Minket úgy segéljen!
Lianna Pentangelin
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 1782
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lianna Pentangelin » 2008.02.02. 15:26

-Matematika?-veszi át tőled a papírt, forgatja, nézi. Hol a homlokát ráncolja, hogy tűnődik.
-Magam sem vagyok járatos a számok tudományávban, de elviszem valakihez, aki igen. Tehát semmi illetlent nem műveltek, csak számokkal bíbelődtek? Hallatlan! Mi köze egy nőnek ilyesmihez?!
A cetlit megtartotta, a többiek alig várták, hogy az aznapi szolgálat leteljen. Délután újabb fiatal lovagok érkeztek, leváltottak titeket. Grendel nyvajgott, mert egy órán át szemezett egy lánnyal.
-Pont most, amikor élvezni kezdtem a munkát!
-Ha ennyiben le akarod tudni ambíciód, akkor csak rajta, maradj-sóhajtott Mortimer-Én viszont másra szomjazom. Egy kupa ser mellett elmondom, miről van szó...Nem volt unalmas mindig a kapuban ácsorgás...
-De az a szabály, szolgálatletétel után irány a kaszárnya!-figyelmeztette Samael.
-Nem kötelező velem tartani, vissza is mehet, aki az üdvösség lassúbb, kimértebb és unalmasabb útját választja!
Mi, Lianna Pentangelin, Domvik kegyelmébõl mint Shadon örökös királynõje, esküszünk a Hétarcú Istenre, s minden szenteire, hogy Domvik egyházait, Shadon minden rendü lakosait jogaikban, szabadságukban megtartandjuk, mindenkinek igazságot szolgáltatunk, Shadon függetlenségét fentartandjuk; határait és a mi ezen országhoz tartozik gyarapitjuk és megteendjük mindazt, a mit ezen országaink javára, dicsõségére és öregbitésére megtehetünk. Domvik Minket úgy segéljen!
Lianna Pentangelin
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Vallini » 2008.02.04. 20:23

Vajon miért kell őt szemmel tartani? Kérdezte magában az ifjú… valamit ki akarnak deríteni róla? Futott át az agyán egy pillanatra…
- Mindent értek atyám! Csupán egy utolsó kérdésem lenne. Miért kell őt szemmel tartanom?
Kérdezte alásan Tarcisio…
Vallini

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lianna Pentangelin » 2008.02.05. 22:09

-Azért, hogyha olyasmin kapod, ami urunknak nem tetszetős, szólhass nekem, és cselekedhessünk!
Azaz szemnek akar odatenni. Gyanakodnak valamiben a papra, és ha az a kisfiús levél róla szól, már pedig róla, elég mocskos gyanúval élnek, de tanúra van szükségük. És pont téged szemeltek ki erre! Örülj ennek, vagy bánd? Talán túl kéne hamar esni rajta, és visszatérni azon területekhez, amikben otthonosabban mozogsz és amiben jövőd képzeled el.
Lianna Pentangelin
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Vallini » 2008.02.07. 9:10

- Érettem atyám!
Tarcisio már mindent értett. Nem volt több kérdése így csöndben pakolt tovább…
Vallini

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lianna Pentangelin » 2008.02.07. 17:49

Pakolás közben többségében unalmas egyházi levelezés fordult meg kezeid közül, és még nem láttad az alagút végét: több napot fog ez a pakolás igénybe venni, mint fél naposat. Délben megebédelhettél, aztán viszont várt az árvaház. Tudtad, hol van, nem messze az Első templomtól. Kaptál egy csinos levélkét arról, hogy adminisztrációt rendbetevő munkával küldtek oda besegítőnek, határozatlan időre.
Kívülről az árvaház hosszú, rideg kőépületnek festett. Vaskapuját kötényes, kendős asszony nyitotta, azonnal kezet csókolt és vezetett is beljebb: az árvaház egy nagyobbacska udvart fogott körbe, kerengők és körfolyoósk nyíltak rá, balra gyerekek futkostak, jobbra szintén, de ti átvágtatok rajta, hogy egy földszinti szobába vezessen az asszony.
Itiel atya meglepődött jelenléteden, de a levél eligazította:

-Hozta Domvik!
Lássuk csak, hogyan festett ez a pap? Veled egy idős lehetett arcra, de pár vonásán látszott, öt évet rásaccolhatsz. Vékony, sötét hajú, sötét szemű, sápadt férfi volt, értelmes tekintettel, vékony ujjai arról árulkodtak, orgonán játszhat.
-Hogyan szólíthatom?
Lianna Pentangelin
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Vallini » 2008.02.08. 9:05

Az úton az árvaház felé egy helyes megfigyelési taktikán gondolkodott. Vajon milyen, lesz az illet? Mit akar majd tőlem? Rájön e, hogy miért vagyok ott? Ezen kérdéseket végiggondolva, rájött, hogy semmit sem ért a megfigyeléshez hisz soha nem csinált még ilyet. Valamit mégis kellett tennie, hisz ez volt a dolga és jól akarta csinálni.
Még az utolsó percig gondolkodott a feladat részletein és próbált minden információt és variációt összeilleszteni mely szóba jöhet a megfigyelendő személlyel kapcsolatban. Végül odaért, Itiel atya pedig üdvözölte…

- Üdvözlöm atyám!
- Tarcisio Bertone vagyok. Azért küldtek ide, hogy az adminisztrácóban segédkezzek önnek.

Miután kimondta mondatait meg is volt a taktikája. Végigtekintve a férfin, és hangszínét hallgatva, kapott már egy képet róla. Az első benyomás alapján a visszahúzódó, szürke kisegér taktika mellett tette le a voksot. A lényeg, hogy nem legyek feltűnő, egy olyan alak aki mellett a legtermészetesebb tud lenni a megfigyelendő.
Vallini

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lianna Pentangelin » 2008.02.08. 21:30

-Milyen váratlan! Nem is hittem, hogy egy nap meghallgatják a panaszom, hogy elkélne a segítség...-jött zavarba a férfi. Nem volt olyan ambíciózus, az elsőre lerítt róla, biztos azért zsuppolták egy árvaházba.
-Kérem, jöjjön velem.
A pincesor felé tartottatok:
-Körülbelül hat évre visszamenőleg vezetjük, hány, milyen korú, és nemű gyerek fordul meg itt. Az északi szárnyban leányok vannak, a déliben a fiúk. Ide legtöbbször jönnek, és nem mennek. A rendszerezést úgy tárom most ön elé, ahogy 2 évvel ezelőtt magam kaptam: elődöm nem volt híve az átláthatóságnak...
A könyvtárnyi iratmennyiség még tekintéyesebb kupit képviselt, mitn az irodai. Na ne már, itt is aktákat kell tologatnod, de a randábbik módon?
-Ne riassza el el az állapot. nem egyedül kell megbirkóznia vele. Segítek önnek.
Lianna Pentangelin
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garvel » 2008.02.11. 12:08

- Armador -

- Igen atyám, mi is furcsálltuk, hogy egy nő a számok tudományával foglalkozik. Kíváncsian várom mit fog az ismerőse szólni a cetlihez.

- Akkor reggel találkozunk atyám. Viszont látásra. <Itt valami bűzlik ezzel a nővel kapcsolatban, valami nagyon nincs rendben. Számokkal foglalkozik. És azt is észrevette, hogy nem Baatar atyát kerestem... bár elég szar belépőm volt...> Már nagyon vártuk a váltást, ami hamarosan meg is érkezett. Felszabadultan beszélgetve indultunk a kaszárnya felé, az első szolgálatban töltött nap elégedettségével. A sör szó hallatára összefut a nyál a számban és már ki se tudom verni a fejemből a habzó nedű gondolatát.

- Egy sörből csak nem lehet baj. - kacsintok Samaelre - Én is megszomjaztam, veled tartok Mortimer.
Garvel
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lianna Pentangelin » 2008.02.11. 23:18

Danel, a gárdakapitány fia harapott a dologra, végül Samael kivételével mind elmentetek serezni. :P Mortimer nem akér milyen helyre vitt titeket, az egyik szerzetesrend pincéjébe, ahol igen jó féle italokat mértek ki, egyháézi embereknek jutnyos áron. Így egy gyertyákkal rakott kocsikerélk alatt békésen elhelyezkedtetek, ki ki a rendelt ital társaságában.
-Nos, két dologról lenne szó-könyökölt az asztalra a fekete hajú ifjú-Az első egy pletyka, miszerint fura tan akarja befészkelni magát az egyház rendjébe, miszerint a nőknek is kijár az a tudomány, ami a férfiaknak, mi több, nem átallanak azt pedzegetni, lehessenek női papok is. Egy szemináriumon jelent meg a dolog először, vallóját kicsapták a papneveldéből. Úgy gondoltam, ki kéne nyomoznunk saját szakállunkra, hogy mi ebből az igaz, és vannak-e szervezett titkos körök, ahol ezt el akarják kezdeni. Méghogy női papok! Kiforgatnék a hitünket!
Lianna Pentangelin
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garvel » 2008.02.20. 20:08

- Armador -

Kerekedő szemekkel nézek Mortimerre<Erről fújhat a szél... én meg már boszorkányságra gyanakodtam. Mondjuk számomra az is a matematika>

- A második dolognak is köze van ehhez?- nézek kérdően a fekete hajú lovagra - Mert ha tudsz még valamit, amit én nem akkor nem tépem a számat. Nagyon megleptél Mortimer. Miért nem mondtad korábban?
Garvel
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lianna Pentangelin » 2008.02.20. 22:47

-Ömmm, nincs. Bocs, ha ezzel csalódást okoztam. A mondandóm egyik fele komoly, a másik kevésbé. Szólj, ha így már nem érdekel, és kapnál nyeregbe azonnal, hogy nyomozz, de azt jobban ki kéne dolgzonunk. És ahhoz fáradt vagyok.
-Végre valami izgalmas nyomozást pendítettél meg! Mikor akarsz tervezni?-hajolt közel Grendel.
-Nektek mikor felel meg mostanon kívül? Én jelenleg használhatatlan vagyok.(Mortimer)
-Bármikor! Egy jó kalandra bármikor kész vagyok!(Danel)
-Jó, rendben. A másik dolog az lett volna, hogy leltem egy helyet, ahol lehet nőkkel ismerkedni, de látva szemeteket, hogy más már jobban érdekel, egyedül megyek...
-Erre azért ne vegyél mérget-köszörült torkot Grendel, Lothar elpirult.
Lianna Pentangelin
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garvel » 2008.02.26. 21:42

- Armador -

Grendelen már csak röhögök, hogy a nők szó említésére szertefoszlik miden figyelme, majd Mortimerhez fordulok.
- Úgy néz ki érdekes napoknak nézünk elébe. Tudsz valamit a kispapról akit kicsaptak? Kicsoda? Micsoda? - kérdezem.

- Úgy néz ki Tytus atya és a lány nyomán elindulhatunk. Kíváncsi vagyok Baatar atya mit tud majd mondani a cetliről. - mondom mindőjüknek. - Vacsora után találkozhatnánk, ha van valami ötletetek milyen nyomon induljunk. De várhatunk holnapig is, hátha megtudunk valamit Baatar atyától...
Garvel
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lianna Pentangelin » 2008.02.28. 14:51

-Hm, holnap akarok mindennek utánanézni, mert magam is érdekel. Talán segítenél is nekem benne?

A cetli ügye Grendelt nem villanyozta fel:
-Szerintem csak hülye számokat magoltak együtt, semmi zaftos szex, vagy ilyesmi...
-Grendel!-szólt rá Lothar.
-A pap is férfiból van, max nem hagyja ott a megsett lányt, hanem nőül veszi.
-Ez nem ennyire egyszerű, de úgy látom, nem éred el a mi szellemi szintünket-ugratta őt Mortimer.-Én viszont vacsora után...hölgyekkel szeretnék ismerkedni. Mit szóltok, mutasson nekünk ismerkedési fogásokat Armador? Hisz neki ha már asszony is fordult az ágyában, egy férjezetlen szépség semmiség.
Grendel kuncogott:
-Menekülne el nyomozni, vesztét érzi.
-Á, csak szégyellős.(L)
-Most komolyan nőzni akartok menni? (Danel)
-Én igen-állt fel Mortimer-És ahogy látom, Grendel is. Lothar?
-Ha Armador megy, akkor én is.
-Teszek apámra, most vagyok fiatal, megyek!-állt fel a gárdakapitány fia.
Lianna Pentangelin
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
76 hozzászólás • Oldal: 4 / 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6

Vissza: Shadon