• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Örökség [UT]

A múlt... Ez történt Velünk...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
422 hozzászólás • Oldal: 17 / 29 • 1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 29

Re: Örökség [UT]

HozzászólásSzerző: Ayana » 2008.02.01. 20:36

(Ambrose)

Jó emberismerőként nem kerüli el figyelmemet Armon bizalmatlansága. Mivel úgy érzem, nem adtam erre okot, ezért úgy gondolom, a múltjában történhetett valami, ami valamiféleképpen emlékezteti a mostani helyzetre és ami miatt nem tud teljesmértékben megbízni bennem.
Természetesen addig nem teszem el a papírokat, amíg Armon nem bólint rá.

- Biztosíthatom róla, a legkevésbé állna érdekemben átverni Önöket. A családom akkora vagyon felett rendelkezik, mely minden felmerülő igényem kielégítésére bőven elegendő - [i]kérkedek egy kicsit. - A küldetést csakis azért vállalom el, mert egy barát kér rá, nem pedig a jutalomért.
Ha végül Orseolo szavaira, vagy az én beszédemre enyhül Armon, akkor elteszem a papírokat, ha nem, akkor bizalmam jeléül felajánlom neki, hogy legyenek nála, mert ezen igazán nem akarok összeveszni, főleg hogy jó darabig össze leszünk zárva, és egy nézeteltérés csak nehezítene az amúgy sem könnyű dolgunkon.
Búcsúzás után iratokkal, vagy anélkül, de távozom.
A délután nagy részét az úticsomagom összeállításával töltöm, és hosszas ruhaválogatás után végül úgy döntök, mindent viszek magammal, amit ide hoztam. Tehát több váltásnyi ruhát, bálba illőt, hétköznapit (természetesen nálam fel se tűnik, hogy ez hétköznapi öltözék :D), vívóöltözéket, vékony köpenyt, vastag köpenyt, hálóköntöst, 1-2 plusz lábbelit is, külön alkalmakra. Bajvívó tőröm is gondosan elcsomagolom, továbbá pipereholmikat és naplómat, melyek nélkül egy tapodtat sem teszek. Miután végeztem, három termetes bőrönd áll velem szemben, s egy kisebb csomag, melyben az olyan apróbb holmik vannak, melyek minden pillanatban kellhetnek (például erszény, a napló és piperék).
Útiruházatom csak anyagában különbözik az átlagos öltözékemtől; annál strapabírobb, de nem kevésbé díszes. Oldalamon ott díszeleg hosszúkardom.
A csomagolás valószínűleg elveszi délutánom nagy részét. A maradék kis időmben lemosakodok és előkészítem magam, mintha randevúra lennék hivatalos, aztán küldetek egy levelet donna Ximenának:[/i]

"Donna Ximena, Legmélyebb bánatomra és sajnálatomra a kötelesség már ily hamar elszólít a városból. Igyekszem vissza, amilyen gyorsan csak tudok, hiszen az Ön csodálatos személyének látása nélkül minden éj és nap egy kínszenvedés lesz az alvilág legmélyebb bugyraiban. Remélem nem felejti el hű csodálóját!"

A levél útnak indítása után újabb papírt veszek elő, s Isabonak is kanyarintok néhány díszes sort.

"Kedves Isabo, sajnálom, hogy olyan kevés idő állt rendelkezésünkre, hogy megismerjük egymást, s nem tudok személyesen elbúcsúzni. El kell utaznom egy időre Sempyerbe, de mindenképpen visszajövök utána, hogy megismételhessük a múltkori kellemes sétát. A parkot persze nyugodtan látogassák a húgával, s ha elfáradnak a játékban, vegyék igénybe a pavilont egy kis pihenésre! A szolgálóim természetesen rendelkezésükre állnak bármiben, ezt garantálom! Tehát a minél hamarabbi viszontlátásra!"

A lepecsételt levélkét szintén átadom az egyik megbízható cselédnek, s a lelkére kötöm, hogy adja át a címzettnek, ha maga jön át a birtokra, s azt is, hogy a két lány előtt mindig ugyanolyan szívesen látott vendég legyen, mint a con Seros-ok.
Miután mindezekkel végeztem, egy könnyed vacsora után lassan el is kocsikázok a találkozóhelyre.
Ambrose con Seros (Örökség - Zárt kaland)

"Ha már nem tudod elvarázsolni a fiatalembereket, legalább sokkold őket!" (Lulu Wang)
Ayana
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 787
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Saggaras Zenir » 2008.02.01. 23:37

//Különállóként is izgalmas lehet a kalnad, milyen vicces lenne ha elöbb oldanám meg mint a többiek.//

Santoro

-Nos ez így is van rendjén. A nevem Santor Constromani-Hajol, meg hasonló öregesen mint a tegnapi fogadáson.-Magam kalandozó volnék, ki különleges ügyek megoldásában jeleskedik, megértem, hogy gyanakvással van egy magamfajta idegen fele.

-Ám halottam ügyét, és reméltem, hogy segítségére lehetek, így nemtelen lévén, vettem a bátorságot álruhát öltöttem, és megpróbáltam megtudakolni a tegnap este folyamán az ön ügyeinek részleteit. Gondolom az Alberto con Montegrotto név mond önnek valamit? - a kérdést a tegnapi idős úr hangján tezsi fel.

<Remélem ez összejön mert ha nem..bele se merek gondolni, habár legfeljebb követem őket, gyakori álca váltással feltünés mentes lehetek.>
kép - Naiden Findalath - Sivatagi Vihar
Akimoto Yuusuke - Holtak Bosszúja
Saggaras Zenir
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1607
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2008.02.02. 16:29

Résztvevők: mindenki, kivéve Ambrose

Orseolo hirtelen nem is tudja, mit mondjon...
-Kalandozó? Álcában? Mégis, mi végre? Talán csak nem látszólagos leleplezéssel akar a közelembe férkőzni, de egyik ellenlábasomnak dolgozik? Uram, pengeélen táncol. Szavam emelésébe kerül és magát letartóztatják.
A nemes nagyon odavan:
-Még van mersze elém állni, hogy tisztességtelen módon belógott Lumino úr uzsonnájára hogy hallgatózzon? Abszurd!
Ambrose hamar kocsiba szállt, de mauno és Armon tanúja annak, valaki leszólította Orseolo urat és nagyon felizgatta.
Mesemondó
Mesélõ

Hozzászólás: 8660
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Saggaras Zenir » 2008.02.02. 16:36

Santoro

*HAngjában teljes nyugodsággal, mintha különösebben nem is érdekelné a dolog, hogy most sikerrel jár vagy sem úgy folytatja.*

-Ön szerint ki tudja könyebben vissza szerezni a vagyonát? Az ki nemes, és csak az ő köreikben forog vagy az a szabadúszó-Mondja a szót nyomatékosan-Aki bárhova be tud sétálni.

-És nem belógtam a tegnapi uzsonnára, csupán beakartam bizonyítani, hogy elöttem nincseneke zárt kapuk uram. És nem dolgozom senkinek. De ön tudja az ön értékeit lopták el. Én csak profi segítséget ajánlottam. De látom ez önt nem érdekli.

*És ezzel már kezd hátat fordítani várva a reakcióját az urnak.*
Saggaras Zenir
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Alauron » 2008.02.03. 22:26

(Mauno)

Amikor Ambrose távozik és Armon még nem siet el, elérkezettnek látja az időt, hogy belefogjon az elmaradt kérdésbe:
- Mond Armon, miért nem bízol Ambroseban? Lerí rólad, s kíváncsi vagyok mi az oka. Talán van valami amit te tudsz róla de én nem? Nem lepne meg, bár magad sem vagy helyi.- aztán megpillantja azt az alakot aki megállítja a szívélyes vendéglátójukat, s gesztusai szerint igen felpaprikázza őt.
<Talán csak kért tőle egy pár garast. Milyen igaza van az úrnak, én se adnék ám!>
Ne légy ma ez,
holnap emez,
s jövőre ismét
mást szemezz.
Érc légy, mely
mindig egy marad,
ne törmelék - dirib-darab.

(Henrik Ibsen)
Alauron
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1273
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Jomadar » 2008.02.04. 12:46

(Armon)

- Ó kérem tegye csak el. Ne vegye személyes dolognak, de attól tartok ezúttal minden hájjal megkent gazfickók eszén kell túljárnunk. Már volt dolgom néhánnyal, és mindeddig nem sok kapcsolatot találtam vagyon és tisztesség között. Mindezek ellenére óvatosságom csupán általános, semmiképp sem a személyét érintő. Mindenesetre javaslom mindőnknek, hogy minden gyanús jelre igyekezzünk felfigyelni.

Maunonak, amikor Ambrose nem hallja:

- Tényleg csak a jól kifejlődött paranoia. Tudod a mi kultúránkban a zászlóvivő feladat megtiszteltetés, nem felajánlkozás kérdése. Az illem azt mondatta volna velem, csak akkor nyúljak érte, ha nekem nyújtják. Ha valaki azonnal rácsap, az nekem picit gyanús. De ezúttal tényleg nyilvánvalóan nem jogos a dolog. Remélem hamarosan eléggé sokat megtudunk egymásról, hogy nyugodtan fordítsunk hátat.
Ekkor lép oda az úrhoz Santoro
Első reakcióként a rapírjához kap, de azután leereszti a kezét.
- Na tessék... ennyire titkos a küldetésünk. A környék összes kalandozója sorba áll érte. Ismerős ez a fazon. Kicsit féltem a megbízónkat.

Az úton lazán viselkedik, anekdotákat, történeteket mesél, ha nem unják nagyon a többiek. Még ha saját kalandja is kerülne szóba, harmadik személyben mondja el, mintha az életről nem tudna többet, mint amit olvasott róla. Összességében kellemes, ártalmatlan bohémnak tűnik. Néha egyéb beszédében is színpadias, ha rákérdeznek, bevallja, hogy valóban - ezt a szófordulatot egy színdarab hőse használta. Esténként játszik egy kicsit a hegedűjén. A nőügyeiről nem beszél.
Ki egyszer megtapasztaltad a repülést, a földet ég felé fordított tekintettel járod, ahol egykor ott lehettél és ahova mindig visszavágysz.
Leonardo Da Vinci
Jomadar
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 848
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2008.02.04. 17:46

Résztvevők: Santoro

-Már megbocsásson, de aki imígy lopózik tisztességes házba, valahonnan kapott már fülest, hogy érdemes. Szabad tudnom, kinek a nevében jár el? És ne fordítson egy nemesnek hátat, ha beszélnek önhöz és még nem bocsájtották el!-hallod fojtott hangját. Dühös, de még nem hívta az őrséget. Viszont páran már felétek tekintgettek a járókelők között, s ama urak közül is kettő, akikkel Orseolo ebédelt. Igaz, ők vállvonogatás és halk megjegyzéstétel után odébbállnak. Tudod, Orseolo itt ismert arc, te nem. Ha vitába keveredtek, vagy felidegesíted, az ő pártjára állnak, nem a tiédre.
Félfordulatban viszont ismerős arc kerül látókörödbe: a hölgyemény, kivel töltöttél együtt egy forró délutánt a levél megkapása után. Most tűzpiros ruhában üldögélt egy kávéház teraszán, pimasz mosollyal figyelte, hogyan boldogulsz. Nicsak, szemmel tart téged?! Vagy véletlen egybeesés?
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Saggaras Zenir » 2008.02.04. 18:07

Santoro

-Ön szerint, ha szándékaim tisztességtelenek lennének, felfedtem volna kilétemet maga elött jó uram? -mondja miután visszafordul a nemes felé.-Nos ha kiadnám informátorom, annak sok értelme nem lenne, mert ő a kilétét úgyis tagadná, de helyi forrásokból értesültem. Akkor már csak egy kérdésem van, önnek nincs szüksége egy szakértőre, vagy úgy érzi hogy a megbízást kiterjeszti rám is?

<Az emberek ilyenkor mindig hajlamosak a másodikat elfogadni, ráadásul érzik, ha egy lehetőségtől elesnek akkor mindig nagyobb az esélye annak hogy három kézzel kapnak utána.>

<Nincsak az atya szemmel tarttat, nem szép dolog tőle, de hátha elkaphatom a kicsikét majd még egy körre.>
Saggaras Zenir
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2008.02.05. 10:29

Résztvevők: Santoro

-Ön szerint az a tisztességes, hog álruhában belopózik egy tiszteletre méltó úr házába?! Már megbocsásson, de az lett volna a tiszta út, ha az én házamban, igazi arcával keres meg, leülünk egy asztalhoz, és megbeszéljük!-simít végig szakállán indulatosan.
-Tehát van megbízója. Talán pont az egyik konkurensem, aki élősködik a bajomon. Hiába ajánlkozott fel nekem, mivel más nevében van itt, akár felfogadom, akár nem, a megbízójának tartozik elszámolással, nem nekem. Helyi forrás pedig csak én vagyok, így még gyanúsabb a dolog. Sajnálom, uram, de mivel ön mögött még egy árny képe kezd kirajzolódni, nem tudom elhinni, hogy önzetlen jó szándék vezérli. Nem bízom önben, így nem vonhatom be valamibe, amit már úgy is nagyon jól tud. Üzenem a megbízójának, hogy egy hullarabló keselyű és ha még egyszer van képe az embereit hozzám küldeni, vagy alkalmatlankodni, megüti a bokáját! Alá szolgája!-csapta össze bokáját és kocsijához sietett, beleült. A kocsis sötét szemekkel nézett rád.
Méghogy egy pap majd megüti a bokáját! orseolonak lila gőze sincs arról, kinek a nevében jársz el. Viszont úgy fest, saját utakon kell majd járnod, és nagyon de nagyon óvatosan. Orseoloból kinézed, képes riasztani frissen bérelt embereit, hogy ügyeljenek egy kullancsra. Már ha felismernek :P
Egy elegáns mellényű férfi ért melléd:

-Elnézést uram, az a hölgy ott a teraszon szeretné meghívni magát egy kávéra. Mit üzenjek neki, elfogadja?
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Alauron » 2008.02.05. 21:23

(Mauno)

Mikor visszatér vendéglátójához elbúcsúzik tőle:
- Noss, nemes barátom, mint vártam elszólít az ígéretem, hogy Orseoló úron segítsek. De nem feledlek, jóemlékezetemben megőzöm az összes percet mit házadban töltöttem, s visszatérek még. Addigis Nagylelkű Afzal, legyen csak mégnagyobb gazdagságod, erényeid pedig sose apadjanak!
Holmilyát, ami nem túl sok, mind összepakoltatja az egyik szolgával, és feltett szándéka magával vinni a lovát, a nemesvérű ilanori telivért. Nem azért mintha a kényelmes kocsikázás helyett őt választaná, de akármikor szükség lehet rá, és nem olyan fukar, hogy pusztán spórolásból otthagyja.

//Ha elindultunk akkor írok arról, milyen is Mauno útitársként.//
Ne légy ma ez,
holnap emez,
s jövőre ismét
mást szemezz.
Érc légy, mely
mindig egy marad,

(Henrik Ibsen)
Alauron
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Jomadar » 2008.02.07. 11:09

(Armon)

A szállásán sietve összepakol. Ha nem találja ott zenész cimboráját, akkor egy rövidke levélben elbúcsúzik tőle.

Kedves barátom!

Engem most néhány hétre elszólít egy fontos ügy, sajnos még elbúcsúzni sem maradt időm. Nagyon köszönöm, amit értem tettél, és köszönöm, hogy ezen a számomra olykor távoli vidéken barátoddá fogadtál. Vigyázz magadra és ne hagyd, hogy páratlan muzsikus lelked bármi is veszélyeztesse.
Tisztelettel
Armon Vilonio
Ki egyszer megtapasztaltad a repülést, a földet ég felé fordított tekintettel járod, ahol egykor ott lehettél és ahova mindig visszavágysz.
Leonardo Da Vinci
Jomadar
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2008.02.08. 10:39

//Inkább haladjunk :P Senki nem marad le semmiről//

Résztvevők: egyelőre Mauno, Armon, Ambrose

Indulás előtt és akkor
Ambrose-t nem észrevenni lehetetlenség. A férfi igen szeret feltűnően, mondhatni kirívóan öltözködni. Vajon mért? Hisz már eleve olyan külsővel áldotta-verte meg istene, hogy rongyokban is tündökölne, de ő tesz rá egy lapáttal. Jól fejlett hiúság élhet benne, önimádattal kiegészülve :) No de ki hiba nélkül való az emberek között? :P
Üzenethagyások után összeverődött a kis csapat egy kocsinál, ami körül sertepertélt már kocsisa. A lovak útra készen, frissen pucolhatták le a kocsi oldalát. Shadon címere és a Vittadora cégére osztozott ajtaján. A kocsis Andreas néven mutatkozott be, csomagjaitokat felszíjazta a kocsi hátához, tetejére, mennyiségtől függően. Orseolo valóban rendezett mindent, tudott rólatok, várt személyetekre. Másfél hónapos útról tett említést. Haj, Armon, nem pár hétre kerülsz távol alkalmi cimborádtól!
Andreas egy üzenetet adott át nektek, amit Orseolo saját keze írásával készített, benne arra hívta fel figyelmeteket, hogy legyetek óvatosak, szemek bukkantak fel, kik a kelleténél nagyobb figyelemmel adóznak készülődő utatoknak. Úgy tűnik, a nemes ügye csak kiszivárgott. Sajnálatos tény, de ez még több izgalmat csöpögtethet a dologba.

Az első hét
Taronától Salmo városáig jutottatok el ez alatt az idő alatt. Orseolo figyelmeztetése és éles figyelmetek ellenére sem láttatok gyanús, utánatok szaglászó alakot. Az ördög nem alszik, még a nemesnek lehetett alapos oka tartani szimatolástól. Főleg, hogy világítótoronyként rikított ki közületek Ambrose, így a hülye nem téveszt szem elől titeket :P
Tarona partjaitól hegyek közé kerültetek, vesztett a levegő párás leheletéből, s Salmohoz közeledve földi paradicsommá vált a környezet: zsíros földek, hízott állatok, háborítatlan őszi erdők és mezők szaladtak el kocsitok mellett. Az esti szállásotokra szavatok nem lehetett. Módos utazók számára majdnemhogy otthoni kényelmet biztosítottak. Beljebb kerülve az országba, lassan Maunora helyeződött a figyelem: ő teljhes egészében shadoni izléstől elütő ruhákban pompázott, bőre színe is másképp volt sötét, mint az északi shadoni népeké, így már ketten hívták fel a figyelmet rátok. :) Vajon ez most hasznot hoz, vagy árt nektek? Minden attól függ, figyelemben kívántok-e fürdőzni.
Salmoban két napot álltatok, mert a kocsi egyik alkatrészét ki kellett cserélni, annak érdekében, hogy ne legyen vele a továbbiakban gond. Az időjárás szelesre fordult, de felhők nem hasasodtak fejetek felett, az eső elmaradt.

A második hét
Salmotol elértetek Shadlek városig. Itt már élénk úti forgalomba keveredtetek, kereskedők, parasztok jöttek-mentek állataikkal, szekereikkel, vagy lovascsoportok tarkították a mezőnyt. Egy ízben igazoltattak titeket Arhadek határában, különösen Mauno papírjait vették szemügyre. Egy útszéli kápolnácskánál csapatnyi parasztasszony kikövetelte, hogy Ambrose adjon réájuk áldást, mert meg voltak győződve arról, emberbőrbe bújt angyallal van dolguk, és erről az sem győzte meg őket, ha esküdöztök nekik. Addig nem mehetettetek tovább, míg a piperkőc nemes a nők kedvére nem tett. Kivételesen viszont eme asszonyok nema férfitól estek hasra, hanem az isteni lénytől, így ha Ambrose földiesebb érzéseket is ki akar fejezni, mondjuk felcsípni egy szebbiket, nem értik, mert egy angyal és egy ember szemükben összeférhetetlen, s egy égi teremtménynek nem lehetnek ilyen vágyai :P Kit fáraszthat ez a tévedés, kit mulattathat a hűhó, amit Ambrose megjelenésével kivált.
Shadlekben a szállásotokon 4 bajvívó megkérte Armont, hogy muzsikáljon kicsit, szeretnék hallani, egy messziről jött zenész tarsolyában milyen zene lapul. A kedv megjött egy kis eszemiszomhoz, s mirer mauno kettőt lesett, horgára akadt egy fekete szemű leányzó. Más kérdés, hogy másnap sürgősen tovább kellett állni, nehogy a lány bajvívó testvére rájöjjön a "megbecstelenítésre" és elégtételt vegyen.

A harmadik és negyedik hét
Shadlek és Viadomo városa között majdnem a senki földje várt rátok. Elmaradt az eleven lüktetés, a vidéki élet idillje, piszok nagy alföld ölelt keblére titeket, fűtengerrel, szilaj szelekkel, és hegyes esőcseppekkel. Megérkezett az őszi esőzés, és itt már csak húzósan volt megoldva a szállás. Egy ízben a felázott föld miatt sajnos a kocsiban kellett éjszakázni, jobb híján egymás vállának dőlve aludni, nyakig betakarózva. Viadomotól 3 napra fél napon keresztül lovas csapat követett titeket a távolból, de nem közelített meg titeket. A kocsis sem aggódott, szerinte akiket láttatok, valami nomád nép tagjai lehettek, nem fosztogatók.
Viadomo lélegzetelállító látványt nyújtott két csúcs közé épülve. A hegy már önmagában tekintélyparancsolóan meredt az alföld felé, no de a tetejébe rakott város különösen impozáns volt. Ennyi paplovagot egy helyen, no meg dámaforma asszonyt nem igen látattok. Ambrose ismét olyan helyen járt, ahol Domvik helyett egy másik istent tiszteltek, s annak lovagjai tapodták az utca kövét, s a nők nem a te urad, hanem Dreinát követik. Bizony itt kevés lehetőség adódott szórakozásra. A sok fehér ujjast és bíbor pantallót viselő férfi nem adott teret nőkkel való ismerkedésre, és Maunot egzotikus külseje, Ambrose-t feltűnősködése miatt bámulták meg. Akkor is, ha eddigra a hideg miatt visszafogottabban öltözködött is, az arcára nem húzhatott zsákot :P
Ebben a városban kicsit elidőztetek, így gyönyörködhetettek a hídban, ami a Salumion hegy szakadéka felett ívelt át, összekötve a város két részét.

A következő 3 nap
Elhagyva Viadomo hegyi városát, átjutva a Salumionon, annak déli nyúlványának lábánál folytattátok utatokat Sempyer felé. Nem sokat tudtatok a városról -kivéve Ambrose-t...-, azt beszélték róla, hogy egy része a földbe nyúlik és barlangrendszerekben folytatódik, továbbá lakosai szókimondók hírében állnak, nem szeretiuk a cicomát, így akin fodrokat, giccseket látnak, könnyen nyelvükre vehetik. :) Suttogták, anők dús keblűek arrafelé, s szoknya helyett szűk nadrágot hordanak! Nők, nadrágban? na, ezt saját szemmel is látni kell!
Dreina helyett Arelt, Dartont, Kyelt meg kis mértékben Uwelt imádták, sokkal lazább város várt tehát rátok, mint a rendezett Viadomo.
Éreztétek, itt már valóban hidegebb van. Selyemingeknek, csinos, ám vékony ruhadaraboknak nem volt haszna, csak a meleg, vastag öltözetnek. Persze felszerelkezni előre a viszontagságokra Viadomoban volt lehetősgé, éreztétek tulajdon bőrötökön, itt emléke sincs a taronai parti enyhülésnek.
Kocsitok ablakából sárga füvű sztyepp laknáiból egyre gyalkrabban meredt ki gömbölyű mészkőhalom, akár ha egy óriás szétszórta volna őket. Vadregényes látványt nyújtott egy ilyen sziklán ülő lány látványa is, akinek hosszú homokszín haját lobogtatta a szél, közben lábaira fekete nadrág simult, prémszegélyes kabát borult vállaira, s intett a kocsisotoknak, aki viszonozta ezt.

-Egy óra, és már a városon belül leszünk!-kiáltott le Andreas hozzátok.

*

No, lássuk csak. Most, az úti események függvényében kiegészíthetitek, leírhatjátok, mivel töltitek el az időt, melyik útitársatokkal hogyan ismerkedtetek, és mennyire.
-kérek vásárlási listát, ha Viadomoban az időjárásra való tekintettek vesztek valamit
-Saggaras! Nem felejtettelek el, a te szemszögödből is elmesélem, hogyan zajlott az utazás :)
És osztogattam pontokat... :P
Ambrose
A karid második szintűként csatlakozott a kalandba. Tehát az OM-UT szintlépéses pontok szerinti második szinthez elég minimumponttal, azaz 3-mal indult. Kaptál +2 pontot, még pedig a Ximenától való infószerzés miatt, a párbaj elvégzéséért és az egoista, nőzős kari kijátszásáért :) Összesen tehát most van 5 pontod, még kettő kell ahhoz, hogy szintet léphess.
Armon
A karid negyedik szintűként csatlakozott a kalandba. Az OM-UT szintlépéses pontok szerinti negyedik szinthez elég minimumponttal, azaz 12-vel indult. Kaptál +2 pontot, még pedig a romantikus zenész megtestesítéséért, a feladat elvállalásáért, a kaland haladását elősegítő magatartásért :) Összesen tehát van 14 pontod, még 4 pont kell ahhoz, hogy szintet léphess.
Mauno
A karid második szintűként csatlakozott a kalandba, de mivel nyíltban már volt egy pontod a második szinthez elég minimumon felül, így nem 3, hanem 4 ponttal kezdted. Kaptál +2 pontot karikijátszásért, és a pofátlan ingyenélésedért Afzalnál :P Jelenleg 6 pontos van összesen, még egy kell ahhoz, hogy szintet léphess.
Santoro
A kari harmadik szintűként csatlakozott a kalandba. Tehát az OM-UT szintlépéses pontok értelmében ehhez a szinthez elég minimumponttal, azaz 7-tel indult (nem 12-vel, ahogy az adatlapodon szerepelt). Kaptál +2 pontot az ügyes álcázásért, öreg nénis beetetésért Luminoéknál, erőfeszítésekért, amit a bekerülésért elkövettél. Jelenleg összesen 9 pontod van, és még három kell ahhoz, hogy szintet léphess.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ayana » 2008.02.10. 14:23

//Ambrose az úton:

Látszik rajta, hogy élvezi, ha feltűnést kelthet, főleg, hogyha fehérnép sündörög körülötte, illetve ha ő kerülhet a közelükbe. Már az út elején kiderül, hogy bizony nem olyan makulátlanok az erkölcsei, mint amilyen a külseje, hiszen egyetlen röpke alkalmat sem szalaszt el, ha szép nő kerül az útjába. Persze nem erőszakos, a maga udvarias, behízelgő módján próbálja ágyába édesgetni a kivételes szépségű nőket, társadalmi helyzetüktől függetlenül. Hódításairól egyébként nem nagyon beszél, ha rákérdeznek, akkor esetleg kaphatnak egy költői választ, de konkrét részletekről nem számol be.
De nemcsak a szép nőkhöz vonzódik. Egy idilli tájon áthaladva tökéletes átéléssel tud beszélni az elétek táruló látványról, vagy éppen csillogó szemekkel némám elmerengve bámul ki a kocsi ablakán.
A naplójában szinte mindennap ír, néha versekkel is próbálkozik, ezeket örömmel fel is olvassa nektek. Bár a költeményei nem mestermunkák, de a művészetekre fogékony lelkeknek nem kínszenvedés végighallgatni őket.
Ha mulatozásra került a sor, mindig mértékkel fogyasztott bort, s abból is a jobbféléket.
Amikor a kocsiban kellett éjszakázni, akkor teljesen kitört rajta a pánik. Valószínűleg azon az éjszakán mindenkinek kellemetlenséget okozott. Nem tudott hol megmosdani, útiruhájában kellett aludnia, a borotválkozást is hanyagolnia kellett, ételhez se volt kedve nyúlni úgy, hogy nem volt előtte asztal és rendes teríték. Folyton a hidegre panaszkodott és arra, hogy ez nem tesz jót a bőrének, se a szervezetének. Ez az egész pedig kihatott másnapjára is, amikoris morgós volt, folyton tüsszögött és szipogott, úgy beszélt, mintha halálos betegséget kapott volna, szüntelenül elgémberedett végtagjairól panaszkodott és bárki akármit mondott, mindenre volt valami ellenvetése. Amint elérkezett a következő esti szállás, azonnal a szobájába rohant, hogy helyrehozza külsejét, s a vacsoránál már régi pompájában jelent meg, hirtelen még a náthája is elmúlott.
Mikor a kocsi már Viadomo felé robogott vígan, folyton az ott élő anyaiági rokonairól mesélt és fiatalkori kalandjairól, melyek ott estek meg unokaöccsével. Például azt is elmondja, hogy itt kezdődött a nőkkel való kapcsolata, de többet nem árul el róla.
Még mielőtt beértek volna a városba, futárt küldetett előre, hogy közölje rokonaival, a Shalarenekkel - egy katonacsaláddal -, hogy érkezik és szándékában áll meglátogatni őket "barátaival", egy festővel és egy hegedűművésszel. Ha Armon és Mauno nem bújnak ki valahogy a meghívás alól, akkor megismerkedhetnek Ambrose rokonaival és Odoval, az unokaöccsel - akiről már sokat hallhattak az elmúlt 1-2 napban, és akiről első pillantásra kiderül, hogy elég bizalmas viszonyban állnak. A rokonok kitörő örömmel üdvözlik Ambrose-t. Egy kis gyakorlásnak is szemtanúi lehetnek. A múltkori párbajon is kitűnt, hogy a nemes jól bánik a bajvívótőrrel, de ezúttal az is kiderül, hogy valószínűleg hosszúkarddal a kezében született, hiszen mesterien bánik vele. Nem hiába, jó kiképzői voltak a viadomoiak.
A hegyi városban Ambrose felszereli magát még plusz két váltás melegruhával, mert ugyan készült a hidegre, de már elfeledte, hogy ezen a vidéken a hideg hidegebb, mint Shadonban. Így hát úticsomagja mérete nőtt, öltözéke viszont - nagy bánatára - hétköznapibbá változott, így külsejére még nagyobb gondot kezdett fordítani, beszerezett néhány bőrápoló krémet is, nehogy a hűvös levegő kikezdje arcát.
Viadomo elhagyása után hangulata kissé komorrá vált, mert nem tudja, vajon sempyeri rokonai hogyan fogadnák, ezért egyelőre nem tudatja velük, hogy a városba érkezett.

Családi háttér röviden:
Ambrose nagyapja eredendően sempyeri, de a Certino család kiadta az útját egy családi viszály miatt (nagyapja és testvére ugyanarra a kisasszonyra vetettek szemet). A nagyapa végül Viadomóban újból szerelemre lelt és asszonyát magával vitte Shadonba, ott birtokot vettek, majd lányukat, Adenát - Ambrose anyját -, összeházasították egy helyi nemessel, Mortimer con Seros-szal. Nekik három fiuk született, Inever, Arunos és Ambrose. Illetve a három fivérnek lett volna egy kishúga is, de a lány halva született, melybe Ambrose anyja belebetegedett, s azóta is úgy él, mintha kísértet lenne.
Inever bátyja már nős, Arunor viszont még nem köttette be a fejét, egyelőre apjának segít, és melleslet Ambrose vele áll bizalmas kapcsolatban Odon kívül. //
Ambrose con Seros (Örökség - Zárt kaland)

"Ha már nem tudod elvarázsolni a fiatalembereket, legalább sokkold őket!" (Lulu Wang)
Ayana
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 787
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Alauron » 2008.02.10. 22:49

(Mauno)

Az utazás során sokat nevet társai történetein, és előadásain, s nem marad el mögöttük mennyiségben. Ő inkább arról mesél merre járt-kelt a világban, így terítékre került Erion nevezetességei, a dwoonok földje, Tiadlan, és Damak is. Hacsak társait nem untatja ezekkel, igazán sokat tud mesélni róluk főleg Erionról, ami az ő hazája. Igen büszkén mesél utazásairól, és világlátottságával igyekszik kimutatni hogy milyen tapasztalt, megemlít továbba néhány furcsa dolgot is, amit látott, vagy tapasztalt, mint például Grokht Hrutma-t, a khál harcost, aki a barátja, s elmeséli annak nagy küzdelmét a Rivini Arénában...

Ő maga is elég nagyra van saját személyével, de ellentétben Ambrose-zal, sőt talán pont azért mert a másik férfi jelen van, nem a szépségre helyez nagy hangsúlyt. Mert bár tagadhatatlanul Mauno is nagyon sármos fickó, aki ezzel teljesen tisztában van, mégis úgy csinál, mintha ez a legtermészetesebb, másodlágos dolog lenne, s inkább tapasztalatait igyekszik megcsillogtatni. Nem vérre menő rivalizáció ez a két férfiszépség közt, inkább olyan torzalkodásféle, ami a nők sajátja.

Az út alatt visszfogottan szemléli a tájat, mintha annyit látott volna már belőle, hogy neki legalábbis nem nagyon lenne újdonság benne, belül viszont igen kiesnek találja Shadont, főleg a shadleki leányzó győzi meg hazája vendégszeretetéről. A mutalozás, és a finom ital azért tőle se áll messze, szívesen kártyázik is a két férfival, sőt akár hajlandó tanítani is nekik egy-két játszma menetét az út alatt...ezalkalommam teljesen tisztességes, baráti alapon. Viadomoban készít néhány skiccet amit később felhasználhat, és vásárol egy egész hosszú kabátot is, ami jó vastag, hogy ne fázzon. Egy futó gondolat erejéig eszébe jut, hogy meglátogassa valamely szentélyt, de aztán letesz róla...

<Egy óra csupán? Kár, hogy nem számoltam a napokat, de már ideje is, hogy végre rendes ágyban, és oda való társaságban leljen rám az éjj. Egy óra és újabb nagyváros lesz rajta azon a listán ahol már jártam, repdesni fogok, ha olyan csinosak a nők, mint az a buckán> Kinéz, és ő is odaint a lánynak, aztán mosolyogva visszahajol a társaihoz, szemével egy elismerő pillantást küld rájuk, jelezvén szép a táj, és minden tartozéka odakinn, érdemes kinézni.
- Errefelé a fiatal nők olyan magaslatokról keresik a megfelelő urat maguknak? :)
Ne légy ma ez,
holnap emez,
s jövőre ismét
mást szemezz.
Érc légy, mely
mindig egy marad,

(Henrik Ibsen)
Alauron
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Jomadar » 2008.02.11. 7:58

(Armon)

Ha Ambrose olyan verset fabrikál, ami kedvére való, megpróbálja felvenni a ritmusát és dalt szőni belőle. Ha sikerül, első pihenőjükön el is kezdi játszani. Persze nem érzi az eredeti verziót kőbe vésettnek, ha valamit nem érez helyénvalónak, simán átírja még akkor is, ha azután rá sem lehet ismerni.
Élvezettel hallgatja a történeteket.
Első adandó alkalommal kerít magának megfelelően meleg öltözetet.
Amikor Mauno lelkesen integet a lánynak, nem szól, hogy a nap sütésének szöge és a lány helyzete miatt, a lány bizony csak a kocsist és a kocsit látja, az integetésből vajmi keveset.
* Még képes lenne kinyitni az ajtót, úgy integetni nagy lelkesedésében, ami nem kis akrobatamutatvány egy ilyen sziklás úton. *
Az új tájak látványát élvezettel issza magába, bár a hosszú kocsiút kezd unalmassá válni. A meghívást Ambrose rokonaihoz örömmel fogadja.
Leonardo Da Vinci
Jomadar
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
422 hozzászólás • Oldal: 17 / 29 • 1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 29

Vissza: Régi Kalandok...