• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

A Quiron-tengeren

Szivárványszín gyöngyszemek szegélyezik a vén Quiron-tenger déli partjait...

Moderátorok: Airun Al Marem, Admin

Hozzászólás küldése
110 hozzászólás • Oldal: 1 / 8 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 8

A Quiron-tengeren

HozzászólásSzerző: Airun Al Marem » 2008.01.15. 5:21

A Quiron-tenger, a Keleti-óceán hatalmas melléktengere komoly próba elé állítja a vizein hajózókat: méretei miatt saját belső áramlási és szélrendszerrel rendelkezik, északi és déli partja között 1000-1500 mérföld a távolság – amit csak parti hajózásra alkalmas bárkákkal átszelni lehetetlenséggel határos – hosszában pedig bő 3000 mérföld. Az árapály rajta viszonylag csekély, az egy ynevi lábat sem éri el.
A keleti, nagyobbik medence lényegesen sekélyebb, és mélyéről időnként faragott kövek, érthetetlen rendeltetésű tárgyak maradványai kerülnek elő. Felszínét számos sziget tarkítja, ezek közül a legnagyobbak a Toronhoz tartozó Szindvil-tűzhányólánc tagjai. A szeszélyes vizek zátonyai számos hajó pusztulását okozták már, mivel a kartográfusok erőfeszítései dacára sem sikerült mindet feltérképezni. A keleti medence állatvilága szinte teljesen megegyezik a nyílt óceánéval, noha a legnagyobb felszínközeli ragadozók – a hírhedt vöröscápák vagy a narválok – nem igazán fordulnak elő a langyos beltengerben.

"...a hajnal a szabad ég alatt, a rákövetkezõ a dorani országút egy apró fogadójában találta. Meghalgatta a legfrissebb híreket, megtérített egy hegyi rablót, aki az élmény hatására tíz arannyal támogatta Darton evilági birodalmának ügyét..."
Airun Al Marem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 307
Vissza a tetejére

Re: Szárazon vagy vízen, két városállam között...

HozzászólásSzerző: Airun Al Marem » 2008.01.29. 12:44

*Reggel a szokásos hánykoldóásra kelsz, hiába ezek avízek teljesen mások mint az ordani hajózás. Sokkal nagyobbak a hullámok. Mikor felmész a tatra, látod, hogy szép napos időnek nézetk elébe, és a szél is nektek kedvez. A két árbócos karakalla csak úgy hasítja a vízet.*

-Jó reggelt Ayila!

*Köszönt téged vidáman, Amadeus con Gillian utitársad a délceg krad lovag. Ki maga, is egy titok nyomában jár erre felé, ám arról nem bizonyosodtál még meg, hogy csak az uti cél közös vagy maga a titok is.*

-Milyen szép napra ébredtünk, a kapitány szerint estére be is futunk Mileába.

*Milea az első célpont, it éritek el a kontinens sztárazföldjét. Ez Antera királyságának egyik tengeri bástyája, ahogy mestredtől hallottad. De tényleg hol a mstered?*
"...a hajnal a szabad ég alatt, a rákövetkezõ a dorani országút egy apró fogadójában találta. Meghalgatta a legfrissebb híreket, megtérített egy hegyi rablót, aki az élmény hatására tíz arannyal támogatta Darton evilági birodalmának ügyét..."
Airun Al Marem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Niobe » 2008.01.29. 22:22

( Ayila Shedar)

*Lassan felvánszorgok a lépcsőn a tatra.*

< Nem vagyok én hozzászokva a tengeri utazáshoz, pláne nem az ilyen hosszúhoz. Még aludni sem lehet normálisan ebben a szörnyű hánykolódásban. >

*Próbálom az arcomból kisimítani a hajamat, de rájövök ez hiábavaló próbálkozás lesz.
A nevem hallatán odafordulok a hang irányába és elmosolyodok.*

- Önnek is jó reggelt kedves Amadeus.
*Szólok kissé álmos hangon és felnézek egy pillanatra a napra*

- Tényleg szép napunk lesz és épp ideje, hogy szárazföldre tegyem a lábam, már kicsit unom a tengert.
*Majd ismét rámosolygok.*

*Körbenézek, miközben homlokomat ráncolom és szemeimmel a mestert keresem. Aztán eszembe jut:*

<Bezzeg ő tud édesen aludni. Még csak hányingere sincs a sok hullámzástól és gondja se az evéssel. Én viszont rendszerint kihagyom a vacsorát. >

*E gondolat hatására kicsit megkordul a gyomrom. Visszafordulok a lovaghoz.*

- Apropó reggel, reggelizett már? Mert én nagyon éhes vagyok. Csatlakozna esetleg hozzám?
" Légy őszinte és csak a becsületre adj,
Ne mondj ki szót, mely nem a szívedből fakad. "
Niobe
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 774
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Airun Al Marem » 2008.01.29. 23:06

-Nos köszönöm az invitálást! Szíves örömest elfogadom! - Mondja a finom modorú Amadeus. Majd rád mosolyog. Ezután a lépcsőhöz mentek, ő udvariassan előre enged. Hiába ő inkább a nőt látja bnned, mint a harcost vagy a tűzvarázslót. - Igen azt sejtettem, hogy éhes hisz tegnap nem vacsorázott körünkben.

*Mint látod a legénység éppen most cserélődik ki, az éjszakások most mennek a kabinjukba, a reggeliző matrózok, pediug most végeztek a mai reggeli szárított gyümölcs és sajt adagjukkal. Ezen felbuzdulva ti is a hajó kis étkezőjébe veszitek az irányt, ahol két hosszú asztal van tíz tíz hellyel, ám ez az egész hajó legénységének egyszerre kicsi.*
Airun Al Marem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Niobe » 2008.01.30. 9:40

(Ayila Shedar)

*Egy fejbiccentéssel megköszönöm az udvarias gesztust és előremegyek.*

<Hm... Udvarias, délceg, finom modorú, és odafigyel a részletekre. Jó lesz vigyázni, még bajban leszek a végén az érzéseimmel. Hiába még tapasztalatlan vagyok. >

*Leérve a lépcsőn és látván a távozó matrózokat megszólalok:*

-Ön igen jó megfigyelő, és ha jól látom talán még helyet is fogunk találni.

*Majd szétnézek, nincs -e itt a mesterem, ha igen, akkor felé veszem az írányt, ha nem és találok két egymással szembeni szabad helyet, akkor pedig arra megyek. *
Niobe
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Airun Al Marem » 2008.01.30. 19:15

*Nos igen, érzeted jó volt, hisz az ebédlő teljesen üres volt, pont a matrózok után csak ti egyedül akartatok reggelizni.*

-Hát ahogy látom, hely szükében nem leszünk.

*Fordul hozzád mosolyogva, majd az egyik asztal közepén foglal helyet és téged is magával szemben invitál.*

-Oh de buta vagyok, így nehezen jutunk reggelihez.

*Mondja majd feláll, és egy tálaló ablakhoz megy, ahonnét elvesz egy nagyobb tálat, amiben szárított gyümölcs és sajt van, meg két tányért. Persze minden eszköz fából készült.*

*Mestered még mindig sehol.*
Airun Al Marem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Niobe » 2008.01.30. 21:14

( Ayila Shedar )

* Örömmel tölt el, hogy nem kell a matrózok kíváncsi és sóvárgó tekintetét elviselnem. Majd mosolyogva én is helyet foglalok, szemben a lovaggal. *

* Halkan kuncogok egyet, ahogy Amadeus hirtelen kijelentését meghallom. *

- Ha kérhetem, hozzon nekem még egy tányért, ha van. Szeretnék a reggeli végeztével a mesteremnek is vinni egy kis harapnivalót. Nem venném a lelkemre, ha miattam éhen halna.

* Majd kissé gonoszkásan elmosolyodok. *

- Bár ha jobban belegondolok, a nagy hús és ínyenc ételek imádata mellett nem tudom elképzelni, hogyan képes elviselni ezeket az egyszerű és kissé szerény ételeket. Ha emlékeim nem csalnak, hosszú tanulóéveim alatt nagyon sokszor tapasztaltam nála nagyobb szigort és több tennivaló csak azért, mert aznap nem a fogára való ételt kapott az iskolában.

< Miért nincs normális evőeszköz ebben a konyhában? A tőrömet meg csak nem fogom arra használni.*
Niobe
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Airun Al Marem » 2008.01.31. 0:05

*Természetesen kérésednek eleget téve hoz neked még egy tányért.*

-Nos ez lehetséges, ám azt mégsem lehet elvárni pláne az út vége felé a hajó szakácaitól, hoghy minden reggel szalonnát tálaljanak elénk, vagy már reggelire egy sült ökör mámoritó illata csapja meg az orrunkat. Vagy nem ért egyet kedves?

*Majd előveszi kis tőrét, és egy nagyobb darab sajtot leszel magának, és néhány gyümölcsöt tezs tányérjára. Azok falatozásába kezd.*

-Elnézést de evőeszközt sajnos semmerre sem leltem, ha gondolja itt az enyém használja egészséggel.

*Nyújtja feléd tőrét, ami egyszerű, ám strapabíró darabnak látszódik, semmi dísz vagy gics.*
Airun Al Marem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Niobe » 2008.01.31. 9:29

( Ayila Shedar )

- Nekem nem gond, nem én vagyok ennyire húsevő. Hiába, elfelejtette már a mester, hogy mi az a kalandozás. Pedig öreg harcosnak számít e téren. Valljuk be na, elkényelmesedett.

< Hát igen, látszik, hogy tapasztalt utazó, bármilyen egyszerű dologról van is szó, mint a kés. >

* Elveszem tőle a kést. *

-Köszönöm. Jó étvágyat kívánok.

* Leszelek egy közepes darabka sajtot, felkockázom apró falatokra és néhány gyümölcsöt teszek mellé a tányéromra. Majd egy kicsivel nagyobb sajtot is vágok és néhány gyümölccsel együtt a másik tányérra teszem. Azután én is nekilátok a falatozásnak. *

< Kellene egy kis innivaló is >

* Két falat után körbenézek, hogy van e valahol víz és pohár *
Niobe
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Airun Al Marem » 2008.02.01. 23:50

-Köszönöm, viszont kívánom!

*Mondja neked egy mosoly kíséretében. Majd ő is falatozgatni kezd. Körbetekintesz, és két bőr kulacsot, meg fa poharakat pillantasz meg. HA odamész látod, hogy az egyikben tej van a másikban valószínűleg híg bor, a víz már rég megposhadt volna, a tej meg valószínű a hajón lévő kecskétől van.*
Airun Al Marem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Niobe » 2008.02.02. 10:05

( Ayila Shedar )

* Felállok, és odasétálok a bőr kulacsokhoz. Látom, hogy az egyikben tej van, a másikban borféle az illata és színe alapján *

< Mit nem adnék most egy pohár hideg finom vízért. >

< Tej? -gondolkodok el egy pillanatra, hát persze, van kecske a hajón >

- Találtam tejet és valami borfélét. Önnek mit önthetek?

* Tekintek egy pillanatra Amadeusra kérdőn *

* Míg a válaszra várok, addig kiöntök két pohárba tejet, magamnak és a mesternek. *
Niobe
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Airun Al Marem » 2008.02.02. 12:41

*Lenyeli a falatot majd úgy válaszol neked kurtán, de kedves mosolyal, hogy tejet kér. Megpróbálod összefogni a három poharat és úgy indulsz az asztal felé, ám mikor elindulnál fejed felszeged, Amadeus már elötted áll, elég közel.*

-Engedje meg hadd segítsek.

*Mosolyog rád barátságosan és a szemedbe néz a tüzes tekintetű férfi.*
Airun Al Marem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Niobe » 2008.02.02. 18:20

( Ayila Shedar )

< Úgy látszik, morcos a kedves lovag, ha evés közben megzavarják. Na sebaj. Jó tudni. >

* Kicsit ügyetlenkedek a három pohárral, de sikerül összefogni őket. Szép lassan megfordulok, igyekszek, ki ne csússzon egyik sem a kezemből. Meg se hallom, ahogy a lovag mögém lép.*

* Felemelem a fejem és hirtelen meglepődve tapasztalom, hogy a lovag kedves mosollyal az arcán előttem áll, és felajánlja segítségét. *

* Szemébe nézek, látom tüzes tekintetét. Ettől azonnal zavarba jövök és érzem arcom szinte ég, annyira elpirulok. Kezeim megremegnek, és ha nem szedem össze azonnal magam, bizony elejtem az összes poharat. *
Niobe
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Airun Al Marem » 2008.02.04. 12:38

*Nos a férfi tényleg összezavart így a három pohár kicsit megremegett a kezedben, ezáltal a középső ki is csúszott a kezedből, és a földre locsant belőle a tej.*

-Ohh elnézést nem akartam megilyeszteni.

*Néztek körül valami törlő alkalmatosság után, és találtok is egy rongot, amihez te hamarabb érsz hozzá mint a lovag, ám ő is érte kap, és meleg kezeit a tiedre tezsi. Ebben a pillanatbna egy másik hangra leszel figyelmes.*

-Jó reggelt!

*Hallod mestered katonás hangját. Aki frissen borotválva, makulátlan külsővel, lép be az étkezőbe.*
Airun Al Marem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Niobe » 2008.02.04. 21:14

( Ayila Shedar )

< Tipikus, a legjobb időzítés, vagy Sogron akarta így? >

* Kikapom a kezem a lovag keze alól, ügyelve arra, hogy a rongy is a kezemben legyen. *

-Jóó.. reggelt mester. Éép.. a reggelit készítem össze, csak ügyetlenségemben elejtettem az egyik pohár tejet.
* Kezdem a mondatot hirtelen akadozva zavaromban.

- Amadeus volt olyan kedves és lovagias, felajánlotta segítségét.
* Majd nem várva a válaszra, gyorsan leguggolok, és kicsit kapkodva felitatom a rongyra a tejet. *
* Ha végeztem, keresek egy helyet, ahová letehetem, és ha akad egy tiszta rongy, akkor abban megtörlöm a kezem. *
Niobe
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

Következő

Hozzászólás küldése
110 hozzászólás • Oldal: 1 / 8 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 8

Vissza: Északi Városállamok