Rychor Occhys (Arnan)
"Kegyetlen tréfát űz velem a Sorskovács... Vajon mekkora esélye lehetett annak, hogy pont ezzel a... Ninával találkozzak? Miért... miért pont engem környékezett meg a balszerencse? Hát nem voltam mindig óvatos? Nem választottam mindig megfontoltan a Jó Számok közül? Nem imádkoztam eleget az Éjszaka Úrnőjéhez?" - gondolkodom kicsit keserűen, de ahogy végig gondolom a történteket, elmosolyodom. "Hiszen feküdhetnék a padlón is átvágott torokkal... NEM! Morgena kegyes hozzám, csak mindig elégedetlen vagyok... Bocsásd meg kétségeimet. Bocsásd meg túlzott emberségem... hogy oly könnyen zavarba jövök, ha választanom kell. Te mutatod az utat, csak észre kell vegyem a jeleket..." - erre a gondolatra eszembe jut a hajnal. Kezem óvatosan ingem zsebe felé vándorol, s megérintem a tollat... az Ő ajándékát. Megnyugszom.
- Elég sokat tudsz egy nemes ház eseményeiről, ahhoz képest, hogy csaposként dolgozol - hunyorítok Todra. - Remélem a közeljövőben is támaszkodhatok jólinformáltságodra - kacsintok rá. Ezután ismét iszok a borból, s lassanként felkészülök a következő zenei blokkra. A fáradtságot érzem tagjaimban, de próbálom arcomon elrejteni jeleit. Talán egy-két órácskára még futja erőmből, de hogy utána mi lesz...