• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Erion falain kívűl

Ahol üzletelsz...

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
331 hozzászólás • Oldal: 8 / 23 • 1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 23

Re: A Kereskedőnegyeden kívűl

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2008.01.23. 14:34

JK: Ahham
Esemény: A Kalger-kolónián (törpfalu)

Hokwarg bólint egyet feléd:

-Persze, a fiúknak már szóltam de a bányászoknak még nem. Mint mindig most is a főtéren várunk rád.

Mikor kimentek a térre Hokvarg közli:

- A bányászok már elmenetek a goblinok által megtisztított járatokbe kitermelni, őket már nem tudtam elérni. De Brognar és Fagerlag a szállásukon beszélgetnek, véleményem szerint hamarosan ideérnek.
"Az anyagi érdek a kis jellemek nagy próbája, de a nemes jellemek számára még csak a legeslegkisebb. Aki megveti a pénzt, még korántsem talpig tisztességes ember."
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 1058
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2008.01.23. 19:51

-Kicsit az egyik nagybátyámra emlékeztet ő is ilyen volt rengeteget mesélt kalandjairól, sohasem kért segítséget egyedül járt. Míg egyszer túl nagy fába vágta a fejszéjét épp sikerült megmenekülnie, Tooma vele volt. Utánna elfogadta a segítséget. Remélem ő nem így tanulja meg a dolgokat.
Nem az a lényeg kinek van kezében fegyver, hanem az ki üt először.-harcművész
Nem az a lényeg hogy ki üt először, hanem hogy legyen sör-Tooma pap

Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld...

Először ütünk aztán nem kérdezünk semmit...-törpe taktikai útmutató
Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1638
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sessaryen » 2008.01.24. 0:42

(Ahham)

*Sietve elindulok tisztálkodni, összeszedve a szükséges holmikat hozzá. Sajnos a borotválkozást nem úszhatom meg ma sem, így Hokwargtól kérek elnézést:*

- Bocsáss meg, nekem még meg kell tisztálkodnom, mielőtt a többiek elé állok. Kérlek maradj és fejezd be a reggelid!
- Ahham, szóval már bányásznak az itteniek. Pár harcost tudunk nélkülözni, nehogy a goblinok maradéka rajtuk üssön. Talán egy felderítő csapatot ki kellene küldenünk. - gondolkozom hangosan még Hokwarg előtt.

Aztán gyorsan a mosdótálhoz sietek, lemosakszom, majd a borotválkozáshoz látok. Sietek, nehogy rám kelljen bárkinek is várnia. Ha megvágom magam, hát megvágom, nem foglalkozom vele. Legalább a vágások eszembe juttatják, hogy még élek. Megaztán az orkok bányáiban volt rosszabb is...*
"Bocsáss meg! Eszemet az idő meg nem óvta,
Most fekete,fakó, mint könyv, múlt mélyiből."

Dale Avery: A Renegát
Sessaryen
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 984
ZK Karakter: Torum - Belső ellenség /Warhammer/
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2008.01.24. 19:41

JK: Ahham és Brognar

(Brognar)

Fagerlag felsóhat:

-Nos, mindegyimk törp gyerek még 100 év alatt. Nina 50 éves, az én szememben még éretlen kamasz. No, de, -mondja és felemelkedik ültéből és eloltja pipáját - ...menjünk ki a térre, úgy látom a többiek már gyülekeznek.

-Azt hiszem taana rokona ez az Ahham gyerek ma a sziklaférgek ellen vonul, kíváncsi vagyok mivel rukkolt elő.

//Off: Tudom, az idősíkok kicsit most összecsúsztak a két törp szánmára, de ezzel most nem foglalkozunk.//

(Ahham és Brognar)

A főtéren összegyűltek a goblinok ellen vívott csata túlélői és azok, akiket Hokwarg meggyógyított.

(Off: Sess, mennyi törpe volt eredetileg? 50? :roll: Na mindegy most a kezdeti törpéid 80%-a harcképes, úgy számold ki.)

A harcosok izgatottan várakoznak, tudják hogy még van egy feladat és kíváncsiak a haditervre.

Fagerlag kezdi:

-Nos a sziklaférgek tanyája innen egy napi járásra van, az új tárnáinkban. Amit én tudok róluk: olyan törp magasak és 4-5 méteresre is megnőnek. A páncéljuk kemény, vágni nem, de ütni érdemes őket.
-Nem vadásznak törpökre, de ha csatára kerül a sor, inkább a tömegükkel igyekeznek agyonnyomni, és a bőrük maró mérges gázt bocsájt ki magából. Legalább tíz törpe kell egy példány biztonságos agyonveréséhez, bár így sem lesz gyerekjáték. Kalapácsokat és buzogányt vigyetek, azt mondom. Sok eszük nincs, ezért általában addig harcolnak míg mozognak.
"Az anyagi érdek a kis jellemek nagy próbája, de a nemes jellemek számára még csak a legeslegkisebb. Aki megveti a pénzt, még korántsem talpig tisztességes ember."
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2008.01.24. 19:54

Érdeklődve hallgatom mit mond kíváncsian várom a haditervet. Közben azon gondolkodom mekkora lehet a feje amit el kell hoznom.

Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sessaryen » 2008.01.25. 3:07

(Ahham)

// Off: Igen, 50 -en voltunk. Maradt 40. //

*Kisietek a gyűlésre, amint befejezem a tisztálkodást és tisztességesen felöltözöm. Hokwarg barátom mellé lépek, és megnézem ki jött el. Udvariasan köszöntöm Fagerlagot és Brognart.*

- Üdvözletem Tiszteletreméltó Vén. És üdvözöllek Tooma papja, Brognar.

*Meghallgatva Fagerlagot eltűnődöm.*

- Azt hiszem van annyi hadra fogható harcosunk, hogy nyílt harcban is elbánjunk a férgekkel, de én nem szeretnék még több jó törpöt elveszejteni. Azt hallottam, hogy ezek a lények sebezhetőek a savak által. Ha sikerülne savat juttatni rájuk, akkor meggyengülne az irhájuk annyira, hogy akár egy éles bárd is sebet ejthet rajtuk. Hamarabb végezni tudnánk velük, és csak rövid ideig kellene a közelükben lennünk...
Mivel főleg a súlyukkal, tömegükkel harcolnak, talán érdemesebb volna felülről támadni őket. El lehet őket valahogy csalogatni egy nekünk tetsző helyre? Talán némi nyers érccel? - nézek a tapasztaltabb törpök felé.
Tekintetem az elmerengőnek látszó Brognaron állapodik meg:

- Te mit gondolsz Tooma papja? Úgy látom valami ötlet van születőben rendkívül kemény koponyád méhében.

Sessaryen
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2008.01.25. 20:41

A felülröl való támadás jó ötlet csak ki kell csalogatni őket, a savat esetleg üvegek és nehéz nyilpuskák segítségével megoldhatjuk kell valaki aki megcsinálja hozzá a nyílvesszőket.
De hogy csalogassuk ki őket a lyukból valami ötlet?
-kérdem és érdeklődve nézek szét.

Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2008.01.26. 14:04

A törpök felbuzdulnak és ordítozni kezdenek:

-Én asszindom ne cicázzunk velük, rohanjuk le őket és nyírjuk ki mind egy szálig!
- Igen, nyúvasszuk ki őket!
-Elsöpörjük őket!
-Úgy fekrúgom minden mintz a fagyott ló*art!
- Csapjuk le őket!
-Adjatok buzogányt nekem ez is jó!
-Hová tettem a kalapácsom?
-Miért nem megyün már?

Fagerlag vállat von:

- Savból tán csak a kovácsnak van egy pár flaskányi, alig hiszem hogy annyi lenne neki készleten, amivel megpuhíthatunk 3 sziklaférget.
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sessaryen » 2008.01.26. 19:59

(Ahham)

*A törpök felbuzdulása és bátorsága megmelengeti szívem, de nem tudom kitörölni elmémből a halott harcosokat, kik már nem lehetnek velünk. Szép dolog a bátorság, de ne rohanjunk fejjel a falnak, ha nem muszáj. De hogy magyarázzam ezt el a nekibuzdult törpöknek?*

- Harcosok! Az igaz harcos nem csak a fegyverét, hanem a gógyiját is forgatja! Miért áldozzuk fel véreteket, ha nem muszáj? A bányászok sem nekibuzdulásból vájják a tárnákat, hanem pontos előkészületek után.
< Remélem legalábbis, nem szeretnék hülyeséget mondani>.
A fegyverek és páncélok sem a kalapács által készülnek, hanem az azt forgató akarattól. Vegyük hát végig a lehetőségeinket, és utánna harcoljunk!

*Brognarhoz fordulok és Hokwarghoz.*

- Ti isteneink papjai vagytok. Nem tudtok valami hathatós segítséget kieszelni?

- Hallom a bányászok újra megindultak, - folytatom, ezúttal Fagerlagnak. - Szeretném, ha pár harcosunk elkísérné őket, a biztonság kedvéért.

Sessaryen
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2008.01.27. 13:41

JK: Ahham

Hokwarg Brognarra pillant majd vissza rád és megvonja a vállát:

-Úgy érted képes lennék e a hatalmammal elpusztítani a férgeket? Nos közvetlenül nem. Úgy értem egyszer Kadal lehet, hiogy annyira a kegyeibe vesz, hogy képes leszek rá, a rituáléknak csak a hit ereje szabhat határt, de kételkedek abbéli hitemben, hogy Kadal elpusztítaná a férgeket egy imámért. De bátoríthatom a harcosokat és megmenthetem a halálos sebesülteket. Földmozgást támasztani itt most nem lenne értelmes dolog, a férgeket nem hatja meg.
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sessaryen » 2008.01.27. 20:28

(Ahham)

- Ahham, köszönöm Hokwarg barátom, de nem pont erre gondoltam. Nem hagynék ki egy olyan jó mókát, mint hogy saját kalapácsommal üssek agyon egy ilyen férget. Inkább valami olyasmire gondoltam, mint a kőbör varázslatod volt. Talán a kevés savat sokszorosítani tudnád -e? Vagy valami ilyesmi...

Sessaryen
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2008.01.28. 8:13

Ehhez inkább egy varázslóra lenne szükség de momentán nincs itt egy darab sem. Szerintem próbáljuk meg érccel kicsalni őket és utánna pedig többség győz.

Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sessaryen » 2008.01.28. 8:27

(Ahham)

- Rendben, ha más ötlet nincs, akkor a kicsalogatásos, agyonverős módszert fogjuk használni. Ha van rá lehetőség, akkor javallom, néhány ügyesebb harcos megkapaszkodik a sziklákon, amikor a féreg alájuk ér, ráugranak a hátukra, és úgy püföljük őket. Esetleg valami kampóval meg is lehetne rajtuk kapaszkodni, akkor nem fognak tudni a testükkel támadni...

Sessaryen
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2008.01.28. 10:39

Fagerlag bólogat:

-Na ez már jó, ez már tetszik, nyersércünk van raktáron, kapmót és kötelet is tudunk szerezni. Nem rossz terv, kérdés az ki ügyes mászó?

Fagerlag szavaira négy fiatal törp jelenkezik:

-Mi korábban dolgoztunk hídépítéseken, és értünk a mászáshoz. -ajánlkoznak.

- Fivérek vagyunk, mind a négyen.

- Az én nekem Tika -szól a legidősebb
- Mika vagyok. -mondja a fiatalabb
- Ruka. -mutatkozik be a özépső
- Urka. -mondja sorban az utolsó.

A Tika-Mika-Ruka-Urka négyes ( :D ) pikkelyvértes buzogányos törpékből áll akiknek közös ismertetőjele: mind lángvörös hajúak és szakállúak, csak a szemük színe más mind a négynek: egyiknek borostyán, a másiknak zöld, a harmadiknak fekete, a negyediknek kék. De mivel nagyon hasonlítanak egymásra nyílvánvaló a vérrokonság.

(Off: Az ötletes haditervért Ahham és Brognar is felírhat magának 1-1 Tp-t.)
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sessaryen » 2008.01.28. 10:59

(Ahham)

- Jó! Akkor ezzel meg is volnánk. Ti négyen másztok és ugrotok, felülről ütve a férgeket. Mi többiek csalogatunk és elvonjuk rólatok a figyelmet. Természetesen besegítünk alulról mi is. Két oldalról támadunk a féregre. Amelyik oldalra támad, az a csapat visszavonul, és a másik oldalról támad a másik csapat. Ti kettessével ugrotok felülről a féregre és ütitek. - nézek a négy testvérre.

- Remélem sikerül egyesével előcsalogatni a férgeket. Ha nem akkor a két nagyobbat támadjuk, majd össznépi roham az utolsó ellen. A fészküket is át kell majd vizsgálni, nehogy később kikeljen pár még ebből a szörnyből. Akkor elfogadtku a haditervet? - nézek körbe a jelenlévőkön.

Sessaryen
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
331 hozzászólás • Oldal: 8 / 23 • 1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 23