• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Szabályzavar- azaz mi , miért, hogy?

A fórum regisztrált tagjai cseveghetnek itt egymással.

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
2288 hozzászólás • Oldal: 58 / 153 • 1 ... 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61 ... 153

Re: Szabályzavar- azaz mi , miért, hogy?

HozzászólásSzerző: Con Larrodan » 2008.01.24. 15:18

Az alap 4 stílus között van olyan ami fegyvert használ, ezeknek a tulajdonságai mind fel vannak tüntetve a stílusoknál.
Eiresin Wyntumal - Pathfinder
Con Larrodan
Admin
Admin

Hozzászólás: 3216
ZK Karakter: Eiresin Wyntumal
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ichigo » 2008.01.24. 16:50

még annyit akarok megkérdezni, hogy a harcművészeti iskola egyenlő az öklözés képzettséggel? annyi kivétellel, hogy a sebzés az ami az iskolánál le van irva.
con Marou Delgado ÷÷÷ Quiron-Pentád
Alex Leron ÷÷÷ Elátkozott part

"Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning. (Rich Cook)"
Ichigo
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 855
ZK Karakter: Alex Leron - Elátkozott part
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kaspar Otlokir » 2008.01.24. 17:08

Szia Ichigo!

Alapvetöen az van leírva hogy az öklözés az a sima box kategória míg a harcművészet ennél több.
Ennek az a hátulütöje, hogy egy képzett harcművész nincs beljebb ha elkezdene boxolni, valszeg nem is nagyon fog.
Így az öklözés a harcművész kaszt számára nem bír jelentöséggel mert amit azzal tudna művelni, neveletetéséböl adódóan már tudja, ha nagyon akar persze bohóckodhat hogy Ö most boxol. De azt a választott iskola biztosítja számára, nem kell hozzá öklözés képzi. Ebböl adódóan az ott érvényesülö bónokat kapja és nem az öklözését.

Kaspar
"A vágynál veszélyesebb dolog alig van nagyuram. Vigyázz nem tudhatod méreg vagy szeretet bújik egy kéz simításában."
Kaspar Otlokir
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 653
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ichigo » 2008.01.24. 17:31

én értem ezt, csak ugye a harcművészeti iskola nincs kidolgozva az UT-ben pedig megemlítik pát helyen. az érdekelne engem, hogy a harcművészet 1-2-3-4-5 foka mita ad? Bár igazából a 3-4-5 érdekel, mert ugye egy harcművész alapból 3as fokon kezd és ennek a 3 szintnek érdekelne az "értékei". Gondolom a 3.fok nem ad semmit de a 4-5 biztos. Ezért irtam azt, hogy ugy kezelendő-e mint az öklözés

"Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning. (Rich Cook)"
Ichigo
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kaspar Otlokir » 2008.01.24. 17:55

Ichigo!

A fegyverhasználattal kezeljük egyként.

Kaspar
"A vágynál veszélyesebb dolog alig van nagyuram. Vigyázz nem tudhatod méreg vagy szeretet bújik egy kéz simításában."
Kaspar Otlokir
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ichigo » 2008.01.24. 20:52

Köszi :wink:

Ichigo
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ichigo » 2008.01.24. 21:24

Sylinas olvastam az előtöridet, de nem akartam belefojni a vitába (nem is szándékozom) csak 1-2 dologra felfigyeltem és utánannéztem a ppl2ben.

Kultúra:
Te azt irtad, ha jól emlékszem, hogy a nemesi körökben mozog, ott van tisztába mindennel, a köznépet meg nemismerti. Erre a ppl2: ""A köznéppel szoros a kapcsolatuk, a pórok nyugodt hétköznapjaik őreinek tekintik őket"(53.o job lent, alulról a 2. bekezdés közepe)

Mendra,vért:
"A boszorkány vadász fő fegyvere a mendra....Forgatása gyorsaságot és ügyességet kíván, ezért a kaszt tagjai nem hordanak sodronyingnél magasabb SFÉ-jű(már sztem MGT lett volna) vértezetet." -> tehát, ha teheti mindig ezt használja
azért fő fegyver. Bár nem tartom elképzelhetetlennek hogy forgasson mellette mást, de szerintem a tőrkard egy olyan fegyver, ami a nemességet szimbolizálja, és mint nemes nem hiszem hogy fogna mellette más fegyvert (kivéva a bavívók egyik stílusa)

A titkos tudás az sajna titkos tudás. A bírák leszökezték, hogy nem kezdhet kari ilyennel, bár abban igazad van, hogy egy Mendraiosznak kell mágiaismeret meg auraleplezés, hogy fel tudja fedni a sötét erők használóit, vagy aki a befolyásuk alatt van.

A rúna kard meg tényleg elég kemény. Miért nem jobb egy széen megmunkát, ékkövekkel feldíszített kard ami nem különbözik a többitől?

Csatlossal egyetértek, bár ha jol láttam egy néhai kalandozó igric akinek azért van hatalma még 60évesen is. Inkább egy fiatal ficsur kéne melléd, aki kiszolgál meg karban tartja a felszerelésed,lovad...stb

Na ez lenne az én meglátásom mint külső szemlélő. (bár sztem ezért megkapom majd a hideg zuhanyt)

u.i.:Quator sosem szokott lekezelő hangnemben irni,még akkor sem ha kedve lenne rá. Csak a tényeket közli. Nem olyan ember ő.

Ichigo
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Saggaras Zenir » 2008.01.24. 22:00

Nos mivel nem vagyok bíráló, így szeretném ide irni Sylinas karakteréről a véleményt.

Kultúra képzettség: Ez pont arra vonatkozik, ismeri és felismeri azt hogy ki pór, és ki nemes, ismeri a nemesi szokásokat, és pont minden dolgot ami a Shadoni nemességgel kapcsolatos. Ha magasabb fokú lenne a kultúra képzettséged akkor ismernéd a pórokat is olyan jól akár mint a nemeseket. A heraldika azt jelenti, hogy a kari felismeri a családokat, különböző jelekből, Etikett, lásd a képzettséget részletesen, ugyanis ez UT-ben új értelmet nyert udvari etikett néven.

Nos ha te ajándékba kapsz egy rúnázott másfélkezes kardot, akkor azzal te a büdős életbe nem fogsz gyakorolni. Így ez a te karaktered esetében csak akkor jöhet használatba, ha valami bazi fontos dolgoról van szó. Például háború szent küldetés végkifejlete. Amúgy nem nyulna hozzá féltve örzött ajándékához, és meg se kockáztatná, hogy magával cippelje, azért hogy valaki ellopja. Bár én HM-ként lehet hogy hagynám, csak nem sokáig maradna meg.

Nos titkos képzettségek (Misztériumok) itta Titkos pszi méga pszi mestereknek sem engedélyezett első szionten, a harművészeknek sem. És ez ideológiai okoból van így. Úgyanis lehet, hogy te egy tökéletesen speckoztt boszivadászt csinálsz, és átadsz neki sok titkos tudást, na és itt a csavar,a miről az iskola vezetőo sosem feledkeznek meg, mi van ha elkapják kifagatják, és elorozzák a tudást, így ezt egy kezdőnek nem fogják átadni, és bármennyire nem tetszik Sylinas, Ynev világán biztso, hogy nem a te karid az első speckos boszi vadász, így itt még nagyon kezdőnek számítasz. Ezért van az, hogy 1. szinten nem egyből masszív szakmai tudással állsz neki kalandozni.

Mendra, lényegében szent fegyvered, ha arra használod, hogy erőt meríts belőle, (fontos harc stb.) akkor csak ezt használod, ha csak valami pondrót akarsz mresre tanítani, akkor nem is veszed elő. nem szégyenétenéd meg a fegyvered. Amugy ez a fegyver kombó hasonlo lehet mintha két rapirral küzdneél.

Csatlós mint tanácsadó, biztos nem fog működni, ugy mehet az öreg is mint a fiu szolgája, aki ugyan lehet bölcs nosza, de hogy a tudása, nem igazán terjed ki sok mindenre az biztos, másrészről a kari mentalitása miatt megse halgatja a nemtelen beszédét. Mert ahogy te irtad ez a koncepciod.
kép - Naiden Findalath - Sivatagi Vihar
Akimoto Yuusuke - Holtak Bosszúja
Saggaras Zenir
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1607
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Nibur Sakraf » 2008.01.24. 22:22

Sylinas...én sem akarok nagyon belefolyni, de:

1.Quator sztem is mindig tárgyilagos, tehát nem hinném, hogy lekezelő lett volna.

2.A rúnakard, meg bármilyen varázstárgy kezdő karinál táp. Egy 2.szintű rúnázott meg főleg.

3.A kétkezes harcról és a vértről Ichigo leírta az én véleményemet is.

4.Abban igazat adok neked, hogy egy boszivadásznak min 2.szintű mágiaismeret kell, mert anélkül nem tudja felismerni, h ki a "problémás egyed". Az auralátást meg én is korainak tartom.

Végezetül: Mivel Quator a hm-en kívüli egyedüli bíráló, így az ő szava dönt.
"Az elme hatalmas dolog. Mindegy, hogy kiben vagy miben hiszel, néha maga a hit az, ami mindent megváltoztat..."

"Egy nap 24 óra. Egy ládában pedig 24 üveg sör fér el. Ez nem lehet véletlen!"

H’yssadin Sychín: viewtopic.php?f=126&t=1415
Nibur Sakraf
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 928
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kaspar Otlokir » 2008.01.24. 22:28

Khm khm nana!

:D

Kaspar
Kaspar Otlokir
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Cymar on-Creel » 2008.01.24. 22:34

de mondom, hogy én nem csak a harcművész miatt hoztam fel,mert tulajdonképpen nem akarok más fegyvert használni,de a mostaniak szerint ha valaki akar, nem harcolhat pl egy serpenyővel,mert nincs leírva?szerintem erre kéne megoldást találni!
Cymar on-Creel minden egyes szót hangsúlyozott:
-mind...
-itt...
-fogunk...
-megdögleni.
Cymar on-Creel
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 140
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Marcus » 2008.01.24. 22:36

Khm. A serpenyő pont befér a kocsmai verekedés alá. :D
"Nem az vagy, akinek születtél, hanem akivé magadtól lenni tudsz."
Karakterek: Nichen de Corynian - Erigowi lovag (XIV. Zászlóháború)
Marcus
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 82
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Hakea Ello » 2008.01.25. 2:02

Cymar on-Creel írta:de mondom, hogy én nem csak a harcművész miatt hoztam fel,mert tulajdonképpen nem akarok más fegyvert használni,de a mostaniak szerint ha valaki akar, nem harcolhat pl egy serpenyővel,mert nincs leírva?szerintem erre kéne megoldást találni!

Felejtsd el, ez sosem fog megtörténni. Ne is erőltesd, meg fogod járni. Tapasztalat.
"Don't make me send you to another dimension."

Alix Dea Dakk - Karlap
Haifa Al Zahra - Karlap

Karihangok: 1 2 3 4 5 6

LOBOGÓK HAMVAI ONLINE SZEREPJÁTÉK PROJEKT
Hakea Ello
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 1412
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Airun Al Marem » 2008.01.25. 12:23

Harcművész fegyverekkl, kapcsolatban azt tudom neked mondani, hogy külsöleg úgyis a hangulatra megy maga a fegyver, és húzd rá egy az ETK-ban vagy UT-ben lévő fegyver értékeit, szerintem ez így járható út, de majd a bírálóknak kell erről végleg nyilatkozniuk.
"...a hajnal a szabad ég alatt, a rákövetkezõ a dorani országút egy apró fogadójában találta. Meghalgatta a legfrissebb híreket, megtérített egy hegyi rablót, aki az élmény hatására tíz arannyal támogatta Darton evilági birodalmának ügyét..."
Airun Al Marem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 307
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Shirin Horha » 2008.01.25. 14:07

ok...ha nem,hát nem...de még egyszer:nem a harcművész miatt hoztam fel a dolgot,hanem a játék összképe, valósághűsége miatt...
"...hisz mire jó a halál,ha nem váltja fel az élet adománya, és mire jók a kacajok, ha egyetlen teremtett lélek sem ismeri fel, mert az egész világ zokogásba fullad."-Keith Alanson:Por a porhoz
Shirin Horha
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 423
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
2288 hozzászólás • Oldal: 58 / 153 • 1 ... 55, 56, 57, 58, 59, 60, 61 ... 153

Vissza: Csevegõ