• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Torozon tavernája, újjáépítve, korszerűsítve!

A lezárt, de még elérhetõ fórumok gyûjtõhelye...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
3013 hozzászólás • Oldal: 60 / 201 • 1 ... 57, 58, 59, 60, 61, 62, 63 ... 201

Re: Torozon tavernája, újjáépítve, korszerűsítve!

HozzászólásSzerző: Hakea Ello » 2008.01.25. 1:46

Szerintem itt nem csak Sylinasnak kellene magába szállnia, aki ismét elkövette azt a hibát, hogy fejjel ment a falnak és olyan elemeket akart karakterébe tenni, amik meghaladják az 1. szintű kari OM szerinti mércéjét. Mert itt erről van szó kizárólag, senki nem eretnek, elmebeteg vagy hasonló.

Sok comment amit itt olvastam egyszerűen undorító volt, sokkal rosszabb, mint amit Sylinas írt. A gúnyolódás, vérpistikézés szerintem jogtalan, sértő és megalázó, baromira nincs szüksége senkinek ilyenre. Sylinas számomra bizonyítottan kiváló szerepjátékos, messze jobb, mint egyesek akik itt hőbörögtek, és szintúgy volt szerencsém velük játszani. Én ugyan nem fitogtatnám "tudásomat", de ez magánügy, önmagában senkit nem sértett meg vele.

Persze, persze, megint én állok ki a közellenség mellett, mehetek vele együtt a francba ugye? Egy szóval sem mondtam hogy a vita játéktechnikai részében egyetértek vele, ezzel nem is fogok most foglalkozni (mindkét oldalnak igaza van részben egyébként, akkor is ha valszeg semelyik sem hajlandó elfogadni ezt). De ez a nyilvános megkövezés baromira gusztustalan volt, főleg olyanoktól akiknek elvben semmi köze az egészhez, csak meg akarták mondani a frankót. Ilyenkor a moderátorok miért nem törlik ezt az egész sallangot?

Orwen volt talán az egyetlen, aki nem viselkedett részrehajló, primitív módon, hanem kulturáltan tálalta mindenki elé véleményét. Végre valaki, aki nem törődik az újból feltámadt undok lincspolitikával. Gratula bro, egy sör rendel! Ha megcsinálom végül azt a fránya oldalt, örömmel várom segítségedet! :)

SZVSZ. Chris, az ügyeletes köcsög.
"Don't make me send you to another dimension."

Alix Dea Dakk - Karlap
Haifa Al Zahra - Karlap

Karihangok: 1 2 3 4 5 6

LOBOGÓK HAMVAI ONLINE SZEREPJÁTÉK PROJEKT
Hakea Ello
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 1412
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2008.01.25. 2:07

:o - mit is kellene moderálni?

Azt, hogy mindenki elmondhatja a véleményét? Demokrácia van vagy mi a szösz... Nem is oly rég még az volt a baj, hogy túl sűrűn van befogva a szátok - most meg az a baj, hogy hagyom az embereket kibontakozni.
Ja persze nyuszika - kapsz ha van sapkád és kapsz ha nincs sapkád... 8)

Én úgy tudom, hogy a többiek csupán véleményt formáltak mindarra amit kapott Quator jogtalanul Sylinastól, nem pedig bírálták a karaktert. Véleményt pedig szabad alkotni és közzé tenni, ha bizonyos határokon belül mozog.
Ja, hogy fáj az igazság..., fáj, hogy több ember van ellenetek mint mellettetek :lazza: hát kérem, ez ilyen bicikli.

És most már tényleg nem értek valamit. Komolyan, és legyen szíves valaki magyarázza már meg csökött szellemi lényutánzatomnak:
Miért akartok ehez a bagázshoz tartozni, ha itt nem lehet színvonalas karaktereket kialakítani, nem lehet színvonalasan szerepjátszani, ha itt mindenki csököttagyú 12 éves beteg gyerek, aki azt sem tudja mi a különbség egy 'a' és egy 'á' betű között? Miért akartok mindenáron velünk játszani, szórakozni, ha mi nem ütjük meg az általatok felállított mércét, mert mi csak tucat, gagyi - nem tudom még mivel lehetne jellemezni - karakterekkel szeretünk játszani; de csak szeretünk, mert tudni nem tudunk...
Most komolyan: Miért?
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Hakea Ello » 2008.01.25. 2:36

Ez az utóbbi pár mondatod hatalmas baromság volt, ugyanis egy szóval nem mondtam semmi olyat, amit leírtál. Komolyan röhej, mivel én jelenleg két helyen is vígan játszok a fórumon és befogtam a pofám jó ideje, ami a merevségeteket illeti. Működik, de attól hogy én békésebb és megalkuvóbb vagyok, másnak nem kell annak lennie.

Nem tartom magam felsőbbrendűbbnek az egész közösségnél, akkor sem, ha örömmel rám sütnéd ezt a bélyeget. Hogy Sylinast jobb szerepesnek tartom a jelenlévők jónéhányánál, az az én véleményem.

Örülnék, ha nem vennél egy kalap alá senkivel, és admini rangodnak megfelelően felnőtt módon viselkednél, ilyenek helyett:
Ja, hogy fáj az igazság..., fáj, hogy több ember van ellenetek mint mellettetek :lazza: hát kérem, ez ilyen bicikli.

Mellesleg elég furcsa demokrácia az, ahol az egyik párt hőböröghet orrba szájba, a másik párt tagja pedig azért is ki lesz moderálva, mert elküldött két balf*szt melegebb éghajlatra, hogy veszekedésüket ne a Nyílt Helyszínek egyikén folytassák. (Quator vs. Schinter, Taba el Ibara). Ez moderátori joggal való önkényes visszaélés, és ha ezen az oldalon bármiféle rend lenne, az illetékest megfosztották volna rangjától.

Elképesztő hogy mi folyik itt.

Alix Dea Dakk - Karlap
Haifa Al Zahra - Karlap

Hakea Ello
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2008.01.25. 3:02

Persze - csak baromságokat tudok írni. Nem tudtad?

Nem tartod magad felsőbbrendűnek? És ki mondta azt, hogy az vagy? Én csak arra lennék kíváncsi hogy miért, hogyha mi nem ütjük meg a ti színvonalatokat - az elvárt színvonalat. Azt egy szóval sem mondtam, hogy felsőbbrendűek vagytok.

Admini rangnak megfelelően felnőtt módon való viselkedés - hát tudod inkább ne tudd meg hogy először csuklóból mit írtam. Mert az tényleg nem ütütte meg a mércét. Ugyanis ha nem vetted volna észre ember vagyok jó és rossz tulajdonságokkal együtt. Attól hogy admin vagyok még van véleményem és én is ugyan úgy leírhatom mint bárki más.

Ki önkényeskedett? Hol? Mikor? Ez a része az írásodnak egy kicsit kusza és érthetetlen számomra. Esetleg ha kifejtenéd - akár pm-ben is :roll:
Ugyanis ha valamelyik moderátor munkájával - munkásságával - nem vagy megelégedve, nem értessz vele egyet (moderálásról van szó), vagy jogtalannak tartod, akkor tessék szólni nekem vagy Connak. Kivizsgáljuk és részrehajlás nélkül. Ennyi. Néma gyereknek anyja sem érti a szavát.
Viszont biztos hogy trónfosztás nem lesz - mivel a moderátor is ember és nem gép! Jó volna, hogyha tudomásul vennétek mindannyian!

És igencsak elképesztő mi folyik itt, hogy egyesek mit meg nem engednek maguknak minden téren. Borzasztó! Hallatlan!

Gyerekek! Nem veszitek észre, hogy... *lemondó sóhaj* Soha a büdös életben nem fogjátok észrevenni...
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Nibur Sakraf » 2008.01.25. 5:26

Hakea. Ne értsd félre. Nekem nem az egyedi karakterekkel volt/van bajom. Felőlem annyi egyedi vonása lehetne amennyit akar. (Nálam is vont már le Qutor olyan dolgokat, amki kellettek volna a kari egyediségéhez, de mivel ő dönt így az van amit mond.)
De...meg kell húzni a határt, hogy egy 1.tsz-ű karakternél milyen tárgyak, felszerelés lehet. Ha annak a kasztnak, ahova tartozik egyedi tradíciói vannak, akkor légyszi ne pont azzal legyen egyedi, hogy élből a tradíciókkal szemben megy, mert egy domvikita rendben a renitens kirívóakat nem azzal jutalmazzák, hogy még jobban tisztelik, hanem elsúvasztják egy isten háta mögötti kis kolostorba (jobb esetben). A boszorkányvadász kasztnak a lényege, hogy a közemberek között járnak és kiszűrik a problémás egyedeket. (Néha a nem problémásakat is.) Ők az inkvizíció rendőrei. Ha nem ezt akarja a kari csinálni, akkor nem megy boszivadásznak. Az meg megint egy dolog, h sztem is kell neki a mágiaismeret, mert anélkül tényleg nem ér semmit a kaszt. A titkos tudást viszont ki kell érdemelnie egy 1.tszű karinak, mint hogy kifejtette ezt Quator is azért, mert ha kivallatják akkor megszerezhetik, nomeg a frissen a képzését befejező nem biztos, hogy úgy használná azt a tudást, ahogyan kell. Ezeket ki kell érdemelni.

A másik fontos dolog, hogy én spec tárgyilagosan írtam mindaddig, amíg nem kezdte fejtegetni Sylinas, hogy ő mennyire feljebbvaló itt mindenkinél, és hogy vele nem lehet vitázni, mert úgyis mindig neki van igaza. Akkor is, ha 40 másik ember állítja az ellenkezőjét. Na igen. Ez egy tipikus elkényeztetett ficsúr gondolkodásmódja, aki az életről sz*rt sem tud. És ez nem vélemény, hanem tény.
Biztosan sokat tud, nálam biztosan többet. (bizonyos téren) Én nem vitatom el tőle az érdemeit, de ha mindenki azzal vagdalkózna, hogy ő miket ért el, és mindenki hasaljon le ezért előtte, akkor semmi értelme nem lenne ennek az egésznek.

Na most ennyi.
"Az elme hatalmas dolog. Mindegy, hogy kiben vagy miben hiszel, néha maga a hit az, ami mindent megváltoztat..."

"Egy nap 24 óra. Egy ládában pedig 24 üveg sör fér el. Ez nem lehet véletlen!"

H’yssadin Sychín: viewtopic.php?f=126&t=1415
Nibur Sakraf
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 928
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2008.01.25. 6:07

Üdv!

Hakea

Mégegyszer megpróbálom elmondani neked, hogy én azért szóltam bele az Ibarába, mert nem engedélyezett, nem véglegesített karakterrel lett megkezdve a játék. Tehát érvényesítettem a szabályzatot, mint mindig. Erre még neked állt feljebb, hogy milyen jogon teszem ezt. Ezek után csodálkozol, hogy moderáltalak? Legközelebb nem lesz erre szükség, mert egyszerűen lezárom az egész helyszínt, hogy amíg fennáll a szabálysértés senki ne tudjon oda írni. Kár, hogy voltam akkor is olyan naív, hogy azt hittem nem fog senki "elküldeni melegebb éghajlatra" azért mert elvégzem a munkám.

Más: Ha ennyire nagyon nem jó az amit itt művelnek egyesek, például Yvett, Nibur, Ichigo, Chorax, Saggaras, Herold, én és még ki tudja kik, akkor ahelyett, hogy lépten nyomon csak azt hangoztatod mennyire nevetséges számodra az egész, miért nem fekszel neki gőzerővel a saját oldaladnak, ahol végre egyedül tudod a megfelelő színvonalat biztosítani és igazán túlkapásmentesen, saját értékeid szerint felügyelni a rendet?

Mindenki!

Jön a hétvége. Nem lenne rossz, ha ezeket a csatározásokat lezárnánk és végre mindenki tudna kikapcsolódni. Persze lehet megint lesz, akinek nincs jobb dolga, minthogy lépten-nyomon hőbörögjön és acsarogjon, hogy még véletlenül s sikerüljön békésen pihenni.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Nibur Sakraf » 2008.01.25. 6:34

Támogatom az ötletet. Stem zárjuk le ezt a meddő vitát. Úgyis mindenki a saját magáét hajtja. (Köztük én is.) Ergo :

-Egy sör rendel midenkinek!
"Az elme hatalmas dolog. Mindegy, hogy kiben vagy miben hiszel, néha maga a hit az, ami mindent megváltoztat..."

"Egy nap 24 óra. Egy ládában pedig 24 üveg sör fér el. Ez nem lehet véletlen!"

H’yssadin Sychín: viewtopic.php?f=126&t=1415
Nibur Sakraf
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 928
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2008.01.25. 8:41

Én csak annyit tennék hozzá hogy mindenki mást szeretne egyszerűen megoldható a probléma kell mondjuk egy Ynev másképp topik oda egy HM és ott mindenki olyan karit indít amit akar akár kráni elfet aki a merev szabály szerint akar játszani kinnt marad aki pedig ezt túl maradinak találja bemegy oda és elfogadja ami ott van. Ez egy távoli világ :) És akkor mindenki játszik ízlésének megfelelően.

Kérek sört :lol:
Nem az a lényeg kinek van kezében fegyver, hanem az ki üt először.-harcművész
Nem az a lényeg hogy ki üt először, hanem hogy legyen sör-Tooma pap

Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld...

Először ütünk aztán nem kérdezünk semmit...-törpe taktikai útmutató
Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1638
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sylinas » 2008.01.25. 8:58

Sylinas

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2008.01.25. 9:13

Egy dolgot nem értek ha ennyire nem idegesít a dolog akkor minek kell ilyeneket írni? Az hogy ismered Kornyát az egy dolog esetleg megmondhatnád neki hogy befejezhetné néha amibe belekezd lásd summáriumnál abba maradt az újítás, UT szintén ennyit ér. A d20at meg mi megjelenés előtt játszottuk elég hozzá az ETK UT meg D20 3.5E szabálykönyv és kész is mert azt így ollózták össze egyedül a világ egyedi ahhoz kellet idő hogy kitalálják, de mi így szeretjük. Ök se szentek lásd most se tudod ki fogja kiadni legközelebb a máguskönyvet épp kinek ítéli meg a bíróság a jogot :lol:
Én időtöltésnek szánom az egészet emiatt nem is kinlódok sokat elfogadják a karit játszom ha nem nem ennyi.
Nem az a lényeg kinek van kezében fegyver, hanem az ki üt először.-harcművész
Nem az a lényeg hogy ki üt először, hanem hogy legyen sör-Tooma pap

Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld...

Először ütünk aztán nem kérdezünk semmit...-törpe taktikai útmutató
Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1638
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2008.01.25. 9:16

Sylinas kitiltásra került.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ichigo » 2008.01.25. 9:45

Végre vége a vitának meg dobálózásnak......Na hol az a sör?
con Marou Delgado ÷÷÷ Quiron-Pentád
Alex Leron ÷÷÷ Elátkozott part

"Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning. (Rich Cook)"
Ichigo
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 855
ZK Karakter: Alex Leron - Elátkozott part
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ayana » 2008.01.25. 10:10

Quator ar Zaraquer írta:Sylinas kitiltásra került.

Pont ajánlani akartam, hogy fogadjuk el, hogy mi itt mind hülyék és alsóbbrendűek vagyunk, mert (több-kevésbé) képesek vagyunk együttműködni, cserébe ő meg távozhat a körünkből.
Jól felidegesített, amit írt, pedig el se olvastam az összes hsz-ét. Ami erről eszembe jutott, be se férne egy reagba. Én már az első ilyen megnyilvánulásánal ba..tam volna ki a fórumról.
Ambrose con Seros (Örökség - Zárt kaland)

"Ha már nem tudod elvarázsolni a fiatalembereket, legalább sokkold őket!" (Lulu Wang)
Ayana
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 787
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2008.01.25. 10:28

Ki hitte volna, hogy míg én alszom az igazak álmát, itt megy a melldöngetés!

Mivel a hullám lement egy huszárvágás beiktatása után, nem fejtem ki a véleményem, mert már nem időszerű. De tanulságos volt minden oldalról.
Blogom: http://ihletkapu.blogspot.com/
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 5193
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Hakea Ello » 2008.01.25. 12:13

Mivel az utolsó cseppet a pohárban nem láttam, ezért részemről le van zárva a vita.

Tisztázandólag: Quator, ha nem vetted volna észre, az a "beszólás" mindkettőtöknek szólt. És igen, elegem volt abból, hogy a már jó ideje folyó patáriátok Schinterrel átkerül abba a topicba ahol megpróbáltunk játszani. Csak azért törölted azt a hszt, mert nem tetszett neked, hogy valaki megkérdőjelezte személyed szentségét, nem azért, mert olyan hallatlanul sértő lett volna. A többit ki sem mondom.

Yvett: Megírhatnád pm-ben, hogy mi volt az első reakciód amit kitöröltél, az talán őszintébb és értelmesebb lehetett mint az az összefüggéstelen, kapkodóan védekező szöveg amit írtál. Egyébként szerintem nagyon is világos voltam.

Ayana: Semmiféle együttműködésről nincs szó itt már régen. Az van, amit a vezetőség mond, ez igaz az oldal menetének nagy százalékára. Az beszél együttműködésről akinek megfelel az, ahogy jelenleg folyik a játék. Ez nem is baj, viszont ne kelljen már mindenkinek fejet hajtania a felsőbb doktrína előtt, ami demokrácia címszó alatt folyik itt. Főleg azoknak nem, akiknek vannak érvei és meg is tudják őket védeni.

Mindezt már csak a korrektség kedvéért, én csak sajnálni tudom ezt az egészet. A végeredményt pedig főleg.

Alix Dea Dakk - Karlap
Haifa Al Zahra - Karlap

Hakea Ello
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva