• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Szabályzavar- azaz mi , miért, hogy?

A fórum regisztrált tagjai cseveghetnek itt egymással.

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
2288 hozzászólás • Oldal: 54 / 153 • 1 ... 51, 52, 53, 54, 55, 56, 57 ... 153

Re: Szabályzavar- azaz mi , miért, hogy?

HozzászólásSzerző: Orwen del'Correl » 2008.01.11. 0:35

Komment
Sylinas írta:Nem tudom domvikkhoz mennyivel illik jobban a természet szféra, mint Amhe-Ramunhoz. Ő az Egyisten és így minden fölött hatalma van? A halál erői fölöt miért nincs? Az amundok szemében Amhe-Ramuun is az Egyisten, ráadásul Shackalorékhoz hasonlóan neki is vannak manifesztációi Ynev elsődleges anyagi síkján így nem értem miért nem lehetne nekik megadni a 3 szférát.

Úgy képzelem el Domvikot, mint alapvetően teremtő, védelmező alakot, aki elsődleges céljaként az élet szentségét, és a gonosz elleni harcot vállalta. A természet szféra a teremtést jelképezi, a termést adó földet.
A halál szféra összeférhetetlen az élettel ha jól tudom a halál szférájú varázslatok nekromanciának számítanak, és lelki torzulásokhoz vezetnek, ha "jó" jellemú pap használja őket. Ezért sem használják Domvik papjai ezt a szférát.

Sylinas írta:Azért nem mert én akarok Amhe-Ramuun papot játszani? Nem részrehajlás ez egy kicsit? Yvett, ha te Quator vagy Sion akarna Amhe-Ramuun papnot játszani és közűlük valamelyik jönnél elő ezekkel az ötletekkel, vajon hányan sietnének helyeselni és elfogadni az ötletet?

Bár nem olvastam vissza, de itt szerintem senki sem aljas, hogy "csak azért is szabotáljunk téged, mert te vagy" alapon szórakozzunk akárkivel. Az egyetértésről csak annyit, hogy nézd meg a kommentek idejét, percek teltek el, én a te kommented, meg Choraxét futottam át, nem beszéltem össze senkivel, csak leírtam a véleményem. :o

Sylinas írta:Nem mondtok véleményt Chorax. Sem te, Quator. Én it érvelek, okfejtek, magyarázok, ti meg közösen mintha legalábbis összebeszéltetek volna, azt mondjátok: "szerintem" És az mit jelent? Hogy isteni kinyilatkoztatás a véleményetek? Egy magyarázó, ellen érvelő szót nem olvasni tőletek és ne haragudjatok de ezt nem bírom, szó szerint idegesít. - Bár még most nem idegességből írok -

Itt nem rám gondoltal? :? A szerintemmel kapcsolatban meg annyit, hogy nincs kőbe vésve semmi, mindenki a saját világában úgy játszik ahogy akar, EZÉRT nem írhatok le csak úgy akármit, csak azt amit az én Ynevemen helyesnek, logikusnak tartanék. A szerintem után jön a magyarázat rész, de egy fiktív fantasy világot, egy készítők által kidolgozatlan részt nem lehet érvelve leírni, csak elképzeléseket postolni. Ha nem raknám ki a szerintemet, akkor meg vaskalaposságért ítélnének el. :D

Ez volt az általános rész, az írásod többi részéhez nincs közöm, azt majd az illetékesekkel beszélheted meg.

Ha bármi ötleted támad írj, ha érdekel a véleményem reagálok rá! ;)
Caieverri mester által hitelesített családi okiratok
Richard Simms - Redmondi mesék ZK [Adatlap] [Rendőrségi Nyilvántartás]
Orwen del'Correl
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 1133
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Saggaras Zenir » 2008.01.11. 0:43

Bannolásrol jut eszembe valaki Castor babérjaira tőr:D

Amúgy meg én bármilyen fájó is egyetérek a többiekkel, azokról a fajokról (Gro-Ugonbeli ork9ok orwellánusok) Ki lettek dolgozva, JK-ként, és amunddal is lehet játszani csak nem Amhe papoknak tartják őket, és nem menethekkel szaldgálnak. És Yvett biztos vagyok benne hogy nem azért szedett ki a szabályzatból egy részt, mert sz..rik rá magasról, hogy te így vagy úgy okfejtesz, henem, mert itt nem csak a te véleményed számít hanem még úgy 158 emberé, ha jól láttam a frss statisztikákat. Amúgy soha nem akartam még 23 as szépségű Amhe pappal pusztítani a bronz bőrű dzsadokat, de egy ranagol pappal már szívesebben megtenném.

Okfejtésről jut eszembe. Az oké, hogy te és most valószínűsitem, hogy csak te lehetsz olyan fantasztikusan okos ynev világából, hogy e mellett érvelj, nos valamiért anno, azok akik, sajnos, nélküled megalkották Ynevet valamiért nem akarták, hogy a kékbőrűekből jk-k lehesenek, ugy és ahogy ők ősfajú amundként funkcionálnak.
kép - Naiden Findalath - Sivatagi Vihar
Akimoto Yuusuke - Holtak Bosszúja
Saggaras Zenir
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1607
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Hakea Ello » 2008.01.11. 1:48

Hmm, unatkoztam, olvastam kicsit.

Amhe-Ramunnak nincs szüksége a Természet szférára. Nagyrészét gyakorlati okokból nem használná (vízzel, villámmal stb. manipuláló varázslatok), sokminden pedig teljesen haszontalan számára. Amhe-Ramun mint isten nincs olyan szinten már mint Domvik, Ranagol vagy ehhez hasonlók, a Manifesztáció következtében viszont papjai hatalma sokszorosára nőtt. Ergo: több Mp, plusz E a variknak. De nem plusz szféra.

(Egyébként tökmindegy, Ellana papnői, a kalandozók kedvenc lotyói talán a legtápabb papi alkaszt. Period.)

Sylinas írta:Nem tudom domvikkhoz mennyivel illik jobban a természet szféra, mint Amhe-Ramunhoz. Ő az Egyisten és így minden fölött hatalma van? A halál erői fölöt miért nincs?

Ez csak úgy feltűnt. Minden isten uralja az összes szférát valamilyen szinten, attól függetlenül nem fogja kiosztani hatalmának azon részét, mely ellenkezik a birkanyájának betanított dogmáival.

Sylinas írta:Ez a, maradjon minden a régiben mert az jó, mentalitás meg egyszerű vaskalaposság...És még azt is felajánlottam, hogy dolgozom helyettetek (Adminok, Modok, HM-ek) mert megcsinálom azokat a kiegészítéseket, amik ehhez kellenek.

Ezt a háborút nem fogod megnyerni, ne is próbálkozz. Tapasztalatból beszélek. Ha az okok érdekelnek, kérdezd meg bármelyik vezetőtől, vagy tőlem.

A témához visszatérve. Az általad felsorolt dolgok többségével nem értek egyet. Pl. az "egyedi varázslatok nincsenek" kijelentéssel. Az amundok mint faj olyan elf szinten lehetnek, más síkról érkeztek, nem keveredtek más fajokkal. Akkor miért használnák az alapkönyvben, emberpapok számára meghatározott bevett ynevi sablonokat? (Mivel azok sablonvarázslatok, jól bevált papi hagyományok amik idővel elterjedtek az egész kontinensen.) Az amundok mágiája szerintem kizárólag szakrális, azonban jóval erősebb és szerteágazóbb mint az embereké. Ha belegondolsz, egyetlen regényben sem bukkant fel más mágiát űző, hithű amund (az általad leírt dolgok regényekre, elsősorban A Renegátra és persze saját gondolatokra alapulnak ha jól vettem észre). Sem a kheb-thueth sem az ankhe-thueth nem bizonyítottan démon, és mivel mindkettő anyagba börtönzött "lény", erősen valószínűtlen, hogy az lenne bármelyik is. Ennél sokkal valószínűbb, hogy Amhe-Ramun síkján honos lényekről van szó, vagy hogy papok lélekcsíráját hordozzák, vagy ereklyék.

A felhasználói mágia ellen szól ezenfelül az amundok fanatizmusa is, és az a tény is, hogy sem most, sem régen nem lehetett különösebb táptalaja az erősen szakrális kultúrájukban az ilyen hagyományok kialakulásának. Túlságosan kötött a társadalmuk, aki nem pap, az közrendű. Aki közrendű, nincs hatalma. Így, még ha valaki ki is kockulta a felhasználói mágiát, ha netalántán sikerült is hatalomra törnie, élete végével a hagyomány is félbeszakad. Erőszakkal taníttatni lehet, de az olyasmi, izé...hamar elfelejtődik.

Ez az én véleményem, mindenféle felhang nélkül, érvelő formában kifejtve. Én, veled ellentétben, a Themeth vallásba vagyok szerelmes, így a helyzetem még tragikusabb mint neked. Sőt, az Ibara mint helyszín egyenlőre halott. Viszont támadt egy ötletem. Mint régi ismerős, fel szeretném ajánlani, hogy éppen alakuló csapatunkhoz csatlakozz. Nyílt játékról lenne szó, bármilyen nyílt helyszínen. Ha érdekel a dolog, dobj egy pm-et. Ha nem, akkor is (csak hogy tudjam, hogy el is olvastad a dolgot :D). Msnen is megkereshetsz, bár ha te vagy a Kardforgató nevű egyén a listámon, akkor akár én is rádklikkelhetek :P.

Azért még hozzátenném: lógsz nekünk egy kalanddal. Ha a Krán és a kráni elf kifejezések mondanak neked valamit, jó úton jársz :P

Saggaras Zenir írta:
Okfejtésről jut eszembe. Az oké, hogy te és most valószínűsitem, hogy csak te lehetsz olyan fantasztikusan okos ynev világából, hogy e mellett érvelj, nos valamiért anno, azok akik, sajnos, nélküled megalkották Ynevet valamiért nem akarták, hogy a kékbőrűekből jk-k lehesenek, ugy és ahogy ők ősfajú amundként funkcionálnak.

Az alkotók sok baromságot is írtak. Sok olyan dolgot, ami a józan paraszti ésszel ellenkezik, és sok olyan dolgot, mely a saját logikájukkal is ellenkezik. Sőt, még egymás közt sem egyezik mindenben véleményük. Egyrészt nem ők az atyaúristen, másrészt szabadon bővíthetőre alkották világukat, harmadrészt attól hogy büszkén kiállsz mellettük és leszólsz valakit, aki kifejtette saját véleményét egy erősen fiktív és szubjektív témáról, nem lesz sem igazad, se helytállóbb nem lesz a kijelentésed.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Hakea Ello 2008.01.11. 1:56-kor.
"Don't make me send you to another dimension."

Alix Dea Dakk - Karlap
Haifa Al Zahra - Karlap

Karihangok: 1 2 3 4 5 6

LOBOGÓK HAMVAI ONLINE SZEREPJÁTÉK PROJEKT
Hakea Ello
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 1412
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2008.01.11. 1:55

Már megbocsáss Sylinas, de nem a személyed ellen vagyok. Pont rólam feltételezel ilyet pusztán azért, mert nyersen kinyilvánítottam a véleményem? :o

A helyzet az, hogy NEM a személyed ellen van a kampány, hanem az ellen, hogy bármilyen egyenlőtlenség felüsse a fejét a játékosok között.
Még egyszer elmondom: amely karakterre a hivatalos szabálykönyv kitötést tesz, hogy kizárólagosan NJK lehet azt nem fogom beengedni a fórumra. Ezelőtt sem engedtem be, és ezek után sem fogom beengedni senkinek! Sem Connak, sem Quatornak, sem Garmának, sem a szomszéd Gyuszikának, sem magamnak!!!
Ezen fel lehet háborodni, lehet vádaskodni oktalanul - de nem érdekel. Nekem a közösséget kell néznem és nem 1-2 ember nagyon egyedivé válását támogatnom. (Erről tudna mesélni Limenel, Tysson, Hakea.)
A másik - ez nem wow, nem medal of honor, nem bármilyen más játék, nem bármilyen más fórum - ez az OM. Akár tetszik, akár nem itt nem fogsz így labdába rúgni. Főleg akkor nem ha vádaskodol olyanokat, melyeknek a fele sem igaz.

Rengeteg kaszt, karakter kiaknázatlan, és mégis mindig olyanokkal hozakodtok elő, melyek megkövetelik a rendszerheggesztést, a kidolgozást, a vitákat (pont a különböző ynevi világnézet miatt), hogy gyomorideggel keljünk és feküdjünk, mert épp az jár a fejünkben, hogy vajon most ki fog anyázni, és egyéb nyalámságokat mondani, mert a mi nézetünk ellenkezik az övével, vagy mert valamire karekterikusan azt merjük mondani a saját magunk álltal vezetett helyszíneken játszóakat védve, hogy NEM.
Erre senkinek sincs szüksége - Neked sincs Sylinas.
Nem azért linkeltem be, hogy megmutassam: Nesze! Én vagyok az admin, én mondom meg mi lesz - hanem tájékoztattalak a véleményemről - és felhívtam a figyelmed arra, hogy szabályt akarsz módosítani kérdezés nélkül!
Nem írtam le egyértelműen? Kétlem.

És pontosan - nem akarok ezzel foglalkozni. Sem ezzel, sem hasonló érdekes és qrv egyedi karakterrel, amelyek felett órákat kell eltölteni olvasással, írással, és gyógyszerszedéssel - holott tudom, a játékostársaim várják a reagomat, mert szeretnének játszani, és én is azért lennék itt elsősorban, hogy jól érezzem magam, játszak, szórakozzak (és rajtam kívül az összes admin, modi, HM, bárki).
Lehet neked van annyi időd, hogy ezt megtehesd - de nekünk nincs.
Nem fogom elvenni sem a játékosaimtól az időt, sem magamtól, a családomtól meg pláne nem - olyanért, amelyet a szabálykönyv TILT!
Az orkok együtt gyűrkőzhetnek Gro-Ugon földjén az orwellánusokkal. Mivel annyira ismered a szabályrendszert, a világot, és pengén is vágod betéve az egészet az első 'a' betűtől az utosló 'z' betűig, így neked nem fogok újat mondani akkor: az orwellánusok is, és a vad orkok is JÁTSZATÓ kaszt/faj.

A rendszerheggesztés/átírásról meg csupán annyit, hogy örülhet ez a kis társaság, hogy:
    - élvezzük a Tuan Kiadó támogatását, mert így:
      - a fórumon közzétett "anyag" miatt nem kerültünk jogi perre
      - működhetünk ebben a formában így, ahogy vagyunk KÖZÖSSÉGKÉNT
Ezek miatt sem fogom hagyni, hogy bárki - ismétlem BÁRKI - miatt ezt a támogatást elveszítsük, vagy hogy Connak bármilyen problémája származzon ebből a dologból (mert az ő neve szerepel a fórum üzemeltetője rovatban). Igen, ÉN nézem az embertársamat is - nem csak vagyok bele a nagyvilágba nagymellénnyel, vádaskodva, mert valaki ellen mer szegülni fényességes hatalmam és tudásom előtt.
Hagyjuk már - egyforma emberek vagyunk, egyforma jogokkal, kötelességekkel.
Nagyra tarthatom magam - de kit érdekel? Mondhatok bármit magamról, állíthatok bármilyen dolgot - de ki hiszi el?
Egy közösség vagyunk, így is kellene mindenkinek viselkednie és nem a kákán is csomót keresni.
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2008.01.11. 6:08

Üdv!

Nem kiszakadott amund nem játszhat.

sajnos elsiklottam a tény felett, a nagy segítenivágyás közben, hogy az MTK-ban kifejezetten NJK-nak van nyílvánítva a nem kiszakadott amund. :? Ezért bocsánat. Innentől kezdve nincs értelme vitatkozni se szférán, se más kasztokon.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garmacor » 2008.01.11. 8:52

Sylinas

Quatornak igaza van nem kiszakadott amund nem játszhat ergó nem lehet pap mert saját fajtársaim gyilkolják le mielőtt elhagyná a templomot. Igen az első tövénykönyvben még voltak olyan istenek akik három szférával rendelkeztek. Ezt kiegyenlítendő a PPL-ben az ilyen istenek pajai különböző utakat kell hogy válasszanak maguknak és ott már minden út csak 2 szférával rendelkeznek. Domvikról és Arelről biztosan tudom a többit nem néztem megvallom őszintén, de valószínűleg azok is.

Üdv

Garma
Szemtõl szembe így kívánja tisztességünk
a becsület mindennél többet ér.

Krodon cwa Clangon Elátkozott part zárt
arel pap A balszerencse netovábbja zárt
Garmacor
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 1809
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sylinas » 2008.01.11. 9:58

Nah, hát akkor lezárandó ezt a vitát, csak hogy véleményt mondjak én isamindarról ami itt elhangzott, bár Hakea, Orwen és Quator véleményén kívil nem kaptam normális szavakat.

Először is Orwen a sorban. Félreértések: Nem Nem Rád gondoltam, mikor Chorax-ot meg Quatort emlegetem, mert Quatorral már legalább egy hate folyik egy Pm-es beszélgetésünka témáról, és ott sem jutottunk eredményre, ezért akartam, hogy a többiek is lássák a véleményem, megismerhesék az ötletem, elnyerem e valakinek a tetszsét...
Tudom hogy nem beszéltél össze senkivel egyébként, csak felvetettem, mintha.
Egyébként a véleményed neked, és bárkinek érdekel ha kezdettől fogva abbana formában adja elő, mint Hakea meg Te. nyugosta folytathatjuk az amund vallási vitát, ha téged is érdekel a véleményem, de azt már csak magunknak, a hangulat kedvéért :D , mert ebből már itt semmi komoly nem elsz közösségi szinten.

Sagarras. Firtatod hogy énnekem mennyire nagy az Ynev világában szerzett tudásom és tapasztalatom, amikor az amundokat Kékbőrűeknek nevezed? A félreértések elkerülése végett, az amundoknak a szeme kék. A Bőrük bronzszínű. Tudod milyen az a bronz? olyan sötétebb sárgás, mint a sárgaréz, vagy az arany, csak kicsit fakóbb, sötétebb árnyalatú. Az amund sosem volt kékbőrű. Láttál már Ókori egyiptomi falfestményeket, könyvben vagy Tv-ben? Azt a bőrszínt képzeld oda, ennyi.
A szabályok, ha igény van rá, változhatnak. Én re revolúciót akartam, forradalmat és anarchiát okozni, csak volt egy elképzelésem, és feltettem hátha valakit még érdekel, egyet ért velem, vagy építő jellegű kritikája, hozzászólása, ötlete van. És! Ha ilyenkor azzal kezdjük, hogy kirakjuk a táblát: A szabályok értelmében az is tilos! Abból sem vélemény, sem eredmény nem származik.

Hakea. Te ahogy kérted megkerestelek Pm-ben oda is elmondtam a véleményem, egyébként meg a Te szavaidat köszönöm.
Egyébként egyedi varázslataik lehetnének akkor az amundoknak a természet, meg a lélek szférának bizonyos varázslatai amiket kivonatolunk nekik, és meg is lehetne változtatni őket egy kicsit, pl: Köd felidézése - Homokvihar támasztása. Nevében más, kinézetében más, hatásában ugyanaz, mint az eredti varázslat, halls látás kilőve, játéktechnikailag nem módosulnak az értékek, nem nehéz vele számolni. Mint már említettem az amundok a sivatag közepén nem élnek meg vízfakasztás meg élelemteremtés varázslatok nélkül, mert gazdaságuk az nincsen. És ez nem az én elképzelésem, ez tény, megfelelő embereknél utánna lehet kérdezni, én megtettem azért merem mondani.

Yvett. Én nem feltételezek senkiről semmit. Én azalapján reagálok amit kapok. Az írásban kinyílvánított reakciómat olyan formába öntöm, hogy figyelemfelkeltő és elgondolkodtató legyen mindannak akinek személyesen szól, és azoknak is, akik úgy érzik véleményük van, egyéniségileg és tudásban is elég erősek ahhoz, hogy a sajátjukat is kifejtsék.
Utoljára a reagodban azzal érvelsz, nagyvonalakban, hogy elveszítenénk a Tuan jóindulatát, ha ilyen radikális szabálymódosításokat eszközölnénk, mert bajba kerülnénk az eredeti formalmazóval illetve kiadókkal.
Könyörgöm, ha ez a helyzet miért nem ezzel kezded? Ha ez egy ennyire hivatalos oldal, ahol ennyire fontosak a hivatalos szabályok, akkor nem ágálok az érved ellen. Ha a törvény köt ebben, akkor azt mond: nem tehetjük meg.
Mert az ezelőtti reagodból az jött le, hoztunk egy szabályt, és nem változtatunk rajta, mert idő és energia.
Mondtam, hogy én hajlandó vagyok némi egyzetetés után megalkotni helyszíneket, kasztokat, hátteret (amundok szokásai, öltözködés, étkezés, hétköznapok, családi szokások, egyházi ünnepek, katonai szellem, kiképzés, fegyverzet, vezetés, ostrom és csatataktikák, alakzatformációk - kis és nagyegységekre, amit akartok) vagyok olyan hülye, hogy felajánlom, még az időt is összekúfárkodnám rá magamtól, (És képes vagyok rá, mert a MAGUS-os háttértudásom, a képzelőerőm, a fogalmazáskészségem és a történelmi háttértudás is a rendelkezésemre áll) de nem kell nektek. Ez jön le az első reagodból.
Ha valamit nem lehet, hát nem.
Mert egyébként a szabálykönyv semmit sem TILT. Ha visszagondolsz az első TK-ra, abban is ott van, hogy a szabálykönyvekben leírtak alapjai a játéknak, de játékosok amennyire szükségesnek érzik, változtathatnak rajta. Én ennek nem vagyok híve, már az sem tetszik ahogy itt a fórumon meg van variálva az ÚT-s karakteralkotás meg szintlépés, de nem bolygatom, ha nektek így jó, akkor nekem is. De az, hogy emellet a sok módosítás mellett ez, amit én szerettem volna, irreálisnak és elképzelhetetlennek tűnik, amikor nem az eredetit akarom variálni, hanem újat vinni az eddiegiek közé, akkor nem értem az ellenállást. Csak abban az esetben értem meg amit már mondtam, hogy a törvények tiltják nektek, hogy engedjétek az én ötletem. De akkor ezt is lehet mondani. Yvett, ha a kisfiad azt kéri tőled, fesd az eget zöldre, mit csinálsz? Azt mondod neki? Jó az úgy ahogy van! vagy azt: Nem tehetem meg, mert magasan van. Nem kell mártírként bevállalni, hogy hozok egy döntést, és magamravonom másoknak a meg nem értését esetleg haragját! Fikázzad a rangban a feletted állókat, mondjad az arcomba, hogy a Tuan vagy bárki akiktől függünk, nem engedi, hogy ilyen legyen. Oszt befogom a pofám, mert amit nektem sem lehet, azon nem tudunk közösen sem változtatni.

Ennyi a véleményem, mielőtt túl sok lesz abba is hagyom, és ezzel, meg Quator szavaival lezártnak tekintem a témát, nem lesz játszható nép az amund. Itt sem.

Garmakornak meg ezúton is köszönöm a tájékoztatást, csak ha kicsit vissza olvasna tudná, hogy nem erről volt szó, de már mindegy :wink: Egyébként rosszul tudod, Domvik és Ranagol minden egyes kiadásban 3 szférás maradt, pontossan az egyistenhitűség miatt.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Sylinas 2008.01.17. 9:41-kor.
Sylinas

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Orwen del'Correl » 2008.01.11. 11:13

Sylinas írta:Először is Orwen a sorban. Félreértések: Nem Nem Rád gondoltam, mikor Chorax-ot meg Quatort emlegetem, mert Quatorral már legalább egy hate folyik egy Pm-es beszélgetésünka témáról, és ott sem jutottunk eredményre, ezért akartam, hogy a többiek is lássák a véleményem, megismerhesék az ötletem, elnyerem e valakinek a tetszsét...
Tudom hogy nem beszéltél össze senkivel egyébként, csak felvetettem, mintha.
Egyébként a véleményed neked, és bárkinek érdekel ha kezdettől fogva abbana formában adja elő, mint Hakea meg Te. nyugosta folytathatjuk az amund vallási vitát, ha téged is érdekel a véleményem, de azt már csak amunknak a hangulat kedvéért :D , mert ebből már itt semmi komoly nem elsz közösségi szinten.

Hopsz. :D Nem tudtam hogy Quatorral is folyt beszéd a témában ;)

Sylinas írta:Sagarras. Firtatod hogy énnekem mennyire nagy az Ynev világában szerzett tudásom és tapasztalatom, amikor az amundokat Kékbőrűeknek nevezed? A félreértések elkerülése végett, az amundoknak a szeme kék. A Bőrük bronzszínű. Tudod milyen az a bronz? olyan sötétebb sárgás, mint a sárgaréz, vagy az arany, csak kicsit fakóbb, sötétebb árnyalatú. Az amund sosem volt kékbőrű. Láttál már Ókori egyiptomi falfestményeket, könyvben vagy Tv-ben? Azt a bőrszínt képzeld oda, ennyi.

Most tévedsz, sztem azért hívja kékbőrűeknek őket mert Amhe-Ramun, az egyetlen Yneven befolyását megőrző amund isten neve a Kékarcú, és az igazhitű amundok már csak őt hiszik, vagy halottak. Ettől a bőrük nyilván nem kék, bár szakrális festékeket használhatnak Amhe papjai.
Caieverri mester által hitelesített családi okiratok
Richard Simms - Redmondi mesék ZK [Adatlap] [Rendőrségi Nyilvántartás]
Orwen del'Correl
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 1133
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sylinas » 2008.01.11. 11:34

Most megfogtál, lehet. Én még sehol nem olvastam, hogy Amhe-Ramuun papjai kékre festenék magukat csata vagy bármi előtt, max az arcukat, hisz Amhe-Ramuun - t a "Kékarcú" istennként emlegetik. De mondom még nem olvastam sehol, lehet a Fehér TK-ban van benne, de az a könyv még nem járt a kezemben annyi időre hogy az amundot elolvassam belőle.
Sylinas

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sylinas » 2008.01.13. 13:22

Újabb érdekes kérdés merült fel bennem. Azt hallottam hogy nyílt játékra megalkotott karaktereknél a palovag kaszt vehet föl Nagy Arkánumot. Igaz ez, vagy rosszul tájékoztattak?
Sylinas

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2008.01.13. 13:36

Rosszul tájékoztattak. A nyílt játékban a paplovagok kis arkánumot vehetnek fel.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sylinas » 2008.01.13. 19:00

Értem. De nem csak 1. Tsz-re gondoltam, hanem később, ha mondjuk fel akarja venni, ikertkasztosodnia kell pappá? Vagy tanulással a megfeleő helyen továbbképezheti magát és föleheti?
Sylinas

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Chorax » 2008.01.16. 10:07

Üdv!

Sajna nincs meg a Második Törvénykönyvem, ezért lenne egy-két kérdésem, a wierek vérivásával kapcsolatban.
A kérdéseim a következők:

- Mennyit sebez egy wier harapása? Én 1k6/2-re emlékszem, de nem vagyok benne biztos...
- Ez a sebzés egyenlő a vérivással? Úgy értem, hogy ha pl 2 Sp-t sebez a harapás, akkor 2 Ép/vérpontot kap a wier?
- Ha másképp van, akkor hány Sp sebzés után kap 1 Ép/vérpontot egy wier? Gondolom nem elég csak harapni egyet, hanem folyamatosan rá kell "cuppanni" a sebre. Ezt mennyi ideig kell tenni 1 Ép/vérpontért?

Köszi a válaszokat, és bocsi, ha már valahol válaszoltatok ezekre a kérdésekre (vagy megjelent már valahol), de én nem találom...
„Acélos akarat, rendíthetetlen hűség, gyakorlott kéz – a kráni légió pillérei.”
Chorax
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 319
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2008.01.16. 15:21

Sylinas

Ha talál rendet, ahol kitanítgassák, akkor megfelelő szerepjátékkal felveheti.

Chorax

Wier fajleírása az Előtörténetek topicban a Karaktergenerálás közleményben van benne a Fajos reagban.

Természetesen szipogáshoz nem elég egy darabot kiharapni az áldozatból. Azt viszont, hogy ehhez mennyi idő kell azt majd otthonról tudom megmondani.

EDIT: MEgnéztem. Nem írja pontosan, de az élet csókjának alapesetben minimum 5 másodperc kell.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Iymer » 2008.01.19. 18:12

Üdvözletem!

Nem tudom, mennyire illik ide a kérdés.

A Belső idő Slan diszcíplínáról az ETK és az ÚT is azt írja, hogy rendkívül megterheli a szervezetet, az alkalmazás utá anyi ideig kell pihennie az alkalmazónak, ahány szegmensig használta. Az érdekel, ki hogyan játsza ezt a diszcíplínát? Nem csak az itteni előírások érdekelnek, hanem a már kialakult asztali játék gyakorlatok is.

Nálunk ugyanis probléma volt, mondván a diszcíplína nagyon erős, így mindenféle - számomra heggesztésnek tűnő - szabályok kerültek bevezetésre, bár állítólag valahol - Rúna? - le voltak írva.
Iymer Senton barát - Manifesztáció
Iymer cwa Takeda - Testvérviszály

A fergeteg átvonul
Iymer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 610
ZK Karakter: Iymer Senton barát - Manifesztáció
ZK Karakter: Iymer cwa Takeda - Testvérviszály
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése