• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Tela Bierra

A Hétarcú birodalma...

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
76 hozzászólás • Oldal: 2 / 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6

Re: Tela Bierra

HozzászólásSzerző: Lianna Pentangelin » 2008.01.17. 20:33

-Ebben egyet értünk-bólogattak a fiúk.
-No, akkor én azt mondom, legyünk azon, hogy ne piti őrségi fokozatnál maradjunk meg, hanem dicsőbb sorsra legyünk érdemesek!-húzta ki magát Grendel.
-Ez az első értelmes beszéd, ami kijön a szádon...(Samael)
A templomig Mortimer megkérdi, kinek mi a nagy álma, mivé szeretne lovagként válni. Samael zavarba jött, Lothar nem rejtette váka alá, szintén a gárda felé kacsingat, Grendel inkvizítor kíséretébe szeretne bekerülni, Danel legszívesebben pap lenne, de az apja támasztotta elvárás nagy, Mortimer pedig neves lovagrendbe kerülne, ő nem mer olyan nagyra törekedni, mint hogy az Angyalgárda köreibe tartozzon egy nap...
A templom kapuja éjjel-nappal nyitva, hisz mondja meg valaki egy szülő nőnek, hogy csak nappal szüljön :D
Épp három lány hagyta el a kaput, s meglátva titeket, lesütötték szemüket.

-Ide lányok is járnak!(G)
-Neked ez most esett le?(S)
-Hisz ez jó! Vidal nem is oszthatott volna jobb helyre minket!(G)
-Grendel, te beteg vagy.(Lothar)
A lányok mögött egy pap áll ki a kapuba, úgy tűnt, rátok várt:
-Végre hát megjött a segítség!-rámutatott Lotharra-Jöjj, fiam, karod ereje megnyugvást fog adni éppen vajúdó nővérünknek!
Lothar száján majdnem kibukott egy illetlen micsoda?!, de aztán ment is a pappal, aki lepaszolta őt egy kispapnak, aki elvezette őt.
-Jó viszonyt ápolunk a Három Körrel, örvendek nektek!-fogadott szívélyesen.
-Baatar atya vagyok, a templom mai ügyeletese. Ti ketten -és itt Delanra meg Mortimerre mutatott-váltástok fel kérlek a főkapunál őrködő lovagokat! A többiek pedig jöjjenek velem!
Így Grendel, Samael meg te beljebb kerültetek. (templomleírásd lásd első reag eme témában)
A korai idő ellenére több asszony is tartózkodott ott: egy kisebb csoport mécsest gyújtott, egy nénike magában imádkozott. Egy kispap letakarította az adományok lerakására szolgáló asztalt.

-Általában nem sok feladat vár itt egy paplovagra. De veletek másképp lesz...-elsétált veletek az egyik szoborig, felnézett rá, mintha imát rebegne, de közben sokkal komolyabb témát osztott meg veletek:
-Szeretném, ha szemmel tartanátok majd a nap folyamán egy leányzót. Igen hosszú haja van, kirí lányaink közül. Alapos okunk van rá, hogy egyik nős papunk szemet vetett rá, de ezidáig nem volt rá bizonyítékunk. a részleteket nem ismerjük, a leány tudja,-e, hogy testvérünk nős, így nem ítélhetünk el senkit sem indok nélkül. Értettetek engem?
*
Képek a paplovagokról, akik veled vannak:
Samael:
http://img0.tar.hu/navaratna/size2/33422419.jpg
Danel:
http://img0.tar.hu/navaratna/size2/33422416.jpg
Grendel:
http://img0.tar.hu/navaratna/size2/33422417.jpg
Lothar:
http://img0.tar.hu/navaratna/size2/33422418.jpg
Mortimer:
http://kepfeltoltes.hu/view/071106/Von_ ... es.hu_.jpg
Mi, Lianna Pentangelin, Domvik kegyelmébõl mint Shadon örökös királynõje, esküszünk a Hétarcú Istenre, s minden szenteire, hogy Domvik egyházait, Shadon minden rendü lakosait jogaikban, szabadságukban megtartandjuk, mindenkinek igazságot szolgáltatunk, Shadon függetlenségét fentartandjuk; határait és a mi ezen országhoz tartozik gyarapitjuk és megteendjük mindazt, a mit ezen országaink javára, dicsõségére és öregbitésére megtehetünk. Domvik Minket úgy segéljen!
Lianna Pentangelin
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 1782
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garvel » 2008.01.17. 22:02

- Armador -

- Igen Grendel! Ráadásul olyan lányok akik vagy szülni fognak, vagy gyermekáldásért könyörögnek Domvikhoz. - Kacsintok Grendelre.

Épp kezdtem hüledezni a templom óriási méretein, amikor megszólított Baatar atya és egy szempillantáson belül már a templom belsejében találtam magamat Grendellel és Samaellel.

<Most meg egy házasságtörő pap. Vagy velem nincs rendben valami, vagy a felnövekvő papsággal. Vagy csak itt nem stimmel??? Domvik segíts eligazodni!>

- Atyám gyakran előfordulnak ilyen esetek? -kérdezem kicsit félve Baatar atyát

- És ki lenne az ifjú hölgy?? No meg ki lenne a "házasságtörő"?
Garvel
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 184
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lianna Pentangelin » 2008.01.17. 22:12

-Szerencsére nem gyakran. de nem véletlenül van a Belső Inkvizíció, nem árt a magunkféle körmére is nézni. A pap, akiről szó van, nem fiatal. Mondhatni veterán. Csak kispapként is egy gyengéje volt: a nők. Ám amikor megnősült, mindenki azt hitte, megjött a magához való esze. Úgy egy hónapja én úgy veszem észre, talán nem mindenben... A lány nevt nem tudom, paptársam pedig a Tytus névre hallgat. Ő szokta a meddő asszonyok lelkét megnyugtatni, s imáival segítséget kérni urunktól.
-Rossz ezt hallani. Én úgy tudtam, ilyen visszásságok nem fordulhatnak elő egyházunkon belül...-sóhajtott Samael.
-Csak az istenünk nem botlik soha... De egy ember, legyen bár felkent, nem mindig tökéletes.
-No de egy házasságtörés...! Mert még ha az ember független, az más!-vakarta fejét Grendel.
-Erről van szó, finom ismerkedést urunk sem tilt, de komolyabbat nem néz jó szemmel. Számíthatok rátok abban, hogy figyeltek és ha valami nem illőt láttok, szóltok nekem?
Mi, Lianna Pentangelin, Domvik kegyelmébõl mint Shadon örökös királynõje, esküszünk a Hétarcú Istenre, s minden szenteire, hogy Domvik egyházait, Shadon minden rendü lakosait jogaikban, szabadságukban megtartandjuk, mindenkinek igazságot szolgáltatunk, Shadon függetlenségét fentartandjuk; határait és a mi ezen országhoz tartozik gyarapitjuk és megteendjük mindazt, a mit ezen országaink javára, dicsõségére és öregbitésére megtehetünk. Domvik Minket úgy segéljen!
Lianna Pentangelin
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garvel » 2008.01.17. 22:19

- Armador -

- Persze Atyám! Bemutatna minket Tytus atyának? Valahogy úgy kéne, hogy a közelében tudjunk lenni. Nehogy azt érezze pár huszonévest küldtek utána erkölcscsősznek :)
Garvel
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lianna Pentangelin » 2008.01.17. 22:24

-Persze!-és már mentek is hátrébb a templomhajóban. A nevezett pap középkorú, apád lehetne. Magas, haja barna, szemei kékek. Elsőre igen szenvtelen arcúnak tűnik, amolyan szigorú jellemnek, nem éppen meddő nők gyámolítójának.
-Tytus atya, ők az új paplovagok a Három Körtől!
Biccentett.
-Osztott már nekik feladatot?
-Nem, eddig még nem sikerült.
-Én tudnék egyet. Vigyázhatnának donna Magal babakelengyéjének ládájára.
Grendel szemeit forgatta, hogy csak ti lássátok.
Lianna Pentangelin
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garvel » 2008.01.18. 7:45

- Armador -

<Hát ez fantasztikus. Egy babaruhákkal teli ládikára kell vigyáznunk. El se tudnék képzelni dicsőbb és Urunknak tetszőbb feladatot.> Összenézek Grendellel, osztozva lelkesedésében. <De így legalább a pap közelében lehetünk.>

- Ha Baatar atyának nincs velünk egyéb terve, örömmel segítünk.
Garvel
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lianna Pentangelin » 2008.01.18. 10:44

Alig lép el a pap, Grendel fogait csikorgatja:
-Mindjárt megeeszem a sisakom! Mondd meg, ez velem történik? Komolyan itt dekkolok egy babakelengyés arannyal és gyémántokkal berakott láda mellett? Milyen láda?!-nézi meg jobban. Nem tévedett. Igen gazdagon díszített láda tartozott figyelmetekbe.
-Valami gazdag emberé-vélte Samael.
-Minimum hercegé. De mért szül egy nemes asszony itt?(G)
-Ez a legnagyobb tisztesség, ha Ura házában szüli meg gyerekét, nem gondolod?(S)
Dél táján Lothar jön, viaszfehér arccal. Ti egykedvűen álldogáltatok a láda mellett. Hosszú hajú lány nem jött, Tytus papi teendőit végezte előírás szerűen.
-De jó, hogy nem voltatok ott! Fognom kellett egy szülő nő kezét! Én ennyi vért nőből még nem láttam kifolyni! És azok a sikolyok! Szívem szerint minden fájdalmát elvettem volna!
Lothar meg volt rendülve. Samael ajkát harapdálta.
-No igen...Más olvasni arról, milyen jó, ha születnek gyerekek, s megint más tanújának lenni...(S)
-Pont erről van szó! nem tudtam, hogy egy nő ennyi kínt áll ki ha szül! Én én...nem is tudom, akarom-e, hogy a feleségem szenvedjen ennyit majd az én gyerekemmel!
-El ne vegye már a kedved ez az élmény, hékás! Nehéz szülés volt, van, ami secperc alatt lefolyik. A birtokunkon az egyik cselédlányra munka közben jött rá a szülés. Ott játszottam körülötte, emlékszem mindenre. Megkapaszkodott egy székben, állva megszülte, lemosdatta, aztán csinálta tovább a dolgát.
-Ne feledd, Grendel, egy nemtelen asszony erősebb testű, mint egy nemes nő. Akinél én voltam, nemes volt,alig 15 éves csak! Keskeny volt még a csípeje a szüléshez...
-Nemes nő? Nem az ő holmijára vigyázunk?-kérdezte tőled Samael.
Te viszont egy érdekes látogatót láttál bejönni a templomba. gesztenyebarna haja fenekéig leért kibontva, kis kendőt tett fejére, hosszú szoknyája a földet seperte. Leült az egyik padba és halk imába fogott. Tytus pap még ügyet se vetett a lányra.
Lianna Pentangelin
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garvel » 2008.01.18. 11:42

- Armador -

- Mi történt veled Lothar? Csak nem szellemet láttál?
Majd Lothar beszámolója után elmerengek kicsit. Édesanyám jár az eszembe.<Vajon ő is szenvedett velem? Ekkora áldozatot hozott, hogy a világra jöjjek?>

A lány érkezésére merengésem célpontja is megváltozik:
-Azt nézzétek fiúk!

- Azt hiszem ő lesz a mi emberünk. Vagyis lányunk.

Innentől kicsit fokozottabban figyelek Tytusra, a lányt pedig nem tévesztem szem elől.
Garvel
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lianna Pentangelin » 2008.01.18. 15:27

A lány imádkozik, aztán kerülgetés nélkül felkeresi Tytus atyát. Leülnek egymás mellé egy padba. Ugyan úgy beszélgetnek egymással, mint korábban tette az atya egy másik asszonnyal. Az sem kirívó, hogy megpaskolta a lány kezét, hisz vígaszképp másokkal is tette előtte.
-Most mért nézitek kettejüket?-értetlenkedett Lothar.
-Eddig semmi kirívót nem látok ebben...(Samael)
Közben ebédet hoztak nektek, mivel szolgálatban vagytok, nem lehetett visszamenni a kaszárnyába. Inasféle kosarában cipót, sülthúst, bort hozott.
Lianna Pentangelin
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garvel » 2008.01.18. 15:44

- Armador -

- Fontos megbízást kaptunk Lothar.- közelebb hajolok hozzá és pianoban intézem hozzá szavaim- Tytus atya, azzal a hosszú hajú lánnyal,-mutatom tekintetemmel- állítólag szeret félrejárogatni a felesége mellől... Á megjött az ebéd, én már farkaséhes vagyok.

Megköszönöm az inasfiúnak, majd körbekínálom a többieket.

- Kezdd olyan érzésem lenni, hogy nincs is gond Tytus atyával, csak elfoglaltságot kerestek nekünk...
Garvel
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lianna Pentangelin » 2008.01.18. 15:49

A többiek is nyúlnak a maguk adagjért. Grendel felnéz két harapás mellől:
-Aha, célszemélyek felálltak...
-Szerintem kikíséri a lányt a kapuhoz(S)
-Tévedés...Sekrestye felé tartanak! Hallottátok?! A sekrestye felé!!! Most mi a francot csinálunk?(G)
-Először is, nem káromkodunk Urunk házában. Másodszor pedig, ilyen esetre mit kaptatok utasításba? Üssünk ratuk? Ez a pap többet nyomhat egyházi rangban, mint mi, biztos hogy jót tenne a karrierünknek az, ha botrányt csinálnánk?-volt józan Lothar.
Lianna Pentangelin
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garvel » 2008.01.18. 16:43

- Armador -

- Persze pont akkor kell elmennie, amikor eszünk.

-Igazad lehet Lothar, de csak utána kéne mennünk. Nem piszkálhatjuk Baatar atyát ahányszor megmozdulnak.

Megtörlöm kezemet, majd elindulok a sekrestye felé. Kicsit szemügyre veszem közelebbről a sekrestye környékét, csak úgy érdeklődés szintjén. Persze közben próbálok hallgatózni egy kicsit.
Garvel
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lianna Pentangelin » 2008.01.19. 13:42

A sekrestye táján senki nem jár, a lányok és asszonyok, akik érkeznek, vagy az adományadó asztalhoz járulnak, vagy papot keresnek, esetleg csak csendesen könyörögnek.
Bentről suttogást halalsz, de szavakat nem tudsz kivenni. Grendel melletted van, majdnem nekimentél. Felvonja kérdőn a szemöldökét.
Lianna Pentangelin
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garvel » 2008.01.23. 13:53

- Armador -

Hallgatózok még egy kicsit, számat rágva az izgalomtól. Mivel csak suttogást hallok, szépen halkan benyitok. Bemegyek, mintha keresnék valakit. Ha nem vesznek észre szó nélkül kijövök, ha észrevesznek:

- Á Tytus atya! Elnézést hogy zavarom, Baatar atyát keresem nem járt erre?
Garvel
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lianna Pentangelin » 2008.01.23. 18:12

A nyitást bizony észrevették. Csendes beszélgetésben zavartad meg őket, semmilyen illetlenséget nem műveltek. A lány szemrehányóan nézett rád, a pap rezzenéstelenül hallgatta meg, mit akarsz.
-Mint látod, fiam, itt csak ennyien vagyunk...-mutatott a letakart eszközökre, összehajtogatott ruhákra, magára, a lányra, és rád.
Kikerülve onnan Grendel rögtön kérdezte:

-Na, mi közben kaptad el őket?
-Semmiben, mert nem veres a füle...-vélte Lothar.
Lianna Pentangelin
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
76 hozzászólás • Oldal: 2 / 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6

Vissza: Shadon