• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

III. Csapat

Moderátor: Admin

Téma lezárva
174 hozzászólás • Oldal: 9 / 12 • 1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12

Re: III. Csapat

HozzászólásSzerző: Sessaryen » 2008.01.18. 16:15

Tisztelt Urak!

Olvasgattam egy kicsit, és felkeltette figyelmem a ramiera kontra tőr levélváltás.
Szeretném ezúton felhívni a figyelmet arra, hogy bár a ramiera Gorvikban már már nemzeti viseletnek számít, ne azért írja fel bárki is fegyverhasználatra, mert "jobbak a harcértékei, mint a tőrnek".
A ramiera alapvetően a harcos kasztok fegyvere, ha valaki igen gyér harci kiképzést kap, akkor nem valószínű, hogy éppen ezt a fegyvert válassza.

Tévedés ne essék, semmi akadálya a ramiera választásának, csak ne azon az alapon, hogy jobbak a harcértékei...

Sessaryen
"Bocsáss meg! Eszemet az idő meg nem óvta,
Most fekete,fakó, mint könyv, múlt mélyiből."

Dale Avery: A Renegát
Sessaryen
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 984
ZK Karakter: Torum - Belső ellenség /Warhammer/
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2008.01.18. 18:38

Csákó.

Nekem Ramirez lenne a keresztnevem. Én úgy tudtam, hogy Gorvikban először a keresztnevet kell írni, majd utána a családnevet. Ha nem így van, majd átírom.

A ramierával kapcsolatban jogos a felvetés, de már megtetszett a fegyver, és meg szeretném tartatni a karakternek. Esetleg megoldhatjuk úgy is, hogy a sima tőr értékeivel harcolok. De szeretném a többiek véleményét is kikérni.
„Virágozzék ki lelkedben a gyűlölet, mert igaz belső békét csak ez által találsz.” Aruth Dyn-Dayaell
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1382
ZK Karakter: Vasöklű Arg-Tristani Krónikák
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sessaryen » 2008.01.18. 18:44

Semmi gond, ha te a ramierát szeretnéd, rendben. De ha a harcértékeid nem indokolják e fegyver használatát, akkor az előtöribe kérnék egy indoklást, hogy a karakter miért ezt a fegyvert választotta...

CSAK NE AZ LEGYEN, HOGY: "AZÉRT MERT JOBBAK A HARCÉRTÉKEI..." :D

Sessaryen
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sion » 2008.01.18. 19:34

Épp te mondtad h szinte nemzeti viselet, ami teljesen igaz is. Nem értem h miért kéne ahoz jobb harcérték hogy ez legyen nála, ha valószínüleg ezt se, azt se használja... Ez inkább amolyan presztizs dolog szvsz!

A keresztnév szerintem a Huan Sanches, a Villa Lobos Ramirez pedig a családnév lehet, talán címekkel együtt. A Villáról legalábbis ez az érzésem. Spanyol nemesi név volt az tuti... Ő tanította meg a hegylakót harcolni! 8) Na ennek majd még utánnanézek...

Sion
Mubayashi Yokomoto - A Kigasi gyermeke

Kép
Sion
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 759
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sessaryen » 2008.01.18. 19:38

Nem kötekedni akarok, csak beszélgettem Thorral, és ő azt mondta anno, hogy a karaktere nem a fegyveres harcokban jeleskedik.
Mint írtam semmi problémám nincs a gorviki csapat esetében a ramiérával, mindösszesen az "ezt válaszd, mert jobbak a harcértékei" mondat ütötte meg a szemem.
Szerintem ne azért válasszon bárki is fegyvert, mert jobbak a harcértékei, hanem azért mert illik a karakteréhez...

Sessaryen
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sion » 2008.01.19. 1:07

Ebben igazad van. :wink:

Sion
Mubayashi Yokomoto - A Kigasi gyermeke

Kép
Sion
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 759
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Terda Radovik » 2008.01.19. 9:47

Nos, mi illik egy gorviki karakterhez jobban, mint a Ramiera? Lehet, hogy nem egy harcoló karakter lesz Ramirez Gorra, de vajon milyen fegyver forgatását taníthatnák meg neki, ha nem a Ramierát? Ehhez szinte mindenki ért Gorvikban. Nem titkos tudás, ezt bárhol elsajátíthatta, legalábbis szerintem...
Szerintem azért alakult ki a Ramiera forgatása Gorvikban, mert egyszerű, könnyen kezehető fegyver, így az egyik leghatékonyabb. Biztos nem azért ez a fegyver lett a "nemzeti fegyver" mert ez illett az alapító honatyához, hanem a hatékonysága miatt. A hatékonyság meg miből áll, ha nem abból, hogy jobbak a harcértékei?
Nasce que mita apertu zad'occa a wierra sini forit!
Véremből vért és könnyet senki sem fakaszthat büntetlenül!
Terda Radovik
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 1441
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Terda Radovik » 2008.01.19. 10:10

No, kicsit átírtam a közös előtörténetet, várom a véleményeket, és hogy mivel egészítsük ki.

Ralog - Joffer con Vermini (orvlövész fejvadász)
Kijoe - Aguenda Elizondo (b.mester-harcias)
Thor - Ramirez Gorra (b.mester-tudományos)
Sion - Huan Sanches Villa Lobos Ramirez (bárd)
Terda - Sandro Cortese (ramiera dispada)

Huan Sanches, a különc bárd már egészen fiatalon kilóg a Belderroban élő Villa Lobos Ramirez nevezetű kisnemesi családból. Főleg idősebb testvérével nem jön ki jól. Többször megpróbálják eltenni láb alól a fiatal bárdot, ezért is adja mellé az apja testőrnek Sandro Corteset. Sandro többször megmenti a bőrét. Huan Sanches apja, az öreg Villa Lobos Ramirez meghal – egyes vélemények szerint az örökös öleti meg – így a kisebb fiúnak nincs maradása. A család örököse – Huan Sanches testvére – valóságos hajtóvadászatot rendez a bárd után, ezért menekülniük kell.
Huan maga mellé veszi apja régi elvbarátjának a fiát, Ramirez Gorrát, aki maga is nemrég egyedül maradt, mivel apja elhunyt.
Hármasban indulnak el Belderroból. Útban a másik tartományok felé találkoznak a hetek óta menekülő párossal. Mint kiderül, Joffer con Vermini és Aguenda Elizondo régi klántársaik elől menekülnek. Jobb ötletük nem lévén, az orvlövész és társa felajánlja a szolgálatait a fiatal abradonnak, ha cserébe segítenek nekik megszökni régi társaik elől.
Összeáll az „ötösfogat”, együtt haladnak tovább. Lóháton kelnek át Gorvikon, közben végeznek a szökött klántagok üldözőivel. Erone hercegségében hajóra szállnak, céljuk Pyarron városa, onnét pedig a mesés Erion.
A hosszú út alatt megismerkednek rendesen egymással, a Gályák tengerén többször ütköznek kalózokba, de mindig szerencsésen megússzák. Néhány hónap alatt elérik Pyarront, onnét térkapun át érkeznek Erionba.
Ott eleinte nagy rajongással veszik körül a különc bárdot, az itt élő gorviki ősökkel rendelkező emberek felnéznek rá. Hónapokat élnek Erionban, de hamarosan irigyei is akadnak Huan Sanchesnek. Az öt újonnan érkezett átesik néhány intrikákkal megfűszerezett csatározáson. Egy idő után többségbe kerülnek a bárd ellenségei, így jobbnak látják innen is továbbállni. Előbb azonban - mintegy elköszönésként - még kirámolják a legjobban ellenségeskedő család egyik palotáját.
Erionból térkapun menekülnek tovább, mégpedig Abasziszba, konkrétan Ifin városába. Gyorsan felélik a tartalékaikat. Itt is élnek Gorvikiból elszármazott emberek, ők főleg alvilági ügyekben jeleskednek. Hamarosan náluk kötnek ki, az egyik vezető személyiség veszi a szárnya alá a kis csapatot. Itt is lézengenek néhány hónapot. A csapat patrónusa – az öt karakternek hála – ezidő alatt komoly befolyásra tesz szert. A helyi diaszpóra vezetőjévé növi ki magát.
Az ő javaslatára (parancsára?) indulnak a karakterek északnak, hogy likvidálják az Abasziszból meglógott ellenségeit. Térkapuval mennek át Tiadlanba, ahol végeznek ugyan a kiszemelt célponttal, de a háború kitörése miatt a tárkapukat lezárják, a karakterek pedig ottragadnak. A toroniak egyre északabbra jönnek, így az öt gorviki is észak felé szorul, hamarosan Erenben találják magukat.
A P.sz. 3694. esztendő nyarára Masgar városában kötnek ki.
Nasce que mita apertu zad'occa a wierra sini forit!
Véremből vért és könnyet senki sem fakaszthat büntetlenül!
Terda Radovik
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 1441
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2008.01.19. 19:18

Üdv. Mindenkinek

Terda

A közös előtörténet tökéletes, és ráadásul nem is lóg le az oldalról, De gondolom ezt is figyelembe vetted. Így nem kell törölni, vagy kisebb betűméretre állítani. :D :D :D
Szerintem, nem kell kiegészíteni semmivel, részemről, mert a lényeg benne van. Én már be is illesztettem, és szerintem a többieknek is tetszeni fog.

Egyébként köszi, hogy bevállaltad az előtörténet írását. :merci:

A ramierát megtartom. Úgy írtam, hogy a nagyapától örökli meg, aki fejvadászként élte életét.

Ha a közös csapatnév meglesz, akkor leadom a karakterlapot, mert készen van.
„Virágozzék ki lelkedben a gyűlölet, mert igaz belső békét csak ez által találsz.” Aruth Dyn-Dayaell
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kijoe » 2008.01.20. 17:43

Üdv Skacok!

Tetszik az előtöri, részemről is rendben van.

Ralog

Szeretnék tudni valamit a klánról, mi a neve hol van stb.
Megdobhatnál egy pm-el.

Köszi!
Saguru No Ószei Ics'an Navariszen! - „Ha sárkányra vadászol, ne csodálkozz, ha találsz is egyet!”
Kijoe
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 297
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kijoe » 2008.01.24. 15:40

Üdv mindenkinek!

Valaki tud valamit Ralogról?

Még nem írt és már szeretném leadni a karimat ellenőrzésre...
Lehet mégsem az ő klánjába fogok tartozni és megcsinálom a saját előtörimet, hogy legalább kész legyen a karim, a csapatelőtörin meg kicsit módosítunk.

Mit szóltok?

Vészesen fogy az idő és Ralog sehol...
Saguru No Ószei Ics'an Navariszen! - „Ha sárkányra vadászol, ne csodálkozz, ha találsz is egyet!”
Kijoe
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2008.01.24. 16:08

Helló.

Kijoe

Az a gond, hogy ha a közös csapatnév nincs meg, nem küldhetjük el a karaktert ellenőrzésre. Terda, és én is felvetettük a saját ötletünket, de nem írt rá senki választ, vagy saját ötletet.
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kijoe » 2008.01.24. 17:04

Üdv!

Csapatnevek:

- Elitalakulat :)
- Vadászok szövetsége
- Vérfakasztók
- gorviki Ötök
- kendőország gyermekei
- Suttogók

Ebben sosem voltam jó...

Egyéb ötlet?
Kijoe
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2008.01.24. 18:33

Nem baj, nekem se igazán mennek az elnevezések. :D

Remélem a többiek is írnak, mert már nincs sok idő a leadásig. 8)
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2008.01.24. 21:49

Üdv!

Ralog egy kicsit el van havazma a melóhelyen, még itthon is alig látjuk. Vasárnaptól (hacsak a főnöke bele nem köp a levesbe) lesz hosszú pihenőn, akkor tud csak jönni egyeztetni.

Yvett
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva