• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Utak, ösvények, csapások

A Család mindenekfelett!

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
1368 hozzászólás • Oldal: 28 / 92 • 1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 92

Re: Utak, ösvények, csapások

HozzászólásSzerző: Terda Radovik » 2008.01.10. 17:34

JK: Sebille Hosstra
Helyszín: Valahol az Erone/Gorvik határ közelében
Időpont: estefelé

*Sandro felvonja a szemöldökét:

- Zenét? Nem hallotta azt amit az a nyavalyás fújt még Eronében? Éjszaka zenélt...fel is ébredtem rá. Ki is kapcsoltam egy időre...Gorvikban sok zenész él egyébként. Vannak bajkeverő bárdok is, de szerencsére kevesen. Nem sokban különbözik a zenei kultúra Ynev más tájaiétól. Zenélnek pengetős és fúvós hangszereken, de a katedrálisokban például több száz sípból álló hatalmas hangszereken játszanak...Látom ízlik ez a gyümölcs. Kár, hogy Gorvikban nincs ilyen csemege.

*Ő is kivesz egyet, de felkel az asztaltól és útközben kifelé szól:

- Megyek, megnézem a lovakat. Hamarosan visszatérek!
Nasce que mita apertu zad'occa a wierra sini forit!
Véremből vért és könnyet senki sem fakaszthat büntetlenül!
Terda Radovik
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 1441
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Terda Radovik » 2008.01.10. 17:43

JK: Ferron con Corwo
Helyszín: Warvik tartományban, útközben a gorviki csapatok felé
Időpont: délben

*A nő nyugodtan válaszol neked:

- Ugyan, ne szabadkozzon abradon! Egyen-igyon kedvére! Csak a Legnagyobb Úr tudhatja, hogy mikor ehet egy jót, ha a frontra ér...Raimo az apjával akar találkozni. Még Gortvarban hagyta rám a fiút, ő pedig a harcoló csapatokkal tartott. Tudja, az apja amolyan stratéga, ő irányítja, vagyis inkább hangolja össze a csapatok mozgását. Raimo, mint mondtam erős akaratú gyerek. Nem könnyű neki ellentmondani, én pedig nem is akartam...

*Kiissza az ezüstkupából a borát, tölt magának és neked is, ha kiittad már.*
Terda Radovik
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Saggaras Zenir » 2008.01.10. 22:19

Ferron con Corwo

-Köszönöm-Mondja mikor töltenek neki.-Értem, szóval csupán az ifjú úr kérésére, tartanak, a frontra, akkor mindenféleképpen megteszünk mindent, hogy nes eshessen bántodásuk.-Mosolyog a nbőre.*

<Hmm talán érdemes lenne, összeismerkedni ezzel a különös illetővel. Biztos, hogy segítségemre lehet, még ebben a háborús helyzetben, ráadásul még a képzséemet is segítheti, nem is feledve a társadalmi többletet amit adhat.>
kép - Naiden Findalath - Sivatagi Vihar
Akimoto Yuusuke - Holtak Bosszúja
Saggaras Zenir
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1607
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Joe Lyon » 2008.01.11. 11:35

/ Hart Al Arten /

* Csendesen hallgatja Ranti szavait Darton felkentje.*

<… Hmmm, akkor Oblarise tényleg egy jóval nagyobb település lehet, mint az eddigiek! Jobb lesz majd figyelnünk, ha odaérünk! Azmár tényleg maga Gorvik lesz, az ott élők idegengyűlöletével együt. Bár, amit a napokban hallottam kissé bizonytalanná tesz. Hisz még az is lehet, hogy csak egy hatalmas, elpusztított területet fogunk találni a város helyén. A faluban, az erioni származású gorviki azt rebesgette, hogy aki a város falain belül kereset menedéket az amundok ellen, az mind elpusztult!? …>

*Ha Lerion nem kérdez a fiútól semmit, hát ismét Hart kérdez.*

- Ranti, arról tudsz valamit, hogy mi van a várossal az amud támadás óta? Mintha úgy emlékeznék, hogy Oblarisenel már komoly harcok dúltak?! A másik dolog. Ha jók az értesüléseim, ezen a vidéken már más az úr. Másik báró, vagy tudom is én milyen címen nevezett valami…., ha jól emlékszem abradon,…. vagy mi fene a helyi földesúr. Ezt attól az ipsétől halottam, aki az úti passzusainkat állította ki. Azt is mondta, az a féreg, hogy itt újakat kell beszereznünk, mert az ő engedélye csak idáig „jó”. Valamit tudsz erről? * Kérdi a fiút, miközben tovább baktatnak lovaikon a poros úton. Hart rá, rá tekint Lerionra, hátha neki is akad kérdése.*
Egyszer élünk! Akkor hát élvezzük! Meg olyan még nem volt, hogy ne legyen valami!
Burkh Drukshad (ork)
Erlon Arts (dalnok)
Hart Al Arten(Dartonita paplovag)
Joe Lyon
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 1063
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Terda Radovik » 2008.01.11. 16:53

Időpont: délben

*Visszamosolyodik rád a nő, majd eképp felel:

- Köszönöm, de van aki vigyázzon ránk. Idáig is elvergődtünk, ez a néhány mérföld ami még hátravan, bizonyosan meg se kottyan...

*Feláll a székéről, leporolja a ruháját – nem mintha poros lenne – és elindul lassan a kocsi felé. Ringó csípője szédületes vonalú...piszok mázlista lehet a férje...*
Terda Radovik
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Terda Radovik » 2008.01.11. 16:54

JK: Hart Al Arten
Helyszín: Aquilona tartomány, nem messze Olbarise városától
Időpont: délután

JK: Lerion con Hamal

*Ranti Hart kérdéseire megvonja a vállát, és válaszol:

- Én nem sokat hallottam az amundok támadásáról, de azt azért tudom, hogy valahol a város környékén voltak harcok. Néhány hete egy férfi jött abból az irányból, a falunkba azt mondta, hogy ő is harcolt velük. Húzta az irháját Erone felé...A városban ha jól tudom valóban más az úr, arrafelé már nem sokat ér a papír, amit a Carachiolo emberei írtak...
Terda Radovik
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Joe Lyon » 2008.01.11. 19:21

/ Hart Al Arten /

* Darton felkentje rátekitn a fiúra, majd elmosolyodik. *

- Gyerek! Ha jólértem szavaid, akkor magát a várost elkerülte a háború és az amund hordák. Akkor tudod mi a dolgod!? Az, hogy ismét "nyelvemként" tolmálcsold majd szavaim. Füled nyitva tarva hallgasd az esetleges felénk irányuló megjegyzéseket, utalásokat, valamint az, hogy vezess minket olyan helyre, ahol úti passzust tudunk beszerezni. Ismersz valami fogadót a városban?! * Kérdez rá ismét a fiúra, majd az előttük kanyargó utat kezdi figyelni. Hátha lát rajta lovak, kocsik, homokfutók által felvert port, ami jelezné idegenek közeledését.*
Egyszer élünk! Akkor hát élvezzük! Meg olyan még nem volt, hogy ne legyen valami!
Burkh Drukshad (ork)
Erlon Arts (dalnok)
Joe Lyon
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Terda Radovik » 2008.01.11. 19:37

*Ranti vakargatja a fejét, láthatóan kicsit bizonytalan:

- Az a fickó azt mondta, hogy nem háborúztak a városban...Ha odaértünk, akkor nyitva tartom a fülem, és szólok ha valami gond lesz. Remélem azért nem lesz...Amikor a nevelőapámmal voltam a városban, az egyik rokonánál aludtunk. Elég szegény emberek, de szívesen fogadtak minket. Fogadókat is láttam a városban, de mi nem tudtuk megfizetni...

*Az út tovább kanyarog a fenyőfák között, nem látsz mozgást, vagy porfelhőt. A madarak mindenesetre csivitelnek a fák ágai között, így nem teljesen kihalt a táj.*
Terda Radovik
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Joe Lyon » 2008.01.11. 19:55

/ Hart Al Arten /

* A lovag csendesen hallgatja a fiú szavait, közben a tájat, az utat figyelve. Midőn megpillantja a madarakat jól szemügyre veszi azokat. Hátha lát köztük varjút, varjakat.*

<… Darton! Ha most figyelsz minket, azt biztos legjobb kémeiden keresztül, a varjak szemével teszed! Nagy kópé vagy te! Ide rendelteted két lovagod az ellen kellős közepébe. Te tudod, hogy esélyünk a túlélésre a béka bal fülcimpájánál is kevesebb, de én bízok benned, hatalmadban, s a miértek miértjében!…>

* Teszi meg magában fohászát a Hallgatag úr felé, majd a fiúra tekint ismét.*

- Jól és nyílt szívvel beszélsz kölyök! Őszintén mondom, örülök, hogy hozzám szegődtél is, még ha nem is önszántadból! * Jelenti ki őszinte megjegyzését, nem törődve azzal, hogy az el eddig hallgatag Lerion lovag hallhatja azt.* Ranti. Kérdeztem már tőled a minap, de akkor nem kaptam kérdésemre választ tőled. Hogy kerültél a faluvezetőjéhez? Ismered szüleid, vagy a szőke nő nevelt fel? * Teszi fel kérdéseit semmi fajta kertelés nélkül, közben nyugodtan haladva Ortemis hátán az úton.*

// Off: Ichigó, ha jól tudom és jól olvastam a szabis topicban 19-ig szabin lesz. Addig én jól kikérdem Rantit. :D //
Burkh Drukshad (ork)
Erlon Arts (dalnok)
Joe Lyon
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Terda Radovik » 2008.01.11. 21:52

*Ranti Hartra sandít, majd vigyorog egy kicsit:

- Én is örülök, hogy maga mellé szegődhettem Atyám! Helyesebben maguk mellé!...A faluba néhány éve kerültem. Talán öt, vagy hat, nem tudom pontosan. Azt mondták, hogy az apám rokona volt a falu vezetőjének, bár nem tudom, hogy mi módon. Nem nagyon emlékszem, hogy előtte hol éltem, de biztos valami falu lehetett az is. Legalábbis az rémlik valahogy. Arra is emlékszem, hogy tél volt amikor Rantianohoz és a feleségéhez kerültem. Hamarosan megszületett Lorena, a kislányuk...Olyan mintha a testvérem lenne...Az igazi szüleimre nem emlékszem...
Terda Radovik
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Saggaras Zenir » 2008.01.11. 22:41

Ferron con Corwo

<Piszok jo nő gerincre vágnám, huu erről jut eszembe, milyen rég volt már nővel.>

*Egy pillanatra belefeledkezik a nő látványába aztán észbe kap.*

-Köszönöm az ebédet, nem fogom egyhamar elfelejteni.

*Mosoloydik el, majd gorviki etikett alapján meghajol, és lova felé indul, ha válaszra érdemes választ nem kap, felül rá, és elvágtat.*
Saggaras Zenir
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Terda Radovik » 2008.01.11. 23:16

Időpont: délben és délután

*A nő viszonozza a meghajlást, és elköszön tőled, mielőtt beszáll a kocsiba:

- Egészségére uram! Remélem még találkozunk, talán kellemesebb körülmények között. További jó utat...

*Miután beszállt, a csatlósai elkezdik összepakolni az ebéd maradványait, az asztalt és a székeket is felpakolják a kocsira.
Te ezt már nem várod meg, felülsz a lovadra és újra elindulsz. Jó volt ismét enni, és az étel is ízletes volt.
Haladsz tovább a kitaposott úton, a tájon egyre jobban meglátszanak a háború nyomai. A füves pusztán sok helyütt üszkös, égett foltokat látsz, de néhány földig rombolt házmaradványt is találsz az út mentén. Nincs említésre méltó dolog a romok között, nincs is értelme sokat vacakolnod.
Legalább két-három órát lovagolsz, amikor egy kisebb dombtetőről lenézve egy nem túl régi csatamezőhöz pillantasz meg. A sztyeppe letaposva, mindenfelé hullák, vérfoltok, eldobált fegyverek. Olyan öt-hatszáz lépés átmérőjű területről van szó, a hullák állapotából ítélve, legfeljebb egy hete lehetett a harc. Van bűz rendesen, alig bírod magadban tartani az ebédedet. Több száz holttest van, szinte mindegyik ember.
Közeledve látod, hogy néhány élő is csatangol a hullák között. Két férfit látsz, akik nagyon úgy néz ki, hogy hullarablók. Szájuk elé kendőt kötöttek, hátukon málhazsák, valószínű ebbe rakják a szajrét.*
Terda Radovik
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Joe Lyon » 2008.01.12. 8:21

/ Hart Al Arten /

* Darton felkentje elmosolyodik a srác szavain, de utána ismét a „jól megszokott” sötét árny suhan el arca előtt.*

- Mit szólnál hozzá, ha miután elérünk Oblerisebe mi is a nevelőapád családjánál szállnánk meg? Jobb elkerüli a balhét, s egy gorviki település fogadójában jó esélyünk lenne rá, hogy pofozkodás, ellenségeskedés kerekedjen! Emlékszel még hol laknak azok az ominózus rokonok? Ha igen, akkor elvezetsz minket hozzájuk, azt fogjuk mondani nekik, hogy Rantiano ajánlásával érkeztünk, s szállunk meg náluk. Ne félj, félre ne érts, nem fogom őket bántani. Ha szállással, étekkel ellátnak minket pár napig, még én beszerzem a szükséges papírokat, megszerzem a számunkra fontos információkat a további utunkhoz, bőségesen megjutalmazom őket! * Egy pillanatra eltöpreng saját szavain a lovag, s mérlegeli azt amit mondott.*

<… Dartonra! Pont jó lenne egy kis családi ház „búvóhelynek”, főhadiszállásnak Obleriseben, amíg megtudom mi folyik Warvikban, amíg beszerzem a papírokat. Addig is kevesebb lenne az esély az összetűzésre a helyiekkel, a kíváncsi katonákkal, városőrökkel…>

*Pár pillanatig csendesen lovagol tovább. Rátekint Lerionra, hátha a másik Dartonitának is van hozzáfűzni valója a dolgokhoz, majd ismét a fiúhoz szól.*

- A másik dolog! Ha vége a Warviki utunknak, felőlem visszamehetsz nevelőcsaládodhoz, vagy ha úgy tetszik velem is tarthatsz felfedezni Ynev más tájait! * Mosolyodik el a lovag, majd folytatja.* Azonban ehhez előbb túl kell élnünk ezt az egész mizériát Darton segedelmével! Mit szolsz hozzá?! Tudod mit, ne válaszolj rá, majd elválik a végére. Mond. Tudod hol laknak a volt nevelőapád rokonai, s szerinted otthonuk elég nagy ahhoz, hogy mi hárman elvackoljuk magunkat náluk pár napra? Milyen emberek, azon felül hogy szegények? Mivel foglalkozik a családfő?
Burkh Drukshad (ork)
Erlon Arts (dalnok)
Joe Lyon
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Saggaras Zenir » 2008.01.12. 14:41

Ferron con Corwo

*Megáll a csatamező szélén, lovát visszafogja, hiszen valószínűleg a szag őt is megzavarta. Megpillantja a hullarablókat, ám nem tulajdonít nekik nagy jelentőséget, ez úgyszólván csaták után természetes, az igaz, hogy nem túl nemes. Ám nem időzik itt sokáig, elszánja magát, és megösztökéli lovát, hogy minél gyorsabban átkelljenek a bűz tengeren, és maguk mögött hagyják a frontot.*
Saggaras Zenir
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Terda Radovik » 2008.01.12. 19:00

*Ranti továbbra is vakarja a fejét Hart kérdései hallatán:

- Nem vagyok benne biztos, hogy megtalálom a házat. Mondtam, rengeteg ház van, én meg csak akkor jártam ott...

*Kicsit gondolkodik, majd folytatja:

- Az olbarisei rokonok háza elég kicsi, ráadásul - ha jól tudom - csak bérlők. Legalábbis akkoriban bérelték a házat. Mi talán még elférnénk, de a lovaknak nincsen hely...A családfő valami segédként dolgozott, de már nem emlékszem pontosan, hogy miféle...Egyébként ki az a Darton, akinek a segedelmével túl leszünk mindenen? Ő is csatlakozni fog hozzánk mint Lerion úr?

*Láthatóan bizonytalan a dologban.*
Terda Radovik
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
1368 hozzászólás • Oldal: 28 / 92 • 1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 92

Vissza: Gorvik