• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Szabályzavar- azaz mi , miért, hogy?

A fórum regisztrált tagjai cseveghetnek itt egymással.

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
2288 hozzászólás • Oldal: 53 / 153 • 1 ... 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56 ... 153

Re: Szabályzavar- azaz mi , miért, hogy?

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2008.01.10. 14:49

Üdv!

Ork-sámán:

Mivel nagyon kevés a varija, így egy képzettséget kell csak felvennie.
Szakrális mágia (ork sámán) x.fok. Ez alá tartozik a Summariumos összes varija. :)

Első szinten pedig tényleg harcol a sámán. :D Akár a nagy sámánnal is, hisz azért sok TP-jár. 8) :)
Komolyabban mondva igen. Alacsony szinten nem nagyon fog varázsolni, de elvileg ennek a kasztnak nem is a fővarázslás a fontos, hanem a "feeling". :D
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2008.01.10. 14:59

Biztos vagy benne, hogy csak "1 képzire" kell felvenni a szakrális mágiát? :roll:

Bár ha azt nézem a többi papnak sem kell az egyedi mágiáért fizetni KAP-pal, mert a nagyarkánum alá van rendelve.

Hm... :D nekem jó!

Köszi a választ! :bow:
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Orwen del'Correl » 2008.01.10. 15:03

Ezzel kapcsolatban felmerült egy kérdés:

Egyedi mágiák - Nagy Arkánumhoz??!
És amelyik egyedi, de kis Arkánumos? Pl Domvik egyedi gyógyítása? Azt már nem is használhatja paplovag? Vagy a "pap" alatt a főkasztra gondoltatok? :shock: :?
Caieverri mester által hitelesített családi okiratok
Richard Simms - Redmondi mesék ZK [Adatlap] [Rendőrségi Nyilvántartás]
Orwen del'Correl
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 1133
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Dunadan » 2008.01.10. 15:53

Sziasztok azt akarom megkérdezni mint naiv lélek magasmágiánál minden fajtánál külön egy holtnyelv szügséges. Vagy ha egyszer elsajátítok egyett azután már a többinél nem kell?
„Egy lélek nem csak érzelem vagy tett, hanem együtt mindkettő, s ha uralni akarod az embert a lelkét kell uralnod nem csak az érzelmeit, vagy a tetteit.”
Onion Ordan
Dunadan
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 125
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Herold Bardelot » 2008.01.10. 16:04

Egy holt nyelv elég. Más a karid elsösorban déli érdekeltségű, minden szempontból, talán nem a crantait kellen választanod holt nyelvnek. Egyszerű oka van ennek, a varázslást tanulod azon a holt nyelven amit kérünk. Erössen kétséges, hogy ez a Fehér Páholyban vagy a Lar-dori iskolában a crantai lenne. Mivel azt nem írtad, hogy elf édesanyád tanítana varázsolni így ezt mint egyetlen reális lehetöséget nem vettem számításba.

Ezzel kapcsolatban saját kérdésem :D , itt a nagy a hajtás közepette:
A varázslók ugye nem az anyanyelvükön varázsolnak? Hisz a kyr mágiát soha nem fordította le senki teszem azt ervre, vagy bármely más emberi nyelvre. Még mindig kyrül oktatják. Meglátásom szerint a szavaknak mindenképpen az adott holt nyelven kell elhangzaniuk. Erröl kérnék az oldal érintettjeitöl állásfoglalást.

Herold
Tisztelettel: Herold Bardelot
Herold Bardelot
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1139
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2008.01.10. 17:51

Orwen!
A paplovag természetesen használhatja istene egyedi mágiáját, ha az a kis arkánumba tartozik - feltéve, ha az adott mágia szférájával 3.fokon rendelkezik!

Dunadan!
Mint ahogy Herold írta egy ősnyelv felvétele elég a magasmágiához, bármennyi területen is legyen tájékozódott a karakter!

Herold!
A varázslók azon holt nyelven ejtik ki a bűvös szavakat (már ha szüksége van efféle segédre), amelyik holt nyelven elsajátította a mágiaismereti tanulmányait. (crantai, ó-kyr, ó-godoni, ó-elf, stb.)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Yvett de Crei 2008.01.10. 17:55-kor.
Ok: apró pontosítás
S menni mindig tovább,
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kaspar Otlokir » 2008.01.10. 17:53

Köszönöm
"A vágynál veszélyesebb dolog alig van nagyuram. Vigyázz nem tudhatod méreg vagy szeretet bújik egy kéz simításában."
Kaspar Otlokir
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 653
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2008.01.10. 18:20

A sokat vitatott kétkezes harc két béltépővel megtanulható-e, alkalmazható-e?
S menni mindig tovább,
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2008.01.10. 18:21

Orknak sztem igen. Egyszrűen náluk az a két tőr. 8) :)
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2008.01.10. 18:34

Aham... Köszi :bow:
S menni mindig tovább,
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sylinas » 2008.01.10. 23:06

Lithas mindenkinek.

Ismerős témát fogok ismét pezegetni. A Taba-el Ibarában van egy faj, mely kihasználatlan, ez pedig az amundok. Nincs kidolgozva sem Sonion, sem az amund katonai telepek, ahonnan a hadmozdulataikat tervezik, pedig még a Manifesztációs háború nem ért véget. Biztos nem én vagyok az egyetlen, aki amundokkal szeretne játszani, de nem úgy hogy dzsadok közt nevelkedett, hanem úgy, hogy eredeti amundok közt nevelkedettről van szó.
Ám ehhez szükség volna arra hogy legalább egy amund Kezdőhelyszínt (jaj de WOW-osan hangzik) és az amundok által játszható kasztokat kitaláljuk.
A magam részéről, ha tehetek ekkora szemtelenséget. Javasolnám, hogy az elsődleges, Harcos kaszt mellett lehessen lenni Pap kasztal, és Boszorkánymester kaszttal is.
Emellé ha már a kidolgozottságot vesszük, javasolnék 2 dolgot a Pap és a boszorkánymesteri kaszthoz.

Pap: Halál, Lélek Természet szféra. Egyedi varázslatok nincsenek, illetve Adott szakrális mágia 4. szintű képzettséggel lehet kidolgozni őket a karaktereknek.
A Quatorral erről a témáról már megejtett beszélgetésünk közben felvetette, hogy legyen Amhe-Ramuun - nak csak halál szférája, mint Orwellának. Ezzel nem értek egyet. Orwella egy külső kaotikus síkra let taszítva, hívei elenyésző számban vannak Yneven, ha összesen tízezren vannak, akkor már sokat mondok. Az Amundok egy erős, ősi faj, akik százezerszám lehetnek az ibarában, és az istenük nem valamelyik távoli külső síkról juttat híveinek hatalmat, hanem manifezstálódott tehát teljes isteni hatalmával segítheti híveit és papjait. Az élet szférát csak azért nem javaslom neki, mert Amhe-Ramuun - nak a pusztítás ez egyik aspektusa, amivel nem fér őssze az élet szféra. Ráadásul az amundok teljes mértékben a hitükre támaszkodnak a létezésükkor. Sonion körül nincsenek búzamezők, gyümölcsöskertek, hatalmas folyók. Az ottani élet egyedül istenük ajándéka. Az hogy a papok képesek vizet fakasztai a sziklából, és élelmet teremteni a semmiből (ami hogyhogy nem pont 2 papi varázslat, ráadásul természet szférásak)
Lélek szféra, pont az amundok ne rendelkeznének vele, amikor ők az igazi érzelmekre hallgató faj, akiknek az érzelmek sokkal magsabb fokon állnak a döntéshozatalban, mint a józan mérlegelés. Amikor az amundok háborúba indulnak, nem kutyagolnak hosszú hónapokon keresztüla sivatagban mag elérik a dzsadok településeit. Papjaik és Boszorkánymestereik síkkapukat és térkapukat nyitnak a nagy katonai csoportosítási zónákból, ahova jó előre rabszolgákkal démonokkal élőholtakkal odavontatják a katoni gépeket, a kőtáblákra jó előre fölrajzolt anke-tueth - eket és az óriási kőszobor khep-toeth - eket, és ezekről a helyekről térkapukat nyitva mondjuk abadanára, megkezdik az ostomot, órákon belül körbezárva egy várost, fölfejlődve az ostromgépekkel, majd asztrál, szobor és egyébb démonok, hordáit és élőholtak seregét zúdítják a városfalakra, amiket az elitt amund harcosok gyűrűjében támadó Amhe papok irányítanak. Viszont azt elismerem, hogy a Lélek szféra egyes varázslatai nem illenek bele, ezek a következők: Mentális párharc, viadal, kitaszítás, Vízlégzés (amund vízben úszva? hadjuk :D ), Mentálpöröly, Mentálfátyol, Kétkedés, Érzékelés - Hazugság, Igaz szó, Mentálpillantás, Meggyőzés.
Ez csak javaslat kibővíteni és vitatkozni is lehet vele.

Boszorkánymester: Az amundok hadseregük ütőképességét ősi mágikus tudásuknak köszönhetik és fanatikus hitüknek. Démonokkal paktálnak, és kényszerítenek a szolgálatukba. Élőholtak seregeivel egészítik ki a milliós dzsad népekkel és a százezres kráni sé piarroni seregekkel szembeni számbeli hátrányukat. Mivel magasmágusnak nem tudom elképzelni őket a Kyr psza használata nélkül, ezért boszorkánymesternek látom alkalmasnak, és szeirntem működhet is úgy, csak éppen megadnám neki a lehetőséget, hogy igény szerint a magas mágia mágikus iskoláit is fölvehesse. Csak hogy professzionálisabb legyen a kaszt tagajainak tudása :) .

Ennyi volna a javaslatom és az ötletem az Amundokra.

A Rászilnak illetve Sionnak üzenem, hogy ha nem nagyon akar amund "kezdőhelyszínekkel" meg városokkal bajlódni, hát énnekem már van ötletem sőtt kidolgozásom is, hogy hogy nézne ki mondjuk Sonion vagy mondjuk egy amund katonai tábor, vagy egy rabszolgatelep. És ezt meg is beszélhetjük, egyeztethetjük ha mondjuk tetszik neked az ötlet. Láthatjátok hogy mindenre kész vagyok hogy Amunddal játszhassak, és hogy igényes játékot játszhassak, nem csak valami bunkó barbarisztikus amund harcost véres szájjal két menethel.
Sylinas

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Chorax » 2008.01.10. 23:28

Üdv!

Bár nem én vagyok, aki dönteni fog a dologban, de azért írok!

Szerintem Amhe-Ramun papjai ne kapjanak ennyi szférát. Legfeljebb a Halál mellé a Lélek szférát tudom elképzelni. A Természet szférát valahogy idegennek érzem az amundoktól. Kapjanak mondjuk több Manna-pontot, pl. szintenként 9 helyett 12-t.
Szintén nem értek egyet a Boszorkánymesteri kaszttal. Egyrészt soha nem hallottam róluk, másrészt a test sanyargatása (hatalom italával vagy egyéb más módon) nem az amundokra jellemző, hiszen ők a testi tökéletességben hisznek, és aszerint élnek.
Inkább legyenek speciális egyedi varázslataik, spéci képességeik. Éppen ezért én azt javaslom, hogy maradjanak az Amhe-Ramun hívő, nem kiszakadt amundok NJK-k.
Persze lehet kiszakadt amunddal játszani.
De ha annyira „piszkálja a csőrödet” a nem kiszakadt amundokkal való játék, hát dobd fel az modiknak a témát, hogy szeretnél egy ilyen helyszínt. Dolgozd ki részletesen pl Soniont, vagy más amund várost, és máris Helyszín-moderátorkodhatsz, és mesélhetsz a JK nem kiszakadt amundoknak.

Nem akarok beszólni, vagy leszólni, csak a véleményemet írtam le a dologról.
„Acélos akarat, rendíthetetlen hűség, gyakorlott kéz – a kráni légió pillérei.”
Chorax
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 319
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2008.01.10. 23:31

Sylinas!

A következőket ajánlom figyelmedbe:

Téma: Karaktergenerálás

Yvett de Crei írta:
FAJI BÓNUSZOK

...

Álljon hát itt egy rövid összefoglaló a választható fajokból (ezek kizárólagosan csak a karakteralkotáshoz fontos információkat tartalmazza, az adott faj bővebb leírását mindenféleképpen el kell olvasni!):

...

MTK írta:A M.A.G.U.S.-ban játéktechnikailag külön kell választanunk az amund fajba tartozó Játékos és Nem Játékos Karaktereket. Igazi amund, akit népe nevelt fel, s máig is közöttük él, csak NJK lehet.

Azt hiszem többet nem kell írnom véleménynek.

Amit még hozzáfűzök még is, hogy kivételt nem teszünk - ugyan úgy, ahogy a Felice hívőkkel sem tettünk ezelőtt pár hónappal.

Még mielőtt valaki megvétózza az emrelin papnőmet a nyílt játékban mondván, az sem volt kidolgozva, közlöm - ez nem tiltott kaszt a Jk-k számára.
S menni mindig tovább,
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Orwen del'Correl » 2008.01.10. 23:32

Chorax hozzászólásához annyit fűznék hozzá, hogy szerintem sem jellemző a boszorkánymesteri kaszt az amundokra.

Legalábbis alapkasztként nem. Azt el tudom képzelni, hogy boszorkánymesteri nekromanciát és pár természeti mágiát egyedi halál szféraként megismerhetnek, de továbbra is papok maradnak, tehát imádkozással nyerik a manát.
Egyébként ötletes írás, fórumon kívül talán még használom is, ha egyszer lesz alkalmam összeülni a haverokkal. :?
Caieverri mester által hitelesített családi okiratok
Richard Simms - Redmondi mesék ZK [Adatlap] [Rendőrségi Nyilvántartás]
Orwen del'Correl
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 1133
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sylinas » 2008.01.11. 0:19

Kérdem én Amhe-Ramuun papjai miért ne kaphatnának ennyi szférát, mikor Ranagol, Arell, Domvik, és még van egypár 3 szférásak. Mitől gyengébb náluk Amhe-Ramun, ami egy ősnép, ősistene, aminek ráadásul manifesztációja van az elsődleges anyagi síkon. Senki sem vette észre eddigi leírásokból, hogy az istenek szfári nem vonatkoznak teljes mértékben az isten jelleméhez. Attól, függ, hogy milyen szűrőkön keresztül, érkezik a hatalma az adot síkra. Így Orwella aki elvan zárva Ynevtől nagyon messze a terek közt, csak a Halál szférát tudja érvényesíteni, de mikor a Kyrek bukásakor Ynevree szállt, megnyugodhattok, hogy 3 szférás volt. Ranagolnak 13 félisteni fattya van Yneven és az ő papjai is iszonyatos hatalommal bírnak, lévén 3 szférát urallnak. Nem tudom domvikkhoz mennyivel illik jobban a természet szféra, mint Amhe-Ramunhoz. Ő az Egyisten és így minden fölött hatalma van? A halál erői fölöt miért nincs? Az amundok szemében Amhe-Ramuun is az Egyisten, ráadásul Shackalorékhoz hasonlóan neki is vannak manifesztációi Ynev elsődleges anyagi síkján így nem értem miért nem lehetne nekik megadni a 3 szférát. Azért nem mert én akarok Amhe-Ramuun papot játszani? Nem részrehajlás ez egy kicsit? Yvett, ha te Quator vagy Sion akarna Amhe-Ramuun papnot játszani és közűlük valamelyik jönnél elő ezekkel az ötletekkel, vajon hányan sietnének helyeselni és elfogadni az ötletet?
Nem mondtok véleményt Chorax. Sem te, Quator. Én it érvelek, okfejtek, magyarázok, ti meg közösen mintha legalábbis összebeszéltetek volna, azt mondjátok: "szerintem" És az mit jelent? Hogy isteni kinyilatkoztatás a véleményetek? Egy magyarázó, ellen érvelő szót nem olvasni tőletek és ne haragudjatok de ezt nem bírom, szó szerint idegesít. - Bár még most nem idegességből írok -
A Boszorkánymesteri kasztnak csak az alapkoncepcióját gondoltam, jó hogy rákérdeztél a testsanyargatós, hatalomitalos módszerre. Nem feltétlenül kell nekik ez. Lehet egy külön képességük, mondjuk egy meditációs formula amivel visszanyerhetik a Mannát. belemagyarázhatjuk a vérükben keringő még megmaradt csekélyke OD-ot. mert az az egész fajra jellemző, nemcsak a Themeth papokra, csak egyedül ők tudták hatalomszavak létrehozására használni.
Ez a, maradjon minden a régiben mert az jó, mentalitás meg egyszerű vaskalaposság. Ha már van egy helyszín, ahol ott a faj, miért lenne egy ott élő nép csak NJK. Egy Online szerepjátékos oldalon könyörgöm!!! ez olyan mintha a WoW-ban nem volna játszahtó a Tauren vagy az Unded faj, mert az valmiért tápos, pedig ott él és szerves, meghatározó része a világnak. Értem én hogy a faj maga NJK, de én nem egy bronzbörű, izomagyú, szépfiú dzsadot akarok játszani, hanem egy Amundot. És nem hiszem hogy ti (zusamme Om-közönség) még nem kacérkodott a gondolattal soha. Ha Gro-Ugnban egyszerre játszhatók az Orwellánus hitű Kard lovagok és az Orkok, akik egymásnak Birak lázadása óta gyűlölt ellenségei, akkor az Ibarában, a másik nagy háborús körzetben miért ne lehetne mindkét fél tagajival játszani. Még a Medhal of Honor játéknak is ki van kidolgozva a német, japán oldala, pedig ők a II VH-s "gonosz" hatalmak, de mi van ha valaki az ő szerepükben akar játszani? Nem hiszem hogy csak egyedül én volnék ilyen. És még azt is felajánlottam, hogy dolgozom helyettetek (Adminok, Modok, HM-ek) mert megcsinálom azokat a kiegészítéseket, amik ehhez kellenek. Hajlandó vagyok tenni az oldalért, ti meg, Yvett meg Chorax itt lefitymáltok, mint valami kis fikát az újvégről. Szabályokban ide vonatkoztatható irományokat mutogatsz nekem Yvett, mert egyszerűen nem akarsz foglalkozni sem a témával, csak ideírsz, hogy megmutasd Admin vagy és a szavad törvény.
Egyébként meg Chorax, mint fentebb is írtam, az "piszkálja a csőröm" csak, ha valaki véleményt mond fölöttem, de indoklást is ír mellé mert az smafu számára. Pedig amit lehet tudok a mágus rendszeréről és világáról, nem hiszem, hogy bárki a létrehozóin kívül annyira nagy újdonságot tudna nekem mondani, úgyhogy senkinek a véleményét nem fogadom el és nem is érdekel, ha nem logikusan felépített magyarázó véleményt ad arról, hogy amit javaslok, miért nem tűnik logikusnak, vagy kivitelezetőnek. Csak úgy véleményem nekem is van sokmindenről, de mivel nem akarom magyarázni, ezért nem írom fel nyakra főre, mert már régen bant kaptam volna.
Sylinas

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
2288 hozzászólás • Oldal: 53 / 153 • 1 ... 50, 51, 52, 53, 54, 55, 56 ... 153

Vissza: Csevegõ