• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

I. OM- szerepjátékverseny: megbeszélés, szervezés

Jelentezések, megbeszélések, tájékoztatás...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
1083 hozzászólás • Oldal: 39 / 73 • 1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42 ... 73

Re: I. OM- szerepjátékverseny: megbeszélés, szervezés

HozzászólásSzerző: Schinter » 2008.01.08. 18:46

jaja egyetértek yvettel :D ne vegyetek fel sok skillt :lol:

csak vicc volt :D tanuljatok nyugodtan 8)
http://www.iqtest.dk/main.swf
Schinter
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 3440
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2008.01.08. 19:37

Üdv!

Látom azért van, aki tartsa a frontot a kérdések között. :)

Én csak hozzá tennék ezt-azt.

Terdánál olvasom a fegyverhasználat 4. fokra 30 Kp dolgot. Ugye úgy számoltok, hogy 3. fokról 4. fokra az 30Kp-20Kp=10Kp fizetendő? :)
Ugyanis ez már vagy tizenhuszon éve így lett lefektetve és azért mert az újkeletű hemzsegőhibás könyvekben más volt ezt használjuk tudtommal. 8)

A harcművészeti stílus 4.fokon kapja-e a pluszokat ez azóta se lett lezárva megbeszélésileg, de mivel mindenki így használgatja így legyen így majd max egyszer a távoli jövőben el is lesz döntve. 8)

Képzettségeket lehet össze-vissza tanulgatni a kiírás és az OM-UT megkötései között. Tehát titkos meg mégtitkosabb képzettségeket nem. 8) Azokat max Kp-ból és azt is indokolni kell, hogy ki a fene fanyalodott az adott karira mint tanoncra. :)
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2008.01.08. 20:22

Quator ar Zaraquer írta:Képzettségeket lehet össze-vissza tanulgatni a kiírás és az OM-UT megkötései között. Tehát titkos meg mégtitkosabb képzettségeket nem. 8) Azokat max Kp-ból és azt is indokolni kell, hogy ki a fene fanyalodott az adott karira mint tanoncra. :)

Igen, ez így teljes a képzik KAP-ból való felvételéhez. Titkos tanokat nem lehet felvenni

Kösz Quator, hogy még erre felhívtad a figyelmet :bow:
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Orwen del'Correl » 2008.01.08. 20:54

Quator ar Zaraquer írta:Terdánál olvasom a fegyverhasználat 4. fokra 30 Kp dolgot. Ugye úgy számoltok, hogy 3. fokról 4. fokra az 30Kp-20Kp=10Kp fizetendő? :)

Ez komoly? Akkor lemodellezvw nulláról megtanulni egy 3. szintű fegyverforgatást nem 1+3+20=24kp, hanem csak 20? :shock:
Caieverri mester által hitelesített családi okiratok
Richard Simms - Redmondi mesék ZK [Adatlap] [Rendőrségi Nyilvántartás]
Orwen del'Correl
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 1133
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2008.01.08. 20:57

Igen. :)
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Orwen del'Correl » 2008.01.08. 20:59

Akkor van egy halom kp-m, kösz :D
Caieverri mester által hitelesített családi okiratok
Richard Simms - Redmondi mesék ZK [Adatlap] [Rendőrségi Nyilvántartás]
Orwen del'Correl
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 1133
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Enriquel » 2008.01.09. 10:01

Quator: A Harcművészethez csatlakozóan, ha érdekel valakit, akkor én megcsináltam a Harcművész Iskola képzettséget 5-ös fokú rendszerre, még jó pár évvel ezelőtt. Ha gondolod elküldöm átnézésre és akár használni is lehet, ha jónak gondoljuk.
Enriquel
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 257
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ichigo » 2008.01.09. 10:38

Már ki lett dolgozva ez a képzettség 5 fokúra, ime itt van : http://www.kalandozok.hu/kiegeszitok/szabalykiegeszitesek/ut_kepzettsegek.pdf, 16. oldal a harcművészet. Bár erősen kétlem, hogy el fogják fogadni, de azért megnézheted
con Marou Delgado ÷÷÷ Quiron-Pentád
Alex Leron ÷÷÷ Elátkozott part

"Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning. (Rich Cook)"
Ichigo
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 855
ZK Karakter: Alex Leron - Elátkozott part
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Enriquel » 2008.01.09. 11:00

Ühüm, köszönöm elolvastam. Hát izé... szerintem aki ezt leírta soha életében nem foglalkozott ilyesmivel. :D Az hogy 2. fokon képes a Chi-Harc alkalmazására.... nos ez elég viccesen hangzik. Hogy a belső erődet tudatosan használd, ahhoz évtizedeknek kell eltelnie, nem pusztán 2-3 évnek. Persze akadnak kivételesen ügyes tanítványok, de a 2. fokot akkor is korainak tartom. Ez az egyik, ami szerintem nem reális a leírásban, a másik pedig, hogy én a leírásomban külön kezelem a sötét út követőit, ugyanis ezek az utak az esetek nagy többségében zsákutcák, és SOHA nem érhetnek el 5. fokú képzettséget... Szerintem.
Enriquel
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Schinter » 2008.01.09. 11:37

nem értem mért nem lehet a harcművészetet a fegyver használattal együtt kezelni...most akkor különbőző hosszúkard használatot is meg akarjátok különbőztetni ill. azok cseleit,amik más és más függően attól,hogy ki hogy tanult meg harcolni?

chi harc használat amugy is kissé "hülyesség" ha a jelen világhoz viszonyitunk,ahogy a slan pszi egyes discipjei,de hát ez mágus,ahol létezik mágia úgy hogy elfogadjuk...vagy nem játszunk harcmávészt :lol:

egy stilus alapvető simerete(2-s szint) bőven elég 2-3 év ha mindennap azzal foglalkozik az ember sztem nem összekeverendő a slan y vel mivel az már sokkal több idő...
sötét út követői?sztem harcmávészetben nem létezik oylan,hogy sötét út....mind1kkel el lehet érni az adott stiluson belül a szintet és az hogy ki győzi le a másikat az sok mindentől függ...a harcművészetek nagy többsége úgy jött létre,hogy mi hamarabb tegyük ártatlanná az ellenfelet és magában foglalja a gyenge pontok támadásait legfőképen...törés,csavarás,ölés...olyn mint 1 kard...alapvetően nincs olyan,hogy jó vagy rossz lenne a kard csupán attól függ,hogy használója mire használja...épp úgy lehet vele ölni és leütni és épp úgy lehet vele a jót szolgálni ahogy a rosszat...és nem igaz rá,hogy aki a jót szolgálja jobban harcolna...csak más a lelkiviláguk...
Schinter
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Enriquel » 2008.01.09. 12:51

Schinter: Bocsi de kicsit vitába szállnék veled e téren, ugyanis a mai világban is létezik a legtöbb dolog, amit diszciplinaként emlegetünk a MAGUS-ban. Többek között a Chi-Harc, amit én belső erőnek nevezek, vagy például az Aranyharang, amit "páncélingnek" nevezek, ez utóbbi abban különbözik, hogy ez egy passzívan működő képesség, amire nem kell különösebben figyelni, mert a gyakorlatok speciális mivolta miatt magától képződik. Nem úgy kell elképzelni, hogy nem fog a golyó, de a normál ütések igenis erejüket vesztik, ha hiszed ha nem.
A harcművészetek azért jöttek létre hogy ártalmatlanná tegyék az ellenfelet??? SZENTSÉGTÖRÉS!! Meg ne halljam ezt mégegyszer! A harcművészetek MINDEGYIKE az egészséges életmód és kiegészítés képpen az önvédelem céljából jött létre. Egyetlen stílust sem azért fejlesztettek ki, hogy azzal hatékonyan rombolni, ölni és pusztítani lehessen... Remélem ezt most egy életre megtanulod! :D
És hogy külön kell e kezelni? Nos szerintem igen, hiszen ha megnézed minden stílusnak különbözőek az értékei attól függően, hogy a lábadat vagy a kezedet használod, ami azt eredményezi, hogy más technikával kűzdesz. Sőt tovább megyek. Ha kicsit belegondolsz, akkor igen, például a hosszúkardnak is különböző technikái vannak, gondolj csak bele: a sima hosszúkard értékei hasonlítanak de nem egyeznek meg a Lagoss értékeivel, holott az is hosszúkard, csak éppen speciális változat amihez saját technikát, ha úgy tetszik stílust oktatnak, és a különbség mind értékeiben, mind sebzésében megmutatkozik. Vagy vehetjük a másfélkezes kard kategóriát ahol megintcsak elég sok félét találhatunk, a sima másfélkezes kardtól, a lovagi kardon át egészen a mara-sequorig.
Lehet, hogy hülyeség, de szerintem a harcművészetet nem hinném, hogy egy kalap alá kéne venni a fegyverhasználattal... A harcművészet más és több, mint kardsuhogtatás... A harcművésznek mag a teste a fegyver, bármennyire is hülyén hangzik, és nem kell feltétlenül annak lenni, hogy ezt bárki kihasználja. Gondolj csak a földredöntésre. Az is egy stílus ha úgy tetszik, ha nagyon egyszerűek akarnánk lenni, akkor simán lehetne rá használni a fegyverhasználatot, nem igaz?
Mielőtt kapom az ívet, nem akarom, hogy bármi is meg legyen változtatva a verseny előtt. :) Sőt, egyáltalán nem akarom, hogy meg legyen változtatva, én csak azt mondtam, hogy van egy elképzelésem, amit meg lehet nézni, és ha tetszik, akár használni is. Egyik lehetőségnél sem fogok megsértődni. :D

EDIT: Ohh elnézést ez már nem igazán tartozik a témához, ha valaki folytatni akarja a diskurzust ezzel kapcsolatban, akkor írjon PM-et. Köszi. :)
Enriquel
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Schinter » 2008.01.09. 13:11

a sebzés csökkentésére vannak apró mozdulatok,amik azt a látszatot kelthetik az ellenfelekben,mint hogy ha semmit sem ártott volna az ütés.chi harc mint egyszerü koncentráció,de ha emlékezetem nem csal azt irták,hgoy semmi féle harci csel nem alkalmazható heh?

ha belegondolsz mi is az önvédelem célja?ne hagyjuk hogy bántsanak->találjunk ki vmi olyat,amivel ártalmatlanná lehet tenni az ellenfelet vagy bebizonyitani számára,hogy nem érdemes tovább szivoznia...és igen valóban én kérek elnézést a testedzést kiahgytam,de tudtommal azt csak utólag tették bele miután önvédelem szempontjából leirták.

Ahogy te is irtad a h.k. nak (és az össze többinek) is több féle csel,vivó stilus stb. létezik ahogy a harcmávészetnek...ahogy azokat sem szedik külön (pl:hosszú kard vivás északi módra) úgy sztem a harc mávészetet sem érdemes...

igen speciális a stilus ezért tanulod azt ahogy egy harcos a fegyverével...és ahogy irtad neked ez a fegyvered a harcosnak meg a kard...
Schinter
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2008.01.09. 17:36

Én ehhez annyit tennék hozzá hogy ez fantasy ha a való életben leesel egy bérház tetejéről meghalsz itt meg sebződsz 10k6ot és túléled emiatt
itt másabbak a harcművészetek.
Nem az a lényeg kinek van kezében fegyver, hanem az ki üt először.-harcművész
Nem az a lényeg hogy ki üt először, hanem hogy legyen sör-Tooma pap

Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld...

Először ütünk aztán nem kérdezünk semmit...-törpe taktikai útmutató
Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1638
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Siffad » 2008.01.09. 18:06

Üdv.

Elfogadható-e, ha az Arel-pap karim kétkezes harcban csatacsákány + rövidkard párral harcol? Igaz, nem szerepel a felsorolásban, de a csákány mellé nem is rendeltek semmit. :(

A csákányom is inkább fokos, de annak nincsennek értékei.

légyszilégyszilégyszilégyszi
I. OM tali: Elhagytuk Masgart!!

KARAKTER:
Worag, a lelenc, Darton-pap
Vjírgas Margalos, (codex)
Siffad
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 555
ZK Karakter: Worag, a Lelenc (Füstölgő Nyomokon)
ZK Karakter: Vjírgas Margalos (Nadír Könnyei, Codex)
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Schinter » 2008.01.09. 18:40

ha jól tom eséstől nem minden 4.fp után jár 1 ép? :D ->ugyan úgy belehalsz ha csak nem vmi szalma zsákot spécizel ki magadnak akkor jobbak ez esélyeid :lol:

lényegre térve:igen -mint irtam legelőször-ez fantasy és hősökről szól ezért más mint a valóélet :D

ui:azért valóéletben is létezik oylan,hogy esés igaz nem 3 emelet magasságából kapaszkodós és minden nélkül,de pl aikidosok betonon is végzik azt a bukfenc gyakorlatot (1k alap gyak.)vagy nem tom minek hivják :) már mint a gyakorlatabbak képesek rá és nem törik össze magukat... 8)
Schinter
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
1083 hozzászólás • Oldal: 39 / 73 • 1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42 ... 73

Vissza: I. OM-szerepjátékverseny