• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

III. Csapat

Moderátor: Admin

Téma lezárva
174 hozzászólás • Oldal: 3 / 12 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 12

Re: III. Csapat

HozzászólásSzerző: Thor » 2007.12.30. 21:12

Srácok, nagyon király minden, de majd azt is ki kellene találni, mi a francot keresünk északon, a zászló háború közepén. Nekem még nincs ötletem, de majd írok valamit.

Reag szinten eléggé le vagyunk maradva a többiektől, de még van bőven idő. :D

A karakterem folyamatban van. Valószínű kedden készen lesz.
„Virágozzék ki lelkedben a gyűlölet, mert igaz belső békét csak ez által találsz.” Aruth Dyn-Dayaell
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1382
ZK Karakter: Vasöklű Arg-Tristani Krónikák
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2008.01.01. 21:34

Sziasztok.

Remélem nem alkoholmérgezéssel fekszetek valamelyik korházban. :D

Azért írok megint, mert lenne egy ötletem, mit is keresünk északon.

Krán figyelemmel tartja az északon dúló háborút, ezért több csapatot is szerveznek bizonyos feladatokra. Itt kétféle képen mehet tovább.

1.) Nem menekülünk Gorvikból, hanem minket is felbérelne kémeknek. Kellenek harcosok a csapat védelme miatt. Fejvadászok a kémkedések végett. És végül mágia tudók, kik a mágikus titkokat gyűjtik össze a háború során.
2.) Menekülünk Gorvikból, de nem sok esélyünk van elbújni a haragosunktól. Ezért úgy döntünk, ha belépünk Krán által hirdetett önkéntes csapatokba, talán nem mer megöletni minket, vagy költséges lenne neki a megöletésünk.

Hírtelen most ez jutott eszembe.
„Virágozzék ki lelkedben a gyűlölet, mert igaz belső békét csak ez által találsz.” Aruth Dyn-Dayaell
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Terda Radovik » 2008.01.02. 14:19

Üdv!
Szerintem ne keverjünk be ekkora hatalmakat mint pl Krán! Valami egyszerű sztori kell, nem kell nagyon túlbonyolítani.

Pl Sion bárd karaktere lehetne egy kisnemesi família sokadszülött gyermeke, de világnézete és "művészi" hajlamai miatt nem szívleli pl az apja, vagy legidősebb testvére. Ezért elhagyni kényszerül a hazáját, de maga mellé veszi a család néhány emberét, akikben megbízik, vagy pl valahol összeszedi a mágiaforgatót, a klánja elől menekülő orvlövészt. Akaratukon kívül kezdenek a kalandozók életébe, végigcsinálnak néhány közös küldetést, az egyik miatt keverednek északra. Mondjuk likvidálni kell valakit, akihez nehéz hozzáférni, vagy csak ellensége valamilyen okból néhány Gorvikból kitelepült gazdag fickónak. Abasziszban élnek ilyen exgorviki emberkék, de ott vannak pl "Talavra Csodaművesei", akik köztudottak gorviki gyökerekkel rendelkeznek, és szintén északon tanyáznak. Esetleg az ő megbízásukból mehetnek a karakterek északra.

Más ötletek?
Nasce que mita apertu zad'occa a wierra sini forit!
Véremből vért és könnyet senki sem fakaszthat büntetlenül!
Terda Radovik
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 1441
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Orwen del'Correl » 2008.01.02. 15:23

A hatalomvágy erős mozgatórugója a gorviki népnek, főként a nemességnek.
Pl Sion bárd karaktere lehetne egy kisnemesi família sokadszülött gyermeke, de világnézete és "művészi" hajlamai miatt nem szívleli pl az apja, vagy legidősebb testvére.

Remek ötlet, Sion bárdja kiesni látszik az örökségből. A felemelkedéshez elengedethetetlen a hatalom, és ha azt a Szentföldön nem tudja megszerezni, hát megszerzi máshonnan. Ha pedig elég hatalma lesz visszatér majd, és csatlósok százainak vérével tartja nedvesen Ranagol oltárait, miután letaszította gyűlölt, és alkalmatlan testvéreit a trónjukról.
Persze a testvér nem nézi mindezt jó szemmel, így orgyilkosokat küld öccsére, akinek sürgősen el kell hagynia az országot. Csak pár hű emberében/barátjában bízhat. A csapat alkothatja a testőrséget.
Őket is hajtja a siker utáni vágy, elvégre, ha egyszer visszatérnek, az új úrnak szüksége lesz megbízható emberekre, talán még falvakat is kaphatnak újdonsült hűbéruruktól.
A szükség nagy úr, az alvilág pedig mindenfelé kinyújtja a csápjait. Egy orgyilkosság, egy kényes ügy felderítése, vagy elsimitása jövedelmező üzlet, legyen szó egy boszorkánymesteri rendnek tett szívességtől kezdve egy renegát fejvadász likvidálásán keresztül, egy konkurens várúr eltűntetéséig. A hála pedig nem marad el.
Caieverri mester által hitelesített családi okiratok
Richard Simms - Redmondi mesék ZK [Adatlap] [Rendőrségi Nyilvántartás]
Orwen del'Correl
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 1133
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ralog Gebbro » 2008.01.02. 17:06

Sziasztok!

Pár szó dióhéjban a karakteremről amikor forró lett a lábam alatt a talaj Gorvikban.

Szintekben kifejezve gondoltam úgy 4.Tsz-re, amikor történt.
Eddigre már szert tettem némi hírnévre - egyedi nyílvesszőket használtam. Nappal szinte senki nem tudta, hogy én éjjel mit dolgozom. Saját magam voltam a saját összekötőm, más-más formában.
Egy nap egy nemes ifjonc felbérelt, hogy gyilkoljam meg az apját a közeljövőben tartanó családi ünnepségen. Az ügy azonban rosszul sült el. Nem az apját öltem meg, hanem a jobban szeretett idősebb testvérét. Az egyedi nyílvessző miatt "be tudtak azonosítani" így maradásom nem volt már. ugyanis ez nem klántól jövő munka volt, hanem saját szakállra való dolgozás. Így a klán sem nézte túl jó szemmel ügyködésemet - ergo menekülnöm kellett.
Itt jön majd valahogy képben Sion bárdja - vagy előbb valamelyikőtök, csak ehhez ti is kelletek ugyebár.
Szent a viharnak tombolása, mert eltakarítja a föld színéről, ami elburjánzik rajta és rothadásba fülled.
Szent az örvénynek torka, mert elnyeli a nyüvek salakos hordalékát, amit a zúgó szél a tenger habjaiba söpör.
Szent a vulkánnak gyomra, mert a benne lángoló tűz megemészti a mélyére rekedt mocskot, és kiolvaszt belőle mindent, ami tisztátalan.
Szent a földmélynek sötétje, mert örökre elrejti a szemünk elől, ami nem bizonyul méltőnak rá, hogy visszatérjen a napvilágra.
    (Khótorr liturgikus szöveg)
Ralog Gebbro
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 386
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2008.01.02. 19:33

Én 22 éves koromtól válok függetlenné, addig apámmal kalandozgatok.

Nekem Orwen ötlete nagyon tetszik, és szerintem, bele lehetne rakni Ralog ötletét is. Miszerint Sion bárdja bérelte fel őt a gyilkosságra. Ha te ugyan erre gondoltál, akkor bocsi az ismétlésért. Megoldhatnánk azt is, hogy apám Sion családjánál méregkeverő, és mi így ismerjük egymást a bárddal. De apám halála után már csak a család köt a városhoz, és Sion menekülésével én is lelépek vele, hogy megismerjem a világot.

Tényleg, mi legyen a neve annak a városnak ahol éltünk Gorvikban?
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ralog Gebbro » 2008.01.02. 20:31

Nem konkrétan erre gondoltam, de ha jó Sionnak így az ország elhagyása nekem tökéletesen megfelel.

Belderro-hoz mit szóltok?
Szent a viharnak tombolása, mert eltakarítja a föld színéről, ami elburjánzik rajta és rothadásba fülled.
Szent az örvénynek torka, mert elnyeli a nyüvek salakos hordalékát, amit a zúgó szél a tenger habjaiba söpör.
Szent a vulkánnak gyomra, mert a benne lángoló tűz megemészti a mélyére rekedt mocskot, és kiolvaszt belőle mindent, ami tisztátalan.
Szent a földmélynek sötétje, mert örökre elrejti a szemünk elől, ami nem bizonyul méltőnak rá, hogy visszatérjen a napvilágra.
    (Khótorr liturgikus szöveg)
Ralog Gebbro
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 386
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Terda Radovik » 2008.01.02. 22:45

Legyen Belderro...Jó nagy város, biztos van egy csomó kisnemesi család.

Az én karakterem szintén a faterjától tanulta a szakma fogásait. Ő amolyan testőrféle volt Sion családjánál. Közel tíz éve harapott fűbe, egy merénylet megakadályozása közben. Utána át szerette volna venni az apja munkáját a karakterem, de nem volt még elég képzett. Sion faterja befolyását felhasználva került egy kisebb fejvadászklánhoz, ahol további okításban részesült. Visszatéve Sion védelmével bízták meg, azóta vele van.

Nevet is találtam a karakteremnek: Sandro Cortese.

Jó lenne tudni Sion véleményét is a dolgokról...
Terda Radovik
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2008.01.03. 20:22

A Belderro szerintem okés.

A karim neve: Ramirez Gorra

Én 27 éves leszek a kalandban. 22 éves koromban halt meg az apám. Utána pár évvel már együtt kalandozunk (pl.: 4 éve), vagy csak nem régóta? Mondjuk 1-2 hónapja.

Ez azért is fontos, mert esetleg fegyvermérgeket készíthetek nektek, a kalandozások során.
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Terda Radovik » 2008.01.05. 3:02

Sziasztok!

Gondolkodtam kicsit a közös előtörténeten, és papírra is vetettem, majd várom a véleményeket.

Sion karaktere, a különc bárd már egészen fiatalon kilóg a Belderroban élő kisnemesi családjából. Főleg idősebb testvérével nem jön ki jól. Többször megpróbálják eltenni láb alól, ezért is adja mellé az apja testőrnek Sandro Corteset (ő lenne az én karakterem). Sandro többször megmenti a bőrét. Sion apja meghal – egyes vélemények szerint az örökös öleti meg – így Sionnak nincs maradása. A család örököse – Sion testvére – valóságos hajtóvadászatot rendez a bárd után, ezért menekülniük kell.
Sion maga mellé veszi apja régi elvbarátjának a fiát, aki maga is nemrég egyedül maradt, mivel apja elhunyt (ő lenne a Ramirez Gorra, azaz Thor karaktere).
Hármasban indulnak el Belderroból. Útban a másik tartományok felé találkoznak Ralog szökött fejvadász karakterével, akit épp régi klántársai szorongatnak. Az orvlövész felajánlja szolgálatait a fiatal abradonnak, cserébe segítenek neki megszökni a társai elől.
Összeáll a négyes, együtt haladnak tovább. Lóháton kelnek át Gorvikon, közben végeznek a szökött fejvadász üldözőivel. Erone hercegségében hajóra szállnak, céljuk Pyarron városa, onnét pedig a mesés Erion.
A hosszú út alatt megismerkednek rendesen egymással, a Gályák tengerén többször ütköznek kalózokba, de mindig szerencsésen megússzák. Néhány hónap alatt elérik Pyarront, onnét térkapun át érkeznek Erionba.
Ott eleinte nagy rajongással veszik körül a különc bárdot, az itt élő gorviki ősökkel rendelkező emberek felnéznek rá. Hónapokat élnek Erionba, de hamarosan irigyei is akadnak Sionnak. A négy újonnan érkezett átesik néhány intrikákkal megfűszerezett csatározáson. Egy idő után többségbe kerülnek a bárd ellenségei, így jobbnak látják innen is továbbállni. Előbb azonban - mintegy elköszönésként - még kirámolják a legjobban ellenségeskedő család egyik palotáját.
Erionból térkapun menekülnek tovább, mégpedig Abasziszba, konkrétan Ifin városába. Itt is élnek exgorvikiak, így náluk keresnek menedéket. Pénzüknek hála, gyorsan barátokra lelnek, az egyik gazdag exgorviki szívesen nézi Siont „alkotás” közben, a többieknek pedig talál feladatot. Itt is lézengenek néhány hónapot. Sion patrónusa - a négy karakternek hála – ezidő alatt komoly befolyásra tesz szert. A helyi diaszpóra vezetőjévé növi ki magát.
Az ő javaslatára (parancsára?) indulnak a karakterek északnak, hogy likvidálják az Abasziszból meglógott ellenségeit. Térkapuval mennek át Tiadlanba, ahol végeznek ugyan a kiszemelt célponttal, de a háború kitörése miatt a tárkapukat lezárják, a karakterek pedig ottragadnak. A toroniak egyre északabbra jönnek, így a négy gorviki is észak felé szorul, hamarosan Erenben találják magukat.
A P.sz. 3694. esztendő nyarára Masgar városában kötnek ki.

No várom a véleményeket, meg az esetleges kiegészítéseket!
Terda Radovik
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2008.01.05. 15:14

Nekem nagyon tetszik az előtörténet. Jó mert nem rögtön mentünk északra, hanem szépen az idő múlásával kerültünk oda. Mosolyogtam azon, hogy most írtad meg a történetet, mert én is ma akartam, :mrgreen: de szerintem ez tökéletes, legalábbis nem látok a részemről hibát benne.

Ha többieknek is okés, akkor legyen ez a mi közös előtörténetünk. :pogo:
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kijoe » 2008.01.06. 18:28

Üdv mindenkinek!

Most olvasgatom a csapatokat és a tiétek nagyon megfelelne, mert nem akarok nyálas jó jellemű karakterrel lenni. A gorvikiakat egyébként is imádom.

Szóval mit szólnátok ha csatlakoznék hozzátok 5.-nek?

Karakteren még gondolkodok.
Saguru No Ószei Ics'an Navariszen! - „Ha sárkányra vadászol, ne csodálkozz, ha találsz is egyet!”
Kijoe
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 297
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2008.01.06. 19:52

Csáko Kijoe.

A karakter kidolgozásával nem kell annyira sietni, mert amint látod, nálunk elf mérce szerint folyik az idő. Tehát NAGYON LASSAN. :vigyor: :vigyor: :vigyor:

Egyébként, ha neked is tetszik Terda által írt előtörténet, akkor, ha gondolod, aszerint találd ki a karaktered. Persze még a többieknek is rá kell bólintania a történetre.

Egyébként, ha mindenkinek okés, Üdvözöllek a csapatban. :) :hali:
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kijoe » 2008.01.06. 20:02

Üdv Thor!

Nagyon zsír az elősztori majd beleszövöm magam. :)
Saguru No Ószei Ics'an Navariszen! - „Ha sárkányra vadászol, ne csodálkozz, ha találsz is egyet!”
Kijoe
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kijoe » 2008.01.06. 20:32

Thor szerinted mi lenne a jobb?

Ha ranagol-pap lennék, vagy boszimester vagy fejvadász?

Ahogy olvasgatom talán ez a 3 variáció illene a történetbe...
Kijoe
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
174 hozzászólás • Oldal: 3 / 12 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 12

Vissza: I. OM-szerepjátékverseny - csapatszervezés