ÖÖ nos Én hívtam Sorgent, Ö az Én ismerösöm, olyant "találtunk" ki hogy ha leadja a konkrét jelentkezését az 5. csapatba akkor Én is átjelentkezek hozzájuk csapattagnak merthogy az oldalon még nem játszott, és így egyszerübb. A találkozóra is együtt mennénk. Ha vkinek van kifogása tegye meg hátha úgy is marad, bár azért várjuk meg azt a csaptaba jelentkezést is. Mivel ez így kicsit eleje menése a dolgoknak és még a 2. csapat sincs informálva így ez nekik is új lessz. Évek óta együtt mágusoztunk, de ez itt ugye se nem feltétel sem elöny. Az ÚT szerint játszunk-már amikor sikerül- de az Om kicsit más ugye.
Beszéljük már meg ezt a rohadt bárdok által is elkészíthető Hatalom amulettjét!
arról volt szó, hogy a varázstárgyakat az etk-ból nézzük. Nos itt 2 ezüst van megadva alapanyag árnak - gondolom ez azért hülyeség, mert hát egy rubint nem ennyibe kerül, még akkor sem ha nagyon szennyezett.
Viszont azt én személy szerint oltári hülyeségnek tartom, hogy 1 mana befogadására 1 karát szükséges... lehet ez a színtiszta és bonyolult drágakőmágusoknak elengedhetetlen feltétel, de nem egy snassz mezei bárdnál... írja is az etk, hogy egy kisebb tisztaságú kő is elegendő.
A mostani állás szerint levonva a következtetés a véleményetekből, egy bárd (és semelyik más kaszt: boszorkány, boszmester) nem fog a büdös életben ilyen varázstárgyat készíteni magának, mert egyszerűen nem fog sehol és soha hozzájutni egy ilyen tisztaságú kőhöz. Márpedig akkor mi a frásznak egy ilyen varázstárgy a leírásba, ha a kaszt tagjai nem képesek kamatoztatni a tudást ezen a vonalon. Mert mondom még egyszer - ez CSAK Tapasztalati varázstárgy, nem drágakőmágia... ehez nem kell tökéletes tisztaságú drágakő, mert nem drágakőmágusok ügyködnek vele, hanem egy bm, boszi, bárd csak rámondja a megkötő varázslatot - oszt jóccakát benne van a mana. Egy kör alatt pedig kinyeri.
Emberi törvény kibírni mindent S menni mindig tovább, Még akkor is ha nem élnek már benned Remények és csodák.
Ez eddig oké, de ha csak egy 0,2 grammos 1 karátos rubint teszel bele, ami nem mágikus szerkezetű (mert ugye a tisztaság nem az anyag szennyezettségét jelenti, hanem a kristályszerkezet tökéletességét), akkor is 500a/karát. És valljuk be. Egy 0,2 garmmos rubin nem fog 50-60 manát tárolni. ez evidens sztem. Meg akkor mindenki induljon alapból varázstárggyal ennyi erővel nem? A varinál a bot evidens (nem kap pluszt, csak magice és ennyi). A bárdnál a hangszer megint csak evidens, mert kell a varázslűáshoz. A papnál a szent szimbólum szintén. Na de a hatalom amulett....sztem oltári táp egy 6. szintűnek. Amúgy én is úgy tudom, hogy annyi karát amennyi mana. De ettől eltekintve is elég drága lenne. De ez legyen a szervezők döntése.
Csak összehasonlításképp:
pap 6.tsz = 54 mana boszi 7.tsz + hatalom amulett = 112 mana
UI: Azért hívják mágikus tisztaságnak, mert csak az ilyen drágakő képes megkötni a manát
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Nibur Sakraf 2008.01.02. 19:47-kor.
"Az elme hatalmas dolog. Mindegy, hogy kiben vagy miben hiszel, néha maga a hit az, ami mindent megváltoztat..."
"Egy nap 24 óra. Egy ládában pedig 24 üveg sör fér el. Ez nem lehet véletlen!"
Azt ne keverd a rubinhoz, hogy ebben az esetben tárolja a manát! A hatalom amulettben nem a rubin tárolja a manát, haenm az egyész amulett egyben. Egy bárd nem is lenne képes kifejezetten a drágakőbe bármit letárolni.
Egyébként ha megnézzük egy karát az madj' borsószemnyi. Most ha ennek a borsónak csak egy kis szilánkját vesszük akkor már ez az 500 arany sem él amit felhoztál.
Összehasonlítás reálisan: Pap egy nap alatt: 6x54 mana=324 Boszi egy nap alatt (12-es egészség esetén)+amulett: 5x56 mana=280 és a 3-as egészséggel épp haldoklik
Mint tudjuk, a könyvek teli vannak ellentmondásokkal, melléfogásokkal. A Hatalom Amulettje szerintem ezek egyik legékesebb példája. Ellentmond nem csak a nagyon kezdetlegesen kifejtett mágialeméletnek, de még az igen egyértelmű ártáblázatnak is. Mert ott 500 arany egy 20 karátos, nem tiszta szerkezetű rubin! Nevetségesen drága.
Erre a Kalandozók Karneválján azt csinálták, hogy a rubin annyiba kerüljön, amennyi manapontot maximum képes befogadni. Tehát ha van egy 50 manapontot befogadni képes rubin, de a mi szeretett bárdunknak csak 36 a max manája, csak 36-ot tud benne tárolni egyszerre. (Mert mondjuk 6. szintű 16-os IQ-val. Ha szintet lép már 42-t tud benne tárolni, stb. De ha sok szintet lép, és nem szerez be egy nagyobb rubint, akkor az 50 Mp a max eltárolható.)
A Hatalom Amulett még így is az egyik legerősebb varázstárgy marad.
Ez egy játszható változat szerintem. Aztán ízlések és pofonok.
Hát a szinguláris magvú parciális integro- differenciálegyenleteket tudjátok-e integrálni?
(Mi) Integrálni nem tudunk, csak perturbálni még És az se mindig konvergens, habár ez illenék. De új világ, mi kibukkan a ceruzánk hegyén Ez a legszebb mesterség.
Részecske vagyok, vagy hullám, Élek-e vagy ez a hullám? Megmondanám, hogyha tudnám, De mindent én sem tudhatok.
Ennyi erővel drágakömágia....veszek mindenből egy porszemnyit...mondjuk az ékszerésznél a sallangot és beletöltök egy olyan mágiát, amivel a démonhercegek is el tudom űzni és megint csak
"Az elme hatalmas dolog. Mindegy, hogy kiben vagy miben hiszel, néha maga a hit az, ami mindent megváltoztat..."
"Egy nap 24 óra. Egy ládában pedig 24 üveg sör fér el. Ez nem lehet véletlen!"
Khm... Az alapkönyvben az ártáblázatnál feltüntetett összegek egy 20 karátos kőre vonatkoznak.
Hát a szinguláris magvú parciális integro- differenciálegyenleteket tudjátok-e integrálni?
(Mi) Integrálni nem tudunk, csak perturbálni még És az se mindig konvergens, habár ez illenék. De új világ, mi kibukkan a ceruzánk hegyén Ez a legszebb mesterség.
Részecske vagyok, vagy hullám, Élek-e vagy ez a hullám? Megmondanám, hogyha tudnám, De mindent én sem tudhatok.