• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

I. OM- szerepjátékverseny: megbeszélés, szervezés

Jelentezések, megbeszélések, tájékoztatás...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
1083 hozzászólás • Oldal: 16 / 73 • 1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 73

Re: I. OM- szerepjátékverseny: megbeszélés, szervezés

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2007.12.31. 12:47

Ide is beírom:

Emberek a szerepjátékversennyel kapcsolatban:

Az V. csapatba eleddig csak két fő tudna menni:

Erin O'Shanon, és Orwen del'Correl

Mivel ez csak egy fél csapat; és nem jön még legalább egy fő -3 emberrel, jobb híján, már eilindíthatnánk az V. csapatot- akkor kénytelenek leszünk ezt a két jelentkezőt betenni más csapatokba; és ami nagyobb gond: egy KM-nek nem lesz semmi dolga.

Egy ember jelentkezzen már 3.-dikanak Erin és Orwen mellé könyörgöm! :(

Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4314
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Togar » 2007.12.31. 14:30

Elvileg még vannak emberek függőben nem?

Aprópó a söfőzés az iparüzés, mesterség vagy szakma? :wink:
Életbevágó a karakter szempontjából :lol:
Nem az a lényeg kinek van kezében fegyver, hanem az ki üt először.-harcművész
Nem az a lényeg hogy ki üt először, hanem hogy legyen sör-Tooma pap

Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld...

Először ütünk aztán nem kérdezünk semmit...-törpe taktikai útmutató
Togar
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1638
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2007.12.31. 16:17

Nem tudom, hogy végül kik alkotják majd az V. csapatot, de remélem a lelkes munka után nem marad valamelyik KM csapat nélkül. :?

Togar!

A sörfőzés az iparűzés alá tartozi. :wink:
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2007.12.31. 16:44

Szerintem nem kellene egy KM-et csapat nélkül hagyni. Ha esetleg nem lesz elég játékos, meglehetne úgy is oldani, hogy az egyik csapatból egy ember átmegy az V. csapatba. És így kettő, 3 fős csapat lenne, de ez csak az én véleményem.

BUÉK!

Sok bulizást, csajozást, pasizást, és persze pihenést. Mindenkinek!
„Virágozzék ki lelkedben a gyűlölet, mert igaz belső békét csak ez által találsz.” Aruth Dyn-Dayaell
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1382
ZK Karakter: Vasöklű Arg-Tristani Krónikák
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Orwen del'Correl » 2007.12.31. 17:40

BUÉK! Felraktam az OM-wikire a a versennyel kapcsolatos infókat, amit Quartor írt. Csak egy helyen nyúltam bele az elején bekerült egy általános infók beírás. Egyébiránt copy+paste+formázás.
Caieverri mester által hitelesített családi okiratok
Richard Simms - Redmondi mesék ZK [Adatlap] [Rendőrségi Nyilvántartás]
Orwen del'Correl
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 1133
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Nibur Sakraf » 2007.12.31. 18:25

BUÉK mindenkinek!!!!!! :D
"Az elme hatalmas dolog. Mindegy, hogy kiben vagy miben hiszel, néha maga a hit az, ami mindent megváltoztat..."

"Egy nap 24 óra. Egy ládában pedig 24 üveg sör fér el. Ez nem lehet véletlen!"

H’yssadin Sychín: viewtopic.php?f=126&t=1415
Nibur Sakraf
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 928
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Nibur Sakraf » 2007.12.31. 20:18

Huhhh....na elolvastam a versenykiírást és tekert egyet a gyomrom....emberek...hatalom amulett?????????????????????????????????????????
1 karát mágikus tisztaságú rubin értéke 5000 arany!!!!!!!!!!!! Akkor enyhén el van méretezve a többi kaszt pénzbeli juttatása.....

+Ha van egy 20-as iq-jú bárd az 60 max mana + 60 az amulettben--> 120 mana :S Gondolkodjunk már

Más: Boszi 7.tsz :D Tápoljuk csak az alapból táp kasztot :D
Most látom csak boszi hatalom amulett :D No comment :D
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Nibur Sakraf 2007.12.31. 20:25-kor.
"Az elme hatalmas dolog. Mindegy, hogy kiben vagy miben hiszel, néha maga a hit az, ami mindent megváltoztat..."

Nibur Sakraf
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2007.12.31. 20:24

Nibur!

Nyugalom. :) A hatalom amulett egyszerűen tárol egy kis MP-t és ennyi. Eladni, becserélni nem lehet se kezdő pénzre, se másra. Az meg erősen remélem senkinek nem fordul mg a fejében, hogy kipiszkálja a rubint mondjuk a bárd amulettjéből és a varinak vagy a BM-nek adja. 8)

Ha ezt nézzük a varázslók botja megfizethetetlen mégis jár, igaz nincs alapból több különlegessége, minthogy mágikus és a varázsló tud TAM-ozni rá.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Nibur Sakraf » 2007.12.31. 20:27

TAM? Az mijaz? Lehet hülye vok, de ezt most nem vágom :P

Nibur Sakraf
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2007.12.31. 22:09

Természetes Anyagok Mágiája :D

Először én is néztem mit akarnak ezzel a TAM-mal a többiek, de aztán valahogy átragadt ez a rövidítés. 8) :)
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Nibur Sakraf » 2007.12.31. 22:12

ja :D Értem :D Ezt így még nem hallottam.

Nibur Sakraf
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Schinter » 2008.01.01. 20:51

hy all,

ha már itt vari botnál tartunk...felmerült bennem egy kérdés:

a bot akkor nem kap semmi különleges képeséget?
gondolok itt arra,hogy a dorani bot Yp-t tárol mig a lardori bot erőssit a saját/gyengiti az ellen mágiáját a zónájá belül.

elvileg rúna újságban lett kiadva ez a kis kieg. és az útk-ba is belerakták...igaz annyi a módositással,hogy a lardori bot nem E/tsz hanem E/3 tsz tudtommal...
http://www.iqtest.dk/main.swf
Schinter
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 3440
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2008.01.01. 20:56

Nem használjuk a rúnát, így a bot se kap extrát.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Nibur Sakraf » 2008.01.01. 22:36

Üdv. A kérdésem, hogy mászókarom milyen formában használható ( mennyi + mászás és mennyi ár)

Nibur Sakraf
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2008.01.01. 22:48

Kedves leendő versenyjátékosok!

Beleolvasgattam a csapatszervezéses topicba és kicsit lepunnyasztott amit ott olvastam.
Eredetileg én kötött karakterekkel terveztem a játékot, Quator beszélt rá arra, hogy a karakteralkotás legyen szabad és független, mert mekkora feelinget ad már a játékra való készülés, és egyébként is ez örömet okoz a JK-knak megalkotni azt a akraktert amivel játszani akarnak. Mondta ő ezt jóhiszeműen -gondolom magából kiindulva- mert szegény nem sejthette, hogy ami neki a játékra való készülés izgalmát jelenti, az másnak az önfeledt tápolás.
Én éltem a gyanúperrel, hogy lesznek -számosan- akik túlélőbajnokot szeretnének a karakterből aki minden akadályt lever legyen szó a hurkatöltésről vagy egy titkosajtó kinyitásáról. Én ezt a törekvést megértem és respektálom, de azt nem hogy sokan azt hiszik hogy itt a DOOM vagy a Counter Strike nevezetű pc-s játékok kalandmodulra alkalmazásáról szól a játék.
Köszönjük hogy ennyi fantáziát néztek ki ötünkből.
Természetesen a modulnak fontos és szerves része az izgalmas harc, hiszen fantasy műfajról van szó de nem olyan szinten mint a Cyberpunk, Shadowrun nevezetű, kifejezetten akcióra építő szerepjátékokban.
Hogy a JK-k hozzálását a történethez és ehhez az egészhez kicsit megváltoztassam; egy apróságot kikotyogok:

Meg fogtok lepődni hogy a modul tulajdonképpeni magját, konfliktusát adó momentum mennyire tipikusan egyszerű, profán emberi dolog. Az más kérdés hogy hová vezet, és mi lesz belőle de a modul magja nem más, mint egy végtelenül hétköznapi és életszagú motivátor: egy emberi érzelem.

Gondoltuk a többség kinőtt már az ütöm/meghalt/xp-jelentette "szentháromságból" és vevő lesz arra hogy néha az ember lebilincseli és és érdekli egy jó történet; jókkal, és gonoszokkal, cselszövésekkel, nagy konfliktusokkal, próbatételekkel és egy megnyugtató happy enddel. Talán sablonosnak tűnik, de mégis folyamatosan ezek az ismétlődő jegyei egy jó sztorinak amit százor is elmesélnek a világ nagy mesemondói és nagy történetei és százszor is megnézzük, akkor is ha szinte érzem hogy most mi fog következni...
Mi egy jó fantasy történetet szeretnénk elmesélni, a stílusra jellemző jegyekkel.
Nem a DOOM és a Counter Strike volt a múzsánk, hanem azok az írók akiknek a történetein mi is jól szórakoztunk és annyira lekötött minket hogy olvasás közben filmszerűen láthattuk mi történik azzal a hőssel akiért a körmünket rágtuk és inkább bevittem magammal a könyvet a budiba olvasni, meg nem vacsoráztam de akkor se akartam letenni. Csak remélhetem hogy nem vagyok egyedül ezzel és másnak is volt hasonló olvasmányélménye.
Ez az "ideálunk" amit szeretnénk. De mert ideál csak törekedni tudunk rá hogy ilyen jó legyen; reméljük sikerül a mesébe belevinni pár jó pillanatot és elérjük azt amit szeretnénk: hogy mindenki jól szórakozzon.

Valami ilyen fenkölt érzések motoszkáltak bennem, mikor benyitottam a csapatszervezéses topicba és sorra a nyakamba zuhant a kissé hervasztó valóság:

Idézet Schintertől, igazi gyöngyszem:

Schinter írta:hát figyi 1 lehetősség van megvédeni amgad és ott érvelhetsz,hogy szted a lőfegyohoz nem kell 200a,mivel abban a tudás képzését is megfizetik...1 próbát megér XD ahogy a kahrei nyilpityuhoz sem kell annyi nyers anyag ha értesz hozzá...

gépszolga:
nos igen én sem úgy gondoltam,hogy cipeljük a szekérren mivel drága :D lényeg,hogy meg tudod csinálni...ergo ha záslóháborúhoz kell,akko helyben feltákoljuk egy kovács szakmával vagy kereseünk egy kovácsot XD oszt ennyi...te tákolod a gépeket,vari gyártja a robbanó szereket én meg a zombikat XD bárd addig toborozza a nőket magához :D és persze nekünk :D

ijjász:
löhet az is,aki nem pakolt cére...hisz egy könny pityunak is van 16s cé+ügy 10 feletti és k100val dobsz...ergo jó esélyed van eltalálni...én mint bm pakolni fogok rá mivel kellene a villámhoz :D és robbanós a töltet,akko elég nagy a pusztitás akkor is ha mellé lösz XD

Megspórolom a válaszod Schinter: természetesen ezt te csak merő viccnek szántad és tényleg nem érted miárt kell ezt ilyen komolyan venni, mikor valaki csak hülyéskedik.
Nos Ichigo tényleg pedzegette a flintát....ő komolyan vette. Végül is ha komolyan veszik még mindig lehet mondani hogy csak vicc volt, de megéri, mert hátha bejön valamelyik szúrópróba szerűen és csak lesz egy tarisznya manaraktár...

Ezt olvasva hirtelen nem tudtam melyik markomba kellene csináljak; és csak néztem mint Alíz Csodaországban, hogy te jó isten hová kerültem én...

A másik amit észrevettem:

Általános hogy a százalékos képzettségekkel rendelkező karaktereket mozgató JK-k megbeszélik egymás között hogy ki mire gyúrjon rá. Azaz ha egy csapatban van két szerencsevadász, teszem azt az egyik a lopakodásra és zárnyitásra, a másik meg zsebmetszésre és csapdahatástalanításra nyomja a több százalékot.
Eképpen - roppant gazdasásosan és hatékonyan- szétosztják maguk között a feladattípusokat; mint önmagukban életképtelen, de négyen együtt übertáp problémamegoldók.

Nem arról van szó hogy nem lehet egymást kiegészítő képzettségei a karakternek. De ha a karakterlapok átolvasásakor olyat fogok látni hogy a csapat egyénenként birtokolt százalékos képzettségei szimbiotikus viszonyban egymást feltételezik; és van a besurranó tolvajnak -roppant irreális és életképtelen módon- mit tudom én van egy zárnyitása 130% és egy zsebmetszése 120%-on, a többi képzettség meg a csapat bárdjánál és a fejvadászánál lesz "megdübbentve", azt hiszem egy kicsit össze fog fonnyadni az arcom utána meg felmegy a vérnyomásom...

És ha rákérdeznék hogy ugyan már mondjátok miért csináltátok így; arra mégsem lehet azt mondani hogy "mer táp"; így majd kerestek valami jó indokot arról, hogy nem volt megfelelő gyakorlópálya, a kari akkor épp kiesett az iskolapadból és azért nincs a tolvajának mondjuk ugrása...és különben is már lezsíroztam a Bélával, hogy az az ő reszortja...

Azért egyvalamit tisztázzunk: a karinak önmagában is életképesnek kell lennie. Nincs épeszű ember aki nem attól teszi függővé egy képzettség elsajtítását hogy neki erre a túlélés érdekében feltétlen szüksége lesz; hanem: "mer majd úgyis jön a Béla akivel egyött kalandozok ő meg majd tuggya".

Nem értem miért nem lehet elképzelni egy effektíve ynevi valóságban létező személyiséget akinek vannak saját céljai, vágyai és félelmei és amelyek túlmutatnak azon, hogy "Bakker a Varázslót mindig 5. szintre teszik a versenyeken, hogy ne legyen manája a rúnamágiához." Nem véletlen és ez mindig is így lesz. Mindig. Ez a jövőben se fog változni. Ugyanis zsinórban elkezdi gyártani a varázstárgyakat -esetleg várnak néhány napot míg teljes rúnakard-vért-pajzs kollekció kigyűlik-, aztán mehet a hent...esetleg nagyüzemben gyártani a varázscumókat, jó pénzért eladni és az árából zsoldossereget bérelni...aztán meg sírtok hogy de szar volt a modul fél óra altt lenyomtunk mindenkit.

Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4314
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
1083 hozzászólás • Oldal: 16 / 73 • 1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 73

Vissza: I. OM-szerepjátékverseny