• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

I. OM- szerepjátékverseny: megbeszélés, szervezés

Jelentezések, megbeszélések, tájékoztatás...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
1083 hozzászólás • Oldal: 11 / 73 • 1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 73

Re: I. OM- szerepjátékverseny: megbeszélés, szervezés

HozzászólásSzerző: Saggaras Zenir » 2007.12.28. 18:35

Nos akkor én is szeretnék hozzászólni a kííráshoz.

1. Egzotikus fajok: felmerült egy olyan kérdés, hogy ez az összes egzotikus fajból csapatnként csak 1 lehet, vagy simáén fajonként 1 1 (Tehát lehetne hozni olyan csapatot amit eg ykhál egy wier meg egy dzsen és egy gnóm a tagja?). Másrészről sejtem de azért megkérdezem, hogy a modul koncepciójába nem fér bele pl a mi khál testvér párunk vagy ennek teljesen más okai vannak, mert azt megértem, hogy gey teljesen egzotikus csapatot kizártok, és ezek a fajok ritka egyedekből álllnak, és felbukkanásuk valószínűtlen, de jó ekősztori nem indokolja az ellenkezőjét?

2. Pszi Nos azt megértem, hogy az adható pszi pontokat átlagoltátok. Ez még teljesen logikus egy pap vagy bm esetében mert vszinű hogy nem fordít akkor hangsúlyt a pszire. Na egy Slan viszont ebből él ebből kondicionálja a testét. Egy vari pedig hiába 6ot kaphat és egyet fixen, de ő napi szinten már csak hobbiból is transzban sétál, meg meditál összeviiszsza és energiát gyűjt, tehát a legelmélyültem pszihasználó, vagyis a varik 90% biztos, hogy nem átlag 3 4 pszipontra költ szintenként a vari beállítotságától függetlenül hanem a lehetséges maximumot.

3. szintenkénti kp: Ezzel hasonló ma szitu mint a pszi pontokkal, tény hogy nem lehet tudni, hogy ki mennyi időt fordított tanulásra fejlődésre, ám az ut pont arra épült, hogy a szint lépés hosszadalmasab viszont a a kariknak van idejük fejlődni vagyis tp-ből kpt vásárolni itt ettől a szervezők tul kép megfosztották a jelentkezőket, és így pl a harcos egy teljesen értelmét vesztett karkaterré vált hiszen ő a sok képzettségével operált, hogy az elején a sok kap mehetett tulajdonságra meg hmre és ráért utólag fejleszteni a karit.

Ajánlat: bevallom ezt tegnap este számoltam ki, és irtam össze átlagban megnézetm, hogy egy bizonyos kaszt (csak etk-s kasztokat néztem) hány tp-től lesznek 6. szintűek, és hánytól hetedik szintűek, ezeket átlagoltam (sajnos ennek nem tudom a pontos értékét mert a papír nincs itt nálam.) MAjd a két szint átlagának vettem a közép értékét ami 5200 TP lett. Hogy mi a tanácsom és kérésem, ennek függvényében arra kérem a szervezőket hogy a kíírásban határozzanak meg egy TP mennyiséget és mindenki ennek fejében klőheti be a kariját és vehet magának kp-t meg pszi pontot természetesen ragaszkodva az UT rendszer adta keretekhez. Ha gondoljátok még a számolásba én is besegítek, hiszen az én ötletem volt, és vagyok élrte vállalni az ellenőrzést ha a tisztelt szervező gárda ezt elfogadja a játékosokkal együtt.

Köszönettel és tisztelettel Saggaras

UI: ha bármilyen kérdés van csak szóljatok.
kép - Naiden Findalath - Sivatagi Vihar
Akimoto Yuusuke - Holtak Bosszúja
Saggaras Zenir
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1607
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2007.12.28. 19:01

Saggaras!

OM-UT szerint nem lehetséges TP-ből semmit sem venni. Ezért sem a Kp-ra költhető TP, sem a pszipontra költhető TP nem lehetésges. Köszönöm a segítő szándékot, de pontosan ezért TP mennyiséget nincs értelme megadni. Ugyan így a Pszi-pontok adásánál is feltételezhető egy átlagérték, így ettől sem lenne ildomos a varázsló javára eltérni. Hisz a varázslót sem láttuk végig 5 szinten át, hogy hogy lett volna kijátszva.

Egzotikus fajok: 1 csapatban 1 khál, 1 goblin, 1 bármi egzotikus, stb. Tehát lehet mindenki másfajú karkater csupán azigen ritka fajok esetében az egy csapaton belüli koncentráció nem lehetséges. Az előtörténetes indoklást azért nem tudom elfogadni, mert ha az alapján hogy "testvére" 2 khál bekerülhet, akkor ugyan így 4 goblin is lehet "testvérek" alapon megindokolva.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2007.12.28. 19:02

Abban én is egyet értek, hogy a varázslónak fontos a pszi, de ne feledjük el, hogy nem minden varázsló fizikai tudós. Mármint, hogy lehet, jobban érdekli őt az elméleti tudomány, és így több időt szán rá, mint a pszi gyakorlati tudására. És még az is ott van, hogy a Slan is nagyon sokat foglalkozik a pszivel, hiszen a testével egybe forr az elme hatalma. Így a Slenek valószínű többet gyakorolnak pszi használatot, mint a varázslók, hiszen a mágia tudóknak még ott van a mozaik mágia használata és tanulása. Bár elszomorodtam a pyarroni pszi kevésnek mondható pontjain, de szerintem ez így jó.

Lenne egy kérdésem. A hatalom amulett, amit kap néhány kaszt, mennyi mannát képes befogadni?
„Virágozzék ki lelkedben a gyűlölet, mert igaz belső békét csak ez által találsz.” Aruth Dyn-Dayaell
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1382
ZK Karakter: Vasöklű Arg-Tristani Krónikák
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2007.12.28. 19:07

Thor!

A hatalomamulett a jelenlegi max MP-t tudja befogadni. Tehát például BM esetén a max. MP 42. Így az amulettjében is 42MP-t tud tárolni.

A pszível kapcsolatban köszönöm a megértést.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2007.12.28. 19:11

Quator

Igen-igen ezzel tisztában vagyok, csak nem tudom, hány karátos rubin van az amulettben, mert úgy emlékszem max 80 karát az engedélyezett, és ezt megkapjuk, vagy csak kisebb karátot kapunk, pl 50 karátosat?
„Virágozzék ki lelkedben a gyűlölet, mert igaz belső békét csak ez által találsz.” Aruth Dyn-Dayaell
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lorin O Krell » 2007.12.28. 19:19

Thor írta:Abban én is egyet értek, hogy a varázslónak fontos a pszi, de ne feledjük el, hogy nem minden varázsló fizikai tudós. Mármint, hogy lehet, jobban érdekli őt az elméleti tudomány, és így több időt szán rá, mint a pszi gyakorlati tudására.

Ez szerintem cseppet sem igaz. Főként nem a Kalandozó (vagy JK-k által megszemélyesített ) varázslókra. Nem sok embert láttam aki azért játszott varázslóval hogy elmondja a KM nek hogy míg a scapat megy csinálni a dolgát ő leül és olvasgatja a Nekromanciáról szóló könyvecskéjét.
Nem. A kalndozó varik igenis sokat használják mentális képességeiket. Nem azért mert nekik így jó. Hanem mert a helyzet megkivánja.

De egy sokkal egyszerűbb dolgot is tok mutatni a KYR és a SLAN különbségére.
A SLAN mire is hasznája a pszit? Harcra. A varázsló pszi-je sokkal összetebb elméje is bonyolultabb általában mint egy Kardművészé.
Ryell wes Nortendal-Sherali kalandok
Ryndavor Con Wierra Artenol - Abaszisz
Lorin O Krell (A lövész)- Pyarron
Valdin Cirn Lyenth-Calerin - Erion-Örömnegyed
Lorin O Krell
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1259
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2007.12.28. 19:34

Szerintem meg nem ilyen egyszerű. Hiszen van pl. egy olyan pszi képessége a Slanoknak, hogy zavarás, ami elég mély koncentrációt, és erős elmét igényel. Mert ha ezt a diszciplínát bekapja egy mágia tudó, bármilyen mélyen is elsajátította a pszit, nem lesz képes használni.
De abban egyet értek, hogy valószínű, egy kalandozó varázsló, igencsak nagy szerepet szán a pszinek.
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2007.12.28. 19:39

Szeretném megkérdezni, hogy a kikötött értékösszegek azt jelentik, ennyi érték lehet összesen a karinál felszerelés tekintetében?
Vagy ennyiből kell megvenni a takarótól a vértekig fegyveren, kaján át mindent, de amit mondjuk jutalomként, ajándékként kaphatott a kari az ésszerűség határain belül, azt nem?
Blogom: http://ihletkapu.blogspot.com/
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 5193
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2007.12.28. 19:44

Lorin!

Azt hiszem meddő a vita. Viszont nem szeretném, ha ezen lovagolna bárki is. Ez van a kiírásban tessék elfogadni.

Thor!

Nálam nem írja a Hatalom Amulettnél a könyv, hogy mekkorának kéne legyen. Csak annyi, hogy egy kicsit tiszta szerkezetű rubin. Így nem hiszem hogy jelentősége lenne, mert egyszerűen van egy pont jó és ennyi. :)

Ichigo!

A karakterlap javítva. Ha valakinek mégis a régi Érzékelés nélküli jönne be valami miatt szóljatok.

Nava!

Ebből az összegből kell mindent megvenni a takarót és a király arany hajszálát is. :) Tehát előtörténetből nem szerelhető fel a karkater.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2007.12.28. 19:49

Eh, ugrott a kahrei muskétám :P
Blogom: http://ihletkapu.blogspot.com/
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 5193
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2007.12.28. 19:58

Nava!

Tömören: Igen. :D Tölcséres flintával még nyomulhatsz. :lol:
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2007.12.28. 20:02

Valaki meg tudja nekem mondani, hogy a holtak gyűrűje menyibe kerül? Vagy ilyenem nem lehet?

És gondolom életerővel felruházott rózsakvarc gyűrűnél, csak a gyűrű árát kell ki fizetni, a manna másfélszeresét nem, hiszen a boszorkánymester tud ilyet csinálni?
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2007.12.28. 20:11

Thor!

Holtak gyűrűje nem lehet. Ugyanis az nem hitelesen elérhető mindenki számára, révén egy rúna cikkről van szó, ami ellentétben a Harcművész stílusokkal nem került közszemlére, így tisztességtelen lenne azokkal szemben, akik még nem is hallottak róla. Tehát varázstárgyakat csak ETK-ból válogassatok.

A drágaköves gyűrű, mint varázslattartozék természetesen elég a gyűrűt megfizetni. Az más kérdés hogyan. 8)
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Thor » 2007.12.28. 20:22

Quator

Köszi az infokat, még annyi lenne, hogy ahhoz, hogy megcsináljam a gyűrűt, és a méregtől óvó amulettet, kell valamilyen képzettséget felvenni, mint pl.: szimbólum mágia, vagy nem?
Thor
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lorin O Krell » 2007.12.28. 20:26

Rendben elfogadom.

Csak gondoltam azért megbeszélés, szervezés a topic neve hogy esetleg sikerül megbeszélni ezt is.

Én amugyse varival nyomulnék hanem pappal - bár hozzáteszem annak is szánalmasan kevés pszipontja lessz.
Ryell wes Nortendal-Sherali kalandok
Ryndavor Con Wierra Artenol - Abaszisz
Lorin O Krell (A lövész)- Pyarron
Valdin Cirn Lyenth-Calerin - Erion-Örömnegyed
Lorin O Krell
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1259
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
1083 hozzászólás • Oldal: 11 / 73 • 1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 73