• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Szabályzavar- azaz mi , miért, hogy?

A fórum regisztrált tagjai cseveghetnek itt egymással.

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
2288 hozzászólás • Oldal: 51 / 153 • 1 ... 48, 49, 50, 51, 52, 53, 54 ... 153

Re: Szabályzavar- azaz mi , miért, hogy?

HozzászólásSzerző: Joe Lyon » 2007.12.25. 22:14

Én elfogadom az érveidet!

Azonban, ha belegondolsz, azért abban egyet érthetünk, hogy így 1. TSz-n, lehet hogy elég lenne neki 1.fokon a kétkezesharc. Hisz majd fejleszti menet közben, és majd gyakorloja, akár"élesben".

A 3.fok-os fegyverhasználati képzettség követelmény, pedig az UT / kétkezesharc 1. fokának képzettségkövetelményében van leírva. Bár abban lehet valami, hogy anno, mikor az Ut bevezetésre történt itt az OM-n, Conék "törölték" a felhasználását a képzettségkövetelményeknek. Így egszerűsítve a játékot, karakteralkotást.
Egyszer élünk! Akkor hát élvezzük! Meg olyan még nem volt, hogy ne legyen valami!
Burkh Drukshad (ork)
Erlon Arts (dalnok)
Hart Al Arten(Dartonita paplovag)
Joe Lyon
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 1063
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Saggaras Zenir » 2007.12.25. 22:26

Kétkezes harcosok, egy Khál 22 23as erővel simán firgathat kér pallost mert a pallos ugy másfél méteres a khál meg majd 3 méteres, emberi léptékkel nézve majdnem iolyan mintha egy ember forgatna két hosszú kardot, másrészről meg 22 23as erő mellett pallos forgatható egy kézzel is.

De csak megjegyzés nem akarok itt belemenni semmilyen vitába, és nem tervezek ilyen karakter indítását.
kép - Naiden Findalath - Sivatagi Vihar
Akimoto Yuusuke - Holtak Bosszúja
Saggaras Zenir
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1607
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sylinas » 2007.12.25. 22:37

Hát, nem tudom hogy vagy vele :) de most, hogy egy képzettség 1 vagy 2 fokú, tök mindegy, mert ugyanúgy Af-nek felene meg. Még ha 3. fokú lenne akkor is. Mivelhogy ez hogy 1, vagy 2. fokú 1 KAp-on múlik, ezért szinténcsak mindegy, hisz az az 1 KAP éppen jóhelyen van ott. Nem változnának tőle kiemelkedően sem a karakter főtulajdonságai, sem a harcértékei, sem a fizikális értékei (Fp, Ép) semmi sem volna jobb tőle, hogy 1 szintű volna a kétkezesharcom, nem pedig 2-es.
Lehet hogy bóknak kéne vennem ezt az első szinten nem kéne 2. fokúnak lennie a kétkezesharcnak, mert én azt elég jól csinálom az életben, tehát lehet a valóságra visszavezetve már magasabbszintű karakter vagyok :D (pedig még nem öltem semmilyen ellenfelet akiből kiszívhattam vóna a Tp-t)
De visszatérve az ökörködésből, a vita tárgya nem az, ?-dik szintű a 2 K. H. úgyhogy ne is próbáljuk ide tarelni. A kérdés az, hogy összeegyeztethető e a Fogastőr a Béltépővel.
Továbbra is várom a Hm-ek döntést hozó reagjait, mert már jáccani akarok :) :uzi: .
Sylinas

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Herold Bardelot » 2007.12.25. 23:28

Felölem mehet a párosítás bár a karit nem láttam. A harc úgyis egyénileg megy minden hm-nél. Ha akar ellensúlyoz.

Kaspar Otlokir

Bocsi de most nem váltok csak ezért altot.
Tisztelettel: Herold Bardelot
Herold Bardelot
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1139
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sylinas » 2007.12.25. 23:32

Semmi probléma, köszönöm a véleményt.
Sylinas

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2007.12.26. 20:54

Üdv!

Akkor, aki még akar hozzászólni a béltépő+fogastőr kombinációhoz a HM-ek közül tegye meg kérem. Ha nem lesz, akkor az eddigiek alapján holnap véglegesítjük a karaktert és kezdhet.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Terda Radovik » 2007.12.26. 21:43

Üdv!

Szerintem alkalmazható párosítás. Két brutálisabb tőr, gyakorlatilag.
Nasce que mita apertu zad'occa a wierra sini forit!
Véremből vért és könnyet senki sem fakaszthat büntetlenül!
Terda Radovik
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 1441
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2007.12.26. 22:34

Miután énnálam meg elég sajátosan alakul a harc elmesélése; az én részemről rendben.; helyesebben tartózkodok, nekem teljesen nyolc. :D 8)
"Az anyagi érdek a kis jellemek nagy próbája, de a nemes jellemek számára még csak a legeslegkisebb. Aki megveti a pénzt, még korántsem talpig tisztességes ember."
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 1058
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2007.12.26. 23:50

Elképzelhetőnek tartom a két fegyvert Kétkezes harcban való forgatásra.

Nem gördítek akadályt a dolog elé.

Yvett / Isshae Ianarak
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Joe Lyon » 2007.12.27. 9:43

Gratulálok Sylinas!

Látom sikerült elfogadtatnod a dolgokat! 8)

Én azért keresném fel a HM-i gárdát, hogy egy kérdést vessek fel!

A kérdésem, kérésem a következő:

Tudom, le van írva a szabályzatban, hogy egy játékos maximálisna 3 karakterrel játszhat a nyílt játékokban. Ezzel azt elkerülendő, hogy az esetlegesen újonnan érkezettek, első karakterüket el tudják indítani és ne egy olyan egyén végett kelljen várniuk a játéklehetőséget, aki már 4 karkatrerével "nyomul" Ynev világában!

Ez egyértelmű!

Azonban van egy kis "gondom". Én egyetlen zárt kalandban sem "foglalom" a helyet, s nem is tervezem, hogy zártban karaktert indítok! Ahogy látom van még bőven hely a nyílt topicocban is!

Engedélyeznétek-e azt, hogy 4 karakterem legyen a nyílt topicocban?

Látom, vannak olyan Hm-ek, akik majd hogy Jk nélkül vannak, s szerintem "elbírnának" még egy játékossal.

Mit gondoltok róla?

Engedélyeznétek a 4 karaktert számomra a nyílt topicoc rendszerében?

Joe

ui: Megértem, ha nem, hisz az ellent mondana az alap szabályoknak. Egyértelmű azért találták ki a szabályokat, hogy valami alapján szabályozzák a történéseket, de a szabályokat módoítani is lehet, ha igény van rá! 8)
Egyszer élünk! Akkor hát élvezzük! Meg olyan még nem volt, hogy ne legyen valami!
Burkh Drukshad (ork)
Erlon Arts (dalnok)
Joe Lyon
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Herold Bardelot » 2007.12.27. 11:43

Sztem Joe ez nem Hm-i inkább modi kérdés. A szabályokhoz nekünk csak annyi közünk van, hogy a helyszíneinken betartatjuk azokat.... nagyjából :lol: .

Kaspar/Herold
Tisztelettel: Herold Bardelot
Herold Bardelot
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1139
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Joe Lyon » 2007.12.27. 15:44

Okáj! :)

Igazad van Herold!

Akkor az ADMINOK, MODERÁTOROK felé tenném fel az előző reagomban szereplő kérdést!

Lehetséges lenne az, hogy a szabályokat módosítva, 4 karaktert indítsak nyílt topicban?

Már meglenne a következő topic, hol a HM fogadni tudna, de addig nem akarok még karaktert sem felhelyezni az OM-re, még el nem dölt, hogy engedélyezitek-e. 8)

Előre is köszi a válaszotokat! Legyen az "pozitív, vagy negatív" számomra!

Tiszelettel: Joe
Burkh Drukshad (ork)
Erlon Arts (dalnok)
Joe Lyon
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2007.12.27. 21:55

Üdv!

Bocs, hogy csak most írok.

Tehát véleményem szerint a 3 karakter nemcsak a sok játékos lehetőségeire való tekintettel lett maximálva, hanem azért is, hogy hirtelen fellángolásból ne vállalja túl magát a játékos. Mivel Joe te is mondtad, hogy zárt kalandban nem játszol és a HM-séget sem vállalod a túlvállalás elkerülése végett szerintem beleférhet egy 4. karkater.

Persze a mérleg másik serpenyőjében ott van a szabály első indoka is, de nem tudom, hogy foglalnád-e bárki elől is a helyet. :)

Konkrét válaszom: Tőlem legyen, de várd meg a többi modi és admin válaszát is.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sylinas » 2008.01.04. 12:09

Lithas minden Tiszavirágéltűnek

Új kérdésfölvetésem van. ha valaki amund karaktert akarna indítani nyílt játkban, érdekelne az amund arcberendeszkedésének meghatározása itt a fórumon.
Én eddig 2 teljesen eltérő amund-leírást ismerek.

- Az Első: Bronzbőrű, egyenes fekete hajú, sudár, magas, izmos alkatú lágy, de határozottan felismerhető, tiszta vonásokkal rendelkező emberek. Sötét bőrük és hajuk ellenére szemük, szembogaruk világos, azúrkék, égkék (vagy lásd Vaskezű Alexet, smaragdzöld). Arcukban szemük általában távolülő, és széles, mandulavágású, ami így azt a hatást kelti, mintha egész halántékig húzódna.

- A Második: Nagyjából ugyanez addig, hogy: Anatómiailag nagyobb szemgolyójuk és szemüregük miatt a szemnyílás egészen a halánték közepéig húzódik. A szemgolyó külsejét a mi fehér hártyánktól eltérően náluk mélykék hártya borítja, ami elfedi a szembogarat (írisz, pupilla) is, így az nem felismerhető a szemben. A szemgolyó védelmét és nedvesítését nem a szemhély és a szempillák látják el, hanem egy áttetsző oldalról a szemek elé húzódó hártya, ami az egyes hüllőfajokra illetve ragadozó madarakéra emlékeztet.

Mind a két leírást Magussal foglalkozó emberek, szervezetek, fórumok, illetve könyvek, regények alapján kivonatoltam, mint két egymásnak teljesen ellentmondó információtömeget. Voltak ahol a 2 leírás elemei összemosódtak, máshol csak az egyiket, vagy másikat ismerték, vagy még azoknak is csak egyes részleteit. Az érdekelne, hogy ha én, vagy akárki Amund karaktert akarna indítani, akkor a kinézetét melyik leírás, vagy a 2 leírás mely elemeiből készítheti, határozhatja meg?

Köszönöm szépen a figyelmet... Sylinas voltam
Sylinas

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garmacor » 2008.01.04. 12:21

Sylinas

Ugyan most nincs előttem könyv, de ha jól tudom az első leírás a Harcosok Barbárok kiegészítőben van ami hivatalos szabálykönyv. Tudomásom szerint az él. Ha tévednék akkor majd valamelyik HM kijavít.

Üdv

Garma
Szemtõl szembe így kívánja tisztességünk
a becsület mindennél többet ér.

Krodon cwa Clangon Elátkozott part zárt
arel pap A balszerencse netovábbja zárt
Garmacor
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 1809
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező