Senki ne lepődjön meg ha az eddig ervül folyékonyan beszélő Scyl hirtelen csak a közöst érti és beszéli, azt is erősen törve, csapnivaló nyelvtani szerkezetekkel....
Ki az még a JK-közűl akinen NINCS min 3. szintű nyelvismerete ervből?
Igen, aszisz születésű és mondhatni az első útja volt ez az északi kiruccanás.
A két paplovag közti beszélgetést úgy vegyük Quator, hogy az nem történt meg - mivel a karim nem érti az erv nyelvet, Saun pedig sem az asziszt, sem a pyarr közöst nem érti. Szerintem azokat a reagokat úgy kellene kimódolnunk, hogy meg sem történtek (beszéd kezdeményezés lehetett, de a nemértés miatt be is fagyott...) és a többit törölni. Így lesz értelme majd a folytatásnak.
Mindenkitől elnézést kérek eme hatalmas bűn elkövetése miatt és az ebből fakadó kínos és igen kellemetlen szituáció miatt. Főleg Quator tőled!!! (A többiekkel hál'istennek nem beszélgetett a karim).
Emberi törvény kibírni mindent S menni mindig tovább, Még akkor is ha nem élnek már benned Remények és csodák.
Ok. Akkor ezek szerint törlések, módolások következnek pár oldalra visszamenőleg. Aztán innentől kezdve meg kukán ülnek a karik egymás közt.
Nem kell elnézést kérned Yvett. Szerintem mindenkivel előfordult már hasonló. Csak nem mindenki szól maga előzékenyen, hogy orvosolható legyen még a kezdésnél a probléma.
Eddig nem volt külön jelezve (kivéve Drofnál a törepbeszéd), de majd kérlek írjátok, ha valaki nem ervül szólal meg mert én arra nem hagytam Kp-t hogy esetleg más nyelvet is érdemes tanulni, ha beszélgetni akarok bárkivel is. Igen én tápoltam. Kellett a KAP a HM-re, meg a nehézvértre.
Eszembe jutott egy aranyköpés csak nem tudom hol olvastam és nem biztos, hogy sikerül szó szerint idézni: "Nyelvismeret?! Minek az??? Hallottatok már valakit nem magyarul beszélni magusozás közben?!"
Öhm... én ilyen vagyok. Azt is beismerem, ha hibáztam. És különben is jobb most előre, mintsem a fél kaland után Castor ránéz a karlapomra és szemetszúr neki a tény, hogy nincs a karinak erv nyelvismerete. Akkor már inkább most.
Tudom, megbeszéltük messengeren, de itt is válaszolok.
Elnézést pedig kell kérni!!! Figyelnem kellett volna jobban a dolgaimra. Ennyi.
S hogy ne csak feleslegesn járjon a szám bejelentem, hogy a szennyesem ki van mosva hála Quatornak! (módoltuk az ominózus reagokat a többit meg kicsillagoztuk). Így már lesz értelme a nyelvi problémáknak a továbbiakban.
Emberi törvény kibírni mindent S menni mindig tovább, Még akkor is ha nem élnek már benned Remények és csodák.
Javaslom Yvett, Scyl feküdjön rá az erv nyelvtanulásnak, mert erv nyelvű kalandozócsapatban van, gyakorlatilag ha elég idő eltelik köztük, megtanulhatod a nyelvet; de ahhoz majd Kp-t is költs el.
Garmacor!
A törpédnek 2. fokú a nyelvismerete erv nyelvből, tehát olyan szinten beszéli mint Yvett karija a közöst; és tessék ezt kijátszani. Mikor a karid beszél, törje a nyelvet, hagyja el az igeragozást. (Pl:Mi menni város megnéz...), esetleg gyakran kérdezzen vissza mert nem ért valamit.
Scyl ráfekszik a tanulásra, de ahoz nem kellene egy olyan illető, aki ért az ő nyelvén, s el tudja neki mondani a fordítást, magyarázni a nyelvtant, stb.? Vagy megy ez így is? (Én nem tudom elképzelni ) Végül is tök mindegy, mégha kicsire nem is adunk. Van 2 Kp-m jelenleg még tartalékban, s így is kell még egy, hogy 2.fokon megvehessem számára. Ez pedig csak szintlépéskor lesz esedékes, addig marad a pantomim játék
Közös nyelven "tud", de majd megszólal... Bár akiről tudom, hogy tudja a nyelvet, azzal is talán többre mennének a mutogatással mint a közös nyelv használatával. Tagrid is érti 2.fokon. De vajon mit hámoz ki Scyl 2.fokú nyelvismeretéből? A többiekről nem tudok nyilatkozni, de majd menet közben kialakul minden
Egyik barátom nulla nyelvismerettel ment ki Angliába gyakorlatilag egyedül, fél éven belül folyékonyan beszélte a társalgásit, mert rá volt kényszerítve, holott senki sem tanította rá csak az élet.
Símán elköltött Kp-ból, kellően ingergazdag környezet mellet idő kérdése a nyelvelsajátítás. (A szabályok II. fokúra teszik a nehézségét. Oktató segítsége nélkül is fejleszthető. Feltételnek a huzamosabb ideig erv nyelvű környezetben való tartózkodást szabom.)