• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Gianagi tél [ÚTK]

A múlt... Ez történt Velünk...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
319 hozzászólás • Oldal: 4 / 22 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 22

Re: Gianagi tél [ÚTK]

HozzászólásSzerző: Ralog Gebbro » 2007.12.18. 19:32

/Tagrid/

//Kezdeményező dobás: 37+7= 44//

*Bár nem értem, hogy az ittas törpe mit hablatyol, de amikor meglátom, hogy kirántja egy embere kezéből a csatabárdot ... ezeket a "szavakat" már ismerem.
Nina közbeugrását látván azonnl megpróválok elé lépni védelmezően elétartván a másfélkezes kardom.*
Szent a viharnak tombolása, mert eltakarítja a föld színéről, ami elburjánzik rajta és rothadásba fülled.
Szent az örvénynek torka, mert elnyeli a nyüvek salakos hordalékát, amit a zúgó szél a tenger habjaiba söpör.
Szent a vulkánnak gyomra, mert a benne lángoló tűz megemészti a mélyére rekedt mocskot, és kiolvaszt belőle mindent, ami tisztátalan.
Szent a földmélynek sötétje, mert örökre elrejti a szemünk elől, ami nem bizonyul méltőnak rá, hogy visszatérjen a napvilágra.
    (Khótorr liturgikus szöveg)
Ralog Gebbro
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 386
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.12.19. 21:53

Mesélő: Castor de Vinter
Helyszín: Gianag, Sinog Kul, vadászmester fogadó
Időpont: ősz, délelőtt
Résztvevők: Mindenki

1. kör
A kezdeményezés sorrendje:

1. Saun varázslata (1. szegmenses varázslat Tornsborgra)
2. Tagrid akciója (KÉ: 44, védés Tornsborg csapása ellen)
3. Nasnaer (KÉ: 37 gáncsolás, lökés Tornsborgra)
4. Elric (KÉ: 31 a két törp közé akar kerülni)
5. Drof (KÉ: 29 elrántja húgát Tornsbor elől)
6. Scyllaina –tétlen szemlélője az eseményeknek, lemondott a kezdeményezésről

Minden más hangot elnyomó nem evilági energiákkal teli érces kiáltás szakítja szét a feszültséget.
Tornsborg láthatatlan falba ütközik és lefejeli a kölcsön vett csatabárd fokát, felsebezve a saját homlokát, majd hátra tántorodik és elterül a földön.
Eközben Tagrid –de még a törp csapásos rohamát megelőzve- sikeres védésre emelné kardját, ha nem csapna bele valami sűrű, semmiből lett erő falba, ami megakasztja a védésre emelt fegyvert épp azelőtt, hogy az összecsattana Tornsborg csatabárdjával.
Mire Nasnaer odaér neki magának is szüksége van az ügyességére, hogy a hirtelen felbukó részeg törpben maga is el ne hasaljon. (Ügyességpróbát kérek Nasnaertől -1-gyel)
Elric pillanatnyi késéssel, de maga is arelita társa után veti magát, hogy a két acsargó közé kerüljön.
Neki már van ideje reagálni a hirtelen összetorlódott népsűrűségre, így maximum felsegítheti barátját, ha z mégis felbukna Tornsborgban.
Drof lerántja húgát a csapás elől de tudja: lehet hogy az őrül roham csapása és az ő mentőakciója egyszerre árte volna el Ninát, ha nincs a hirtelen támadt furcsa csoda és Tagrid aki hála Kadalnak megállította volna a fegyvert.
Scyallina pedig tanúja egy gyors papi Csapásvarázslatnak, igaz ezúttal védő célzattal kérte a fohászt uwellita testvére. Láthatólag megoldódni látszik a konfliktus; egy idegen hóhajú kyr vérű egyébként is rutinos mozdulattal emelte hárításra a kardját, láthatólag egy részeg törp rohama nem az a kategória ami komolyan megizzasztaná. A két csavargó, de minden lében kanál Arel hívő már benne is van az események sűrűjében; bár egynlőre nem tudni hogy fokozzák-e vagy elsimítják a zűrzavart; de a jószándék megvolt, ezt senki sem vitathatja el tőlük.

Tornsborg csatlósai feltámogatják urukat aki sértett büszkeségében az egész kocsmát miszlikbe akarja aprítani, de addigra már elvették tőle a bárdot és saját vazallusai erős; de tisztelettudó szorításában elvonulnak a lépcső felé. Ők nem szolnak csak Tornsborg megállíthatatlan váltott törp-közös nyelvű szitokáradata hallatszik, ahogy hol a saját fegyvereseit, hol a rendes kocsmavendégeket gyalázza és fenyegeti életveszélyesen.
Végül is elhordja az irháját, és a gianagiak kupát emelve a paplovagokra ülnek le:

-Köszönjük urak!

Boyd a Bosszúangyalok előljárója is helybenhagyja a fital akcióját:

- Helyesen tette Saun. –hangzik a kurta dicséret egy biccentés kíséretében.
Nina a törp leány zokokva és remegve kapaszkodik a bátyja nyakába és sír.
Tagridban is lassan kiengedhet a feszültség: ma nem lesz csatatér a vadászmester fogadó.
Mesemondó
Mesélõ

Hozzászólás: 8660
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2007.12.19. 22:42

Scyllaina

*A jelenetet látván felvillanyozódom, de akkor sem sietek a sűrűbe - vannak már ott elegen, s bizony nem tudni ki miért rántott fegyvert, külhoniként pedig nem biztos, hogy célszerű így belefolyni bármibe is.
Meg különben is - ki van száradva a szám, nem hiányzik még egy csata ehhez.
Amikor a pulyka-törpöt elcihelik mellettem, csak unott képpel nézem. Lassú mozdulatokkal újra coffba fogom hajam, majd a válogatott "dícsérő" szavaira (amit közös nyelven mond) egy vigyorgó grimaszt vágok mondván a mimikámmal: "mondjad csak törpicsek, úgysem veszlek komolyan".
Lecsörtetek, miközben még egy pillantást vetek a díszes társaságra. A hóhajút jobban megnézem, mert olyan embert csak igen távolról láttam - és az bizony fennhordta az orrát...
A pulthoz csörtetek.*

- Egy kupa édes vörösbort kérnék.
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2007.12.19. 23:16

(Saun)

*Komor elégtétel ez számomra. Ismét bebizonyosodott, hogy Gianag földjén a bosszú és az igazság Uwel akarata szerint való. Így a törpe szavaira, amiket értek is csak egy nyugodt pillantást vetek rá, de nem szólok. A kurta dícséretre bólintok majd én is lesorjázok a többiekkel. Egyenlőre nem kérek italt, de ha megkínálnak valamivel akkro nem utasítom vissza az illendőség végett. Ettől függtlenül nem érzem, hogy helyes ez a nagy köszönetnyílvánítósdi. Azért leérve odalépek a törp leányzóhoz és az őt átölelő harcoshoz.*

-Jó napot. Elnézést. Had kérdezzem meg pontosan mi is történt az előbb? Csak annyit láttam, hogy egy részeg törpe rátámad az úrra és a kisasszony kissé naív módon a fegyver útjába veti magát. Viszont az előzményeket nem volt lehetőségem felmérni.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garmacor » 2007.12.19. 23:32

amikor látom hogy a csatlósok elviszik részeg urukat lerakom a fegyvereim és átölelem a hugomat és halk szavakkal megnyugtatom majd amikor már kicsit megnyugodott a lovagra nézek
- Először is köszönöm a segítségüket és körbenézek azokon az embereken akikről tudom, hogy segítettek.
- Amikor megérkeztem azt láttam, hogy Tornsborg a részeg törpe akit a csatlósai elvittek a hugomat molesztálta természetesen a védelmére keltem. Hál istennek a csatlósok még tudják mit jelent a becsület.
- Engedjék meg hogy meghívjam önöket hálám jeléül egy italra.
- Bocsásson meg Drof vagyok.
majd a jobb kezemmel elengedem a hugomat egy kézszorítás idejére majd törpe nyelvre váltok és halkan korholom
- Többet eszedbe ne jusson ilyen butaságot csinálni.
Szemtõl szembe így kívánja tisztességünk
a becsület mindennél többet ér.

Krodon cwa Clangon Elátkozott part zárt
arel pap A balszerencse netovábbja zárt
Garmacor
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 1809
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ichigo » 2007.12.20. 9:29

Nasnaer

//Ügy: 15-1=14, k10:4//

*Ahogy nekilendülök, hogy elkapjam a rohamozó törpöt, látom, hogy valamiben megakadt, majd hanyatvágta magát. Éppcsak át tudtam lépni, kis termete miatt, bár ha egy normál méretű ember lett volna, biztos orraesek benne. De szerncsére, nem égtem le :) A részeg törp csatlósai is mozdulnak, de hála Arelnak, nem támadnak, hanem urukat, mint később megtudtam, cipelik ki az ivóból.*

-Na, ennek is vége Erlic. Itt az ideje az ivásnak :D
-Köszönjük törp uram elfogadjuk a meghívását. - válaszolom elsőként. Mit igyunk Erlic? Sört? Bort? Vagy egy kis kerítésszaggatót?
con Marou Delgado ÷÷÷ Quiron-Pentád
Alex Leron ÷÷÷ Elátkozott part

"Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning. (Rich Cook)"
Ichigo
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 855
ZK Karakter: Alex Leron - Elátkozott part
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sion » 2007.12.20. 13:11

(Elric)

*Hogy itt mik vannak... Az a varangy még távoztában is átkozódik. Az egyetlen általam ismert módon kezelem a helyzetet. A pulthoz lépek és rendelek.*

-Két kupa bort kérmék, vöröset ha lehet. - *ekkor hallja meg a törp meghívását* - Mint hallja, a törpe fizet! 8)
Mubayashi Yokomoto - A Kigasi gyermeke

Kép
Sion
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 759
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2007.12.20. 13:36

(Saun)

*Meghallgatva a törpöt nyugtázom, hogy Uwel ismét a helyes irányba vezetett és ösztönösen az igazak oldalára siekrült állni a kérdésben. A kézfogást viszonzom a meghívást nem érzem jogosnak, így ennek azért hangot is adok.*

-Nem kell hálákodnia Drof. Uwel igaza megsegíti a bajba jutottakat. A meghívását mint újdonsült ismerősét elfogadom, de nekem az is elegendő, hogy húgának nem esett bántódása a bátor, de mindenképp elhamarkodott lépése ellenére. Elnézésüket kérem még be sem mutatkoztam. Saun O'Vorn.

*Kissé meghajtom fejem bemutatkozásomra, majd vektek egy pillantást a törpe hugocskára, hogy az ijedelemen túl tényleg nem esett-e bántódása, majd megnyugodva, hogy időben érkeztünk keresek egy megfelelő helyet és a bárdomat a székemnek támasztva helyet foglalok és türelemmel várom, hogy a nálam sokkal szomjasabbak végezzenek a rendeléssel. Végül a társaság által preferált vörösbor mellett döntök én is, mint frissítő, így ezt rendelem magamnak és kicsit személem a társaságot, hogy most ki mit tervezhet?*
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ralog Gebbro » 2007.12.20. 20:30

/Tagrid/

*A hirtelen támadt erőfal miatt mélyen megdöbbenek, de egyben örülök is neki.
Megnyugodom, s kienged görcsösségem amint eltávolítják a részeg bajkeverőt az ivóból.
Elteszem fegyverem, majd a törpe testvérpárra szegezem tekintetem. Szerencsére senkinek nincs baja az ijedelmen és féltésen kívül. Elnézést kérően nézek rájuk.*

- Bocsássanak meg, de itt az ideje, hogy rendbe szedjem magam. - *célzok a vacsorám maradványaira ruhámon, s ezek után a pulhoz megyek, kivárom a soromat.*
- Volna lehetőségem fürdésre itt a fogadóban? S kérnék éjszakára egy szobát.
Szent a viharnak tombolása, mert eltakarítja a föld színéről, ami elburjánzik rajta és rothadásba fülled.
Szent az örvénynek torka, mert elnyeli a nyüvek salakos hordalékát, amit a zúgó szél a tenger habjaiba söpör.
Szent a vulkánnak gyomra, mert a benne lángoló tűz megemészti a mélyére rekedt mocskot, és kiolvaszt belőle mindent, ami tisztátalan.
Szent a földmélynek sötétje, mert örökre elrejti a szemünk elől, ami nem bizonyul méltőnak rá, hogy visszatérjen a napvilágra.
    (Khótorr liturgikus szöveg)
Ralog Gebbro
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 386
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garmacor » 2007.12.21. 10:21

- Természetes. Kérem engedje meg, hogy a költségeit megtérítsem.
- Fogadós.
kiabálok át a termen
- Az úr dolgait az én számlámhoz írja nem érdekes mennyire tiltakozik.

Garmacor
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.12.21. 19:42

Mesélő: Castor de Vinter
Helyszín: Gianag, Sinog Kul, vadászmester fogadó
Időpont: ősz, délelőtt
Résztvevők: Mindenki

//Mindenki//
Drof nagylalkű meghívását hallván a fogadós szabad asztalt hozatott; és megszólítja a társaságot:

- Dícsértessenek az istenek, hogy hozzám jöttek!
- Ritka hogy ennyi egyházi személy látogatja szerény fogadómat. Köszönöm a pyarronita egyházfiknak és Darton…lovagjainak hogy megakadályoztak egy vérontást a hajlékomban. Kérem önöket fogadjanak el tőlem egy vacsorameghívást; igazán megtisztelnének vele. –gyűrögeti a vén fogadós a köténye szélét; valóban ritkaság ennyi paplovag errefelé és látszik, hogy nagyon megtisztelve érzi magát hogy igazi felkenteket vendégelhet meg.
- Ez a törp uramra is vontakozik sajnálom hogy a kedves húga efféle atrocitásokat volt kénytelen itt elviselni, engedje, hogy jóvátegyem.
- Természetesen –önnek- néz Tagridra kitísztíttatom a ruháját, ha ithagyja. Nos ilyenkor nyáron; fent a hátsó udvarban talál zárható kerti zuhanyt. Ott lefürödhat ha kíván.

A társaság elhelyezkedik a hosszú asztal körül, miközben a Vadászmester gazdag ebédmeghívását élvezik: jóféle húsleves, sült csirke és egy kis sült oldalas a menü.
A fogadós régi vendéglátós, mert az Arel papoknak külön(!) felhoznak egy kis 12l-es kis asztali boroshordót –kis faragott csapocskával ellátva- és leteszik közéjük, hogy fogyasszanak amennyit nem szégyellnek.

A keserű emlékeket feledtetendő, a fogadós kerített egy citerást, aki a sarokban elkezdi áldásos hangulatjavító tevékenységét; igazán jól csinálja. Valami kis mágia is lehet a dologban, mert a vendégek rosszkedve hamar oszlik.
//Off: A dal mágiájának ereje: 20. (d10-en 10-et dobtam az erősségre. :) ) Akinek átüti az Asztrálpajzsát, az jó hangulatba kerül, hajlamos lesz -a tőle telhető és személyiégéből megengedett fokig- a vidám optimizmusra, élcelődésre és vevő a humorra.//

Miközben elhelyezkedtek és az evésbe, vagy aki akar beszélgetésbe elegyedik; egyenruhás lovasfutár érkezik. A Vittadora-postakocsiszolgálat embere.

Megáll középen, kezében levelek. Két papírost nézeget és zavartan vakargatja a fejét:

- Saun O’Vorn!!! –kiáltja el magát
- Scyllaina Thiboust! –teszi hozzá egy pillanattal később.
- Levelet kaptak! Itt vannak most a fogadóban ezek a személyek? –emeli fel a hangját a citerást is túlharsogva és a fejét tekergetve.

//Drof//
Nina csak könnyes szemmel bólogat a szavaidra, és lassan megnyugszik.
A futár érkezésénél megszólal:
-Milyen fura…-jegyzi meg Nina. –Ezért kértem hogy találkozzunk. –mondja neked törpéül.
-Levelet kaptál a barátodtól Hagudtól. –mondja és átadja a levelet.

//Mindenki//

A futár átadja az érintetteknek a levelet és távozik.
Mesemondó
Mesélõ

Hozzászólás: 8660
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ichigo » 2007.12.21. 20:32

Nasnaer

*Amint kikapom a bort, rögtön koccintok ERlickel és már hörpintem is lefelé. Amint megtudom, hogy a ház vendégei leszünk megszólalok:*

-No Erlick, ma ránkosolygott Arel! Ez a szerencsenapunk. No igyunk mégeggyel.

*Azzal töltetek még egy kupával és az előhozott nagy asztalnál helyetfoglalok és várom a kaját. Amint meghozzák, nekilátok enni, mert éhes is voltam, a reggelit kihagytam. Mikor felkerül a boroshordó, magunkmellé tetetem és folyamatos csapolással töltöm kifelé a nedűt. Természetesen körbekínálok mindenkit. A kobzost meghallva, jobb kedven támad // AME:16//. Evés közben, kérdezgetek.*

-És mi szél hozott titeket erre - kérdezem a paplovagokat -, mert valljuk meg őszintén, ritka látni Darton és Uwel szolgáit egy társaságban. Mi fog történi? Jön a világvége? :D Ja amúgy még nem mutatkoztam be. Nasnaer ŰQuentin vagyok Haonwellből.

*A futárra felfigyelek, de mivel nem engem keresnek, nem is fordítom a figyelmemet a férfira, viszont társalgást, ami a két törp között folyik, arra felfigyelek.*

-No nézzenek oda! Micsida véletlen! Vagy több annál. - fordulok Dorf felé - csak nem törpuram is ismeri Hagudot? Hallodezt Erlick. Kicsi a világ. Erre inni kell!

"Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning. (Rich Cook)"
Ichigo
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2007.12.22. 13:00

(Saun)

*Az elkészített hosszú különasztalunkhoz telepszem társaim és újdonsült ismerőseim körébe. Nem szólok, egyenlőre beérem a kupa borral és a sültekkel, míg szemlélem társaimat. Az Arel-papok nagyjából az elvárásoknak megfelelően hangosak és faragatlanok. A Dartoniták és mi Bosszúangyalok pedig nagyokat hallgatunk. A törpök egymással vannak elfoglalva. Igaz kissé illetlen a népes társaságra tekintettel olyan nyelven sugdolózni, amit nem érthetünk, de ez még elfogadható a megrázkódtatásuk után. Az viszont érdekes színfolt, hogy a kobzos muzsikája valahogy belopja magát fülembe és mitagadás nem látom már olyan sötéten az eddigi szerencsétlenkedésemet sem. Ekkor beállít a futár és az én nevemet kiáltja. Szinte reflexből, mint a kiképzésen a felsorolásnál feltartom páncélos jobbom jelezvén, hogy itt vagyok. A levelet biccentéssel emgköszönöm, majd megvárom amíg távozik a küldönc és utána egy kérdő pillantást vetve elöljárómra vajon miért én kapok levelet küldetésünk közben kinyitom és elolvasom. Ezzel el is vagyok egy darabig, dehát a hadtudományok mégiscsak hangsúlyosabbak, mint a könyvek bújása. 8) Végül enyhén ráncolt szemöldökkel nézek fel a papirosból. Eljut tudatomig, hogy az Arel-pap is derék fegyvertársam nevét említi. Először a felettesemhez fordulok, majd az Arel-paphoz is intézek néhány szót.*

-Boyd elöljáró. A levelet Hagud Tonsstad írta. Fagyvárba hív, segítséget kért a helyiek különös véselkedése okán. Hartingban kért találkozót még a tél és a hágók lezárulta előtt. Azt hiszem a zsinaton már nem tehetek többet, így engedélyt kérek régi szövetségünk megerősítése végett eleget tenni a kérésének.
-Nasnaer uram. Saun O'Vorn vagyok. Ha jól értem Ön is ismeri HAgud Tonsstad-ot az Alabárdos gárda veteránját? HA nem érzi tolakodásnak kíváncsiságom kérem mondja el mi hír felőle.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ichigo » 2007.12.22. 15:30

Nasnaer

*Jókedvűen folytatom tovább az evést, ivást, majd a bosszúangyal, ha jól emlékszem Saun kérdésére válaszolok.*

-Hát te is ismered. Már bocs, hogy így le tegezlek. Háááát, olyan sokat nem tudok róla, mert régen találkoztam vele, de kaptam egy levelet tőle, amiben segítségemet kéri, mert valami fagyvárat, vagy mi a neve, megörökölte és illetéktelen kezén van aki nem akarja átadni. Meg a helyiek is furcsán viselkednek. Ennyit tudok csak.

*Azzal nagyot kortyolok a kupából, hogy a zsíros étek ízét lemossa a számból és torkomból.*

Ichigo
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garmacor » 2007.12.22. 16:27

a fogadósra nézek elégedett mosollyal az arcomon
- Köszönjük fogadós uram és ne aggódjon nem történt semmi gond. Kérem fogadja el bocsánatkérésem a népem nevében. Amit az a fajankó tett nem volt törőpéhez méltó.
egy félmosollyal a hugomra nézek
- Tudom hugocskám, hogy megígértem, hogy megtanulok olvasni, de még nem jutott rá érkezésem sajnos. Megtennéd hogy felolvasod nekem.
ahogy olvassa a levelet egyre inkább elkomorul az arcom
- Sajnálom hugocskám, de Hagud bajban van és segítséget kért. Úgyhogy nem tudok sokáig maradni még a tél előtt Hartingba kell jutnom. Ő azon kevesek közé tartozik az emberek között aki méltónak bizonyult egy törpe megbecsülésére.
ekkor hallom meg, hogy az uwelita Hagudot emlegeti úgyhogy ervre váltok
- hm micsoda véletlen Hagud barátom levele miatt jöttem a városba. Ezek szerint egyfelé vezet az utunk. Mehetnénk együtt. Mi a véleménye?

Garmacor
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
319 hozzászólás • Oldal: 4 / 22 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 22