• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Utak, ösvények, csapások

A Család mindenekfelett!

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
1368 hozzászólás • Oldal: 16 / 92 • 1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 92

Re: Utak, ösvények, csapások

HozzászólásSzerző: Terda Radovik » 2007.12.19. 20:32

JK: Hart Al Arten
Helyszín: Aquilona tartomány, nem messze Olbarise városától
Időpont: délután

*A férfi elvigyorodik a szavaid hallatán, és válaszol:

-Na, jól látom én, hogy külhoni vagy! Az idegenek Gorvikban mindig bajt kavarnak, de így van ez fordítva is...

*Kinyitja teljesen a ház ajtaját, és tovább folytatja a beszédet:

-Gyertek be! Akad itt hely bőven, vacsora közben meg mesélhetsz nekem, hogy mi újság Gorvikon kívül...

*Benézel az ajtón,odabent egyszerű bútorokon kívül nincsen senki emberfia...*
Nasce que mita apertu zad'occa a wierra sini forit!
Véremből vért és könnyet senki sem fakaszthat büntetlenül!
Terda Radovik
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 1441
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Joe Lyon » 2007.12.19. 21:25

/ Hart Al Arten /

* A lovag elmosolyodik a férfi szavain.*

<… Na végre! Az első ember, aki érti a tréfát ebben az elcseszett országban! Darton a megmondója, hogy a viharba keveredett ide?! Az a megérzésem, hogy nem gorviki! A nyakam merném rá tenni, hogy járt már Ynev más vidékein is!…>

* Hart belép az ajtón, majd körbetekint az épületben. Miután „meglátja” az első ülőalkalmatosságot, például egy asztal melletti széket, szó nélkül helyet foglal, majd int Rantinak, hogy ő is kövesse példáját. Ezek után megszólal.*

- Ő Ranti, a kísérőm eme elkurt egy vidéken! Én Hart Al Arten vagyok, Darton felkentje! Nem rég léptem át Erone határait, hogy csatlakozzam a felmentő seregek valamelyikéhez, kik kiűznék „hazátokból” az Amund hordákat! * Adja elő a „kegyes” hazugságot, mely szent küldetését próbálja leplezni.* Mi a helyzet külhonban? * Töpreng el egy pillanatra, majd folytatja.* „Áll a Bál”! Pyarron összefogott Kránnal, az amundok kiűzésére Ibarából. Északon jelenleg nyugodtság van, mivel véget ért a zászlósháború! Hmmm… véget ért, Toron csapatainak tengerbe fojtásával! * Mosolyodik el ismét „sötéten” Darton felkentje, tudván, hogy a toroni vihargárdát, maga Airun al Marem és „fekete serege”, a fehér orkok segítségével döngölték a földbe.*

- Hirtelen ennyi, ami a külvilágban történt! * Vált témát, hogy ne áruljon el túl sokat magáról, a külvilágról, az el eddig még szimpatikus, de ismeretlen, talán ellenséges egyénnek.*

- Itt mi a helyzet? Hallom, Warvik még amund kézen, s a gorviki, shadoni seregek együttes erővel sem bírnak velük?! * Teszi fel az „ártatlannak tűnő” kérdést. Tudja azonban a paplovag, hogy ha egy ehte, Gorvikhoz hű férfival „áll”, ül szemben, az nem bírja ki „szó nélkül” a sértést a gorviki seregre.Így kiderülve, hogy "hol ,melyik oldalon áll" az. Keze „lecsúszik” combjára kard markolata irányába, de nem fogja meg a fegyvert, hogy ne érezze a másik, az esetleges ellentámadás „előszelét”. Ül nyugodtan, Ranti kobzos fejét, jobbjával megborzolva. Ezzel is azt „mutatva”, hogy egy ártatlan kijelentés, kérdés volt az előbbi. Azonban minden idegszálával a másikra, a férfire összpontosít. Ha az nem lép fel támadólag, hátradől, s folytatja.*

- Hmmm… Furcsa az élet!? Hogy kerül erre a vidékre egy külhont is megjárt egyén, mint te?! Visszavonultál?! Eleged lett a hatalmi viszályokból, vagy esetleg külhoniként, megbújtál valami elől? * Szegezi a férfinek kérdéseit Hart.*

<… Ki a fene ez a férfi!? Talán gorviki, ki megunta a hülyeséget?! Esetleg egy mi fajtánk, egy kalandor, aki itt lelt rá a menedékre, ahol öreg napjait eltöltheti!? Darton a tudója, de egyenlőre jobb a távolságtartás!? Lehet, hogy ez csak egy csapda!?…>
Egyszer élünk! Akkor hát élvezzük! Meg olyan még nem volt, hogy ne legyen valami!
Burkh Drukshad (ork)
Erlon Arts (dalnok)
Hart Al Arten(Dartonita paplovag)
Joe Lyon
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 1063
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Terda Radovik » 2007.12.19. 22:36

*A házikó belsejében egy asztal áll, mellette négy szék. Kicsit hátrébb egy nagyobb ágy, két kisebb szekrény, egy kicsi tűzhely. Fa padló van, ami minden lépésnél nyikorog.
A fickó miután leültetek, az egyik szekrényből egy borosflaskát szed elő, és két fém poharat. Talán ezüst lehet, mindenesetre szép dombornyomásokkal teli. Erősen ellentétben áll a fickó egyszerű ruhájával. Tölt mindkettőtöknek.
Szótlanul hallgatja mondandódat a külvilágról, de tekintetén látszik, hogy gondolatban messze jár.
A gorviki csapatok minőségére tett megjegyzésedre csak a plafont nézi, de nem válaszol. Kérdéseidre viszont megered a nyelve:

-A nevem Serindo Cossik. Én gorviki vagyok, de Erionban születtem. Sokáig éltem a város falai között. Nem tudom, hogy te jártál e a Kalandozók Városában, de én ott a Balladi családhoz tartoztam. Elég befolyásos família, bár mostanában kicsit meggyengült a hatalmuk. Na mindegy, én már sok éve hazajöttem. Régen itt élt a nagyapám, látni akartam az őshazát! Megismertem gyorsan egy helyi lányt, és hát mit tagadjam: megkedveltem. Megnősültem, gyerekeket csináltam. Az asszony tíz éve halt bele a szülésbe, a gyerek se sokkal élte túl az anyját. Darton magához szólította őket, ahogy te mondanád...Na igyunk egyet lovag uram, vagy szólítsalak Atyámnak?

*Hangosan felnevet, és iszik a borából. Utána a te kérdéseidre válaszol:

-Na igen, Warvik legnagyobb része még mindig a sivatagi korcsok kezén van. Ezek a shadoni kutyák se különbek náluk, majd te is meglátod! Idejöttek, hogy megvédenek minket! Ugyan már! Minket is megpróbálnak majd kiirtani, ha eltakarodtak az amundok...Mindegy, már felkészültünk ellenük...

*Ranti csak kapkodja a fejét a sok információt hallva.*
Terda Radovik
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2007.12.19. 22:56

(Sebille Hosstra)

*Belépvén a fogadóba ismét felmérem mi változott. Hát nem sok minden.
Vacillálok kicsit, hogy rákérdezzek a hóhajú leányzóra, de végül nem teszem.*

- Köszönöm! - *mondom miután megkaptam a vacsorám a fa tányéron. Még megvárom a sört is, és egyik kezemben a tányérral, a másikban a söröskorsóval elindulok megcélozva a gorviki fazont. Megállok az asztala mellett és aprót köhintve megszólalok nyugodt hangon pyarr nyelven - bár lehet köhinteni nem is kellett volna, mert a vért eléggé hangos.*- Jó estét Uram! Tekintettel e fogadó kevés és mind foglalt asztalára, megengedné, hogy itt fogyasszam el a vacsorámat Ön mellett?
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Saggaras Zenir » 2007.12.19. 23:10

Ferron con Corwo

-Nyugi, most már nemsokára vége.-Nyugtatja lovát, miközbe megpillantja a karavánt. Nem megy közelebb csak kicsit, hogy megfigyelhesse kifélék, mifélék lehetnek. Ha biztonságosnak itéli meg a helyzetet akkor oda megy hozzájuk.

-Adj isten emberek. Merre tartanak, ezzel a rakománnyal?
kép - Naiden Findalath - Sivatagi Vihar
Akimoto Yuusuke - Holtak Bosszúja
Saggaras Zenir
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1607
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Terda Radovik » 2007.12.20. 4:55

JK: Sebille Hosstra
Helyszín: Erone Hercegsége, valahol az Erone/Gorvik határ közelében
Időpont: este

*A férfi felnéz a könyvből, és rád emeli fekete szemeit. Néhány rövid pillanatig néz téged, majd válaszol:

-Jó estét önnek is hölgyem! Parancsoljon, fogaljon helyet! Jó étvágyat!

*Leülsz, és ha megkóstolod az ételt, érezheted, hogy a hús ugyan jó meleg, de a sárgás massza - talán ez lehet a héjában sült pityóka? - már rendesen kihűlt. Azért elég jó ízű, ha az egészet megeszed, biztosan jól fogsz lakni.
Vacsora közben néha elkapod a gorviki férfi pillantását, ahogy érdeklődve téged figyel, de amint ránézel, gyorsan visszatér a könyvének olvasásához...*
Terda Radovik
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Terda Radovik » 2007.12.20. 4:57

JK: Ferron con Corwo
Helyszín: Warvik tartományban, útközben a gorviki csapatok felé
Időpont: reggel

*Ahogy közeledsz a kis karaván felé, egyre erősödik benned a gyanú, hogy shadoni katonákkal van dolgod.
Hallottál már a Shadoni Kékpajzsos Lovagredről. Ez Shadon egyik legnépesebb lovagrendje. Tagjait állítólag messziről meg lehet ismerni kékre mázolt pajzsukról. Ez a három lovas bizonyosan közéjük tartozik, hiszen mindegyik lován egy ilyen pajzs lóg. A pajzsokon különféle cirádás címerek is vannak, de ezeket nem ismered...
Amikor rájuk köszönsz, megállítják lovaikat, és a legidősebbnek tűnő – saccra olyan negyvenéves, őszes hajú figura – lovas válaszol neked:

-Isten hozott uram! A harcoló csapatok felé tartunk! Ön is arrafelé tart?

*Akcentusából érződik, hogy bizonyosan shadoni...*
Terda Radovik
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Joe Lyon » 2007.12.20. 6:02

/ Hart Al Arten /

* A lovag kissé megrökönyödve hallgatja a férfi szavait, de ábrázatán nem ez látszik, hanem az érdeklődés.*

<… Na Serindo Crossik! Látom tisztában vagy sok mindennel! Hmmm… erioni família… Ez is egy kékvérű, de másabb talán, mint a helyiek!? Azért mégiscsak egy gorviki, ki Ranagolt tiszteli! Látom tisztában van a pyar Istenségekkel is, és talán elfogadja azt is, hogy nem csak a Kosfejes létezik! Mondjuk furcsa azért nekem?! Nem elvakult, de azért szavaiból kiütközik a felsőbbrendűség érzet! Persze senki sem lehet tökéletes! Darton és a túlvilági bírák előtt térdepelve, majd rájön ő is, hogy mekkorát tévedett!…>

* Felveszi az elé tett kupát, pár pillantást vet az ezüstkehelyre, majd megemeli azt, s megszólal.*

- Igyunk egyet Serindo Crossik, igyunk a holtak tiszteletére, kiket a Hallgatag Úr ideje korán magához rendeltetett! *Belekortyol italába, majd egy pillantást vett Rantira.*

- Fiam! Te meg csukd már be a szád, mert belerepül a bögöly! * Tekint vissza a férfire, s egy enyhe mosoly ül ki arcára.*

- Nem tartanánk fel soká nemesen született! Hosszú út áll még előttünk Warvikig! Étket, jószágainknak abrakot kérnék, valamint kicsit megpihennénk faludban, mielőtt tovább indulnánk Oblerise irányába. Tényleg, ha már itt járunk. *Tekint komoran a gorvikira.* Ahogy látom ez egy úgynevezett zsákfalu. Ahhoz, hogy Oblarise-be eljussunk, vissza kell fordulnunk a fentebbi útkereszteződéshez, vagy van valami rövidebb csapás is innen a város felé?
Egyszer élünk! Akkor hát élvezzük! Meg olyan még nem volt, hogy ne legyen valami!
Burkh Drukshad (ork)
Erlon Arts (dalnok)
Joe Lyon
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Saggaras Zenir » 2007.12.20. 7:20

Ferron con Corwo

<Ha, shadoniak legszívesebben köpnék egyet, de most hasznmra válhatnak a mocskok. Nehogy elfertőződjön a sebem.>

-Szintén, majdem egyfelé visz az utunk, csak a tábor más, de a célunk közös. A nevem Ferron con Corwo, Warwik tartomány bárója vagyok.

-Uraim, ért önök közül valaki a sebekhez, mert sajnos az éjjel egy fenevad támadt rám, és azon kívül, hogy a lovamra támadt, és több dolgot leszagatott róla, hál istennek az jól van, viszont én bekaptam tőle egy könnyebb sebet.

<Remélem, még egy kis abrakot, is ki tudok harcolni a lovamnak.>
Saggaras Zenir
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Terda Radovik » 2007.12.20. 18:09

*Szavaidon mosolyog a fickó, majd a következőket válaszolja:

-Nem vagyok én nemesen született, csupán egyszerű szolga voltam a Balladi famíliánál... Olbarise felé mennek? Legutóbbi információk szerint nem sokat fognak ott találni. Úgy tudom, hogy az átkos amund fattyak mágiája teljesen tönkretette. Állítólag teljesen kiszáradt a vidék, vagy mifene...Innen csak úgy juthatnak az Olbarise felé vezető útra, ha visszaindulnak arrafelé, amerről jöttek. Az első hármas kereszteződésnél balra tartsanak majd. De nem ajánlom, hogy ma útnak induljanak. Ha most indulnának, akkor az éjszakát bizonyosan a szabad ég alatt kéne tölteniük. Hamarosan sötétedni kezd, inkább majd reggel induljanak...Van néhány üres ház, azokban elalhatnak. Ételt nem tudok adni, de önöknek biztosan van, hiszen utazás közben nem árt...

*Fel is áll, és ha nincs mondanivalótok, akkor elindul kifelé a házból, és vezet titeket az egyik falu szélén álló házikó felé. Közben beszél:

-Amikor kiderült, hogy az amund hordák megtámadták az országot, rengetegen menekültek Olbarisébe. Azt hitték, hogy a magas falak és a katonák megvédik őket. Nem volt hozzájuk kegyes a Legnagyobb Úr! Ez a ház is egy ilyen, a lakók által itt hagyott ház.

*A kis ház mellett van egy istálló is. A házikó ajtaját kinyitja Serindo Cossik, és mondja, hogy:

-Ha van kedvük, este átjöhetnek egy kis borozgatásra, beszélgetésre. Addig is jó pihenést!

*Ezzel visszaballag a saját házikójába, persze csak ha nincs mondanivalótok...*
Terda Radovik
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Terda Radovik » 2007.12.20. 18:18

*Az idős lovas rádmosolyodik, és válaszol:

-Minket is megtámadtak az éjjel, de mi szerencsére nem sérültünk. De Lucius testvér megnézheti a sebeidet báró uram, nehogy elfertőződjön. Addig megállhattok egy időre, mi pedig folytatjuk az utunkat. Ha végzett a sebed ellátásával, akkor úgyis gyorsan útól fogtok érni minket.

*Ahogy ezeket kimondja, a másik lovas – fiatal, legfeljebb húsz éves, fekete hajú, borotvált fickó – feléd indul a lovával. Amikor a közeledbe ér, leszáll a lováról.
A kis karaván a másik két lovassal folytatja lassú haladását...*
Terda Radovik
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Joe Lyon » 2007.12.20. 18:36

/ Hart Al Arten /

* A lovag csendesen, borát kortyolgatva hallgatja a férfi szavait. Néha, néha Rantira vet egy, egy pillantást, hogy mi a frászt is csinál a fiúcska. Mikor megtudja, hogy Serindo szolgaként tevékenykedett a Balladi famíliánál, eltöpreng egy pillanatra.*

<… Hmmm… Ahhoz képest, hogy szolga volt, jó messzire eljutott Eriontól!? Persze ha az ember gyökereit keresi, bármire képes lehet!? Bár ezek az ezüst kupák, kissé furcsán „festenek” egy szolgasorból való egyén házikójában?! …>

* Kiüríti kelyhének tartalmát, majd bólint.*

- Rendben van! Köszönöm jó tanácsaidat, s azt, hogy megszállhatunk a faluban éjszakára! Azonban felkeltetted érdeklődésemet! Az imént visszakérdeztél „csodálkozva”, hogy miért tartunk mi a teljesen kipusztult Oblarise-be. Én még az előtt mondtam pedig, hogy Warvikba igyekszem. Tudsz esetleg egy rövidebb utat Gorvik legnyugatibb tartományába? * Teszi fel érdeklődve kérdéseit a Hallgatag Úr szolgája, majd miután megkapja válaszát, a férfi után indul. Lova gyeplőjét megoldja, s maga után vezeti Ortemist. Mikor megtudja, hogy melyik ház az pontosan, bólint ismét.*

- Tökéletes! * Beköti hátasát az istállóba, majd Rantihoz fordul.*

- Na, gyerek! Most megtudod ismerni jobban „ajándékomat”! * „Földöntúlin” mosolyodik el ismét .* Lecsutakolhatod, megitathatod Stendardot, majd az én ménemet is! *Kilép az istállóból, majd bekukkant a házikóba, mit éjszakai szállásnak szánt neki Darton. Azután a távolodó férfi felé fordul, aki épp benyitna saját házába.*

- Még valami Serindo! Te és a falu lakóinak maradéka miért nem menekültetek el Oblarisebe? Igen és még valami! Szolnál a többieknek, hogy békével jöttem? * Vetődik pillantása a többi viskó irányába.*
Burkh Drukshad (ork)
Erlon Arts (dalnok)
Joe Lyon
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Terda Radovik » 2007.12.20. 19:43

Időpont: késő délután

*Serindo válaszol a feltett kérdéseidre:

- Én rövidebb utat nem ismerek, de biztosan vannak kisebb mellékutak amik rövidebbek ugyan a kereskedelmi utaknál, de valószínűleg veszélyesebbek is...Régebben voltak a nagyobb városok között kiépített térkapuk is, de ezeket csak korlátozott személyek használhatták...Hogy még állnak e azt nem tudom...Azt hiszem Olbariseben volt ilyen kapu, de nem biztos...Hogy miért maradtunk itt? Nem volt hova menni. A városba nem engedtek sokunkat belépni, így szerencsére visszajöttünk, így túléltük a mészárlást...

*Ezután visszamegy a házába.
Ranti örömmel áll neki a lovak ellátásához. Egy nagyobb vödörben abraknak valót is találtok. Legalább két-három napra is elegendő lehet a két lónak...
A házikóban egyetlen lakótér van, a padló döngölt föld. Egy asztalt, mellette fa székeket látsz. Két nagyobb szekrény van itt, de mindkettő üres. Van egy nagyobb utazóláda is, abban főleg – gyenge minőségű – ruhák vannak. Az asztal fölött olajlámpás lóg, de természetesen nincs meggyújtva.
Elég nagy a rendetlenség. Sok régi ruhadarab van szétszórva a padlón, az asztalon tányérok, evőeszközök, a kis tűzhely mellett sok kisebb-nagyobb fadarab van szétdobálva.
Látszik, hogy kapkodva hagyták el ezt a házikót, ugyanis a szekrények, ládák ki vannak forgatva. Bár lehet, hogy csak valaki kifosztotta a házat...*
Terda Radovik
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Saggaras Zenir » 2007.12.20. 22:13

Ferron con Corwo

-Oh köszönöm a segítségüket.

*Amíg a fiatal lovag oda ér, ő addig kicsomagolja a sérült részt, a páncéljából, de a kötést meghagyja a barátnak.*

-Nos tud ezen segíteni nekem barát?

-Hálás köszönetem.-Mondja válasz képp, mikor a barát befejezi a keze bekötözését. Majd vissza teszi az oda tartozó páncél részeket, és kiadja a lovának az utasítást. - Gyiáá!

*Ezzel a kis karaván nyomába erednek a baráttal.*

-Gondolom, önök a shadoni tábor fele igyekeznek. És milyen szállítmánnyal, talán fegyver? Vagy ellátmány?

-Körülbelül, mennyi idő mire oda érnénk?
Saggaras Zenir
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Terda Radovik » 2007.12.21. 0:00

*A fiatal Lucius megnézi a sebedet, ami a bal felkarod környékén van. Fintorog egyet, majd megkérdi:

- Ki volt az aki így kötözte be? Te? Látszik, hogy nem értesz hozzá...

*Nyeregtáskájából előszed néhány üvegcsét, tégelyt, és kötszereket. Nekiáll kitisztítani a sebedet. Valami folyadékot használ, ami kicsit csíp ugyan, de biztosan jót tesz. Utána bekeni a sebedet az egyik tégelyből kikapart, sárgás kenőccsel. Mindezek után bekötözi tiszta kötszerekkel, majd segít felhúzni rá az ingedet, és felcsatolja a vértdarabokat is.
Mielőtt ismét nyeregbe szálltok, azért figyelmeztet:

- Olyan egy-két naponta jó volna átkötözni, talán a táborotokban lesz seborvos.

*Elindultok a karaván után. Bár jó fertályórát vacakolt a shadoni a sebkötözéssel, gyorsan utol éritek a szekereket. Kérdéseidre az idős lovag válaszol:

- Igen, a csapatainknak viszünk ellátmányt. Sok fajta dolgot viszünk...Nagyjából a mi tempónkban olyan három-négy nap, de lóháton – a számításaim szerint – legfeljebb két napba telhet. Maga gyorsan haladhat...

*A három lovas egyébként teljesen nyugodtnak tűnik, mintha nem is a halálos ellenségeik földjén haladnának, vagy nem háborúba igyekeznének. Ritkán szólnak egymáshoz, akkor is csak röviden.*
Terda Radovik
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
1368 hozzászólás • Oldal: 16 / 92 • 1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 92

Vissza: Gorvik