• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Torozon Tavernája [felújítva, tatarozva]

A lezárt, de még elérhetõ fórumok gyûjtõhelye...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
4494 hozzászólás • Oldal: 295 / 300 • 1 ... 292, 293, 294, 295, 296, 297, 298 ... 300

Re: Torozon Tavernája [felújítva, tatarozva]

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2007.12.16. 21:48

Jaj, bocsánat: bármit tehetsz de leginkább csak azt amit mi -mármint a modul írója- kigondolt? :roll:
Ez nem volt kidolgozott modul. Ez egy kalap szar volt.
Ha nem tudja kezelni a JK-k cselekedeteit, az miért az én gondom?
Készüljön fel rá, tervezzen és vegye számba a lehetőségeket.
De miután se cselekmény se motiváció nem volt, nem tudom milyen fő cselekménytől tértünk el... :?
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4314
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Joe Lyon » 2007.12.16. 22:11

Bocs, hogy beleugatok, de:

Srácok, az iménti két, három reagotokat elolvasva tényleg egy nagy dudva lehetett az egész, de őszintén:

- Szívesen végighallgattam volna!!! Szerintem besz@rtam volna a röhögéstől! Mikor elképzelem a cellás szitut, most is fetrengek!!! Főleg tudva hogy, Castor a nyugodt vérmérsékletű hozzászólásaival itt is mindig nyugalmat sugároz!!!
:lol:

Nem akartam beleszolni, de nem bírtam ki!!!!

Joe :lol: :lol: :lol:
Egyszer élünk! Akkor hát élvezzük! Meg olyan még nem volt, hogy ne legyen valami!
Burkh Drukshad (ork)
Erlon Arts (dalnok)
Hart Al Arten(Dartonita paplovag)
Joe Lyon
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 1063
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2007.12.16. 22:23

Én nem értem miért gondol engem mindenki időnként felböffenő kisördögnek, mikor ennél fényesebben még soha nem ragyogott glória a fejem felett mint most. 8)
Már régen nem veszekszek senkivel, csak csendesen szemlélődök és visszafogottan írogatok... 8)

A versenyre visszatérve, abban a cselekményben már nem voltam benne, amit Lorin felvezetett, mert a karaktremet íjpuskások lőtték le két lövéssel -4 Ép-re sebezve a tolvajomat, egy olyan szituációban ami szorosabban nem kötödött a modulhoz -tehát még a veszélyek sűrűjébe se voltunk- egy sima emberrablási akciót kiviteleztünk, információszerzés céljából, ami spontán saját kezdeményezés volt, tehát -evileg- az ellen nem állíthatott kelepcét. Mindegy; úgy volt szar az egész ahogy volt, buktam 1500 Ft-t és gazdagabb lettem egy tapasztalattal: nem megyek többet "Mentálcsavar" -névvel fémjelzett szerepjáték versenyre. 8)
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Joe Lyon » 2007.12.16. 22:32

Hát az nem gyenge lehetett!?

Általában a KM-ek nem nyírkálják ki a JK-t, ha csak nem követ el az illető, végzetesebbnél, végzetesebb hibákat, és azok sorozatát.

Egy infó gyűjtési akcióban meg végképp nem! Mikor a szerencsétlen kalandozó csapat csak azért csinálja az egészet, hogy előrébb legyenek a modul megoldásához vezető rögös úton!

Szerintem én az agyamat is elhajítottam volna mérgemben, és páros lábbal ugráltam volna rajta!
Egyszer élünk! Akkor hát élvezzük! Meg olyan még nem volt, hogy ne legyen valami!
Burkh Drukshad (ork)
Erlon Arts (dalnok)
Joe Lyon
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2007.12.16. 22:45

Egyébként ha már itt tartunk miért nem csinálunk OM-versenyt? :roll:

Úgy értem élőben.

Szerintem engem, Navát, Yvettet Quatort és a most aktívan mesélő KM-eket rá lehetne venni, hogy összedugják a fejüket és írjanak egy versenymodult az első OM-verseny számára.

A magam részéről mesélést is bevállalnék.

Aztán keresnénk egy magyarországi várost, ami nagyjából mindenkinek egyforma utazási költséggel jár. Mi a régi YL bandával Szolnokra akartuk tenni a talit, mert ez a pestieknek és a Kelet-Magyarországon élőknek nagyjából ugyanakkora utazási költséget jelent.
(Aki a Dunántúl lakik az megszívta. 8) )

Mondjuk 500-1000 Ft-os nevezési díjak mellett már tudnánk bérelni egy termet valami lepukkant kultúrházban; aztán hajrá.

Ez azért lenne jobb mint a "találkozzunk csak úgy" mert játszani -konkrét szórakozásért- szívesebben mozdulnak az emberek és ha jól érezték magukat megérte.

Én kb 30 főre saccolom az OM aktív játékosai számát; nem lenne elvetélt ötlet szervezni valami versenyfélét magunknak nem? :roll:
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Joe Lyon » 2007.12.16. 23:04

Támogatom az ötletet!

Én is Szolnokra gondoltam az első pillanatban, még az elött, hogy olvastam volna a reagod azon részét!

Kalandozók!!! Mit szóltok Castor ötletéhez???

ui: Szerintem, ha lenne belőle valami, akkor ETK, max. UT szerint kellene játszani, azokra jelenleg még nagyobb az érdeklődés, mint az ÚTK-ra, hisz azokat java részt már mindenki ismeri.
Burkh Drukshad (ork)
Erlon Arts (dalnok)
Joe Lyon
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Schinter » 2007.12.16. 23:18

Te elmentél a mentáls csavar versenyre? :D

Nem azé,de ilyen névvel kapásból nem lehet jó...legalábbis sztem :D halottam róla én is a multhétvégén és éreztem,hgoy nem lesz az igazi :D
http://www.iqtest.dk/main.swf
Schinter
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 3440
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Joe Lyon » 2007.12.16. 23:36

Hírtelen „felböffenő” ötleteim az esetleges OM versennyel kapcsolatosan:

- Szerintem ETK szerint kellene játszani, kiegészítve a HGB-vel, PPL1-2 -vel.
- Egy versenymodul lenne, amit meg kellene oldaniuk a csapatoknak.
- Én még nem voltam ilyen versenyen, de ismerősök azt mondták, hogy mikor kötött, a modulhoz konkretizált karakterek voltak, az úgy sz@ar volt. Így 4-5 fős csapatok jöhetnének számításba szerintem az általuk kiválasztott karakterekkel. Én nem engedném a kettős, iker kasztot. Csak az alap kasztokból az ETK –ban, a HGB-ban meg a PPl-ekben szereplő egy kasztú karakterek jöhetnének számításba. Ezzel megpróbálva elkerülni a „tápolást”.
- Egy napos lehetne. A több naposokkal az a gond, hogy nem mindenki tud annyi időt távol lenni otthonról.
- Magáról a verseny lebonyolításáról, tudom is én, pl: mettől meddig tartson, , kialakítani azt a rendszert ami alapján a nap végén eltudják dönteni a KM-ek, hogy melyik csapat is nyert, azt ráérne akkor megalkotni, miután kiderül, mekkora a verseny iránti érdeklődés.

Na, befejezem jó pár gondolat felmerült bennem, de ezt elég lesz szerintem akkor „közkinccsé” bocsátanom, miután megfelelő érdeklődés mutatkozik a verseny iránt!

// Látom Shinter ismét elemedben vagy! :lol: Ja, és az ötletgazda, Castor babérjait nem akarom "learatni", csak megmozgatta a fantáziámat egy esetleges OM verseny! 8) //
Burkh Drukshad (ork)
Erlon Arts (dalnok)
Joe Lyon
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2007.12.16. 23:43

OM-verseny...

Nem is olyan rossz ötlet, csak előbb legyen igény rá, aztán jöhet a többi...

Joe!
Látom téged nagyon felpörgetett Castor ötlete :D :wink: (legalább már azt tudjuk egy tuti jelentkező lenne 8) )
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2007.12.17. 0:19

Pedig hidd el, Joe, szarabb a nem kötött. Szétcsúszik az egész.
Jobb ha van x lehetőség amiből választhatsz.
Mert a modul írók -jó esetben- csak így tudnak eseményeket tervezni.

A magánvéleményem az, hogy én felvetem ugyan az ötletet de szerintem nem lesz belőle semmi: az első a fanyalgás lesz és annak a megindoklása, hogy ez miért nem jó ötlet, milyen buktatók rejlenek benne és már megint be vagyunk lelkesedve...aztán ezen megnyugodván itt úgyis megáll az egész. 8) Legalábbis Naváról és Quatorról látatlanban megmondom, hogy ez az első reakciójuk.
Quator elkezdi elemezgetni a buktatókat, és azt hogy miért és hogyan NEM lehet megvalósítani, -egyfajta negatív érvrendszert fog felsorakoztatni, hogy miért nincs esélye egy ilyen rendezvénynek; és miért teljesen felesleges egyátalán ezen agyalni, Nava meg rögtön felrántja a rákpáncélt sisakrostéllyal, és élből közli hogy nem jár talikra, és különben is minek hepciáskodunk ő biztos hogy nem jön; és már megint nyomulunk és gondolatban már ott tart hogy pénzt kell befizetni és az OM-re gyűlő sok éji vad veri az ablakát, és ez a rendezvény már tuti hogy lesz, már holnap, és addig még el kell hagyni az országot...de legalábbis mindenkit előre biztosítani rőla, hogyő nem lesz ott... 8) Nem személyeskedésből őket emelem ki, hanem azért mert csak őket ismerem annyira hogy valószínűsítsem a reakcióikat.

Nava, Quator! Fogadjunk hogy ezek, vagy ehhez hasonlók lesznek az elsők amik megfordulnak a fejetekben! 8)
A hozzászólást 12 alkalommal szerkesztették, utoljára Castor de Vinter 2007.12.17. 0:49-kor.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Saggaras Zenir » 2007.12.17. 0:23

két tutui jelentkező van. Engem is irjatok fel a listára.

Ráadásul ha lesz nekem csak a második verseny élményem lesz. Így nagy buzgó érdeklődéssel várom a végkifejletet.
Amúgy a szolnok nem igazságos a nyugat magyarországiakkal szemben. Úgyhogy szerintem a helyszínt illetően egészségesebb lenne egy szavazás.

Részemről ennyi. Ha ötletelni kell csak szóljatok bedobom a kreativitásom.
kép - Naiden Findalath - Sivatagi Vihar
Akimoto Yuusuke - Holtak Bosszúja
Saggaras Zenir
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1607
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2007.12.17. 1:35

1. Kell egy olyan hely, ahol jelentkezhetnek a tagok, hogy kire lehet számítani. Igen, csak azok írnának oda, küldenék el a "jelentkezésüket" (pm, e-mail, levél, fax, levélbomba, bármi), akiket ténylegesen érdekel a dolog. Mert ne kelljen már válogatni az érdekel / nem érdekel válasz között.
(Akik nem jelentkeznek, arról tudjuk nem vevők az ilyenre. Hogy miért, az meg legyen magánügy - sok oka lehet ennek.)

2. Megfelelő létszám elérésekor a helyszín kiválasztása.
Megjelölvén 3-4 várost, szavazást kiírni két fordulósra - egy továbbjuttatós és egy döntős szavazás. A döntőbe az a két helyszín kerülne be amelyikek a legtöbb szavazatot érték el a továbbjuttatásban - majd, győzzön a két hely között a jobbik (a legtöbb voksot kapó).

3. Kemény munka a szórakozásért. Mert ami másnak szórakozás, az valakinek munka kell, hogy legyen.
Nagymunka, nagyteher, nagy felelősség, ráadásul még járulékos költségek is felmerülhetnek. De! Nincsen rózsa tövis nélkül! tartja a mondás (arról kevesen tudnak, hogy a rózsának nem tövise van, hanem tüskéje :P, na de ez itt nem növénytan óra :D). Szóval egy tuti jó szórakozási lehetőségért dolgozni kell - és aki csinálja nem csak a többiekért csinálja, hanem magáért is ugyan úgy - és ki mondta, hogy egyedül kell bárkinek is bármit csinálnia. A munkamegosztásról hallott már valaki? Szerintem vagyunk annyira összetartóak, hogy megosztással megbírkóznánk ezzel, ha odáig eljutna a dolog.

4. Fanyalgás
Uggyanmánkérem....
Szervezés kérdése. Rajtunk múlik a dolog. A puding próbája az evés.
Hogy hogyan nem lehet megvalósítani... bah... Inkáb azt kellene végiggondolni, hogy hogyan lehet. A negatív töltést hagyjuk meg a mágnesnek, nem kell az nekünk embereknek. Emlékezzetek nézőpont kérdése, hogy mit látsz egy félig teli sörösüvegből: az optimista félig tele látja, a pesszimista meg félig üresnek... A pesszimista nem örül az üres résznek és fanyalogva, savanyúan legurítja a sört - ergo nem lesz boldog. Az optimista fordítva lát - ergo, boldog lesz, hisz legurított egy jó pofa sört (mert az neki egy jóóóóóó aaaaahhhhhhh söröcske volt, hisz félig volt még az üvege).
Ragozom.
Ha nem kezdünk bele, nem lesz belőle semmi, csak egy ott lebegő üres érzés és az, hogy de jó lett volna ha...
Ott motoszkál, hogy meglehetett volna csinálni ha....
De....
De mi?...
Keresni a kifogást, a "Miért nem?"-re a választ minek? Ilyen alapon azt is fontoljuk meg kétszer, hogy merjünk-e levegőt venni, mert mi lesz ha...
Persze igaz... jobb pesszimistának lenni, mint optimistának, mert akkor maximum csak kellemesen csalódhatunk. De ilyen esetben a pesszimista ember gondolja végig, hogy mennyire el tudja rontani egy optimista ember napját, hetét, életét azzal, hogy ő olyan dologról fanyalog, mely valójában nem is érdekli, mert borúsan látja a ködbe burkolózó jövőt...

Na, jöhetnek a téglák és a kényszerzubbonyok :mrgreen:
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2007.12.17. 6:27

Üdv!

Kivételesen nagyot tévedtél Castor! :P :D

Ugyanis én már anno is szorgalmaztam, hogy üljünk má' össze és lássam élőben a búrákat. Ehhez viszont, mint mondtad játékot kell szervezni mert látatlanba egész napos "csak beszélgetünk" talira nem jön a kutya se.

A verseny jó ötlet. Én élből támogatom. Ha a közönségnek is megfelel írom a modult (persze nem egyedül, mert akkor csak én igazodok ki benne 8) :D ) és mesélést is vállalok.

Nagyjából az eddig felvetett dolgokat kell majd tisztázni: helyszín, ki mesél, kiknek, hányan, mikor, mennyiért, díjak. Ezek viszont olyan dolgok, hogy ha nekiülünk(ülök) a hétvége felé kb egy délután alatt össze lehet írni és már kezdődhet is a szervezés. :D

A minimális csapatdarabszámot én pölö 3-ban határoznám meg, hogy legalább a dobogó beteljen. 8) :) A csapaton belüli JK-k számát meg 3-4-ben, mert azért nem túl sok az a 30 aktív ember és ebből 4 játékos+1 mesél csapatokat alakítva pölö 5 lesz összesen, ha mindenki eljön. Viszont mondjuk 3 JK+ 1 KM felállásban az általam minimálisnak titulált 3 db csapathoz összesen 12 ember kell. Sztem azt össze lehet rántani és már meg is lhet tartani az első OM asztali versenyt.

Hirtelen ennyi, de ha van rá igény, hogy foglalkozzak behatóbban a dologgal, akkor nagyon szívesen és sztem menni fog.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sessaryen » 2007.12.17. 6:29

Namármost.

Ha versenyt/találkozót/mitudoménmit akartok tartani, akkor mindenképpen a kötött karikat javallom. Tapaszatalataim szerint ugyanis a legtöbb időt a bemesélés rész veszi el, ezt a kötött karikkal, egyből a modul elejére plántálva őket, le lehet radukálni a minimumra.

Persze ez megint csak az én véleményem...
"Bocsáss meg! Eszemet az idő meg nem óvta,
Most fekete,fakó, mint könyv, múlt mélyiből."

Dale Avery: A Renegát
Sessaryen
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 984
ZK Karakter: Torum - Belső ellenség /Warhammer/
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2007.12.17. 7:06

Örülök, hogy baromi nagyot tévedtem. :) Remélem Nava is meg fog erősíteni ebben. :D

Szerintem a leendő KM-ek egyúttal szervezők is legyenek. És együtt kéne megírni a modult valami zárt topicban ahol mindenki ötletelhet az érintettek közűl.

A tervezett JK létszám imin 4. -legyen csapatonként.

Mesélőt mi adunk mert azt meghírdetjük, hogy ki akarja a mesélési-szervezési részt vállalni és lebonyolító gárda fix lenne. Hogy pontosan hány KM-kell majd az kiderül ahogy a JK jelentkezéseket összeírjuk és azt menet közben is be lehet szervezni.
Olyan segítséget is elfogadunk, hogy valaki mesélni nem, de a modulírásban/szervezésben akar lenni, olyat is hogy csak mesélni akar.

A Szolnok pedig jó választás, mert úgy vettem észre hogy az Pesttől és Kelet-Magyarországiaknak is kb egy táv, nagyjából azonos költséggel. (Meg kellene nézni a profilokban ki hová valósi, de nem mindenki írta bele.) És azok vannak többen akik-e két körzetben élnek, de egyébként lehet róla szavazni.

És Yvettnek természetesen igaza van: nem egy embernek kell a hátán vinni az egészet, hanem team-munka lenne.
Én jelentkezem szervező-KM-nek. 8)
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
4494 hozzászólás • Oldal: 295 / 300 • 1 ... 292, 293, 294, 295, 296, 297, 298 ... 300

Vissza: Archívált Fórumok