• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Utak, ösvények, csapások

A Család mindenekfelett!

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
1368 hozzászólás • Oldal: 11 / 92 • 1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 92

Re: Utak, ösvények, csapások

HozzászólásSzerző: Terda Radovik » 2007.12.16. 1:56

JK: Hart Al Arten
Helyszín: Aquilona tartomány, nem messze Erone határától
Időpont: délután

*A ló alattad viszonylag nyugodtan viselkedik. Kicsit prüszköl ugyan, de jól bírja a súlyodat.
Kicsit megmozgatod, érzed, hogy jó, kiegyensúlyozott mozgása van. A kantár megrántására jól reagál, nem is nagyon kell „birkóznod” vele, hogy megállítsd.
Észreveszed, hogy a férfi közben kinyitotta neked a kis kerítésajtót. Ott áll, és bíztat:

- Hajtsd meg rendesen! Gyerünk!
Nasce que mita apertu zad'occa a wierra sini forit!
Véremből vért és könnyet senki sem fakaszthat büntetlenül!
Terda Radovik
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 1441
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Joe Lyon » 2007.12.16. 2:15

/ Hart Al Arten /

* A lovag egy kéjes mosolyt elejtve veszi tudomásul, hogy az öreg mit is tervez, s mikor kinyitja az a kert kaput, bólint az öreg felé, majd jól megsarkantyúzza Stendardo-t, s kivágtat vele az utcára. Hatalmas iramot diktálva, nem törődve az esetlegesen útjából elugráló emberekkel. Végig teljesen a földsáncban kivágott résig „rohannak”, ahonnan pár órája érkeztek. Combjait erősen összeszorítva tartja magát rohanó hátasán.. Egy darabig az úton vágtat vele, majd letér a mezőre.*

<… Áhhhhh! Darton! Remélem látod, hogy lovagod mily örömökben részesül ezen a rohadtul elbaszarintott tájon! …>

* Hartot teljesen hatalma alá keríti a szabadság érzet, a ló izmainak pattanásig feszülése. Megrántva a kantárszárat, két lábra „állítja” a kancát, majd miután „visszaérkezett” az mellső két lábára, most már lassabb tempót diktálva visszatér a gorviki házának udvarára. Lepattan a ló nyergéből, s habozás nélkül erszénye felé nyúl. Kikapja a két aranyat, s az öregnek nyújtja.*

- Alku rendben! * Bólintással erősíti meg szavait, majd miután visszavezették a tajtékzó lovat bokszába, s ismét elmagyarázta kézzel, lábbal, hogy hajnalban, felnyergelve legyenek ott hátasai a fogadó előtt, visszatér szállására, s ő maga is lemosdik.*
Egyszer élünk! Akkor hát élvezzük! Meg olyan még nem volt, hogy ne legyen valami!
Burkh Drukshad (ork)
Erlon Arts (dalnok)
Hart Al Arten(Dartonita paplovag)
Joe Lyon
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 1063
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Terda Radovik » 2007.12.16. 3:18

JK: Ferron con Corwo
Helyszín: Warvik tartományban, útközben a gorviki csapatok felé
Időpont: éjszaka

*Kardod ismételten beledöf a bestia testébe, ezúttal a nyaka körül szúrod meg. Ismételten vinnyog a dög, de azért megpróbál belédharapni.

//Off: Támadása: 65 + 60 (dobás) = 125, esetleges sebzése: 6 //

*A ház irányából kiáltozást hallasz, remélhetőleg az embereid összekapják végre magukat…*
Terda Radovik
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Terda Radovik » 2007.12.16. 3:26

JK: Lerion con Hamal
Időpont: este és reggel

*Éket nem találsz, de az ajtón belül van egy kis retesz, azt rá tudod csukni. Kényelmesen elhelyezkedsz az ágyon. Kicsit kellemetlen az ágynemű illata, de talán ez csak a szappantól van, amivel kimoshatták. Hamarosan álomba szenderülsz…
Amikor felébredsz, már világos van odakint. Elsőre úgy tűnik, hogy a cuccaid ott vannak ahol hagytad őket. Halk szöszmötölés zaját hallod a konyhából, biztos az öregasszony pepecsel valamivel…*
Terda Radovik
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Saggaras Zenir » 2007.12.16. 3:32

Ferron con Corwo

Arghh..te szemét dög, eltaláltál. Nesze neked.

*Miután, rosszul számította ki a sötétben a kutya mozgását, az eltalálta őt, de nincs idő gondolkodni, itt msot élet halál harc folyik.*

<Hol vannak ezek a béna faszok, hiába mindent nekem kell intéznem, na gyere te szemét teves korcs, felfoglak darabolni.>

//A farkas eltalált Fp-t levontam. TÉ: alap 53+99 dobás=152 esetleges sebzés: 12//

-Felkoncollak te korcs dög!
kép - Naiden Findalath - Sivatagi Vihar
Akimoto Yuusuke - Holtak Bosszúja
Saggaras Zenir
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1607
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Terda Radovik » 2007.12.16. 3:38

*Jól viselkedik a ló alattad. Gyors, és elég jól bírja a vágtázást. Megéri a pénzét…
A férfi vigyorogva teszi el a pénzt. Remélhetőleg megértette, hogy mit vársz tőle reggelre.
A kocsmához visszatérve először megkeresed a feljárót a szobátokhoz. Könnyen rálelsz, egy gyenge fa lépcső vezet fel az emeletre. Úgy tűnik, hogy az egész emelet egy nagyobbacska szoba.
Odabent négy nagyobb ágyat látsz, egy kis asztalt, két széket. A szoba közepén a mosdótál áll, mellette egy vödör víz.
Ranti éppen az egyik ágyon fekszik, a plafont bámulja. Jöttödre megélénkül, és magyarázni kezd:

- Készítettem ide vizet neked is Atyám! Pár perce volt itt a kocsmáros, és azt mondta, hogy hamarosan elkészül a runek. Alig várom…remélem, hogy jól csinálják!
Terda Radovik
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Terda Radovik » 2007.12.16. 3:44

*Fegyvered ezúttal rendesen eltalálta a dögöt. Az oldalát vágtad végig, hallottad a bordák recsegését is. Ömleni kezd a vér, az állat hátrál. Úgy néz ki, hogy menekülőre fogja a dolgot, és vinnyogva megpróbál eliszkolni…

// Off: Tudsz még egyet támadni rá, de aztán elhúzza a csíkot…ha még él!//

*A ház irányából egyre erősebben hallod, hogy embereid már jönnek neked segíteni…*
Terda Radovik
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Saggaras Zenir » 2007.12.16. 3:49

Ferron con Corwo

-Na mi az m,eghátrál...

//Té alap 53 dobás 9, esetleges sebzés 10 sp.//

-...nél

*Mondja miközbe lesuhintana, ám az előző támadásával annyira elilyesztette a dögöt, hogy esélytelen volt hogy eltalálja.*

-A francbe, ezt elszurtam...

<De vajon kié lehet ez a nyakörves korcs. mindegy nézzünk körbe, hogy ki hogy van, és persze mi van a lovakkal.>

*Ezzel a lovak irányába veszi az irányt. és fujtatva mondja.*

-Jelentést kérek!
kép - Naiden Findalath - Sivatagi Vihar
Akimoto Yuusuke - Holtak Bosszúja
Saggaras Zenir
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1607
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Joe Lyon » 2007.12.16. 10:04

/ Hart Al Arten /

* A lovag, miután megkötetett az üzlet, s megtalálja a szobához vezető feljárót felélénkülve lépdel felfele a súlya alatt nyekergő lépcsőn. Mikor benyit a helyiségbe egy félmosoly kíséretében nyugtázza, hogy Ranti ismét kitett magáért. *

<… Na, erről van szó! Látom egyáltalán nem lusta ez a fiú! Lassan már úgy érzem, hogy apródom van, nem pedig egy „snassz” kísérőm! Na, a jutalma sem marad el! Reggel biztos lesz meglepődés, első, saját lova láttán! Hisz, nekem mi a frásznak két hátas. A srácnak adom az új szerzeményt! Darton a megmondója, de szerintem életében nem volt még a gatyáján kívül saját tulajdona!? Stendardo pedig igen értékes egy állat! Majdnem annyit ér, mint az a falu, ahonnan elhoztam Rantit! …>

- Rendben van fiam! * Válaszol komoran a lovag, bár szíve szerint megdicsérné a fiút, de véleménye szerint a túl sok pozitív visszajelzés nem tesz jót a „fejlődő szervezetnek”. Hát igen! Darton lovagjai nem a kedvességükről híresültek el!.*

- Lemosdom, s utána megnézzük azt a runek nevű étket! * Szavai közben, kiválasztja azt az ágyat amely, a szoba belső falánál található, majd lassan vetkezni kezd. Lecsatolja vértjeit, felsőruházatát leveszi. A fiú felé fordul, s a srác most láthatja igazán, milyen szikár termet, dagadó izomzat kell ahhoz, hogy Hart egész nap el tudja viselni a vért súlyát. Azonban nem ez a lovag „ékessége”, hanem a szíve felett látható arasznyi heg. Mit a beavatási szertartások alkalmával „szereznek” Darton hitének ynevi „szószólói”. Persze a szertartás oly titkos, titokzatos, hogy ha bárki ember fia rákérdez a heg keletkezésének mibenlétére, a Hallgatag Úr követői általában valamiféle csatában, párbajban szerzett sérülésre hivatkoznak.*

- Amíg én elkészülök a fürdéssel, hozz fel egy nagy kupával abból a vörösből, mivel érkeztünkkor kínált a fogadós! Ezen felül, kérdezd meg a csapost, hogy tud, e szolgálni hegyi kristállyal, vagy egyéb tükröződő dologgal, amit beretválkozáshoz szokott használni! *Húzza végig kezét a több napos borostán, mely „eltünteti” körszakállának vonalait. Mikor a fiú elindul az ivóba, s épp, hogy kilép az ajtón, utána szól, kissé „feladva” elveit.*

- Jó kísérőt szegődtetett mellém a sors! * Bólint a fiú felé egy enyhe mosoly kíséretébe Hart.* Reggel kapsz tőlem valamit szolgálataidért! *Belenyúl erszényébe, s pár rezet, dob a fiú felé.* Ezen vegyél magadnak valamit, amit épp megkívántál! Na, de most haladj, mert picsán rúglak, úgy hogy nem kell lépdelve lemenned a lépcsőn! * Jön elő ismét a lovag „kedvessége”, de Ranti, lassan már megszokhatja, hogy új gazdája szívleli a „barátság” eme formáját. Miután a fiú távozott, teljesen levetkezik a paplovag, majd alaposan megmossa minden testrészét. Kipancsolja a vizet, de nem nagyon érdekli. Gyors felszárad az majd eme késő nyári jó időben. Az alapos mosdás után, derekára csavarja a remélhetőleg előkészített leplet, s majd miután a fiú visszaérkezik a tükörszerűséggel, „rendbe teszi” arcát, hogy ismét jól kivehető legyen szakálla körvonala. A fürdés közben kibontott, fekete haját, ismét varkocsba fogja, s egy fekete bőrcsíkkal összeköti, majd miután megszikkadt, felveszi a váltás alsóneműjét, ruházatát. Vértjét, kardját áttörli olajos ronggyal, majd ismét felölti azt. Ő azok közé a lovagok közé tartozik, kik majd minden esetben viselik vértezetüket. Úgy gondolja, hogy ami nem öli meg az erősíti az embert, legyen az bármily kényelmetlen! Megissza a fiú által hozott bort, majd ha az időt elérkezetnek látja, vacsorázni indul, indulnak a fogadóba.*

// Off: levonva a megfelelő összeg, illetve előzetes engedélyed nélkül kiegészítettem a csatlósok részt is az adatlapon 8) //
Egyszer élünk! Akkor hát élvezzük! Meg olyan még nem volt, hogy ne legyen valami!
Burkh Drukshad (ork)
Erlon Arts (dalnok)
Joe Lyon
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Terda Radovik » 2007.12.16. 13:54

*Iszkol a dög, csörögve húzza maga után a láncot. A vér rendesen ömlik belőle, ha akarnátok, biztosan tudnátok követni. Persze, megfelelő fénynél…
Körbenézel a kis „csatatéren”:
Nem messze tőled Scardo fekszik, több sebből vérzik, de úgy tűnik, hogy még él…Kicsivel arrébb az egyik embered fekszik, nem mozdul…A házból futva jönnek az embereid, mindannyian fegyveresen, ingben-gatyában…
Mindenki egyszerre beszél, néhányan a lovakhoz sietnek, van aki megnézi a sebesülteket. Guido a kutyája mellé térdel, és vizsgálgatni kezdi. Fogga a sebesült emberhez igyekszik.
Valahogy az az érzésed, hogy Antonio az. Te is odamész, látod, hogy valóban ő az. Az oldalán nagy, tépett sebet látsz, amiből ömlik a vér. Nincs eszméleténél, de talán még él. Fogga letérdel mellé, majd látva téged, rádkiált:

- Abradon! Gyorsan fusson a nyeregtáskámért, talán túléli, ha igyekszünk…Valaki jöjjön még ide a rohadt életbe!
Terda Radovik
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Terda Radovik » 2007.12.16. 14:04

*Mire végzel a mosdással, Ranti is visszatér. Hozza a bort, és egy fémből készült „tükröt”. Nem valami jó, itt-ott rozsdás, de azért meg tudsz borotválkozni. Míg borotválkozol Ranti kíváncsian kérdezgetni kezd:

- Mit kapok tőled Atyám? Valami szép dolgot? Elégedett vagy velem?

*Teljesen belelkesül, biztos nem sokat alszik ma éjjel az izgatottságtól…*
Terda Radovik
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Joe Lyon » 2007.12.16. 14:35

/ Hart Al Arten /

* A lovag belekortyol italába, majd nézegetni kezdi pofaszőrzetét a tükörben.*

<.. Hmmm… Nem árt már végre az alapos nagytakarítás! Eltelt volna még pár nap, s ha valaki meglátott volna, azt hihetné, hogy egy remete lovaggal áll szemben!?…>

* Ranti szavain elmosolyodik, és a fiúra pillant közben „átfut” szeme előtt az a jól ismert Dartoni "sötét fátyol.".*

- Idővel! Idővel mindent megtudsz! Elégedett nem vagyok, de már látom nem vagy teljesen hasznavehetetlen! Na, de ne tétlenkedj itt nekem! * Odalép nyeregtáskájához, s olajos tégelyt vesz elő, majd egy rongydarabot kerítve a fiú elé dobja azt.* Addig még végzek, tedd magad hasznossá! Töröld át vértemet, fegyveremet, de vékonyan bánj az olajjal! Nem szeretném, ha minden porcikám abban tocsogna! * Elkezd borotválkozni, de közben jó párszor rá, rá pillant a fiúra. Elégedetten mosolyog, s belegondol saját gyermekkorába. Mikor a rendhez került, bár arra nem emlékszik, hisz csak két éves forma lehetett, de ami már megmaradt tudatában, s agyának mélységes bugyraiban, az előtör belőle.*

<… Ranti, Ranti! Mintha csak magam látnám! A lovagok közt töltve gyermeki létem. Ott sündörögtem jó magam is köröttük. Segítkeztem ahol tudtam! Hallgattam történeteiket, lovaikat ajnároztam, páncélzatukat takarítottam olykor a portól, más esetben a vértől, melyen az ellenszegülők kiloccsant agyveleje éktelenkedett! Felnéztem rájuk, Istenünket láttam minden mozdulatukban! Elente még, még felvettem, bántott sötét humoruk, távolságtartásuk, de utóbb rájöttem, hogy jó magam is hozzájuk hasonlatosan akarom leélni életem. Kaptam én is ajándékot tőlük, de nem sok dicséret övezte az „átadási ceremóniát”. Inkább, talán saját érzelmeiket takarandó, ugrattak, piszkáltak közben, s jókat nevettek gyermeki örömömön!…>

* Miután befejezte a borotválkozást, s magára öltötte ruházatát, Rantihoz lép, hogy megvizsgálja vértezetének karbantartottságát. *
Burkh Drukshad (ork)
Erlon Arts (dalnok)
Joe Lyon
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Terda Radovik » 2007.12.16. 15:58

Időpont: délután és koraeste

*Borotválkozás közben fél szemmel figyeled a fiút, ahogy suvickolja a vértedet. Néhányszor rá kell szólnod, mert vagy kicsit bénán csinálja, vagy sok olajat ken a fémre.
Amikor végzel a borotválkozással, Ranti már a kardodat kenegeti. A vérted kész van, de azért itt-ott le kell róla törölni a felesleges anyagot, és van ahova fel kell még vinni. Gyakorlott mozdulatokkal fél perc alatt megcsinálod. Ranti a vállát vonogatja, mégiscsak először csinál ilyesmit. Kardoddal is hasonló a helyzet, ott is van felesleg amit le kell törölni…
Miután elkészültök, lementek a kocsma részbe. Ott eléggé megszaporodott a létszám:
A két öreg már abbahagyta a játékot, most csak iszogatnak és beszélgetnek.
Az egyik asztalnál három bőrvértes fegyveres üldögél. Az egyikük az az őr aki a katonaházban a bejáratnál őrködött. Hangosan beszélgetnek, és iszogatnak.
A pult mögött ketten is vannak: a kocsmáros és egy elég szemrevaló fiatal lány. Egyszerű ruházatot visel, barna szoknyát, és valami ingszerű zöldes felsőt. Haja hosszú, fekete, kibontva viseli. A kocsmáros és a lány beszélgetnek, amikor meglát a kocsmáros, vigyorogva kijön a pult mögül, és hellyel kínál titeket. Ranti fordítja a szavait:

- Az étel hamarosan elkészül, addig igyon egy kis bort.

*Tölt is a kupádba a jófajta vörösből…*
Terda Radovik
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Joe Lyon » 2007.12.16. 17:53

/ Hart Al Arten /

* A lovag gondosan átvizsgálja vértezetét, s a kisebb hibákat kijavítja. Nem szól semmit, hisz ő maga is tudja, hogy Ranti először csinál ilyet, életében. Miután magára öltötte vértjét, s kardját oldalára akasztja a fiúra tekint , majd megszólal.*

- Elsőre nem is volt rossz fiam! Idővel majd belejössz. * Elereszt egy röpke dicséretet, majd varkocsba fogja haját, s a fekete bőrszíjjal megköti azt.* Holnap reggeltől mást is tisztogathatsz nap, mint nap! Azzal több időt kell majd foglalkozni, mint az én vértemmel! * Mosolyodik el ismét Darton felkentje, tudván, hogy a fiú majd szétrobbanhat a kíváncsiságtól. Meg sem várva Ranti reakcióját, elindul az ajtó felé, majd onnan lelépdel a lépcsőn, közben hátraszól.*

- Zárd az ajtót, s hozd magaddal a kulcsot! * Belépve a fogadóba, egy pillantást vet a három bőrvértes fazonra, s az „ismerős” ajtónálló felé biccent futólag. A kocsmáros invitálásának eleget téve, leül a már, már megszokott asztalhoz, elfogadja a felkínált bort, azonban tekintete pár pillanatig a fiatal lány vonalait kutatja. Közben piszkálgatja a jelenleg marka felé fordított, varjúszárnyat jelképező gyűrűjét ujjaival.*

<… Dartonra! Belevaló kis menyecske! A városállamokban is volt már hasonló, finom kis pipikhez szerencsém, de azért gorviki nunit nem sok rendtársam „szorongatott” ölében mostanság!…>

* Miután a pultos kihozta italát, s Ranti is megkapta azt az itókát, mit szeretett volna, várva a finom étket figyeli a fogadóban lévőket. *

<… Hmmm… Eddig nem is oly vészes ez a Gorvik!? Szerencsére már megvan az a bizonyos áthaladási engedélyem is. Így remélhetőleg elkerüljük az összetűzést, a helyi pondrókkal! Bár, Darton a tudója, hogy mit hoz még ez az este!? :lol: …>

* Mikor a kocsmáros távozik asztaluktól, Kissé közelebb hajol Rantihoz, s megszólal.*

- Na, fiam! Most jön az a rész, amit a városon kívül mondtam! Te, hegyezed a füled, mi a frászt beszélnek az ivóban tartózkodók. Különös tekintettel a három bőrvértes! * Kacsint a srácra, majd folytatja.* Ranti, nem is mondtad, hogy menyecske is van a fogadóban! Ez főben járó bűnnek számit mi felénk! Mit tudsz róla?! Ki fia, borja!?
Burkh Drukshad (ork)
Erlon Arts (dalnok)
Joe Lyon
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Terda Radovik » 2007.12.16. 18:42

Időpont: koraeste

*A fiú bólint, jelezvén, hogy figyelni fog. A menyecske említésére kicsit elvörösödik, majd halkan megszólal:

- Nem tudtam Atyám! Ha gondolod megkérdem, hogy kinek a lánya…

*Hamarosan kihozza a kocsmáros az evőeszközöket. Két fa kanalat hozott, és egy kis sószórót. Ranti közben fülel, és amikor elment a kocsmáros, jelent is:

- A katonák éppen a lány bájait tárgyalják meg. Ahogy hallom, valami Lamaro-nak a kedvese. A két öreg a délutáni játékukat boncolgatja, én ugyan nem ismerem azt a játékot, de elég bonyolultnak tűnik. Ja, és mindenki a runekre vár.

*Olyan fél órát üldögéltek, várva azt a runek nevű ételt. Már kezdenéd elveszíteni a türelmedet, amikor végre jön a kocsmáros, és egy tálcával. Két nagyobb tányér és egy kis fonott kosárka van rajta. Leteszi elétek az asztalra őket, a kosárkában szeletelt kenyeret látsz.
A tányérokban pedig a runek: első ránézésre nem túl bizalomgerjesztő. Valami tésztás-főtt húsos sűrű levesféle. Az illata elárulja, hogy elég fűszeres lehet.
Ranti szeme felcsillan, látszik rajta, hogy legszívesebben rögtön rávetné magát az ételre. De várja, hogy te egyél elsőnek.
Közben a többi vendégnek is kihozzák a tányérokat, a fiatal lány is segít a kocsmárosnak a kihordásban. Helyes kis csaj, de persze láttál már szebbet is, de itt vidéken biztos viszi a prímet…
Mindenki nekilát az evésnek, így te se nagyon türtőzteted magad. Határozottan finom ízű, bár kicsit neked fűszeres. Jó meleg, összességébe véve elég finom.
Ranti falja rendesen, egy csomó kenyeret is eszik hozzá. Mivel elég nagy tányérral kaptatok, jól is lakik mire mindet befalja.
Te is rendesen megtelsz vele. Nincs is kedved megmozdulni. A kocsmáros gyorsan jön, és leszedi a tányérokat. Amikor elmegy Ranti halkan szól:

- A katonák evés közben sokáig az ételről beszélgettek. Azonban néhány perce valami olyasmit hallottam, hogy az idegennek ez lesz az utolsó vacsorája. Mire gondolhattak?
Terda Radovik
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
1368 hozzászólás • Oldal: 11 / 92 • 1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 92

Vissza: Gorvik