• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Beszélgessünk az Új Törvénykönyvről!

A fórum regisztrált tagjai cseveghetnek itt egymással.

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
804 hozzászólás • Oldal: 7 / 54 • 1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 54

Re: Beszélgessünk az Új Törvénykönyvről!

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2007.12.10. 17:52

Quator ar Zaraquer írta:
Ettől függetlenül elég érdekes a helyzet, mert a lopakodásnál például ezek szerint a farönk fedőnevű teljesvérthez szokott lovag is simán 25% körüli értékre dob. :? 8)

Yvett de Crei írta:%-os képzettségek

Ezen képzettségek össz értékét ugyebár úgy számoljuk ki, hogy a vonatkozó tulajdonság teljes értékéhez hozzáadjuk azt amit kapunk a kaszthoz alapból, plussz amennyit veszünk Kp-ból.
Ez addig okés is, amíg egy képzettségnek egyetlen vonatkozó tulajdonsága van.

Mi van akkor, ha egy %os képzettségnek két vonatkozó tulajdonsága van? Csak az erősebbel lehet számolni, vagy esetleg mindkét érték adja az alap %értéket, és erre jön majd a kasztból fakadó és Kp-ért vásárolt % még?

Ichigo írta:Mind kettőt hozzá kell adni. Tehát a Lopakodásnak Érzékelés és Ügyesség a vonatkozó tulajdonsága (azthiszem) Legyen mondjuk mindkettő 15ös, ehez hozzáadódik a Kasztból fakadó %-os képzettség ami legyen 20 %, plusz még amit kp-ból vásárolsz, ami legyen 6 kp. Ez összesen akkor 15+15+20+(6*3)=68%

Na jó ez így tényleg baromság.

A %-os képzettségek ügyében a következő szabálymódosítást teszem:

-Ott ahol nem egy, hanem kettő, vagy több a vonatkozó főtulajdonság ami alapján az alapot számítani kell; -adott példánál a lopakodásnál maradva- a kettő (vagy több) főtulandonság összegének matematikai átlaga számítson!
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4314
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ichigo » 2007.12.10. 18:07

Castor de Vinter irta:

-Ott ahol nem egy, hanem kettő, vagy több a vonatkozó főtulajdonság ami alapján az alapot számítani kell; -adott példánál a lopakodásnál maradva- a kettő (vagy több) főtulandonság összegének matematikai átlaga számítson!

Vagyis (tulajdonság1+tulajdonság2)/2 ? :? Kicsit hülye voltam és vagyok matekból :oops:
con Marou Delgado ÷÷÷ Quiron-Pentád
Alex Leron ÷÷÷ Elátkozott part

"Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning. (Rich Cook)"
Ichigo
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 855
ZK Karakter: Alex Leron - Elátkozott part
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2007.12.10. 18:26

Ichigo!

Igen. :wink:
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ichigo » 2007.12.10. 22:38

Ezt itt teszem fel: alkarvédő használatához kell pajzshasználat?
Castor, te hogy használod majd a kalandodban?

"Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning. (Rich Cook)"
Ichigo
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2007.12.10. 23:00

Meg tudná valaki mondani hogy az alkarvédőről hol írnak az ÚTK-ban?
A használatáról és a harcértékeiről.
Én nem találtam sehol.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2007.12.10. 23:05

A százalékos dolog okés részünkről!

Az alkarvédőkről a 210.oldalon ír a könyv az első bekezdésben.
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2007.12.10. 23:08

HOL?
Nekem ott a garottról ír...:roll:
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ichigo » 2007.12.10. 23:12

210 o. pajzsok első fejezet. de sztem kell pajzshasználat.

Más: ha egy karakter jobb kezében kardot, bal kezén alkarvédőt visel, akkor ugye megkapja a +15 VÉ bónuszt. Mert ugy irja, hogy akkor számít, ha se fegyvert, se pajzsot nem használ védekező kezében

Ichigo
Fórumozó
Fórumozó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2007.12.10. 23:13

Bocsánat!

Lemaradt az, hogy a Pajzsok címszó alatt... :oops:
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2007.12.10. 23:26

Igen köszönöm már megtaláltam.

Nos pontosan annyi VÉ-t ad amennyi a táblázatban -15- van írva. Egyéb képzettség nem kell hozzá de ha bejelented a használatát; megvan a veszélye, hogy túlütés esetén az alkarvédős kart fogják eltalálni, hiszen a védekezésben aktívan részt vesz. Ennek az esélye 50%. Ebben az esetben ha a karakter elveszíti az Ép-jeinek legalább 1/5-ét; az alkarját lecsonkolják, illetve maradandóan lebénítják.

Quator a leírás szerint nem kell külön alkarvédős harcértékekkel számoljál, mert a vértezeted típusa eleve tartalmazza azt; és így biztosítja az SFÉ-t! Olvad el a leírást.

UI: Az alakrvédő használatát be kell jelenteni nekem a csatában és csak akkor adja a VÉ-t. Nem kötelező használni, lemondhatsz a VÉ-jéről, és ekkor nem áll fennt a csonkolódás veszélye sem akkora rizikóval.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2007.12.10. 23:40

Még annyival egészíteném ki, hogy ha sima Fp-veszéssel találnak el, de sok Fp-s sebet kap be az alakarod egyszerre, az kihat a harcértékeidre.
Majd holnap csinálok egy összefoglaló felsorolást, hogy milyen opcionális szabályokat használok az sebesülésekre vonatkozólag az Alapkönyvben felsorolt lehetőségek közűl.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2007.12.11. 5:45

Üdv!

Most konkrét példa, mert nem értem ezt a páncél tartalmazza ezért SFÉ dolgot. :?

Elvileg a páncél tartalmazza így ha alkarra jön ki a random találati hely ott is adja a vért SFÉ-t. Eddig ok.
Viszont, ha én bejelentem, hogy az alkarvédőmmel védekezek, akkor megkapom a +15VÉ-t érte?

Példa:
Kétkezes csatabárddal a +15 VÉ nem jár sztem, mert mindkét kezemmel a fegyvert fogom, így ezesetben csak az SFÉ-t adja karsérülés ellen.
Lovagkarddal, mivel az csak egy kezet foglal le viszont már megkapom a +15VÉ-t, mert nincs semmi a kezemben ÉS ettől függetlenül jár az SFÉ karsérülés ellen.

Őszinte leszek nem értem azt, hogy "nem kell alkarvédő VÉ-jével számolni, mert a vért tartalmazza és így adja az SFÉ-t"? :?
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2007.12.11. 7:01

Quator!
Elolvastam mégegyszer és én értelmeztem félre. Igen úgy van ahogy mondod. A vértezeted -mivel része az alkarvédő- biztosítja ezt a védelmet, ha csak egy fegyverrel harcolsz és a másik kezedben nincs semmi. Az SFÉ-t nem piszkáltam az mindig az adott vértezet típusától függően jár.

De a többire vonatkozólag úgy van ahogy mondtam; illetve én úgy használom: esélyed van az alkarod sérülésére és be kell jelentened a használatát.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2007.12.11. 8:21

Castor!

A többinél sem értek egyet. :)

Egy példaszerűvel érvelek.

A harcos ott áll egy közepes pajzzsal. Ha a +35 VÉ ellenére eltalálják, akkor nem az történik, hogy a pajzsot kettévágva csonkolódik az alkarja, hanem pont, hogy a pajzs mellett elsuhanva a fegyver máshol találatot ér el.

Az alkarvédő ugyan ez, olyan mint egy kicsi felületű pajzs ebben a vonatkozásban. Tehát, ha a +15VÉ mellett eltalálják a használót, akkor nem a karja csonkolódik, hanem az alkarvédőt nem sikerült a csapás "útjába tolnia" és az elsuhan a karja mellett és találatot ér el.

Természtesen nálad úgy használjuk, ahogy te mondod, mivel te vagy a KM csak kérlek gondold át ezt is. :wink:
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Nibur Sakraf » 2007.12.11. 12:20

Üdv! Ha nem baj, akkor én is leírnám az észrevételemet. (Bár én nem játszom az ominózus kalandban) Sztem részben mind a kettőtöknek igaza van.

Quator:

Ha az alkarvédővel védett kezedet eltalálják egy pallossal, akkor lehet azon bármi (kivéve, ha mágikus) az ütés erejének egy jó részét akkor is a karod kapja. Példa: Ha ejtöernyő nélkül kiugrasz a gépből úgy, hogy egy acélbakancs van a lábadon, akkor attól még meghalsz...ha a bakancs nem sérül akkor is. (Tudom kicsit sarkított:D) Az SFÉ-nyi sebzést felveszi, de a többit arra a kis felületre bekapja az illető. És bizony egy adott sebzésnél ott a csonkolás lehetősége.

Castor:

Nem tudom jól értem e, de sztem ha valaki az alkarvédőt is használja védekezésnek, az nem azt jelenti automatice, hogy azzal hárít mindent (Tehát sztem ha megsebzik, nem biztos, hogy pont az alkarját találják el...lehet a lábát, vagy a törzsét.) Pl: Lehet, hogy csak eltolta a kard pengéjét vele, így nem telibe találta a törzsét, csak a combjába mart a penge.

Na ennyi. Peace!
"Az elme hatalmas dolog. Mindegy, hogy kiben vagy miben hiszel, néha maga a hit az, ami mindent megváltoztat..."

"Egy nap 24 óra. Egy ládában pedig 24 üveg sör fér el. Ez nem lehet véletlen!"

H’yssadin Sychín: viewtopic.php?f=126&t=1415
Nibur Sakraf
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 928
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
804 hozzászólás • Oldal: 7 / 54 • 1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 54

Vissza: Csevegõ