• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Beszélgessünk az Új Törvénykönyvről!

A fórum regisztrált tagjai cseveghetnek itt egymással.

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
804 hozzászólás • Oldal: 2 / 54 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 54

Re: Beszélgessünk az Új Törvénykönyvről!

HozzászólásSzerző: Sion » 2007.11.26. 11:03

Szerintem a klánok rendek kiegben tuti kijön...

Sion
Mubayashi Yokomoto - A Kigasi gyermeke

Kép
Sion
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 759
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2007.11.26. 19:30

Üdv!

A gladiátort én is nagyon sajnálom, de biztos kidolgozzák. Legalábbis szerintem nem csak maréknyi emebrnek hiányozna, ha kihagynák.

Viszont a buszon rájöttem, hogy dervist tök jól lehetne alkotni. :D

Várom már a hétvégét, mikor terveim szerint megszületik az első 11 UTK-s karakterem. 8) :D

Kérdés: Ha az udvari ork lehet harcos, akkor mondjuk amazon is? :) Persze sületlenség, de a fajos táblázat szerint nincs megkülönböztetve a dolog. 8)
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2007.11.26. 21:55

Yvett!

Érdekes, de a kasztleírásokban is vannak apróbb változások.

Az Amazonook leírásánál szóba se kerül a "kötelező" férfiáldozat. Machiarhátus az van, de korántsem gyűlölik a férfiakat, alapvetően nem az az alapállás hogy gyűlöld a férfit.
(Nyílván az országukra törő rabszolgavadászok más lapra tartoznak, de nem kötöznek feltétlen minden férfit az oltárkőre áldozat céljából aki átgalapopozik a területükön. Hál istennek egy szóval se szerepel a leírásban a férfiáldozat.
Az amazon harcos magasabb szinten beavatást nyer a papi misztériumokba, ha jól értelmezem a szöveget, szakrális mágia használatára képessé válhat.

Ne hagyjátok ki a már ismert kasztokat csípőből, mert látszatra "copy-paste" módszerrel készülnek, ugyanis vannak apróbb finomítások. :)

Más.
Cadoras írta:
Viszont felhoznám a témát: Férfi karakter lehet boszorkány?

Bocsáss meg Cadoras de ezt inkább hagyjuk meg a nők privilégiumának; a kérdésedre annyira triviális és magától értetődő NEM a válasz hogy igazából nem is értem hogy lehet ez kérdés. A magam részéről nem érzem létjogosultságát akrácsak elméleti szinten vitatkozni egy ilyen hülyeségről; már meg ne sértődj miatta. Nem a személyednek szól, de a kérdésed valóban agyzsibbasztó, fárasztó kategóriába esik; amire az embernek előszőr válaszolni sincs kedve, nehogy vita legyen belőle... 8)
Esetleg ha valami hivatalos kiegben meglátom a "Terry Black"-boszorkányszektát majd elgondolkodok rajta hogy lepetézek és mégis inkább a szépemlékű "Armageddon 2092 MARS"-sal fogok játszani, esetleg a MERP magyar nyelvű első kiadásával, melyekhez sok kedves emlékem tapad, nem olyan fájdalmas mint egy szívárványszín köntösű férfiboszorkány..... Ha Don Huant akarsz játsz bárddal Szerelem dalát. (Asszem van valami ilyenje.) Ennyi. 8)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Castor de Vinter 2007.11.27. 21:59-kor.
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4314
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2007.11.26. 22:19

Az igazság az, hogy én még csak úgy 20 mp-re láttam a könyvet. A párocskám lestoppolta magának míg át nem bújja. Nekem csupán szombat este jutott belőle kb. fél mondat úgy éjfél körül, s amin bőszen el is aludtam - lévén, hogy reggel 4-kor keltem, utaztam, egésznap jól éreztem magam, a nevetőizmok görcsöltek, majd utaztam és 11-re értem haza...

De itt ez már nekem Off :P Hűűűű az anyját, be is fejezem... :D
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2007.11.28. 15:56

Elcsíptem egy infót a Tuan fórumáról:

Tuan fóruma írta:Klánok, rendek jönnek még a kiegekben, s már most is gyűlik az anyag az egyedi különlegesképességekre vonatkozólag hála pl. a fórumozóknak.

Ami a Klánok, rendek matekot illeti, itt még várok a kiadó vezetőinek véleményére, hogy milyen formátumban adjuk közre a neten.
De lesz!

Lathan
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Schinter » 2007.11.29. 14:25

Senki sem tudja elképzelni,hogy esetleg egy boszorkánynak születik egy fiú gyermeke és megtanitja neki a gyakorlati mágiát?Elvégre HI ból töltené a manát mint a bm...
http://www.iqtest.dk/main.swf
Schinter
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 3440
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Garmacor » 2007.11.29. 14:31

Schinter el tudom képzelni, sőt asztaliban akár engedném is játszani, de megmondom őszintén nem látnám szívesen.
Szemtõl szembe így kívánja tisztességünk
a becsület mindennél többet ér.

Krodon cwa Clangon Elátkozott part zárt
arel pap A balszerencse netovábbja zárt
Garmacor
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 1809
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2007.11.29. 14:54

Schinter!

Azért nincs férfi boszorkány, hogy az állandóan kiskapukat kereső és az egyediséget groteszk, és fájdalmas játéktorzításig akaró JK, aki kínjában már nem tud hogy individualizálódni, inkább gyárt egy elmélet logikát, hogy az igazát bebizonyítsa, és tételesen végigérvel a hülyeség mellett, száz okot hoz miért lehet férfiboszorkány.
És mikor megalkotja és játszik vele kényelmesen hátradőlehet, mert se játékost se KM-et nem fog találni aki ezt a baromságot engedje. Abszolút és teljes mértékben agyoncsapná a játék hangulatát, szó szerint teher az ilyen JK, mert elvárja hogy az agymenését kiszolgálják és aszissztáljanak hozzá. Én kerek perec megtagadnám KM-ként a lehetőségét.

A boszorkány nem fog elméleti mágiát tanítani a fiú gyermekének. És tudod miért? Mert fiú.
Tovább nem is kell magyarázni. Miért is kellene? Magától értetődik.
A régi ETK-ban még éberek voltak és kategórigusan negligálták ennek a lehetőségét a kaszt leírásában; számítva arra hogy lesznek olyanok akik addig fognak érvelni amellett hogy miért ne lehetne.

Tudod mi a legfőbb érv amellett hogy ne akarj férfi boszorkánnyal játszani?
Nem észérvek. Hanem az, hogy minden JK és maga a KM is nyűgnek, tehernek érzi az állandó kiskapukeresést, az állandó elméleti lehetőségek nyitva tartását, azt hogy vannak olyanok akik állandóan és permanensen lebegtetni akarnak valami univerzális kiskaput, ami nem szab határt és korlátokat.
Az hogy a KM nem mondhatja az hogy: Ok itt van vége, mert a JK jön azzal, hogy igen, de...
Ez végtelenül fárasztó, kimerítő és idegörlő, a JK és a KM számára egyaránt; és nem is öröm ilyen játékossal játszani.
Vannak játékosok akik képtelenek eltűrni maguk fölött szabály-korlátokat.

Gyurcsányi mondattal élve: "Meg lehet magyarázni."

Kérdés akarsz -e olyan partiban játszani akiknek hidegrázása van tőled.

Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Schinter » 2007.11.29. 17:09

Hát most mért?Egy férfi boszorkány személyébe nem egy himringyo vagy buzit kell elképzelni...teljesen átlagos férfi,aki ért a mágiához...Átlagos külső szemlélőnek oylan lenne mint 1 bm csak spec nem az ottan levő varikat tanulta meg hanem a boszorkánynál leirtakat...ezek után nem értem,hogy miért nyűg?

Felhozod,hogy nem tanitják meg a boszorkányok a gyerekük csak mert fiú...Nos lehet,hogy 1-2 rendnél van ilyen,de nem hiszem,hogy mindenki ezt szeretné vagy a körülmények megengedik,hogy megtegyék,mert ugye igy tudják megvédeni magukat...

Továbbá szted baromság és agymenés.Oké rendben legalább magyarázd meg miért.Ha te csak úgy tod elképzelni mint 1 himringyot,akko megértelek és sajnállak is egyben...Ha nem akko fejtsd ki,hogy mért nem tudod elképzelni és ne csak azt ird,hogy hülyesség,baromsság és hidegrázásod van tőle...thx

ja és nem elméleti mágiát használnak hanem tapasztalatit,de ez most lényegtelen...

ui.:sry előre a ronda kifejezésekért,de úgy gondolom igy lehet a legkönyebben és legrövidebb uton elmondani mire is gondoltam...
http://www.iqtest.dk/main.swf
Schinter
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 3440
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Hakea Ello » 2007.11.29. 17:17

Ha a hímboszorka alatt nőcsábász kéjrituálégyárost ért a nagyérdemű, az valószínűleg kizárt, mivel nincs hagyománya, valamint a szőrösebbik nem számára a boszorkányok praktikáinak többsége felfoghatatlan. Mert a női őslényegre épít.

Hasonló okból nem lehet elf nekromanta.

Bár a boszik némely praktikája szerintem csupán a káoszkorból átmentett tudás töredéke, pl. viaszbábok, esetleg misztikus képességek stb. Az ilyesmik már szerintem nem kizárólagosan a nőkre jellemzők. A boszik egyébként nyílt csatában csúnyábbat ütnek, mint teszem azt egy bomes. Repülés+Tűzgejzír=B-52 8)
"Don't make me send you to another dimension."

Alix Dea Dakk - Karlap
Haifa Al Zahra - Karlap

Karihangok: 1 2 3 4 5 6

LOBOGÓK HAMVAI ONLINE SZEREPJÁTÉK PROJEKT
Hakea Ello
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 1412
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2007.11.29. 19:27

Schinter!

Ismred az a matematikában használatos kifejezést hogy "axióma"? :roll:

Számomra az hogy a férfi miért nem lehet boszorkány az ebbe a kategóriába esik.

De hogy a saját nézetem is kifejtsem:

- azzal játszol Schinter amire a KM-et rá tudod venni.

(Egyébként elsőnek te is elméleti mágiát írtál erre emlékszem, csal szerkesztetted.)

Mivel tapasztalati mágia; a NŐi principíumon, érzékiségen, érzelemvilágon, idegrendszeren nyugvó tapasztalti alkalmazása a mágiának. Csak úgy és azért működik mert NŐ csinálja.
Az én kultúrális szótáramban a boszorkány mint olyan elválaszthatatlanul összeforrt a női nemmel. Ezen 66 oldalnyi érv sem fog változtatni; ezért ÉN személy szerint élből és azonnal hárítanék KM-ként egy ilyen kezdeményezést.
Miért nem lehet férfi rá alkalmas? Mert biológiailag nem nőnek született.
Gondolom volt idejük kitapasztalni a generációk hosszú sora alatt, hogy valamiért csak a nőkből lesznek boszorkányok.

Persze -mint mondtam- meg lehet magyarázni; -ebben te különösen jó vagy- lehet rá mondani hogy "áhh, csak 1-2 rendnél van ez de van olyan rend amelyik nevel férfiboszikat...". biztos sok érved van rá. És ezzel nincs is baj.
Csak találj KM-et aki hajlandó belemenni, és azzal játszol, amivel akarsz. 8)
Csak ezen logika mentén kérlek keress indokot a gnóm gladiátorra, a ranagol gyógyítórendekre, a goblin Ellana-papnőkre, a shadoni varázslóiskolákra, és a toroni-dwoon vegyesházasságokra, és a korg elementalistákra, és az anyját -orkoknak- szexrabszolgaként futtató khál törzsfőre...elvégre mindig lehetnek kivételek, vagy egy két eldugott rend...olyan schinteresen..:roll:
Ugyanis erre kérdhetnéd: "Miért ne? Magyarázd meg miért nem lehet, ne egyből azt írd hogy hülyeség és agymenés!"
Így én is kérlek téged gondolkozz el a fenti példákon és keress érvet mellettük. Biztos vagyok benne hogy találsz...ha mindegyikre írsz legalább hármat, én esküszöm elismerem az igazad!

Schinter írta:Nos lehet,hogy 1-2 rendnél van ilyen,de nem hiszem,hogy mindenki ezt szeretné vagy a körülmények megengedik,hogy megtegyék,mert ugye igy tudják megvédeni magukat...

Jaj, Schini, Rabszolga-öleléssel/Szerelemvarázzsal, vagy egyszerű csábítással leápolnak egy csapat korgot, vagy harcost, esetleg fejvadászt,, aztán máris van aki megvédi őket, és akik akár még a szart is felnyalnák értük; még válogathatnak is.

Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Hakea Ello » 2007.11.29. 20:24

Castor de Vinter írta:[color=#FFBF00]...és az anyját -orkoknak- szexrabszolgaként futtató khál törzsfőre...

Ezzel azért feladtad neki a leckét :D

Egyébként még csak nem is kell nagy mágikus hálót szőniük, hogy komoly szövetségesekre tegyenek szert. A szekták kemény magja elég tapasztalt pl. ahhoz, hogy ne tartson fenn fűvel-fával mentálfonalat, amit visszagöngyölíthet valami csúnya mozaikmágus. Meg aztán már egy közepes méretű szekta is lehet komoly hatalmi tényező, nem beszélve egy olyanról, mint a Stella Prosylens, a Livinai Gyülekezet, neadjisten a Syrcum.
"Don't make me send you to another dimension."

Alix Dea Dakk - Karlap
Haifa Al Zahra - Karlap

Karihangok: 1 2 3 4 5 6

LOBOGÓK HAMVAI ONLINE SZEREPJÁTÉK PROJEKT
Hakea Ello
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 1412
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sessaryen » 2007.11.30. 7:42

Sziasztok!

Castor jól leírta a lényeget a maga kissé nyers módján :)

A boszorkány hasonló az amazon kaszthoz. CSAK nőnemű tagjai vannak.
Hogy miért? Castor jól vázolta a női princípiumon keresztül, de szerintem nyugodtan hozzávehetjük a lélektant is: ez egy fricska a férficentrikus társadalmaknak. Van valami, ami (mint a szülés) a női nem kizárólagos joga, lehetősége.
Az én világomban azt a boszorkányt, aki a fiának tanítaná a titkos fogásokat, valószínűleg saját társai végeznének ki. Ha kiderülne egy férfiről, hogy boszorkány praktikákat gyakorol, nincs az az isten, aki megmenthetné a bosszúért lihegő boszorkányok hadától.

Szerintem maradjon meg ez a kaszt az amazonnal együtt női kiváltságnak.

Ha pedig valaki mindenáron boszorkány praktikákat akar űzni, akkor meg van rá a lehetősége: Mágiaismeret-mágiahasználat kombó az UT szerint...

Most lehet kezdeni fújjolni rám... :)
"Bocsáss meg! Eszemet az idő meg nem óvta,
Most fekete,fakó, mint könyv, múlt mélyiből."

Dale Avery: A Renegát
Sessaryen
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 984
ZK Karakter: Torum - Belső ellenség /Warhammer/
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2007.11.30. 19:23

Üdv!

Egyetértek azzal, hogy a helyes válasz a "miért ne lehetne férfi boszorkány?" kérdésre: CSAK. 8) Aki ezt értetlenkedve kérdi az már elvből csak vitázni akar csakazértis és nem ténylegesen építő jelleggel diskurzust folytatni. 8) :roll:

az anyját -orkoknak- szexrabszolgaként futtató khál törzsfőre

Erre a megfelelő indok: Asztrálvarázslat. Vágy mozaik. A vágy tárgya: "Női vérrokonok orkoknál történő futtatása szexrabszolgaként." A laza fajilag járó +20E simán biztosítja az "alibit" ehhez a háttérstoryhoz a khál törzsfőnek. 8) :rotfl:
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ichigo » 2007.11.30. 19:57

Röplabda mérkőzésen:

A pirosmezben levő Castor-on a sor, hogy kezdjen. Már nincs sok idő hátra és az álás döntetlen. Farkasszemet néz a vele szembenálló, kék mezben levő Quatorral. A Két játékos között szinte érezni lehet a feszültséget. Castor nekikészül, egy gyönyörű és erőss ütéssel elindítja a labdát! Ezt szinte lehetetlen lesz visszaütni. Quator gyors reflexeinek hála, mozgásba lendül. Egy hatalmas ugrással már a labda elött van, ééééésssss...... egy szép ütéssel vissza is külde a labdát!

// :mrgreen: Ez nemtudom miért jött, de belső késztetést éreztem most erre :mrgreen: . Amugy én is eggyetértek, hogy a boszik maradjonak meg a női nem képviselői között//
con Marou Delgado ÷÷÷ Quiron-Pentád
Alex Leron ÷÷÷ Elátkozott part

"Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs, and the Universe trying to produce bigger and better idiots. So far, the Universe is winning. (Rich Cook)"
Ichigo
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 855
ZK Karakter: Alex Leron - Elátkozott part
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
804 hozzászólás • Oldal: 2 / 54 • 1, 2, 3, 4, 5 ... 54

Vissza: Csevegõ