• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

A Vén Szarka kölykei – I. Fejezet: Hideg avar [UT]

A múlt... Ez történt Velünk...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
557 hozzászólás • Oldal: 22 / 38 • 1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 38

Re: A Vén Szarka kölykei – I. Fejezet: Hideg avar [UT]

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.11.24. 17:41

Résztvevõk: Mindenki, kivéve Nava

A batyuban három cipót, egy oldal jófajta szalonnát, néhány aranysárga almát és...egy agyagkancsót találtok. Cadris természetesen nem bírja állni, hogy kihúzza a jókora parafadugót a szájából, tartalma azonban nem érte meg a hosszas fáradozást; csak víz van benne.

Mivel Ando nem válaszolt neki, Alix ismét hátat fordított a csapatnak. Pár lépés megtétele után azonban Ryell szegődik mellé, kinek kérdéseit figyelemmel hallgatja végig. Köpenyének csuklyáját felhúzva válaszol neki, szemei egy pillanatra felderengenek a sötétben.

- Az a hely...

Ekkor az épület felől, ahonnan jöttetek, iszonyú robajt hallotok. A föld megremeg, és amint visszanyertétek egyensúlyotokat és felé néztek, sápadtbarna porfelhőt és roncs gránitfalakat láttok az épület helyén. Pár pillanat, és a romok közül fekete füst kezd gomolyogni. Alix, aki stabil alapállásban várta ki a rengés elmúltát, ismét felegyenesedik, kezébe veszi köpenye sarkát, és amint leporolta, közömbös, hűvös hangnemben folytatja félbeszakadt mondatát.

-...az iskolám, a szülőházam. Volt. Mennünk kell innen, hamar.

Azzal sarkon fordul és igen sietősre veszi lépteit. Láthatólag valamitől tart, kérdéseid felét sem válaszolta meg.
Mesemondó
Mesélõ

Hozzászólás: 8660
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Alauron » 2007.11.24. 17:53

(Drin)

Fülére tapasztja kezét, és legugol, így várja ki míg az épület összeomlik.
- Alix! A kyrek bennmaradtak! Öö..-nem tudja mit kellene mondania. Nem látott még összedőlni egy ilyen nagy épületet.
<Túlélhette bárki? Ki tette ezt? Mi képes erre? Talán támadás érte őket?>
-Mi a baj? Mi történt? Válszolj! -követeli, miközben felkapja az élelmüket, hogy induljanak végre, és el is indul a lány nyomában.
Ne légy ma ez,
holnap emez,
s jövőre ismét
mást szemezz.
Érc légy, mely
mindig egy marad,
ne törmelék - dirib-darab.

(Henrik Ibsen)
Alauron
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1273
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Rayvanur » 2007.11.24. 17:55

(Ando)

Az omlás alatt végig meredten bámulom az épületet.

- Ó, hogy Sorgon poklába kerüljön mindenki a házból! Most hogyan áljak boszút?!

Kiáltok fel önkéntelenül, de utána rögtön el is halgatok. És utána sunyin körbe pillantok hogy kinek tűnt fel az iménti kirohanásom.
Ando Amaron
Rayvanur
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 296
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lorin O Krell » 2007.11.24. 18:19

(Ryell)

<<Titkolozik. Majd ha el akarja mondani úgyis elmondja. Mindenesetre addig is nem árt távol maradni tőlle. Kitudja miféle szerzet. Vagy azt hogy egyáltalán megbízhatunk-e benne. Elvégre a bizalom olyan dolog amire csak kevesen érdemesek.
Most túl fáradt vagyok. de mihelyst kipihentem magam utánna járok a dolognak.>>

Az épület összeomlására hátra kapja a fejét.:
- Ahogy nézem már semmiért sem kell elégtétellt vennem a magiszteren!-gondolkodik kissé hangosan.

<<Nyomasztóbb próbléma viszont hogy még mindig nem tudom hol vagyunk. Nem az elátkozott vidéken hiszen az Ediomadtól keletre van és a lány azt mondta... na igen azt mondta, de mi van ha hazudott?... ismét csak a bizalom>>

- Nyugodj meg Drin szerintem csak a Kyrek távoztak...

Elindul a falu felé de kissé lemaradva követi Alix-ot. Miközben gondolataiba merül.
Ryell wes Nortendal-Sherali kalandok
Ryndavor Con Wierra Artenol - Abaszisz
Lorin O Krell (A lövész)- Pyarron
Valdin Cirn Lyenth-Calerin - Erion-Örömnegyed
Lorin O Krell
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1259
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Alauron » 2007.11.24. 18:28

(Drin)

- Hogy? -fordul oda Ryellhez. -Azt mondod testvér, hogy hogy egyszerűen elmentek, és ezért...á, ártem már. Nem akartak semmit itthagyni. Hm...nem vagyok hozzászokva, hogy ha valaki benn van egy toronyban, lehet hogy a következő pillanatban nincs már bent, mikor a torony összedől, és mindezt úgy hogy közben nem jött ki az ajtón, hanem kámforrá vált.
Valamennyire megnyugodott Ryel válaszától, hogy nem kell tartani támadóktól. De mégis, Alix láthatóan ideges maradt.
<Mondjuk érthető, lehet csak nem akar itt maradni, hanem haladni végre, vagy nem akarja nézni az egykori otthonának romjait. Még rá kell jönnöm, hogy mennyi érzés szorult belé.>
Ne légy ma ez,
holnap emez,
s jövőre ismét
mást szemezz.
Érc légy, mely
mindig egy marad,

(Henrik Ibsen)
Alauron
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Rayvanur » 2007.11.24. 18:34

(Ando)

Lassan észbekapok és elkezd a többiek után rohanni. Mikor beérem őket beálok a sor végére. És csendben baktatok a töbiek után.
Ando Amaron
Rayvanur
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.11.24. 19:01

//Ha Cadorastól 8ig nem jön reag, nem tudom folytatni a történetet. Legyetek türelemmel.//
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Cadoras » 2007.11.24. 19:22

<Cadris>

A robbanástól összerezzenek, s az övem felé kapok, majd egy - mi a...- felkiáltás után az összedőlő épületre nézek. Elmosolyodok.
- No, Dartonnak sem tetszett a frizurája, heh.
Amikor meghallom, hogy esetleg már távoztak, rosszallóan sercintek egyet:
- A csudába! Akkor hiába dőlt össze ez a fránya nagy épület!
Megcsóválom a fejem, majd a többiek nyomába szegődöm én is.
<Kíváncsi lennék, mit titkol ez az ordani. Tán ő az, ki életünkre akar törni? Remélem nem cserélte fel Ryell azzal a másikkal.>
//Köszönöm szépen a türelmét mindenkinek! :) //
"Since love and fear can hardly exist together, if we must choose between them, it is far safer to be feared than loved."
- Niccolo Machiavelli

"Am I my brother`s keeper?"
Genezis 4:9
Cadoras
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 490
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.11.24. 19:42

Alix nem reagál semmire, amit utána kiabáltok, sietős léptei pár láb megtétele után futásba csaptak át. Egy ízben óvatosan hátranézett, ekkor az épületből hatalmas robajjal piszkosvörös lángok törtek föl. Fületek jó ideig fáj még a robaj elülte után, Alix azonban nem halad tovább, bevár benneteket. Ando és Ryell testén mágikus hullám söpör végig, testük minden szőrszála égnek áll. Hatalmas mennyiségű mana szabadulhatott el. Mivel hozzá legközelebb Ryell állt, Alix az ő szavait még hallotta.

Ryell:
- A "kyrek" akikről beszélsz, minden bizonnyal távoztak, mielőtt rájuk omlott a mennyezet. Korábban kérdezted, hova megyünk miután elértük a falut. Hacsak nem akarjuk magunkat Gusborkban felkoncoltatni, nyugat felé haladunk tovább, majd az Erchag átkelése után dél felé vesszük az irányt. Egy térkép igazán jól jönne egyébként.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Alauron » 2007.11.24. 19:56

(Drin)

Az újabb robbnás, és a nyaldosó lángok látványa meggyőzi arról, hogy ezt már senki se élhette túl. Nem mintha barátokat vesztett volna el odabenn. Alix sietősre veszi a lépteit, így ő is utánasiet.
- Ezeken a helyeken még nem jártam, és nem is hallottam felőlük. Az Erchag az egy folyó? Egyáltalán hova akarunk eljutni? Ryell, te jártál már azon a vidéken?
Egy kis idő után leáll, már nem fut csak sétál.
- Hé, hova menekültök? Nem űz minket semmi! :) Amúgy azt mondod egy faluba megyünk. Akkor miért nem maradunk ott addig, amíg nem indul egy karaván a falun át, vagy egy kereskedő legalább szekerekkel arra nem jön, és akkor elmehetnénk onnan kényelmesen. Bár...nem lenne rossz ha szert tennénk egy pár lóra.
Ne légy ma ez,
holnap emez,
s jövőre ismét
mást szemezz.
Érc légy, mely
mindig egy marad,

(Henrik Ibsen)
Alauron
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Rayvanur » 2007.11.24. 20:03

(Ando)

A mágikus energiáktól egy kissé ziláltan néz ki.

<Mi a fene ez biztos nem Sorgon haragja volt...>

Mikor a lány futásnak ered. Futva követem én is. Közben a váratlan mágikus hatástól megfogalmazódik bennem egy gondolat:

< Lehet hogy az épület vagy a benne lévők blokkolták a mágikus csatornákat. Talán újra meg kellene próbálnom. Vagy meg kellene kérdezni a lánytól miért nem működik itt, ezt talán majd a próba után...>

- Elnézést de talán most van itt az idő. Ryel megkellene próbálnunk újra mágikus hatalomhoz jutni. Hátha most, hogy a ház elpusztult és a bent lévők távoztak vagy meghaltak, sikerülhet. Egy próbát mindenképp megér. Nem?
Ando Amaron
Rayvanur
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lorin O Krell » 2007.11.24. 20:07

(Ryell)

A lökés hullám után átvillan az agyán hogy vajon mit látna most a harmadik szemével. Az ötletet hamar elveti lévén nagyon fáradt. Ugyanakkor a látottak alapján próbálja megállapítani milyen mágia formát használt a varázsló.

- A kyrek távoztak de a magiszter csak egy eszköz volt ha jól sejtem .Nem hiszem hogy egy feleslegessé vált eszközt magukkal visznek. Persze lehet csak én látom ilyennek őket de ahogy velünk bántak...<<És ahogy szegény Oirinnal.>>

-Térkép? Fogalmam sincs honnan szerezhetnénk térképet.Ez a te hazád vagyis ezt neked kellene tudnod.

-Nem drin nem jártam még erre, és amit korábban mondtam az sem igaz. Ez nem az Elátkozott Vidék. Tévedtem sajnálom de legalább azoktol különféle szörnyekről nem kell tartanunk.

- Hogy?- mondja miközben Ando loholva beéri8 ő nemfut csak nagyokat lép, a futást már nem bírná )- Semmi kedvem pont itt és pont most.<<Ráadásul én nem bízom benne-üzeni Andonak szellemnyelven miközben az előtte haladó nő felé bök>>
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Lorin O Krell 2007.11.24. 20:14-kor.
Ryell wes Nortendal-Sherali kalandok
Ryndavor Con Wierra Artenol - Abaszisz
Lorin O Krell (A lövész)- Pyarron
Valdin Cirn Lyenth-Calerin - Erion-Örömnegyed
Lorin O Krell
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1259
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Cadoras » 2007.11.24. 20:08

<Cadris>
Fanyar mosolyt csalok arcomra:
- És mégis miből szándékozol lovat venni? Az én pénzem eltűnt abban a fenefurcsa helyváltásben!
Szitkozódok az orrom alatt. A lány tempóját azonban tartom.
- Nem véletlenül siet, gondolom. - Válaszolok Andonak. - Mintha emlegetett volna valami üldözőket. A faluban helyzetelőnyhöz juthatnánk.
Fejemben máris tervezni kezdem a lehetséges "csapdalehetőségeket".
"Since love and fear can hardly exist together, if we must choose between them, it is far safer to be feared than loved."
- Niccolo Machiavelli

"Am I my brother`s keeper?"
Genezis 4:9
Cadoras
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 490
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Alauron » 2007.11.24. 20:20

(Drin)

- Pénzem az nekem sincs. -jelenti ki Cadrisnak.
<Buta vagy testvér. Hát nem azt mondtam hogy vegyünk lovat, hanem hogy szerezzünk. No mindegy. Jobb lesz először pénzt szereznem, és aztán lovat vennem. Még a végén tolvajnak néztek, mármint lótolvajnak... :) >
Séta közben néha hátra tekint, hogy tényleg nincs e valami üldöző ami elől Alix futva menekül, de nem lát semmit.
- Kár úgy rohannunk, csak kifáradunk. De igaz ami igaz, már nagyon szeretnék a faluban lenni végre. De az biztos, hogy nem tudunk odáig loholni.
Ne légy ma ez,
holnap emez,
s jövőre ismét
mást szemezz.
Érc légy, mely
mindig egy marad,

(Henrik Ibsen)
Alauron
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.11.24. 20:42

//Alix csak néhány lépést tett meg futva, mert tartott a robbanás hevétől.//

Drin:
- Az Erchag...*sóhaj* hegység. Élőholt kékplatánok, félszemű sáskadémonok, Fényevők, Negatív síkok elementáljai és Cucumae Mortisok élnek ott. Elég ennyi?

Ugyan halálos komolysággal adta elő Drinnek, aki az egész zagyvaságból egy szót sem értett, és a vészjósló hangnem sem volt éppen bíztató számára, Ryell számára azonban a kyr Cucumae Mortis - azaz halálos uborka - szókapcsolat önkéntelenül is mosolyt csal az arcára, az átélt viszontagságok ellenére is. :)

A magitorról alkotott véleményedet mintha meg sem hallotta volna, azonban következő mondatodra megszólal, még ha igen kurtán is.

- Ez nem az én hazám.

Valamennyire elfogult lehet a hellyel kapcsolatosan, és valószínűtlen, hogy pozitív értelemben.

- Sietnünk kell. Ha leszáll az éj, tüzet kell gyújtanunk. Ha megtesszük, ránk akadhatnak a kopók. Ha nem tesszük...sokkal rosszabbul járunk. Ando már látta a vidék igazi arcát.

//Az élelmiszeres batyut ki viszi magával?//
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
557 hozzászólás • Oldal: 22 / 38 • 1 ... 19, 20, 21, 22, 23, 24, 25 ... 38

Vissza: Régi Kalandok...