• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

A Vén Szarka kölykei – I. Fejezet: Hideg avar [UT]

A múlt... Ez történt Velünk...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
557 hozzászólás • Oldal: 21 / 38 • 1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 38

Re: A Vén Szarka kölykei – I. Fejezet: Hideg avar [UT]

HozzászólásSzerző: Alauron » 2007.11.17. 23:06

(Drin)

-Rendben van, ennyi elég is lesz, akkor irány a falu. Onnan majdcsak mehetünk valahová. Nem ismertük őt, de úgy gondoltuk azért nem hagyjuk hátra a testét a kukacoknak.
Felnéz az égre, hogy vajon most hol járhat az idő. Terve szerint később is felnéz majd, hogy legalább azt tudja most felfelé, vagy lefelé megy e a nap. Teljesen elvesztette az időérzékét.
<Azért gondolom még délelőtt lehet, bár a fene tudja. Igaza volt Andonak, a városon kívüli környezet elég idegen számomra. Amikor eddigi életemben utazni kényszerültem csak térképekel felszerelten, jó úton mozogtunk, egyik falutól a másikig, sosem túl sokat. Egy jó előadásra mindenhol kíváncsiak, de itt nem, az biztos. Jól elengedték hazulról ezt a lányt, de láthatóan nem érdekli.>
- Mit hoztál a két zsákban? -kérdi tőle.
Ne légy ma ez,
holnap emez,
s jövőre ismét
mást szemezz.
Érc légy, mely
mindig egy marad,
ne törmelék - dirib-darab.

(Henrik Ibsen)
Alauron
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1273
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Cadoras » 2007.11.17. 23:06

<Cadris>

- Téged sem ismerünk, mégis velünk tartasz, nemdebár? És minden elhunytat megillet a végtisztesség, mégha hosszúfülű volt is!
Letelepedek, s a tüzet kezdem nézni, megnyugtat a lángok lobogása.
//Oly szabad! Bár én is az lehetnék...//
Sóhajtok egyet
"Since love and fear can hardly exist together, if we must choose between them, it is far safer to be feared than loved."
- Niccolo Machiavelli

"Am I my brother`s keeper?"
Genezis 4:9
Cadoras
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 490
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.11.17. 23:27

Résztvevõk: Mindenki

Drin: -Ahogy gondolod.

Cadris: -Minden kezdet nehéz, de eddig rajtam kívül nem sokan árulták el nevüket ebben a körben.

A két zsákkal kapcsolatos kérdésre:-Élelmet az egyikben, titkot a másikban.

Ekkor lehajtja csuklyáját, először látjátok az arcot, amely a komor hanghoz tartozik. Körbenéz, majd kissé erőltetett mosollyal az arcán, megkérdezi.

-Ö...sajtot, valaki?

//KÜLSŐ: Alix jószerivel véznának mondható, apró termetű lány. Termetében alig haladja meg a másfél lábat, tagjai törékenyek, testét sosem kényszerítették komoly fizikai munkára. Súlyra nincs több negyven fontnál, alkata már-már súrolja a betegesnek mondható határát. Éjfekete, vékony szálú haja nyakának közepéig ér, szögegyenes tincsei olajos csillogással lógnak a föld felé. Szép, szeretnivaló arcán a szörnyű évek emléke (és a temérdek teljesítménynövelő ajzószer hatása) sötét árnyékként húzódik szemei alatt, korához képest szokatlan, megtört ábrázatot kölcsönözve neki. Nagy szemei feketébe hajló, természetellenes kék színben tündökölnek vékony szemöldökei alatt, finom vágású orra és vékony, szomorkás ívben hajló ajkai akár vonzónak is nevezhetők; jéghideg tekintete kivételes, iszonytató értelemről árulkodik. Bőre halovány, talán enyhe szürkés árnyalat is felfedezhető benne. Tartása, mimikája (ha nem kívánja) nem árulkodnak érzelmeiről, csupán szemei válhatnak árulójává annak számára, aki hosszan képes állni a tekintetét.//
Mesemondó
Mesélõ

Hozzászólás: 8660
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Cadoras » 2007.11.17. 23:31

<Cadris>

- A nevem Cadris Dreyvur, egy északi faluból származom, a sajtot pedig szeretem.
- mosolyodok el kissé, s kinyújtom kezem felé
//Jó lenne tisztázni, hogy a többiek most akkor álldogálnak, míg én üldögélek? :D //
"Since love and fear can hardly exist together, if we must choose between them, it is far safer to be feared than loved."
- Niccolo Machiavelli

Cadoras
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Rayvanur » 2007.11.17. 23:32

(Ando)

Mikor oda érek melléjük. Teljesen a gondolataimba, majd a néma megfigyelésbe burkolózom. Végig hallgatok.

< Érdekes ez az arc valahogy ismerős. Vagy anyira fura hogy annak teszik?>

A továbbiakban míg elnem indulunk vagy hozzám nem szól valaki néma csendben meredten tanulmányozom az idegen lány arcát.
Ando Amaron
Rayvanur
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 296
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Alauron » 2007.11.17. 23:33

(Drin)

- Hát persze, hogy kérek, de remélem nem a mérgezett kezeddel fogod ideadni. Azt hittem tudod kik vagyunk. De úgy emlékszem tényleg nem árultam el a nevem, amikor találkoztunk, bár akkor te se a tiedet. De igazad van. Szólíts Drinnek. Most pedig kérek egy jó nagy darab sajtot. : :)
<A francba is, éhes vagyok, és egy napra van innen a falu! Ha megleljük egyáltalán.>

//Én álldogálok mellette//
Ne légy ma ez,
holnap emez,
s jövőre ismét
mást szemezz.
Érc légy, mely
mindig egy marad,

(Henrik Ibsen)
Alauron
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lorin O Krell » 2007.11.17. 23:41

(Ryell)

Miután végzett a meditációval szomorúan veszi észre hogy elméje nincs teljes hatalmában.
<<Ebből még bajok lehetnek... Vajon miért nem sikerült? Hallotammmár rúnatermekről amik bizonyos helyekekn lehetetlenné tezsik a mágia elkalmazását. De nem hiszem hogy ezek meg tudnák akadályozni azt hogy a manahálóból enbergiát csapoljak. Sebaj ha más nem még mindig itt van ez >> Végig simít a pengén amit még mestere készítetett egyik születésnapjára .<<Oh most bár ne lennék itt! Bár ott lennék és... de nem én itt vagyok ! Itt kell helyt álnom.>>
Feláll és kinyújtóztatja elgémberedett tagjait. Megigazítja ruháját és megindul lefelé a toronyból.

Mikor leér
- Jó étvágyat.- végignéz a nem rég még máglyaként lobogó kupacon közben az elfen jár az esze. //Ha gyűrű még a földön van akkor felveszi, persze ha már nem izzik //
- Indulhatnánk! Persze nem ártanan tudni hogy merre kellene mennünk! Na meg azt se hogy pontosan hol vagyunk.- mikor felteszi a kérdéseket nem néz senkire de hallani hogy lánynak címmezte őket.
- gondolom tudod a nevem. Ha nem akkor szólíts Ryell-nek.<<Ha már úgyis együtt kell utaznunk>>

Ryell wes Nortendal-Sherali kalandok
Ryndavor Con Wierra Artenol - Abaszisz
Lorin O Krell (A lövész)- Pyarron
Valdin Cirn Lyenth-Calerin - Erion-Örömnegyed
Lorin O Krell
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1259
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Cadoras » 2007.11.17. 23:52

<Cadris>

Amennyiben kaptam sajtot, úgy azt majszolom, s felnézek testvéremre.
- Rendben, induljunk hát! - feltápászkodom, leporolom a kabátom hátulját.
- Útközben is majszolhatunk voltaképp.
- Előre a faluba! - mondom nagy vidáman, majd a nő felé fordulok - ami merre is van? - kérdezem zavartan.
- Niccolo Machiavelli

Cadoras
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.11.17. 23:59

Résztvevõk: Mindenki

Cadris: Kezet ráz veled, bár nemigen tartoztok egy súlycsoportba a szorítás alapján. Leveszi hátáról a batyuját és egy jókora, kör alakú sajtot vesz ki belőle, majd neked adja.

Drin: -Csak azt tudtam, hogy testvérek vagyunk. A sajtról pedig azt hiszem, lekéstél.

Kissé aggodalmas oldalpillantást vet Cadrisra.

Mikor Ryell csatlakozik a társasághoz, Alix szemforgatva néz maga elé.

-Nyugatra megyünk, az Erchag-hegység felé. Ha most indulunk, csak két órát kell megtennünk a sötétség leszállta után. Ne számítsatok rám túlzottan, nem jártam még azon a vidéken.

Felveszi batyuját, az élelmiszerest a földön hagyja.

-Vegyetek nyugodtan, ami jól esik.

Már elindulna, de megtorpan. Mivel Ando huzamosabb ideje figyeli már, féloldalasan felé fordul, majd egyik szemöldökét felvonva kérdezi tőle.

-Valami gond van, Ando?

Ando: Furcsállod, hogy tudja neved, pedig emlékezeted szerint nem árulta el neked.
Mesemondó
Mesélõ

Hozzászólás: 8660
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Cadoras » 2007.11.18. 0:03

<Cadris>

Vidáman csámcsogva Drinre mosolygok. Török neki a sajtomból//No azért nem túl sokat!// - No te se maradj éhen miattam!
- Nos, legalább neked nem kell bemutatkoznod, Ando. - nézek furcsálkodva a nőre.
- Niccolo Machiavelli

Cadoras
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Rayvanur » 2007.11.18. 0:04

(Ando)

a Kérdést egyszerűen mintha nem is hallanám den nem figyelem tovább az arcát. Viszont az élelmiszeres batyuból kiveszek mindent ami szükséges egy embernek egy étkezésre és azt menet közben meg is eszem.

< Hogy baj van -e? Hát persze hogy bajvan. Nem is kevés. Mágia nélkül vágunk neki észak talán leg gonoszabb vidékének és még egy láthatóan toroni egyén is velünk tart és még a nevemet is tudja...>

Morgok tovább magamban.
Ando Amaron
Rayvanur
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 296
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Alauron » 2007.11.18. 0:10

(Drin)

- Köszönöm Cadris. - odalép ő is a zsákhoz, és valami kenyérfélét, vagy bármi finomat amit talál kivesz még magának a sajt mellé. Megakad a szeme egy szép almán, és gyorsan az egyik mellényzsebébe rejti olyan trükkösen hogy az nem dudorodik ki szemet szúrva, amikor senki se figyel. Egyébként amit kivesz az nem tűnik túl soknak, nehogymár megszólják a nagy adag miatt.
- Indulhatunk! :)
Ne légy ma ez,
holnap emez,
s jövőre ismét
mást szemezz.
Érc légy, mely
mindig egy marad,

(Henrik Ibsen)
Alauron
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lorin O Krell » 2007.11.18. 0:15

(Ryell)

<<Vajon miféle mágiahasználó lehet?Mert hogy nem a szél sutogta a fülébe Ando nevét az biztos!>> Andora néz majd a lányra.
-Elárulod mi volt ez a hely? Ahol most vagyunk.Eléggé nem hétköznapi ajoz hogy felkelltse figyelmem.Lent találkoztunk egy személyell.Egy Kyrrell. Valami vallási vezetőnek tünt lévén Apátnak nevezték.Úgy tünt ismer téged.Ezek szerint ez a hely egy kolostor vagy templom volna?
Mellesleg arra is kiváncsi lennék hogy ha eljutottunk a faluba merre vesszük az utunk?-
<<előbb utóbb csak megered a nyelve. Persze lehet hamarabb rogyok össze a fáradságtól mintsem hogy szóra bírjam de azért megér egy próbálkozást>>

Kissé távolságtartóan követi a lányt és nem vesz semmit a zsákból nem is nagyon fgolalkozik vele.-nem mintha nem lenne éhes.

Ryell wes Nortendal-Sherali kalandok
Ryndavor Con Wierra Artenol - Abaszisz
Lorin O Krell (A lövész)- Pyarron
Valdin Cirn Lyenth-Calerin - Erion-Örömnegyed
Lorin O Krell
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1259
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Navaratna » 2007.11.19. 21:06

(Zanazan)

Végre felkelt a nap. Az éjszakát végigforgolódtam. Nem véletlenül: belázasodtam és azon izgultam, hogy ne törjenek rajtunk. A helyiek szerint fő az óvatosság és az éberség, mert itt a legnagyobb gondot és veszélyt nem Tharr papjai jelentik.
Az egyik kopaszodó férfi kezembe nyomott valami büdös teát, meg egy nedves ronygot. A szagom miatt senki nem marad meg mellettem. Én se maradnék, ha el tudnám magam hagyni. Ah, minden vágyam egy meleg fürdő, szappannal!
A tea hatott, már nem tüzel a homlokom és nem ráz a hideg. A nedves ronggyal megtöröltem a sebem, az arcom, kezem, fejem, de egy csöppnyi rongy kevésl ahhoz, hogy tiszta legyek. A váltás ruhámat koszos testre nem húzhatom, így viszont szállnak rám a legyek, akár egy kupac ürülékre. Roppant kínos. Össze kell szednem magam. Ha már nem szédülök, lehet, húzatnom vagy húznom kéne fel a kútból egy vödör vizet és lecsutakolódom.
Blogom: http://ihletkapu.blogspot.com/
Navaratna
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 5193
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Hakea Ello » 2007.11.21. 14:54

Mivel a fejezet kritikus pontjához értünk, egy kis összesítést írok az eddigi játékról. Elsősorban észrevételeimet fogom leírni, előbb általánosan, majd játékosra lebontva is.

ÁLTALÁNOS ÉSZREVÉTELEK

-Összességében kellemes volt a játék, ez minden kis bosszúság fölé tornyosul. Pozitív meglepetést okoztatok.

-A helyesírással figyelmeztetésem ellenére sok gond volt. Reagot ugyan nem töröltem, de Tp-t levontam, esetenként igen sokat.

-Még ritkán sikerül teljesen elmélyednetek a karakterek személyiségében. Ez valószínűleg változni fog a jövőben, el is várom egyébként.

JÁTÉKOSOKRA LEBONTVA

Lorin/Ryell: Tetszik a vívódásod, az életszerető, természetes erkölcsű karakter kijátszása. Sok egyedi, ravasz ötleted volt, amiért sok bónusz is járt. Ami a Tp-számolásnál negatívumot jelentett az a szerep túljátszása volt, mikor pl. hétpecsétes varázslói titkot árultál el egy "ordani jöttmentnek". Ilyen párszor előfordult, a karaktered kasztjának is meg kell felelned. Kezdőhiba szokott lenni, ezért nem haragszom rá nagyon.

Cadoras/Cadris: A karaktered kijátszásával nincs különösebb gondom, bár nem találok különösebben fogást a jellemén. Nem behatárolhatóak a reakciói, hiányzik számomra a fogás rajta, ez lehet, hogy annak tudható be, hogy még magad sem érzed a karit. A humorért természetesen jár a plusz, bár esetenként még lehetne csiszolni rajta :P. Ezenkívül pozitívum a vallásosság kijátszása, bár majd a jövőben lesz alkalom okának kifejtésére, és ott majd meglátjuk, mennyire megalapozott ez az egész.

Rayvanur/Ando: Technikai lehetőségeidet igen jól használtad ki, elérted a limited. A szerepjátékos résszel vannak gondok. A karid kicsit lenéző éle kifejezetten tetszik, ez Ordanra jellemző. Azonban nem lenne hátrányos, ha gondolati reagjaidban több támpontot adnál gondolkodásod megértésére. Ezenkívül mondattagolásod botrányos: "Mikor oda érek melléjük. Teljesen a gondolataimba, majd a néma megfigyelésbe burkolózom." Az első pont helyére vessző kell. Ezt a hibát jópárszor elkövetted, valamiféle megszokás lehet. A jövőben erre kérlek figyelj oda, még ha kicsit több idő is elküldeni a reagot.

Alauron/Drin: Jó ötletek, aktív részvétel, karaktered kellemesen izgága. A kézfogásos teszt kikerülése bravúros volt, igen aljas húzás volt részemről. Attól függetlenül persze tőled többet is várok el, mint öreg rókától :wink:

Egyenlőre ennyi. Ilyen tempóban haladva a fejezet végére garantált a szintlépés, ez azonban nem jelenti azt, hogy tessék lazsálni :). Jövő alkalommal figyelni fogom, ki hogyan reagált észrevételeimre; akinél nem látok megfelelő változást, az hátrányba fog kerülni.
"Don't make me send you to another dimension."

Alix Dea Dakk - Karlap
Haifa Al Zahra - Karlap

Karihangok: 1 2 3 4 5 6

LOBOGÓK HAMVAI ONLINE SZEREPJÁTÉK PROJEKT
Hakea Ello
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 1412
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva