• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Krilhor O'qryl (Arack Regisara)

A megunt, elhagyott, elhunyt karakterek "otthona"...

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
12 hozzászólás • Oldal: 1 / 1

Krilhor O'qryl (Arack Regisara)

HozzászólásSzerző: Krilhor Oqryl » 2007.11.10. 19:11

Általános leírás
Név: Arack demor da Regisara
Kor: 24év
Nem: férfi
Faj: ember
Kaszt: párbajhős, elméleti hadvezér és szellemes társalkodó (harcos)
Vallás: Ranagol
Származás: Abrado tartomány, Gorvik
Jellem: Rend, Halál
Magasság: 1.92 ynevi láb
Súly: 83kg
Szem: fekete
Haj: fekete, rövid

Adatlap
KAP maradék 0 KP maradék 8
KAP elköltöve 375 KP elköltve 20

KAP elszámolás: 142 KAP Tulajdonságok + 141 KAP harcértékek és HM + 43 KAP életerő + 49 KAP képzettségek = 375 KAP

Tulajdonságok:
Erö: 14 14KAP
Gyorsaság: 13 13KAP
Ügyesség: 15 15KAP
Állóképesség: 15 15KAP
Egészség: 15 15KAP
Szépség: 17 19KAP
Intelligencia: 13 13KAP
Akaraterö: 13 13KAP
Asztrál: 13 13KAP
Érzékelés: 12 12KAP

Harcértékek
Hm/szint: 12 36KAP
Ké alap: 10 10KAP
Té alap: 20 20KAP
Vé alap: 75 75KAP
Cé alap: 0 0KAP
Ép alap: 8 16KAP
Fp alap: 6 6KAP
Fp/szint: 7 21KAP

Aktuális harcértékek/fegyverrel(hosszú kard)
Ké: 22 (10alap+8stat+4HM)/28
Té: 36 (20alap+12stat+4HM)/50
Vé: 87 (75alap+8stat+4HM)/103
Cé: 5 (5stat)

Max.Ép: 13
Max.Fp: 21

Mágiaellenállás
Asztrál/Mentál
ME:13/13

Képzettségek:
Kp alap: 10 10KAP
Kp/szint: 10 20KAP

Élö nyelv(gorviki) 3.fok 0KAP 0KP
Kultúra (gorviki) 3.fok 0KAP 0KP
Helyismeret (Regisara birtok) 3.fok 0KAP 0KP

Élő nyelv (közös) 2.fok 2KAP 0KP
Írás-olvasás 3.fok 3KAP 0KP
Tőr használat 1.fok 1KAP 0KP
Hosszú kard használata 3.fok 3KAP 0KP
Ökölharc 3.fok 3KAP 0KP
Szexuális kultúra 2.fok 2KAP 0KP
Lovaglás 2.fok 2KAP 0KP
Tánc (gorviki udvari táncok) 2.fok 2KAP 0KP
Hadvezetés 1.fok 1KAP 0KP
Etikett (gorviki udvari) 3.fok 0KAP 9KP
Legendaismeret (gorviki) 2.fok 0KAP 6KP
Irodalom (gorviki) 1.fok 0KAP 1KP
Úszás 1.fok 0KAP 1KP
Futás 1.fok 0KAP 3KP

Elköltött KP: 20
Maradék KP: 8

Kezdő felszerelés
1 garnitúra utazásra alkalmas ruha (kopott de sehol sem lyukas feketére festett, cserzett bőr nadrág, zeke, gyalogcsizma illetve egy vastag prémkabát).
Összesen három váltás alsónemű (gatya, ing, mitöbb – vastag zokni illetve harisnya).
1 garnitúra bálokra és jómódú társadalmi összejövetelekre némi jóindulattal alkamas ruha (rövd szárú puha csizma, alig kopott vászonnadrág, zsínórozott selyeming)
Kimondottan nagy hátizsák (szintén kopott de vastag és igen ellenálló).
Egy tucat darabot tartalmazó, indikatív jellegű jelzések adására alkalmas kendőkészlet.
Fegyverek ápolásához szükséges eszközök (fenőkő, rongyok, kendők, olaj).
Két tőr (gyalogocsizma száraiba dugásra alkalmas kialakítással).
Egy szépen kidolgozott, különleges kategóriájú hosszú kard (ára egy átlagos fegyver duplája), fegyveröv illetve kardhüvely.
1 takaró, tűzgyújtásra alkamas eszközök, tűk+cérna, némi lyukfoltozó bőrpótlék, több darab szappan (tisztálkodáshoz és borotválkozáshoz – célszerszámként az egyik tőrt használja), 2 butykos pálinka.
2 tekercs pergamen, néhány toll illetve egy kis üvegcsében tinta.
Nemesi származást igazoló címerlevél, illetve összesen néhány ezüst értékű ezüstékszerek (nyaklánc, két gyűrű).
A hozzászólást 6 alkalommal szerkesztették, utoljára Krilhor Oqryl 2007.11.16. 12:44-kor.
Krilhor Oqryl

Vissza a tetejére

Re: Krilhor O'qryl (Arack Regisara)

HozzászólásSzerző: Krilhor Oqryl » 2007.11.10. 19:15

Előtörténet
Arack egész életében félős volt. Félős, ami figyelembe véve a tényt, miszerint egy harcosnak kiképzett nemesifjú viszonylag gyakorta keveredik életét veszélyeztető helyzetekbe nem valami pozitív tulajdonság. Na nem azért, mintha félni bűn volna. Sőt, akárhogy is csürjük – csavarjuk a dolgot a félelem gyakorta előzi meg az ember saját életét megmentő, jellemzően távolodó mozgással együtt járó cselekedeteket. Arack esetében a félelm negatívumai abban jelentkeztek, hogy a félelem nyomán különféle egészségbeni elváltozások jelentkeztek nála, melyek a félelmet vagy rémületet keltő helyzetek bizonyos időbeni sűrűségének elérésekor kifejezetten kellemetlenné váltak. Nem voltak kellemesek azok a pillanatok, mikor a nyaka vagy éppen a bal szemhéja kontrollálaltlanul rángatózni kezdett, azt sem szerette különösebben, mikor akár nyitott szemmel is ádázul vihogó, véres bárdokat lengető meztelen kurtizánokat látott aki vért szomjazva rontottak rá. Mégis, a legkellemetlenebbeb azok a pillanatok voltak, mikor a félelem nyomán vért vizelt iszonyatos kínok közepette.
Ranagol kegyelméből ezek a hatások mindig csak a félelmet keltő helyzetek elmúlta után jelentkeztek, mikor végül megpihenhetett és elviekben álomra hajthatta volna a félelemtől megfáradt fejét. Sajnos ezek az éjszakák néha hosszú órákon át tartó ébren megélt rémálmokkal kezdődtek, de miután a furcsa és bizonyosan isteni büntetés gyanánt reárótt hatások megszüntek végül elérkezhetett a jól megérdemelt pihenés. Egy szó mint száz, Arack kimondottan utált félni vagy megijedni, és ebből kifolyólag mindent meg is tett annak érdekében, hogy elkerülje a potenciálisan félelmet keltő helyzeteket. Voltak akik gyávának nevezték, de mivel szerencsére a saját személyére tett rosszalló megjegyzések általában erőteljes dühöt váltott ki belőle félelem helyett, ezeket az alakokat rendszerint kardélre hányta, persze szigorúan betartva a párbajok szabályait. Nagyon sokan lelték halálukat a keze által és még többen tértek haza súlyos sérülésekkel az Arack-kal vívott párbajok után, így elég furcsa helyzet állt elő, nevezetesen az; mindenki tudta, hogy az Arack nevű siedon elképesztően gyáva. Kivéve, ha ezt a szemére vetik, mert akkor egy tucat oroszlán ereje költözik belé. A tucatnyi oroszlán vadságával, félelem nélkül küzdő Arack nagyon csúnyán elbánik azokkal, kik gyávaságát valamilyen formában felemlegetík, hogy aztán tovább élje a féllábú, reumás nyulakat is megszégyenítően csendes és látványosan gyáva életét...

„Itt járt megint Arack, jobban berúgott mint valaha, a végén annyi ereje sem maradt, hogy a fenekembe markoljon nemhogy meghágjon, de rengeteg beszélt. Mindent elmondott. Ráadásul háromszor annyi rezet hagyott itt mint szokott, így szívesen meghallgattam, sőt, a végén még meg is fürdettem és kimostam a ruháit, ugyanis elég csúnyán összehányta magát. Azt mondta nagyon megijedt hozzám jövet mikor ki akarta rabolni néhány koldus és el akarja kerülni az „átkokat”, azért iszik annyit. Bolond férfi ez is mint a többi, de legalább tud olyan aranyos is lenni. Ha egyszer majd elhagyom ezt a bordélyt lehet elérem, hogy vegyen el feleségül. Nemesenszületett, igaz se birtoka, se családja, állítólag a siedonok között is az egyik utolsóként tartják számon a városban és a környékén. Azt mondják olyan gyáván viselkedik mindig mint egy vak ló a lángoló istállóban. Nem tudom így van-e, de van pénze.
Még van pénze, bár azt is elmondta tegnap, hogy rövidesen elfogy minden útravalóúl kapott vagyona, amivel az apja útnak indította. Valahogy úgy történt az otthonában, hogy az apja kitagadta. Vagy száműzte. Megtarthatta a nemesi nevét és még pénzt is kapott, de megtiltották neki, hogy valaha is hazatérjen. A gyávasága miatt, bár Arack legalább ezerszer elmondta, hogy ő nem gyáva, csak kicsit elátkozott. No mindegy, valamiféle csata volt, ahol az apjának a seregei megütköztek egy régi ellenlábas ház katonáival, Arack pedig ahelyett, hogy megvédte volna a rá bízott gázlót egy megáradt patakon a közeli erdőbe menekült és felmászott egy fára. Azért, hogy mint jó hadvezérhez illik jobban belássa a csatateret. Mint elmesélte jól be is látta, jóval a vonaluk összemolása előtt tudta, hogy baj van, de mivel be volt rekedve és nem tudott elég hangosan parancsokat ordítani az emberei nem hallhatták, hát a vonal összeomlott, majdnem egy tucat embere meghalt, az apja hadtestét oldalba támadták - további 3 tucat katona veszett oda -, a csatát pedig elveszítették, amiért még egy faluval fizettek ami az ellenség uralma alá került.
Szegény Arackot az apja kastélyuk udvarán alaposan megkorbácsoltatta az egész család szeme láttára, majd néhány nap lábadozás után elzavarta. Így került ide. Mikor is érkezett? Úgy fél éve, azóta a Nyúzott Ponty-ban bérel szobát, iszik, kártyázik és rengeteget látogat ide hozzánk is... Ranagol tartsa meg jó szokását. Bár ha most elfogy a pénze akkor biztos megváltoznak a dolgok. Képzeld, kiderült, hogy kiskorában volt egy háromlábú kutyája, pont mint nekem! Igaz az övé nagy volt, szürke, loboncos és Palástos-nak hívták míg az enyém kicsi volt és inkább cincogott mint ugatott, de talán e miatt vagyunk annyira rokonlelkek. Sajnos a két bátyja utálta a kutyáját mert olyan esetlenül mozgott hogy mindig leverte a kastély folyosói falánál felállított diszpáncélokat, így egyik reggelen lefejezték szegény Palástost. Erre Arack összeverte mindkét bátyját, pedig azok évekkel idősebbek voltak nála, amiért is büntetést kapott és az apja megkorbácsoltatta a fogadóterem közepén a család szeme láttára. Pedig szegény Arack alig 12 éves volt akkor.
A hugaival viszont elég jóban volt, úgy hívják őket hogy Sarneya meg Chevara, minden korbácsolás után ők ápolták a fivérüket. Igaz, miután végül kiderült, hogy szegény Arack valamicskét tehet a csata elvesztéséről elpártoltak tőle, és az utolsó korbácsolásnál még ők is leköpték. Az apjával nem volt valami jó a viszonya, ugyanis az első felesége, Arack anyja éppen az ő megszülésébe halt bele. A hugai a második asszonytól lettek és valójában csak féltestvérek voltak. Az apja és két bátyja mindig is neheztelt szegény Arackra, pedig ő igazán nem tehetett arról, hogy szegény asszony meghalt. Erről persze sosem sikerült a többieket meggyőznie. Eredendően papneveldébe szánta az apja, nem akarta, hogy a két fiú után a harmadik is harccal meg örökösödési kérdésekkel foglalkozzon, de hát a papi hitbéli dolgokhoz elég kevés, a harci meg szellemi dolgokhoz annál több tehetsége volt neki... már leszámítva azt, hogy kicsit fél az éles harctól.
A gyakorlás az rendben van, állítólag az egyik legkiválóbb bajvívó a megyében... de ha valóban az életére törnek nagyon megretten szegény. Hát nem ennivaló? Egy harcos, mi több, kiatagadása után egy szabadharcos siedon, aki fél a harctól? Amúgy érezni is lehet rajta, hogy nem olyan nyers és húsbűvöletben tobzódó patkány mint a legtöbb vendég... ő elég művelt, sőt, még kicsit félénk is, mondjuk kivéve amikor az ágyra kerülünk mert akkor elég heves is tud lenni. Ja, meg amikor belekötnek, már amikor valaki bántani próbálja csúnya szavakkal, felemlegetve a kis jellemhibáját. Egyszer láttam párbajozni, pont itt az épület mögött... hát szegény ellenfelét valósággal felőrölte, olyan volt mint egy megveszekedett démon. Annak a fajankó zsoldosnak levágta mindkét fülét és szerencséje volt, hogy csak 6 fogát köpette ki vele. Furcsa fiú, de ugyanakkor délceg is!
Szeretem a hozzám hasonló világosabb bőrű fickókat... ráadásul magas is, és nagyon izmos! Szeretem azt az igazi nemesekre jellemző határozott állát meg azt a puhán ívelt arcscsontját, nem olyan éles az ábrázata mint a többi férfinak Ranagol e szent országában. És a szeme... akárcsak a haja - igazi fekete szén... olyan mélyre hatol a tekintetével! Én pedig szeretem a mélyre hatolni képes férfiakat!”
Laymiira, a Sápadt Rózsaszál nevű abrado-i, messze földön híres bordély egyik leányának bőbeszédű fecsegése

„Továbbá van itt nagyuram egy siedon, még címerlevele is van, nagyon úgy néz ki, hogy valóban nemes. Kicsit körbekérdezősködtem, és nyílvánvaló műveltsége valamint fegyverforgatási tudása ellenére sem vagyok arról meggyőződve, hogy hasznos lehet a számunkra. Azt beszélik, hogy... tudom, hogy nevetségesen hangzik... de fél a harctól. Ugyanakkor a többiek létszáma elegendőnek tűnik, és ez a fickó nem kér semmi zsoldot, csak ellátást az úton. Meggondolandó, hogy érdemes-e magunkkal vinni, veszélyes lehet az út egész Erionig még a térkapuhálózat használatával is... bár ilyen feltétlek mellett talán befér a karaván mellé, jó lehet ballasztnak.”
Santero, Gorvik szerte híres karavánvezető szavai egy Erionba irányuló kereskedelmi út egyik első állomásán Abrado-ban

„Kifizettem a zsoldosainkat, uram, most már az üzlettársad emberei vigyázzák a további utunkat. Még annak a bolond fickónak is adtam egy kis pénzt, elvégre nagyon ügyesen irányította az embereket, mikor az a szekér a szakadék szélére csúszott, ha ő nincs ott lehet, hogy két lóval, egy kocsival meg kit tudja még mi mindennel szegényebben érkezünk Erionba. Kapott néhány ezüstöt, aztán nyomtalanul eltűnt, nem hiszem, hogy valaha találkoznánk vele, ebben a városban ilyen nyúlszívvel nem húzza soká!”
Santero, Gorvik szerte híres karavánvezető szavai midőn a karaván elérte a célját, Eriont

A karakter Erionban a Kereskedőnegyedben kezdene.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Krilhor Oqryl 2007.11.15. 19:00-kor.
Krilhor Oqryl

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2007.11.10. 19:37

PM -ment Krilhor. :)
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4314
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2007.11.12. 21:52

Elolvastam.

Érdekes szeméyliségű karakter.

Úgy találom az előtörténetben nincsenek égbekiáltó gigszerek.

Részemről a karakter el van fogadva.

"Az anyagi érdek a kis jellemek nagy próbája, de a nemes jellemek számára még csak a legeslegkisebb. Aki megveti a pénzt, még korántsem talpig tisztességes ember."
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 1058
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Krilhor Oqryl » 2007.11.14. 19:49

Sziasztok,
A karakterlap komplett, kiegészítettem.
Krilhor Oqryl

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2007.11.14. 20:22

Üdv!

375 KAP.

Mágiaellenállásnál a tudatalatti ME a megfelelő tulajdonság egésszével egyenlő.

Akt kp nincs feltüntetve

Kérlek az egyes részek után tüntesd fel az össz kapfelhasználást, hogy könnyebben nyomonkövethető legyen mire mennyi ment el.

A felsezrelés a stat része nem az előtörténeté. (Tudom ez nem lényeges, de azért van a sablon, hogy olyan legyen a kari kialakítása.)

Hirtelen ennyi.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2007.11.14. 22:05

A Quator által felhozott dolgokat pótold, módold (aktuális Kp, ME).

Tartalmi rész, statisztika elfogadva.

És egy kis kötözködés:
azt észrevettem, hogy csakazért sem úgy alakítod a külalaki részt, ahogyan az megvagyon írva. Nem tudom miért megterhelő, ha külön tagolva kell leírni a kinézetet és a jellemrajzot.
Végül is az előtörténetbe szépen belefoglaltad, de a későbbiekben a keresést nagyban megkönnyítené, ha meglenne a megfelelő módon mindkét leírás.
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Krilhor Oqryl » 2007.11.15. 19:06

Mindent (remélem) javítottam.
Kizárólag az a célom a renitens leírás/jellem különlenemírással, hogy az őrületbe kergessek mindenkit, ez asszem nyilvánvaló :)
Komolyra fordítva: bocsáss meg Yvett, annyira nem szándékosan csinálom - komolyan - csak valahogy így "integráltabb" a karakter. Ha lesz még egy karakterem ígérem annál külön lesznek!
Krilhor Oqryl

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2007.11.15. 19:32

Üdv!

Az akt Kp akkor is 8. 8) Kp alap + Kp/szint + Ügy. tíz feletti része + IQ tíz feletti része - elköltött.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Krilhor Oqryl » 2007.11.16. 12:44

Szia Quator,
Ja , arról elfelejtkeztem, javítottam. Ugye nem kötelező az összes KP-t elkölteni indulásnál?
Krilhor Oqryl

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2007.11.16. 15:22

Üdv!

Nem kötelező. Csupán feltüntetni kötelező a maradékot, hogy látszódjon miből veszi a kari menet közben az 5.fokokat. :)

Részemről rendben. Jó játékot.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2007.11.19. 14:08

Hello!
Amennyiben valamikor elkezded vele a játékot, az első reagot -értelemszerűen- Kis Gorvikba írd, mikor megérkezel Erionba gondolom ott akarsz kezdeni. :roll:
"Az anyagi érdek a kis jellemek nagy próbája, de a nemes jellemek számára még csak a legeslegkisebb. Aki megveti a pénzt, még korántsem talpig tisztességes ember."
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 1058
Vissza a tetejére

Hozzászólás küldése
12 hozzászólás • Oldal: 1 / 1

Vissza: Temetõ