• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Erion utcáin

Ahol üzletelsz...

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
685 hozzászólás • Oldal: 28 / 46 • 1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 46

Re: Kézmûvesek és Kiskereskedõk utcái

HozzászólásSzerző: Sessaryen » 2007.11.12. 20:37

(Ahham)

// Off: A néni özvegy. A szerepjátékból megteszem ami tőlem telik ;) //

- Taana néni! Öröm szívemnek újra látni Téged!
- Az ételt köszönöm elfogadom, megéheztem útközben... *Ülök le az étel mellé és elkezdem beszámolómat:*

- Északon csak a szokásos dolgok mennek, nem én vagyok az a társasági törp, aki pletykákat hallgat... :)
De nézzd! Kiérdemeltem az Övet! De hogy az elején kezdjem...
Találkoztam apám régi barátjával, Eruffal, aki segített kicsit rendbetenni az arcomat. Ugye milyen csinos lettem? :)
Eruf lánya Zima is nagyon kedves velem, nagyon jó barátok lettünk. Szinte csak Ő az egyetlen akire így gondolhatok ott... Apámék emlékét nem felejtették, - csodálatos síremléket építettek nekik - de sajnos én már más lapra tartozom. Nem ismernek, és csak az arcomat látják...nem tartozok igazán oda. Bár az a hazám, ez az otthonom, Taana néni!
Viszont sikerült az elismerésüket kivívnom, megmentettem Zimát. Csak azt sajnálom kicsit, hogy ily veszedelmes eset kellett az öv kiérdemléséhez...
- Ne, ne! Nehogy azt hidd, hogy önnönmagam féltem! Zima az akiért aggódnom kellett. Képzeld, sétáltunk a felszínen - néha teszünk ilyen bohóságokat - mikor ráugrott az egyik gyökérnövesztőről egy macskaféle dög. Olyan szép nagy, dúsbundájú fenevad! Én sem voltam ám rest! Bár azt a balgaságot elkövettük - elvégre nem mentünk a kaputól messze, nem számoltunk veszéllyel - hogy fegyvert nem vittünk magunkkal, én már röptében belerúgtam egy hatalmast! Aztán felpattant és neki az arcomnak! Tíz karom kapdosott felém, de én beugrottam közéjük! Egy ököl a pofájába, egy a véknyába, majd jöhet a szorítósdi! Addig szorongattam, míg szusz nem maradt benne egy csepp se! A bundája azóta is Zima ágyelőjeként funkcionál azt hiszem... ;)
Ez hát az övem története.

- De most mesélj Te! Mi újság van errefelé? Merre van Groffó mester?

* Úgy belejövök a mesélésbe mint egy kis kamasz. Észre sem veszem mi történik körülöttünk, csak Taanára, a történetre és az ételre koncentrálok.*
"Bocsáss meg! Eszemet az idő meg nem óvta,
Most fekete,fakó, mint könyv, múlt mélyiből."

Dale Avery: A Renegát
Sessaryen
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 984
ZK Karakter: Torum - Belső ellenség /Warhammer/
Vissza a tetejére

Re: Bazár és Piac

HozzászólásSzerző: Ayana » 2007.11.13. 12:23

(Százszorszép)

- Várj! Nem hagyhatsz magamra! - kiáltok a félelf után. - Megmentetted az életem és ezért örök hálával tartozom neked!
Ismét előrefordulok, és úgy követem, szaporán szedve a kis lábaim.

//Futás 1. fok, Irányérzék 35%, Nyomolvasás 1. fok -> +15
Ügyesség 18 -> 8 próba

Próbák:
1. 29+15=44
2. 64+15=79
3. 17+15=32
4. 87+15=102
5. 33+15=48
6. 92+15=107
7. 94+15=109
8. 65+15=80

Össz. siker: 3//
Ambrose con Seros (Örökség - Zárt kaland)

"Ha már nem tudod elvarázsolni a fiatalembereket, legalább sokkold őket!" (Lulu Wang)
Ayana
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 787
  • Honlap
Vissza a tetejére

Re: Bazár és Piac

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2007.11.13. 14:49

JK: Százszorszép
Esemény: Akaszkodó útitárs

A félelf kósza lehagy, kiabálásodat elnyomja a tömeg alap zsivaja; de a nyomában tudsz maradni -igaz utcahosszal lemaradva- a Kikötőbe tart.
A nagy loholás közben jópár lábra rátiőporsz és innen is, onnan is indulatos mondatok csapnak utánad:

- Ostaba féreg, nem látsz a szemedtől!?
-Kitekerem a nyakad te ki rohadék!
-Vaksi nyomorék, szukafattya!
-Miért nem etetik meg a kutyákkal ezt a szennyet?

Még látod a kósza zöldköpenyes hátát eltűnni egy csapszékben, ami az "Obsitos" nevet viseli.
Elég lepukkant harmadosztályú késdobáló, a szegényebb erioniak búfelejtőhelye a hatalmas kikötői kerület Nyomornegyeddel határos szlénél. Ugyan mi dolga lehet itt?
"Az anyagi érdek a kis jellemek nagy próbája, de a nemes jellemek számára még csak a legeslegkisebb. Aki megveti a pénzt, még korántsem talpig tisztességes ember."
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 1058
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2007.11.13. 15:01

JK: Ahham
Esemény: Otthon

Nénéd büszkén hallgatja végig a beszámolódat, meg sem fordul a fejében hogy esetleg a füllentés, vagy a nagyotmondás bűnébe esel.
Elégedett bólogatással nyugtázza a harci eseményekről szóló beszámolódat:

-Derék. Tőled nem is vártam mást.

Mikor a téma az itteni dolgokras terelődik, elhúzza a száját és legyint:

-Semmi olyan nem történik ami minket érdekelne. Az embereknek a kerület szélénél meggyült a baja valami korcs isten patkány-fajzataival, akik mostanában éjjelente előrajzanak a falból és a környéket fosztogatják; de idáig még nem merészkedtek el.
Minket különösebben nem izgat az ügy, törpevér ne hulljon az emberek ügyéért, oldják meg maguk.
Egyéb hír?
Mostanában jól megy a bolt. Az ibarában mozgolódi valami Amhe-Ramun, és új idegen faj harcosai özönlötték el a Délvidéket. Áll az Ibarában a háború.
A dzsadok és a grovikiak rengeteg fegyvert vesznek tőlünk, már állandó váltásban dolgoznak a kovácsaink, hogy az igényeket ki tudjuk elégíteni.
Fel is ment a fegyver ára a piacon, nagy rá a kereslet, főleg a mi áruinkra.

-Neked mik a terveid Ahham? -kérdi a nénéd
"Az anyagi érdek a kis jellemek nagy próbája, de a nemes jellemek számára még csak a legeslegkisebb. Aki megveti a pénzt, még korántsem talpig tisztességes ember."
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sessaryen » 2007.11.14. 2:06

(Ahham)

- Háát nem is tudom. Harcos lettem, de valahogy nem érezném azt megfelelőnek, ha Tarin seregében vitézkednék. Úgy érzem Kadal más tárnát nyitott nekem...
Szeretném a népemet segíteni, de nem zárkózhatunk el a külvilágtól teljesen. Ha másoknak is segítünk, akkor nekünk is segítenek majd, ahogy nekem is segítettek.
Szeretnék egyenes és jó úton járni Kadal segedelmével, de nem tudom mi lenne a helyes út. Lehet, hogy Eruffot kellett volna ez ügyben megkérdeznem?
Szeretném a gyengét és elnyomottat segíteni, harcolni a "gonoszság" ellen. Szeretnék segíteni akinek lehet, de elsősorban a népemhez húz a szívem és vérem. Kötelességem a mieinket segíteni...

- Oly zavaros ez az egész! Segítenél Taana néni? Mit tegyek, hogy Kadal útmutatását kövessem és mégis azt tegyem amit a szívem súg?

- Mindenesetre a nagy harcossá, aki szeretnék lenni, csak úgy válhatok, ha tapasztalatot szerzek. Nem mellékesen pénzt is kell keresnem, nem akarok a nyakadon élősködni. Talán Groffo mester tudna számomra valami munkát...Mit gondolsz?

Sessaryen
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2007.11.14. 17:02

-Ehh, teljesen úgy beszélsz mint az apád; papnak kellet volna menjél, nem harcosnak!
-Ne tegyél fel nekem olyan kérdéseket Ahham, amire te magad jobban tudod a választ, én csak egy családfő vagyok, aki próbálja felvirágoztatni a Sherali kolóniát.
-A lelkieket meg meghagyom az olyanoknak mint apád, megboldogult bátyám volt...
-Mindenesetre ha munka kell és nem isteni útmutatás azt én is adhatok Ahham! Elkél nekem itt minden harcos kéz!
-Meg akarsz dolgozni a pénzedért? Adok én neked munkát fiam! -veregeti meg a vállad- ...még a tenyered is ki fog vízhólyagosodni!

-Természetesen harcoshoz illő munkát.

-Nos jóllaktál? Rendben. Idd meg ezt a kupa sert addig elmondom miben tudnál te nekekünk segíteni.

-A nemzetségünk új vasérc telléreket nyitott a Sheralban, hogy az egyre növekedő nyersanyagigényünket el tudjuk látni. Bő, dús teléreket találtunk.
-A probléma az hogy nem tudjuk folyamatosan tartani a kitermelést, mert a járatokat még nem tartjuk teljesen az ellenőrzésünk alatt. A hegymély teremtményei özönlötték el a tárnákat, és visszakövetelik a verejtékünk árán elhódított járatokat.
-Troglodíták, sziklaférgek, barlangi goblinok és akadnak ott nagyobbak is, ogrék.
-Azonban KELL nekünk az a bánya. Azonban míg szisztematikusan nem pucoljuk ki a járatokat újra és újra, a munkások nincsenek biztonságban; a kitermelés akadozik.
-A testvéreink kemény és bátor törpök, de nem harcosok.
-Téged bízlak meg a feladattal Ahham: szervezz egy tisztogató osztagot az itteni fiúkból, menjetek el a sherali Kalger-kolóniába, ereszkedjetek le az új járatokba és pucoljátok ki a mocsoktól!
-Sok fegyverforgatót nem tudok adni, de ötven főt vihetsz. A többit rád bízom, csak egyet várok el: egy héten belül induljon meg a vaskitermelés újra. Tovább nem várhatunk, mert elúsznak a fegyver megrendeléseink és felkopik az állunk.
-Rádbízhatom ezt a feladatot Ahham? -kérdi a nénéd.
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sessaryen » 2007.11.15. 1:13

(Ahham)

- Megtisztelsz néném! - *hajtok térdet Taana előtt. Kalapácsom elővéve, s függőlegesen tartva a feje alatt markolva, nyelével nagyot koppintok a kövekre*
- Kadal nevére fogadom, nem hagylak cserben!

*Majd felállva folytatom:*

- De én nem vagyok hadvezér, nem tudok én sereget vezetni! Mihez kezdjek 50 jó törp harcossal? Mindenesetre legalább egy papra is szükségünk lesz. Ha nem imádkozik értünk, akkor legalább bekötöz...
Most szeretnék pihenni kicsinység, de holnap már indulhatunk is! Ismerlek Taana néni! Szerintem már most útra kész a csapat, csak ki tudja miért, még nem indultak el... ;) jól mondom?
- Megkaphatom a régi ágyamat?

*Megvárom néném reakcióját, majd elindulok a volt szállásomra, ahol késedelem nélkül mély alvásba, és az ezzel járó horkolásba kezdek...*

Sessaryen
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2007.11.15. 19:01

Taana kicsit összehúzza a szemöldökét:

- Nos, nem jól mondod. Azt hittem ennyit rád bízhatok, és ennyi tehet le tudsz venni a vállunkról, hogy szervezel egy szabadcsapatot azokból akiket kiválasztasz és meg tudsz győzni.

-Nem gondoltam volna hogy egy törp bátorságát és elszántságát holmi könyvekből zagyvált haditanácsokból kell megszerezni. Kitől hallottad ezt a hülyeséget? Úgy csak emberek csinálják.
Azt hittem van annyi vér a pucádban, hogy megteszed ezt értünk, de látom valami elromlott benned.
-No nembaj majd megbízom vele az öreg Oggunt.
-A régi ágyadat természetesen megkapod. Most megbocsáss Ahham de még sok dolgom van. -mondja és leszegel egy fegyveres ládát.
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sessaryen » 2007.11.15. 20:10

(Ahham)

*Taana néném korholását hallgatva összeszorul a szívem.*

< Tényleg megváltoztam? >

- Nem, nem néném! Természetesen saját magam járok körbe, és szedem össze a vállalkozó kedvű harcosokat. Most azonnal indulok is, az alvás várhat! Oggunt meg ne nyaggasuk ilyen dolgokkal, neki is meg van a maga munkája.
Nem is zavarlak tovább, megyek is intézni a "sorozást".

*Magára hagyom nénémet, bár kicsit fáj, amit rólam mondott. Hiába no, megrémít a feladat, hogy 50 törpöt vezessek csatába, de nem adom fel! Ha így leszek nagy harcos, ám legyen.
Elkezdem törni a fejem, kinél is kezdjem a "sorozást". Nem igazán vagyok társasági törp, ez az itteni kapcsolataimon is meglátszik. Hosszas gondolkodás után úgy döntök, legcélszerűbb ha Oggunt keresem fel. Úgy látszik mégis csak zavarnom kell, de Ő adhat támpontot, hogy kinél kezdjem a toborzást. Aztán majd jön a többi...
Elindulok hát, megkeresem Oggunt...*

Sessaryen
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2007.11.17. 14:32

Oggunt a legalsó szint kovácsműhelyeiben találod a többszázéves ősz törp már megette a kenyere javát, de rendíthetetlen akarással alakítja a fémet az üllőn, hogy csak úgy reng bele a padozat az erejétől.
Nem is figyel rád az öreg mester, annyira leköti a munkája.
Koszos bőrkötényben, összehúzott szemöldökkel koncentrál, karönk vastagságú karján megfeszülnek az izmok minden üllőre csapás után. Két fiatalabb kovácstársával veri a vasat, csákányfejeket készítenek éppen.
A kovácsmesterek ritmikus öszhangzat szerint dolgoznak egymás keze alá, bizony rútúl megbánná a kezük, ha valamelyikük később rántja el az izzó anyagról mint ahogy a soron lévő lesújtana rá.
Oggun nem néz rád de azét tudomást vesz rólad.

-Ahham. -mondja egyszerűen. -Fontos? Mert ha nem, előbb befejeznék ezt itt...-bök az állával a majdnem kész csákányfejre.

-De ha nem tud várni, most ismondhatot a fülem azért rád figyel fiam. -és hatalmasat csendül az üllő.
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

Re: Új Kikötő

HozzászólásSzerző: Ayana » 2007.11.17. 16:36

(Százszorszép)

Az emberek kiabálásával nem is törődök, nem hagyom, hogy elvonják a figyelmem a nyomkövetési hadműveletemről. Még a végén lerázna a félelf!
- Ez igen veszélyes helynek tűnik! Bizony! - suttogom magamnak, mikor megállok az Obsitos bejárata előtt. Veszek egy mély levegőt, leszámolok magamban háromig, aztán a tarisznyám idegesen szorongatva a férfi után indulok befelé.
Ambrose con Seros (Örökség - Zárt kaland)

"Ha már nem tudod elvarázsolni a fiatalembereket, legalább sokkold őket!" (Lulu Wang)
Ayana
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 787
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sessaryen » 2007.11.17. 20:28

(Ahham)

- Nem zavarnálak mester, megvárom míg elkészültök. Csak engedd meg, hogy itt maradjak addig... -kérem Oggunt.

*Megvárom míg befejezik a csákányfejet, csendes áhítattal figyelve a precíz ütéseket. Magamban számolom az időzítést, figyelem a csapások erejét- irányát. Megállapítom, hogy erre a szintre soha nem fogok eljutni, erre születni kell. Ha befejezték a fejet, még pár perc pihenőt várok, hadd fújják ki magukat a kovácsok, majd tiszteletteljesen Oggun figyelmét kérem újra.*

- Ó mester, a segítségedre lenne szükségem! Taana néném megbízott a Kalger kolónia új tárnáinak megtisztításával. Egy hetet és ötven törpét adott. Téged szeretnélek megkérni, segíts ki egy-két névvel, kihez forduljak legelébb. Valahol el kell kezdenem a toborzást, de mivel nem vagyok túl nagy társasági törpe, nem tudom kinél kezdjem. Ha egyszer elindul a sor, akkor már megy magától, csak el kell kezdenem valahol... Segítesz?
Ha megtisztelnél vele, akkor elmondanám a terveim is, a feladat végrehajtásához. Tudnál szánni rá még az értékes idődből?

Sessaryen
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

Re: Új Kikötő

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2007.11.18. 9:30

JK: Százszorszép
Esemény: Az Obsitosban

Egy óriási kocsmai tömegverekedésbe toppansz be, aminek a félelf van a középpontjában.
Az első élményed, ami fogad, hogy egy célt tévesztett, törött szék röpül feléd. De elég gyors vagy hozzá hogy kitérj az útjából.
Helyi részeg nehézfiúk, tetovált karú tengerészek verekednek itt, nemcsak a félelffel, hanem mindenki mással, a félelf betoppanása láthatólag jó ürügy volt egy kis feszültséglevezetéshez.
A verekedés láthatólag már elterjedt a helységen belül, maga az udvari ork csapos is öünfeledten veri az egyik fizetővendég fejét a pultba.
Teeléd egy ittas gnóm pattan, az öklét rázva:

-Alávaló mocskos kis féreg! -mondja a kövér gnóm - Most ellátom a bajodat teee! -és neked ugrik egy söröskorsóval.
/Kövér Gnóm/
Kép

- kézitusa bontakozik ki közted és a gnóm között
- ha inkább elmenekülnél az Ügyességed és a Gyorsaságod kapcsán gond nélkül megteheted, de csak kifelé
- a gnóm is és te is képztelenek vagytok az öklözésben, így ezt a körülményt nem kell figyelembe venni

Fenyegetés foka: II. (számottevő)
CSZ: 35
Megdobandó sikerek száma: 3
Módosítók: + a Gyors. és Űgy. 10 feletti része; a Piszkos csel képzettség 1. foka miatt újradobhatsz egy dobást, ha nem tetszik az eredménye.
A harc menete:
-addig dobálsz d100-zal, míg 3 sikert nem dobsz, mineden dobásod után, ami nem éri el a CSZ-t, veszítesz d2-Fp-t. Ha megdobtad a 3 sikert, kütötted a kövér gnómot.
Túlütés: ha bármikor 20, vagy az alatt dobsz, az elszenvedett d2-sebzésed az Ép-idből vonódik; ha bármikor 90, vagy fölé dobsz, te ütöd túl az ellenfeled és ez kettő sikernek számít egy helyett.
A teljesítményed ismeretében mesélem majd el a harcot.
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2007.11.18. 13:53

Oggun meglepetten de mosolyogva húzza fel a szemöldökét:

-Hát igen, ideje már hogy kitakarítsuk azokat a bányákat.
-Nos fiú, ez az egész közösséget érinti, nem hinném hogy ha személyesen mész oda mindenkihez az célravezető...hm...annyit megtehetek, hogy összetrombitálom a férfiakat a Központi Csarnokba, hogy Taana megbízott egy feladattal, amihez fegyvereseket keresel.
Akik ott lesznek, meghallgatják, aztán csak kilép a sorból néhány hozzád hasonló kalandvágyó és bátor törp!- simogatja meg a szakállát Oggun.
-Hogy ki a megfelelő törp? Szerintem bárki, aki hajlandó lesz veled menni, mert aki jelentkezik az bizonyosan csakis derék törp lehet.
- A bányák nem várhatnak! -teszi le a kalapácsot Oggun. -Egy óra múlva találkozunk a Központi Csarnokban Ahham! -mondja és elsiet.
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sessaryen » 2007.11.18. 23:22

(Ahham)

- Köszönöm Oggun! - hajlok meg a távolodó törpe hátának immár.

< Hát senki nem mondhatja, hogy Oggun már megvénült.. :)>
< Egy óra? Nos, jobb ha kitalálok addig valami hatásosat... >

*Az egy órát kihasználandó a számvevők felé igyekezem, mivel leendő csapatomnak enni is kell adni, tehát a hadtápot is meg kell szerveznem. Addig is a mondandómat csiszolgatom a fejemben.*

< Remélem nem hagynak cserben a szavak. Kadalra! Még soha nem beszéltem nyilvánosság előtt...> - visszahúzódó természetem berzenkedik bennem az előttem álló feladatra gondolva...

Amint megtalálom a számvevő törpöt, azonnal elárasztom a kívánságaimmal. Jó kis felfrdulást okozok...

Sessaryen
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
685 hozzászólás • Oldal: 28 / 46 • 1 ... 25, 26, 27, 28, 29, 30, 31 ... 46