• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Sessaryen (Ahham)

A megunt, elhagyott, elhunyt karakterek "otthona"...

Moderátor: Admin

Hozzászólás küldése
32 hozzászólás • Oldal: 2 / 3 • 1, 2, 3

Re: Sessaryen (Ahham)

HozzászólásSzerző: Sion » 2007.11.07. 22:03

Ok, én léptem! Nem az én tisztem a további bírálat! Sok szerencsét a megegyezéshez! :wink:

Sion
Mubayashi Yokomoto - A Kigasi gyermeke

Kép
Sion
Fórumozó
Fórumozó

Hozzászólás: 759
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2007.11.07. 22:37

Sessayren írta:Apja régi barátja Eruf - ki szintén Kadal felkent papja, megpróbált segíteni a meggyötört ifjú törpe arcán, így újra lett orra és füle, bár szépsége így sem lett elbűvölő.

Igen valóban beleírtad. Megoldható lenne, hogy ez az információ ne mondjon ellent a karakter külsejének leírásánál? :roll:

Mert ott ezt írod:
Sessayren írta:Mivel nagyon csúnya sebei vannak az arcán, testén (égésnyom, füle- orra hiányzik, félig lenyúzott fejbőr), ezért a fejét borotválja, arcán meg nem nő szőr.

Köszönöm.

Miután így tisztázódott, hogy a karakternek NEM hiányzik sem az orra, sem a füle, csak össze van égve az arca. (A lenyúzott fejbőr gondolom visszanő, mert a szövetek idővel regenerálódnak, hacsak nincs összeégve maga a koponya.)

Így a csúnya törpédet részemről elfogadtam, jó játékot vele.
Yvett, és Quator bírálatát azonban még meg kell várd.
Ha túlestél a menetén, akkar a bemesélőreagodat a "Kereskedőnegyeden kívűl" c. topicba írd.
"Az anyagi érdek a kis jellemek nagy próbája, de a nemes jellemek számára még csak a legeslegkisebb. Aki megveti a pénzt, még korántsem talpig tisztességes ember."
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 1058
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2007.11.08. 0:24

Szia Sess!

Előtörténet:
Egy temetés a halálozástól számítva max egy hét. Mégis - Erionból fel kell jutnia Tarinba a hírnek, onnan leutazni Giangba, majd térkapu... Ez nem egy hét. Vagy addig tárolják a nagybácsi hulláját? Vagy hogy is?

Továbbá nem értem azt, hogyha Tarinban megkapta a harcos elsimerést miért megy vissza Erionba, hisz az volt a szíve vágya, álma, hogy ezt megszerezze és védelmezze így hazáját - Tarint, és az ott élő törpetársait?

Statisztika - rendben találtam, de ezt Quator úgyis tüzetesebben megvizsgálja.
Viszont:
Győzzél meg légyszíves arról, hogy egy tarini törpének indokolt a Pszi képzettség.

A "Miért ne..." választ nem fogadom el.

Hogyan is használjuk az Új Tekercsek rendszerét? írta:- Pszi képzettséget nem kaphat csak az a kaszt, amelyik az UT-ben is Pszi használó /harcmûvész, kardmûvész, varázsló/, de megveheti mindenki olyan is, akinek a koncepciója indokolja annak meglétét

1 mágikus tűzkő, láncon (kicsiny lángot produkál, tűzgyújtáshoz)

Erről szeretnék egy kicsivel többet tudni. Pontosan, hogy mi is ez, miből áll a mágikus tulajdonsága, milyen mágikus tárgy (papi, varázsló, egyéb)...
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2007.11.08. 6:15

Üdv!

376KAP.

A harcértékek kiszámolása nem jó. Egyrészt nem 8 HM van feltüntetve, másrészt nem jönnek ki az értékek.

A 4.fokon használt csatabárdra járnak a pluszok +5,+10,+10.

A kétkezes harc nincs feltüntetve mire értendő. Láttam a szabályzavarban a felvetésed majd írok oda is, ha lesz rá érkezésem. Amíg nem tisztázódik a kérdés, addig viszont marad az a szabály, hogy UT-s fegyverpárok. (Egyszerűbben fogalmazva: Amíg nincs döntés a szabályzavaros módosításban, így nem kezdheti a kari a játékot.)

Pszí. Kérném, hogy a pszíhez a régi küszöbértékek legyenek meg: IQ, AKE, ASZT. 12-es min. Tudom elvielg nincsennek a képességküszöbök, de majd eszközölni kell egy kis korrekciót ezen.

A mágikus tűzkövet kérlek húzd le, mert nem zavar sok vizet a te esetedben, de későbbiekben mások is joggal hivatkozhatnának rá, hogy neked engedtünk mágikus holmit nekik miért nem. Ezt elkerülendő következetesen nem engedélyezek mágikus dolgokat.

Hirtelen ennyi.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2007.11.08. 7:05

Sess!

Na igen; ezért jó hogy többen vagyunk bírálók. Megondom őszintén eddig bele se szagoltam a számértékeidbe, vagy a felszerelési listádba; de Quatornak igaza van a pszi-képzettség képesség-küszöb értékekre vonatkozó használatában. Főleg hogy azt írod: 8)

Sessaryen írta: "A rabszolga évek alatt megtanult tűrni, elviselni a megaláztatást és a szenvedést. Megtanulta hogy használja ki a dühét ha kell, és hogy fojtsa el az akaraterejével a tomboló indulatainak tüzét."

A 9-es Asztrál értékkel egy kicsit indulatvezéreltnek tűnsz...

Yvett, Sess!

Nos, miért lehet egy harcosnak pszí képzettsége? Mert az előtörténettel megindokolta, hogy hol és hogyan tett szert az elme energiájának hasznosítására.
Ebben az ügyben nekem csak olyan fenntartásom volt, hogy amit ő tanult csak játéktechnikailag nevezzük pyarroni pszínek, mert valószínűtlen, hogy ez törpök esetében emberek által kidolgozott metódus lenne. És hogy -ebben Quatornak teljesen igaza van- felejen meg a főérték minimuma hozzá; azaz 12 Asztrál, Akaraterő, és Intelligencia szükségeltetik hozzá.
Nem Slan-törpe vagy mágiahasználó akar lenni. A pszí-használat a MAGUS rendszerének egy lehetősége, ami nincs elzárva a többi kaszt elől kizárólag a mágiahasználókra korlátozva.
Egy jó harcos -hacsak nem harci lázról van szó, vagy nem ész nálküli vagdalkozásról- legalább annyira észből harcol, mint izomból, ők is koncentrálnak harc közben, figyelik az ellenfelüket, terveznek, előre gondolkodnak, mikor támadjon és hová, figyelnie kell, mikor nyílik rés az ellenfél védelmén; ez nemcsak a fejvadászok sajátja!
Tartalékolják az erejüket ha a harc elhúzódik, tudatosan tervezniük kell, hogy mikor jön el az a pont, hogy beleadjanak apait-anyait. Mit gondolsz például a boxolók miért kinlódnak annyit a megfelelő taktika kiválasztásával és változtatásával?
Igenis, a tudatos fegyverhasználat igényli a pszichikai-lelki energiák összehangolását és tervezését. És kökeményen szerpet játszik benne, hogy ebben kinek mekkora gyakorlata ,tapasztalata van.
Egyesek ezt jobban csinálják, mások kevésbé. Az előbbiek akik tudatosabban hasznáják fel pszichikai erejüket a harcban, minőségileg jobb és túlélőképesebb harcosok, mint egy frissen verbuvált parasztfiú.
Az a néhány alap pszí-diszciplína nem a táp forrása, hanem a karakter különbözősége az átlag fegyverforgatótól. Még egy öreg veterán is eljut olyan szintre hogy autodidakta módon, sok-sok csata alatt kialakuljanak benne olyan pszichés rutinok amelyek alkalmassá teszik hogy használja a Képességnövelés diszciplínáját, holott ezt neki nem tanár, hanem a harctéri stressz, a közvetlen életveszély miatt a vérébe robbanó adrenalin-bomba tanította meg! Tanulás tapasztalati úton is lehetséges. Az öreg veteránok pedig sok tanácsot adnak a fiatalabbaknak, hogyan éljék túl a csatát...:roll:
Mindemellett a pszí-pontok növekedése HM-i kontroll alatt van és nem óhajtok indokolatlanul pszi-mestert faragni Sess-ből, ha erre gondolsz. :roll:

"Viszont a birtokolt diszciplinákat lehet korlátozni; szerintem pszí pajzs/ostrom/ébresztés és hasonlók nemigen járnak...:roll:
Sess! Milyen diszciplínákat szeretnél konkrétan?
"Az anyagi érdek a kis jellemek nagy próbája, de a nemes jellemek számára még csak a legeslegkisebb. Aki megveti a pénzt, még korántsem talpig tisztességes ember."
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sessaryen » 2007.11.08. 18:34

Sziasztok!

Látom jó kis problémahalmazt sikerült összehoznom induló karakter címén, elnézéseteket kérem e miatt.

Megpróbálok sorrendben válaszolni a felvetésekre, remélem mindenre sikerül kielégítő választ adnom.

Kinézet (sokadjára :) )
Módosítottam az előtöriben a kinézet-leírást, most már összhangban van az előtörivel. (remélem)

Temetés:
Átírtam az előtörit, nem a temetésre igyekeznek, hanem Taanához részvét-látogatásra, és kegyelettételre.

Pszi:
Végiggondolva a Ahham életét, tényleg eléggé logikai bukfenc a megléte, ezért töröltem, a fennmaradó KAP-okat elköltöttem.

Mágikus függő:
Az esélyegyenlőség nevében visszatettem a sírkamrába, tárgylistából törölve.

376 KAP
Javítva 375-re.

HM elosztás
Tényleg rosszul volt felírva, javítottam.

Harcértékek
Javítottam, újraszámoltam, remélem most már jó. (4. fok fegyverhasználat hozzáplusszolva)

Kétkezes harc:
Végigolvasva ismét a karakter életét, úgy érzem igaz: a csatabárd - csatabárd összeállítás nem illik hozzá. Kadal iránti tisztelete miatt legalább az egyik fegyvernek kalapácsnak kell lennie, úgyhogy csatabárd-harci kalapács párosítással indítanám Ahhamot.
Quator!
Ez így elfogadható? (Bocs, most éppen nincs nálam az UT)

Hopp majdnem kihagytam:

Yvett kérdésére, miért Erion.
Átírtam (beleköltöttem) az élettörténetbe, de hogy ne kelljen újra átrágni:
Részint kirekesztettsége (elenyésző számú barát), részint azok a kalandozók tette motiválta a döntésében, akik megmentették. Úgy érzi a nagyvilágot járva jobban segíthet a rászoruló törpéknek és nem törpéknek (mivel a kalandozók sem törpék voltak és mégis megmentették).

Ha valamit kihagytam, akkor bocsi.
Várom a további javítani valókat.. :)
"Bocsáss meg! Eszemet az idő meg nem óvta,
Most fekete,fakó, mint könyv, múlt mélyiből."

Dale Avery: A Renegát
Sessaryen
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 984
ZK Karakter: Torum - Belső ellenség /Warhammer/
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2007.11.08. 19:08

Üdv!

375 KAP.

A kétkezes harcnál harci kalapácsot semilyen kombinációban nem használnak UT szerint, illetve ilyenről nem is hallottam. Egyébként a témához hozzászóltam a szabályzavarban is. Itt viszont továbbra sem engedélyezem a párosítást. Az UT cstabárdhoz tollas buzogányt ír egyébiránt, ha erre kérdeztél rá. :wink:

Az ököl harcértékei: 10, 4, 1.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sessaryen » 2007.11.08. 19:20

Banyek! Akkor ezt buktam.. :)
Marad a "alap" törpe harcos: Kétkezes harc ki, pajzshasználat be.

Csak sajna most tényleg nincs nálam az UT, ki tudnál segíteni az értékekkel?
Pajzshasználat 3. fok, közepes acél pajzs.

Ja és akkor a főfegyvere a harci kalapács lesz (4. fok) és nem a csatabárd...az előtörténet szellemében.

A rövidkard-rövidkard párosítás szerintem benne van az UT-ban, mert emlékszem rá. Csak a karakterhez nem passzol... :)

Sessaryen
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2007.11.08. 19:31

Közepes pajzs +35 VÉ.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sessaryen » 2007.11.08. 20:24

Sziasztok!

Nah, módosítva a Stat:

Kétkezes harc kivéve - pajzshasználat berakva, pajzsokra.
Csatabárd 3. szint - harci kalapács 4.-re módosítva.

Üdv!

Sessaryen
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2007.11.09. 6:01

Üdv!

Részemről rendben. Jó játékot.
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sessaryen » 2007.11.09. 18:51

Sziasztok!

Köszönöm Quator!

4-1, már csak 3 jóváhagyásra lenne szükség... :)

S.

Sessaryen
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2007.11.09. 18:56

Szia!

Átolvasva ismét mindent, részemről jó játékot!

Azonban egy megjegyzés - és ez csupán személyes meglátás, vélemény, nem bírálat.
Egy törpének a max. Szépsége 15 lehet. Ha azt nézem, hogy a karakternek 7-es, akkor nem is olyan csúnya - törpe szemmel!, hanem egy átlagos szépségű ifjú törpe harcos. Emberi és egyéb faji szemmel már azért más, de még így sem borzasztó.
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Sessaryen » 2007.11.09. 19:03

Szia Yvett!

Mostmár :)
Láttad volna levágott, elfertőződött orral és füllel... :D

Hiába no a 6-os szépséget leszavazták... :)

Azért kösz!

4-2, 2 maradt... :)

S.

Sessaryen
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2007.11.10. 12:40

Részemről, rendben, jó játékot.
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Hozzászólás küldése
32 hozzászólás • Oldal: 2 / 3 • 1, 2, 3

Vissza: Temetõ