• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Torozon Tavernája [felújítva, tatarozva]

A lezárt, de még elérhetõ fórumok gyûjtõhelye...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
4494 hozzászólás • Oldal: 243 / 300 • 1 ... 240, 241, 242, 243, 244, 245, 246 ... 300

Re: Torozon Tavernája [felújítva, tatarozva]

HozzászólásSzerző: Ayana » 2007.11.04. 13:01

Castor de Vinter írta:Bakker Ayana, honnan szereztél rólam képet? :evil: :D

Hadd maradjon az én titkom! ;) 8)
Ambrose con Seros (Örökség - Zárt kaland)

"Ha már nem tudod elvarázsolni a fiatalembereket, legalább sokkold őket!" (Lulu Wang)
Ayana
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 787
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Saggaras Zenir » 2007.11.04. 13:05

Srácok ti honnét gyűjtitek be a fasza kis karakter képeket?

Már eléggé kezdtem megirgyekni, hogy mindenki pakolgatja be jobbnál jobb hangulatosabbnál hangulatosabb kari képeket. Most már én se maradjak ki a buliból.
kép - Naiden Findalath - Sivatagi Vihar
Akimoto Yuusuke - Holtak Bosszúja
Saggaras Zenir
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1607
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2007.11.04. 13:08

Hát például:

http://www.deviantart.com/
http://www.stars-portraits.com/en/star/ ... gaudi.html
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4314
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2007.11.04. 13:09

Saggaras: Googli. :) Meg türelem. 8) Illetve lehet otthoni gyűjteményre is apellálni. :D
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2007.11.04. 14:11

Lorin O Krell írta:De akárhogy is szerintem ez a kép nem szép! Ha valaki megvet, lenéz ezért e véleményemért tegye, de attól még nem fogom máshogy gondolni. A másik képről is ugyanez a véleményem.

Yvett tőlled külön is bocsánatot kérek, sajnálom ha megbántottalak.

Lorin!
Vélemény lehet, de tény és való, hogy a szóhasználat már túllőt bizonyos határon.
Én se nem megvetlek ezért, se nem nézlek le. Ez az ami a legtávolabb áll tőlem.
És nem is várom el, hogy másképp gondolkozz, csupán, hogy a vélemény vélemény legyen.
Én sem azt mondtam, hogy tetszik nekem a kép, pusztán elfogadom, hog a hölgy ezt bemeri vállalni.
Bocsánatot pedig tőllem nem kell kérned, mert nem engem bántottál - nem én vagyok a képen - csak elmondtam a véleményem.

Castor!
Nem vagy férges alma a kosárban - vagy ha igen, akkor az összes többi is az. Nem vagyunk egyformák, de emberek vagyunk mindannyian. :wink:
Én pedig tudvalevőleg hajtok a következő "Teréz anya" címre. 8)

Nava!
Nem azt mondtam olyan vagyok mint a képen a hölgy, hanem hogy én is duci vagyok (a ducitól egy kicsit több).
Nem szívtam mellre, csupán véleményt nyilvánítottam a mai világban általánossá vált ócsárolás ellen (és nem, nem a betett kép ami zavart, hanem az utána jövő megnyilvánulások úgy ahogyan megtörténtek). Még csak nem is a vélemény mibenléte zavar, mert mint mondtam nem vagyunk egyformák, kinek ez, kinek az. A forma a probléma.
Komplexusom van... tény, és nem is tagadom (nem is egy) - tudom, hogy ez gázos dolog, de hát már rég kiderült én ilyen gázos tyúk vagyok.

Catti!
Nem nekem szólt a megjegyzés, így nem úgy hatott mint ahogy értitek.
A csípőbőség egy dolog igen, úgy ahogy mondod :wink: nem az teszi a nő értékét, jellemét, kívánóságát, szeretetét.
Csak tudod "Szilvi anya" nem tudja tűrtőztetni magát, ha skatulyázást lát, mert az életben ezt duplán tapasztalom Esztike miatt. -.- És bizony már nem állom meg szó nélkül...

Quator!
Megbeszéltük...

Karakterképek:
http://www.epilogue.net/cgi/database/art/gallery.pl
http://fantasygallery.net/
http://elfwood.lysator.liu.se/elfwood.pike
http://otouro.elio.free.fr/
És mindehhez sok-sok türelem kell :)
Vannak olyan oldalak, amelyekben kulcsszavakra lehet keresni és így szűkíteni a találatok számát.
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Hakea Ello » 2007.11.04. 14:16

Kalmárfejedelem írta:Az Előtörténet topicba kiraktam egy az "Előtörténet bírálatával kapcsolatos tudnivalókat"
kérem az egyik admint tegye ki közleménybe.

Köszönöm.

Nekem nem túlzottan pozitív a véleményem erről. Gyakorlatilag az jön le belőle, hogy a bírálók szubjektív világképe a mérvadó elsősorban és a szabálykönyvek. Nos, a kérdésem az, hogy mégis miért nem lehet érvelni például haditornász tapasztalattal? A MAGUS Föld alapú világ, fizikája gyakorlatilag ugyanaz, ami itt igaz az ott is. A szabálykönyvek tele vannak ilyen jellegű hibákkal és ez bizony akadály lehet azok számára, akik hitelesen el akarnak játszani mondjuk egy lovagot.

Visszatérve a szubjektív világkép témájára. A szabálykönyvek világleírása csonka, ezt a készítők által írt regények függelékei, információi tudják csak pótolni véleményem szerint. Az Airunos példa az egy extrém eset, nem ilyesmivel kellene példálózni (kedvenc dartonitánk ugyanis nagyjából 18-19. szintű, aki ilyen mintát vesz alapul kezdő karijának azt szívből sajnálom). Viszont attól, hogy a bírálók nem veszik a fáradságot, hogy utánanézzenek olyan dolgoknak, amik esetleg újak számukra, nem kéne a levesbe dobni egy értékes koncepciót. Ha valakinek nem smakkolnak a regényekben leírtak, akkor találjon ki jobbat, ne csak leböfögje hogy ez fikció.

Egy kari elkészítése legalább akkora feladat, mint elbírálása. Sok esetben úgy láttam, hogy semmiféle vitára nincs lehetőség, mivel a bíráló kezében mindig ott a nagy, piros VÉTÓ tábla, ami minden érvet agyoncsap. Nekem az, mint KM vagy anno HM sosem volt érv, hogy elf nem lehet toroni, MERT AZ ETK VILÁGOSAN LEÍRJA, HOGY A TORONIAK FAJGYŰLÖLŐ RABSZOLGATARTÓ NÉPSÉG. Az ETK világleírása semmi, ne az legyen már a mérvadó, könyörgöm.

Végül pedig, a karibírálás nem hivatal. Önként vállalt, plusz feladat. Viszont ha hiányzik belőle a játék iránti szeretet és a felelősség előtti alázat, az egész nevetségessé válik. Szerintem.

//Ablakokat bedeszkázva várom a vihart :P //
"Don't make me send you to another dimension."

Alix Dea Dakk - Karlap
Haifa Al Zahra - Karlap

Karihangok: 1 2 3 4 5 6

LOBOGÓK HAMVAI ONLINE SZEREPJÁTÉK PROJEKT
Hakea Ello
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 1412
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Saggaras Zenir » 2007.11.04. 14:30

Köszike mindnekinek a "képes lapokat". Már elkezdetm vadászni de tény hogy ha a türelem rózsát terem mintát kell követnem akkor itt egy időn belül virágos kert lesz, mert annyi a lehetőség és annak a 99% nem az én koncepciomba illik.
kép - Naiden Findalath - Sivatagi Vihar
Akimoto Yuusuke - Holtak Bosszúja
Saggaras Zenir
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1607
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Herold Bardelot » 2007.11.04. 16:11

Már meg ne haragudj Hakea-bár akár meg is haragudhatsz-, de az, hogy ez ETK világleírása semmi..... több mint nagyképű túlzás. Nem regény, és nem is teljes, de anno aki elkezdett játszani ezzel tette, nem a millió egy egymásnak is ellentmondó regénnyel, vagy akármelyik másik kieggel. Szóval arc az van, gratulálok hozzá, büszke lehetsz rá.

Aki eddig ide átjött, több más kaotikus oldaról, az azért tette(többek között) mert itt van rendszer, és nem kell minden sarkon Sonnortól tartaniuk. Bár Te rendszeressen sutba dobod a szabad szellem nevében a lehetö legtöbbet, de már megbocsáss, Te az egy. Se nem több se nem kevesebb.

Aki akar moderálhat, de kezdem unni, hogy akárki a képembe tolja, hogy mennyire fantáziátlan semmihez nem értö tróger vagyok. Közben jó ha két szót válltottam vele.

Kaspar/Herold
Tisztelettel: Herold Bardelot
Herold Bardelot
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1139
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2007.11.04. 16:20

Hakea!

Ezek szerint ha valaki nem olvas regényt, akkor az nem tud élvezetesen játszani, mesélni, nem tudja eldönteni, hogy egy karakter irracionális-e vagy sem.

Ok.

Akkor kérem én innentől befejeztem az egészet. Böfögjetek csak nyugodtan és csináljatok azt amit akartok. Szabály nélkül, karakterlap nélkül, előtörténet nélkül.

Az összes áltam bírált karakter mehet vissza a lecsóba, mert nincs alapom arra, hogy normálisan bíráljak - főleg úgy, hogy egy szabálykönyvben világosan leírt szabályt igen is alkalmazok (lásd: toron-elf kapcsolat).
Így az összes kari vissza a bírálatokhoz, mert az enyém semmis.
Várjanak arra, hogy legyen egy olyan bíra, aki minden m.*regényt kívülről fúj oda-vissza és vállalja is azt, hogy bíráljon.

Szabadságos topikba tessék benézni, akinek köze van-volt hozzám.
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Cadoras » 2007.11.04. 16:25

Hakea írta:
"(kedvenc dartonitánk ugyanis nagyjából 18-19. szintű, aki ilyen mintát vesz alapul kezdő karijának azt szívből sajnálom)."
Ejnye ejnye! vigyázzunk, vannak, akik kedvelik a Dartonitákat!
Bár Airun izomtáp minden extrával, ha nem olvasok róla, s nem böngészem át a Dartonitákat, hogy szerintem mit követett el a pyarroni panteon etikája ellen, talán nem is találok és kapok rá erre a jóhumorú társaságra :D
"Since love and fear can hardly exist together, if we must choose between them, it is far safer to be feared than loved."
- Niccolo Machiavelli

"Am I my brother`s keeper?"
Genezis 4:9
Cadoras
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 490
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Nibur Sakraf » 2007.11.04. 16:36

Hakea

Hát én nem vagyok ezen az oldalon egy nagy makker, de annyi biztos, a bíráló bizonyos szempontból a KM szerepét tölti be...és mint tudjuk a KM szava szentírás!!!!
A másik, hogy mivel annó az ETK-t nem 100000 oldalasra tervezték, ezért muszály volt a világleírást kicsit visszafogni, így nem fért bele minden, vannak hiányosságok. Ezeket a hiányosságokat pedig az aktuális KM pótolja. Így rengeteg alternatív Ynev létezik, itt például olyan, amilyennek az oldal "törvényei" mutatják. Ha mindenki azon kezdene vitatkozni, hogy de ez sztem így meg úgy van, akkor nem lehetne rendesen játszani. (Erre van a zárt kaland)De például vannak alapvető történelmi és kultúrális tények Ynevvel kapcsolatban, amiket a készítők lefektettek. Ilyen pl., hogy Toronban nem fogják jó szemmel nézni az elfeket. Persze nyugodtan odamehet, de már a határnál lemészárolják, akármilyen jó is. És ha már a földi párhuzamnál tartunk: Itt ugye alapból más a bolygó fizikája és az univerzum, mert nincs mágia, nincsenek más síkok.........és még több pont........ A másik pedig, hogy az emberek különösen érzékenyen reagálnak a számukra furcsa lényekre, és mivel Toron alapból kyr, de különösen emberlakta, és rasszista, ráadásul a háborúkban ellentétes oldalon állnak, ezért nem tartom valószínűnek, hogy elfek élnének ott.... (Ha a te példádat vesszük szemügyre)
"Az elme hatalmas dolog. Mindegy, hogy kiben vagy miben hiszel, néha maga a hit az, ami mindent megváltoztat..."

"Egy nap 24 óra. Egy ládában pedig 24 üveg sör fér el. Ez nem lehet véletlen!"

H’yssadin Sychín: viewtopic.php?f=126&t=1415
Nibur Sakraf
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 928
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Hakea Ello » 2007.11.04. 16:43

Huhú, tudtam én hogy ez lesz...

Herold: A rendszerről szerintem Te ne magyarázz nekem, mert nagyrészt én találtam ki. Viszont fején találtad a szöget, ez az ÉN VÉLEMÉNYEM volt. Egy a sok közül, semmi más.

Yvett: Éppen ezért nem értem ezt a kifakadást, szerintem semmi olyat nem mondtam ami indokolja ezt. Ráadásul nem álltam ki kakaskodva minden elmebajos koncepció mellett, amit láttam ezen az oldalon (ld. Skadi szörfös gnómja :D), pusztán arra akartam felhívni a figyelmet, hogy mint karakter bíráló ne utasítsunk már el élből semmit, vagy hozzunk létre egy topicot, ahol a JK-k felvázolhatják tervezett koncepcióikat. Hogy ne 20 órás munkájuk vesszen el.

Nibur: A felhozott példa egy elf árva. Kobrák klánjába tartozik, toroni kiképzést kapott. Toronban nem alkalmazzák. Ezenfelül elmagyaráznád a fajgyűlöletük lényegét és okát? Kíváncsi vagyok, mit gondolsz erről a dologról.
"Don't make me send you to another dimension."

Alix Dea Dakk - Karlap
Haifa Al Zahra - Karlap

Karihangok: 1 2 3 4 5 6

LOBOGÓK HAMVAI ONLINE SZEREPJÁTÉK PROJEKT
Hakea Ello
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 1412
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2007.11.04. 16:57

Látom megint helyben vagyunk.

Azért a szabálykönyvek szerint játszunk, mert azokban vannak a szabályok. Ezt már ennél egyszerűbben szerintem képtelenség leírni.

Mivel a bíráló HM-eknél, HM-ekkel fognak játszani a játékosok, így vagy elfogadják azok Ynev-nézetét vagy nem játszanak. Ez van. Nem szép dolog? Nem kell feszegetni.

A haditorna vagy bármely más Földi hobby kapcsán két megjegyzés.
Egyik, hogy azt megnézném, hogy a hobbyhaditornász mit csinálna egy középkori csatában, ahol épp legázolja vagy 150 lovas. Megmondom besz@rna és és pudingként reszketne. Azért mert valakinek van pénze/ideje kardosat játszani felnőtt korára is még nem lesz jobb másoknál. Maximum beképzeltebb, de az inkább a rosszabbodás jele.
Másik, hogy a sokak által lenézett, de mégis alkalmazott szabálykönyvben én speciel a "Km szava szent." Szöveget véltem felfedezni és nem a "Haditornász/kung-fus/stb szava szent." szöveget. Most vagy a direkt bírálók számára gyártott könyvet kaptam és a játékosoknka másfajtát nyomtak anno, de amíg nálam ez van, addig ez lesz a mérvadó.

Alázat? Ugyan. Hangaztos ez a bírálói alázat. Meg a hiányának emlegetése. Arra bezzeg nem gondol senki, hogy mekkora "szakmai alázat" kell, hogy folyamtosan nyeljük a sok sértést és szidalmat. Hol itt a játkosi alázat? Megmondom sehol.

Kérdem én. Mikor volt utoljára, hoyg valaki szépen megköszönte a bírálatot? PErsze ócsárolni oldalakon keresztül megy azt látom, de általában a köszönöm se csúszik ki. Természetesen tiszetet a kivételnek. Csak az a szörnyű, hogy a nem visszaszóló, nem provokáló JK-k a kivételek a sok böfögő között.

Ezeken gondolkodjon el mindenki mielőtt beszólhatnékja lenne ne azon, hogy kibe rúgjak, mert a felelős pozíciója miatt úgyse teheti meg, hogy visszacsap.

Az meg főként leírhatatlan gyalázat, hogy végül még nekünk legyen kellemetlen és lelket próbáló a vita. PErsze beszólni aztán sértődötten elvonulni eljátszva a mártírt azt könnyű, de nekünk maradnunk kell, hogy a maréknyi igazán játszani és kikapcsolódni vágyót továbbra is legyen ki megvédje a betörni szándékozó renitens bandáktól.

Igen. Sokan fontolgatják és meg is lépik, hogy abbahagyják a bírálatot, ermt nem bírják már a folyamatosan nyakukba ömlő sz@rt elviselni. Viszont ennek egy kövtkezménye lesz hosszú távon. Az előtörit nem lesz már ki bírálja végül és akkor karakter nem kerül többé játékba. A stat el lesz bírálva mert én vagyok olyan barom-állat, hogy csakazértis kirostálom a sok szemetet. (Tudom ezt nem szabadna így mondanom, de másból itt nem értenek.)

Azt hiszem elég hosszút írtam és elgé személyeskedés is volt benne. Ugyan még így is objektívebb, mint bármelyik "játékosi vélemény", de ezt úgyse fogják észrevenni azok, akiknek ideje magura venni ezt az inget.

EDIT: Hakea?!? :shock: HErold ne magyarázzon, emrt te találtad ki a rendszert? :o Ok. Akkor most előveszem a Nagy Ződet. Ha nincs benne a készítők között a HAkea Ello nick, akkor többé ilyet ne mondj szerintem. Ja. Bocs. Hogy te akkor még azt se tudtad mi a Nagy Ződ, mikor ezt kiadták? Igen. Személyeskedem és a "nagy múltammal" példálózk. Itt senki nem veszi észre honnan jött!
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Nibur Sakraf » 2007.11.04. 16:57

1. Az én legjobb tudomásom szerint az Északi elf közösség (nevezetesen Sirenar) a vörös hadurak mellett áll, valamint az össze elf telep az északi szöv. területén helyezkedik el.
2. A történelmi háttér alapján sem ápoltak túl jó viszonyt a Kyr és elf fajúak (Toron mint tudjuk egy eltorzult kyr alapra épült)
3. Az elf nem a leggyakoribb faj Yneven (a nagy elf államok területén kívül csak néhány apró telepre koncentrálódnak lsd: Erion, Yllinor, Ilanor és Haonwell), ezért a legtöbb ember nem látott még elfet. Toronban meg főleg nem, és ezért alapból előítéletekkel kezelik....főleg amilyen lemézőek az emberekkel szemben.

Így hírtelen ennyi, de még van számtalan oka. Amúgy én személy szerint nem tartom valószínűnek, hogy a kobrák elfet alkalmaznának az emberinél sokkal gyengébb fizikum miatt, de kémnek esetleg a KM engedélyezheti...esetleg, de ez már a KM privilégiuma (Itt a bírálóé)
Alapból az elf jellem (amit már magában hordoz a fajánál fogva és nem a tanult) sem teszi valószínűvé ezt. Max ha Ibarai homoki elf, vagy kráni, de az meg abszurd JK-nak. De nem vitázni akarok, mert ez csak egy vélemény.
"Az elme hatalmas dolog. Mindegy, hogy kiben vagy miben hiszel, néha maga a hit az, ami mindent megváltoztat..."

"Egy nap 24 óra. Egy ládában pedig 24 üveg sör fér el. Ez nem lehet véletlen!"

H’yssadin Sychín: viewtopic.php?f=126&t=1415
Nibur Sakraf
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 928
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Cadoras » 2007.11.04. 17:05

Nem akarok mindenkit személyes problémáimmal zargatni, így a vén szarka kölykeiben játszó tagokat megkérném, hogy nézzék meg üzenetem, melyet Erigow csillagába, a Zárt kalandok tavernájába írtam. Ezen helyen megtalálhatják eme zárt kalandról alkotott véleményem.
A többieknek ezen taverna inkább kellemes beszélgetések, s tréfák helye legyen,
NE rontsuk el vitákkal ezt a csodás intézményt :)
"Since love and fear can hardly exist together, if we must choose between them, it is far safer to be feared than loved."
- Niccolo Machiavelli

"Am I my brother`s keeper?"
Genezis 4:9
Cadoras
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 490
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
4494 hozzászólás • Oldal: 243 / 300 • 1 ... 240, 241, 242, 243, 244, 245, 246 ... 300

Vissza: Archívált Fórumok