• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

A Vén Szarka kölykei – I. Fejezet: Hideg avar [UT]

A múlt... Ez történt Velünk...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
557 hozzászólás • Oldal: 5 / 38 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 38

Re: A Vén Szarka kölykei – I. Fejezet: Hideg avar [UT]

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.11.03. 0:05

Résztvevõk: Ryell

//Pár dolog. 1.: "...Fogadóban szállt meg, a Keleti Kapu melletti Teli Zsák tavernában..." Ezután megkérdezed, hogy hol is van a taverna? :wink: 2.: Önhibámból elvétettem Alauron karijának faját. A kari EMBER, a varázslónő nem tévedt, én tévedtem. Kommunikációs hiba, embert keressetek, ne félelfet. 3.: Alauron karijának holléte mindazonáltal bizonytalan.//

A vénasszony ott vár benneteket, ahol Ryell utoljára látta. Szó nélkül nyit ajtót, miután kiléptetek az utcára, rövid szitkozódás után választ ugat az elhangzó kérdésre.

-A Keleti Kapu előtti téren van, az Utazónegyedben. Jó éjszakát! Fránya mindenit...

Azzal úgy bevágja az ajtót, hogy viszhangzik az utca tőle. Az eső elkezd szemerkélni, a szél lassan elcsendesedik.
Mesemondó
Mesélõ

Hozzászólás: 8660
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lorin O Krell » 2007.11.03. 0:14

(Ryell)

-Köszönöm.-mondja a segítség után.- attől félek túl gyors ez nekem . Lar Dor-ban nem ehez szoktam... ez a sok izgalom és egy kedves ember elveztése mégha számomra nem is volt olyan fontos,,, nos igen ez megviseli az embert.-Morfondírozik magában.

-A hölgy felbérelt engem hogy segítsek neki egy kisérletben, hogy miben az lényegtelen, idöközben beszélgettünk és ő megállapítototta hogy ki készítette a gyűrűt s kinek. A mester neve
Darius Zengi és erioni kocácsmester volt egykor. A gyűrűket Mirabar Zeimonnak készítette egykor. Igen ő az apánk.Miután segítettem neki viszonzásul megprobálta megkeresni a többi gyűrűt s azok tulajdonosát. Ötöt sikerült helyell közzel beazonosítania. Ám a hatodiknál...
a hatodiknál nem szólt semmit s hirtelen kialudt a gyertyafénye én pedig hanyatt vágodta a székkel együtt. Ő is eldőlt s mikor felé hajoltam hogy segítek neki felkellni nem őt láttam...
pusztán egy halom homokot mely női testet formál.... az ő testét.Dartonra megölte. A hatodik megölte!- hangja kissé elvéknyodik s szeméb ismét nedvesedik.- S most mi vagyunk soron...
-miután befejezte nem sír csak néz maga elé a levegőbe hosszan.

-Igen ez történt...-szólal meg pár perc múlva.-aztán felkerestem önt hisz ön volt a legközelebb de siessünk hogy megatláljuk a harmadikat is... remélem mostm ár érti.

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Lorin O Krell 2007.11.03. 0:55-kor.
Ryell wes Nortendal-Sherali kalandok
Ryndavor Con Wierra Artenol - Abaszisz
Lorin O Krell (A lövész)- Pyarron
Valdin Cirn Lyenth-Calerin - Erion-Örömnegyed
Lorin O Krell
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1259
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Cadoras » 2007.11.03. 0:23

<Cadris>

Figyelmesen hallgatja a történetet, hisz először, hosszú idő után végre nyomra akadt. A nő halálának ecsetelésénél fintor jelenik meg az arcán
- Az a bizonyos hatodik nem lesz a testvérünk, vagy ha igen, nos... őt kihagynám az örökségből. Gyilkosokkal nem osztozom.
<Mirabar Zeimonin. Vajon tényleg hihetek ennek a fura szerzetnek?>
- Nos, akkor jobb lesz, ha fáklyákkal világítunk eztán. A többit akkor, ha mindenki összegyűlt. Kíváncsi lennék rá, miféle a többi testvérem.
<Darton szakállára! Nem is hasonlít rám, hisz közel sem olyan jóképű! Vajon tényleg a testvérem lenne?>
"Since love and fear can hardly exist together, if we must choose between them, it is far safer to be feared than loved."
- Niccolo Machiavelli

"Am I my brother`s keeper?"
Genezis 4:9
Cadoras
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 490
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lorin O Krell » 2007.11.03. 0:38

(Ryell)

-Rendben ahogy gondolja. Valamit azért még kérdeznék. Elárulja a nevét? Tudja erre eddig még nem derült fény.

<<Keménykötésű ember lehet ha enyire nem érdekli hogy valaki miattunk halt meg...vagy én vagyok túlságosan ....bah inkább hagyuk. Hol van már az a fogadó? >>

- A másodikról anyit tudunk hogy Ordanból jött és hogy van egy kopott furulyája vagyis szeret zenélni. Ő is ma érkezett és mint mondtam a Teli Zsákban pihen.
Mihamarabb érjünk oda kitudja mire képes még a hatodik!
-Igen én is remélem hogy nem a testvérem. Őszintén remélem hogy nem a testvérem lesz az akit elsőnek átküldök a túlvilágra...-keze ökölbe szorul és arcának vonásai is szigorúbbak lesznek.
Lorin O Krell
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Cadoras » 2007.11.03. 0:50

<Cadris>

- A nevem Cadris Dreyvur.
<Őszintén remélem, hogy nem játszik a tűzzel, mi által elpusztult már valaki!>
Ahogyan az utcákat rójuk, tekintetem ide oda vándorol, nehogy meglepetés érjen minket
"Since love and fear can hardly exist together, if we must choose between them, it is far safer to be feared than loved."
- Niccolo Machiavelli

Cadoras
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.11.03. 0:52

//Még egy reag mindkettőtöktől aztán elértek a fogadóhoz. Az apátok egyébként Mirabar Zeimon. Ez az utolsó figyelmeztetés az ilyen dolgokat illetően, továbbiakban ha valamire nagyon megorrolok, töröltetem a reagot.//
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lorin O Krell » 2007.11.03. 1:04

(Ryell)

-Értem, Én Ryell wes Nortendal vagyok Erigowi származású nemes , vagyis már nem az mert kitagadtak.Ön honnan származik, a ruhája alpján Toronra tippelnék.

-Miért bámészkodik?
<<Későre jár és a negydiket már ma éjszaka biztos nem találjuk meg... remélem legalább ide beengednek..>>

//Bocs a hibáért, azért történt mert másoltam , többet nem fordul elő//

Lorin O Krell
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Cadoras » 2007.11.03. 1:14

<Cadris>

- Északról. Magam sem tudom, pontosan honnan. //Hazudik ezzel kapcsolatban, hisz tudja a pontos helyet//
- Nem bámészkodom - Kapja fejét Ryell felé, s rosszallóan néz rá néhány szívdobbanásnyi ideig, majd tovább vizsgálja a környezetet- Csupán azt nézem, követnek e.
- Mintha azt említetted volna, hogy vadásznak ránk. Nem szeretnék csapdába sétálni.
//bocs, én pedig Lorinnál néztem a nevet//
- Niccolo Machiavelli

Cadoras
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lorin O Krell » 2007.11.03. 1:27

(Ryell)

-Nem tudja hol született? Akkor legalább anyit áruljon el hogy hol nevelkedett?

-Én inkább úgy fogalmaznék hogy valaki meg akar ölni minket. Módszereiből itélve nem hinném hogy vadászna. Sokkal inkább kinézném belőlle hogy elsőnek a többieket akarja megölni hiszen mi már ketten vagyunk, és kettő több mint egy.Együtt több esélyünk van ellene és ezt ő is tudja ezért elsőnek azt akadályoznám meg ha a helyében lennék hogy találkozzunk és akkor már azokka kezdeném akik még mit sem tudnak róllam. Persze ez csak az én észjárásom ...

Kiváncsian várja mikor látják már meg a fogadót majd ha ez megtörtént odamegy az ajtóhoz és benyit ha zárva találja akkor bedörömből majd ha erre sem kell fel a tulaj akkor mellé még kiabál is.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Lorin O Krell 2007.11.03. 11:34-kor.
Lorin O Krell
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.11.03. 1:47

Résztvevõk: Ryell, Cadris

//Elnézve. Amit mondtam, áll. Kéretik javítani. Egyébként jó éjt, holnap 12:00-kor találkozunk :wink://

Legalább egy órára volt szükségetek még éjnek idején is, hogy elérjetek a város keleti végébe. Rövid kérdezősködés eredményeképp hamarosan a keresett taverna előtt álltok, felkészülve egy újabb felbőszült fogadóssal való patáriára. A Teli Zsákban azonban úgy tűnik, még rég nincs záróra; belülről hangos tivornyázás hallatszik, vidám tengerészdalok harsannak karcos torkokból, az ajtó tárva-nyitva áll, várva a vendégek áradatát.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.11.03. 1:53

Résztvevõk: Ando

Visszafekszel ágyadra és gondolataidba merülsz. Ahogy elmerengsz, ismét szemedre kúszik az álom, azonban a szőke lány képe nem hagy nyugodni. Fel alá kezdesz járkálni a szobában, még ha piszkosul fájdalmas is a művelet. Egyre sötétebb gondolataid támadnak. Előbb kísértetre gyanakodsz, utána síkvándorló démonra, legutóbb pedig arra, hogy esetleg...elmédben kotorásztak.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Alauron » 2007.11.03. 11:18

(Drin)

A mocskos kis sarok, ahol a fellógatott deszkán félig fekve meghúzta magát nem lehetett sokáig az övé. Majd egy fejjel magasabb, tagbaszakadt, kopasz cellatársa morogva, fenyegetően közelített, s bár nem volt közös nyelv amit beszéltek volna, nem is vesződött vele, csak durván arrébtaszította őt. Eszébe jutott, hogy megvédeni sem nagyon tudná magát ezzel az alakkal szemben, hisz miden fegyverét elvették tőle.
<Átkozott nap volt ez a mai, s lehet az utolsók egyike. Itt hamar ki lehet lehelni a lelkét az embernek, de mégsem adhatom fel.>
Gyorsan kitért a kopasz útjából, és atengedte neki a sarkot, ahol a deszkaágy nyikordulva jelezte már más üldögél rajta.
<Hogy járhattam ennyire pórul?>
Leült hát a nyirkor földre, egy pisifolt mellé. A hely nagyjából száraznak bizonyult. Fejét a falnak támasztotta, de hamar visszahúzta: valami túl közeli kapcsolatba került a hajával, és majdnem odatapadt...
<Basszameg....>
A reggel még úgy kezdődött mint máskor: városi kifőzde, meleg leves néhány lopott garasból. Egy kis üveg pálinkára is jutott a pénzből, de ezzel elfogyott.
<Talán nem kellett volna meginnom mindet?...Nem, biztos hogy nem ez volt a baj! Az átkozott gyűrű volt a hibás.>
Megvárta a szürkületet, s mikor már jóideje figylte a gazdag ficsúrt azzal a csinos éjjeli tündérrel, úgy döntött sima ügy lesz lenyúlni tőle a pénzét, talán a karláncát is. A fogadó teli volt, a hangulat a tetőfokán, ugyan ki törődne vele, miért áll egy pillanattal tovább a fickó háta mögött?
A kritikus pillanatban azonban furcsa dolog történt. Még mindig borzongás fogta el, mikor visszagondolt az átkozott mozdulatra ami börtönbe juttatta. Közel volt, nagyon közel...Ahogy kinyúlt az erszényért, mintha villám csapott volna a kezébe. Apjától kapott gyűrűje halványan felizzott, önálló életre kelt, és görcsbe rántotta az izületeit. Gyorsan lekapta az ujjáról az egyszerű vasgyűrűt. Amikor zsebre vágta, épp akkor vették észre.

<Hülye ribanc...miért kellett hátrafordulnod!>
Innen már nem tartott sokáig az elfogása, és az ahogy a börtönbe cipelték. Mellényének zsebeit vizsgálva már észrevette, a gyűrűt bezzeg nem vették el. Azóta többször is elővette a kis tárgyatmikor senki sem látta, forgatta ujjai közt, néha oda is ütötte kicsit a falhoz, de semmi nem történt.
<Én vagyok az ostoba, ha azt hiszem varázsgyűrűm van. Az eféle holmik nem teremnek csak úgy!>
Mégis, gondolataiba visszatért a kép, amitől gyanúja egyre csak erősödött. Ott, a fogadóban mikor lehúzta gyűrűjét és rápillantott...nem tudta feledni a látványt: a szarka megmozdította szárnyát, a kerék pedig sebesen forgott...
<Bár tudnám mi folyik itt, de először ki kell jutnom innen!>
Ne légy ma ez,
holnap emez,
s jövőre ismét
mást szemezz.
Érc légy, mely
mindig egy marad,
ne törmelék - dirib-darab.

(Henrik Ibsen)
Alauron
Játékos Karakter
Játékos Karakter

Hozzászólás: 1273
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lorin O Krell » 2007.11.03. 12:12

(Ryell)

<<Szeretem az ilyen helyeket de valahogy most nincs hozzá hangulatom...>>
- Remek legalább nem kell attól tartanunk hogy a fógados alja majd el utunk. Remélem valóban itt lessz akit keresünk. Rólla még anyit se tudok mint magáról....

Mély levegőt vesz majd belép az ivóba.

-Jó estét -köszönti a fogadóst.- az egyik vendégéhez jöttünk. Ma érkezett és hosszú utat tudhat magamögött míg Ordanból ide ért... ugye itt van akit keresünk?

Lorin O Krell
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Cadoras » 2007.11.03. 12:22

<Cadris>

Az utcán nevelkedtem - felelem kérdésére.
Amikor betérünk a fogadóba, körbepásztázom szememmel a terepet menekülési utak, fegyvernek használható eszközök és italok terén.
Kissé megkésve követem Ryellt.

<Nem vagyok biztos benne, hogy tényleg meg akarsz ismerni.>
A pulthoz érve épp rendelném a bort, de amikor Ryell elkezdi a mondókáját, csendben maradok.
Majd, hogy kérdésünknek súlyt adjunk, egy félbetört ezüstöt helyezek a pultos elé.

- És egy kancsó bort az információ mellé! - mondom a fogadósnak
<Dartonra, remélem, nem öletem meg magam egy ilyen helyen a pénzem miatt!>
- Niccolo Machiavelli

Cadoras
Olvasó
Olvasó

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.11.03. 13:04

Résztvevõk: Ryell, Cadris

A fogadóban hatalmas muri van éppen. Asztalokon táncoló nejecskék, fodros szoknyák, részeges matrózok...pedig a kikötő a város másik felén van. A fogadós, egy nyurga, harcsabajszú férfi jókedvűen az asztalra csap, mikor odaléptek hozzá.

-Ilyen korán kelni? Szép jó reggelt kívánok! Miben...

Bajszát pödrögeti ahogy hallja a kérést.

-Jaj a fájós lábú! Értem én, persze hogy itt van, hisz' hova ment volna? He-he. Második emelet, rézkilincses szoba. No ez meg mi? Micsoda nagylelkűség! Bor lesz az biza, de nem akármilyen...

Azzal a pult alól felkap egy kancsót. Ahogy az asztalra teszi, porfelhő csapódik az arcotokba; nem akármilyen nedű lehet.

-Fogyasszák egészséggel!
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
557 hozzászólás • Oldal: 5 / 38 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ... 38

Vissza: Régi Kalandok...