• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

Torozon Tavernája [felújítva, tatarozva]

A lezárt, de még elérhetõ fórumok gyûjtõhelye...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
4494 hozzászólás • Oldal: 241 / 300 • 1 ... 238, 239, 240, 241, 242, 243, 244 ... 300

Re: Torozon Tavernája [felújítva, tatarozva]

HozzászólásSzerző: Sessaryen » 2007.11.02. 23:34

1000 hála és köszönet, most már beugrott, hogy láttam...
"Bocsáss meg! Eszemet az idő meg nem óvta,
Most fekete,fakó, mint könyv, múlt mélyiből."

Dale Avery: A Renegát
Sessaryen
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 984
ZK Karakter: Torum - Belső ellenség /Warhammer/
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2007.11.03. 1:10

Akinek tartozom a karaktere bírálatával csak holnap (ma) dél környékén számítson csak rá. Most hulla vagyok már.

Jó éjt mindenkinek!
Emberi törvény kibírni mindent
S menni mindig tovább,
Még akkor is ha nem élnek már benned
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4390
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Cadoras » 2007.11.03. 1:25

Jó éjt neked is!

Pihend ki fáradalmaid.
A jövő zenészeinek pedig annyit, nem lehet elég korán kezdeni.
Itt a példa rá: http://www.youtube.com/watch?v=mrEr6d44wV0
"Since love and fear can hardly exist together, if we must choose between them, it is far safer to be feared than loved."
- Niccolo Machiavelli

"Am I my brother`s keeper?"
Genezis 4:9
Cadoras
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 490
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ayana » 2007.11.03. 18:07

Na mi az, ha én nem írok, már nem ír senki? XD Kéne megint valami jó téma, amin 1-2 napig csámcsoghatunk? :D
Ambrose con Seros (Örökség - Zárt kaland)

"Ha már nem tudod elvarázsolni a fiatalembereket, legalább sokkold őket!" (Lulu Wang)
Ayana
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 787
  • Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2007.11.03. 18:14

Ayana!

Tessék: :D

Kép

Ezen csámcsoghattok egy hétig is. 8)
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4314
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ayana » 2007.11.03. 18:20

ÁÁÁ!!! Segítség! Megvakultam!!! Még jó, hogy tudok gépírni!

"Ha már nem tudod elvarázsolni a fiatalembereket, legalább sokkold őket!" (Lulu Wang)
Ayana
Olvasó
Olvasó

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Cadoras » 2007.11.03. 19:04

Castor, te boncmesterek rémálma! :D
"Since love and fear can hardly exist together, if we must choose between them, it is far safer to be feared than loved."
- Niccolo Machiavelli

"Am I my brother`s keeper?"
Genezis 4:9
Cadoras
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 490
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ayana » 2007.11.03. 19:05

És szappangyárosok álma! XD

Ayana
Olvasó
Olvasó

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Castor de Vinter » 2007.11.03. 21:48

Kedves Krilhor Oqryl!

Látom felszívtad magad; és dühödbe írtál egy olyan előtörténetet amilyet úgymond a bírálók elvárnak.
Megértem; hogy szarakodásnak érzed az Előtörténeteddel kapcsolatos hozzászólásokat, Yvett kérése nem is az volt, hogy szolgai módon gyötörd bele a karaktered abba a koncepcióba amit én felvázoltam a Szabályzavarba, annál is inkább mert ez részemről csak egy kidolgozatlan ötlet, egy felvetés volt, hogy milyen információkat is kellene tartalmazni egy előtörténetnek. Nem is lett elfogadva; volt akinek tetszett volt akinek nem; de tuti hogy nem lett belőle általános szabály; hogy na emberek így kell megcsinálni, máshogy nem lehet.

Az ötletem felvetésével engem az motivált, hogy összegyűjtsek olyan kérdéseket aminek a megválaszolása azt eredményezi, hogy a bírálókban összeáll a karakterről egy többé-kevésbé koherens kép; ami alapján el tudják dönteni, hogy van-e a Jk koncepciójában értelemzavaró hiba, valami olyan "Ynev-idegen" dolog ami nem illik bele egy ilyen fantasy világképe.
Én csak ezt szerettem volna valahogy úgymond "kikényszeríteni" a játékosokból.
Sajnos a szabatos, lényegretőrő, tömörségében mégis irodalmi igénnyel bíró fogalmazás készsége igen kevés ember sajátja.
Ez függ a kortól, olvasottságtól, a nyelvhasználatban való jártasságtól és igényszinttől.
Hozzáteszem; az OM nyílván nem irodalmi klub, ahová csak a szépek, okosak és lenyalt fejű okostojások nyerhetnek csak bebocsátást; vagy nem valami "kegy" ha itt valaki játszhat; örülünk mi minden embernek, aki ide jön.

Az Előtörténetek megírásánál általában kétféle probléma adódik.

1. A JK valami igazán szépet, eredetit szeretne és koplett, hosszú novellába ágyazza a mondandóját, gyakran kihagyva lényeges elemeket a hangulati díszletek javára. Ez több és más amit mi "Előtörténet" címen elvárunk. Örülünk hogy a lelkesedés írói vénákat pendít meg a játékosokban; de valóban fárasztó a párbeszédek, hangulati szövegrészletek között kibogarászni, hogy a szöveg közepén egy odavetett félmondatban megtaláljuk hogy a kari drágakőmágiát tanult, abbit felszerelése van, elf létére Toronban nevelkedett; vagy valami hasonló olyan momentum, ami mindenképpen megbeszélés tárgyát képezné a bírálóval; aki méltán bosszús hogy ilyen apróságok miért vannak eldugva két hangulatfestő párbeszéd, egy helyszínleírás és egy gyermekkori emlék felidézése közé. Ez utóbbiakba nincs beleszólásunk, mert az az irói szabadságot érinti; de nem mindegy hogy, a kari majd a játékban előveszi a villámszóró botját pusztán azért mert ez nem tűnt fel a bírálónak az elótörténet gyanánt beadott novella 18. oldalán.

a másik hozzáálás:

2. A játékos jól megsértődik azon, hogy a bírálók nem vágják hanyatt magukat a csodálatos opuszától, amibe szívét-lelkét beletette és még a tetejébe, apróságokkal szarakodnak, egy-két KAP pont differenciát vágnak a képébe és olyan kérdéseket feszegetnek hogy mondjuk a jann nem lehet kardművész Jann-szablyával; vagy a hermafrodita karakter egy kicsit merész; esetleg a szabadidejében a tengeren szörfölő gnóm nevetséges; vagy hogy ha valaki boszorkánymester az nem azt jelenti, hogy hetente legalább egyszer feltétlen el kell végezni egy élveboncolást, mert az úgy hiteles.

Olyan is van aki egy vitában elkezdi a feltétlen bennfentességét, szakértelmét lobogtatni a haditorna és a harcművészetek területén; és különben is le a páyláról, mert ő már két éve kung-fuzik, egy éve haditornász és ő aztán csak tudja; hozzá képest mis csak sügér csicskák vagyunk a témában; és nem is érti miért nem disznővágást játszunk a Nintendón az OM- helyett.

Egy másik típus elkezdi sorolgatni hogy ez a dolog ebben meg abban a regényben hogy volt, és különben is tök hülyék vagyunk, mert neki megvan az összes MAGUS regény amit betéve tud, és nehogymár mi akarjuk neki megmagyarázni hogy két pallossal nem lehet kétkezes harcolni mikor Ariun al Marem két pallossal harcolt X regény 123. oldalán. Úgyhogy ne szarozzunk hanem fogadjuk el, mert az írók csak tudják; és különben is ő hetente együtt sörözik Gáspár Andrással, meg Kornya Zsolttal, ők meg csak tudják.

A bírálók effektíve bírálattal töltött idejének 90%-a ilyen iszapírkózással telik, és a maradékban bírálnak.
Kénytelenek a USEREk sértettségével, dacos büszkeségével és fene nagy önérzetével megharcolni, míg általában nagy puffogva és höbörögve belenyugszanak abba, hogy igen vannak emberek akiknek eltér a véleménye az ő nézőpontjától.
Van aki keres kopromisszumot, van aki még jobban megsértődik és dacból elkezd tovább vitatkozni, hogy megmutassa: őneki van igaza és inkább nem játszik, hanem már csak arról szól nála a történet hogy megmagyarázza, miért nincs igazunk.

Mi általában úgy álunk hozzá, hogy kopromisszumot kötünk, ha erre hajlandó a USER, vagy megpróbáljuk beláttatni vele hogy miért lenne jó egy csodálatos novella helyett inkább egy hagyományos magyar "születtem-felcseperedtem"-típusú önéletrajzzal felvázolni a karakter leglényegesebb alkotóelemeinek vázát.

Amiért én megírtam az Előtörténettel kapcsolatos írásom az abban kíván segítséget adni, hogy milyen elemekből lehet felépítenui egy ilyen vázat.
Nem kell szolgai módon végigmenni rajta, hisz csak javaslat, ötlet, segítség; mert nem biztos hogy mindenki tudja mitől jó egy "Önéletrajz".
Nem mindenkinek van benne gyakorlata hogyan kell úgy írni hogy tömör legyen és ne maradjanak ki belőle lényeges dolgok.
Nem azt mondom hogy én találtam fel a spanyolviaszt én is lopkodtam a kérdések egy részét más rpg könyvekből, nagyobb részét pedig saját kútfőből.

Újabban látom azt elterjedni az Előtörténetek kapcsán, hogy a JK-k személyes sértésnek veszik a kritikát, a bírálatot.
Könyörgöm ez a bírálók dolga.
Quatoré az hogy közölje hogy kihagytál egy KAP-ot valahol, a tartalmi bírálóké pedig az, hogy rávilágítsanak mitől nem kerkek az az Előtörténet ők mit vettek észre, hogy külső objektív szemlélő szemével mi az ami sántít az írásban. Na ekkor szoktak a JK-k megsértődni, és közölni hogy ők mennyit dolgoztak vele és kik vagyunk mi hogy úgy beszélünk velük mint a kutyával és fikázzuk az életművüket.
Nehogy azt hidd, hogy előtörit bírálni olyan baromi hálás feladat. Előszőr is mindenki megutál, és szent meggyíőződésük, hogy a hatalmi tébolyodat rajtuk éled ki.
Nos, elég sekély e kéj, távol álljon a bírálóinktól az ilyesmi.

UI: Egyébként hozzáteszem, ebből a "na b***tok meg ebbe kösseteke bele"-előtörténetből sokkal többminden azonnal és rögtön kiderült, mint az előző változat novellájából. :D
Castor de Vinter
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 4314
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Quator ar Zaraquer » 2007.11.03. 22:37

Castor!

Gratulálok. Szép hosszú emgjegyzés és ismét nincs benne banra érdemes rész meglátásom szerint. :lol:

Egyébként mintendóm nincs, de ha meglesz a Disznóvágás pécére is szólj mindenképp kell! Az aratás II.-t már kijátszottam a kévekötő cheat-tel együtt. :rotfl:

Komolyabbra fordítva nem szoktam siránkozni, de azt tényleg elmondhatná valaki, hogy miért személyes támadás, ha elmondom mi a bibi és mit kell esetleg átszámolni, javítani. :?
Quator ar Zaraquer
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 5623
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kaspar Otlokir » 2007.11.03. 22:50

Kalmárfejedelem írta:Kérném tőletek újra, hogy hadd legyek Előtörténet (tartalmi rész) bíráló.

Ez valami nagyon fura perverzió nállad Castor :lol: .
"A vágynál veszélyesebb dolog alig van nagyuram. Vigyázz nem tudhatod méreg vagy szeretet bújik egy kéz simításában."
Kaspar Otlokir
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 653
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Kalmárfejedelem » 2007.11.03. 23:02

Az Előtörténet topicba kiraktam egy az "Előtörténet bírálatával kapcsolatos tudnivalókat"
kérem az egyik admint tegye ki közleménybe.

Köszönöm.
"Az anyagi érdek a kis jellemek nagy próbája, de a nemes jellemek számára még csak a legeslegkisebb. Aki megveti a pénzt, még korántsem talpig tisztességes ember."
Kalmárfejedelem
Helyszínmoderátor
Helyszínmoderátor

Hozzászólás: 1058
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2007.11.03. 23:10

Kalmárfejedelem!

Köszi - és komolyan...

Viszont nézd már meg, hogy egy editálással megtudod-e csinálni te, mert az én jogom még mindig nincs rendben ilyen szempontból.
Con pedig nemtudom mikor érne rá átnézni.
S menni mindig tovább,
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Ayana » 2007.11.03. 23:15

Kaspar Otlokir írta:Ez valami nagyon fura perverzió nállad Castor :lol: .

Én inkább úgy mondanám, hogy az egyik fura perverziója... :lol: (Ezt mondom én, a "homofan" XD)

Amúgy még jó, hogy én nem sértődtem meg az előtöribírálatnál (ezért nem is értem, hogy más miért teszi). Xd Mondjuk ha azt mondják, hogy "sz.r a hajad, húzd le nullás géppel", azon már lehet, hogy megsértődök, de azon, hogy pl. Erion éghajlata nem nedves kontinentális, hanem trópusi, és ehhez mérten sétálgasson a karakterem a körülölelő cseppet sem őzikékkel teli lombhullató erdőkben... hát én inkább örülök neki, ha valami újat megtudok, vagy rávilágítanak valami olyasmire, ami felett elsiklotta a figyelmem, vagy arra, hogy egy kicsit elszakadtam a M.A.G.U.S.-realitásától.

Most nem tudom, kik voltak azok, akik sértődgettek mostanában, de üzenem nekik, hogy ez nem személyük elleni hadjárat, ezen a kis "élveboncoláson" mindenki átesett, aki itt van, és minimum zöld a neve XD

Ma lehet hozzám fordulni pozitív gondolatokért. :lol:

Ayana
Olvasó
Olvasó

• Honlap
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Yvett de Crei » 2007.11.03. 23:21

Ayana írta:Most nem tudom, kik voltak azok, akik sértődgettek mostanában
...
Ma lehet hozzám fordulni pozitív gondolatokért. :lol:

Ayana!
Szinte mindenki... :?

Én kérnék azokból a pozitív gondolatokból... (ritka, amikor én kérek ilyesmit :roll:)
S menni mindig tovább,
Remények és csodák.
Yvett de Crei
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
4494 hozzászólás • Oldal: 241 / 300 • 1 ... 238, 239, 240, 241, 242, 243, 244 ... 300

Vissza: Archívált Fórumok