• Fórum kezdőlap
    M.A.G.U.S. Online RPG
    • Keresés
    • GyIK
    • Taglista
  • Felhasználói vezérlőpult
    Belépés
    • Felhasználói vezérlőpult
    • Belépés
  • Postaláda
    Privát üzenetek

A Vén Szarka kölykei – I. Fejezet: Hideg avar [UT]

A múlt... Ez történt Velünk...

Moderátor: Admin

Téma lezárva
557 hozzászólás • Oldal: 3 / 38 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 38

Re: A Vén Szarka kölykei – I. Fejezet: Hideg avar [UT]

HozzászólásSzerző: Lorin O Krell » 2007.11.01. 0:30

(Ryell)

-Kemény munka volt az biztos. Örülök hogy segíthettem.

-Rendben lássunk neki. De várjon egy percet megkönyítem a dolgát.- Meditációs ülésbe helyezkedik majd lebontja statikus és dinamikus mentál pajzsait.

- Most már nézelődhet remélem sikerrel jár.-mondja csalókás mosoly közepette.
Utolsó cselekvéseként még elsimítja a gondolatait, kiüríti tudatát.

//off.:a bátyját nem is láttam egész idő alatt???//

Ryell wes Nortendal-Sherali kalandok
Ryndavor Con Wierra Artenol - Abaszisz
Lorin O Krell (A lövész)- Pyarron
Valdin Cirn Lyenth-Calerin - Erion-Örömnegyed
Lorin O Krell
Kalandmester
Kalandmester

Hozzászólás: 1259
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.11.01. 3:04

Résztvevõk: Ryell

//Nem láttad. Viszont ha feltűnt, akár meg is kérdezheted játékon belül is. ;)//

-Rendben. Egy pillanat...

Megvárja, míg meg nem adod a jelet. Melléd ül és egy rövid varázslat után megérinti kezed. Oirin tudatának csápja kígyóként kúszik elmédben, azonban azt, hogy ott pontosan mit csinál, nem tudod megállapítani. Mikor kicsit aggódni kezdesz, hogy így kiszolgáltattad magad neki, befejezi a műveletet, feláll és felsegít téged.

-Köszönöm, ennyire volt szükségem. Ha kívánja, egy kis pihenés után az üzlet rám eső részét is teljesíthetem. Remélem, nem fáradt el túlságosan.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Mesemondó 2007.11.02. 20:17-kor.
Mesemondó
Mesélõ

Hozzászólás: 8660
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lorin O Krell » 2007.11.01. 14:37

(Ryell)

- Remélem megtudta amit fontosnak tartott.
- Testileg talán nem de attól félek elmém teljesen kimerült... rám férne egy frissitő. Tudja a hóvirág fogadó tulaja nagyon finom teákat tud készíteni . Meghivhatom egy teára? Attól talán kellő mértékben fel is frissülnék...

<<Talán nem vagyok anyira elfáradva de attól még szeretnék vele teázni :wink:>>

<<hm... a bátja vajon hol volt mindezidáig??? :shock: >>

- Ha megenged még egy kérdést. A bátyát miért nem láttam? Talán nem szereti az idegeneket?

<<Elvégre ha jól hallom a sors vele is elbánt legalább anyira mint velem. Persze az enyémben nem csak a sors játszott szerepet hanem én is...>>
Lorin O Krell
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.11.01. 16:46

-Szívesen elfogadom a meghívást, azonban a Hóvirág ilyenkor már nincs nyitva. Teát viszont itt is tudunk készíteni, még ha nem is lesz olyan kiváló, mint Hia receptje szerint készült ital.

Mikor szóba hozod a bátyját, a padlásra vezető lépcsőre néz komoran.

-Agaon fél az idegenektől. Most is a padláson gubbaszt minden bizonnyal, hallja minden szavunkat. Viszont ha nagyon kívánja, esetleg megkérhetem, hogy...jöjjön le.

Valami nincs rendben, nem tudod mire vélni a hirtelen hangulatváltozást. Bár úgy tűnik, Oirin valóban lehívná bátyját, ha kérnéd.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Mesemondó 2007.11.02. 20:16-kor.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lorin O Krell » 2007.11.01. 17:54

(Ryell)

-Nem nem akarok a terhére lenni... ha a bátya nem kiván találkozni velem nem erőltetem. Tudja kevés dolgot tanultam meg jobban mint hogy az embereket nem szabad olyan dologra kényszeríteni amit nem akarnak. De azt mégis megkérdezném hogy miért viselkesik így a bátya az idegenekkel szemben?

<<Érzékeny pontra tapintottam volna? Nem akartam... De vajon mi baja a testvérének. Találkoztam már egy remetével az se szerette az idegeneket, csak a gondolatai papírra vetésében ügyködött egész életében ...legalábbis azt hiszem>>
A válasz után nem akarja tovább zavartatni magát a titokzatos báty miatt inkább másra tereli a szót

-Ha a teafőzést is olyan jól űzi mint a térmágiát, akkor azt hiszem finomabb teát fogok inni itt mint a hóvirágban. De ugye megengedi hogy segítsek elkészíteni?
Lorin O Krell
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.11.01. 19:01

-Jaj, dehogy, nincs a terhemre! Csak tudja, Agaon igen nehezen kezelhető mióta...elutasították felvételi kérelmét. Előbb kellett volna szólnom erről. Sajnálom, hogy ilyen későn kellett megtudnia.

Cipőjét vizslatja egy pillanatra, majd szendén rádtekint.

-Tehát a teás ötlet még mindig áll? Rendben, természetesen örömmel fogadom segítségét. Ám ne várjon csodát; a főzéshez bizony kevésbé értek, mint a mágiához.

Azzal elindul lefelé. Amint átléptél az ajtón, nagy sóhajjal becsukja utánad. "Fárasztó nap volt", mormolja magának, majd ahogy leértetek, a komód aljából vas teáskannát varázsol elő. Miután megtöltötte vízzel, a tűzhely fölé helyezi, és miközben forrni kezd, különféle teafüveket helyez az asztalra. Alig tart pár percig és forró, bíborszín tea gőzölög a kezetek közt tartott csészében.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Mesemondó 2007.11.02. 20:16-kor.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lorin O Krell » 2007.11.01. 20:22

(Ryell)

-Elutasították?Hm... milyen idős volt ekkor? Engem már egész fiatal koromben beirattak az iskolába, anyira fiatal koromban hogy a véleményem ki sem kérték szüleim... legalábbis akiket a szüleimnek hittem akkor.Sajnálom a bátyát és önt is, nem lehet egyszerű az élete úgy hogy még a bátyára is vigyáznia kell.
Belekosól a teájába.

-Hmmm mondtam én hogy finom lessz. Igazam volt.-mosolyog a nő felé.
-Mikor kapja majd meg a botját? Remélem mihamarabb. Elvégre mégis csak az az egyik legfontosabb dolog az életünkben ...
Hangja elhalkul a mondat végére.

[]i<<Az önében biztosan. De vajon az enyémben is? Nekem lessz valamikor botom? A mester azt mondta...ah fenébe a mesterrel honnan látná ő a jövőt? Lehet hogy soha életemben nem lessz botom!!! És ott végzem majd ahonna nem is régen eljöttem ... egy semmirekellő mihaszna bérvarázsló leszek.>>[/i]

Kissé elmereng majd újra szürcsöl egy kicsit a teából.
Lorin O Krell
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.11.01. 21:04

-Tíz éves volt, jómagam nyolc esztendős voltam. Jól emlékszem arra a napra, ah, bárcsak ne lenne így! Oly ridegséggel utasították el...sosem tapasztaltam ilyet tanulóéveim során. Inkompetensnek nevezték, gyatra elméjűnek, hanyag, semmirekellő jellemmel verték meg állítólag az istenek. Szerencsétlen bátyám úgy vélte, szégyent hozott a családra. Megtébolyodott, haja egyetlen óra alatt megőszült. Én...elnézést. Kérem, ne hozzuk szóba többé.

Nagyot kortyol a teájából, láthatólag felkavarta a visszaemlékezés.

-Köszönöm a bíztatást. Botomat az elméleti vizsga után fogom megkapni, ám a nehezén már túl vagyok, hála önnek. Oh, erről jut eszembe...amint végeztünk a teánkkal, teljesítem ígéretem. Először megkísérlem a gyűrűn keresztül felkeresni őket, ha ez nem sikerülne, akkor engedelmével szükségem lenne egy csepp vérére.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lorin O Krell » 2007.11.01. 21:23

(Ryell)

-Oh sajnálom nem akartam megbántani, mármint azzal hogy a régmuútra emlékeztetem. Kérem nézze el nekem hogy ilyen udvariatlan voltam.

Iszik

-A mágusok már csak ilyenek... Pusztán azért imádkozom az istenekhez ha idősebb leszek ne legyek olyan mint ők. Ne legyek érzelmeteln mint egy kihült kődarab és ne csak a logika és a szigorú gondolkodás motiváljon. Elvégre az élet mit sem ér érzések nélkül nemde? Mire megy az ember a hatalommal és a tudással ha nem tudja élvezni az életet? Bár beszélek itt badarságokat... elvégre ha jól sejtem emiatt kellet otthagynom Lar-Dor-t.

Kissé megkönyebbül ahogy kimondja ezeket a szavakat.

-Renben, ha úgy gondolja kellőképpen erőre kaptam a teától. -felhajtja a maradék teát.
- Nagyon finom volt, köszönöm.

Miután mindketten végeztek a teával leveszi a gyűrűt és Oirin felé nyújtja.
-Tessék remélem sikerrel jár. Nem is remélem tudom...
Nagyon izgul és várja az eredményt
<<lehet vannak testvéreim... mégha félig is de a tesérim... vajon ha vannak is milyen emberek? Mivan ha nem hisznek majd nekem? Persze ehez előbb fel kell keresnem őket... márha vannak..>>

Ha esetleg így nem sikerülne és a nőnek szüksége lenne eg ykis vérre akkor kicsit meg szúrja az egyik újját és ed neki egy kicsit. Ehez elég fanyar képet vág lévén nem szereti a fájdalmat és igazából a vér látványát sem.
Lorin O Krell
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.11.01. 21:46

-Nem az ön hibája, nincs oka bocsánatot kérni.

A mágusokról szóló kis monológodat csendben hallgatja végig. Nem szól ugyan hozzá, szemei azonban száz szónál is ékesebben beszélnek. Mintha csodálattal tekintene rád.

-Szívesen.

Azzal kezébe veszi gyűrűdet és egy pillanatra elnézegeti magának. Feláll, a teáskannát, miután töltött neked még egy keveset, a komódra állítja. Az egyik könyvespolcról friss kötésű, szép könyvet vesz le, majd az asztalhoz érve óvatosan leteszi. Belelapoz; lejegyzett varázsigék sokaságát fedezed fel benne.

-Reméljük, a művelet eltart egy ideig.

Leül a székre, kinyújtóztatja tagjait, majd egy csendes sóhaj után munkához lát. A gyűrűt markába szorítva kántálni kezd, igéi hatására az egész szoba minden apró tárgya remegni kezd, akár a lant húrja...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Mesemondó 2007.11.02. 20:15-kor.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lorin O Krell » 2007.11.01. 22:10

(Ryell)

<<Ezekszerint ő is így gondolja? Ennek igazán örülök :wink:. >>

-Reméljük.

Izgalmát a kiváncsiság váltja föl .Probálja értelmezni milyen igéket haszál hiszen valamilyen szinten ő is járatos ebben.

A továbbiakban érdeklőve figyeli az eseményeket.

Lorin O Krell
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Mesemondó » 2007.11.01. 23:53

//Igéi bár ismerősen csengenek, pontos kombinációjukat nem tudod megállapítani. Szimpatikus és mentálmágia kombinációja; ennél több információt nem tudsz szerezni.//

Alig fél perc múlva abbahagyja a varázslást. Szemedbe néz, homlokán veríték gyöngyözik.

-Jól gondoltam, nincs egyedül. A gyűrűk száma úgy tűnik, hat. Egy pillanat és kiderítjük, kik a hordozóik...

Hatalmas titok tárul fel előtted, szíved hevesen dobog. A fenébe is az asztrális kondicionálással; a családodról van itt szó.

-Az első...különös alak. Hosszú utat tudhat maga mögött, a minap érkezett Erionba Ordan városából. Bár szunnyad még, a gyűrűn keresztül látom az ablakot. Fogadóban szállt meg, a Keleti Kapu melletti Teli Zsák tavernában. Ágya mellett kopott furulya hever, bizonyára szeret zenélni.

-A második nem ember. Róla többet tudok mondani. Neve Drin Dopray. Félvér, anyja a Szépek Népének tagja. Fiatal csirkefogó, artista-múltat tudhat maga mögött. Északi származású, ám megszökött onnan, pontos tartózkodása ismeretlen előttem.

-A harmadik szintúgy Erionban tartózkodik, nevét nem tudom megállapítani. Pihen ő is, ám pontosan hol...talán a Skorpióhoz címzett lebujban. Egyetlen egyszer jártam ott. Csoda, hogy élve megúsztam; iszonyú egy hely. Lefogadom, hogy valójában semmi köze a vendéglátáshoz. A gyűrű viselője viszont...tisztavérű elf. Nem lehet a testvére, kérdés az, hogy hogyan jutott a...oh, de inkább ne gondoljunk ilyen szörnyűségre.

-A negyedik harcos lehet, hatalmas bárdja hűséges kutya gyanánt hever mellette. Vértjét szobája sarkába fektette, egyetlen vállvasból és egy pár tüskés kézvédőből áll. Darton hitét követi, ruháinak szabása toroni származásra utal. Nyugtalanul alszik, mégpedig...egészen közel! Keresse meg a Búbos Kemencét, valószínűleg ott talál rá.

-Az ötödik pedig...nem tudom. A vörös hold fénye vetül a padlóra...kőpadló...rúnák...

Az asztalon égő gyertya lángja halk sistergéssel hunyt ki, ám a láng nem az egyetlen dolog volt, ami kimúlt. Oirin, aki immáron egy órája azon fáradozott, hogy összerakja családod mozaikját, elhallgatott. Széke hangos reccsenéssel törik össze, jómagad a hirtelen zajra hanyatt vágódsz, és csupán a puha szőnyegnek köszönheted, hogy nem zúztad össze koponyád. Felpattansz, és a lányhoz rohansz, ám amint meglátod, szíved kihagy egy pillanatra. Ott, ahol testének kéne hevernie, homokkő-törmeléket látsz csupán, a málló darabok pedig tagokat formáznak...női tagokat.

A félelem alattomos kígyó gyanánt kúszik fel gerinceden. Torkodban csomó gyűlik, legszívesebben segítségért kiáltanál, ám hamar rá kell jönnöd; mindhiába. Az idő szorít, a titokzatos hatodik bármikor elpusztíthat téged is, és így, hogy tudomást szerzett szándékodról, már a gyűrűre sincs szüksége. Családod egésze veszélyben forog, lelkiismereted azt súgja, minél hamarabb értesítened kell őket.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Mesemondó 2007.11.02. 20:15-kor.
Mesemondó
Mesélõ

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Lorin O Krell » 2007.11.02. 0:18

(Ryell)

A szive még hevesebben ver mikor odalép a nő testéhez. Vagyis ami egykor még az volt.

Letargikus állapotba kerül. Végigsimít a nő homok-arcán.
<<Mit tettem??? Szentséges égiekre mit tettem??? Meg...Meghalt!...Nem nem az nem lehet... valahogy vissza lehet csinálni..valahogy bitossan>>
Látva hogy a nő akivel imént még oly jóizűen itták a fórro teát s most ugyanez a nő halott, szeméből szinte záporosva indulnak meg a könnyek.

-Nem nem az nem lehet....ne...Darton légy könyörületes....könyörgöm ....- Próbálja összeszedni magát de ez valahogy nem megy neki.
- Én öltem meg.... nem nem én de miattam... oh az istenekre miért kellet ennek megtörténnie???
Miért? ... átkozott istenek átkozott mind! Haljátok- kezét megrázza az ég felé- átkozottak! Legyetek mind átkozottak!-szitkozódása közbe felveszi a gyűrű és elrakja majd feláll. Megpróbál az ajtó felé indulni.
Az első lépés után megcsuklik kicsit és a falban keres támasztékot.
- Hisz az előbb még oly vidáman beszélgettünk ... s most? Most halott...ááááááááááááá...megöllek . Nem tudom ki vagy de esküszöm a saját életemre hogy megöllek amiért ezt tetted! Kitörli szeméből a könyeket határozottan az ajtóhoz lép.
Még egyszer vissza tekint a nőre.<<Megbosszúllak... >>

Kilép az ajtón ám mikor kilép már nem a gyász keserű érzése hanem bosszú mámóríto hatalmassága uralkodik rajta.És egy gondolat.Egyetlen egy.

<<-Egy a Búbos Kemencében van ... közelebb mint a többi... >>
Lorin O Krell
Kalandmester
Kalandmester

Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Cadoras » 2007.11.02. 12:54

<Darton szakállára, ez aztán hosszú út volt!>
Bakancsom és vértem a sarokba dobom<megszolgálták már idejüket mára>.
A gondolattól elmosolyodom, ahogy meglátom az alvadtvérfoltokat a vállvérten, s a bakancsom orrán<Igen, megszolgálták bíz!>
Leülök az ágyra, s a fogadóban vett boroskancsó tartalmából kortyolok egyet.
Fenőkövem előveszem, s lassú, egyenletes mozdulatokkal élezni kezdem Vércsapolót.Úgy bánok vele, hogy társsal bánik az ember, hisz sok csatát megéltünk már együtt, s ő mindig hűségesen védelmezett engem.

<Hát, nem tudsz viszont sok pajzán nótát, amit együtt énekelhetnénk>Kuncogok magamban
Mikor végeztem az élezéssel, ellenőrzöm, változott e valamennyit súlya, s elég éles lett e. Elégedetten az eredménnyel az ágy mellé helyezem csatabárdom, s húzok egyet a kancsóból. Elégedetlenül tapasztalom, hogy elfogyott tartalma.
<No, ettől sem lesz jobb kedvem>
Övemet leoldom, s az koppanva hull a padlóra a ráhelyezett dobóbárdok súlyától
Levetem ruházatom, s elterülök az ágyon.<Hosszú nap volt ez a mai, s megint nem jutottam közelebb célomhoz>
A gyűrűt kezdem el vizsgálni az ujjamon<Darton mosolyára! KIfejezetten különös humora van, hogy pont egy varjú került erre a gyűrűre! A megoldás a Vén Szakállasnál lenne? Pont szent madara került családom címerére is. Az igazi családoméra>
Ezen merengve vizslatom az egyetlen ékszerem. A bor azonban megtette hatását. Ólmos fáradtság vesz rajtam erőt, s lassan lecsukódnak a szemeim
<Ajtó, ablak zárva, nem lehet baj, ha bejön valaki, azt meghallom. Darton add, hogy most ne legyenek rossz álmaim!>
"Since love and fear can hardly exist together, if we must choose between them, it is far safer to be feared than loved."
- Niccolo Machiavelli

"Am I my brother`s keeper?"
Genezis 4:9
Cadoras
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 490
Vissza a tetejére

HozzászólásSzerző: Rayvanur » 2007.11.02. 19:50

(Ando Amaron)

Lezuttyanok az ágyra és leteszem mellé a batyumat. Majd ráfektetem a kardom is.
<Ez hosszú volt. Lehet legközelebb nem spórolom meg a térkapu vagy a ló árát. Bár legalább láttam azt a vidéket is, amit az Erionba érkezők nagyrésze nem.>
Közben hanyattfekszem keresztbe az ágyon.
<Legalább az ágy kényelmes.>
Lehunyom a szemem egy pillanatra.
<Azért lehet le kéne venni a bakan...>
És már horkolok is. Mit sem törődve a nyitott ajtóval és azzal hogy a lábam már nem is fáj csak tompán zsibbad.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Rayvanur 2007.11.02. 20:33-kor.
Ando Amaron
Rayvanur
Olvasó
Olvasó

Hozzászólás: 296
Vissza a tetejére

ElőzőKövetkező

Téma lezárva
557 hozzászólás • Oldal: 3 / 38 • 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 38

Vissza: Régi Kalandok...